Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
Najave koje smo imali oko sastava za prvih 11 protiv Javora su se obistinile. Skupe greške pojedinaca u Pazaru, ili želja za osveženjem i novom energijom, naterale su trenera Miloševića da napravi veliku rokadu već u trećem kolu. Možda je od svih ˝novih˝ startera samo Macky Bagnack bio planiran ovako brzo da uđe u prvih 11. Kako god, priliku su dobili Lutovac na desnom beku, pomenuti Bagnack u paru sa Vitasom, levo je Rajko Brežančić odmenio Uroševića a Šćekić, kao očigledna talija ovog tima, našao se u paru sa Zdjelarom umesto Natha, koji nije bio ni na klupi za rezerve. Na prvi pogled možda se javlja crv sumnje u ovaj sastav ali oni su danas na terenu opravdali poverenje. Pobedom od 4:0 vratili su Partizan na pravi put.

Kako se i očekivalo, Partizan je od samog starta krenuo jako, onako kako treba! U prvih 10-ak minuta potpuna kontrola igre naših momaka. Najpre je pokušao Asano posle pasa Zdjelara a onda i Sadiq na pas Japanca koga je prethodno sjajno proigrao Šćekić. Inicijativa se isplatila vrlo brzo. Igrao se 13. minut, akcija Partizana je nešto duže trajala a onda je Suma povukao i odlično uposlio Stevanovića koji nešto slabije prima loptu, vraća povratnu za Sumu, karambol, lopta dolazi do Sadiq-a koji iz prve šutira i donosi ranu prednost za naš tim, 1:0! Brz gol, otvaranje protivnika, sve kako treba. Nastavljamo dalje, idemo po drugi gol. U 17. minutu dobra kontra Partizana koja se završila kornerom a obećavala je više. Ali samo minut kasnije novo slavlje u Hramu fudbala. Prvo je Asano sjajno petom odigrao za Sumu koji lepo gađa ali pogađa samo stativu a zatim Sadiq povučen potezom Japanca isto petom pokušava i kruniše potpunu inicijativu crno-belih svojim drugim pogotkom. Loše je golman Javora intervenisao pri izletanju na centaršut, ispustio je loptu a Sadiq u stilu vrhunskih napadača instinktivno reaguje i na prelep način dupli prednost, 2:0! Pokušao je Javor da se trgne. Pokušali su posle prekida, najpre direktan šut iz slobodnjaka a potom i centaršut u srce šesnaesterca koji je pokazao da se zadnja linija jeste gotovo komplet promenila u odnosu na prošlu utakmicu ali slaba koncentracija i nekomunikacija pozadi i dalje postoji, naročito kod branjenja prekida. Ne mogu da kažem da je neko danas slabo odigrao i da se neko više ili manje izdvajao u bilo kom smislu ali bih pomenuo Sumu kome se danas baš igrao fudbal. Želja i trud su mu se već u 25. minutu isplatili. Filip Stevanović, kome ni danas mnoge stvari nisu išle kako je želeo, je lepo prošao po levoj strani, uputio je dobar centaršut a Suma, najniži igrač na terenu, postiže gol glavom. Sjajan trzaj, uz stativu za 3:0. Kakav pas ima pokazao je nekoliko minuta kasnije kada je odlično izbacio Sadiq-a za 1 na 1 sa golmanom Javora ali je naš špic previše oklevao i umesto da upiše sebi treći gol dobili smo samo korner. Treba istaći i dobru reakciju defanzivca Javora koji je nekako uspeo da stigne i spreči gol dobrim startom. Dva minuta kasnije Suma je probao sam. Rezigniran propuštenom prilikom Sadiq-a nije ispoštovao saigrače i upropastio je dobru kontru. Koliko slabo rešavamo kontre pokazao nam je Sadiq još jednom i to na isteku prvog poluvremena. U kontri 3 na 1 pokušao je da asistira ali pravo u fudbalera Javora. Poluvreme je završeno 3:0. Odlično, ali koliko je prilika propušteno malo je to golova u mreži Lazovića posle 45 minuta.

Ne toliko efikasan kao u prvom poluvremenu, Partizan potpuno kontrolisao utakmicu uz povremene slabe minute koji su pokazali da Savo Milošević sa ekipom trenera mora još dosta da radi na određenim segmentima igre, naročito u defanzivi. Iako je prvu priliku u nastavku imao Partizan posle akcije Suma-Stevanović-Sadiq, iako je lopta bila više u posedu crno-belih, Javor je pokušavao više nego u prvom delu i imao je prilike posle prekida. U 49. minutu ponovo odbrana Partizana spava i dobra prilika za goste prolazi na svu sreću. Pet minuta kasnije pokušali su ponovo iz slobodnog udarca ali je Popović odbio loptu u korner. Smirili su se napadi Javora, odbrana je odahnula. Partizan je uzvratio preko Sume a potom i Sadiq-a ali su te šanse propale. Ivanović je bio prvi rezervista koji se našao na terenu, umesto Stevanovića koji jeste upisao asistenciju ali znamo da može još bolje. U 73. minutu Lutovac je povukao kontru ali je loše trčanje Sadiq-a zatvorilo prostor i pas za Asana pa je prinudni desni bek pokušao sam do kraja ali bezuspešno. Do četvrtog pogotka i konačnog rezultata Partizan stiže u 75. minut. Zdjelar je uputio pas sa svoje polovine, Suma inteligentno propušta loptu ispod noge koja dolazi do Asana a on nekako prolazi istrčalog golama Javora i postavlja konačnih 4:0 svojim drugim pogotkom ove sezone. Do kraja utakmice šansu su dobili Denis Stojković, Milan Smiljanić, Bojan Matić i Nikola Čolić. Tempo je pao...

Lagana pobeda bez primljenog gola i dobra igra u većem delu utakmice su upravo ono što nam je trebalo posle kiksa u Novom Pazaru. Izmenjen sastav i ova pobeda ne smeju nas zavarati da je sada sve ok i da nam pojačanja ne trebaju. Debitovao je Macky Bagnack i moram priznati da me nije oduševio. Mora mnogo više da nam pokaže da ne bismo strepeli sa svakim napadom protivnika. Lutovac će izgleda stvarno postati desni bek jer ovo danas uopšte nije bilo loše. Rajko Brežančić sasvim korektan, Šćekić siguran, nije grešio u predaji lopte. Sve je danas mnogo bolje izgledalo jer je pristup igrača bio drugačiji, videla se želja i odgovornost. Ima još taktičnih nedostataka i individualnih grešaka koje se moraju svesti na minimun ali ovo je bilo dobro, baš dobro. Suma i Sadiq su bili posebno raspoloženi za igru ali tihi junak utakmice pored njih dvojice je Asano. I da nije postigao gol isto bih mislio. Voleo bih da imam podatak o pretrčanim kilometrima ove radilice jer čovek nije stao. Potpuna odgovornost u oba smera. Drago mi je što je Popović završio utakmicu bez primljenog gola. Sigurno će mu značiti na samopouzdanju. Jesmo dobili 4:0, jeste moglo i ubedljivije ali imam zamerku na račun trenera. Zar Matić nije mogao dobiti malo više od 5 minuta na terenu? Savo je za Sadiq-a u početku izjavljivao da mu trebaju utakmice, minuti, da bi došao do svoje igre i učinka. Ako je Matić drugi špic ekipe zar stvarno misle da ga razigraju sa 10 minuta ukupno na 3 utakmice? I posle ćemo se čuditi kad ne bude nešto rešio u bitnom trenutku. Šta mi možemo da očekujemo od njega ako ga ne vidimo na terenu? To mi je zasmetalo danas jer je utakmica išla takvih tokom da je on na teren mogao i morao mnogo ranije, da odigra bez pritiska.

U sledećem kolu idemo u Surdulicu Radniku na noge koji posle 3 kola ima pobedu na otvaranju sezone i dva vezana poraza. Idealan protivnik da nam momci pokažu da ovo danas nije bilo slučajno već da se Partizan diže i ide ka mestu koje mu po prirodi pripada. Nadam se da će se neko pojačanje realizovati u narednih par dana (šta bi sa Docićem?) i da nas Uprava neće neprijatno iznenaditi nekom prodajom. Malo smo mirniji posle ove pobede ali ako ovo sve ne ponovimo za vikend neće biti dobro.
 

Plava Čigra

Grobarčina
Учлањен(а)
08.04.2011
Порука
2.248
Reaction score
3.642
Sadik i Suma (kad je u fokusu) su ključni igrači ove ekipe. Bez jednog od njih, mi gubimo drastično na kvalitetu igre.

Ovo sinoć je bilo dosta bolje, od zalaganja do konkretnosti u igri. Još da je bilo malo više agresivnosti, tj presinga kad oni kreću sa svoje polovine.

Odbrani bih dao bar još 2-3 utakmice da vidimo na šta će to da liči. Mene lično brine odbrana, jer trener sam tu previše miksa, a sezona počela... pogubno je eksperimentisati u toku sezone toliko sa najosjetljivijom linijom tima. Nekad imam osjećaj da svaka ispucana lopta sa protivničke polovine na našu posljednju liniju znači opasnost. Vitas mi ne uliva povjerenje, Banjaku je tek prva utakmica, njega ćemo tek ocijenjivati.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.904
Reaction score
7.798
Banjak i Vitas :D
Znaci zelen smo bostan obrali sa stoperima.
Vitas kad ide lopta ka njemu samo da nije kod njega, kao od kamen se odbija, pa gde god da ode. A podlecu obojica.


A Suma je u nekoliko akcija pokazao koliko mu nedostaje fudbalska kretnja. Sadika je udavio u jednoj kontri, doveo mu je 3cu.

Ovakvi golovi ne prolaze u Evropi, igrali smo sa poluamaterima, lopa im ispada iz ruke grese kao amater. A i takvi su nam stvorili par sansi da se smrznes. Kako je pobegao njihov napadac Banjaku pri centarsutu, zaspao covek, ni lopta ni napadac.

Hvala Bogu Scekic je dobro, trebace nam u Evropi.
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.904
Reaction score
7.798
Glavna fora je da kretnjom svako na terenu dobije priliku da valorizuje svoje kvalitete, a posebno napadaci bekovi(krila).
Ovde bi i iniesta bio nepotreban posle pola godine jer se krecemo kao fk sumadija.
Ovde kad dodje neko iz Ruskog prvenstva deluje kao strasno pojacanje, na polusezonu se konstatuje da je dzaba dolazio. Mogu da nabrojim 20 fudbalera koji su zaboravili da igraju fudbal kad su dosli kod nas.

Sad da ne sirimo pricu, ali to je najbolje pokazao Real Madrid sa 4 LS u 5 godina. Milina ih je bilo gledati kako bek dobije priliku da centrira, kako brzi fudbaler dobije priliku da pretrci maksumum njegovog cuvara (niko mu ne dovlaci svoje). Inace ih ne podnosim ali stvarno su igrali svetski. I pored poraza od Barselone u tim utakmicama su razvijali iste akcije kretnje koje stvaraju prostor igracima da napadnu, da centriraju, da sutnu. I negde se to isplatilo.
 

MAK

Grobar
Учлањен(а)
14.03.2016
Порука
629
Reaction score
2.053
Bolje nego prve dve svakako.
Javor los, los ali su par puta dosli do naseg gola be da se namuce. Prekidi: Banjak/ Vitas- plac majke bozije! Bice muke ovde. Prvi put posle dosta vremena sredina terena radi podnosljivo dobro.
Napad sem Fice svi dobri
Ne bih podneo jos jedan pazar.
Ajde sad jos desetak ovakvih pa da udjemo u formu i pocnemo da kidamo
PS
Ulazi sinoc zena u sobu, kaze: Pobedio Partizan!
Otkud znas pitam
Nema meraca za pritisak na stolu, smeje se ona
Eh zeno, zeno ne zas ti koja je to dusevna bol kad izgubimo!
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ovo nije i ne može biti reakcija na Pazar, reakciju na Pazar ćemo videti na gostujućim utakmicama, da li će Savo i ekipa nešto promeniti.

Da bi se desio pozitivan šok, potrebna je ozbiljna seča tima, mislim da Savo konkretno ništa nije promenio ovim izmenama u odbrani, pogotovo na poziciji levog beka.

Potreban je ozbiljan remont igračkog kadra, što zbog kvaliteta na terenu da bismo se izborili protiv bunkeraša, što zbog mentaliteta tima da pobeđuje u kontinuitetu. Ako igrački kadar ostane ovakav, ne deluje mi da možemo da uđemo u koštac sa zlom preko puta.
 

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Štoperski par se ne menja iz meča u meč. Ako je Ćelavi na ladjenju onda ćemo gledati njega i Banjaka. Obzirom na agresivnost Ćelavog verujem da može da odgovori našim potrebama.
Uglavnom, neophodno je da vežu utakmice da bi to radilo kao sat.

Zdjelar i Šćekić moraju da budu zakucani u našoj ligi kako ne bi duvalo na kontre. Njih dvojica su nam sigurica za 3 boda u 90% mečeva.

Dobra stvar je što nismo primili gol.Primetio sam sledeće probleme usled neuigranosti ovog para:
  • Nekoliko loših preuzimanja u skoku
  • Kašnjenje kod pravljenja ofsajda
  • Loša markacija i pravljenje grešaka/faulova u opasnoj zoni
  • Nemogućnost izlaska iz presinga brzom razmenom pasova i ispucavanje lopte golman/štoper
    Videćemo kako ćemo izgledati protiv Radnika. Ako rešimo meč bez primljenog gola opet dajemo znake života i vodimo ka blagom oporavku.
 

Cleo

Grobar
Учлањен(а)
03.07.2019
Порука
815
Reaction score
2.733
Локација
.
Mora se uskoro vršiti rezanje igračkog kadra. Tipa Ivanović, poštujem ga zbog borbe, ali on nije igrač u Partizanu ni za rotaciju. Nemoguće je da dobija bar 25 minuta svaku utakmicu a da rijetko šta uradi korisno. Ne napreduje, stagnira ili čak nazaduje iz sezone u sezonu. Takav nam igrač ne treba.

Tu se mogu svrstati komotno i Vujačić i Lola, a mislim da će uskoro i Lalatović.


Mislim da se Ivanovic gura samo zato da bi se prodao, a sto se tice tog Lalatovica mislim da je to cista neka kombinacija kao sa musom i da taj nece videti teren.


Vidim dosta vas pohvaljuje Asana, po meni on nije los, ali u nasoj ligi ne pravi neku veliku razliku i samo zauzima mesto stranca.
Njegove su jedino kontre i to je to.
 

srna

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.529
Reaction score
2.622
Локација
Skopje
Bice toplo hladno i ove godine,nece biti niza pobeda,ni tango smrti,ovo je Partizan,ko nije osedeo,isedece,zdrav ce da se navuce na lekove za smirenje(ne dao bog na nesto jace;) ;-)) i to je to bar za sada dok nas ne zajase neki moamer gadafi.
Ali sta mene brine sto sam primeti juce.
Elem bio san primoran da pogledam pola sata tim galaksije i dosao sam do zakljucka da timovi koji igraju protiv Partizana se neplase njega,cast izuzecima ko sto je tim galaksije.
E to mora da se promeni,da svaki tim dal na JNA,dal na njivu njegovu ima STRAH od Partizana,ko nekad.
Idemo dalje za iste pare.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.328
Reaction score
37.510
Ja kad sam upalio TV u 20 i nekom minutu, umalo me šlog nije strefio zbog rezultata. :D

Sa malo zakašnjenja čestitke na pobedi. Fudbal nekada baš ume da izgleda jednostavno.
 
  • Like
Reactions: BaX

ajax00

Grobar
Учлањен(а)
12.04.2009
Порука
766
Reaction score
1.883
Cestitke na pobedi igracima i strucnom stabu. Mora to jos bolje, pogotovo protiv jacih ekipa i na gostovanjima. Trebaju nam pojacanja na pojedinim pozicijama da bi to bilo konstantno dobro, bez oscilacija.
 

zigy

Grobarčina
Учлањен(а)
09.01.2015
Порука
1.512
Reaction score
4.742
Локација
Na vještičinoj sisi
Red je i da se pohvale za ovu pobjedu, ali sa rezervom. Očekuje se da se ustale u pobedama, da bi mogli da im vjerujemo da će moći nešto da urade u prvenstvu. Nešto ne štima u timu i stručnom štabu, ali brzo će isplivati šta je u pitanju, da li prolazna kriza ili Savo leti daleko, daleko...
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Nebitno je što je Javor mogao dati gol ili dva, ne očekuje se valjda full ofanziva, a da protivnik ne pređe centar. To možda protiv zlatibora.

Daleko od toga da je bila savršena utakmica, ali koliko protivnika razbija 2 beka koji igraju u napadu. Nas su svi zatvarali sa ćelom i Uroševićem, jer njih dvojica kad dobiju loptu, niti probijaju, niti imaju pas, niti centriraju i onda se odbrana protivnika namesti tako da nas zatvori. Sa ovom dvojicom, izvlači se protivnička odbrana i pravi se prostor i odmah sve ide lakše. Čak ni ne vidim da je defanzivno bilo gore nego u Pazaru. A Javor je duplo bolja ekipa od NP.

Nadam se da će se zadržati ovaj trend.
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
Suma kad bude prebirao klikere u gacama bice kiritkovan. Kad bude odlucio da igra fudbal kako dolikuje profesionalcu i igracu Partizana dobice pohvale. Danas je bio dobar. Ne kazem to zbog gola i asistencije. Imao je to i u proslom kolu pa nisam bio zadovoljan. Danas je njegovo ponasanje na terenu i voljni momenat bio kao sto rekoh vec, kako dolikuje profesionalcu i igracu Partizana.

Zdjelar-Scekic je neophodna poluga na sredini terena. O tome vise nema govora.

Lutovca forsirati, pa kako bude.
 

Magelan

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2012
Порука
859
Reaction score
1.037
Bože, kakav stav : 'kad Suma igra fudbal, Partizan igra fudbal'!

Pa imao je Partizan i mnogo boljih igrača od Sume, pa se nije svodio samo na te igrače.

Drugo, ispada da ako se Sumi igra sve u redu, ali ako mu se ne igra jebite se i saigrači, navijači, svi - ja danas ne igram, pa ne igra ni Partizan. Suma ispade gospodar Partizana, svi drugi statiraju u njegovoj predstavi.

Suma je dobar igrač, dobrog poteza, opasan po gol, dobrog pasa, ali uz to i izuzetno sebičan i beskoristan u odbrani. Takođe, temperament mu je upitan.

Nepotrebno je i da pravimo neki referendum Suma-Natko, kao da jedan isključuje drugog, a zapravo su obojica dobri igrači i trenutnom Partizanu dragoceni.
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
Mislim da nisi razumeo Djumijev komentar za Sumu i igru.
Covek je sve lepo i smisleno rekao.
Nije se odnosilo na to da je Suma Mesi, vec upravo obratno, da Suma zavisi od Partizana, a ne Partizan od Sume. Mada je i to sve povezano.
Suma, odnosno takav profil igraca moze biti koristan kad ga stavis u funkciju igre, na cemu i Djumi jeste insistirao.
Slikovito je objasnio, da kad Suma igra dobro, znaci da Partizan igra fudbal, u suprotnom nema ni Sume ni igre.
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Ja sem boljeg pasa nisam vido ništa kod našeg mladog golmana.Mada nije ni imao neke prilike da odbrani nešto, nekako mi nesiguran izgleda, nije to to.
Pošto se ovde konstantuje da je Suma najveći problem i igra toplo, hladno.
Pa nije baš tačno da igra toplo, hladno.Mnogo zavisi kakve će lopte da mu prosleđuju a da se očekuje da igra Suma odbranu na ovoj poziciji je besmisleno_On bi trebalo ako ispadne neki veznjak ili možda krilo da pokrije nekad taj deo terena inače u suštini njegova odbrana se svodi na zonsko pokrivanje sa Sadikom.
Štoperi su loši i odmah Miletić da se vrati na mesto štopera.Realno ovaj Vitas veoma loše i skače, ostade mi u sećanju njegov ka nekom igraču kraj aut linije, protivnički igrač je samo gurnuo loptu sa strane, a Vitas izleteo u aut, što se u fudbalu kaže, otvori mu kapiju da prođe.
To ne sme da bude štoper Partizana i tu stavljam tačku na njega.
Naša krila uopšte ne idu direktno ka golu, dribling, dva i povratna, šut.
Onog malog levog beka nismo smeli da pustimo u Izrael da ide.Nemoguće da naša skauting služba nije videla u kakvom stanju se nalazi Brežančič.A desni bek dal može ovaj Banjak da igra?Ja čak mislim da je on pre zadnji vezni nego štoper, smiren je na loptu, odličan pas u napred, pa evo prilike da dobijemo zadnjeg veznog koji zna pas da odigra.
Kad su nas ubulili 30 milke duga, možemo uložiti u Šapića.Ja smatram da kod nas domaći štoperi moraju da igraju zbog glupog pravila, nepotrebno je trošiti stranca na poziciju štopera.
Potrebna su oba beka, štoper, krilo, centralni vezni.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top