Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Hokejaški klub Partizan

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Method Man

Guest
Можеш ли да напишеш које су промене у тиму одн. који су играчи напустили шампионски тим? И да ли је неко остао од оних странаца, да ли је још спонзор Марбо и сл.
 

tortoise

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2007
Порука
120
Reaction score
2
Marbo je, naravno, i dalje sponzor. Vlasnik Marba Bojan Milovanovic je nekadasnji hokejas Partizana (kapiten cuvene generacije koja je bila sampion Jugoslavije u sezoni 1985/86), a njegov sin Marko je jedan od najboljih mladih hokejasa u zemlji. Moja procena je da dok god Marko bude igrao hokej ne moramo da brinemo za sponzora. Sto se promena u timu tice, ima ih dosta, ali bi po najavama ovogodisnji tim mogao da bude jos jaci. Konacnu ocenu cu dati tek kada sve nove strance budem video na delu. Promenjeno je, naime, svih 5 stranaca, ali ne zato sto Partizan nije mogao da ih zadrzi, vec zato sto je namera bila da se angazuju jos bolji igraci.
Evo rezimea prelaznok roka:

Otisli: Fedor (golman, Slovacka), Wright (bek, Kanada), McKinven (bek, Kanada), Stefanek (krilo, Slovacka), Stefik (centar, Slovacka), Gabric (centar, Novi Sad), Brkusanin (krilo, Crvena Zvezda), Babic (krilo, Zvezda), Djokic (bek, Zvezda) i Ogrizovic (otisao u Ameriku).

Komentar: umesto stranaca stizu novi, a od ostalih je hendikep odlazak Gabrica u Novi Sad (bio najbolji strelac od domacih igraca u prosloj sezoni) i delimicno Babica koji nije bio medju glavnim igracima, ali je igrao. Ostali su bili rezervisti koji su otisli zato sto nisu uspeli da se izbore za mesto u timu.


Dosli:Shields (golman, Kanada), Trifunovic (bek, Novi Sad), Cukovic (Novi Sad), kao i juniori Komazec i Sibinovic koji su prikljuceni prvom timu iz Tasa. Ovih dana stizu i dva beka iz Kanade, kao i dva napadaca iz Ukrajine (jos ne znam imena, ali najavljuju se ekstra pojacanja). Trebalo bi da se vrati i reprezentativni bek Nikolic iz Zvezde ukoliko zadovolji apetite novog trenera koji je stigao iz Svedske.

Komentar: Trifunovic i Cukovic su velika pojacanja, iskusni igraci koji mogu da podignu kvalitet igre. Cukovic je, inace, bivsi kapiten Partizana koji samo proslu sezonu nije igrao u maticnom klubu, a Trifunovic je sada treci put dosao u Partizan.



Tim Partizana trebalo bi da izgleda ovako:


Golmani: Shields, Lupulov i Uros Babic
Bekovi: Mamic, Trifunovic, Aleksic, Nikolic (?), Dunda, Crnoglavac, Varga i dva Kanadjana
Napadaci:Milovanovic, Sretovic, Cukovic, Bojan Jankovic, Bogdan Jankovic (kapiten), Predrag Jankovic, Andric, Komazec i dva Ukrajinca.

Edit:
Jedan od ukrajinskih napadaca koji stizu u Partizan se zove Dmitri Gnitko (ima 28 godina i igrao je u Ukrajini i Belorusiji)

http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=41658



WebCrew Edit:
@ Tortoise
Пре свега хвала на јако корисним информацијама, али само да те замолим да едитујеш поруке, јер постављање поруке за поруком у кратком интервалу није дозвољено. :wink: Kao ни цитирање претходне поруке.
:wink:
 
Последња измена од уредника:

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
Poraz Partizana u Panonskoj ligi

U prvoj utakmici regionalne Panonske lige u hokeju na ledu ekipa zagrebačke Mladosti savladala je tim beogradskog Partizana sa 6:3 (1:2, 5:1, 0:0). 'Crno-beli' su u Zagrebu igrali bez trojice stranaca, jednog Belorusa, Ukrajinca Gnjitka i beka iz Kanade, kao i Uroša Aleksića, ali su posle 26 minuta vodili sa 3:1. Mali izbor igrača i jak tempo uslovili su pad u igri prvaka Srbije, pa su domaći hokejaši predvođeni Slovencem Kadičem do kraja dugog perioda stekli prednost od tri gola.

Strelci za Partizan bili su Marko Milovanović (2) i Bojan Janković, a dobri su bili finski golman Kusiovori i Sretović.

Utakmicu je posmatralo oko 500 ljudi.

U regionalnoj ligi igra pet ekipa iz Srbije, Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Novi Sad i Beostar, dva kluba iz Hrvatske, Mladost i Zagreb, a najbolja hrvatska ekipa, Medvešćak, ne učestvuje jer se takmiči u slovenačkoj ligi.

bbrs92....
 

tortoise

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2007
Порука
120
Reaction score
2
Partizan-Crvena Zvezda 4:3 (3:1, 0:1,1:1)

strelci:

1:0 Andric (Cukovic) 1. min.
2:0 Beliy (Gnitko) 10.min.
3:0 Gnitko (penal) 13.min.
3:1 Katalina 16.min pp 5 na 3
3:2 Zettler 23.min
4:2 Milovanovic (Sretovic) 47min.
4:3 Zettler 48.min pp


iskljucenja: Partizan 16 min. (Aleksic 6, Chicchine 2, Andric 2, Milovanovic 2, U. Sibinovic 2, Cukovic 2), Crvena Zvezda 10 min. (Bibic 6, Zettler 2, Branscak 2)


Zasluzena pobeda Partizana u interesantnoj utakmici koja nam nece dati odgovor na pitanje o snazi ova dva tima. Za razliku od utakmice u Zagrebu, za Partizan je debitovao ukrajinsko-beloruski duo koji je ostavio vrlo dobar utisak (posebno Ukrajinac Gnitko). S druge strane Partizan je bio mozda cak i vise oslabljen neigranjem cele jedne postave zbog povreda (Mamic, Dunda, Bojan i Predrag Jankovic i novi Kanadjanin). Zvezda takodje nije bila kompletna (Babic), ali je povreda slovackog golmana omogucila da debituje Zoran Katalina (kao stranac). On je uz Zettlera bio najzapazeniji u Crvenoj Zvezdi. Partizan je igrao sa 5 bekova (Chicchine, Trifunovic, Aleksic, Nikolic, U.Sibinovic), ali se moze reci da su mu nedostajali najbolji bekovi. Moj utisak je da je Partizan ipak jaci posto je i desetkovan uspeo da pobedi. Ipak treba sacekati da vidimo kog ce golmana Zvezda dovesti, a i kakav ce biti Partizanov drugi bek iz Kanade.
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
Значи, почело је малтретирање комшинице и у новој сезони...
 

ЖИВОРАД

Доброћудни костур
Учлањен(а)
13.10.2006
Порука
3.018
Reaction score
677
pocinje sex sa :pickaciganska
bice veselo ove sezone :mrgreen:
 

vujke

Početnik
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
154
Reaction score
1
Локација
КосМет
а у петак играмо у Новом Саду са Војводином!
 

tortoise

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2007
Порука
120
Reaction score
2
Partizan je konacno kompletirao ekipu za ovu sezonu, pa eto prilike da se napisu imena svih igraca.

Golmani:Jukka Kuusivuori (Finska), Mladen Lupulov.
Bekovi:preston Cicchine (Kanada), Ryan Robin (Kanada), Branko Mamic, Uros Aleksic, Nikola Dunda, Igor Trifunovic (Novi Sad), Nemanja Nikolic (C.Zvezda), Uros Sibinovic (C.Zvezda), Marko Crnoglavac, Oliver Varga, Mladen Bukorovic.
Napadaci:Ruslan Beliy (Belorusija), Dmitri Gnitko (Ukrajina), Bojan Jankovic, Bogdan Jankovic, Predrag Jankovic, Boban Cukovic (Novi Sad), Marko Milovanovic, Marko Sretovic, Igor Andric, Luka Sibinovic, Dragan Komazec, Marko Savic (C.Zvezda).



Linkovi za Partizanova pojacanja iz inostranstva:
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid[]=74743
http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=77520
http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=72679
http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=36382
http://www.eurohockey.net/players/show_player.cgi?serial=41658


Vojvodina-Partizan 2:3 (0:0,2:0,0:2,0:1) OT


Strelci:

1:0 Fournier (Perowne, P.Milosavljevic) 25 min.
2:0 Perowne(Fournier) 30.min.
2:1 Gnitko (Beliy) 42.min
2:2 Nikolic (Gnitko, Milovanovic) 46. min pp
2:3 Beliy (Gnitko, Cicchine) 63.min

Iskljucenja:Vojvodina (14+10), Partizan 12 minuta.
 
Последња измена:

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Победa Партизана

У Новом Саду је после пола сата игре било 2:0 за Војводину (Фурније и Пероун), а Партизан је у последњој четвртини стигао до продужетка (Гнитко и Николић). Коначан резултат поставио је Бели у трећем минуту продужетка.

Сви резултати клубова из Србије рачунају се и у домаћем шампионату где после два непотпуна кола води Партизан.

1. Партизан ........... 2. 1 1 0 . 6:5 . 3
2. Беостар ............ 1. 1 0 0 . 4:1 . 2
3. Нови Сад ......... 1. 1 0 0 . 6:4 . 2
4. Војводина ......... 2. 0 1 1 . 3:6 . 1

И овде водимо...
 

tortoise

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2007
Порука
120
Reaction score
2
Danas (nedelja) u 17.10h na kanalu City 1 snimak hokejaske utakmice Vojvodina-Partizan!!!
 

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
Novi Sad bolji od Partizana

U utakmicama četvrtog kola Panonske lige u hokeju na ledu, hokejaši Novog Sada pobedili su Partizan penalima 6:5, pošto je u regularnom toku utakmice rezultat bio 3:3. Mladost je bila bolja od Vojvodine posle produžetaka 5:4. U utakmici Prvenstva Srbije, Crvena zvezda je pobedila Beostar sa 5:3. Utakmice Novi Sad – Partizan i Crvena zvezda – Beostar boduju se samo u domaćem prvenstvu.

Partizan je dominirao u prvom delu igre i poveo sa 3:0, ali je Novi Sad krenuo vrlo agresivno u drugoj trećini i doneo potpuno novi stil igre u odnosu na ranije sezone. Domaći tim vrlo brzo je uspeo da smanji na 3:2, a u tom periodu golman Novosađana Luković bio je izuzetno raspoložen. U poslednjoj trećini Partizan je preizeo inicijativu, ali je golman Novog Sada ponovo bio u centru pažnje i njegov tim je postigao izjednačujući pogodak 31 sekunud pre kraja. U produžecima nije bilo pogodaka, a domaćini su došli do pobede posle penala.

Ove sezone pet domaćih hokejaških timova igraju paralelno domaću (četvorokružno) i Panonsku ligu (dvokružno, sa zagrebačkim ekipama Mladost i Zagreb). Po sistemu takmičenja svi rezultati u međusobnim duelima srpskih klubova u Panonskoj ligi boduju se za Prvenstvo Srbije, u okviru kojeg svaki klub igra 24 meča.

Stanje na tabelama

PANONSKA LIGA U P N P TP TP G:GP P
1 Mladost 02 01 00 00 01 00 11:07 05
2 C. Zvezda 02 01 00 01 00 00 16:06 03
3 Novi Sad 01 01 00 00 00 00 06:04 03
4 Beostar 02 01 00 01 00 00 07:07 03
5 Zagreb 02 01 00 01 00 00 06:15 03
6 Partizan 02 00 00 01 01 00 06:08 02
7 Vojvodina 03 00 00 01 00 02 07:12 02

PRVENSTVO SRBIJE U P N P TP TP G:GP P

1 Partizan 03 01 00 00 01 01 10:08 06
2 Novi Sad 02 01 00 00 01 00 09:07 05
3 Beostar 02 01 00 01 00 00 07:06 03
4 C. Zvezda 03 01 00 02 00 00 12:13 03

bbrs 92....
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
У међувремену савладали смо Нови Сад и Војводину са по 3-0 и 5-2. Обе утакмице смо играли у Новом Саду. Табеле:
Првенство Србије, табела:
1. Нови Сад ................ 14 (6 утакмица)
2. Партизан .................. 12 (5)
3. Војводина ................ 4 (4)
4. Црвена звезда ........ 3 (4)
5. Беостар .................... 3 (5)

Панонска лига, табела:
1. Младост ................... 8 (3)
2. Нови Сад ................. 6 (3)
3. Загреб .................... 6 (4)
4. Партизан .................. 5 (4)
5. Црвена звезда ....... 3 (2)
6. Беостар ................... 3 (3)
7. Војводина ............... 2 (3)
 

Maler

Disident
Учлањен(а)
17.08.2007
Порука
1.666
Reaction score
138
Локација
Višegrad
Pobede hokejaša Partizana i zlezde
74896284547356ee3a50c8241622461_big.jpg
Hokejaši Partizana i Crvene zlezde ostvarili su pobede u utakmicama prvenstva Srbije igranim u petak. 'musavi' su savladali ekipu Vojvodine sa 4:3, a 'crno-beli' novobeogradski Beostar sa 5:1.
Utakmica u dvorani 'Pionir' odigrana je u senci nesrećne smrti hokejaša Crvene zlezde Kataline čiji je dres sa brojem 7 povučen iz upotrebe. Novosađani su imali prednost na početku poslednje trećine ali je Mač na asistenciju Dančaka minut pre kraja pogodio za pobedu domaćina.

Partizan je utakmicu sa Beostarom rešio već posle dva perioda igre, a Čuković je postigao najbrži gol sezone, savladavši Jankuru posle osam sekundi igre.

Crvena zlezda - Vojvodina 4:3 (1:1, 0:1, 3:1)
B. Danon, Dančak 2, Mač - Furnije, Bruer, Peroun

Beostar - Partizan 1:5 (0:2, 0:3, 1:0)
Kabat - Čuković, Gnjitko, Robin, Sretović, Bog. Janković

Tabela prvenstva Srbije:
Partizan ............... 4 1 ... 23:11 ... 15
Novi Sad ............. 5 1 ... 22:17 ... 14
Crvena zlezda .... 2 3 ... 19:22 ... 6
Vojvodina ............. 1 4 .... 9:16 ... 4
Beostar ................ 1 5 ... 12:19 ... 3

bbrs92
 
Последња измена:

tortoise

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2007
Порука
120
Reaction score
2
Partizan-Crvena Zvezda 10:2 (5:1, 3:0,2:1)


strelci:


1:0 Trifunović (Mamić) 5min. pp
2:0 Sretović (Trifunović) 13. min. 4 na 4
3:0 Milovanović (Gnitko, Sretović) 13.min.
3:1 Mach (Dancak) 14.min
4:1 Predrag Janković (Robin) 17.min.
5:1 Milovanović (Mamić) 19.min. 4 na 4
6:1 Cicchine 32.min.
7:1 Mamić (Trifunović) 37.min. pp
8:1 Bogdan Janković (Predrag Janković) 38.min.
9:1 Nikolić (Beliy, Čuković) 47.min. 4 na 4
9:2 Dancak (broj 93) 52.min. pp
10:2 Bogdan Janković (Gnitko) 59.mni. pp


Da se zna ko je ko!
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.741
Reaction score
12.816
Локација
Nedodjija
Oho jos jedna pobeda nad museve bravo momci:clap. Ove godine smo ih razbili u sve moguce sportove sem u fudbala ali bice i to:napred Partizan
 

Salle

Guest
Mene iskreno zanima medjusobni bilans izmedju Partizana i Zvezde u Fudbalu,Kosarci,Odvojci,Rukometu i Vaterpolu i zanima me ko ima ukupno vise osvojenih titula kada se saberu svi ovi sportovi i ko ima vise pobeda u medjusobnom duelu u svim sportovima pa cak i u hokeju.
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
А од кога очекујеш да ти да одговор на то питање? :buhaha
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Mene iskreno zanima medjusobni bilans izmedju Partizana i Zvezde u Fudbalu,Kosarci,Odvojci,Rukometu i Vaterpolu i zanima me ko ima ukupno vise osvojenih titula kada se saberu svi ovi sportovi i ko ima vise pobeda u medjusobnom duelu u svim sportovima pa cak i u hokeju.​

Ne znam ko ima više pobeda u međusobnim duelima, ali znam za sigurno da je SD Partizan trofejnije društvo, odnosno imamo duplo više osvojenih torfeja nego cigani. Pre nekoliko godina Politika (ako ne grešim) je izašla sa cifrom od 700 i kusur trofeja (ne znam tačnu cifru) a cigani nešto više od 300.
 

Sale SK

Grobarčina
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
2.501
Reaction score
646
Локација
Skopje,Republique de Macedoine
Pre oko 18 godina cini(ili 20g) mi se, se pravilo bas takvo istrazivanje.Bas detaljno istrazivanje.I to u svim sportovima.Pa cak i u sahu recimo.Partizan je bio ubedljiv u svim sportovima,kako u trofejima tako i u pobedama.Jedini sport gde smo bili tanji je bio fudbal.
@Tortoise
Daj napisi nesto o onoj "najozbiljnijoj" tituli iz '86.Koliko se ja secam,u finalu smo igrali mi i Jesenice i dobili smo ih na penalima.Bila je tekma na TV.A YUG liga je bila bas jaka sa Slovencima.Jos cuvam taj poster negde po kuci.Napisi nesto,ako imas vremena,naravno...
 
Последња измена:

tortoise

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2007
Порука
120
Reaction score
2
Pre oko 18 godina cini(ili 20g) mi se, se pravilo bas takvo istrazivanje.Bas detaljno istrazivanje.I to u svim sportovima.Pa cak i u sahu recimo.Partizan je bio ubedljiv u svim sportovima,kako u trofejima tako i u pobedama.Jedini sport gde smo bili tanji je bio fudbal.
@Tortoise
Daj napisi nesto o onoj "najozbiljnijoj" tituli iz '86.Koliko se ja secam,u finalu smo igrali mi i Jesenice i dobili smo ih na penalima.Bila je tekma na TV.A YUG liga je bila bas jaka sa Slovencima.Jos cuvam taj poster negde po kuci.Napisi nesto,ako imas vremena,naravno...


Sredinom osamdesetih godina igrao se najbolji hokej u SFRJ, liga je bila vrlo jaka, pre svega zahvaljujući angazovanjem kvalitetnih stranaca. Pored toga, najbolji slovenački igraci (koji su činili okosnicu reprezentacije Jugoslavije) počeli su da prelaze u Zvezdu, Partizan, Medvešcak, pa i Bosnu. Hokej je bio pravi profesionalni sport, ulagao se veliki novac, pa je i Pionir često bio tesan da primi sve ljubitelje hokeja. Partizan je, posle nekoliko decenija dominacije Jesenica i Olimpije, prvi uspeo da iznese titulu iz Slovenije. U sezoni 1985/86 crno beli su stvarno napravili moćan tim. Angažovano je pet vrhunskih slovenačkih igraca (Blaž i Dominik Lomovsek, Tomaž Lepsa, Andrej Vidmar i Ignac Kavec), kao i sjajni stranci - Vladimir Bednaž (ČSSR), Vladimir Kostka (ČSSR) i Francis Matichuk (Canada). Okosnicu domaćeg kadra su činili: Bojan Milovanović (kapiten, danas vlasnik Marba i glavni sponzor kluba), Lazar Dunda, Andrej Jovanović, Goran Radović, Miloš Piperski, Predrag Bodrožić, Boško Šutić, Bojan Bertuš, Rade Milanović...
Partizan je te sezone zaista igrao fenomenalno, a najbolji igrači su bili Ignac Kavec (najbolji igrač tadašnje Jugoslavije) i Vladimir Bednaž (koji je na čak tri svetska prvenstva igrao za reprezentaciju Čehoslovačke). U finalu plej ofa Partizan je pobedio Jesenice sa 3:1 u pobedama, a titulu je doneo Andrej Jovanović čuvenim golom sa penala u četvrtom meču u Jesenicama.


P.S. Partizan je neuporedivo najtrofejnije sportsko društvo u Srbiji (i na teritoriji bivše Jugoslavije) i svojevremeno je u listu Tempo izlazila komparacija Partizana i Zvezde od sporta do sporta. Razlika u broju trofeja je i tada bila frapantna, a sada je još drastičnija.
 
Top