Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Teniski klub Partizan

Tuljo

Administrator
Уредник
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
8.355
Reaction score
6.625
Локација
Tamo gde si ti!
Partizanu ekipno prvenstvo Srbije

781739917469f2b012822a445531325_big.jpg
Partizan je postao prvi ekipni šampion Srbije u tenisu pobedivši ekipu Crvene Zvezde na svom terenu rezultatom 4:3. Posle pet singl mečeva, Partizan je vodio 3:2 tako da su pobednika odlučivali dublovi. U odlučujućem meču Tošić i Obradović doneli su titulu Partizanu pobedivši Troickog i Bjelicu.
Kapiten crno-belih Goran Tošić pobedio je Miljana Zekića sa 6:2, 6:2, dok je Darko Mađarovski savladao Nikolu Ćirića sa 6:0, 6:4. Ivan Bjelica je, zatim, osvojio bod za Zvezdu u duelu sa Arsenijem Zlatanovićem 2:6, 6:4, 6:2. Viktor Troicki je bio bolji od Aleksandra Vlaškog – 6:1, 6:2, a minimalnu prednost Partizanu doneo je Vladimir Obradović pošto je pobedio Davida Savića sa 6:4, 6:3.

Nakon prvog dubl meča Ćirić, Savić – Mađarovski, Vlaški, Zvezda je izjednačila rezultat 4:4. Partizan je osvojio titulu pobedom Tošića i Obradovića u dublu nad Troickim i Bjelicom 7:6 (9:7), 7:5.
 

feredon

Grobar
Учлањен(а)
24.04.2007
Порука
277
Reaction score
0
Tako je bre !!! Svuda ix deremo !!
 

Method Man

Guest
TENIS: Ipak je Partizan prvi šampion Srbije
Petak, 20. jul 2007. 10:28
Teniseri Partizana postali su prvi ekipni šampioni Srbije, pošto su u finalu savladali Crvenu zvezdu rezultatom 4:3.
Finalni duel, medjutim, nije obeležio samo tenis, već i nezapamćeno ponašanje čelnika Crvene zvezde.
Naime, srpska javnost pre dva dana pogrešno je informisana da je titulu osvojila Zvezda, jer su službenici tog kluba, namerno ili šaleći se na samo sebi duhovit način, novinarima rekli da je njihov tim trijumfovao u finalu.
Tužno ili komično, pravi rezultat ipak nije mogao da se sakrije, a Partizan je zasluženo postao prvak.

Crno-beli su posle prva tri singl meča poveli sa 2:1. Goran Tošić savladao je Miljana Zekića sa 6:2, 6:2, Darko Madjarovski Nikolu Ćirića rezultatom 6:0, 6:4, a vodjstvo Partizana smanjio je Ivan Bjelica koji je trijumfovao nad Arsenijem Zlatanovićem sa 2:6, 6:4, 6:0.

Usledila je pobeda Viktora Troickog nad Aleksandrom Vlaškim rezultatom 6:1, 6:2, a novu prednost crno-belima doneo je Vladimir Obradović koji je bio bolji od Davida Savića sa 6:4, 6:3.

Zvezda je nakon prvog dubl meča uspela da izjednači zahvaljujući pobedi Ćirića i Savića nad Madjarovskim i Vlaškim, ali su titulu Partizanu doneli Tošić i Obradović trijumfom nad Troickim i Bjelicom - 7:6, 7:5.

(MONDO)
 

Katarina

Snajka
Учлањен(а)
12.02.2007
Порука
195
Reaction score
1
Локација
Toxic City
Finalni duel, medjutim, nije obeležio samo tenis, već i nezapamćeno ponašanje čelnika Crvene zvezde.
Naime, srpska javnost pre dva dana pogrešno je informisana da je titulu osvojila Zvezda, jer su službenici tog kluba, namerno ili šaleći se na samo sebi duhovit način, novinarima rekli da je njihov tim trijumfovao u finalu.
Tužno ili komično, pravi rezultat ipak nije mogao da se sakrije, a Partizan je zasluženo postao prvak.

šaleći se na samo sebi duhovit način??!? ha
ma ciganska posla, svuda moraju da umešaju svoje prljave prste
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Тешки комплекси се не могу излечити... :wink: Честитке нашим момцима на новој титули... :napred Partizan
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Честитке тенисерима Партизана! :napred Partizan

А гамад из цз остаје гамад...превара, лаж и простаклук, шта очекивати од моралног отпада из тог јбног спортског друштва.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Bravo crno beli .... O gamadi iz ******* ne zelim trositi tastaturu.
 

file

Grobar
Учлањен(а)
25.06.2007
Порука
225
Reaction score
422
Cestitke, odlicno uradjen posao, pogotovo zato sto je to uradjeno protiv cigana, ima vecu tezinu. Da ne komentarisem postupak cigana, meni samo nije jasno kakvi su to novinari koji ne izvestavaju sa lica mesta!
 

Ana

Bebica
Учлањен(а)
21.07.2007
Порука
165
Reaction score
0
cestitke teniserima. sampioni...:napred Partizan
 

Jovana

Spavalica
Учлањен(а)
21.06.2007
Порука
76
Reaction score
0
Локација
Beograd
Sve cestitke teniserima... :BB

P.s. Ana tako ces i ti jednog dana :wink:
 
Последња измена:

Method Man

Guest
Izvor: B92, www.tenissrbija.co.nr | Nina Kolundžija Pobede Partizana i Crvene zvezde

204048923546b08cc6564b3654968312_big.jpg
Teniserke Crvene zvezde su pobedile Vojvodinu, a igračice Partizana vode protiv ekipe Tenis Tenisa rezultatom 3:1 na ženskom seniorskom prvenstvu Srbije koje se igra na Karaburmi na terenima TK Crvena zvezda.
Zvezdine teniserke su odnele pobedu maksimalnim rezultatom 4:0 pa se dubl mečevi neće ni igrati. Miljana Adanko je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Miljane Jocić, dok je naša najuspešnija koledž teniserka u Americi, Vanja Ćorović, sa 6:4, 6:3 porazila Milenu Kačar. Ubedljive su bile i treća i četvrta tabla šampionki. Katarina Milinković je i pored višenedeljne pauze uspela da sa 6:1, 6:1 deklasirala Eleonoru Kuruc, da bi Danijela Berček ubedljivo pobedila Marinu Kačar sa 6:1, 6:0.

Teniserke Partizana su takođe bile uspešne. Teodora Mirčić nije imala problema sa Ljubicom Avramović savladavši je sa 6:3, 6:0 dok je Nataša Zorić trijumfovala nad Stefanom Lakićević sa 6:2, 4:6, 6:2. Gorana Stevanović je sa 6:3, 6:2 porazila Aleksandru Marković, a jedini poraz kod ’crno-belih’ pretrpela je Mina Gardić koja je izgubila od najbolje juniorke Bojane Jovanovski rezultatom 0:6, 1:6.

U četvrtak su na programu dueli između Crvene Zvezde i Tenis Tenisa, odnosno Partizana i Vojvodine, dok se u petak sastaju Crvena Zvezda i Partizan.
 

bmiljkovic

Grobar
Учлањен(а)
29.10.2006
Порука
208
Reaction score
10
Локација
Nis
Piksi: Nole, dodji odmah u Zvezdu
Subota, 29. septembar 2007. 15:04

Predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi spreman je da ispuni želju našem najboljem teniseru Novaku Djokoviću, koji je pre nekoliko dana izjavio da mu je san da obuče crveno-beli dres.

"Bilo mi je zadovoljstvo da gledam Novaka u Dejvis kupu, a sigurno je da bi bilo jednako lepo videti ga u dresu Crvene zvezde. On je mnogo puta pokazao da je veliki zvezdaš i biće nam zadovoljstvo da obuče naš dres. Bilo bi interesantno videti ga kako barata fudbalskom loptom. Ako se pokaže da je jednako dobar kao sa teniskom, nema dileme da ćemo da ga angažujemo", rekao je Stojković za "Press".

Djoković je već bio gost na nekim utakmicama Crvene zvezde, bodrio je crveno-bele prošle godine protiv Milana, a na jednoj od prvenstvenih utakmica izveo je početni udarac.

Zanimljivo je da je Djoković inače član teniskog kluba Partizan, sa kojim je u više navrata u prošlosti osvajao titule nacionalnog šampiona.

(MONDO,)

Prava picka ciganska!!!Takvi igaci bez obzira na uspehe nisu potrebni Partizanu
 

ЖИВОРАД

Доброћудни костур
Учлањен(а)
13.10.2006
Порука
3.018
Reaction score
677
mrs Nole u 3333333 lepe picke materine....
 

Vader

Početnik
Учлањен(а)
29.06.2007
Порука
55
Reaction score
0
Локација
Belgrade
...govedo cigansko :kur

...odsad i definitivno navijam uvek da izgubi, kao i onaj alien/predator JJ...
 

hari_merdo

Grobar
Учлањен(а)
03.07.2007
Порука
439
Reaction score
513
Bio je i veceras na Bajernu. Ko je gledao na tv-u poraz cigana video ga je posle utakmice.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
"Najbolji" srpski teniser zaboravio maticni klub ...

CRNO BELA DOMINACIJA
TENIS-PARTIZAN.jpg
Teniseri i teniserke Partizana ove
godine osvojili šest titula državnih prvaka
Ekipa iz Humske postala prvak u seniorskoj muškoj
konkurenciji, juniorskoj do 18 godina u obe kategorije,

kao i do 16 godina kod dečaka. Razloga za slavlje bilo je i na pojedinačnim prvenstvima.

Od osam mogućih ekipnih titula na domaćim šampionatima, teniseri i teniserke Partizana ove godine osvojili su čak četiri. Dve su pripale Gemaksu, tek jedna Crvenoj zvezdi. Takva dominacija nije viđena od 2005. kada su takođe crno beli napunili vitrine peharima. Ovog puta prvaci države su postali u seniorskoj muškoj konkurenciji, juniorskoj do 18 godina u obe kategorije, kao i do 16 godina kod dečaka. Razloga za slavlje bilo je i na pojedinačnim prvenstvima. Izuzetno perspektivni tandem Dušan Lajović i Arsenije Zlatanović podelio je pehare u zimskom, odnosno letnjem šampionatu.
- Što se seniorskog ekipnog prvenstva tiče, možemo biti veoma zadovoljni, jer smo titulu prvaka vratili iz Zvezdinih vitrina u naše. Pobedili smo sve rivale u sedam kola, a najvećeg rivala dva puta. Svim igračima dugujemo veliku zahvalnost zbog truda, zalaganja i velike želje da se osvoji titula. Pohvale zaslužuju svi, počev od Gorana Tošića do mladog Zlatanovića koga posebno pohvaljujem za veliku borbenost, kako na seniorskom ekipnom takmičenju, tako i kao predvodnika njegove generacije u konkurenciji do 18 godina gde smo ubedljivo postali šampioni. Svojim igrama skrenuo je pažnju na sebe, pokazao o kakvom se talentu radi, pa je na naše veliko zadovoljstvo usledio poziv saveznog selektora u nacionalni tim. On je dete crno-bele boje, pa se nadam da će uvek braniti boje našeg kluba - kaže Veljko Barjaktarević, trener Partizana.
U ženskoj konkurenciji juniorke su bile ubedljivo prve.
- Nataša Zorić je nedavnim pobedama u Dubrovniku pokazala da sazreva i jasno stavila svima do znanja zašto je godinama među našim najboljim mladim teniserkama. Tu su još i Tamara Čurović, veliki potencijal, 3. na ETA listi do 14 godina, zatim Gorana Stevanović, izuzetan talenat, koja redovno dolazi na treninge iz Novog Sada, pa Mina Gardić, jedna od najperspektivnijih u državi - zaključuje Barjaktarević.
Pored Veljka, u timu stručnjaka koji vode računa o Partizanovim igračima su još Aleksandar Trifunović, Jovan Zlatanović, Zagorka Aleksandrić, Marko Vučičević, Tanja Zdravković, Marko Reljić, Aleksandar Gmitrović.

NOVAK ĐOKOVIĆ
ZABORAVIO
PARTIZAN
Najistaknutiji član Partizana je Novak Đoković, koji je dugo vremena proveo igrajući i trenirajući u klubu iz Humske.
- Novak Đoković je ponikao u Partizanu, gde je trenirao deset godina, za koje vreme je imao sve besplatno. Od ovog teniskog kluba je, kada mu je to bilo najpotrebnije, kada nije bilo sponzora kao sada, dobio sve. Normalno je da ih sada bude, jer je treći igrač sveta. Ali, kada je bio 600. Partizan mu je pomagao. Žao mi je što se to ne spominje... Ne mora mene niko da voli, nisam ja Partizan, ali mora nešto da prizna. Ovo je institucija, nije privatni, već državni klub. Postojao je pre mene, a postojaće i posle mene. Ja sam tu samo prolazna stvar. Novak sa tim nema veze. Samo mi je žao što ne spominje Partizan. A, što se tiče njegove priče u vezi sa tim da navija za Crvenu zvezdu, poznato je da postoje sportisti koji u fudbalu navijaju za crveno bele, a da u drugim sportovima podržavaju Partizan. Evo, primer je Vlade Divac. Zar nije igrao za Zvezdu? Onda, Moka Slavnić, bio je trener i igrač Partizan, pa Milko Đurovski, zatim Tomašević, košarkaš. Pokojni Velibor Vasović bio je trener Crvene zvezde. Ne zameram Noletu zbog pomenutih izjava. Deklarisao se da u tenisu navija za Partizan – objašnjava predsednik crno-belih.


O ANI IVANOVIĆ
OBOŽAVAM JE!
Svaku priliku kada je u Beogradu Ana Ivanović koristi da poseti matični klub. Kada god je to bilo potrebno, četvrta teniserka sveta stajala je uz Partizan.
- Šta bih god rekao za Anu Ivanović, već je rečeno. Ana je, prvo, predivan čovek, pa vrhunski sportista. Cela porodica je takva. Njoj jedan jedini cent Partizan nije dao, niti je to ona tražila. Deklasirala se kao navijač našeg kluba. O tome svedoče i reči njenog oca Miše Ivanovića, posle Rolan Garosa, koji se “ljutio” jer je morao ceo grad da pređe ne bi li našao crno belu haljinu za Anu. I zaista, na konferenciji za štampu u Hajatu, ona se pojavila u bojama Partizana. Njoj i njenoj porodici Partizan duguje mnogo jer se prva, zajedno sa Jankom Tipsarevićem, oglasila da stadion ne treba da se ruši. Došla je ovde da nas lično podrži. O njoj sve najlepše. Jednostavno, obožavam je – kaže Grujić.

O GORANU BUBNjU
STRUČNjAK
BEZ PREMCA
Jedno vreme se pominjalo da bi Goran Bubanj, naš istaknuti stručnjak, mogao da sedne na klupu Partizana u ulozi glavnog trenera?
- On je moj veliki prijatelj. Njegov otac general Viktor Bubanj ima velike zasluge što je teniski klub od vojske dobio ovo zemljište na korišćenje. Međutim, sada nismo u mogućnosti da ga platimo. Ali i dalje važi dogovor da, pored svog privatnog kluba, kad tad dođe u Partizan. Ovi mlađi teniseri mogu od njega samo da nauče. On je naš najbolji trener, a savez ga ne uzima. Ipak, to je politika TSS. Ali, mene ako pitate, on je najkompletniji trener, ličnost, čovek, šta god, i najbolje poznaje tenis. Mislimo da ćemo u najskorije vreme pronaći sredstva, već početkom sledeće sezone, i naći sponzora koji će mu davati platu. Za njega ovde ima mesta, bez daljnjeg – tvrdi Grujić.

O TIPSAREVIĆU
DOĆI ĆE I
JANKOVIH
PET MINUTA
Pored Ane i Novaka, Partizan se ponosi što je njihov član i drugi reket Srbije, Janko Tipsarević.
- Janko je sjajan momak. Veliki sportista i veliki čovek. Mislim da malo nema ni sreće, ali siguran sam da će doći njegovih pet minuta. O Tipsareviću mogu da kažem sve najlepše. Dečko je završio i Univerzitet Braća Karić, što govori o njegovoj svestranosti. Želja mi je da napravi što bolje rezultate, jer to zaslužuje, pre svega kao čovek. Što se tiče igračkih kvaliteta, o tome bolje mogu da govore treneri i oni ljudi koji su kompetentniji od mene na tom planu – navodi Dušan Grujić.


TENISKA ŠKOLA
NAJBOLjA
U GRADU
- Imamo najbolju i najmasovniju školu tenisa. U grupama radi od četiri do šest članova, bilo je 310 đaka u letnjem periodu, za besplatne programe u međuvremenu se prijavilo još njih 220, ali pitanje je koliko će ih ostati. Računamo oko 350. Pritom, termini su jedni od najjeftinijh u gradu. Radi se odlično, Jovan Zlatanović je direktor škole. Sve funkcioniše. Apsolutno smo spremno dočekali veliki talas interesovanja klinaca, kapacitete smo popunili, ali i pored toga teško je ostati pozitivan u zimskoj sezoni. Podižu se baloni, potrebno je 40 tona nafte, plaćamo struju, trenere, repromaterijal, opet tražimo sponzore, i kreće novo mučenje. Nijedan klub u Srbiji ne posluje u plusu – kaže Grujić.
TRAČEVI
SRPSKI MENTALITET
Za crno bele već godinama nastupaju naši najbolji igrači, kako seniori, tako i takmičari u mlađim kategorijama. Zašto se od svih klubova mnogi odlučuju baš za Partizan?
- Trebalo bi to da kažu igrači koji su ovde po četiri godine i više. Pitajte ih kakve imaju uslove, kako se radi u Partizanu. Ali, smetaju mi neke stvari koje se pričaju u vezi sa Partizanom i koje se vezuju za moje ime. Poput onih da se loše trenira, da nam treneri beže iz kluba, da ne isplaćujem igrače. Od svega toga je činjenica da plate kasne po dva meseca. To je zato što nismo naplatili članarine od letos, u iznosu od par hiljada evra. Srpski mentalitet je to, toga nema na zapadu. Uprkos takvoj situaciji, sve isplaćujemo do poslednjeg dinara, uz zakašnjenje. Imamo mlade trenere, na čelu sa Veljkom Barjaktarevićem, bivšim igračem, diplomiranim ekonomistom, govori dečko jezik, uspešan stručnjak koji donosi titule. Nemamo te nazovi velike trenere, kojima je najveći rezultat podatak da je napravio 176. igrača na svetu. Sami će da se prepoznaju koji su to – navodi prvi čovek Partizana.


TURNIRI U 2008.

ČELENDžERI

U HUMSKOJ
Ambiciozni planovi uprave Partizana usmereni su i ka organizaciji većih međunarodnih turnira na terenima u Humskoj.
- Partizan ima obećanje i napravio je predugovor sa Unikredit bankom. Čeka nas 100.000 evra, i to bi bio turnir “125”. Hteli smo i “hospitaliti”, međutim, to je pod znakom pitanja. Ali, zato je sigurno da ćemo sledeće godine organizovati jedno muško i jedno žensko takmičenje. Plan je da otvorimo novi stadion velikim turnirom, a što se VTA čelendžera tiče, imaće nagradni fond od oko 50, 60 hiljada. Ne znam da li će to biti u prvoj ili drugoj polovini godine. Imamo kontakte, ali kada budemo sposobni i spremni, oglasićemo se. Već imamo obezbeđena sredstva za 125-icu, tako da mislim da moramo to da realizujemo. Što se tiče lobiranja saveza da Beograd dobije domaćinstvo nekog ATP ili VTA turnira, to je velika stvar. Naša prestonica to zaslužuje, posebno sa igračima koje sada ima. Mislim da je Slobodan Živojinović jedno veliko tenisko ime, i zahvaljujući njegovom autoritetu može to da uradi. Ne znam od koga bismo mogli da preuzmemo mesto, a siguran sam, recimo, da Zagreb neće tako lako dati termin. Apsolutno podržavam celu ideju, a najviše će dobiti teniseri i teniserke. Ako dođe do realizacije, najviše zasluga za to ima upravo Boba Živojinović – ističe Dušan Grujić.
CENTRALNI STADION
BEOGRAD TO ZASLUŽUJE


Priča o gradnji centralnog stadiona u kompleksu Partizana bila je aktuelna jedno vreme, da bi zatim sve stalo?
- Ništa nije stalo. Jako se mučimo da pronađemo finansijska sredstva da završimo izgradnju stadiona. Zgrada je zastakljena, ima 1.500 kvadrata i u procesu je legalizacije. Stadion će imati kapacitet oko 3.500 gledalaca. Cela priča ide sporo, jer se samofinansiramo, sami jurimo sponzore, donatore, ljude molimo da nam poklanjaju, ne bi li to uradili. Ovo što Partizan radi Srbija nema, a zaslužuje da ima, pogotovo grad Beograd. To se odnosi na kompleks od 14 terena, centralni teren, zgradu sa teretanom, solarijumom, đakuzijem, restoranom, kafe poslastičarnicom, prodavnicama, kancelarijskim prostorom. Potrebno je da postoji i taj komercijalni deo, jer Partizan mora od nečeg da živi. Mislim da će završetak projekta biti izveden sledeće godine. Veći deo investicije odnosiće se na stolice, koje nećemo da budu kao na fudbalskim utakmicama, nego poput onih na Rolan Garosu ili Vimbldonu. Ali, to ima svoju cenu. Neću se obraćati nijednoj instituciji, jer su dobro videli šta se dešava u vezi sa ovom situacijom. Pojedinci su hteli da od ovih terena da naprave građevinsko zemljište. E, to već ne može – kaže Grujić.

DOMAĆA TAKMIČENjA

IGRAČI NISU
MOTIVISANI

- Razmišljamo da ne igramo ligu sledeće godine i skroz se okrenemo međunarodnim turnirima. Na to su nas naterali uslovi na koje smo ove godine naišli, kada je reč o domaćim prvenstvima. To je apsurd koji dosta košta, igrači malo dobijaju. Ne znam gde se u svetu liga plaća, ovde kotizacija košta 25.000 dinara, pritom savez nalazi svoje sponzore, čije reklame mi kačimo oko terena, a da od toga nemamo ni dinara. Ove godine smo morali da igramo ligu, bez obzira što smo najavili da nećemo, iz jednog razloga. Ne zato što sam ja Dušan Grujić, kome mnogi žele da vide leđa, ali neće, jer neću ja tako lako otići iz tenisa, za to nema ni razloga, već zato što sam želeo da im dokažem da smo najbolji. To smo i uspeli. I prošle godine bismo uzeli prvenstvo da nije bilo sve namešteno. Ako stvari budu kao i do sada, sumnjam da ćemo igrati. Uostalom, savez uopšte ne motiviše tu decu. Nema fonda nagrada. Ovi koji igraju lige po Nemačkoj ili Francuskoj to rade jer su motivisani, pogotovo u slučaju ako su prvaci. Hoćemo da učestvujemo u toj priči samo ako šampionat podignu na viši nivo – rekao je Grujić.
ŠAMPIONI
SENIORI
1. Aleksandar Vlaški
2. Darko Mađarovski
3. Vladimir Obradović
4. Goran Tošić
5. Arsenije Zlatanović
6. Ivan Milivojević
JUNIORI DO 18
1. Arsenije Zlatanović
2. Dušan Lajović
3. Bojan Zdravković
4. Danilo Petrović
5. Nikola Džaleta
JUNIORI DO 16
1. Bojan Zdravković
2. Danilo Petrović
3. Nikola Džaleta
4. Stefan Lugonjić
5. Marko Jereminov
6. Nikola Pajić
JUNIORKE DO 18
1. Nataša Zorić
2. Gorana Stevanović
3. Tamara Čurović
4. Mina Gardić
Sport

A , sta bi se drugo ocekivalo od :pickaciganska
 

Maler

Disident
Учлањен(а)
17.08.2007
Порука
1.666
Reaction score
138
Локација
Višegrad
Tipso, trebaš nam!!!
Od Branislav Jocić
Vrtoglavom ekspanzijom šoumena i patriote, jedan čovek je zapao na margine.

To je čovek, koji je, iako je ispao u četvrtom kolu, bio jedna od glavnih ličnosti Vimbldona. To je čovek, na čijoj ruci piše "lepota će spasiti svet". To je čovek, koji će napraviti pirsing gde mu padne napamet i neće ga u životu interesovati šta vi mislite o tome. Na kraju krajeva to je čovek, koji ne misli da je udarati lopticu i pobediti teniski meč jedina svrha života.

Ironično, Novak Đoković je verovatno najbolja stvar koja se dogodila u karijeri Janka Tipsarevića. Da nema Novaka, takav kakav je, Jankela se verovatno nikada ne bi trgao i nikada ne bi ušao ni u prvih sto tenisera. On će voditi protiv Nalbandijana sa 2-0 u setovima i dva brejka i izgubiti. A onda, iako na prvi pogled izgleda tako neozbiljan, on će, iako sav u grčevima i bolu, uzeti i vratiti se od 2-5 u petom setu protiv Fernanda Gonsalesa ili će dva meča u Dejvis kupu od 0-2 preokrenuti i pobediti sa 3-2.

Ceo život Janka Tipsarevića je nekako kontradiktoran. Iako je teniser, najmanje o čemu se pisalo u vezi sa njim je njegov tenis. On će savladati Marata Safina i Lejtona Hjuita, a onda će otići u Lion i biti preslišen od starne Tjerija Asiona. Iako ga mi odavno znamo, svet ga je upoznao na ovogodišnjem kišovitom Vimbldonu. Prvo je savladao Aleksandera Peju, pa Florana Seru, pa Fernanda Gonsalesa. Ništa od toga ne bi bilo mnogo čudno da nije pobedio sva ta tri meča u pet setova, da od Peje nije gubio 0-2, a od Gonsalesa, kao što smo rekli, 2-5 u petom setu. Protiv Huana Karlosa Ferera u osmini finala se nije moglo.

Dobio je nadimak "triler Janko", konačno je dobio bar malo pažnje u našim medijima. Nekako polako, neprimetno, počeo je da se penje uz ATP lestvicu da bi stigao do prvih 50. Sada je postao malo konstantniji, što verovatno ide sa ljudskom zrelošću. Stigao je do polufinala turnira u Moskvi. Sada je iz kvalifikacija stigao do drugog kola Mastersa u Parizu, gde je nesrećno poražen od Tomija Hasa. U nacionalnom dresu do nogu je namučio Lejtona Hjuita i naterao ga da sutradan loše odigra u dublu, pa da treći dan, uz mali stomačni virus i otkaže učešće. Sada će verovatno biti redovan u vrhu tenisa, ali, da li je to Janko? Da li je to svrha ovog teksta?

Odgovor na oba pitanja je NE. Srbiji i svetu tenisa je potreban Janko Tipsarević, ali onakav kakav jeste. Nepredvidiv, sa tetovažama i pirsinzima. Janko, koji će biti srećan kad pobedi, ali ne i nesrećan kad izgubi. Ne uzmimo ništa od Federera i Nadala, ali je tenis postao mašinerija, što je opšti problem u svetu sporta. Gde su tu emocije, dajte malo da vidimo ko to igra tenis, kakve su vam ljudske vrednosti? Onako, indirektno, Janko nam objašnjava da je život malo više od sedenja uz TV i gubljenja vremena uz kompjuter. Janko kaže da treba izneti svoj stav, pa makar bio i pogrešan, što se potpuno podudara sa www.sportskevesti.net. Možda lepota neće stvarno spasiti svet, ali ne košta nas ništa da probamo...
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Dušan Grujić, predsednik „crno-belih“ tenisera, o izgradnji novih terena u Beogradu

Boba i Đokovići zaboravljaju Partizan

Thumb_sp%20grujic_kurir.jpg


Između dve krajnosti istina je uvek u sredini, kao što je, uslovno rečeno, pozicija teniskog kluba Partizan u odnosu na privatnu i državnu inicijativu u belom sportu Srbije. Ističući da ih situacija oko izgradnje nacionalnog ili porodičnog teniskog centra preterano ne interesuje, predsednik najuspešnijeg teniskog kluba Srbije Dušan Grujić ipak ne može da se otme utisku.
- Rekao sam da po pitanju Teniskog saveza Srbije ili porodice Đoković neću da dajem izjave, ali posebno mi smeta to što sada svi pričaju o njima, a niko ne spominje nas kao najuspešniji teniski klub u Srbiji - kaže predsednik kluba koji nema problem s lokacijom, a čiji se tereni i nekretnine na Autokomandi procenjuju na oko 30 miliona evra.
Prvi čovek „crno-belih“ tenisera podseća da je sve što ima klub sticao godinama i bez pomoći sa strane, te da je uspešno“odbio“ pokušaje da se ta vrednost umanji ili privede drugoj nameni.
- A šta je s njima, pa TSS nema ni plac jer je taj teren koji pominju pod zakupom kao fudbalsko igralište IMT-a do 2011. godine, a drugo je pitanje i to zašto je Srđan Đoković zaboravio i sada ne pominje Partizan, gde je njegov sin počeo i gde je besplatno trenirao i dobijao pomoć kada je bio 800. na svetu... Sada oni ćute - komentariše Grujić.
Da li mislite da između ove dve struje postoji rivalitet?
- To ne želim da komentarišem, ali kada je reč o gradnji terena, smatram da bi trebalo da bude mesta za sve.. Neka prave centre, uprkos tome što ne uvažavaju Partizan. Ako ne mogu u Beogradu, neka ga naprave u Kragujevcu. Nije problem - konstatuje Dušan Grujić, predsednik „crno-belih“ tenisera.

izvor: www.glas-javnosti.co.yu
Поново о онима који нас не поштују...
 
Top