Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.489
Reaction score
38.500

TokyoPFK

Grobarčina
Учлањен(а)
22.01.2008
Порука
1.115
Reaction score
4.048
Локација
Београд
Panter ne može da igra nešto značajno u NBA jer na njegovoj poziciji u toj ligi igra bar 50 boljih igrača, od kojih su neki medju najboljima na svetu bez obzira na poziciju. A ta pozicija je bukvalno "živela sloboda", to su nosioci igre i ta pozicija se zasluži tako što najmanje 82 puta godišnje ubaciš po 25-30 poena.

Vukčević "može" da igra u NBA jer u celoj ligi ukupno nemaju 15 centara. Što opet ne znači da će biti nešto značajno.

To da se statistika pumpa lakše je logično jer se igra ofanzivnije, brže i duže. Uz to imaš nerealno bolje saigrače u odnosu na Evropu. Ali nisu tamo pali sa marsa, ako centar ubaci 40 poena ali preko njega prime 41 poen, taj neće igrati, jednostavno.

Ogroman broj igrača koji su dominirali u Evropi je otišlo u NBA i jedan od 50 uspe da odigra 15+ minuta a kamoli dominira. Ponekad uspe neko od koga se uopšte ne očekuje. Obrnuto se nikad nije desilo niti će se desiti, da top 50 igrač iz NBA dodje u Evropu da se dokaže. Oni dolaze ili kada nisu ni za klupu ili iz koledža kada izvise za draft, mnogi od njih izdominiraju ovde.

Stvar je i u prostoru, vrlo je moguće da bi Baždar u Sitiju sipao po 20-30 komada ako dobije priliku da igra svaku, takva im je igra, u ekipi koja se bori za opstanak bi i dva gola bila ogroman uspeh.

Potcenjuju se kvalitet, nivo i posećenost u NBA, mi tek sada hvatamo zalet sa 30+ utakmica u EL, 30 u ABA, dok u NBA odigraṣ̌ komotno 100 utakmica do finala NBA, trenira se (skoro) svaki dan kada ne putuješ, kada "odmaraš" imaš allstar i sada i turnir u sred sezone... Van sezone svi igraju svoje privatne turnire i treniraju u svojim halama i teretanama. Naši igrači i sada jedva izdrže nivo u Evropi pa nas muče povrede dok LeBron u 40. godini odigra 90 utakmica sa prosekom 25pts, 7reb, 8ast, to govori dosta toga, iako mnogi misle da je to cirkus i da on započne svaku utakmicu sa 20 poena.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.094
Reaction score
26.487
Локација
ante portas

Laki T.

Grobarčina
Учлањен(а)
17.07.2019
Порука
1.133
Reaction score
5.336
Локација
vezenemam
Top