Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2023/24

Van Der Berg

Grobar
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
489
Reaction score
2.713
Мене је то највише пријатно изненадило. Умемо и назад да вратимо лопту ако наиђемо на блок не дешава се као раније да млатимо лопту у 16 и набијамо главу у песак. Давимо противника кратким додавањима. Цела екипа је прешла на тај мод али треба рећи да су главни иницијатори или макар предводници таквог стила Натхо и Захид. Највише уживам кад бек или крило врате лопту везном ако остану без решења напред и кад лопта настави да циркулише и тражи пукотину.....добијам излив беса на мозак кад се набије нека висока лопта тек онако да се ослободиш одговорности. Друга је ствар смислен центаршут и плански изведен у моменту кад имаш решење у 16, а нешто друго кад је Салдања сам окружен главоњама и ти му сад набијаш неку лопту из дубине....
У колико смо добар низ ушли заборависмо на Медину. Ја се надам да ће бити спреман до краја полусезоне, рецимо волео бих на десном беку да га видим.

Ja bih rekao da je tu Kanute vrlo potcijenjen, makar sto se tice zadnjih nekoliko utakmica. On i Belic su motori tima u posljednje vrijeme. To se vidjelo po utakmici u Kragujevcu gdje oni nisu igrali i koju smo, iako smo dobili 4:0, odigrali slabije nego ovu protiv Vozdovca i stvorili manje prilika, pogotovo u prvom poluvremenu. Tu je na momente bilo itekako bezidejnog davljenja lopte. Natho i Zahid su, naravno, mozgovi sto se tice zavrsnog pasa, ali Belic i Kanute su ti koji im omogucavaju da mirno igraju blize golu protivnika. Protiv Radnickog (opet, pogotovo u prvom poluvremenu), zbog toga sto je Scekic bio neupotrebljiv, i Zahid i Natho a i Saldanja su morali mnogo dublje da se vracaju po loptu, pa ih ocigledno nije bilo prema naprijed. Belic i Kanute su cvrsti na lopti, odlicni u duelima a i dovoljno kreativni da upute pas da se lopta prenese naprijed. Dok smo Belica svi hvalili od pocetka, Kanute u posljednje 3-4 utakmice izgleda kao potpuno drugi igrac u odnosu na pocetak sezone, i sto se tice pasa naprijed, i sto se tice odbrambenih zadataka.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.408
Reaction score
38.002
Vidim da igraci trce do kraja ko navijeni.Dal nije pilates necujno odjezdio!?Svideo mi se Severina sinoc,Zahid vec standardno dobar kao i Belic,Natho.Antic odigrao najbolje od kad je dosao.Samo tako da se nastavi.
Duljaj je kao igrač bio spreman ne 100 nego 200% tako da ne verujem da bilo šta drugo od svojih igrača očekuje. Sa druge strane Miša Pilates je mitsko biće koje će nadživeti sve u FK tako da ni meni nije jasno, ali bolje da ćutim i nadam se da će potrajati.
 

Van Der Berg

Grobar
Учлањен(а)
03.05.2023
Порука
489
Reaction score
2.713
Duljaj je kao igrač bio spreman ne 100 nego 200% tako da ne verujem da bilo šta drugo od svojih igrača očekuje. Sa druge strane Miša Pilates je mitsko biće koje će nadživeti sve u FK tako da ni meni nije jasno, ali bolje da ćutim i nadam se da će potrajati.
To su govorili i za kraljicu Engleske, pa ipak...
 

tribiani

Grobarčina
Учлањен(а)
02.03.2007
Порука
1.461
Reaction score
4.863
Zaboravljamo da naš najveći protivnik nije ni (bilo koja) protivnička ekipa, ni sudije, ni var, ni fss, nego uprava koja je u stvari samo izvršitelj želja sa Andrićevog venca. Mnogo se plašim kraja polusezone i eventualnih scenarija tipa Asano, Suma, Dijabate, Marko Nikolić... izgleda da je naš sudbonosni datum 17.12.2023.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.803
Reaction score
29.768
Локација
Beograd
Kako beše ide ona partizanska zen priča? Valjda nekako ovako:

Sedeli posle rata Broz, Ranković, Đilas i Kardelj da se dogovore šta i kako dalje, pa drug Tito kaže -prvo industrijalizacija, drug Marko kaže - bolje prvo kolektivizacija, drug Đido - važnija je elektrifikacija, a drug Bevc kaže: da pobijemo koze!
I tako, oni satima raspravljaju, i na kraju, Kardelj opet kaže: da pobijemo koze...
Ovi graknu na njega, u bre druže Bevc mi tu o ozbiljnim državnim pitanjima, a ti navalio da pobijemo koze, pa da pobijemo koze!
A Kardelj će njima: pa od nečega mora da se počne.

I, šta je poenta ove (partizanske) zen priče?

Pa to da je pre početka sezone retko ko davao Duljaju i momcima ikakve šanse da bilo šta osvoje...dok sam ja stidljivo najavio da bi možda mogli da pokušamo to u kupu, i...
I evo ga sad, pobedile se neke utakmice, apetiti porasli, prave se već projekcije kako do Lige šampiona,i tako to...
A ja, reko' ko Kardelj Titu, Rankoviću i Đilasu, 'aj' mi prvo da ,,pobijemo koze,, - to jest, hajde da mi danas na ubskom stadionu koji se zove kako se zove - PROĐEMO DALJE, i ja zadovoljan...a za posle - će vidimo...

Daj da danas uradimo to što treba da uradimo...
Vidim da (skoro) niko današnjoj utakmici ne pridaje neku posebnu pažnju, kao da smo je već unapred dobili...
A NISMO!
Pa bar nas istorija kupa uči da smo iks puta dobili poučno-vaspitnu-dandaru po glavi baš zato što smo unapred uračunali prolaz dalje...
Da...
Ali...da li iko koristi istoriju da iz nje izvuče neke pouke, ili...

A što se tiče nevino stradalih koza kao žrtava novih ideja...nije samo da su ,,maknute,, zbog optužbe da uništavaju šume, nego se smatralo da je bolje da se umesto njih gaje ovce jer brste samo travu (a ne i šumu) i još daju vunu i masnije mleko...
A posle rata bilo je tako mnogo gladnih koji nisu imali puno šta da obuku...
Tako da...možda ipak i nije zgoreg malo bolje poznavati istoriju...

A sad, Partizane, igraj i pobedi...
Nadam se da možeš...
Mnogo dobro se sećam šta je prošle godine bilo sa nama u kupu...

:napred-partizan:
 
Последња измена:

Čik

Grobarčina
Учлањен(а)
03.09.2021
Порука
4.786
Reaction score
22.979
Локација
Beograd
Samo pobeda, ništa više. Utisak utakmice, koliko je Baždar kriminalan, apsolutno je za nevericu kako je svaki put birao loše rešenje, da je za celo poluvreme jedan dobar potez bilo dodavanje u njihovih 16. Na sve to, ono ciganisanje i hvatanje za facu, a lik ga nije pipnuo je baš odvratno. Dečko, uzmi se u pamet dok još možeš, asistencija=gol u CV-ju svakog pismenog skauta.
Šehović tik malo manje kriminalan od Baždara, onaj zicer u prvom poluvremenu otvorenim stopalom, da ga pita čovek šta si trenirao sve ove godine.
Teren, takav da samo po njemu Šćekić ima nekog smisla, i imao je...
Saldanja, svaka čast, nema određivanje utakmica, nego rudarski pristup svakoj...
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Baždar nema minute i nema glavu. Još nije kasno za njega ako se bude sabrao na vreme. Možda je kao Smajli ušao prvo jako u splavove a tek onda u sport, možda je samo ovo njegov maksimum ali da je šteta, šteta je.

Teraj dalje još jedan meč bez primljenog.

Pozdrav za trenera ciganšturu, da li kao džajka iste boje tange nosiš?
 
Top