Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2018/19

Статус
Затворена за писање одговора.

Bili Piton

Grobar
Учлањен(а)
12.05.2018
Порука
757
Reaction score
5.775
Локација
Nekontrolisano kretanje u više pravaca
Lepo je bilo ovo danas, odbrana na noz, lopta ide brzo od ruke do ruke, 20 razlike I onda da ih totalno zakoljemo sa par trojki, mi promasujemo otvorene suteve. Mnogo je lakse sutirati na plus 20 nego na plus minus 1. Hvalio nam je sut za tri ali nemam zamerki, teraj dalje:partizan-fan:
 

gurtang

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
1.674
Reaction score
3.589
Локација
Niš
Misliš jedini put :D? Do sada samo imali 1/12 ako sam dobro rauzmeo.

Svaka čast na pobedi. Znao sam da ćemo da padnemo i da postoje ogromne šanse da lagano izgubimo, drago mi je što nismo. Jer ne mogu da zamislim kako bi to uticalo na psihu igrača i trenera, a i verovatno bi ponovo počela pljuvačina.
Čak nam i ova gusta i neizvestna završnica sigurno znači mnogo više za rast ekipe, doduše razlika bi možda značila za neki krug sutra.

Kao što sam rekao i protiv Budućnosti Paige ne može da igra protiv jake odbrane i fizički jaku utakmicu, jednostavno je proprilično fizički inferioran i ako ga šut ne bude hteo imaće mnogo problema, a s njim i mi. Mislim nije on toliko loš, ali može da bude hendikep, i neće da pravi dovoljnu razliku ako se pusti grublja igra.
Drugi problem nam je manjak iskustva kada su nam potrebni sigurni poeni, ovog puta je tu Vanja iskočio u prvi plan i povadio situaciju, a onda i Zagor začinio onom trojkom. Nadam se da će to malo da se promeni kada se Veličković dovede u formu, ali do tada biće dosta čupavo...

Što se tiče kritika da nije puštao Pecarskog mislim da nisu na mestu, jer mi smo hteli da dobijemo ovo i nzm koliko bi on mogao da odigra u drugom poluvremenu naročito sa tvrđom igrom koja je bila dozvoljena.

Kao što sam se od početka plašio našim centrima će biti veoma teško da igraju protiv fizički jakih centara. Tu ćemo vrlo lako da ulazimo u problem s faulovima, i biće prava umetnost dobijati takve utakmice. Sreća pa takvih centara nema mnogo, ali već sada će morati da počnu da razmišljaju kako ćemo da branimo Oja ako mu suđenje bude naklonjeno. Ali o tom potom, imamo celu sezonu dotle.

Veoma raduje energija sa kojom smo igrali. Ono prvo poluvreme izgledalo mi je potpuno neverovatno, mislim znao sam da mi samo na taj način možemo da igramo protiv njih, ali ponovo da Aleksej onako lagano uzima plejmejkeru loptu stvarno svaka čast. Kada je na kraju poluvremena rečeno da imamo samo 7 ukradenih lopti bilo mi je veoma čudno jer mi je izgledalo kao da imamo 20 poena iz tih ukradenih. I ta realizacija ukradenih baš dosta znači.

Ovaj Gegić me sve više oduševljava i nadam se da će i Pecarski imati neke minute u nastavku.
Takođe neko će morati da poradi na šutu sa Sanijem, jer tu imamo neki hendikep koji mora da se reši...

Nadam se da će ova pobeda dosta da im znači za samopouzdanje, pa da probamo da čuknemo i Trento kada smo već u seriji.
 

Nema1

Početnik
Учлањен(а)
11.07.2018
Порука
154
Reaction score
175
Локација
Novi Sad
Bem ti košarku, ne mogu da spavam prebrojavajući sve dobro i sve loše večeras. Puno je bolje nego što sam očekivao i moze i biće puno bolje nego što iko može očekivati. Mnogi tvrde da samo ih uhvatili na spavanju i da su nova neuigrana ekipa. A šta smo onda mi koji k? Pa mi smo isto nova i neuigrana ekipa! Ako ćemo iskreno, imamo najviše prostora za napredak u poređenju sa drugima. Biće ovo ok, daće Bog zdravlja samo i to je to. Još Si da se vrati... Pad u drugom poluvremenu je normalan a drastičan je zbog mladosti i neiskustva. Bilo je i u prvom delu par otvorenih šuteva za 3 cedevite ali realno ni nas nije išlo za 3 pa to nekako anuliram u svojoj glavi :) Neuigrana ekipa Partizana protiv neuigrane cedevite u gostima pravi + 21 - ne treba tražiti dlake u jajetu. Pobeda jako važna. Ako je Čanak zaboravio Gegića na klupi u drugom delu, veoma sam srećan jer onda sigurno nije reč o povredi. Ovakvo mlad tim a ovako dobar nisam gledao skoro nikad u novije doba nakon raspada SFRJ mada smo uvek imali mladosti, mislim da ovako mlad tim a ovakvog kvaliteta nismo imali skoro. Čak se ne bojim da će nedostajati konstantnosti jer će biti samo bolje kako odmiče sezona. Manjak poverenja ima samo Čanak al i to može da se promeni :) Da sada ne analiziram pojedinačno ali prostora za bolje ima. Vanju preklinjem da ostane konstantan. Lepiće udvajanja na sebi i davati prostora drugima ako nastavi ovako da rešeta. Njega više niko neće "rizikovati" a kako je počelo skoro niko više hvala Bogu nije za puštanje na šut. Ako dođe to pojačanje na 4 biće ovo iznenađujuće. Momci treba puno da rade i ne polete previsoko. Samo 100% protiv svakog i biće ok.
 

Al_Bundy

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.003
Reaction score
3.235
Локација
Prijedor
Ovakvo mlad tim a ovako dobar nisam gledao skoro nikad u novije doba nakon raspada SFRJ mada smo uvek imali mladosti, mislim da ovako mlad tim a ovakvog kvaliteta nismo imali skoro.
2012/13?
 

milance032

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
5.294
Reaction score
18.520
Локација
Kej Republika
Nama je ovo tek druga pobeda tamo. Gubili smo tamo i kad smo bili mnogo, mnogo jači.

Zagorac i Gegić, esencija Partizana. Nekog pravog Partizana...bravo momci. Bravo Čane.
 

Nema1

Početnik
Учлањен(а)
11.07.2018
Порука
154
Reaction score
175
Локација
Novi Sad
Svaka čast za opasku... I to je bilo sve zeleno i mlado. Ali to je Dule vodio sa klupe. Tu odmah dodaj na iskustvo. :) Malo me vremenska distanca zajebava pa ih uvrstio u prekaljene. Inače, moram da se ispravim: bilo je svega 2 otvorena šuta za 3 i dva kašnjenja na šutu za 3 u prvom delu u odbrani tako da to nije problem kako mi se učinilo (gledam ponovo tekmu, 72h nazad radi posao) :)
 

H.U.D.

Grobarčina
Учлањен(а)
05.06.2012
Порука
1.802
Reaction score
2.574
Локација
CyberSpace
Partizanova momčadi(jo) - bravo, bravo! :clap
bravo i za odbranu u prvom poluvremenu, i za pokazanu drskost da ne prihvatite namenjenu vam sudbinu u drugom ( Pukle pi*ko, je**mo ti sve!! :angry-smiley-002: ... doći ćeš ti u Pionir, čekamo te.. :icon-evil:)
mali Amar mi polako izrasta u ljubimca, samo neka tako nastavi :thumbsup:
što već neko reče, mora sa Sanijem da se radi na šutu, mehanika mu sada tako ružno izgleda da me prosto fizički zaboli kad ga vidim kako šutira :icon-frown:
Vanja treću za redom 'visoko' dvocifren, nazire se konstantnost :icon-cool:
Paige s emalo pogubio, verovatno pritisak od prve ligaške utakmice, sledeću kod kuće ga pelcujemo da oseti da je "naš" pa onda neće biti problema :icon-wink:
sviđa mi se to što tim lagano ali vidno napreduje a još nismo kompletirani, niti koristimo sve što imamo maksimalno ( kao što i ne treba, zbog povreda, daleko bilo, pu-pu :krsti: )
oscilacije su normalne u ovom trenutku, biće to ujednačenije kako budu išle utakmice, nadam se ka onom što smo prikazali u prvom delu utakmice večeras :icon-rolleyes:
svaka čast ljudima koji su došli u dvoranu i bili iza koša kod naše klupe :respect, momcima ste sigurno puno značili


:napred-partizan:
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ja ne znam ko nije uzivao u prvom poluvremenu, koliko smo samo jaku odbranu igrali, rastrcani smo bili. To su sve bili lagani poeni mi nismo sad imali sutersko vece pa da kazes isao nas sut sve su to poeni iz jake odbrane. Paige solidan nadam se da ce ici ka boljem, Aleksej eto 2 poena al koliko decko ima energije i koliko igra dobro odbranu to se ne pise u statistici jeste da je imao 2 asistencije i 3 ukradene sve u svemu zadovoljan njime, Gegic takodje odlican u odbrani, ne znam sto su svi skocili na Sanija koji takodje ima potencijala u odbrani polako proradice on i poenterski. Vanja je odigrao konacno vrhunsku utakmicu protiv favorita dakle nije napunio kos Zadru nego Cedeviti i nosio nas do pobede. Konacno i da ide na prodor da ima smisla ka kosu. Zagorac primetio sam kod njega kad smo imali veliki olus pogadjao je 2 od 2 slobodna kasnije u neizvesnosti polovican nije kritika sad na njemu on je odigrao dobru utakmicu pogotovo jedna odbrana i potom njegova trojka na kojoj se odlepljujemo 4 poena. Zagor veliki potencijal Za Gavrilovica znam i od prosle sezone da moze biti solidan sraf zbog odbrane. Gagara je odigrao odlicnu rolu sinoc jeste imao glupe faulove al takodje lepo se otvara poentira jedan od boljih i lep ucinak na terenu. Lejndel cini mi se okej. Novica kad udje u svoju formu to ce biti samo plus, fali tu i Si dobicemo na sirini. Pecarski na nekim manjim utakmicama mora dobijati odredjenu minutazu juce razumem sto nije igrao. Fali to jos jedno pojacenje na 4 i bice super. Ne treba puno poletati svi smo svesni da je ovo mlada ekipa i da ce biti i padova. E sad uzeli smo skalp jednom favoritu i to moramo braniti znacice tamo na kraju sezone da si bolji od jednog favorita. Sve ovo bice beznacajno ako ne zadrzimo veliki deo igraca za sledecu sezonu ova sezona nek im bude neko iskustvo. Duki pocivaj u miru..
 

STOOOLEEE

Grobarčina
Учлањен(а)
04.02.2014
Порука
2.022
Reaction score
3.226
Локација
GG 1978
Prvo poluvreme najbolje u zadnje 3 godine.
Odbrana ,udvajanja ,tečan napad, ulazi, asistencije ,faulovi na vreme.
Milina za gledati.
Drugo Cedevita počela da pogadja,Pukl nas isekao sa 3-4 odluke , Gagiću faul u napadu i to 4,koji nije bio..

Očekujem bolju igru stranaca kako liga bude odmicala.
Novice hvala ti što si stisnuo zube.
On ovim momcima znači i u autobusu a tek na terenu..

Protiv Olimpije očekujem 6.000 ljudi i punu dvoranu i borbu..
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.950
Reaction score
21.899
Cini mi se da bi se Sy jos bolje snasao u ovoj ekipi jer odlicno trci u kontranapad, znaci Nikolic jedno 10 asistencija po utakmici :icon-biggrin:

Gagara je odigrao odlicnu rolu sinoc jeste imao glupe faulove al takodje lepo se otvara poentira jedan od boljih i lep ucinak na terenu
S tim da je 5. faul nepostojeci, bukvalno je jednim prstom pipnuo njihovog plejmejkera koji je izasao u aut
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
Elgin Cook(25) prosle godine bio u Ludwigsburgu jedan od vaznijih igraca, zavrsili kao treci u Njemackoj ligi. James Bell(26) osvoijo Evrokup sa Darusafakom, Justin Cobbs(27) osvoijo francusko prvenstvo sa Le Manom prosle godine. Lima (27) i Agilar(29) su poznatija imena. Prvi igrao u Unikahi, Mursiji. Realu zatim Zalgirisu u sezoni 2016-17, ovaj drugi Zaragoza, Valensija, Gran Kanarija... Benite(28) nema bas neki cv, tri godine u Mursiji prije Cedevite. Eto cisto da se zna...

Vanja je juce dobio loptu u ruke, i odigrao je majstorski. Kao sto rekoh uvalio je Zadru vise poena ali juce je bio lider. Povukao na pocetku, kasnije dve trojke kad je trebalo, u zavrsnici preuzeo odgovornost. Malo mu je Rade ukrao show onom trojkom :D ali nece mu zamjeriti. Svidja mi se kako Zagorac igrac, umije da stane i razmisli sta i kako, kao plejmejker a igra trojku. Gegic i Nikolic velika defanzivna snaga, Ali bi mogao vise u napadu kao da nema odlucnosti dovoljno, ali doce to vremenom. Lendejl je bio sasvim solidan, ogroman update u odnosu na proslu godinu, Gagic razvalio kako je igrao, dva faula u postavljanju bloka hmmm ali dobro. Paige je dao isto doprinos 9 poena, 5 asistencija, 2 ukradene i 3 skoka. Nije ga isla trojka, nema veze. Namjerno sam ga naglasio jer vidim da idu kritike uglavnom na njega. Sinoc je Vanja razvalio, modza ce sledecu on ko zna. Lopta nam je isla brzinom svjetlosti u prvom djelu, nisam mogao da vjerujem kako igramo. Pribojavao sam se da cemo uci u neko ludilo sa njima i da ce ih prosrati trojka a nas stati sut. Na kraju smo ipak izdrzali.

Daj Olimpiju ko ce docekat 6 okt :D
 

Zlatiborpfc

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.779
Reaction score
19.523
Локација
Nickname
Ima li neko informaciju koliko je sezonskih do sada prodato?
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.627
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Elem dosta se vidi iz sinoćne utakmice i dobrih i loših stvari.
U prvom poluvremenu onaj grind je nešto što sam čekao da vidim još od Brata Dragana. Prvo poluvreme sa naše strane blizu savršenstva bez obzira što je cedevita bila banda. Ipak očekivao sam samo trenutak kada će prići na ispod 10, visilo je u vazduhu i njihovo iskustvo, i naša mladost i loša reakcija. Iako se slažem sa većinom da je Čanak trebalo bolje da reaguje u drugom poluvremenu, isto tako je i prvo poluvreme njegova zasluga.
Opet onakav presing neće uvek uspevati, jer ćemo biti bolje skautirani, te situacije mogu da se reše. Ali odličan specijal, plus konačno imamo atletsku ekipu koja može da ga odigra u kontinuitetu i da grinduje maltene celu četvrtinu. I odigrali smo to protiv individualno odličnih igrača i odličnih atleta, ne čekaju nas nigde individualno mnogo bolji igrači. Timski da.
Čanak je i dalje znak pitanja, negde vidim napredak ali negde vidim i Vlada Jovanović momente, nisam siguran, može da prevagne u oba smera. Ima neki pečat u igri, mora se reći, to je ono što mu vidim kao plus, igra ima i glavu i rep, iako to često nije dobro, postoji neka ideja.
Po meni kako je trebalo da reši problem prilaska cedevite. Destruktivna igra, ali na samom početku treće jer se znalo da ćemo mi pasti a oni se uzdignuti, sa što više lopti na post što bi usporilo igru i tranziciju, i povratne lopte. Ovo je možda bilo nemoguće zbog sudijskog kriterijuma. Opet glupo je govoriti profi treneru šta da radi, sigurno više zna od svih nas ovde.
Igrači:
Vanja, njega je uvek suludo ocenjivati na osnovu jedne partije, jer ona zavisi od prva dva šuta. Ako uđu, može da uđe u rafal. Ali ovo je bio ozbiljan protivnik gde je preuzeo odgovornost, i slobodna bacanja i odigrao odlično. Bio je konačno i konkretniji u odbrani. Kontrolu loptu nije popravio značajno, ali je naučio da prepoznaje situacije kada može da uđe u izolaciju i da koristi solidnu atletiku.
Nikolić. Iako sam upoznat s njegovim kvalitetima, lično me oduševio. Voleo bih da ima više slobode u napadu, smatram da nije tolko limitiran i baš toliki kamenjar da ne može povremeno da kreira. O odbrani nema se šta reći, to je ono što se čekalo još od odlaska DV.
Sani, generalno tip igrača koji se meni sviđa, dvosmeran, solidan atleta, ima dosta energije, ima i znanja, prvi korak, ali akcelerant. Nije se radom prilagodio na seniore. To njegovo imitiranje Saše Pavlovića ne može da prođe. Ima 5,6 cm manje i skoro 20 kila manje. On je mogao na ulaz sa zadrškom kao legitimni nba igrač. Sani se samo blamira sa tim pokušajima sa zadrškom, nije imao ljudski ulaz u 2 sezone, ili loša završnica, ili očajna zadrška i srljanje u igrača. U šutu nikad nije blistao, ali sada je već postao kamenjar. Jedino što ima je poludistanca, ali to nije takođe konstantno. Dao bih mu ovu sezonu za jak individualni rad. Posle toga ako ne napreduje nema tu mnogo opcija.
Gegić :respect: kao što sam gore napisao ne volim da po forumu kenjam zašto trener nije ovo nije ono. Ali stvarno ne znam čime su Pejdž i Sani zaslužili mesto pre njega u drugom poluvremenu. Nisu kreirali ništa u napadu, a u odbrani su bili bušni. Par specijala sa njegovim katovima, mismeč pod košem, tranzicija i on može da da svoj doprinos u napadu. O odbrani ne treba trošiti reči, tako svaki igrač treba da shvati Partizan.
Pejdž. Iako mi je zanimljivo da imamo legitimnog Tar Heela u ekipi, mislim da s obzirom na pregled igre i slabu fiziku, mora da bude dosta konkretniji u napadu. On ne može još uvek da se izbori za šut. To je ogroman problem. On je tu da odbije onakve napade, trojkom, kreacijom. Prihvatio bih ga sa svim manama, da može bolje da koristi šut. On ga ima, ali ne može da dođe do pozicije, i ne može sam sebi da iskreira. Videćemo da li će se navići, ali ogroman nam je to problem trenutno.
Zagorac, organizaciono odličan, pomoćni plej. Odbrana i više nego pristojna, dobra preuzimanja. U napadu mora da bude konkretniji. Miško ga je oterao u kamenjare. Ima drugačiji šut sa slobodnog i sa distance, to je katastrofa. Pravi iksarice pri šutu, a nema 211 pa da je to i ok. Ulaz i igra leđima moraju da budu konkretni. Ima prostora da raste, dosta je dobio i na snazi.
Gagić, najbolji sinoć i jedan od najboljih centara abe. Verovatno najbolji proporcionalno u oba smera sa svim svojim manama koje nisu male.
Lendejl, solidan, ovde vidim Čankov pečat, jer ga znam s koledža, sinoć je pokazao i solidno iskakanje na piku, i shvatio je malo stranu pomoći, vidi se da radi na sebi. Mislim da ćemo s njim dobiti novu dimenziju jer ćemo se manje mučiti protiv ekipa iz donjeg dela tabele, jer može da rutinira leđnom tehnikom i rastereti tim.
Takođe ima i solidno snage, sinoć se fino izborio sa limom u napadu.
Solidno kretanje u piku.
Generalno, skok, pik, tranzicija i bolesni grind obećavaju.
Najveći problem je manjak jednog Kecmana. Nemamo igrača koji zna da stane na loptu, da iznudi faul, da malo i flopuje ako treba. Da se prilagodi protivniku. Tu treba jedan domaći ili evropski igrač od 30ak godina. Ne mora ni da bude posebno dobar, ni da bude neki mudonja, radio bi tu posao čak i neki Rašić tip igrača ( ne on naravno :D), i to je nešto što će nam praviti veliki problem na dvojci. Na tržištu ne vidim nikog, Tepić jeste takav tip, ali bilo bi to previše šuterski limitiranih igrača spolja.
Si je meni veliki gotivac, i užasno simpatičan igrač, ali realno poslednji put sam ga video na terenu protiv mege, pitanje je gde je on sada i na šta to liči. Mislim da može veliki posao da odradi odbrambeno, atletski i u skoku.
Novica, više motivaciono i da odradi nešto leđnom tehnikom i šutem, ono sinoć ne bi komentarisao bilo je slabo, ali još je rovit vidi se.
Sve u svemu, ekipa po manje više mom ukusu, mlada, atletski dobra, borbena, ali kao što imamo Novicu dole,trebao bi nam i jedan takav spolja. I da se koljemo. Generalno vidim ovde neku pozitivnu priču.
 

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.637
Reaction score
13.783
Локација
Yaoundé
Малочас ме зове буразер и прича како, док је гледао утакмицу и када је Цедевита почела да нас сустиже, његов клинац који има шест и по година пита:
Тата, а што се ти нервираш када Партизан игра против Фанте?
:buhaha

Улепшаше ми момци дан који је прво покварила вест о малом Дукију :icon-cry: И ако негде има, дајте линк да натенане погледам снимак без нервозе...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top