Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Izvestaj za partizan.net

Статус
Затворена за писање одговора.

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Кошаркаши најтрофејнијег клуба Србије ,Партизана изгубили су утакмицу 6.кола Евролиге . Бросе Баскет је био бољи од наших играча , који су приказали изузетно слабу партију. Проузроковани умором , али и неким ванкошаркашким стварима , играчи Партизана су одиграли слабо , на моменте само добро и данас одлична екипа Бросеа није имала тежак посао.


Коначан резултат најбоље говори 78:62 (22:12, 19:15, 16:21, 21:14) у корист домаћина . Кренуло се агресивно на обе стране , али већ у 5.минуту Бросе води 15-10. Пековић је био потпуно одсечен од коша , шут је био опет слаб , али и нешто слабији критеријум суђења је био више на руку домаћину. Да се одмах разумемо , судије нису директно утицале на исход меча , али су неким својим нејасним одлукама показале незнање за суђење у Евролиги. Грешиле су на обе стране , мада више на нама . Елем , промашаји за три поена , лоша селекција шута , али и слабија одбрана , утицали су да Бросе веома лако дође и до +17 у првом полувремену 34-17. Ипак тројкама Нолета , Партизан се држи попут грогираног боксера у рингу. На велики одмор се одлази са великих 41-27 . Осим Кецмана и Нолета , нико други није био расположен за игру. Пековић је имао 3 личне грешке , добро чуван , Урош индиспониран у шуту , Тепић ко да није ни играо. Са друге стране Хаман , Грин и Фен су носили Бросе , уз нашег Шупута који је одиграо искусно иако је имао 3 .личне грешке на половини 1.полувремена.


Друго полувреме кренули смо нешто ангажованије , пре свега у одбрани , али и напад је прорадио. Ипак разлика се ретко спуштала испод 10 кошева . Приметно је било да нисмо имали даха и да је умор узео своје . Неке отворене позиције смо промашили , па испадање лопте Вранешу код закуцавања , Пековић зицер не погађа . Ипак свемогући Дуле Кецман тројком уз доста среће , уз сам звук сирене , доводи играче Партизана на свега 9 поена минуса ,57-48. Смањили смо и на 57-51 , али то је био крај .Окулаџа , до тада неприметан постиже двојку уз звук сирене , Грин тројку и опет је разлика била 10 поена . Наши су покушавали тројкама да стигну предност , али било је касно. На крају и убедљив пораз од чак 16 поена предности не оцртава реалну слику на паркету. Бросе је заслужено добио , прибојавао сам се овог меча , јер се видело да то није лоша екипа и да ће некога ускоро победити. То је био Партизан.


Повољна ствар је што је Барселона добила Рому , тако да и даље смо релативно далеко од најближих пратиоца , од 2 победе . Али сада следи меч са Фенером , који мора да се добије . Распоред нам је нешто лакши сада , и прегрмели смо јако добро тешке утакмице и у НЛБ лиги и у Евролиги. Фенер свакако можемо да победимо и имамо 7 дана да се припремимо за тај меч , јер у суботу играмо са слабим Широким и то је прилика да се поједини играчи одморе .


Код нас су данас добри били Дуле Кецман и Ноле , повремено Пековић , остали нису задовољили.


Комплетна статистика http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=72



И када губиш ја ти певам , јер у срцу моме једино си ти „


За www.juznatribina.net – Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Кошаркаши Партизана дочекују турског представника Фенербахче-Улкер . Тим који је сједињен између гиганта Фенера и некада Улкера . Тим за који навија аристократија Истанбула и Турске и који има годишњи буџет од 8М долара .


Тим са Босфора предводи легенда југословенске кошарке Богдан Тањевић. Човек који је задужио многе , створивши некадашњу Босну . Наравно и најзаслужнији за стварање европске легенде Дејана Бодироге . Данас је на новом задатку , а то је пре свега стварање новог европског гиганта кошарке , екипе Фенербахчеа. Фенер нема кошаркашку традицију у Европи. Некада је то био Улкер , моћан тим , против кога смо играли неколико пута . Имамо и позитиван биланс са њима 5-3 .


Веома је битно истаћи , да Фенер има велике планове за ову сезону. Прва је ТОП16 , а затим и напад на ТОП8. План управе и тренера је да у наредних неколико сезона постану један од водећих европских тимова.Екипу Фенера чине прекаљени асови попут Јаховића , Соломона , Мршића и највећег турског сина Ибрахима Кутлаја . Остатак тима можете погледати овде http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=ULK


Види се одмах да је то изуетно искусна екипа , добро утренирана и пре свега јако добро плаћена .Скор у досадашњем делу Евролиге је 3-3 , и они ови утакмицу сматрају као једну од пресудних за пролаз у ТОП 16. Релативно лако су добили Рому и Роан , а помучили се против Бросеа , док су са друге стране сва три дербија изгубили лако од Барсе на страни и Реала и ПАО код куће . Како је фудбал број 1 спорт у Турској , није било за очекивати неку већу подршку , мада је она до сада била јако скромна у ових 6 кола . Турци имају добру скакачку екипу, наравно када је ту један од најбољих скакача Европе Јаховић , велики Гробар , за кога се причало током лета да жели да напусти Истанбул и заигра у вољеном дресу.


Прича је остављена за следеће лето , када му истиче уговор . Иначе , јавна је тајна да није у добрим односима са управом и тренером Тањевићем. Од познатих играча ту је и некадашњи играч Партизана и некада велика нада Турске кошарке Семих Ерден. Момак који се у Београду више дружио са београдским спонзорушама . него са лоптом и то је основни разлог напуштања Партизана. Напредовао је солидно игра и стартни је центар Фенера . Уз Американца Соломона који је повређен и постоји реална могућност да не игра сутра , ту је и Вајт , још један Амер скромнијег порекла . Наравно покретачка снага је дуо Соломон – Јаховић , који често игра 1на1 и 2на2 . Ипак то није све јер када се помене Ибрахим Кутлај сви знамо о коме се ради. Иако у годинама још увек игра солидно поготову је убитачан са линије за 3 поена , као и Дамир Мршић-Кан . Иако по именима делују јако , игра им ове сезоне још није на врхунском нивоу. Делују некад доста растрзано , као да им је потребно 3 лопте у нападу. Напад им је и јаче оружје као и скок. Уколико то исконтролишемо можемо се надати победи. Наравно кључ је у Соломону који има повреду леђа и није играо на последњем мечу у турској лиги.


Ипак уз наравно пун Пионир можемо победити свакога . Одлучујуће утакмице тек предстоје , ово је једна од њих против директног конкурента за пролаз у ТОП 16. Мада моје мишљење је да ће оба тима проћи јер су објективно јачи од Роме .


Среда , 20-45 , Пионир – Партизан – Фенербахче.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Кошаркаши Партизана изгубили су меч 7.кола Евролиге . У препуном Пиониру пред близу 7000 навијача ,Партизан је одиграо слабо и заслужено изгубио од турског Фенера . Дакле, турски шампион је победио, са 76: 72 (20:16, 15:18, 20:18, 21:20).


Овај извештај неће бити као и сви други. Разлог је једноставан , судијска крађа и отимачина у режији Израелско-Шпанске комбинације судија који су били убедљиво најгори на терену. Отворено су крали на страну гостију и поставља се питање по чијем наређењу. Зашто Партизан НИКАДА нема домаћинско суђење , па чак и неутрално већ увек мора да игра и вуше него што је потребно да би победио и противника и судије . Све је почело још у Мадриду и наставља се из кола у коло.


Једина добра ствар је пораз Роме од Роана тако да и даље имамо реалне шансе за 5.место .Ипак осетно је да је игра у паду , читав ток утакмице смо играли стегнуто промашивали зицере , али и отворене шутеве . На крају Турци су показали бољу игру у финишу меча , али и неке наше слабости су тада изашле на површину. Иако су били знатно ослабљени не играњем Јаховића , видело се да су боља екипа . Одлични шутери Соломон , Онан и Вајт су се просто утркивали ко ће пре да погоди. Код нас осим Кецмана и Пековића наравно и донекле Уроша остали су подбацили. У првом реду мислим на Паласиа и Нолета којима данас ништа није полазило за руком.


Времена , за плакање нема .Иде се у Сплит , па у Барселону и дочекује Роан. Ови момци су до сада показали да умеју да играју и да и кад изгубе требало би их наградити . И синоћ су добили аплауз Гробара наравно .


За www.juznatribina.net – Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Некада можда и највећи дерби СФРЈ , Југопластика – Партизан , па касније и ПОП 84 …. Данас један тек просечан меч у којем је Партизан са пола снаге победио Сплит 69:84 , (17:10, 21:29, 22:27, 9:18).


На популарним Грипама , додуше у малој хали пред неких 3000 гледалаца у мирној атмосфери , кошаркаши Партизана су победили Сплит . Утакмица коју ће обележити повреда Паласиа , у питању је скочни зглоб , није превише била квалитетна . Грешило се на обе стране , али мора се признати да је Партизан опет показао снагу на Јадрану и мирно плови ка првом месту и новим бодовима.



Црно бели су траљаво почели утакмицу , коју је сјајно отворио Гарнет са 10 поена од тога чак 3 тројке . Играли су црно бели смушено у нападу , некако споро и безидејно . Највећа предност је била чак у 2 наврата 7 поена разлике 9-2 у 3 минуту и 17-10 на крају прве четвртине . Ипак Пековић први , а касније и Тепић су били најзаслужнији за преокрет у другом периоду игре . Тепић је постигао прву тројку за Партизан и кренула је серија . Одбрана је била на висини , и разлика се брзо истопила . Ипак тројкама Иванова , Батине и Ејникиса Сплићани су одржавали предност од 3-5 поена крајем 2.четвртине . У самом финишу долази до повреде Паласиа , који је у једној борби за лопту ударен ,тачније један играч Сплита му је незгодно стао на леви зглоб . Он касније није улазио у игру , али на крају приликом изласка са паркета видело се да може сам ходати . Остаје да видимо да ли ће први плеј Партизана бити спреман за пут у Барселону.


Тепић је поенима на крају првог полувремена довео први пут у вођство Партизан 38-39. Тепићу је ово можда и најбоља партија у сезони.


Друго полувреме је било класичан наставак првог .Добра одбрана , одличан скок , Пековић и Тепић у нападу , где им се с времена на време прикључивао Трипковић и Божић , условили су највећу предност тада на утакмици у 25.минуту од 58-50. Сплит је све више посустајао , организација напада им је била јако слаба , што је проузроковала одлична одбрана Партизана . Пековић је затворио рекет , а Божић , Кецман и Витковац су играли на бековима Сплита сјајан пресинг . Са друге стране у организацији напада Партизан није имао проблема не играњем Паласиа . На тој позицији су се смењивали Божић , Тепић , Трипковић , па и Кецман. Сасвим солидно су разиграли екипу , пре свега Пековића , који је терорисао Сплићане. Укупан индекс успешности му је на крају био 46 ! То довољно говори о игри у вечерашњем мечу .


Утакмица је одлучена већ почетком 4.периода игре, када се разлика попела већ на 11 поена , а у више наврата износила је и 15 кошева предности. На крају лагано привођење утакмице крају уз сјајну тројку са пола терена Гарнета уз звук сирене. То је иначе био први кош овог момка у другом полувремену! И то показује одличну одбрану црно белих вечерас .


http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=91&sez=


Статистика сјајно показује ко је где грешио . Пековић незаустављив 33п +11ск , Тепић са 3 тројке и 21п +7 ск показао да је криза прошлост . Кецман ненаметљив , Урош погодио 2. јако битне тројке када се меч ломио .


На крају и пар речи о преносу на ХРТ2 , које гледао. Искрено сам изненађен врло позитивно. Изузетно реално коментарисање , прегршт похвала на рачун нашег тима .-«Како је то тим који носе млади играчи , систем разрађен , сјајни Душко Вујошевић разиграва младе играче . То је пут којим би требало да пође и Хрватска кошарка-« Ово су само делови изречени у преносу утакмице ....


Све у свему лака и потпуно заслужена победа Партизана .Битна и због самопоуздања за даље мечеве . Никоме неће бити лако добити у Сплиту , то је врућ терен , а и Сплићани имају пуно младих играча предвођени одличним тренером Суботићем.


Партизану сада следи пут у Барселону , меч се игра у четвртак у 20-45 минута , а затим нови дерби НЛБ лиге , овог пута у Новом Саду .


За www.juznatribina.net – Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
После слабе игре и пораза од Фенера уз све што се догађало на терену и око њега , наш шампион је гост моћној Барселони. Тим Душка Ивановића је апсолутни фаворит пред овај меч .


Сигурно су пуни мотива да се реванширају за пораз из првог кола . Наравно , ни наш првак није без шанси. Кључ игре је свакако у мотиву и пре свега неоптерећености резултатом.Против Барсе се није нико наиграо до сада , иако атмосфера у Блау Грани није на нивоу као претходних сезона . Посета је крајње разочаравајућа , а ни сутра неће ништа боље бити. Реално без притиска Партизан има шансу наравно. Она лежи у врхунској одбрани и добром и стрпљивом нападу. Екипа Барсе је подједнако јака и са бековских и са центарских позиција. Опоравио се Базиле , Лакович је у форми, Касун игра све боље. Отежавајућа околност је да је Паласио повређен и питање је да ли ће уопште истрчати на паркет дворане у Барселони.


Уколико се то не деси, велики терет пашће на Тепића и Божића ,као и Кецмана и Уроша . Под кошем се надамо да ће Пековић имати помоћ пре свега Нолета и Витковца па и Вранеша . У претходним утакмицама приметно је да је Ноле пао у форми. Повреда леђа је ипак била тежа него што се очекивало.


Све у свему , места за страх нема . Ови млади момци могу и имају мотив да победе једну Барселону на гостујућем паркету. Да ли је могуће да се понови 1987. година и победа тада црно беле млађарије на челу са Салетом , Грбом , Пецарским .... 20 година касније , кошаркаши Партизана враћају се на место злочина .


Четвртак , 20-45 , Барселона – Партизан
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Када један тим изгуби 26 поена разлике , сасвим је сувишно питати како је играо....


Кошаркаши Партизана претрпели су и трећи узастопни пораз .Овог пута боља је била Барселона 95-69 (28:14, 19:22, 18:15, 31:18) . Слаба игра црно белих и када се све сабере крајњи резултат је сасвим реалан. Подбацили су буквално сви , мада руку на срце и Барси су улазили шутеви из немогућих позиција , па и тројка са пола терена времешног Базилеа.


Кренули су црно бели опет слабо. Већ прва четвртина је одлучила победника меча .Барса је заиграла сјајну одбрану , губили су лопте наши играчи , Пековић већ на старту зарадио чини ми се непотребно 2 фаула и кола су кренула низбрдо. Тројке Тепића и Кецмана су мало стабилизовали екипу , као и Уроша Трипковића који је поставио рекорд сезоне и показао да му је форма у узлазној путањи. Ипак без правог центра , али и јако слабој одбрани црно бели никако нису могли да успоставе неку равнотежу. Резултат је растао 8-2 , 19-9 , 28-14. Уласком Вранеша мало се поправио скок , мада смо у једном тренутку играли и без правог центра са Боровњаком. Паласио није био у правом ритму и показало се да је повреда оставила утицај на њега .Ипак приближили смо се на 36-30 и имали напад , али почетничка грешка Витковца у контри је проузроковала да Барса одбије тај напад . То је до краја меча била и најмања разлика .


Како невоља не иде сама , Пековић је направио и трећи фаул и већ тада се видело да ћемо тешко извући повољан резултат. Урош је везао три тројке и практично нас одржао у животу тада да разлика не буде још већа .Било је и +14 , али на крају полувремена «само» +11 за Барсу. Осим Трипка и Нолета остали су били јако лоши. Пековић без поена , Кецман само 3 , Паласио 4 . Са друге стране Касун , Лакович и Базиле су били најбољи.


Ипак трачак наде се отворио на почетку трећег периода игре , Ноле је отворио добро ,али Базиле је тада показао класу и није дао да се приближимо. Разлика се и даље кретала између 10-15 поена предности на страни Барсе. Прве поене у мечу Пековић је постигао у 31.минуту игре и то довољно говори о томе како је био чуван . При крају се разиграо и Васкез , Лакович је опет почео да погађа и разлика је на крају можда и нереална али -26 је резултат који се пише . Играчи Барсе су летели по паркету и када је то било непотребно и то је доказ великог клуба , али и професионализма играча који бране боје Каталонаца . На утакмици у полупразној Блау-Грани била је и група Гробара која се често чула у току утакмице . Атмосфера позоришна , без притиска .Чини ми се да смо морали боље одиграти овај меч.


http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=96


Статистика неумољиво показује , чак 21 изгубљена лопта , јако лоша организација напада , слаб шут опет . Без тога нема ни победе против и слабијих тимова , а не против једног од фаворита Евролиге .


Код нас Урош и Ноле најбољи , Вранеш солидан , остали јако слаби.


Пораз се мора брзо заборавити ,следи дерби у Новом Саду , затим и КЉУЧ утакмица против Роана без Гробара у празном Пиониру. Вечерашњи резултати нису нам ишли на руку , али има још доста да се игра . И даље мислим да са три победе у Пиониру , Партизан иде даље ...



Za www.juznatribina.net – Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Нови Сад је црно бели град ! Орило се великом двораном Спенс-а пред више од 3000 гледалаца и некиx 500 Гробара , наши кошаркаши су прегрмели још једно тешко гостовање .Овог пута пала је Војводина 84-86 (22:18, 15:23, 21:22, 26:23).


Није Партизан блистао , чини се да су момци играли колико је потребно . Ипак много је битнији меч у среду против Роана који је узгред претрпео бродолом у Нансију од домаћина 85-58. Кренула је Војводина боље меч , водили су током читавог првог полувремена .Ипак серија 11-0 2 .минута пре краја полувремена и Партизан са 37-30 одлази на одмор 37-41. Одбрана је урадила свој посао одлично. Отварање другог полувремена и константно вођство углавном 5-7 поена предности.Тројке Нолета и Уроша одбијале су сваки озбиљнији напад Војводине . Ипак у последњих 3 минута улазимо са 5 поена предности , следи пенал завршница , Паласио је био мање више сигуран , шут Паунића за победу завршио је на обручу .Мало срећно , али потпуно заслужено .


http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=92&sez=


Код нас Паласио је био најбољи , преузео одговорност када се меч ломио , добар је био и Ноле , Пековић нешто слабије , Вранеш опет солидан ,практично непрелазан у одбрани чак боље чувао Голубовића од Пековића . Милошевић исто запажен . Код домаћина убедљиво најбољи Голубовић МВП меча . Можда би управа могла да размисли о њему као замени за Пековића у будућности.

На крају потпуно заслужена победа , окрећемо се мечу сезоне против Роана који се игра у среду. Али о томе детаљније наредних дана .

Леп зимски дан , фудбалери су отишли на заслужени одмор са јесењим почастима , кошаркаши наставили низ успеха у Јадранској лиги.

За www.juznatribina.net – Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Дошао је и овај дан. 19.12.2007 године , када се по многима одлучује судбина нашег тима у Евролиги . Меч који се једноставно мора добити , против увек неугодних Француза , екипе Роана , коју смо победили у првом мечу у Француској.


Нисмо очекивали да нам овај меч одређује даљу судбину , али низ од 3 пораза је учинио да вечерас наши момци морају бити Христови ратници у јуришу на ТОП 16. Много пута оспоравани од необјективних појединица , играчи Партизана имају и вишка мотива против Роана . Пионир ће бити празан , наравно , сви знамо због чега .... Управо та енергија која је долазила од Гробара ће бити највећи хендикеп за наш тим. Зато се мора уложити додатни мотив да се победи и покаже да у Србији се и даље игра квалитетна кошарка .


О екипи Роана је много тога речено , не бих да понављам , легија странаца на челу са Салијерсом , Рашом и Хесом. Омалени плеј Пелин и увек незгодни Бадијан се такође истичу . Ипак ако наши момци одиграју како знају неће бити проблема , јер у Пиониру су падале и јаче екипе , додуше уз помоћ Гробара .


Данас је за многе дан Д , кошаркаши играју одлучујући меч , ватерполисти имају шансу да већ сада обезбеде пролаз , а и фудбалерима се решава питање тренера . Нека Свети Никола Чудотворац учини оно што мора , нек наши ратници из ових ратова изађу као победници и крену путем славе којa их очекује .


Партизан – Роан , среда , 20-45 , ТВ АВАЛА


Za www.juznatribina.net – Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Свети Никола показао пут победе којим су прошли кошаркаши Партизана . Кошаркаши Партизана савладали су екипу Роана 82:76 (14:30, 26:21, 20:13, 22:12).


Овако би могао да изгледа крај једне крајње занимљиве утакмице , у којој су Црно бели момци смогли снаге да из нокдауна пронађу себе и свој победнички дух и победе екипу Роана , иако су губили са 18 поена предности . Без Гробара , са крајње лошим приступом на самом почетку , црно бели су одиграли у грчу читавих 15 минута . Али кренимо редом .Петорка , Паласио, Тепић , Кецман , Ноле и Пековић кренула је лако лоше . На другој страни били су Пелин , Раш , Хес , Салијерс и Бадијан .Атмосфера крајње сабласна као да је додатно оптеретила наше младе играче , који су навикли да им Гробари буду саиграч у ломљењу противника . Роан је кренуо боље , јаче и већ у 7.минуту имао 7-17 , играо јако добру одбрану за коју наши момци нису имали решења. Раш је отворио утакмицу са 6 поена ,а одлични су били и Салијерс и Бадијан . Тако да је на крају 1.четвртине било 14-30.


Наравно нико се овоме није надао , додатну критику опет можемо бацити и на судије , али те приче су давно испричане ... Партизан нема статус какав заслужује и то је једина ИСТИНА !


Када је на почетку 2.периода игре , Роан са 2 поена дошао и до +18 , постављало се питање , да ли је ово опроштај од ТОП 16 за ову годину. Намерно кажем ову , јер Партизан ће и следеће године играти Евролигу , то је одавно јасно. Ипак Парни Ваљак напокон је загрејао моторе и следи серија 8-0 , па је тада предност износила „само“ 10 поена предности 22-32.Предвођени већ одавно најбољим Пековићем и Нолетом , ваљак је млео противника и пришао у 18.минуту на само 1 поен минуса 40-41 .И тада несхватљив пад , серија 10-0 Роана и великих 11 разлике на крају полувремена 40-51 .


Шта се догодило у последња 2 .минута првог дела игре , вероватно ни играчи не знају , али ово је могло скупо да кошта Партизан у тренутку када се потпуно вратио у меч. Ипак трећа четвртина је отворена напокон како би требало и Пековић прво , а затим и Ноле тројком враћају црно беле у живот 45-51 . Наравно ни Роан се није предавао и одржава константно вођство до 7 поена предности , на крају 3.четвртине ипак је стајало 60-64-. Серија 5-0 и црно бели воде после дуго времена , Роан серијом 0-7 враћа , али тада се пробудио и Тепић , онда и Ноле и наравно Пековић за ново вођство 73-71 ! Меч се тада ломио , а одбрана је одиграла максимално улогу , као уосталом у целом другом полувремену , Пековић је опет био сигуран и на крају потпуно заслужена победа 82-76 . Шта рећи , као да су два различита тима играла ову утакмицу , податак за Риплија .У другом полувремену Партизан је примио САМО 25 поена ! , на крају је управо и одбрана пресудила и коначан резултат је најреалнији.


Мучили су црно бели тридесетак „навијача“ , али и милионе Гробара испред ТВ , али ипак победа и резултат је то , што се пише . Овом победом црно бели су дошли на домак великог успеха и проласка у ТОП 16 фазу Евролиге . Роан и Бамберг су практично отписани као ривали , остаје Рома која се полако буди , има још доста да се игра , али ово је велики корак за наше младе играче који су показали карактер победника и доказали да имају храброст и мотив да носе дрес некадашњег првака Европе . Можемо само да им честитамо на томе и да се окренемо следећим утакмицама . Следи гостовање код наших пријатеља у Атини 2.јануара без оптерећења заочекивати је да се можда и понови добра партија и игра из Пионира , а можда и подвиг из Атине од прошле сезоне ! Једно је сигурно , са овим момцима се никада не зна , могу да вас доведу до нервног слома , а онда и до ерупције среће и задовољства .
Крајња статистика http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=106


Партизан је овом утакмицом завршио Евролигу за 2007 .годину , остао је још један меч у Загребу у недељу у 12.часова у оквиру НЛБ лиге да се и та ствар оконча . Напокон ће црно бели имати и времена за мало одмора и прикупљања енергије за наставак сезоне .

[FONT=&quot]Zа [/FONT][FONT=&quot]www.juznatribina.net – Ala-munja [/FONT]
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
У хладном Пиониру пред нешто више од 500 гледалаца , наши кошаркаши су декласирали клинце из предграђа 90:68 (23:17, 19:19, 26:12, 22:20). Била је то једна утакмица која ће се брзо заборавити .


Играли су црно бели течно брзо , али за добру утакмицу потребно је двоје .Овог пута противник и финалиста НЛБ лиге из прошле сезоне био је недостојан противник . Дуле је штедео поједине играче , а одличан утисак оставили су сви. Напокон је и шут прорадио , Трипковић показао да није заборавио да погађа , Вранеш отерао све од коша са 5 блокада , Ђурковић дебитовао .... Победа која доноси мир пред одлучујуће утакмице у Евролиги , где стојимо јако добро.

http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=107&sez=

Статистика све јасно показује , тако да је крајњи резултат и најреалнији .


Следећи меч Партизан игра са Реалом у оквиру 11.кола Евролиге у среду или четвртак од 20-45 .
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Вечерас у Пионир стиже најтрофејнији тим Европе Реал Мадрид . Тим који нам никада није одговарао и који је један од ретких европских тимова које нисмо никада победили .


Наравно , то ништа не мора да значи јер традиција је ту да се руши. Биће тешко , то сви знамо .Реал је јако добар тим , попуњен на свим позицијама . Играју стравичан пресинг на лопту , тако да ће главни терет пасти на Паласиа и Тепића . Под кошем су Пападопулос и Рејес , мада ускаче и наш Благота Секулић. Јак тим , али не и непобедив. Уз Гробаре , без упаљача и петарди, Партизан може да добије свакога . Реал је фаворит , међутим тим из Мадрида ове године слабије игра у гостима и то је шанса Партизана. Имају 3 везана пораза за сад ван Мадрида.


http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=MAD


Искусан то је састав , један од главних фаворита за Ф4 , који се управо игра у Мадриду.


Четвртак , 20-45 , Партизан – Реал
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Преко прече , наоколо ближе .... Стара пословица може да послужи као пример како су играли наши кошаркаши...


У 11.колу Евролиге пред 7000 ватрених Гробара кошаркаши Реала су 12.пут за редом победили Партизан. И овог пута као и много пута раније , Партизан је био до самог краја у игри за бодове ,али деконцентрација кључних играча у том моменту довела је да Мадриђани односу бодове из Пионира .Партизан Реал 72:80 (17:21, 21:20, 15:20, 19:19).


Шта рећи , «дечије болести» се морају прележати , ипак чини ми се да у овом тренутку ми немамо квалитет за ТОП16. Играмо доста неповезано и колико добра одбрана била , напад је тај који већ одавно шкрипи. Пековић је био заустављен и то је створило велике непрелазне проблеме. Овако, није помогло то што је заблистао Славко Вранеш са својом најбољом партијом у „црно-белом” дресу. Партизанов центар разиграо се у другој четвртини, започетом серијом од 8:0, која је донела највеће вођство на мечу од +4 поена.


http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=131


Статистика све говори , подједанк број покушаја за 2 и 3 поена ... Појединци су потпуно ван форме , реч је о најмлађима Трипковићу и Тепићу.И док се за другог и може нешто рећи како му је друга сезона у Евролиги , Урош је потпуно подбацио. Играч који се само ослања на шут тешко да може да прође у Европи.А шутирао је Урош и када је требало и кад није .Превеликом жељом да покаже да је повреда ствар прошлости , некад је и претеривао и изазивао бес публике која је све само није кошаркашки неписмена. Игра бекова је била јако лоша .И Паласио се уклопио у сивило , неким безпотребним завлачењем под кош и неразумним асистенцијама.

Добра одбрана није могла да елеминише крајње лош напад . Није било селекције шута , шутирао је ко је стигао , а без дисциплине нема ни успеха.Реал је погађао када је требало , Рејес и Мумбру су показали класу , а ипак они нису водеће звезде Реала . Булок и Смит су заустављени , али како је ово скуп 12 подједнаких играча , у први план су искочили Рејес , Пападопулос и Мумбру.


Остаје жал да је Реал могао да падне у Пиониру и да се тако отворе врата за ТОП16. Сада је то изузетно тежак посао. Да се не би бавили калкулацијама јасно је да морамо победити 2 пута у последње 3 утакмице.Рома , Бамберг па Фенербахче у нама посебно драгом Истанбулу. Није све тако црно , али да се мора кренути боље то је несумњиво.


Код нас најбољи су били Кецман , Паласио и Вранеш.Код Реала трио Рејес Мумбру ,са оне 2 тројке , и Пападопулос . Вранеш је наставио да показује напредак како у одбрани тако и у нападу и само нека настави у том стилу. Већ и лаици знају како се код Дулета постаје играч. Тако су стасавали и Дивац , Крстић, Перовић , Остојић и Пековић....


Све у свему игра се даље наставља , можда је битка изгубљена , али рат свакако није .Следећа утакмица Партизана је против Слована у недељу од 17 часова. Онда следи пут у Рим на можда одлучујући меч са Лотоматиком.


Za www.juznatribina.net Ala-munja
 

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Partizan - Geoplin Slovan

Partizan Igokea – Geoplin Slovan 87:74 (20:19, 21:19, 18:19, 28:17)

Partizan Igokea: Palasio 17, Tepić 14, Kecman 5, Borovnjak 4, Tripković 6, Veličković 21, Peković 11, Vitkovac 6, Đurković, Božić, Milošević 2, Vraneš 1.

Geoplin Slovan: Klemons 13, Veseli 2, Mlakar 3, Klobučar, Dragič 5, Novak 7, Jovanović, Šamadan 4, Petrov 9, Džonson 15, Modrić, Jokić 16.

U 17. kolu NLB jadranske lige Partizan je, slobodno mozemo reci, rutinskom igrom pobedio Geoplin Slovan rezultatom 87 – 74! Iako sam rezultat opravdava epitet rutinske pobede, na momente nije bilo tako jer je veceras prilicno nezainteresovana ekipa Partizana cas pravila osetniju razliku a cas omogucavala nonsalacijom skromnim gostima da vrate makar rezultatsku klackalicu i neizvesnost.

Pred par stotina gledalaca (po mojoj slobodnoj proceni makar za stotinu vise nego sto stoji u zvanicnom izvesaju) u ovaj put toploj hali Pionir, bili smo svedoci da u ovom timu Partizana – makar u ovom trenutku – postoje dva ljubimca publike! Na samo pojavljivanje jednoga slede ovacije dok drugi iako starosedelac pobira negativne ovacije, prozivke i skandiranja. Sve bi to bilo, koliko – toliko normalno i uobicajeno kada se radi o podrsci mirnijeg dela publike, da nisu u pitanju Slavko Vranes i nesrecni Uros Tripkovic… Kosarka je cudna igra i nekadasnjem ljubimcu pozorisne atmosfere zbog prefinjenog suta i svoje mladosti Urosa Tripkovica zamenila je uloge sa na pocetku toliko osporavanim i prozivanim Slavkom Vranesom koga je u jednom trenutku pozivala i da ne ulazi u igru, dok je sada tu sudbinu docekao Tripkovic.

Kako god neko sudio o ovome, bicemo objektivni i napisati da su se i jedan i drugi trudili veceras i da se nisu proslavili s tim sto je izgleda strpljenju publike dosao kraj – bar sto se tice igre naseg sutera – a znajuci kako na njega utice pritisak i kako ga sputava, sumnjam da ce mu biti lako da se otrgne te negativne energije koja se nadvila nad njim.


Samu utakmicu smo zapoceli sa Palaciom, Tepicem, Kecmanom, Velickovicem i Pekovicem u startnoj petorci koja se po svemu prikazanom moze ocekivati i u sredu uvece u Rimu. Vec na samom pocetku se videla ogromna razlika u kvalitetu i poimanju kosarkaske igre i Partizan je poveo utakmicu svo vreme imajuci skoro duplu prednost. Medjutim, strpljivi gosti su cekali svoju sansu i nakon poena Vranesa na dva minuta pre kraja krenuli su zestoko i gotovo preokrenuli rezultat jer je na 22 sek pre kraja bili 18-19 za njih. Medjutim rutinskim napadom dolazimo do poena prednosti na kraju prvog dela gde je nedostajalo motiva i htenja da se uradi nesto vise. Tripkovic je opet imao svoj negativni show sa pregrst promasenih suteva i losih poteza i tada je vec bilo izvesno da ga ceka tezak mec.

Pomenuti igrac svoju prvu trojku postize u osmom minutu drugog dela za prednost od 25 - 20 uz sveopste ovacije publike! Medjutim, odmah zatim u sledeca dva napada primamo dve trojke i Dule zove timeout na 7:21 do kraja poluvremena. Nakon toga se igra kos za kos nekoliko minuta kada stvari u svoje ruke preuzima Tepic koji postize osam vezanih poena u jednu trojku i donosi osetniju prednost nasem timu.

Na poluvreme ipak odlazimo sa samo 41 – 38 uz losu igru Tripkovica, i tri faula Kecmana!

Drugo poluvreme pocinje ista petorka koja je i zapocela utakmicu! Medjutim ovaj put Partizan igra mnogo brze i angazovanije uz veoma dobrog Palacija koji vuce kontre! Kecman na samom pocetku pravi novi faul – cetvrti po redu a veceras veoma dobri Velickovic pogadja svoju trecu trojku za 47 – 38 na 7:45 do kraja trece deonice! Zatim je razlika pocela da raste do +13 na 5:18 i rezultat 56 – 43. Zatim opet slede crni minuti za Tripkovica koji pravi sijaset gresaka i Slovan pocinje da se vraca sto Dule preseca timeout-om nakon koga Trip ostaje tamo gde je publika zelela da ga vidi – na klupi! Na tri minuta do kraja Tepic pravi svoju cetvrtu gresku i krunise tih nekoliko losih minuta nase igre u napadu sto omogucava Slovanu da se priblizi na samo dva razlike pred pocetak poslednje cetvrtine – 59 – 57!

I onda pocinje simultanka Palacija i nekoliko njegovih coast-to-coast akcija i NBA ulaza i odmah odlazimo na +11 71 – 60 cime je utakmica prakticno i bila resena! Najveca razlika je bila u 36-tom minutu +16 za nas 80 – 64! Nedugo zatim, Trip, koji ipak igra zbog opterecenosti faulovima drugih igraca, pogadja trojku sa pristojne daljine i opet pobira ovacije! I poslednji detalj koji je vredan pomena je strasna blokada Bozica koji je prethodno dodao cistu loptu u ruke protivnickom igracu ali ga je ispratio i zalepio mu takvu bananu da su svi u hali ustali i aplaudirali! Utakmicu zavrsavamo sa Vranesom, Tripkovicem, Bozicem, Vitkovcem i Borovnjakom koji su igrali poslednjih par minuta.

Na kraju rezultat 87 – 74 u nebitnoj utakmici pred gostovanje Lottomatici koje je mozda i mec sezone!

Statistika: http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=118&sez=
 
Последња измена:

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Вечерас ће дворана Палалотоматика бити домаћин велике борбе између кошаркаша Роме и Партизана .На месту где је некада био римски Колосеум , данас се игра можда и одлучујућа утакмица за оба тима ,за пласман у ТОП 16.


Да би се избегле калкулације потребно је победити Рому и Бамберг. Много пута до сада играчи Партизана су показали да имају карактер победника и када је најтеже да одиграју најбоље. Иако императива нема , сигурно су млади играчи Партизана под притиском .Са друге стране богати римски клуб има могућност да практично осигура пролаз победом већом од 5 разлике .Рома је солидна екипа , сигурно много боља сада него пре 2 месеца када су гостовали у Пиониру. Победама против Реала и ПАО показали су снагу екипе , међутим основни проблем су повреде појединих битних играча .Пре свега сјајног Исланђанина Стефансона и Ђакетија .Укић је такође ровит , додуше дошао је Шпанац Де ла Фуенте .Момак који је солидан играч , играо је пре 4 године против Партизана , када је носио дрес Барселоне .Највећи квалитет Роме је трио странаца Хоукинс – Реј – Лорбек . Тренер Репеша је изданак југословенске школе кошарке , самим тим форсира јаку одбрану и дисциплинован напад.


Ипак у досадашњем делу Евролиге Рома је приказала чудну игру. Немају континуитет добрих партија што приказује убедљив пораз против Фенера ,а опет декласирали првака Европе . Рома ће за овај меч бити појачана повратком Дрехера који није играо веома дуго због повреде , а потписали су уговор и са Грком Јонисом Гакалудисом који игра на позицији 1. Партизаново главно оружје ће свакако бити скок и игра под кошем где смо много јачи. Иначе Партизан има најбољи скок у Европи . Сигурно да ту је решење за вечерашњу утакмицу. Мада руку на срце бекови би морали да одиграју много боље и да коначно проради шут за три поена . Рома је јача на бековским позицијама и одбрана би морала да се сконцентрише на шутере Роме пре свега Хоукинса Укића и Реја. Времешни Фућка под кошем као и Тоноли нису превелика опасност .


http://www.euroleague.net/competition/teams/showteam?clubcode=ROM


Меч у Риму почиње у 20-30.
 

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Lotomatika Roma – Partizan Igokea 88:87 (22:25, 18:11, 25:22, 15:22, 8:7)

Lotomatika Roma: Gagaludis, Fućka, Tonoli 3, Dreher, Lorbek 22, Rej 21, De la Fuente 9, Ukić 23, Gabini, Banjoli, Houkins 10.

Partizan Igokea: Palasio 13, Tepić 10, Kecman 15, Borovnjak, Tripković 4, Veličković 22, Peković 17, Vitkovac, Đurković, Božić 6, Milošević, Vraneš.

Ključna utakmica sezone, utakmica istine, odigrala se večeras. Nakon najnovijeg poraza naše šanse za plasman u top 16 svedene su na mininum. Oba tima, i Lotomatika i Partizan, pre početka ovog meča imala su identičan skor 4-7. Partizan je startovao veoma dobro, za mnoge pesimiste izneađujuće dobro, dok je Lotomatika startovala katastrofalno ali kako je vreme prolazilo igrala je sve bolje. Ipak, stvarnost oba kluba je večerašnja utakmica. U nju je Lotomatika ušla oslabljena za dva važna igrača ali Partizan ni takvog protivnika nije uspeo da pobedi. Ponovo smo u situaciji da na "mala vrata" tražimo plasman u narednu rundu. Prošle godine je to uspelo, ali ove biće mnogo teže.
Vujoševic je otpočeo utakmicu sa petorkom Palasio, Tepić, Kecman, Veličković i Peković. Loptu su osvojili igrači Lotomatike i ubrzo, iz prvog napada, poveli sa 2-0. Međutim, da ova utakmica neće ličiti na neka prethodna gostovanja Partizana, nagovestio je Veličković trojkom. Ubrzo zatim postiže još jednu trojku i pokazuje mentalnu spremnost za ovaj meč. Međutim, Ukić postiže neverovatan koš. To ipak nije obeshrabrilo naše igrace pa je nakon promašene trojke Tepića usledila asistencija Kecmana ka Veličkoviću koji je poentirao, ovaj put za dva! U tom trenutku on je bio jedini Partizanov strelac. Ipak, tu nismo stali pa je Peković postigao jos jedan koš za Partizan i već smo imali pristojnih 7-11 na 6 ipo minuta do kraja prve četvrtine. Italijani su smanjili ali je usledila nova trojka odličnog Veličkovića (imao je šut 3/3 za tri poena). Timovi su se smenjivali u vođstvu sve dok večeras izuzetni Veličković nije prvi put promašio šut za tri poena. Na drugoj strani to je pošlo za rukom Reju i Lotomatika osetnije vodi sa 22-18. Smanjuje Peković na srećan način a Partizan se vraća zakucavanjem Veličkovića na 22-22. Onda ulazi Tripković i odmah pravi faul. Zatim su Italijani promašili za tri a iskusni Božić pogađa trojku i obezbeđuje svom timu prednost na kraju prve četvrtine od 25-22.
Košarkaši Partizana su već u prvoj četvrtini pokazali da će se ova utakmica razlikovati od mnogih evroligaških gostovanja gde su već u prvoj četvrtini gubili utakmice. Nestvarno je izgledao podatak da je igračima Lotomatike dosuđen veći broj faulova nego našoj ekipi. U tom trenutku sve je bilo kako treba - vodili smo predvođeni odličnim Veličkovićem i imali smo korektno suđenje. Takođe imali smo odličan procenat šuta za tri poena ali ne i nadmoć u skoku što inače nisu karakteristike naše igre.
Vujošević je u drugoj četvrtini izveo sasvim drugačiju petorku u sastavu Božić, Tripković, Vitkovac, Veličković i Vraneš. To je na neki način urodilo plodom jer Partizan nije primio koš u prva dva minuta druge četvrtine ali ga nije ni dao. Grešilo se na obe strane ali su onda Lorbek i Houkins preokrenuli rezultat na 27-25. Peković je ubrzo promašio zakucavanje a to nije jedino što mu nije polazilo za rukom. Tokom većeg dela meča imao je velikih problema sa prijemom lopte iako mu je čuvar bio iza leđa a njegovi pasovi su završavali i u autu. Ipak, trudio se i do kraja stigao do svoje "norme". U ovom delu utakmice i Palasio je igrao veoma loše. Često je grešio a nakon Lorbekove blokade na njemu Rej je zakucao za 29-25. Onda se dešava nešto pomalo nerazumljivo. Tripković, koji i nije mnogo šutirao, postiže svoje prve poene na meču ali ga Vujošević momentalno vraća na klupu! Ništa od njegove "serije"... u daljem toku utakmice poentirao je Kecman a Veličković napravio dva faula za kratko vreme. Poslednji je bio potpuno nepotreban a ujedno i njegov treći na meču. Rej je bio siguran sa linije slobodnih bacanja. Nedugo zatim Peković postiže četri vezana poena i Partizan ponovo vodi sa 33-32. U tom trenutku imali smo procenat šuta za dva poena od 56% dok je Lotomatika imala čak 64%. Zatim smo dozvolili igračima italijanske ekipe da imaju čak tri uzastopna napada što su oni na kraju i iskoristili. Peković se zatim ponovo spetljao prilikom prijema lopte ali je Veličković sve ispravio novom trojkom vrativši vođstvo Partizanu. U tom trenutku smo vodili sa 36-34 uz čak 20 poena Veličkovića i timski šut za tri poena od čak 71%. Međutim, umesto i da na drugi odmor odemo sa prednošću mi smo olako prokockali vođstvo. Nesporazum Tepića i Kecmana iskoristio je De La Fuente a posle lopte koju je Peković poklonio Ukiću poentirao je Lorbek. Zatim je Ukić još jednom poentirao za vođstvo Lotomatike od 40-36 na poluvremenu.
Košarkaši Partizana su ispustili vođstvo iako su igrali sasvim zadovoljavajuće i u ovom periodu igre. Ipak doprinos Palasija, Vitkovca i Tepića dosta slabiji i to se odrazilo na razultat. Uspeli smo da potpuno zaustavimo Houkinsa ali ga je zamenio večeras odlični Rej uz pomoć Ukića. Istakao se još i Lorbek. Čudno je to što smo imali lošiji skok od domaćina.
Drugo poluvreme nije donelo mnogo toga dobrog Partizanu. Najpre smo na početku primili trojku u poslednjoj sekundi protivničkog napada. Onda je Novica pokušao da uzvrati ali nije uspeo. Loptu je uhvatio i poentirao Peković koji je iskoristio i dodatno bacanje. Serijom poena sa linije penala Reja Lotomatika je povela sa 47-39. U sledećem napadu je izblokiran Veličković a Rej asistira Tonoliju za novu trojku Rimljana. Na 7:51 do kraja treće četvrtine Lotomatika je imala najveću prednost od 50-39 i Vujošević je zatražio tajm aut. Agresivniji ulazak Lotomatike u treću četvrtinu doneo je rezultate. Naši su očigledno mislima bili još u svlačionici. Međutim, saveti dati za vreme tajm auta urodili su plodom. Poenima sa penala i trojkom Palasija na asistenciju Tripkovića smanjili smo na 50-45. Činilo se da ćemo ubrzo povratiti i vođstvo ali onda je Lorbek u minijaturi nadigrao Pekovića. Prvo je poentirao preko njega a onda ga je naš igrač i faulirao. Tom prilikom je nepotrebno protestovao pa je zaradio i tehničku grešku. Lorbek je bio siguran sa penala i opet je prednost Rimljana osetnija 54-45. Zatim su najbolji pojedinci u oba tabora poentirali. Rej za svojih 20 a Veličković za svojih 16 poena. Posle toga Ukić postiže trojku, nakon što se driblingom oslobodio Palasija. Naš stranac se iskupio asistencijom za nove poene Veličkovića. Nakon preambicioznog šuta Ukića sa više od sedam metara Vujošević je zatražio još jedan taj aut. Ponovo su saveti našeg stratega urodilo plodom. Kecman je pogodio jednom sa penala a Tepić je lepo zakucao. Vraneš posle pravi faul nad Houkinsom koji pogađa oba puta a nakon poena Palasija i Ukića blokira Amerikanca. I u zrelim godinama Fućku nisu napustile stare navike pa je promašio oba bacanja ali je zato ukrao loptu Tepiću. Međutim, igrači Lotomatike prave korake a Veličković još jednom pogađa, ovaj put iz veoma teške pozicije za 63-56. Houkins zatim čini grešku u vođenju lopte a Tepić smanjuje sa penala. Igrači Lotomatike mnogo su grešili u ovom periodu igre ali nismo uspeli da iskoristimo sve njihove greške tako da je Ukić sa penala doveo Rimljane do 65-58. To je ujedno bio i rezultat na kraju treće četvrtine iako je za preostalih 55 stotinki Partizan pokušao da poentira. Probao je Tripković ali je njegov šut od koša ka košu završio na obruču.
U poslednju četvrtinu ušli smo sa petorkom Božić, Tepić, Kecman, Borovnjak i Peković. Odmah se sudi čudan faul Borovnjaku ali Božić krade loptu. Za tri poena promašuje Tepić a Borovnjak pravi novi faul. Ubrzo je i Novica napravio još jedan faul. Usledila je nova čudesna trojka Tepića sa preko sedam metara. Uhvatili smo priključak i sada je 67-63 za Lotomatiku uz naš šut za tri 7/12. Zatim je u dva navrata pokušao Peković ali je fauliran. Pogađa oba puta. Na 7:26 do kraja smo na samo -2. Međutim, Peković pravi novi faul nad Lorbekom koji pogađa oba bacanja. Veličković promašuje za tri ali poentira Kecman. Peković ponovo pravi faul nad Houkinsom koji tom prilikom postiže koš ali promašuje dodatno bacanje. U tom trenutku dva najbolja igrača Partizana večeras, Veličković i Peković, imaju po četri faula što nije ohrabrujuće. Ulazi Vraneš i nakon Kecmanovog promašaja za tri još jednom blokira protivničke igrače. Međutim, ni perjanice Lotomatike nisu bolje jer Ukić pravi svoj četvrti prekršaj nad Palasiom a Rej isti broj faulova ima nakon prekršaja nad Kecmanom. Kecman je oba puta siguran. Na drugoj strani mi fauliramo Reja koji pogađa samo jednom i nakon drugog bacanja, koje je promašio, pravi svoj peti i konačni faul. Kecman je sada samo jednom precizan. Rezultat je 72-70 i svima je jasno da sledi uzbudljiva završnica. Vraneš oduzima loptu protivničkim igračima. Kecman promašuje za tri ali loptu krade Palasio koji takođe pokušava za tri ali bezuspešno. De La Fuente poentira a onda se naši ponovo gube koncentraciju. Greši najpre Tepić, lopta beži Palasiju a promašuje Peković. Ponovo poentira De La Fuente za vođstvo Lotomatike od 76-70. Vujošević ponovo traži tajm aut. Ono što se dogodilo posle tajm auta možete slobodno pripisati samo dvojici ljudi - Vujoševiću i Palasiju. Najpre je na parket vraćen Tripković koji, pomalo uplašen, pogađa Houkinsa u ruku. Gubimo loptu ali, do tada očajni Palasio faulira čoveka koji samo što nije doneo pobedu Rimljanima, De La Fuentea. Ovaj međutim pogađa samo jedno bacanje i tada kreće preokret. Sada je Lorbek faulirao Pekovića koji takođe pogađa samo jedno bacanje. Na 2:01 do kraja Lotomatika vodi sa 77-71. Čovek koji u njihovom timu igra najbolje u završnici, De La Fuente, pogađa za 79-71. U tom trenutku imamo čak 8 poena zaostatka. Onda, Palasio pogađa. Lorbek promašuje a Palasio pogađa ponovo, ovaj put za tri. Očigledno i Partizan ima svoj adut za završnicu! Na nešto malo više od 33 sekunde do kraja De La Fuente promašuje. Loptu hvata Tepić a poentira ko drugi nego Palasio. Za manje od minut nanizao je 7 poena! Ostalo je samo 11 sekundi do kraja. Tepić je faulirao Ukića koji pogađa samo jednom a posle faula Italijana na 9 stotinki do kraja utakmice Kecmanova sigurna ruka nas uvodi u produžetke. Pogodio je oba bacanja za 80-80 po isteku 40 minuta.
Partizan se na početku poslednjeg perioda vratio u igru ali to nije dugo trajalo. Igrači Lotomatike, predvođeni De La Fuenteom skoro su obezbedili sebi mirnu završnicu. Tako bi verovatno i bilo da Palasio nije uzeo stvari u svoje ruke tako da smo bili u prilici da u produžecima ipak ostvarimo vrednu pobedu.
Produžetak je otvorio Tripković svojim poenima. Tepić zatim faulira Houkinsa koji je samo jednom precizan. Lopta se ponovo izmigoljila iz ruku Pekoviću. Palasio promašuje za tri ali polaže Tepić. Međutim, odmah faulira Houkinsa koji je sada oba puta precizan. Još uvek vodimo sa 83-84. Ponovo smo šutirali za tri ali je neprecizan bio Kecman. Vođstvo Lotomatike sprečio je Veličković blokadom. Nažalost, Palasio pogađa samo jednom sa penala. Nakon promašaja Ukića za tri poena poentira Peković i Partizan ima solidnu prednost 83-87. Međutim, kao što Lotomatika nije mogla da prelomi utakmicu u poslednoj četvrtini nismo to mogli ni mi u produžetku. Lorbek pogađa trojku i tako vraća neizvesnost. U sledećem napadu Veličković nepotrebno komplikuje i promašuje. Lorbek pokušava da donese vođstvo svom timu ali njegov šut za tri poena ne dolazi ni do obruča.
Onda se odigrao ključni trenutak utakmice. Palasio ima loptu. Prilikom preuzimanja njega čuva Fućka. Palasio gradi loptu i u trenutku kada je bliži košu od suparnika Fućka pada posle skoro neprimetnog kontakta. Sudije brže bolje sude faul u napadu našem igraču i daju loptu Lotomatici. Lorbek pokušava ponovo da postane junak meča ali opet promašuje. Onda sledi razočaravajući potez Palasija kojem se sudi greška u koracima na 44 sekunde pre kraja. Tako su prokockane dve odlične šanse da se odvojimo na više od +1. U tom trenutku imamo čak 17 izgubljenih lopti dok Rimljani imaju 11. Vidno uzbuđen već otežano pratim utakmicu, tako da se ne sećam ko je poentirao za Lotomatiku. Znam samo da ponovo vode i to sa 88-87. U poslednjem napadu smo se spetljali. Posle promašaja Tepića na isteku napada lopta je srećom dodeljena nama. Vujošević traži tajm aut. Nakon pauze naši igrači prvi izlaze na teren. Kecman "duva u prste" da li zbog toga što treba da šutira u poslednjem napadu ili što je sujeveran svejedno. Epilog je takav da se Tepić zavukao u ugao terena i odatle uputio šut koji je bio neprecizan. Poraženi smo...
Umesto završnog komentara i priče o ulasku ili ne uslasku u top 16 i o tome ko je kriv za ovaj poraz, igrači koji nisu iskoristili greške protivnika ili sudije razlismite o ovome:
Možda druge ekipe imaju veći buždet i uticaj ali nemaju igrače sa takvim srcem kao što ih mi imamo. Možda je veći prestiž i materijalna korist igrati u moćnim evropskim klubovima ali igrači Partizana dobro znaju da navijače kao što su Grobari nijedan drugi klub nema! Dođimo zato na sledeću utakmicu u Pionir, bila ona evroligaška ili ne. Ovi momci su zalužili maksimalnu podršku jer su pokazali kako se bori za crno-bele boje!

Statistika

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=142
 
Последња измена:

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Partizan Igokea – Helios Domžale 86:76 (20:17, 25:22, 18:21, 23:16)

Partizan Igokea: Palacio 9, Tepić 15, Kecman 7, Borovnjak 4, Tripković 12, Veličković 3, Peković 14, Vitkovac 5, Đurković 2, Božić 2, Milošević 7, Vraneš 6.

Helios Domžale: Janža 7, Zalokar , Troha 24, Mihalič 9, Ingram 4, Zagorc 6, Krušič 4, Žerak 4, Močnik 8, Lashkevich 10, Krejić .

Po mnogo cemu je mec 18-tog kola NLB lige izmedju Partizana i Heliosa obilovao kuriozitetima! Najznacajniji su svakako podaci da su svi igraci Partizana igrali na ovoj utakmici i svi su se upisali u listu strelaca! Zatim, ja, a verujem ni drugi ne pamte da je Partizan na jednoj utakmici izveo cak 51 slobodno bacanje, sto opet nije sprecilo pojedine gledaoce da negoduju i povremeno prozivaju sudijsku trojku! A na kraju kao slag na tortu jos jednom moramo odati priznanje treneru Vujosevicu koji je celokupnu ekipu posle prilicno iscrpljujuceg meca odveo u izuzetno sparnu dvoranu na Banjici na utakmicu izmedju Partizana i Posilipa! Ove dve utakmice imaju i ponekih slicnosti (iako se radi o razlicitim sportovima) jer se Partizan poprilicno mucio na obe, ali je na kraju zasluzeno trijumfovao! Poslednji kuriozitet sa basketa, a svakako medju zanimljivijim je podatak da su na parketu u jednom trenutku bili i Vranes i Pekovic u istoj postavi! Napomenimo da je Velickovic igrao jako malo jer je posle jednog nespretnog doskoka nastavio da hramlje i vise nije ulazio u igru.

Utakmicu je zapocela standardna petorka, Palacio, Tepic, Kecman, Velickovic i Pekovic! Ne preterano angazovanom igrom veci deo smo igrali egal sa Heliosom, pre svega zahvaljujuci izvarednoj igri njihovog igraca Trohe (koga su mnogi pozeleli u nasim redovima!?). Pored standardnih igraca predvodjenih Tepicem, koseve su jos postigli Tripkovic, Borovnjak i Vranes! Dule je na vecerasnjoj utakmici cesto mesao karte tako da smo bili svedoci pomalo neocekivanih kombinacija i petorki! Npr. dobar deo prve cetvrtine su igrali Bozic, Tripkovic, Milosevic, Borovnjak i Vranes, itd. Ovaj poslednji je briljirao i u napadu i u odbrani i utakmicu je zavrsio zvanicno sa tri blokade i cak pet skokova! Na kraju 20 – 17 za nas.

Drugu cetvrtinu zapocinjemo sjajnom igrom Vranesa koji prvo hvata loptu pod nasim obrucem a zatim postize nove koseve. Tripkovic postize dve trojke, krade lopte i kuca u kontri, Vranes blokira i sutira slobodna bacanja, Borovnjak pokazuje lepu tehniku u igri u napadu, Tepic pravi svoj treci faul, Djurkovic belezi nastup uz pomenutu povredu Velickovica je otprilike ono sto smo gledali u drugoj cetvrtini! Na poluvreme odlazimo sa prednoscu od sest poena 45 – 39.

U trecoj cetvrtini znatno losija igra nasih igraca! Na 5.13 do kraja pri rezultatu 53 – 53 u igri su Vranes i Pekovic! Dosta losija igra u napadu sto gostima daje priliku da i povedu u par navrata na ovoj utakmici… Najupecatljiviji momenti iz te cetvrtine su dva strahovita ulaza Kecmana koji pokazuje neverovatnu kolicinu kosarkaske intelegencije i racionalnosti i zaista mu se mora odati priznanje na tome! Uz promasaje Tripkovica i preciznog Tepica, kao i Vranesa koji pomaze u napadu na poslednju pauzu odlazimo sa 62 – 60.

Posledju cetvrtinu zapocinju Palacio, Kecman, Tripkovic, Vitkovac i Vranes. Trip postize dodatne poene i salje nas na pristoju razliku od +5 da bi nedugo zatim napravio svoj peti faul i izasao iz igre. Zatim se razigrao i Palacio sa svojim prepoznatljivim kontrama i ulazima i na skoro tri minuta pre kraja vodimo sa +10 – 82 – 72. U tim trenucima opet igra, da tako kazemo, rezervna postava sa Tepicem, Bozicem, Milosevicem, Borovnjakom i Vranesom. Tepic nedugo zatim izlazi iz igre zbog petog faula a utakmica se zavrsava rezultatom 86 – 76 a svemu je prethodilo strahovito zakucavanje Milosevica!

Na kraju, sedamnaesta pobeda u interesantnoj utakmici pred skoro praznim tribinama koje ce vec protiv Bamberga biti krcate! Ponovo smo jako lose sutirali trojke ali raduje ipak angazovana igra nasih momaka iako nisu imali previse motiva u utakmici sa totalnim autsajerom!

Statistika: http://www.adriaticbasket.com/stats.php?gameid=122&sez=
 
Последња измена:

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Ето , чекала се прва победа Ле Мана да отвори врата ТОП16 Партизану.Велико хвала нашем Луки Богдановићу на партији каријере у Ле Ману и велике победе .

Ипак црно бели зависе сами од себе и то је најбоље . Партизан дочекује Бросе Баскет , тим који је добро задужио Партизан у прво делу сезоне . Иако много пута оспоравани , некада и са правом играчи Партизана налазе се пред великим успехом. Успехом који је можда и (не)очекиван .


У врло јакој групи уз доста судијске неправде , Партизан је на корак од ТОП16 фазе и нових 6 утакмица у Евролиги.Премија за навијаче , али и играче , јер како би Дуле рекао :“Евролига је најбоља школа за младе играче“ ... Меч који ће бити јако тежак из разлога што мора да се добије , а опет противник нема много тога да изгуби. Слична ситуација је била прошле године са Уникахом , али ипак Бросе је далеко од квалитета Уникахе. Немци су доста незгодан тим , који је победио прошло коло моћни Фенер и то представља додатан опрез за Партизан. Биће максимално мотивисани као и против Турака и самим тим су опаснији, него да им утакмица нешто више значи.


Атипично играју, доста дивље слично Роану , што нам никако не одговара . Ипак у Београд стижу без два играча из прве петорке Грина и Еншемингера . Ипак уз све похвале о противнику , Партизан је за класу квалитетнији , бољи на свим позицијама и све осим победе би била сензација и катастрофа за Партизан.


http://www.euroleague.net/competition/teams/showteamstats?clubcode=bam


Истичу се Фен , Окулаја и наш Шупут . Ипак играју више споља него унутар рекета где лежи предност Партизана . Са друге стране недолазак Грина представљаће проблем у организацији игре Бросеа , што би наши бекови морали искористити.


Уколико Партизан одигра на свом нивоу као против Роме ПАО-а и осталих екипа , победа неће доћи у питање.


Четвртак , 20-45 , Партизан Бросе Баскет .
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Партизан је у ТОП 16 !!!!


Овим речима може да се почне и заврши утисак са синоћњег меча . Можда је претеривање , али Партизан је показао да је за 2 класе бољи од Немаца . Није то лоша екипа , али синоћ пред 7000 Гробара Немци су били почетници. Закуцавање Нолета , блокаде Вранеша тројке Тепића , добра одбрана Кецмана .....


Нема потребе за неком детаљнијом анализом када се погледа укупни индех корисности http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=156


Хвала момцима на фантастичној борбености утисак на +40 и бацање за сваку лопту је нешто што се само пожелети може .Идемо даље , ТОП16 је ту и нови мечеви са најачим клубовима Европе .


За www.juznatribina.net Ala-munja
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
U narednim danima izvestaj prve faze Evrolige naravno posle utakmice sa Fenerom , samo za Grobare sa www.partizan.net
 

Crno-beli

Partizanovac
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
19.482
Reaction score
2.060
"Ако ћемо искрено...ја сам то и очекив`о...":buhaha
У сваком случају, први део Евролиге је завршен, па дајем себи слободу да уденем овај пост међу њихове сјајне извештаје. Ala-Munja i mrzim_sve су дали посебан допринос разноврсности форума овим извештајима. :clap

Идемо даље...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top