Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Kvalifikacije za Ligu Šampiona 2017/18

Статус
Затворена за писање одговора.

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.915
Reaction score
13.818
Leonardo-Suma-Jankovic -> mi ne postojimo kod napada visokim loptama.
Ali zato ne pamtim kad smo imali hitriju navalu :confused Leonardo, Djurdjevic, Suma, Jankovic....svima je zajednicka ta hitrina osim sto se Leonardo i Suma vise isticu po tehnickim karakteristikama i kreativnoscu u odnosu na Djurdjevica i Jankovica koji cesto znaju da se posvadjaju sa loptom i sa idejama....
Nasi napadi moraju da budu brzi i konkretni kroz sredinu kao na malom fudbalu bez razvlacenja na bokove, Jankovic i Leonardo moraju da budu blizi Sumi pa ce samim tim ostati i prostora za bekove kako bi razvukli odbranu rivala.
Ono dvocasovno kruzenje oko sesnaesterca treba da izbegnemo jer se dolazi u situaciju da moras da uputis centarsut, a jasno je da nema ko da skoci osim Tavambe koji bi verovatnije bio pre taj koji upucuje centarsut nego skakac :)
MXprvWX.jpg


Uloga bekova treba da bude ovakva samo zato da bi omogucili visak prostora navalnim igracima povlacenjem jednog protivnickog igraca na sebe i njih u ofanzivi treba koristiti samo u bezizlaznim situacijama...
Suma i Jankovic treba da kreiraju sanse Leonardu koji istovremeno ucestvuje i u kreaciji i u zavrsnici, a Djurdjevic samo u zavrsnici.
 

Sacayak

Grobarčina
Учлањен(а)
14.12.2010
Порука
4.920
Reaction score
6.183
Локација
Српска
ĐžĐ²Đ¾ ÑËœĐµ Đ°Đ¿ÑĐ¾Đ»ÑĆ’Ñ‚Đ½Đ¾ Ñ‚Đ°Ñ‡Đ½Đ¾. ĐË†Đ°Đ½ĐºĐ¾Đ²Đ¸Ñ› Đ¼Đ¾Đ¶Đµ Ñ‚ĐµĐº Đ´Đ° улази ÑĐ° ĐºĐ»ÑĆ’Đ¿Đµ и Ñ‚Đ¾ Đ¿Đ¾Đ½ĐµĐºĐ°Đ´ и Đ½Đ¸ÑËœĐµ Đ±Đ¸Đ¾ Đ½Đ°Ñ€Đ¾Ñ‡Đ¸Ñ‚Đ¾ Đ´Đ¾Đ±Đ°Ñ€ Đ¿Đ¾Ñ‚ĐµĐ· Đ¾Ñ‚ĐºÑĆ’Đ¿ ÑšĐµĐ³Đ¾Đ²Đ¾Đ³ ÑĆ’Đ³Đ¾Đ²Đ¾Ñ€Đ°, ÑËœĐµÑ€ Đ½Đ¸ÑË†Ñ‚Đ° Đ¿Đ¾ÑĐµĐ±Đ½Đ¾ Đ½Đµ Đ´Đ¾Đ½Đ¾Ñи.
Ne gotivim Jankovića kao igrača, još odavno sam napisao da je jedna od verzija Babovića (što se tiče igre), ali možda se otkup njegovog ugovora pokaže kao dobra stvar. Igre za reprezentaciju CG i ono nešto što pokaže u Partizanu, možda se mogu i unovčiti na kraju ovog prelaznog roka kod nekih Kineza ili prebogatih Mađara.
Đ—Đ° Ñ€Đ°Đ·Đ»Đ¸ĐºÑĆ’ Đ¾Đ´ Đ²ĐµÑ›Đ¸Đ½ÑĐºĐ¾Đ³ ÑÑ‚Đ°Đ²Đ° иÑÑ‚Ñ€Đ°ÑËœĐ°Đ¾ Đ±Đ¸Ñ… ÑĐ° Đ‹Đ¸Ñ€ĐºĐ¾Đ²Đ¸Ñ›ĐµĐ¼ Đ½Đ° ÑË†Ñ‚Đ¾Đ¿ĐµÑ€ÑĆ’, Đ° Đ´Ñ€ÑĆ’Đ³Đ¾Đ³ ĐœĐ¸Đ»ĐµÑ‚Đ¸Ñ›Đ° Đ±Đ¸Ñ… Đ¿Ñ€Đ¾Đ±Đ°Đ¾ Đ½Đ° Đ±ĐµĐºÑĆ’. ĐĐµ Đ·Đ½Đ°Đ¼ ĐºĐ°ĐºĐ°Đ² Ñ†ĐµĐ½Ñ‚Đ°Ñ€ÑˆÑĆ’Ñ‚ Đ¸Đ¼Đ°, Đ¾Đ²Đ¾ ÑË†Ñ‚Đ¾ ÑËœĐµ Ñ‚Ñ€ĐµĐ½ÑĆ’Ñ‚Đ½Đ¾ ÑĆ’ Đ¿Đ¾Đ½Ñƒди ÑËœĐµ ÑĐ»Đ°Đ±Đ¾.
Đ—Đ° Đ¼ĐµĐ½Đµ ÑËœĐµ Đ²ĐµÑ›Đ¸ Đ¿Ñ€Đ¾Đ±Đ»ĐµĐ¼ ÑĐ¿Đ¾Ñ™Đ½Đ¸ Đ±ĐµĐºĐ¾Đ²Đ¸, Đ½ĐµĐ³Đ¾ Đ‹Đ¸Ñ€ĐºĐ¾.
Да ÑĐ¼Đ¾ Ñ‚ÑĆ’ Đ´Đ¾Đ±Ñ€Đ¸, ÑĆ’Đ· ÑËœĐ¾Ñˆ ÑËœĐµĐ´Đ½Đ¾Đ³ Đ¸Đ³Ñ€Đ°Ñ‡Đ° ĐºĐ¾ÑËœĐ¸ Đ¿Đ¾Đ¼Đ°Đ¶Đµ Đ•Đ²ĐµÑ€Ñ‚Đ¾Đ½ÑĆ’, Đ‹Đ¸Ñ€ĐºĐ¾Đ²Đ¸Ñ› би Đ±Đ¸Đ¾ Đ‘Đ»ĐµĐºĐ¸.
ĐžĐ²Đ°ĐºĐ¾ и ĐžÑÑ‚Đ¾ÑËœĐ¸Ñ› Đ¸Đ¼Đ° Đ¿Ñ€Đ¾Đ±Đ»ĐµĐ¼Đ° и Đ´Đ¾Đ»Đ°Đ·Đ¸ ÑĆ’ Đ½ĐµĐ¿Ñ€Đ¸ÑËœĐ°Ñ‚Đ½Đµ ÑĐ¸Ñ‚ÑĆ’Đ°Ñ†Đ¸ÑËœĐµ.
Za ovo se slažem, posljednji bedem jesu štoperi, ali ako tebi duva sa strana, ne mogu tu promaju spriječiti ni dva Valtera Samjuela iz najboljih dana. Zadnji vezni igraju važnu ulogu u pokrivanju rupa u zadnjoj liniji. Everton može biti jedini zadnji vezni, ali onda ostala vezna linija, čak i napad, moraju igrati lažnu odbranu. Sjetimo se koliko smo imali loše bekove prethodnih godina, ali smo parirali jačim timovima jer smo imali npr. Lazara Markovića, Nemanju Tomića, Andriju Živkovića, koji su radili odličan posao pomagajući bekovima.

EDIT: Zeza ćirilica. Uglavnom prvi pasus je za Jankovića, a drugi za odbranu.
 
Последња измена:

ZliGli

Grobarčina
Учлањен(а)
11.03.2016
Порука
1.364
Reaction score
6.500
Локација
Novi Sad
Pa nije Suma namenjen za "Kosovic poziciju" .
U Djukicevim ocima Everton i Kosovic su jedini kojima je mesto zacementirano. Fura ideju da uvek jedan od njih dolazi po loptu u liniju stopera koji se rasire i da odatle zapocinje akciju, da igra po zemlji i da se pravi visak jer bekovi udju u liniju veze tj pomere gore...
 

Мали џин

Fudbalski zanesenjak
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
4.753
Reaction score
11.463
Локација
.
Pa problem je sto je Kosovic pozicija nedefinisana. Suma je najblizi poziciji Moreire.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.973
Reaction score
8.062
Pojma nemamo sta igra covek i kako igra. Niko nema pojma. Da vidimo te milione u subotu protiv macve jedno poluvreme.
 

maximilian72

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2011
Порука
6.100
Reaction score
2.039
Локација
Ispod zenine suknje
U Milanu Andrea Pirlo je pored sebe imao Gatuza ili Abrozinija noge da lome. Kako ocekujete da pored Evertona igra jos jedan koji zna samo odbrambene zadatke da obavlja? To sto mnogi pisu ovdje nema nikakvog fudbalskog smisla. E zato igra Kosovic a ne Jevtovic.
 

PROFESOR

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
4.627
Reaction score
2.109
Тачно није Сума предвиђен за Косовићеву позицију, али ни Косовић није предвиђен за своју позицију.
Обзиром на његову технику и неку креативност око паса он је служио да надокнади недостатак правог плеја, да да нек смсао игри и трансферише лопту напред, а дефанзивно шта уради - уради, ту је и тако Евертон, с тим што бих рекао да га је Марко много више притискао око дефанзиве него што је сада случај.
Како год он је слаб у дуелима, што каже Јасмина као виршла, а у тој креативности је некад мање, а некад више успешан.
Долазак Суме схватам као увођење плеја у игру, некога ко ће да повеже линије и да смисао ономе што радимо на терену.
Наравно ако је доведен само да би заменили Леа онда је то дупла грешка.
Ако се Сума брине око игре, тада не видим шта може да ради Кића, свакако је важније помоћи Евертону дефанзивно, а лопту може до средине да изнесе ко хоће.
 

maximilian72

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2011
Порука
6.100
Reaction score
2.039
Локација
Ispod zenine suknje
Da li ce dolazak Sume promijeniti izgled ostatak tima to cemo vidjeti ali u nasoj igri posebno iritira gusenje lopte od tzv krilnih igraca. Imamo trojicu cetvoricu koji misle da im je mama kupila loptu i da je njihova. Zato je po meni Tawamba najbolji iza napada, odmah proslijedjuje loptu.
Da li ce Suma igrati protiv Olimpijakosa je u mraku, niko ne zna u kakvoj je formi a 3 mozda 4 treninga nisu dovoljna za upoznavanje sa ekipom..kasno je dosao za ovaj dvomec.
 

Mokoena86

Grobar
Учлањен(а)
18.12.2008
Порука
670
Reaction score
363
Локација
kod Zmaja
Samo gledajuci klipove ne moze se stvoriti prava slika, ali meni Suma ne deluje kao neki plej, tipa Moreira. Sebican mozda i vise od tandema DjuLe, kasni sa dodavanjima, previse carini loptu.
Dobre strane su mu dribling, ima nisko teziste, mozda i bolji tehnicar od Lea, brzi sa loptom u nogama.
Od njega ocekujem da nam popravi igru u tranziciji, jer odlicno moze da povuce loptu napred, da ga Djukic i Ivica usmere da mora vise da dodaje i da se ne pobije sa Leom i Djukom :D

Mi od Jankovica jako malo dobijamo. Ume on sa loptom, napravi neku piruetu, vrti se, delimicno je i popravio igru, ali je toliko nekonkretan igrac da to boli. Ako vec imamo igraca kao sto je Leo levo i sada Sumu, nama je skroz drugi tip desnog krila potreban. Gledam recimo Vukadina Vukadinovica sto ga Sparta dovela za 600 000. Pravo desno krilo, sparta po toj strani, nije ni na Vi sa loptom, domaci igrac. Takav igrac nama treba, da se napravi balans sa levom stranom. Ivice, gde ti bio skauting? :D

Kica Kosovic mi je gotivan lik, ali on u Evropi za sada nema sta da trazi na poziciji na kojoj igra.
 

fkloznica

Grobarčina
Учлањен(а)
18.04.2008
Порука
5.738
Reaction score
2.094
Локација
sektor - M
Koliko ovaj šuma ima visine ? 1m i 50cm ? Bićemo najniži tim u kvalifikacijama :) što realno može samo + da bude pošto ionako nikada nismo znali da branimo prekide ..

Neka se spremi ciganijakos !!!!
 

zaro

Grobarčina
Учлањен(а)
19.06.2007
Порука
2.907
Reaction score
8.165
U prethodnom mandatu Dzuka je imao Laminu... koji sigurno nije ultra napadac ali ima taj jebeni prvi korak koji odavno nisam video... to Uros nema..
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
Slanje Miletica i Vulicevica u totalnu ofanzivu je samoubistvo.

Situacija gdje stoperi ostaju sami na vjetrometini je cista sansa za protivnika.

Uros sam u napadu nema sta da trazi a pogotov onda ako on treba sve sam da primi loptu nadje prostor i postigne gol. Tu se vidjelo i protiv Buducnosti a kamol protiv ciganijakosa. Znaci Tavamba kao sidras malo puvuceniji od Urosa. Bice dosta centarsuteva a on kakav je lud mogao bi zavaliti gol bas njima.

Poznavajuci Djukica igrat ce i Kosovic i Jevtovic jer ce se u zadnji moment usrati da bi mogli biti nakantani u BG. Nerealno je ocekivati Sumu kao startera.

Uvijek se vratim na osnovu pred svaku utakmicu. Izaci bez straha i pustiti im krv. Trcati i uklizavati uvesti publiku u mec jer ce stadion biti pun ko sibica. Dati gol iz prve sanse bi bilo nevidjeno znacajno.
 

Virke

Grobarčina
Учлањен(а)
26.01.2016
Порука
1.546
Reaction score
836
Igrao Suma protiv ciganiijakosa ili ne, ako ne igra Tavamba mi kornere uopšte ne moramo da izvodimo, možemo odmah da im damo loptu da ne sevne kontra...
Ili pravo nazad Kljajiću, pa da "gradimo" našu "igru"...
 

kvisko

Grobarčina
Учлањен(а)
31.03.2010
Порука
2.021
Reaction score
172
Tavamba je prednost kod kornera jedino kada branimo isti. On glavom ne moze da da gol sve i da mu posade zgradu SC Teleoptik na gol liniju.
 

fkloznica

Grobarčina
Учлањен(а)
18.04.2008
Порука
5.738
Reaction score
2.094
Локација
sektor - M
Slažem se , i ja bih ga stavio na poziciju zadnjeg veznog :)

O njegovoj igri glavom ne treba trošiti reči :)
 

tribiani

Grobarčina
Учлањен(а)
02.03.2007
Порука
1.467
Reaction score
4.907
Ako stvarno imaju nameru da napadnu LŠ kao što pričaju, ovo je taj dvomeč, nema više za ovu godinu... ako u takvoj utakmici Suma ne bude starter, a kažu da je prošao pripreme, onda ne razumem... nije štoper pa da treba da se uigrava mesec dana...
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.827
Reaction score
29.853
Локација
Beograd
Zar Vazura mora da upozorava na ono što bi svaki Partizanovac/Grobar MORAO da zna?! (pogledajte u Pantićevom Partizanovom Vesniku)

Idete li bre vi na utakmicu Partizana da mu pomognete ili da mu odmognete?! :banghead

Lepo reče Vazura, UEFA ZNA SRPSKI!
Sve što postavite kao ,,scenografiju,, (,,koreografiju,,), sve što skandirate ide u izveštaj UEFI...Ratko Mladić, četnici i vojvode, Kosovo, i tako redom...
Mislite da je UEFA oduševljena takvim stvarima i da će ih nagraditi?!

Manite se više političkih stvari i ispravljanja ,,krivih Drina,, naše i tuđe istorije...
UEFA ima vrlo malu (a nekad i ,,nultu,,) toleranciju na takve ,,akcije,,...
Ako ovi naši dole na terenu uspeju nešto da naprave, zar hoćete to prikladnom ,,političkom,, akcijom da im srušite???!!!
Pustite vi vašu (a svako ima svoju) logiku, šta je pravo Srpstvo, ko je pravi heroj, itd, - ZA VREME UTAKMICE - a pre i posle, izvol'te pa se ubeđujte i borite za to što smatrate da je ispravno...

Svako ima pravo na svoje političko-istorijsko-nacionalno gledište i na akciju, ali, AKO VOLITE PARTIZAN, nemojte da ga sjebavate mešajući politiku i fudbal, tokom naših utakmica - UEFA to može da KAŽNJAVA!!!

NE RADITE TO!!!

:no no
 

Sale SK

Grobarčina
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
2.501
Reaction score
646
Локација
Skopje,Republique de Macedoine
Mozda si stekao utisak da su nas pritisli zbog urlanja ciganskog komentatora koji je kao u transu prizeljkivao gol Buducnosti.... fali Nikolic ocigledno da trgne igrace pre nego sto dodju u sitaciju da moraju da se trgnu sami od sebe izazvani primljenim golom.....

Ma ne Brate...Ja sam gledao prenos na netu,bez komentatora.Samo utakmica i ove nase Grobare koji su pevali.
Za Nikolica se slazem.Nikad necu razumeti zasto je otisao bas sada(mada ipak razumem).Trebao je da ostane,da proba....Ali u kakvom sranju je Srbija,ko je vodi...bla,bla..i ja bi bezao glavom bez obzira. :?Sa strane izgleda mnogo lose.Zato je covek i otisao.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.915
Reaction score
13.818
Kaznili Hajduk utakmicom pred praznim tribinama jer su vikali "ubij...."
Zato u utorak pamet u glavu jer UEFA zna i svahili jezik da govori, a kamo li srpski

Cim su i papine miljenike ustase kaznili znate da ne prastaju
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top