Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Dule Vujošević

Genius

Hrabro momče
Учлањен(а)
14.11.2006
Порука
1.866
Reaction score
48
Локација
Beograd
zasto imam osjecaj da ako dule ostane u partizanu a i ako ne ostane da cemo biti jaci za pavkovica mijatovica dasica itd... :) bice ono ... izaberite gospodo :D
 

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
Ma Dule je zasluzio gde god da je nasu podrsku!Velika je to GROBARCINA!Mnogo je ucinio za nas i nas Partizan!A i sto neko rece sigurno ce biti vajde od toga,slace nam igrace iz CG:wink:
:napred Partizan
 

Bogi maestro

Guest
danas kad sam cuo :mrgreen: :ziveli dule voli da radi sa mladima,a ne da mu neki kreteni traze da igraju zbog nekog statusa ili "starih zasluga".:roll:
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Crna Gora je filijala KK Partizan, zar ne, pa i ne teba da čudi da će njihovi kod nas a i mi kod njih!!!
 

PFK

Guest
Ma Dule je faca, frajer je Crnogorac i dokle god ispunjava obaveze prema Partizanu to je ono najbitnije.
 

Method Man

Guest
Vujošević potvrdio da će biti selektor CG
Sreda, 16. maj 2007. 13:34

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević potvrdio je da će biti selektor reprezentaciju Crne Gore.

"Trenutno sam maksimalno usredsredjen na obaveze koje imam u Partizanu, jer nas čeka važan meč u Superligi protiv Vojvodine. U principu, blizu smo dogovora. Ostalo je da se još definišu neke sitnice, ali smatram da više nema prepreka da preuzmem reprezentaciju Crne Gore", rekao je Vujošević podgoričkim "Vijestima".

Sada mu je klub iz Humske u prvom planu, a nakon osvajanja, bar se tako nada, nove titule prvaka, zasukaće rukave na novom radnom mestu.

"Reč je o velikom izazovu, jer Crne Gora je puna talenata. Ipak, sada imam obaveze u Partizanu, ali kada završim sezonu punim plućima ću se okrenuti obavezama u reprezentaciji Crne Gore", rekao je Vujošević, koji će biti prvi selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore.

Vujošević je poznat kao jedan od najboljih evropskih stručnjaka u radu sa mladim igračima jer su pod njegovom komandnom palicom stasavali igrači svetske klase, poput Vlade Divca, Aleksandra Djordjevića, Predraga Danilovića, Nenada Krstića...

Trenerskim poslom počeo je da se bavi još kao 17-godišnjak (1976. godine). Sve do 1982. godine radio je sa mladjim kategorijama u Partizanu. Posle toga, jednu sezonu proveo je u OKK Beogradu, gde je vodio juniorsku ekipu. Nakon smene prvog trenera, tokom sezone 1986/87, u 27. godini, postavljen je za prvog trenera Partizana i iste sezone osvojio je titulu prvaka Jugoslavije.

Nakon toga je radio u španskoj Uelvi, Crvenoj zvezdi, Breši, Pistoji i Skavoliniju. Potom je jednu sezonu proveo u ekipi Budućnosti, kao šef stručnog štaba (trener seniorske ekipe bio je Miroslav Nikolić), potom preuzeo Radnički i 2001. godine vratio se u Partizan, gde je i sada.

Prvi čovek Košarkaškog saveza Crne Gore Veselin Barović za "Press" je izjavio da je sve dogovoeno sa Vujoševićem i da su "ostale neke sitnice".

"On je prihvatio da u narednom periodu vodi reprezentaciju Crne Gore, ali treba samo da se dogovorimo o nekim detaljima koji nisu toliko bitni za potpisivanje ugovora", rekao je Barović.

(MONDO)
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
"Данас", 19.05.2007.

Duško Vujošević, trener Košarkaškog kluba Partizan, o sportu, srpskoj košarci, jadranskoj ligi

Država nije prepoznalа šta se krije u Partizanu



Zna šta hoće: Duško Vujošević



Luka Spasovski
Reč "uspeh" nije dovoljna da bi se opisalo poslednje pola decenije u Košarkaškom klubu Partizan. Za pet godina osvojeno je pet titula državnog prvaka, a ovaj "nadrealni podvig" se može porediti sa trideset godina na sceni Zdravka Čolića ili uzastopnim osvajanjem Oskara Toma Henksa. "Najveći krivac" što navijačima Partizana u novom milenijumu ne silazi osmeh sa lica je naravno trener crno-bele košarkaške mašinerije Duško Vujošević. Nalik četiri godine mlađem kolegi iz fudbalskog sveta, Hose Murinju, Vujošević iza sebe nema igračku karijeru pošto je već sa sedamnaest godina zaplovio trenerskim vodama. Za više od tri dekade bavljenja trenerskim zanatom, popularni Dule je "stvorio" bez preterivanja na stotine igrača i podigao na desetine trofeja. Poslednji pehar u nizu koji ima posebnu draž osvojen je u regionalnoj Jadranskoj ligi, a vest koja je prošle nedelje protutnjala sportskim medijima je imenovanje Partizanove ikone za prvog "istorijskog" trenera reprezentacije Crne Gore.




Vujošević za Danas govori o odnosu sa Jadranskom ligom, trenutnom stanju u našoj košarci, situaciji u Partizanu...


Umesto lične karte


Duško Vujošević je trenerskim poslom počeo da se bavi davne 1976. sa nepunih 17 godina. Do 1982. je radio sa mlađim kategorijama u Partizanu, da bi već naredne godine kao trener OKK sa juniorima osvojio prvenstvo Jugoslavije. U 27. godini je postao (prvi) trener prvog tima Partizana i već na premijeri je osvojio prvenstvo Jugoslavije (1986/87). U sledeće dve sezone Vujošević je vodio Partizan do Fajnal fora (87/88), i trofeja Kupa Radivoja Koraća (88/89). Nakon jedne godine provedene u Španiji (Uelva) vraća se u Partizan sa kojim je došao do finala plej ofa (90/91) u kome je poražen od POP 84. Od 1992. do 1998. je radio u Italiji (Breša, Pistoja, Skavolini). Po povratku iz Italije Vujošević je u sezoni 1998/99 bio šef stručnog štaba podgoričke Budućnosti, a od 1999. do 2001. dve sezone je vodio beogradski Radnički.
Od povratka u Partizan, 2001, osvojio je pet titula prvaka države (2002, 2003, 2004, 2005 i 2006) i jedan Kup (2002), i tako postao najtrofejniji trener u istoriji kluba.
Kao trener juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je Evropsko prvenstvo u Vrbasu (1988)

Poznato je da Partizan "nije u ljubavi" sa Jadranskom ligom i njenim čelnicima. Kakav je vaš stav prema regionalnom takmičenju iz ove perspektive nakon osvajanja pomenutog takmičenja?
- Mi smo imali problem sa Jadranskom ligom prilikom samog priključenja. Partizan je 2003. godine u okviru Evrolige igrao u Zagrebu protiv Cibone, što je za nas bila neka vrsta "tihe probe" da li je ostvarljivo da igramo u regionalnom takmičenju. Nažalost, u pomenutoj utakmici je ispoljena izuzetna agresija prema našem klubu, igrači su bukvalno gađani kamenjem, ja sam bio fizički napadnut...sve to je rezultiralo da Partizan, koji se godinu dana kasnije priključio Jadranskoj ligi od ostalih srpskih klubova, ima lošu konekciju na startu saradnje sa čelnicima takmičenja. To je uticalo da tretman prema našem klubu jednostavno od strane same lige nije dobronameran. Iz Partizana je zbog toga usledila normalna reakcija, da ne ćutimo u situacijama kada smo oštećeni...Mi smo u njoj učestvovali i kada smo bili nezadovoljni odnosom prema nama, naravno da smo zadovoljniji sada kada smo je osvojili. Ono što je dobro je da je ta liga napravila dobre konekcije u ULEB-u i jako je cenjena tamo. Idealno bi bilo da se liga reformiše i da se bolje (po Srbiju) rasporede vlasnička prava. Takođe broj učesnika treba smanjiti na dvanaest klubova da bi bilo više prostora za igranje u drugim takmičenjima, a prvak Jadranske lige mora da ima direktan prolaz u Evroligu.

Poznato je da se KK Partizan nalazi u određenim problemima pošto nema podršku od strane države. Koliko takva situacija utiče na ovako veliki klub i sa kojim se problemima Partizan zbog toga suočava, a sa kojim Vi lično?
- U ovoj državi još uvek nije rešen sistem finansiranja sporta. Svima je jasno da ovo nije profitabilna delatnost, već kao kultura, prosveta i zdravstvo treba da bude nešto iza čega će država da stane i da reprezentuje. Mislim da nije prepoznato šta se krije u Partizanu. Mi imamo zdrav sistem po kome selektujemo mlade igrače u koje puno ulažemo i ne prodajemo ih da bismo zarađivali. Imamo ekipu u kojoj bez mnogo stranaca pokušavamo da stvorimo nešto što bi moglo da bude baza neke nove reprezentacije. To nažalost nije dobro prepoznato u sredini u kojoj, ponavljam, nije ustanovljen sistem finansiranja. Jednostavno nema srazmere koliko se ulaže u značaj nekog projekta koji daje rezultate nego se svodi na to da finansiranje zavisi od nekih nekih ličnih ukusa i simpatija pojedinaca. Mi veliku zahvalnost dugujemo NIS-u i nekim drugima, koji su bez obzira što nemaju ličnog interesa, odlučili da pomognu. Ta pomoć mnogo znači ali je ipak jednokratna a već je počela da se zloupotrebljava od strane nekih kao izgovor da je najzad i velika firma (NIS) stala iza Partizana. To nije vrsta sponzorstva, kao što ima slučajeva u našem sportu da neko preko svojih satelitskih firmi uslovljava pomoć klubu. Ministarstvo Sporta trebalo bi da pronađe put da se sportski klubovi finansiraju na pravi način. Jednostavno mora da se pronađe mehanizam u kome će se sprečiti pranje novca i gde treba da se dođe do pravilne distribucije sponzora u odnosu na veličinu nekog projekta koji je značajan za državu, a ujedno da postoji kontrola od strane te iste države.

Koliko se ova sezona Partizana razlikuje od prethodnih pošto je opšti utisak da je sistem igre drugačiji nego kada su za Partizan nastupali Vujanić i Milojević koji su se izdvajali kao lideri tima?
- Prva i osnovna razlika je da su mladi igrači koji su u ekipi ove sezone već neko vreme u klubu i da su stekli iskustvo igranja na velikim utakmicima. U te igrače je mnogo uloženo i oni jednostavno sada vraćaju klubu kvalitetnim igrama.I oni su svesni da je pitanje da li bi toliki napredak u igri ostvarili da nisu u Partizanu. Mi smo od starta sezone bili upućeni na timsku i zajedničku igru u kojoj je lider tim. Naravno, ja ne bih imao ništa protiv da je tu i dalje jedan Milojević ili Vujanić ili bilo ko drugi ko pod liderstvom ne podrazumeva da privatizuje igru i da igra isključivo za statistiku.

Koliko je za našu košarku dobra promena na mestu predsednika Saveza i kakvo je po vašem mišljenju trenutno stanje u našoj reprezentaciji?
- Kapičić je jedan pošten čovek koji sigurno neće pretvoriti Savez u posredno sredstvo za realizaciju interesa bilo kog kluba ili pojedinca. To je ono što je najvažnije. On je na poziciji oko koje se pojavljuju ljudi koji hoće na njega da utiču i realizuju svoje lične interese, što nikako ne sme da se dozvoli. Što se tiče reprezentacije, mislim da ona mora da se podmladi i u njoj treba da budu igrači kojima je čast što su u nju pozvani. Jednostavno, igračima reprezentacija treba da postane ognjište, u kome će da ostvare punu afirmaciju. Preko nje treba da grade deo svoje karijere, a ne da je čašćavaju svojim trenutnim prisustvom.
 

ЖИВОРАД

Доброћудни костур
Учлањен(а)
13.10.2006
Порука
3.018
Reaction score
677
postao najtrofejniji trener u istoriji kluba.
Вујошевић Дуле,један је...
igrači su bukvalno gađani kamenjem, ja sam bio fizički napadnut...
ово није само проблем у кошарци,него у свим спортовима...да то ми урадимо,били би кажњени са дисквалификацијом,ал усташе то могу да раде...
Jednostavno nema srazmere koliko se ulaže u značaj nekog projekta koji daje rezultate nego se svodi na to da finansiranje zavisi od nekih nekih ličnih ukusa i simpatija pojedinaca.
овде се Дуле мало осврнуо на "државни пројекат"
свака му част...Легенда!

Što se tiče reprezentacije, mislim da ona mora da se podmladi i u njoj treba da budu igrači kojima je čast što su u nju pozvani. Jednostavno, igračima reprezentacija treba da postane ognjište, u kome će da ostvare punu afirmaciju. Preko nje treba da grade deo svoje karijere, a ne da je čašćavaju svojim trenutnim prisustvom.

нажалост ово је тужна истина наше кошарке...
мислим да су се многи играчи понели лоше према Дулету,док је био селектор....нису желели да се одазову позиву...је8ем им матер,и онда је Дуле био окривљен за неуспех на Еп...
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Sjajan text :D . Jos jednom pokazuje kolika je moralna gromada i covek ...

Vujosevic Dule , jedan je ...
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
22. maj 2007. | Izvor: B92, Vijesti | VI
"Vijesti": Vujošević selektor CG

Duško Vujošević u ponedeljak je i definitivno pristao da postane prvi selektor reprezentacije Crne Gore. Kako prenose podgoričke "Vijesti" sastanak čelnika košarkaškog saveza Veselina Barovića i Vujoševića održan je na crnogorskom primorju, a detalji koji su ostali nerešeni prilikom preliminarnog dogovora, usaglašeni su u ponedeljak.

Vujošević je podsetimo, još 15.maja načelno prihvatio ponudu da preuzme kormilo crnogorske nacionalne selekcije. Trofejni trener Partizana, rođeni Podgoričanin, dan kasnije je potvrdio medijima da "ne postoje prepreke da dođe do dogovora", i da je ostalo samo da se definišu neke sitnice, koje su po svemu sudeći, dogovorene.

Crna Gora se uključuje u takmičenja FIBA tek 2009. godine.

Duško Vujošević je rođen 3. marta 1959. u Podgorici. Do sada je osvajao Kup Radivoja Koraća 1989, sa Partizanom, šest titula prvaka države, dva Kupa Jugoslavije, a sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije bio je prvak Evrope 1988. godine. Selektor najboljeg tima SCG bio je 2003. godine.

Nek je sa srecom majstore !
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Срећно мајсторе! Не сумњам да ће од ЦГ направити пристојну репрезентацију...
 

Genius

Hrabro momče
Учлањен(а)
14.11.2006
Порука
1.866
Reaction score
48
Локација
Beograd
Ostace da trenira partizan on jos dugo dugo :) .... izgleda ide do 10 titule il ko zna koje ... sta li je taj covjek zacrtao to samo on zna :)
 

Method Man

Guest
Vujošević: Ne idem u Budućnost!
Utorak, 29. maj 2007. 18:36

Trener Partizana Duško Vujošević u utorak je na konferenciji za novinare demantovao priču koja se dan ranije, takoreći brzinom svetlosti, pronela Beogradom. Trofejni stručnjak kategorično je izjavio da po završetku sezone neće napustiti crno-bele i preuzeti podgoričku Budućnost!

Vujošević je špekulaciju po kojoj će u Podgorici, kao klupski trener i selektor, razvijati projekat lansiranja crnogorske košarke na mapu Evrope, pripisao poznatim "koalicijama iz nemoći", čiji je cilj da što više otežaju Partizanu put do šeste uzastopne titule državnog prvaka.

"U ovoj fazi sezone uvek počinje spletkarenje oko Partizana i mene. Idem da razvijam crnogorsku košarku? Prvo bih da podsetim da ja nikada nisam izdao košarku ovde. Sve se meri količinom uloženog vremena i energije, a ja sam Partizanu posvetio više nego svojoj familiji", reagovao je Vujošević.

"Ostao sam ovde, iako je Srbija postala košarkaška provincija, u smislu da se priznaje samo uspeh napravljen u inostranstvu. Posle svake osvojene titule sam imao ponuda da odem. Ali, ostao sam da radim za manje pare, a pod većim pritiskom, jer je takvo moje opredeljenje. Neka se te 'kuhinje' ne brinu za mene", dodao je stručnjak čiji je drugi mandat na klupi crno-belih počeo leta 2001. godine.

Vujošević je potom podsetio kako je 2003. bio sabotiran prilikom izbora za selektora Srbije i Crne Gore, kao i za vreme dok je obavljao tu funkciju. Podsetio je i na početak urušavanja kulta reprezentacije putem sve brojnijih otkaza od strane igrača.

On smatra da je sve to, kao i aktuelna priča o njegovom odlasku u Budućnost, maslo "zakulisne vlasti", kojoj je u interesu da se odluke u našoj košarci donose izvan institucija.

"Ja se u Beogradu najbolje osećam, ovde živim od četvrte godine, ali u Crnoj Gori sam rodjen. Meni isti ljudi nisu dali da budem selektor ovde, a ni negde drugde. Nekome je možda u interesu da obezglavi Stručni savet KSS? Neki članovi već nisu tu, još ja da odem, pa da može lakše da se manipuliše".

Vujošević je podvukao da je na pragu plej-of i da zato koncentraciju, kako svoju, tako i svojih igrača, želi da zadrži na stvarima vezanim za košarkaški teren.

"Ne bismo bili pet puta zaredom prvaci da nismo pametni. Morali bismo da budemo mnogo glupi i da imamo mnogo veliki budžet, pa da uspemo uprkos svim podmetanjima. Igrači, pa i navijači, znaju da najviše od svega volim Partizan".

(MONDO, foto: MN Press)
Dule kralju!!! Uzmi Dule sestu titulu, sesti titulu, sestu titulu...
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Браво, Дуле ! :clap

Ово је израз месеца - "коалиција из немоћи"!
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Изузетно ми је драго што имамо човека на таквом месту као што је Дуле који је одавно прерастао границе личности и постао институција! Баш зато свака његова реч има тежину и погађа у центар. Ех, да нам је у сваком клубу СД само по један такав човек где би нам био крај...
 

kojac

Grobar
Учлањен(а)
03.10.2006
Порука
350
Reaction score
7
Локација
KOSOVO - SRBIJA
i jos:
Igrači, pa i navijači, znaju da najviše od svega volim Partizan".
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Heheeh , koja je ovo ljudina od coveka jbte :D
 

PFK

Guest
dule majstore. pogledajte samo te smekerske izjave. pa posle moze da vodi i reprezentaciju Marsa, za mene ce on uvek biti kralj.
 
Top