Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga konferencija 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Sačuvaj Bože kakav komentar :buhaha





Pa kako sad ovakva prognoza kada imaju 13 igrača u rotaciji?

Za Koštinju sam hteo da kažem dobra stvar što se povredio. Nije da se radujem što se sjebo, nego će biti bolje bez njega.

Prognoza je objektivna, 60/40 ali zavisi kako pristupimo tamo. Mnogo su brži od nas i vidim sve mane koje mi imamo a koje njihova igra može da nam zagorča život.

Navijački, idemo dalje i protiv Porta a ne Santa Clare, ali činjenično stanje je da ovi nisu mačiji kašalj. Uostalom videćemo četvrtak. Voleo bih da ih dobijemo u prvoj ali je baš baš teško. Nadam se nerešeno, i onda 50/50 kad dodju u Beograd.

Ako si pratio, pisao sam da su nam veće šanse protiv Sočija, prosto nisu toliko brza ekipa, ne prave visok presing, to nama više leži. Ovi su divljaci sa tankom odbranom. Ali ovi divljaci mogu da ti naprave 3-4 mrtve šanse kako hoćeš. Pravili svima, i Portu, Sportingu, Benfici, Bragi. Imate čak i highlights pa se uverite.

Evo vam jedan primer, gol protiv benfike za 1:1

premotaj na 3:20
 

mapmaker

Početnik
Учлањен(а)
05.07.2021
Порука
50
Reaction score
111
Локација
Земун
Ne kažem da možemo da dobijemo svakoga, ali njih sigurno prilazimo ako se održi ovakva atmosfera među igračima, mene je ta želja i borbenost posle svakog primljenog gola protiv Rusa, prilično obradovala.
Santa Clara je kao i svi portugalski klubovi polu brazilski tim a i ti Portugalci mahom naturalizovani pa su samim tim zajebani, ali kad gledaš transfermarkt ništa posebno vrlo ujednačeni. Mislim statistika je kurva ali verujem da ukoliko ih Stanoje održi na ovom nivou, idemo dalje.
Treba koristiti Natka za slobodnjake i padati ispred šesnaesterca, jer u njega teško da ćemo ulaziti lako.
 

BaX

Grobarčina
Учлањен(а)
01.11.2019
Порука
1.212
Reaction score
7.050
Локација
i Ruma je CRNO - BELI grad!
To će se jako teško desiti, jedino ako Sumu stavi na krilo što ne bih voleo.
Realnije je da obojica odigraju po poluvreme, uz to da će Natko verovatno dobiti prednost.
Inače, voleo bi da Miljković počne na beku pre Živkovića, kao i Šćeka pre Jojića zbog skoka i prekida.
Koliko sam skontao po svemu, to i jeste naša šansa, prekidi.
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
@Direktor_Grobar daleko je od objektivnog da Santa Klara bude favorit protiv nas.Na osnovu čega su favoriti?Što igraju portugalsku ligu i 30 boda su bili iza najboljih klubova Portugalije?!
Ove sezone biće još lošiji, verovatno borba za opstanak im sledi.
Ma kako Sochi ne pravi visok presing, tamo smo morali da ispucavamo loptu zbog presinga.
Ali svi timovi danas igraju presing, to je normalno.
Ja smatram da mi moramo pobediti tamo sa dve razlike i da mirno iščekujemo revanš u Beogradu.
Inače ova Santa Klara ne zna da igra na posed, sve šanse stvaraju iz tranzicije.
Imaju trenutno i manji fond igrača od nas, njihov trener kaže da bez obzira da li imaju 12,13 ili 14 fudbalera daće svoj maksimum i mnogo je ljut što nije odložena utakmica od sinoć.
 

Mikula990

Grobar
Учлањен(а)
30.08.2019
Порука
304
Reaction score
1.303
Локација
Pancevo
Ne bih ja stavljao i Sumu i Natha u startnih 11.
Ovo je ekipa koja diktira visok tempo sa mnogo presinga na zadnju liniju .
Samim tim uz Zdjelara najbolje da igra , mrzim sebe sto cu ovo napisati, Jojic jer je brzi i okretniji od Natha i Scekica .
Ta dva zadnja vezna, uz bekove ce najvise trpeti u odbrani.

Inace ovi su duplo gori od Socija , veoma nezgodna ekipa .
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Pa tabela od prošle sezone kaže to da su 30,40 boda iza najboljih u Portugalu. U poslednja 3 kola je Gimaraeš osvojio samo bod i zato je Santa Klara u kvalifikacijama.
Al sam gledao i njihove utakmice i ne vidim na osnovu čega su favoriti.Boriće se za opstanak ove sezone, igraju na kontru i to je to.Al u 7 dana u četvrtak im je ovo treća utakmica a igralo 13,14 istih igrača.
Na osnovu utakmice sa Olimpijom i Tondelom da se donese zaključak je previše subjektivno.
U Portugalu je običaj da jedne sezone neko igra Evropu a već sledeće se bori za opstanak ili ispadne kao Rio Ave koji umalo izbaci Milana u PO lige Evrope a ispadoše iz lige u doigravanju.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.765
Reaction score
29.651
Локација
Beograd
Jako loše postavljanje u odbrani tokom prekida.
mi nemamo krila koja mogu da buše ove pozadi.
Direktore, svaka čast na redovnom skautiranju svih protivnika pa tako i ove Svete Klare...kako mi se čini, ne bi bilo loše da ih napadnemo iz prekida i preko krila, zar ne?
Doduše, dobro je SVAKI tim napasti iz prekida i preko krila... :D ...pod uslovom da imaš igrače za tako nešto...

A mi imamo skočne i visoke Saničanina, Vujačića, Šćekića, Uroševića, Rikarda (koji još i govori Portugalski pa razume šta njihova odbrana saopštava jedan drugom)...te mislim da smo tu sasvim o.k. da ih ,,otalen,, napadnemo, jer ovim visokima, ima i ko (od naših niskih) da nabaci loptu...samo da se nekako ,,dokotrljamo,, do dela terena odakle to možemo da radimo, tj. da zaradimo neki korner...

Što se tiče krila...Markec je svakako u formi pa ,,daako,, učini nešto po svojoj strani (a i on je valjda naučio koju reč Portugalskog)...

Ne znam ko bi od naših igrača mogao da bude spreman da bude krilo na drugoj strani...ali imamo ih podosta: Holender, Terzić, Jović, Lutovac...valjda je bar jedan sposoban da odigra utakmicu na zadovoljavajućem nivou...

U nekoj varijanti i Riki može da ,,glumi,, krilo, on se ionako često ,,izvlači, tamo...a nekih desetak minuta po ,,centrali,, napada umesto Rikija može da odigra i onaj naš omladinski ,,Ivan Drago,,...

Može tu svašta nešto, ali ne sumnjam da i Stanojević ima neki svoj skauting i neke svoje ideje...
Od početka sezone, a možda još i od prošle, ja tvrdim da ,,imamo višak,, tih ,,mozgova i tehničara,, ali manjak ,,brzine, čvrstine i fizike,,...
Dakle po sredini:
Jojić, Pantić, Markec, Suma, Natho - svi oni znaju sa loptom, ali i svaki je ,,mek,,...
A Zdjelar je čvrst, uporan, i nije ni spor, ali...ostali nisu baš tih osobina...Šćeka je ipak drugačiji...jeste visok i krakat, zna da skoči, ali...nije brz...

Kao i svaki iole pristojan evropski tim s kojim se susrećemo, uvek ONI imaju prednost u ,,fizikalijama,, a ne mi...jer tamo se mnogo više, jače i brže trči i igra, tamo ima (kao što već rekoste) neuporedivo više jačih, težih i kvalitetnijih utakmica tokom sezone...i zato igrači koji nisu na priličnom fizičkom nivou nemaju tamo šta da traže...a kod nas su neki takvi igrači zaista asovi ovog domaćeg ,,Linglonga,,...

Ali, šta da se radi...mi ćemo tamo malo sporije, malo polako pa peške, a kad se ne budu nadali i kad budu zadremali, možda ih i iznenadimo nekim našim ubrzanjem...
Biće valjda i neki korner i slobodnjak za nas.
A moraće i Suma da dobije neku svoju ,,rolu,,...

I to nam je što nam je, da gledamo da pobedimo tamo, ili bar da ne zaseremo, a na JNA da posle slavimo prolaz u Ligu ,,konfekcije,,...
Utom nam možda dođe i pojačanje...neki dan posle te utakmice na JNA...
 

trivunelli

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2017
Порука
1.796
Reaction score
7.592
Локација
25-i maj
Uprava je toliko debilna i klosarska kao da ceo svet ne vidi da smo kratki 3-4 igraca i kao daigramo dvomec sa Vlasinom a ne sa nekim Portugalcima i oni ne dovedu nikoga pod milim bogom a roster nam sve kraci. Neverovatno je kakva bagra sedi kod nas u upravi,sami sebe su pobedili u nesposobnosti i lopovluku.
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.182
Reaction score
6.979
Локација
NbG
Mene plaši to što mislim da je iz ugla UEFA naš prestup mnogo gori. Jedno je pirotehnika i tu su ovi iz UEFA još nekako i blagonakloni ka Legiji, čiji navijači godinama sa njima ratuju, da ne kažem spdaju se parolama i paljenjem cele tribine. Ovo je u njihovim očima politika i propagiranje stvari koje se kose sa njihovim "vrednostima" plus što mi imamo podugačku istoriju kazni i prestupa. Da se prekrstimo i pomolimo da ovo nekako prođe sa kaznom sličnoj Legijinoj- ja bi to potpisao pa makar imali i ono što je ostalo od juga na istoku i zapadu na sledećoj utakmici.
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Ma nije gori naš prestup, za naš ide uslovna kazna, ciganji su dobili protiv Borisova uslovnu pa kad su ponovili isto dobili su 2 meča pred praznim tribinama.
Ne može skandiranje da bude gore od bilo čega.Problem je što se ponavlja al mi nismo imali zadnje 2 godine problem pa mislim da nismo pod uslov, mada nisam siguran.
 

vratonja

Grobarčina
Учлањен(а)
03.08.2007
Порука
2.801
Reaction score
1.116
Локација
Ivanjica
Četvrtak, 19.08.2021 - Santa Clara - Partizan 22:30h CET

Istorija -

Fudbalski klub sa Azorskih ostrva, Santa Clara, osnovan je pre 100 godina. Ovo je ujedno i najudaljeniji zapadno-evropski prvoligaški klub. Eto, protiv DAC smo imali najmladji klub po proseku godina protiv kog smo ikada igrali, Soči najmladji po osnivanju (2018) dok je Santa Clara geografski najudaljeniji klub sa zapada. Ova sezona je naj naj naj :)
4NYNWfriX_BgsTGI7CdXAqVc9kIir2xOE1_3SKqQa-Ir7HL8YO6lGGBntw59_hHVEhlSKihTrcBgIA1eEkKI3d4RajXL_Eg0ynO9j-h3B8e5Mfa3gM5wBNh6-8_t0dxJKGUYuoVn

Od poznatih faca, bar malo starijim kolegama forumašima (30+), karijeru je kod njih počeo Pedro Pauleta. Uglavnom su kroz istoriju obitavali u drugoj, pa i trećoj portugalskoj ligi, procvat i prvoligaški status imaju od sezone 2018/2019.

Učešće u evro takmičenjima -
Mršavo, obzirom da su tek od 2018 u prvoj ligi, pre toga su 2002 imali izlet u Intertoto kupu i neslavno naguženi od strane češkog Teplica, ukupno 9:2. Dakle poput DACa, Sočija, još jedna ekipa koja ima tanku istoriju, i neiskustvo igranja ovakvih duela.

Transferi 2021 -
Standardni štoper Fabio Cardozo im je otputovao u Porto za 2,2mil a došao Boateng kao zamena. Santa Clara je samo jednom u prethodne 3 godine platila za obeštećenje, svega 150k, i njihova transfer politika se uglavnom zasniva na slobodnim igračima. Zanimljivo da svi sa nekim obeštećenjima odlaze baš u Porto. Uz Cardoza, smena i medju stativama, pa je jedinicu zauzeo golman Ricardo Fernandes, koji je došao iz druge lige.

Formacija -
Igraju 4-5-1 manje/više standardno iako se to vrlo brzo transformiše u 4-3-3 . Očekujem u četvrtak sledeći sastav. Znak pitanja je Allano a i Costinha, obojica izneta na nosilima večeras:



NaV6rvx9rU87a-MpxhXgmGhP3Ftv-RcnBdAd1JX0sySNONh5Y3b6vfmOexC09Kpx8EXHfQGLTX3hYhEB1Uh2GA361Z0PesQOs2lE2E60w59CVZT7jKsH4_kRpF6R_rlEWyeJbVGv




Stil igre -
U dosta situacija forsiraju visok presing, gde pokušavaju da brzim pasom nakon greške protivnika uposle Carlos Júniora, koji je zbog covid situacije morao da popuni mesto najisturenijeg napadača (inače mu je krilo osnovna pozicija). Jedna gadna, agresivna ekipa, mnogo oštrih, grubih startova i pokušaj da se na grub način izvrši destrukcija igre protivnika, pogotovo kad je protivnik u fazi kontra-napada. Brzo se oslobadjaju lopte, i mirni su kad im udariš visok presing, čak uspevaju iz toga da naprave dobru tranziciju. Lincoln je njihov TATA. Vraća se na 30m od svog gola da pokupi loptu i distribuira dalje. Vrlo jak, levonog, moderan plej.
Statistika prošle sezone -
Ono što je upečatljivo da nisu opasni iz prekida što sam imao priliku da vidim, ali isto tako da su dosta tanki u vazduhu, tek jedan gol postignut van kaznenog.
sd3SG3Q_cNmQg7xzwOlBLhrfnZt0UqQfZYKb9MiP0LzB35xLhs6FT3nMNhi1RFCA61WVq9uFOYLVz6E9J3eBntl03bgoAHAqQWCtxbzyFmgtGxyDXiydNgO0R1zlkh1gEiqheSg9
gYGHd-0x-ih1QEhNcRHVoOp8qSF2kIzgD4PjkJZRPQ5sA4FHlxtf8njVe1WBL__dumSsr0_zaA7xfHAlnGXXmp62gYgvC1roqa1QMyDI8S_OEEyAGSKSGromi3ZhufXR9I2iO73Y

lOITj00MpZXSP-WTemGD-4HXD3iUhieHkVyY5xHpdTkhaaD0sjSWcT7_8n4-4cwQ0SJDkrG4fCndN2jMJ74Fy-OnYtddnPC8UbI-BO4UatCzfWD_cs_SEx7UhtRU3M5NvXfliKVV


Prednosti -
  • Vrlo organizovani na sredini terena. Prave trouglove gde je najveći kreator Lincoln, ali iza njega i Japanac Morita koji vrlo dobro veže odbranu i napad. Lincoln je i zadrži, zastane i pronalazi igrača iza ledja odbrane protivnika
  • Dosta ali dosta agresivna ekipa, kada udare visok presing, u slučaju da se protivnik izvuče odmah ide faul da se spreči kontra, ako li osvoje loptu, tu prave ozbiljan problem protivniku jer je svaki igrač i brz i veoma tehnički pismen
  • Trkačka ekipa, čak i ako im udaris visok presing, s lakoćom se oslobode uz pravljenje tranzicije

Mane -
  • Jako loše postavljanje u odbrani tokom prekida. Ovo se i danas videlo, a i na ostalim mečevima. Deluje da su totalno nepismeni pozadi. Korneri, slobodni udarci će im predstavljati problem, pogotovo ako bude Šćeka igrao
  • Agresija im nekad dolazi glave zbog mase kartona a onda sav taj tempo splasne. Bitno je da preživimo prvih 30 minuta ili ako skupe par kartona onda će biti daleko lakše
  • Vrlo lako im beže igrači u odbrani. Igraju nekakvu zonu, ali dosta to konfuzno deluje na terenu pa se naprave rupe poput one naše protiv Sočija kad smo primili za 1:2.


Ovde moramo da spustimo loptu. Ne smemo da igramo duge lopte (pod njihovim pritiskom) jer će posed biti daleko na njihovoj strani. Ovo je bio problem protiv Sočija u Beogradu. Mi produžetke nismo ni igrali, dva pasa nismo imali. Dakle ukoliko budemo bunarili pod njihovim pritiskom piši propalo. Ne smemo ni da se zalećemo da im mi udaramo visok presing jer su daleko brži, lagano to rešavaju i ne ispucavaju lopte napred. Dakle, ovde uz kadar koji mi imamo jedino da umrtvimo igru i čekamo kontru i nikako drugačije.

Mnogo će nam faliti Pantić i Jović (nadam se da će makar on biti fit). Uz nadu da je on fit, ako ne, onda Holender tu. Ne bi išao previše zatvoreno, možda umesto Natka Šćeka, ali poslednja linija mora da bude ova dole.
_6cp2wVPbo0JEeaKXnJsq0_o6Let6ZTn35xh9rcAyY1JY3mhm6Mzwr_Tnxmbl-VYUlPyT5abo6Ey-CD_W_nOgXfluVcmcDTj-Yg4S2zO-AkMsMs-WzLsi_G3yl3Ngnh95V1TqpjE


Kad su šanse u pitanju, mislim da su bliži prolazu oni, 60 - 40 za Santa Claru obzirom i na naše kadrovske probleme i pičkastu upravu. Ukoliko ostanemo neporaženi u četvrtak, onda je 50 - 50. Biće jebeno teško i za gledanje, jer od poseda možda skupimo 40%.

Odgledao sam tri cela meča, Tondela, Olimpija na strani i danas kući protiv Moreirensea.

Napred Partizan!
Upravo napuši mi se kurca što u ovakvom meču mi nemamo krila koja mogu da buše ove pozadi.
Pa prijatelju nisu Porto. Stanoje ce to da smiri tamo ce bude 1:1 ,0:0 ili 0:1 u BG 2:0 , 3:0
opusteno samo
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.889
Reaction score
13.728
Санта Клара је на климавим ногама, нисмо ни ми нешто у доброј ситуацији због повреда али одморили смо овај викенд и у бољој смо форми. Не би требало да имамо проблем да прођемо ал овај пут са мање драме него против Сочија. Проблем је - шта радити за групну фазу ? Овај тим не може да игра (успешно) на два фронта. Минимум два играча нам требају ако уђемо у групе...мада би било доббро да дођу сад одмах али то није за очекивати с обзиром ко нас води.
Imamo neke opcije, aktivni smo na tom polju. Nismo hteli da žurimo, jer tada lako može da se pogreši. U prethodnih nekoliko godina retko kada smo promašivali sa strancima. Hoćemo da dovedemo igrača koji će zaista da donese kvalitet i pomogne ekipi, a ne samo da bi popunio broj“, završava Iliev.
..............................................................................

Немојте да журите, полако, има времена до следеће године....скаутирајте још 10000 играча па вратите Давида Мангу....ако се још бави фудбалом
 
Последња измена:

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Pa prijatelju nisu Porto. Stanoje ce to da smiri tamo ce bude 1:1 ,0:0 ili 0:1 u BG 2:0 , 3:0
opusteno samo
Ljudi, ja nisam pesimista po prirodi. Rekao sam 60/40, ako ne izgubimo onda 50/50. Nisu Porto a nismo ni mi Porto. Mi smo Partizan, idemo dalje! :napred-partizan:

Pokusao sam da budem objektivan, ne da pisem da cemo da ih drknemo tamo kad ne vidim to. Protiv DAC i Sochi sam pisao objektivno da smo bolji. Ovde sam oprezan jer nam fale dvojica, Dača Jović a i govna se stisla za pojačanje.

Biće teško ali verujem da možemo u grupe.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top