Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2010/11

Статус
Затворена за писање одговора.

markovic

Grobarčina
Учлањен(а)
08.07.2010
Порука
1.780
Reaction score
22
Moze li negde preko interneta da se gleda utakmica sa Sturmom?
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Nagrađen kalendar Partizana

Publicite SDM i Art Direktor Klub Srbije, svake godine organizuju izložbu najlepših novogodišnjih kalendara. Dodela nagrada najboljima ove godine održana je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Organizatori ističu da je cilj i svrha organizacije ove jedinstvene privredno-kulturne manifestacije da se dobije objektivna slika o dizajnu, podstaknu stvaraoci, kompanije, agencije i štamparije, kulturne institucije i sportske organizacije, na unapređenju promotivno-poslovnih aktivnosti, ali i mnogo više da se stekne objektivna scena o tome koliko su naša dizajnerska rešenja deo evropske kreativne scene.

Sva tri kalendara za 2011. godinu: FK Partizan, KK Partizan i JSD Partizan, nagradjeni su od strane žirija, 15. po redu izložbe najlepših novogodišnjih kalendara.

Kalendar JSD Partizan dobio je prvu nagradu u kategoriji jednolisni kalendar. Dizajn nagrađenog kalendara je uradio Zoran Trišic, a štampala je štamparija Jovšić.

kalendar-2.jpg


Kalendar FK Partizan dobio je priznanje za fotografije. Dizajn nagrađenog kalendara je uradio Marko Prokić. Fotografije koje su nagrađene delo su Miroslava Todorovića.

Kalendar KK Partizan je dobio specijalnu nagradu a specifičan je po tome što nosi naslov „Vrednost je naša prednost“ . Dizajn nagrađenog kalendara je uradio Veljko Vilotić, a štampao je Destefiko. Fotografije koje su nagrađene delo su Miroslava Todorovića i Nenada Negovanovića.

Svi nagrađeni radovi biće izloženi u galeriji New Moment New Ideas od petka 4. februara.

Slavodobitnik, autor fotografija Miroslav Todorović, inače službeni fotograf našeg sajta, osetio je potrebu da iskaže u par svoje utiske povodom dobijanja ovog priznanja:

- Osećaj je divan. Jednogodišnji lični rad i događanja u klubu je bilo potrebno staviti na trinaest strana kalendara, i to tako da taj kalendar poseduje neku priču. Tema ovogodišnjeg kalendara je bila radost povodom velikih uspeha kluba koje je postigao u minuloj godini.

Nije bilo teško odabrati fotografije pošto smo zacrtali jasno definisanu temu. Suzili smo izbor fotografija na one sa derbija i iz Brisela. Na tim utakmicama se ispoljavaju najveće emocije, kako kod igrača i stručnig štaba, tako i kod navijača. Sve fotografije su lepe, izdojio bih fotografiju samog momenta ulaska u Ligu šampiona, na njoj se vidi različitost radosti i emocija svih učesnika te utakmice. Takodje su lepe i ambijentalne fotografije stadiona sa utakmica Lige šampiona. Posebne emocije izaziva himna i ‘’ mušema ‘’ koja se tresla na centru pred početak svake utakmice, kvalitet timova koji su igrali, i naravno prelep ambijent koji su navijači pravili na tim utakmicama. Derbi je posebna utakmica, veliki rivalitet dve strane, a jedna želja, želja za pobedom, dve navijačke grupe koje bi sve dale za pobedu, samim ovim su i fotografije sa derbija pune emocija, i posebne u svakom pogledu.

Na kraju bih želeo da istaknem i ulogu Marka Prokića, dizajnera kalendara, moje kolege Negovanovića i Stevanovića, kao i celokupne službe marketinga i PR – a fudbalskog kluba Partiizan, bez kojih ovaj kalendar ne bi bio ovo što jeste.


Ukoliko želite da vam nagrađene fotografije krase zid, kalendar se jos moze kupiti u Crno-belim buticima, na svim kioscima ŠTAMPE, FUTURE PLUS, GRAFARTA, objektima INTEREXA, kao i prodavnicama firme INMEDIO u tržnim centrima Delta City, Ušće i Zira.

Na internetu, kalendar se može kupiti, takođe, u Crno-belom butiku Kalendar je formata B3, a maloprodajna cena je 300 dinara.

Partizan.rs
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=68&akcija=&prikaz1=2011&prikaz2=2&sec=2
 

Marko GBP

Početnik
Учлањен(а)
23.03.2008
Порука
180
Reaction score
4
Локација
Бачка Паланка
За Штурм један велики наклон, тј за Штурм и Ивицу Осима. :)

Има неко линк за пренос?
 

vac13zmaj

Početnik
Учлањен(а)
20.04.2008
Порука
164
Reaction score
1
Локација
Skopje
Samo konacan rezultat na internet bice,jel ima neko info kolko je rezultat?
 

akiopaki

Grobarčina
Учлањен(а)
18.12.2007
Порука
3.569
Reaction score
1.093
Изгледа да смо решили питање десног бека, Роси је опет стартер на тој позицији.
 

MladenGPG

Grobarčina
Учлањен(а)
24.04.2008
Порука
2.538
Reaction score
41
Ne mora to ništa da znači, ni za jednog igrača koji je na probi. Može biti da mu je to poslednja šansa da pokaže vrijedi li šta.
 

Laki

Grobarčina
Учлањен(а)
09.07.2007
Порука
2.246
Reaction score
49
Ili je to, ili je Miljković vec otputovao na poziv selektora mlade reprezentacije. A Stevanović...ko Stevanović
 

cuxon88

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
1.050
Reaction score
284
Локација
Zemun
jel se vi to cujete sa Rankovicem ili ima prenos? :D

edit: videh na zvanicnoj, svasta sa mnom :)
 
Последња измена:

Dzi

Početnik
Учлањен(а)
03.01.2009
Порука
103
Reaction score
0
Локација
Beograd
Blah, 1-1...

Poluvreme 1-1...
 
Последња измена:

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Jel ovo što smo pobedili na pripremama sad dobro ili nije? :D
Sad da vidiš komentare "ma zajebite onu glupavu tradiciju koju ste pominjali, uvek je dobro kad se pobedi"...:D
 

reisa

Grobar
Учлањен(а)
19.07.2010
Порука
233
Reaction score
7
Локација
Sjenica
@Je-Ne-A
Ma posle sinosnjeg razocarenja, ovo je kao "dobar dan". :) Ipak je ovo drugi tim u Austriji.
 

zorz

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2008
Порука
2.234
Reaction score
38
...po tekstualnom prenosu Adija je imao par zanimljivih poteza.....pobeda ne znaci nista isto kao sto i poraz ne bi znacio...idemo dalje...
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Vukić za MONDO: Nisam zaboravio da igram

Iskusni vezista uverava da neće imati problema ni da se spremi ni da se uklopi u tim Partizana. Želja mu je - uspešno učešće u Ligi šampiona.

v196768p0.jpg


Treća - sreća, tome se nadaju i Zvonimir Vukić i Partizan.

Plavokosi Zrenjaninac je, doduše, sa crno-belima osvajao trofeje (dve titule i Kup) od 2000. do 2003, ali mu druga epizoda u Humskoj 1 nije ostala u prijatnom sećanju. Kada se 2006. vratio, na pripremama u Dubaiju slomio je petu metatarzalnu kost.

Potpisom na jednogodišnji ugovor otvorio je treće poglavlje u Partizanu u svojoj autobiografiji. I želja mu je, ne samo da na jesen opet bude učesnik Lige šampiona, već da crno-beli u grupi budu uspešniji nego jesenas.

Crno-beli ne žale za Moreirom, jer su brzom reakcijom doveli 31-godišnjeg kreatora igre od koga se očekuje ono na šta je navikao navijače - driblinzi, asistencije, golovi...

Međutim, trener Aleksandar Stanojević mora malo da sačeka Vukića, koji od marta prošle godine, kada se "raspao" FK Moskva, bez kluba i nema utakmice "u nogama".

"Sigurno je da nisam zaboravio da igram fudbal, a s obzirom na to da nikada nisam imao problema sa fizičkom spremom, očekujem da ću za mesec dana biti fit. Ni ne zaostajem mnogo za igračima Partizana, oko dve nedelje. Mnogo važnije od fizičke bila mi je psihička sprema. Teško mi je bilo bez kluba, a naročito u danima pred dolazak u Partizan. Jedva sam čekao da se priključim ekipi, da se smirim i počnem da treniram", istakao je Vukić u razgovoru za MONDO.

Stanojević neće menjati sistem igre iako je svestan da su Vukić i Moreira različiti tipovi igrača, uprkos tome što igraju na istoj poziciji (iza napadača). Iskusni vezista tvrdi da ni uigravanje neće predstavljati problem.

"Poznajem sve igrače, sa mnogima sam igrao, sa ostalima sam trenirao. Toliko sam ekipa i saigrača promenio u karijeri, a nikada nisam imao problem da se uklopim. Baš nikada. Čak i u Šahtjoru i Moskvi, kada su očekivanja od mene bila velika, da budem glavna spona između veznog reda i napada, uspevao sam da ih opravdam. Ne vidim razlog da tako ne bude i ovde, pogotovo što mi je u Partizanu sve poznato".

NEMAČKA OSTALA NEDOSANJAN SAN

v196768p1.jpg


Nameće se pitanje zašto je igrač Vukićevog kalibra i reputacije, sa "čistim" papirima u rukama toliko dugo bio bez angažmana.

"Kada je u martu gazda Moskve, inače najbogatiji Rus Prohorov, odlučio da digne ruke od kluba, dobio sam papire, ali je u većini prvenstava ostalo manje od dva meseca do završetka, zbog Svetskog prvenstva. Zato nisam hteo da reagujem na prvu loptu iako sam imao ponuda iz Rusije. Želeo sam na Zapad posle sedam godina na Istoku. Letos sam imao skoro sve završeno sa jednim velikim klubom, ali se posao izjalovio u poslednjem trenutku. Tako mi je Nemačka ostala neispunjena želja. Bundesliga je mesto gde sam sebe video".

Imao je i drugih ponuda...

"Kod svake ponude bio sam nezadovoljan ili klubom ili finansijama. U glavnom su bili klubovi sa istoka Evrope i sa Dalekog istoka. Zbog porodice i zbog fudbala želeo sam da ostanem u Evropi".

Vukić se spremao za drugu destinaciju, kada se pre nekoliko dana "javio" Partizan.

"Sve se odigralo munjevitom brzinom, za dva dana. Spremao sam se da idem u drugu zemlju, glava mi je već bila tamo, a onda me je pozvao Partizan".

LIGA ŠAMPIONA NIJE DALEKO

v196768p2.jpg


Pomno je Vukić pratio crno-bele sve vreme otkako je napustio Rusiju.

"U klubu je sve na svom mestu. Imamo najbolji tim u zemlji i titulu moramo da osvojimo. I Kup nam je obaveza. Iskreno govoreći, ako izuzmemo pet najjačih evropskih liga u kojima se svake nedelje igraju jake utakmice, svi ostali se bore za prvo mesto u prvenstvu samo da bi dobili priliku da se domognu Lige šampiona. Sada je sistem kvalifikacija takav da sa svakim protivnikom možeš da se nosiš. Ne možemo da dobijemo na primer Inter, protiv kog sam igrao sa Šahtjorom, ili recimo Bajern, koji je bio rival Partizanu i meni. Možemo da izvučemo Belgijance, Švajcarce, Turke... U takvim duelim može da odluči jedan igrač, šut ili skok. I naravno, sreća".

Vukiću nije teško da zamisli Partizan u evropskoj eliti drugu sezonu za redom. Ali ni to ga ne zadovoljava.

"Nadam se samo da ćemo u Ligi šampiona napraviti korak više. Jasno je da drugi učesnici imaju bolje ekipe i znatno više novca, ali sitnice nedostaju da im se parira. Pa, Šahtjor je dobio Partizan u Donjecku zahvaljujući jednom slobodnom udarcu. Naš problem je što uvek imamo dosta mladih igrača, naviknutih da igraju pred nekoliko hiljada gledalaca, a onda odjednom izađu pred 30 hiljada ljudi. Drugačiji je osećaj. Neophodno je iskustvo, da se stekne mirnoća i rutina, da nema straha. Igranje u Ligi šampiona je jedinstven osećaj".

Osim "duple krune" i uspešnog učešća u Ligi šampiona ima još jednu želju:

"Voleo bih da nam na utakmice dolazi više navijača pogotovo posle odličnih rezultata Partizana. Zbog njih se igra fudbal".

"IGRAĆU DO 35. GODINE"

v196768p3.jpg


Zvonimir Vukić je prve fudbalske korake napravio u Proleteru u rodnom Zrenjaninu. Kao mlad je otišao u Madrid, gde je igrao za Atletiko B, zatim je došao u Partizan, iz kog je prešao u Šahtjor. Ukrajinski klub ga je pozamljivao Portsmutu i crno-belima, a 2008. je potpisao za Moskvu.

"Ne volim da se vraćam u prošlost, ali kad već to radim, žao mi je što sam toliko dugo ostao na Istoku. Jeste Šahtjor veliki klub. Međutim, posle dve godine tokom kojih sam bio najbolji igrač, trebalo je da odem. Imao sam ponude velikih klubova, ali gazda nije hteo da me pusti. To je period koji bih promenio da mogu".

Ima 31 godinu, ali još nije kasno da ode na toliko željeni Zapad.

"Ako sve bude kako treba, igraću bar do 35. godine. Jesam napravio pauzu, ali pokazaću da i dalje dobro igram", zaključio je Zvonimir Vukić.

Kobijan: Isti pritisak na Boku i Partizan

Direktor za međunarodni fudbal Boke juniors uporedio klubove u okvirima svojih zemalja. Boka u julu možda u Beogradu.

v196755p0.jpg


Pored dvojice fudbalera Boke juniors na probi, sa crno-belima je sve vreme u Antaliji i direktor za međunarodni fudbal argentinskog kluba, Huan Kobijan.

Kobijan nije samo pratnja Gastonu Rosiju i Leandru Rodrigu Kusku već se upoznaje sa radom Partizanove struke, sve u sklopu nedavno ozvaničene saradnje beogradskog i kluba iz Buenos Airesa.

On će, međutim, u subotu napustiti Tursku. Ali, kako je najavio, uskoro će opet biti među crno-belima.

"Rosi i Kusko su prezadovoljni okruženjem u Partizanu, i trenerima i saigračima. Voleli bi da ostanu. Dobro se osećaju, pa iako su prvi put tako daleko od kuće, nostalgija im ne predstavlja problem. Mentalno su spremni za to", počeo je Kobijan priču za MONDO.

Poslednju reč o eventualnom ostanku dvojice igrača u Partizanu daće trener Aleksandar Stanojević. Rosi igra uz levu aut liniju, a Kusko je napadač. Obojica su nedavno proslavila 21. rođendan.

"Dolazak naših igrača u Partizan i moguć transfer igrača u suprotnom smeru jednog dana nije jedini vid saradnje. Važna je i razmena iskustava. Boka i Partizan bi mogli u julu da odigraju prijateljski meč u Beogradu, mada nije sigurno da će ga biti zbog Partizanovih obaveza u Evropi u to vreme, a crno-beli bi trebalo da uzvrate posetu sledeće zime", dodao je Kobijan.

Boku juniors i Partizan je teško porediti...

"Nemoguće ih porediti, jer Boka dolazi iz zemlje sa 40 miliona stanovnika, dok Srbija ima sedam, osam. Mi imamo mnogo domaćih i 17 međunarodnih trofeja", ponosan je Kobijan na blistavu istoriju svog kluba.

"Ali, mogli bismo da se poredimo po veličini u okviru svojih zemalja i po pritiscima i imperativima pobede u svakoj utakmici. Osećaj za fudbal je sličan u oba kluba".

Boka je trenutno u krizi, ali samo rezultatskoj.

"Već dve godine nismo osvojili trofej iako smo jedini klub bez finansijskih problema. Odnosno, jedini ne moramo da prodajemo igrače da bismo opstali. Doveli smo novog trenera i nekoliko novih igrača i nadamo se da ćemo opet osvajati trofeje".

Na svim listama najvećih gradskih derbija nalaze se i dueli Boka juniors - River Plata i Partizan - Crvena zvezda.

"Ne bih mogao da ih poredim, jer još nisam video srpski derbi. Ali, videću ga na proleće".

Srbija i Beograd imaju velikih problema sa huliganizmom, ali ne i Argentina i Buenos Aires.

"Nema više tuča među navijačima. Sada nemamo probleme tog tipa".

Boki ne cvetaju ruže, ali tek je najljući rival "u kanalu".

"Ukoliko River ne odigra dobro predstojeću Klausuru (prolećno prvenstvo), mogao bi da ispadne iz lige, jer se kod nas vrednuju rezultati iz poslednje tri godine na tabeli za ispadanje".

Zvuči nemoguće da River Plata napusti društvo najboljih.

"Siguran sam da neće, jer uprkos položaju na tabeli, ima kvalitetne igrače".

Upitan da li bi, kao član tabora najvećeg rivala, voleo da River ispadne iz lige, diplomatski je rekao:

"Odgovor je isti kao kada biste pitali nekoga iz Partizana da li bi voleo da ispadne Zvezda".

Poslednjih godina evropski prvaci imaju više uspeha na FIFA kluspkim svetskim prvenstvima - u poslednje četiri godine pobeđivali su šampione Južne Amerike u finalu.

"Boka je 2003. dobila Milan, tri godine ranije i Real Madrid. U prijateljskim utakmicama 2009. bili smo ponovo bolji od Milana, a poraženi smo od Mančester junajteda... Hoću da kažem da nam se stilovi razlikuju, ali da je i argentinski klupski fudbal na veoma visokom nivou", zaključio je Huan Kobijan.

(izveštač MONDA iz Antalije, Rade Jakšić)
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top