Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2023/24. Povratak kralja! 3.sezona

Commando

Grobar
Учлањен(а)
03.11.2007
Порука
237
Reaction score
215
Локација
Gde god ti da igras
Ciganske suze su lekovite, bez preterivanja! Količina gluposti i nepoznavanja košarke od strane njihovih navijača(?) je prosto neverovatna. Kao da nismo pripadnici iste nacije i zemlja košarke, evo jebem li ga ne znam o čemu se tu radi...
Mimo pobede najviše me raduju ovi intervjui nakon utakmica gde se vidi JEBENA hemija u svlačionici, svi k'o jedan bukvalno!

Polako ubacujemo u treću brzinu, do pete ima još dosta, Berlin je tako blizu jebaće vas kamerunci sve u nizu! :D
 
Последња измена:

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.626
Reaction score
13.723
Локација
Yaoundé
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.784
Reaction score
55.559
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ne bih komentarisao individualne partije nešto, ali ono sinoć je bila napadačka klinika Kaminskog. Mi smo bukvalno svaki napad spuštali na njega ali ne zato što smo silili nego zato što je išlo, da li je davao koš, da li je dobijao faulove, da li je reagovao na udvajanja, sve je rešavao.
Ja sam prvi neko ko nešto ne voli taj tip centara, mislim ja ne volim ni somborsku ojebinu, ali ludost je ne ceniti šta znaju s loptom. A Kaminski ti daje 10 puta više opcija nego drugi centri, odbrana će doći donekle uigravanjem neće biti top nikada, ali će se to malo sakriti, ako dođe igrač biće više pomoći, on nema neke velike probleme 1 na 1, na iskakanju je malo spor, ali je velik pa ovi njihovi niski plejevi ne vide ništa od njega. Postoje naravno centri koji će braniti njegovu post up igru, ali njih ćemo izvlačiti spolja šutem itd.
PJ je i dalje plašljiv u napadu ali ide na bolje počeo je da rizikuje na pasu malo da preuzima odgovornost.
Aleksa igra na EL nivou ali onom pravom što se vidi po tome da je bio jedan od najbitnijih igrača a ništa spolja nije mogao da ubode.
Nadamo se da stiže brazilac da Ledej malo dane dušom.
Ušli smo im sad već malo u glavu, pogotovo ovi domaći igrači tipa Aleksa, Jaramaz, Smaijlagić, kao što smo mi ranije znali da gubimo od Dobrića, Davidovca itd.
 

Dr.Hofmann

Stara garda
Учлањен(а)
05.03.2023
Порука
351
Reaction score
2.511
Локација
Vukovar
Jako lepo veče sinoć, bilo je uživanje gledati utakmicu.
Izuzev prve četvrtine gde su nas poremetili svojom agresivnijom odbranom i brzinom bili smo odlični.

Ekipa postepeno raste i postaje tim, Kaminski i Dozier su sve bolji, Kaminski mora pametnije da se kreće u odbrani i da svoju sporost kompenzuje pametnom kretnjom, smanjio je ona ludačka iskakanja iz prvih nekoliko utakmica što je pozitivno i oslobodio se , biće napadački odličan, odbrambeno će se to korigovati i ok.

Dozier je paklen igrač, iz utakmice u utakmicu raste i mislim da ćemo u njemu imati najveće pojačanje.
Jaramaz takođe hvata ritam i daje doprinos, žao mi je tog Ponitke što ne igra on nam fali dosta, zna li se kako teče njegov oporavak?

Ostatak ekipe se polako vraća na svoj nivo od prošle sezone.

Samo polako mi smo kao dizel motor treba nam vremena da se zagrejemo, al kad se zagrejemo i postignemo radnju temperaturu držte gaće:D

Navijanje je bilo dobro sinoć , ovi kreteni su stvarno prevršili sve granice sa stišavanjem tona u studiju.
 

Gyoura

Početnik
Учлањен(а)
23.05.2023
Порука
48
Reaction score
239
Double je Double!

Derbi nije samo utakmica, i gde god da se osvrnete oko sebe, nije utakmica koja samo ima sportski značaj, nije samo još jedna utakmica u nizu... derbi se isčekuje, derbi je prilika da odrasteš, da navijaš najglasnije što možeš, da pokažeš rivalu da si bolji, derbi je veća utakmica od najveće utakmice, jednako za trenera, za igrače, ponajviše za navijače!

Nije često prilika da se dese dva derbija u nizu, u samo nekoliko dana, i to u dva takmičenja, na samom početku sezone, onom najosetljivijem, kada se brusi forma i kada još uvek mane u igri nadvladavaju nad vrlinama.

U proteklih nekoliko dana imali smo tu retku priliku i zadovoljsto (i više od zadovoljstva) da gledamo dve velike pobede, lice pobednika u dva čina, karakter i mu*a na delu, u prvom ovosezonskom evropskom, i prvom regionalnom susretu.

Da se može reći da je sezona počela onako kako smo zamišljali, nije! Da se može reći da je sezona počela onako kako je trener i tim želeo, slobodno možemo i za to reći da nije!

Nešto što su mogle biti pobede bili su porazi, onda kada se očekivalo više dobilo se malo, od pojedinaca od kojih se očekivao više videli smo itekako manje... Neki strah, manjak samopouzdanja, frustracija, kao da se sve to uvuklo u naše igrače, i tako teške noge i slabe ruke rezultirale su sa tri poraza u Evropi i tesnim, neočekivanim, porazom u regionu.

Derbi, tačnije dva derbija u nizu koji su trebali da budu poslastica za navijače, stvorili su kao uvertiru neki gorak ukus kod navijača, vladala je neka neverica, kritike na dres ovoga, kritike na dres onoga igrača, od heroja kako je to bivalo, i kako smo naviknuti prošle sezone, iz utakmice u utakmicu, postajali su tragičari i krivci, redom kapiten, „starosedeoci“, novi koji su tek pristigli... a slobodno, ne treba kriti, mogle su se čuti i stidljive doduše, kritike i prema samom treneru!

A onda, krenimo redom od kraja, sa osvrtom na početak ovoga teksta! Znao je trener kada se raste i sazreva, znao je kada od svojih dečaka da napravi muškarce, znao je kada da očekuje da će ono pobedničko seme da proklija. Znali su igrači da je sada ili nikada! Oni stariji šta da očekuju od sebe samih, ovi novi kakva su očekivanja od njih.

Počelo je silovito u prvoj utakmici, niko nije ni očekivao da može da se nastavi tim tempom, a onda, opet nešto neočekivano, je usledio veliki, ma ne veliki, već ogroman pad, najveći pad u igri od početka sezone, preokret režiran od strane protivnika, prokockana je velika razlika i voda koja kao da je „ušla u uši“! A onda... Onda je usledilo ono pravo, ono najvažnije, hrabrost, strpljenje i zajedništvo sve u jednom, karakter, niko se nije blistao ali je svako dao svoj doprinos u itekako važnoj pobedi na kraju, tesnoj pobedi izuzetno važnoj za dalji tok takmičenja ali i daleko bitnijoj za sticanje samopouzdanja!

Vremena za oporavak i trening malo, vremena za slavlje još manje... novi derbi za svega četiri dana! Sa jedne strane izmoreni heroji, sa druge strane ranjeni protivnik željan osvete!

Kaže jedan navijač protivničke ekipe, danas, a danas je jutro posle naše druge pobede zaredom:

- „ kada sam video da se Nedović i Hanga „nisu skidali“ i bez Lazića, znao sam da će biti teško da pobedimo!“

To je taj njihov veliki (ne)sportski manir pre svega!

Krenimo redom... Ponitka- odsutan već deset dana, kapiten- u prošloj utakmici izgubljen na minimum dve nedelje, Smajli- neizvestan od letos, novajlije- u razumljivom periodu adaptacije, u zbiru- jedanaest igrača u rotaciji!

Pa hajde onda da ih pitamo da li je trebalo da izvedemo pet, šest ili sedam igrača da bi oni bili zadovoljni odnosom snaga?!

Jasno je gospodo zašto ste nebitni, jasno je što sami izazivate povremene uvrede i prozivke, jasno je kako se ponašate u vašim (često sumnjivim) pobedama, i vrlo je jasno kako ste niski u porazima!

Bravo igračima, dali su poslednju kap krvi za grb koji nose, dali su svaki atom snage, pokazali su hrabrost ali i samo delić onoga koliko znamo da mogu!

Bravo „Grobarima“, pokazali su ono avangradno, dvadeset hiljada kao jedan... bez incidenta, bez da je zrno prašine palo u teren, još jednom bravo, tako mi to radimo, na ponos pametnima!

I da završim onako pobednički, replikom iz jednog čuvenog filma: "Sine, znaš kako se postaje šampion? Tako što izađeš na teren i pobediš".
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.554
Reaction score
3.886
Локација
Beograd
Jako lepo veče sinoć, bilo je uživanje gledati utakmicu.
Izuzev prve četvrtine gde su nas poremetili svojom agresivnijom odbranom i brzinom bili smo odlični.

Ja bih rekao da smo mi sami sebe poremetili jer smo nekoliko puta dozvolili da nam daju kos umesto da napravimo faul. Dugo smo bili na samo jednom faulu.
Pricao je i Zeljko o tome na presu. Posle u drugom delu utakmice smo bolje koristili faulove.

Mora da se razmislja o tome. Ako je neki mismatch ili vidis da ide kontra za lak kos a imas faul da ga i napravis na vreme. Prosle godine u prvom delu sezone nam je to isto bio ozbiljan problem. Kako je tekla sezona mnogo su igraci bolje razmisljali i bili pametniji. I to je deo procesa.
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Gledajući postavku igre juče pitam se da li je moguće da ih Željko toliko sjebao da 10 minuta njihov tim vrišti koliko ih je ego Šabaza,Teodosića i Jaga prebojio.
Dok na drugoj strani sve funkcioniše kao da kopčaš košulju.
Sve stoji da je Kaminski odigrao fenomenalno , ali pasovi koji su išli ka njemu su bili pravovremeni precizni i uvežbani. Naklon do poda i za Jaramaza i PJ za "pripremu."
Kakva energija Smailagića...
Odavno nisam video nekog preko 2 metra da leti po terenu.
Ono sinoć je bilo fenomenalno.






Panterov stanpanter.png
 

Andra

Grobar
Учлањен(а)
22.08.2018
Порука
814
Reaction score
4.301
Локација
Beograd
PJ je i dalje plašljiv u napadu ali ide na bolje počeo je da rizikuje na pasu malo da preuzima odgovornost.

Koliko ti se cini da je ovo produkt toga sto se i dalje privikava na nesto manji nivo atleticizma od kad je pokidao ligamente? Nekako mi deluje da nije bas siguran kako da na najbolji nacin stvori prednost jer se on pre povrede dosta oslanjao na atleticizam i eksplozivnost u napadu i da je zato nesto pasivniji u napadu, pogotovo kada treba sebi da stvori priliku da poentira.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.784
Reaction score
55.559
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Meni deluje da je to deo privikavanja, ali moguće je da ima neke interne probleme sa glavom i povredom.
Jbg on u nba čeka da se otvori teren krene trčanje i on tu nađe svoje mesto, on ovde kod nas iako je kvalitetom iznad mnogih protivnika mora sam da otvori teren.
Ne bih da ga poredim s Exumom, ali razlika je što je Exum bio uvek najbolji igrač svih AUS mladih selekcija i uvek neko od koga se očekivalo da povuče.
Opet mislim da će to doći na svoje mesto ali je potrebno vreme.
 
Top