Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Izvestaj za partizan.net

Статус
Затворена за писање одговора.

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Partizan mt:s – Zagreb Co 84 – 64
(13:17, 27:15, 21:22, 23:10)

Mladi košarkaši Partizana mt:s su opet traljavo i bojažljivo ušli u meč, verovatno pod utiskom prethodna dva poraza (da ne pričam o teretu prošlogodišnje F4 generacije). Ulaskom Pere Božića odbrana i borbenost se podigla za dva nivoa naviše i Partizan se vratio potpuno u meč. Glavnim oružjem ove sezone Partizan je stigao i do +10; u tom period viđena su 2 atraktivna zakucavanja Gista. Početkom drugog poluvremena za 2 minuta Partizan mt:s je prosuo čitav trud iz prvog dela susreta i vratio Zagreb u igru, pre svega greškama Gista. Naši košarkaši su ponovo pojačali igru u odbrani (Lučić i Klobučar su se istakli u tom segmentu) pa je odbijen nalet Mrava. Početkom četvrtok perioda zbog loše selekcije faulova igru napušta Gista, a kod gostiju prva zvezda tima Mario Kasun.

Najkritikovaniji igrač Partizana mt:s Lafayette je konačno počeo da pokazuje znake života. Pogotovo u odbrani pa i u kreiranju igre. Daleko je to još od očekivanog nivoa. Njegovim krađama i tranzicijom Partizan mt:s je prelomio meč otišao na +14 i mirno priveo meć kraju, za razliku od ljubljanske epizode. Imali smo kontrolu skoka, dobra rešenja za zonu, 21 asistenciju i neverovatnih 11/22 sa penala.

Kecman ponovo odličan, konstantan od početka sezone, popunio svaku statističku kolonu i imao najveći indeks. Solidno se pokazao i James Gist uprkos maloj minutaži zbog problema sa faulovima.

Poseta oko 3500

Slede gostovanje u Poljskoj i Češkoj
.

 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Who Dares Wins

Партизан:мтс - Каха Лаборал: 74-71
Банзаи јуришом, изабраници Владе Јовановића стигли су до најважније победе од почетка ове сезоне, која отвара неке нове могућности у овој ЕЛ сезони.У крцатом Пиониру одиграна је још једна утакмица после које су сви или пуковници или покојници, како играчи тако и они на трибинама и крај малих екрана.Ваљда неко није умро синоћ.

После велике борбе момци су успели да преокрену потпуно изгубљен меч,вољом и великим залагањем.1/4 није обећавала, видела се иста она немоћ као против Макабија, Сан Еметрио је био неухватљив за своје чуваре, расположен је био и Бараћ, убацивали су скоро сваки напад, док смо ми са друге стране очајно шутирали из поља за лоших 5/14.Ипак -7 и није изгледало резултатски тако лоше.Да све не буде као прошли пут,тим се потпуно тргао и други период добија са 11 поена разлике.Скок у нападу нам је давао додатне шутеве преко којих смо успевали да сустигнемо и престигнемо Каху.Јан Весели је у тим моментима одиграо изузетно зрело,па и поред Логанових шутева, Партизан : мтс је отишао на одмор са предношћу : 42-38. И таман кад смо помисли да ћемо сад да их преломимо добром партијом у првих пар минута 3/4, то се није десило.Повели смо са +6,а онда експресно са 3 лоше одбране просули вођство за мање од 2 минута.Неубедљива 3/4 дала Кахи простор да уђе у равноправно завршницу. 56-56. У истом ритму Партизан:мтс наставио је и у првих 5 минута задњег квартала, смушено, без решења,игре,поена, а затајио је и скок у нападу.Шпанци су лагано градили капитал за мирну завршницу ,са даљине преко Логана и слободним бацањима које су била последица нашег раног изласка из бонуса.Све док на сцену није ступио професор кошарке Душан Кецман које је до тада био потпуно неприметан па чак и са мањком самопоуздања.Тројка из угла, кош уз фаул кроз двојицу, карактеристично полагање у десну страну и изнуђена слободна бацања били су начин на који је одржао јавни час кошарке са 10 поена у задњих 5 минута меча.Нападачку подршку пружао му је константни Џејмс Гист који је и поред пар нерезонских потеза током меча,одличном контролом скока и важним бацањима решио меч.Треба ипак похвалити и тимску одбрану која је и довела до ове серије, изласком Станка Бараћа због 5 личних.

Појединачно,и даље немамо константе током меча, или је то дивља игра Лафајета, који се полако умирује/прилагођава ВЈ,или је то Џаваијева очајна нападачка селекција где дозвољава да га утроје,у одбрани где не брани ни пикенрол, ни човека даље од 4 м од коша што се понавља,или је ту Џејмс који често воли да се 'забије'.Странци нам троше највише лопти,с времена на време Капитен и Кецман то умире неким искусним решењима.ВЈ још тражи меру између ова два ритма,и још неке играче који би могли да дају добитни рецепт у ове две комбинације.И даље нам игра личи више на неку импровизацију,појединачним 1на1 па где заврши, него на кошарку какву смо раније гледали у ККП.Али неке ствари иду на боље како време одмиче, Лафајет покушава са пикенролом,што више пута током меча није прошло чисто због реализаторске способности играча са којим је позивао акцију.2/4 је пример доброг вођења екипе,али ће на реализаци морати још много да поради,како на прецизности тако и на селекцији напада,заједно са Нејтом који мора боље и брже да решава 1на1 с обзиром на масу и брзину коју поседује.Надајмо се што пре...Број празних минута се још није смањио и увек је негде између 14-17 минута по мечу.Међутим број минута на којима се прави разлика је у овом мечу био већи од броја празних,фино расподељен у два дела-другу четвртину (тотално некарактеристично за Партизан) и фуриозних 5 минута 4/4.Док је 3/4 била клацкалица,како резултата,тако и игре.

Оно што је велика брига су млади.Милосављевић(16:28 мин),Ђекић(7:24),Лучић(1:37) и Клобучар(11:16),Митровић је изгледа и заборављен, су заједно имали индекс -5.Препустили су потрошњу лопти Гисту,Лафајету и Џавајиу,не добрим партијама наведених,већ својом анемичношћу у нападу.Морају да почну да расту,иначе нам се не пише добро.ВЈ управо на њих чека,морају се активније укључити.Ако им нешто не иде, нек премотају неке Новицине клипове...

Не рачунајући Скариола, бившег возача бившег Ферарија, ово је први леп 'скалп' Владе Јовановића.Добио је меч против искусног и доброг тренера,искористивши краћи ростер ,руку на срце,појединачно квалитетнијег тима Кахе на унутрашњим позицијама и тако добио меч.Повећао је енергију и притисак на судије,али и даље пажљиво и у границама 'нормале' .Велики подстрек за даље.

статс:
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=50

''Храброст је питање стила у тренутцима када си потпуно немоћан.'' Душко Савановић
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Pregažena komšinica

99:68 (20:20, 28:12, 28:19, 23:17)


Na 202. večitom derbiju (tako su ga naši stari zvali) košarkaši Partizan mt:s-a su ostvarili ukupno 112. trijumf. Predvođenim Lafajetom i Veselim naši košarkaši su sa pola snage napravili razliku u drugom i trećem periodu utakmice. Početak je bio tvrd, dugo se igralo bez postignutog koša na obe strane, čak su i komšije počele da se nadaju a onda je Veseli krenuo da sipa trojke pa se prvi period završio nerešeno 20-20.

U drugom periodu na košarkašku scenu stupa Oliver Lafajet, koji je doveo komšijsku spoljnu liniju do ludila (neki su čak padali na zadnjicu) i razlika se očas posla digla do +16. Najlepši potez u prvom poluvremenu je „alley-oop” Kecmana za Veselog koji završava zakucavanjem iza leđa.

Između 3500-4000 navijača bi mozda videli i bolju košarkašku predstavu čak i ubedljiviju pobedu Partizana mt:s da nije bilo sudijske trojke (posebno se istakao Glišić) koji su za kriterijum uzeli balet, čak 62 dosuđena faula zbirno, 65 slobodnih bacanja (od kojih komšije 39). Vredno pomena je da smo imali izuzetno (što nije karakteristično) visok procenat sa linije za slobodna bacanja (81%).

Partizan mt:s
Lafayette 18, Kecman 5, Klobučar 6, Lučić 5, Milosavljević 6, Katić 16, Jawai 13, Mitrović 2, Božić, Gist 8, Vesely 17, Đekić 3.

Tokom utakmice je bio ugrožen rekord u najvećoj ostvarenoj koš razlici (trenutni rekord +36), ali trener Vlada Jovanović je često mešao karte i raspoređivao minutažu da bi što više sačuvao igrače za predstojuću evroligašku borbu.

Najviše se istakao triling Lafajet Veseli Katić. Čeh je prosto uživao u zatrpavanju koša komšija. Oliver je počeo da potvrđuje lepe reči iz Amerike koje su pričane o njemu.
Naravno ima još dosta propusta u igri, dozvolili smo komšinici dosta drugih napada, 18 izgubljenih lopti.
 
Последња измена:

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
''Тесна'' победа

68:62 (23:14, 21:15, 10:14, 14:19)

Партизан:мтс победио је шестом колу ЕЛ екипу Жалгириса,и наставио мини серију победа.Два различита полувремена остаће у сећању.Једно савршено и друго,пуно празних минута и катастрофалног напада.У првом полувремену предвођени Лафајетом,агресивном одбраном Партизан:мтс је буквално почистио Жалгирис са терена.+15 деловало је убедљиво и на папиру,док је Жалгирис у тим моментима још солидно и прошао како је могао.Контрола у скоку,изнуђена решења гостију у нападу веома енергичном и организованом одбраном карактерисали су најбоље полувреме ове сезоне.

На одмору, гости су се консолидовали и после уведне серије домаћих која је довела до чак +21,заиграли врло ангажовано и тактички,у намери да бар спасу разлику из Литваније.Партизан је наставио са оштром одбраном ,међутим судије су је испресецале невероватним бројем фаулова и слободних бацања за Жалгирис.У тим моментима Катић а посебно Џаваји изгубили су контролу у рекету против Бегића који их је са својих 2.20м потпуно надиграо различити решењима у игри 1на1,напунивши их личним грешкама,а свесрдну помоћ имао је у бековској линији која га је 'хранила' кад год се прилика за то указала.3/4 изгубљена је са 4 разлике,а у истом ритму настављено је и у 4/4.У тим моментима на сцену иступа феноменални Драган Милосављевић који буквално сам држи Партизан у нападу.Ипак момци нису одолели одбрани 11+ .

Победа је битна јер нас држи на разлици у односу на Химки,али остаје велики жал јер се пролаз у топ16 могао практично решити вечерас.Ипак треба бити реалан,где смо били пре 4-5 недеља,нико није очекивао биланс од 4 победе у 6 кола ЕЛ ,само месец дана касније.

статс
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=63
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Партизан МТС-Жалгирис
68:62 (23:14, 21:15, 10:14, 14:19)

Добро је , а могло је бити и боље
.

Пао је и Жалгирис. Понос Литваније, пао је у паклу пред 8000 Гробара у Пиониру где и много јаче екипе тешко односе бодове. Јасно је од старта била стратегија тренера Партизана да јаком одбраном и контранападом отвори утакмицу. Петорка Лафајет Кецман Весели Ђекић и Џаваи је одлично отворила меч. Куцања Веселог и Џаваија и предност је у 5.минуту била већ 9-2. Ипак организација игре је опет била проблем црнобелима. Неколико олако продатих лопти Лафајета и Катића утицале су да се Жалгирис лако врати у меч. Из позиционог напада је ишло јако тешко, док је шут споља био одличан. 2 тројке Лафајета су отвориле потпуно меч и подигле предност на 9 разлике на крају прве четвртине. 23-19.

Фуриозан почетак друге четвртине одвео је Партизан на великих +14 34-20. Одбрана је била гранитна. Гист је затворио рекет скоро све ничије лопте су биле у рукама играча Партизана. Мини серија 0-6 и Жалгирис се вратио пре свега сјајним Бегићем. Ипак пар добрих контри и тројком Милосављевића уз звук сирене Партизан одлази на велики одмор са огромних +15 44-29. Деловао је Партизан моћно у првом полувремену. ОДбрана јака транзиција добар шут , сигурно најбоље издање ове године. Скок је контролисан и што је најбитније шутери Жалгириса су смирени на време. Мало је проблема правила зона 2-3 Жалгириса пред крај полувремена. Касније ће се то показати као озбиљан проблем у игри Партизана.


Наставак из снова. За свега 3 минута Партизан стиже до највеће предности 52-31. И онда пад. Заиграо је Жалгирис зону , а и судије су узеле ствари у своје руке. Посебно Јунгебранд који је драстично ошетитао Партизан у пар ситуација. Кош по кош топила се предност , а серијом 2-12 Жалгирис се потпуно вратио у меч. Пуно проблема у организацији је било. Смењивали су се Клобучар Божић и Лафајет на месту плеја, али решења није било. Уместо тога негативна серија и Партизан пуних 6 минута није дао кош из игре. Смешно су тада деловали црно бели. Испадале су лопте , шутирало се као на тренингу. Без јасног циља, срећом и Жалгирис је имао 4 везана бацања промашена па је тако предност сачувана колико толико.Тренер гостију није одустајао од зоне 2-3 која је била веома покретљива.Без напада на Гиста да се рашири одбрана гостију са пуно солирања Лафајета и Џавајиа Партизан одлази на мали одмор са свега 11 кошева 54-43.


Нажалост мучење се наставило и у последњем периоду игре. Ипак Милосављевић враћа веру у црно беле. То је само за тренутак ублажило напад Жалгириса који је углавном преко Бегића и Колинса пробијао и правио велике проблеме играчима Партизана. Лафајет је одавно имао 4 пенала, а куриозитет приче о судијама је последња четвртина у којој гости нису изашли из бонуса до 2минута пред крај.Милосављевић је сам вукао Партизан. Улаз па тројка па одбрана , играо је тај момак најбољу партију у дресу вољеног клуба. Тачно 4 минута пре краја подигао је опет црно беле овог пута на 63-48. Ипак без даха су одиграли финиш играчи Партизана. Опет зона , овог пута уз зонски пресинг који је још више успорио напад црно белих и до краја Партизан је изгубио велику предност. На крају 68-62.


Рекло би се мало, јесте , али морамо истаћи да је Жалгирис ове године направио одличан тим. То показује и победа у Виторији где Каха Лаборал годинама није губила мечеве. Добар је то тим, са доста литванских репрезентативаца. Посебно су се истицали Јанкунас и Делинкатис као и странци Колинс и Бегић.Уз стандардно доброг Вотстона то би било то. У Партизану најбољи Гист и Милосављевић. Џаваи тек на моменте, Кецман јунак меча пре 2 недеље потпуно ван ритма, Весели бољи у првом него у другом. Катић солидан. Ипак све ово је било довољно за трећу узастопну, а укупно 4.победу у овогодишњој Евролиги.


Следи пут у Москву, Химки је у кризи. Прави тренутак да се поентира и обезбеди ТОП16. Партизан то дефинитивно може. Партизан је подигао ниво игре, форма у успону и требало би очекивати све боље игре црно белих.
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Pobeda uz mučenje

Pred oko 4000 navijača (koji su zbog ljubavi izabrali Partizan a ne tenis), Partizan mt:s je zabeležio 5 pobedu u 10 utakmica i deli ga 1 pobeda od prvog mesta. Mučio je Partizan sebe i svoje navijače skoro dobrih 2 sata uz dobranu pomoć sudijske trojke (gospodin Aleksandar Milojević vec treći put je delegiran da sudi u Pioniru i čovek prosto briljira), dosta promašenih slodobnih bacanja, branjenje 2 na 2, nedostatak energije, mučenje da se konačno prelomi rezultatski utakmica. Novajlija Jerrels nije nesto pokazao, još traje period adaptacije. Dobro je sarađivao sa Raškom Katićem koji je gospodario reketom u prvih 20 minuta (7 skokova, 3 u fazi napada).

Videćemo na šta će ovo da liči kada se Jerrels uklopi u tim i kada se tim navikne na njega. Za sada Vladi ostaju dosta briga pred sledeće utakmice u oba takmičenja. Statistički najbolji igrač utakmice je Jawai, ali statistika ne moze da iskaže neviđene propuste u odbrani. Rezultatski utakmicu je prelomio dvojac veterana i legendi Partizana, Pera Božić trojkom i Kecman njegovim karakterističnim ulazom.

Takođe publika je otpozdravila dvojcu bivših igrača Žarka Rakočevića i Čedu Vitkovca.

Partizan mt:s – Igokea 77-72 (22:12, 18:19, 20:18, 17:23)



Partizan mt:s: Jawai 17p 4sk, Gist 13p 7sk 3as, Kecman 12p 5sk
Igokea: Chase 18p 4as, Harvey 14p 7sk, Vitkovac 10p 5sk 2as
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
KZS pred utakmicu sezone Partizan mt:s - Asseco Prokom


Vlada govori o samoj utakmici, "smeni", napadu u Zadru.
http://www.youtube.com/watch?v=llXEoZWj2qs
Konferencija za stampu
Govore kapiten ekipe Pera Bozic i trener Vlada Jovanovic
Partizan mt:s - Asseco Prokom
Sreda 15.12.2010.
20:45 hala Pionir
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Само победа за Хариса се памти

У предзадњем колу ЕЛ пред крцатим Пиониром, Партизан:мтс успео је да под огромним притиском морања заврши серију домаћинстава у групној фази победом ! Победа над Прокомом отвара врата ТОП16 и уз малу помоћ Макабија оверава пласман већ коло пре краја регуларног дела.

Меч је по очекивању свих нас био на 'нож', тежак од првог до последњег секунда,на велику жалост нас и наших живаца.Прва четвртина је обележена грчем како наших тако и почетним шоком гостију, који наши момци нису успели да искористе у највећом мери, не толико лошим решењима у нападу већ поновљеном бољком по хиљадити пут - слободним бацањима.Катић и Весели доминирали су у скоку,потпомогнути са пар скокова у нападу чак и бековске линије а све је зачињено феноменалном контром Џерелса и Гиста.Ипак остао је жал што смо завршили на само мршавих 15-8 поред феноменалне ангажованости у одбрани... 2/4тину отворили смо са две грешке у нападу и 2 експресне тројке примљене из транзиције.Гости су солидно погађали са дистанце у тим моментима са 4 тројке за непуних 5 минута .А онда почиње ноћна мора - меч-ап зона када смо на терену више личили на банду шљакера жељну једног баскета на брзака. Влада Јовановић је мењао, убацивао на кеца Јаку Клобучара, помагао са Божићем у покушају разбијања зоне шутем или неке промене ритма у транзицији са Џерелсом, али ништа није вредело.У тим моментима смо остали и без 'продуженог напада' услед доброг скупљања 'Пољака' у рекету.Ипак некако је тим ипак успео да одржи један поен вишка за крај 2/4, нападачки још скромније него прве, 12-18.Треба истаћи одличну одбрану рекета где је више играча са позиције 3-4-5 забележило блокаде.

Трећи период се за кратко одлепљујемо на +5 монструозним закуцавањем Веселог преко Јагле.Личило је на лепу серију међутим ,тим је наставио у истом ритму у нападу, без једне организоване акције, промашеним шутевима са даљине Џерелса,Гиста и слободним бацањима која почињу да представљају заиста озбиљан проблем,уносе несигурност у игри...И опет надреалних 12 поена за 10 мин. датих ПРОКОМУ из Пољске у ПИОНИРУ.12-15.

Завршни период Партизан:мтс почиње мини серијом за 42-41 5тим Гистовим покушајем за закуцавање и тек другим успешним.Виденов одговара шутем са дистанце.Одговор на тројку - божија лопта Јана Веселог са 7 метара на истеку напада за детонацију на трибинама Пионира.Партизан се буди из летаргије и креће у напад.Варда је у том моменту брзо одговорио ексерчином преко Катића са 4 метра за 47-50.Након тога опет мини серија са Кецмановим бацањима на техничку тренеру Покома и полагање са високим луком Џерелса за вођство после дуго времена.Оно што је личило на Проком а није личило на неки предходни Партизан:мтс видели смо у потпуно растрзаној игри са срљањем и изгубљеним лоптама, нападом завршеним у 14секунди,управо пад у свим оним организационим сегментима у којима је Партизан некада доминирао и извлачио тесне мечеве против неупоредиво озбиљнијих екипа него што је то Проком и Пољске.Расплет меча почео је шутем доктора кошарке Душана Кецмана преко двојице на истеку напада, где Виденову није ни минут касније било јасно шта се десило.Бурел баца тројку,а Гист му одговара непуних 20так секунди касније за ново лудило на трибинама.У контра смеру Андђео Чувар чији лик није избледео задњих 10г под сводовима Пионира, вади лопту из коша након Вардиног шута за три и то момци успевају да искористе.Баскеташка асистенција Џерелса у 2н2 са Катићем диже нас на 59-55.Ипак Варда и Бурел их враћају на егал 9 секунди пре краја.

У 9 секунди је стало читавих 40 минута игре Партизана.Растрзано и у недостатку бољих решења Кецман преузима одговорност и креће на леви улаз, покушај валоризације на удвајању,међутим Катић ,који је испод коша, на потпуно надреалан начин одбија лопту 3 метра уназад где се ипак нашао Гист који је у последњим десетинкама спустио лопту у кош за коначних 61-59.Неко из масе рече, на данашњи дан Партизан у Пиониру не може да изгуби,како год да игра.Тако је и било.Весели је одиграо скоро савршен меч са веома битне две тројке и скоковима по целом терену, њега су пратили Катић, у последње време једина 5тица Партизана и херој меча Гист који из игре шутирао невероватних 4/15 закључно са победничким полагањем.

Победа за Хариса и још једна партија за заборав.Игра без игре,без идеје и назнаке да има неке смишљене намере у превођењу лопте на противничку половину са пуно импровизације стали су и у 40минута синоћног меча.Ипак салдо од 5 победа на срце и срећу не може да се оспори овим момцима и тренеру.Чланови и уредништво форума partizan.net честитају вам на томе. :clap

стат:
http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=98
 
Последња измена:

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Na pravom putu

U duelu dva bivša Duletova učenika, pobedu je izvojevao trener Partizan mt:s-a Vlada Jovanović. Očigledno prolazak u Top16 evrolige je skinulo veliko breme sa leđa naših mladih košarkaša, koji su gotovo bez greške su odigrali kolektivnu odbranu i sveli do ovog kola lidera na tabeli Krku na svega 50 datih poena. Partizan mt:s je odmah nametnuo svoj ritam i tempo, Krka nije mogla da brani naše centre što je dovelo do ubedljivo dobijene prve četvrtine (25-10) uz dominaciju Raška Katića. Od tada Krka se koncentrisala na zonu pa je po nekom pravilu naš napad zaškripao, uz to što nije išao šut za 3 poena (2/10). U drugom poluvremenu iluziju o ravnopravnoj utakmici serijom od 6-0 trojkama ruše Božić i Milosavljević. I poslednja akvizicija crno-belih Jerrels je imao pristojnu šutersku utakmicu ali to što bode oči je kolona sa asistencijama NULA. Iako je bilo propusta u napadu razlika je postepeno rasla do konačnih +25 (75-50). U poslednjoj četvrtini svoje minute su dobili Đekić i Jaramaz. S obzirom da nisu mogli da brane našu unutrašnju igru najviše su se istakli Katić 16 poena (100% iz igre) Jawai 13 (100% iz igre takođe) i Gist umalo dabl-dabl 11 poena 9 skokova. Od zamerki možemo izdvojiti izgubljene lopte (20) i slobodna bacanja.

Gosti KK Partizan mt:s na današnjoj utakmici bili su mali košarkaši KK Trepča. Oni su sa vršnjacima crno-belog tima odigrali prijateljsku utakmicu na poluvremenu. Oduševili su publiku (oko 4000 vernih navijača) u Pioniru, a njihovom zajedničkom pozdravu na kraju pridružio se i Džejms Gist.

I da napomenemo konačno pristojno suđenje u NLB ligi, pogotovo posle onog masakra u Zadru.

18.12.2010. 19:00 Partizan mt:s – Krka 75-50
Sudije: Dubravko Muhvić (CRO), Siniša Herceg (CRO), Tonči Anzulović (CRO)
Po četvrtinama: (25:10, 12:15, 24:17, 14: 8)
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Konferencija za stampu pred put u Vitoriju

http://www.youtube.com/watch?v=QJTvbybJuBA

Konferencija za stampu.
Govore Rasko Katic i trener Vlada Jovanovic

23.12.2010. 20:45
poslednja utakmica regularnog dela Evrolige Cajalaboral - Partizan mt:s
Od strane Evrolige mec je proglasen utakmicom celog kola (Game of the week).
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
+50 za petu pobedu u nizu

Na Pravoslavnu novu godinu Partizan mt:s je zabeležio petu pobedu u nizu nad dosta oslabljenim Širokim. Na taj način Partizan mt:s je izbio na drugo mesto NLB lige i uskoro će imati priliku da sa Union Olimpijom u direktnom duelu odluči o prvom mestu. Pred oko 5000 ljudi koji su se doista uželeli košarke (poslednja utakmica u Pioniru igrana 18. decembra) Partizan mt:s je pregazio goste (bez Gista), ali vrednije od same pobede je igra mladih igrača, angažovanost i borba za sveti dres (a i buduće minute) čak i na +50. Dok je razlika rapidno rasla (posle prvih pet minuta +9 do kraja poluvremena +29, +40 do već spomenutih +50) svih 12 igrača je upisalo svoje poene uključujući Jaramaza i Bešovića.

Što se tiče Jadrana, situacija dolazi polako na svoje mesto, porazi iz prvog dela sezone uzrokovani uigravanjem, menjanjem pleja, spretnim slovenačkim arbitrima polako pokazuju da nisu nikav reper i ocena tima (kao ni ova današnja utakmica), igrači polako dižu formu i napreduju Berba trofeja tek sledi!

Partizan mt:s - Široki TT Kabeli 93-43 (27:13, 24:9, 22:11, 20:10)


Partizam mt:s: Klobučar 16p, Lučić 12p, Đekić 10p
Široki TT Kabeli: Špralja 23p, Štemberger 7p
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Top16 KZS KK Partizan mt:s pred put u Madrid
http://www.youtube.com/watch?v=u6cEgXwxlNs

Konferencija za stampu pred prvu utakmicu top16 faze evrolige.
Govore kapiten ekipe Pera Bozic i trener Vlada Jovanovic

Real Madrid vs. Partizan mt:s Jan. 19 20:45 CET
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Danasnja press konferencija iz BeoArena press centra.
Govore Jan Vesely i trener ekipe Vlada Jovanovic

Drugo kolo Top16 faze Evrolige 26.01.2011. 20:45
U Beogradskoj Areni Partizan mt:s - Efes Pilsen

http://www.youtube.com/watch?v=O04vHk8B_Iw
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Партизан Ефес 76-79 .

Арена је пала. Партизан је забележио 2.пораз у ТОП16 фази Евролиге. Од нашег шампиона бољи је био Ефес предвођен сјајним Робертсом који је био убедљиво најбољи актер на терену.

Скоро 18000 гледалаца , руку на срце било је у горњим редовима празних места , присуствовало је не тако квалитетној колико на крају драматичној утакмици. Борио се наш тим колико је могао, ипак грешке пре свега у одбрани и скоку нису могле да се надокнаде.

На крају пишемо Ефес бољи од Партизана – 79:76 (19:21, 21:13, 19:18, 20:24).

А кренуло је по правилу узбудљиво. Кош за коша на обе стране , Гист је држао Партизан у игри док са друге стране старо добро познато лице Ракочевић је био неухватљив. На њему су се смењивали Божић Милосављевић и Кецман , али није било лека. Као и увек мотивисан да покаже ко је , а добро сви знамо ко је и коме припада , Ракочевић је користио сваки пропуст одбране Партизана. Пар пута фолирао фаулове , на које су све само не наивне судије падале. Пре свега старо ђубре из Пољске , а наравно и један од најомраженијих судија у овим крајевима Артеага. Однос фаулова најбоље показује ко је био газда на терену.
Црно бели нису имали своје вече. Пар пута су бљеснули Милосављевић и Гист , донекле и Весели. Остали слаби, Катић оптерећен личним грешкама , Џаваји још једном показао да нема квалитет за Евролигу и Партизан. После бацања Ракочевића на крају првог полувремена стајало је 34-40. Ни мало ни много. Ипак кад се погледао индекс , видело се где шкрипи. Организација игре је опет била проблем. А и офанзивни скок Ефеса и слабо брањење рекета.

Друго полувреме Партизан је наставио и даље у контра ритму. Видело се да много тога фали нашем прваку да преломи ову утакмицу. Пробудио се и Гонлум , а и Тунџери и црно бели су имали све више проблема. И кад би нешто одбранили , у нападу се играло 1 на 1 и 2 на 2 , самим тим успех није могао да дође. Идеално би било да се понови партија из последњих 10 минута. Џерелс се коначно пробудио пар пута погодио, па асистирао , Гист тројком из транзиције вратио Партизан у игру после огромних 65-54. Ипак магија Арене овог пута није била довољна за победу. Осетило се то и у кључним деловима утакмице , Роберст је са неколико офанзивних скокова показао класу и ставио свима до знања какав је играч. Чувао је Џаваија тако да се овај није ни видео. Опет незаинтересованост Џерелса у одбрани коштала нас је са пуно лаких поена. Џаваји не уме да брани пик , слабо гради рекет и у недостатку Рашка који је био под фауловима Партизан није имао одговор на одличан скок Ефеса. Одавно нас нека екипа није овако надскакала као Ефес. И последња 2 шута за продужетак су била неуспешна. Ипак реално победу нисмо ни заслужили. Крајње смушена игра , каснило се на преузимању много , у нападу отворени шутеви су промашивани . Кад се на то све надовеже одлична Ефеса који има пуну екипу и одличног тренера, онда осим часног пораза нема се много тога додати.

Партизан мора даље. Партизану фали организација , фали шутер. Можда у наредним данима стигне и ново појачање , али о томе неком другом приликом. Следећа утакмица је у НЛБ лиги против Загреба. Још једно тешко гостовање за нас.

Статистика . http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=134
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
KZS pred dolazak Siene u Arenu.

03.02.2011. 20:45 Trece kolo Top16 faze evrolige.

Na konferenciji su govorili James Gist i trener Vlade Jovanovic.

-Zaista smo dosta radili prethodnih par dana.. Trener nam je skrenuo paznju da moramo da se fokusiramo posebno na utakmicu koja dolazi. Ocekuje nas utakmica sa dosta kontakta, jaka i dobra utakmica i ocekujem nasu pobedu.- rekao je Gist.

Posto su pojedini novinari slabo doruckovali njihova pitanja posle izlaganja trenera Jovanovica su izgledala otprilike ovako:

1.Da li je prednost Siene njena agresivnost u odbrani ili centri koji sutem za 3 sire ekipu?
2. Da li dozivljava utakmicu kao eleminacionu?
3. Da li su svi zdravi?

http://www.youtube.com/watch?v=Pl4ZmJ8s2YI
 
Последња измена:

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Нема наслова

Партизан мт:с изгубио је у трећем колу ЕЛ од екипе Монтепаски Сијене са 66:58 (19:15, 12:11, 19:15, 16:17) и тако остао у групи ТОП16 где је био и пре 3 недеље.

Прва изразито покретна и тактички поткована постава која је толико пута заједно играла (Божић,Кецман,Милосављевић,Весели и Гист) и давала резултатски замајац током сезоне започела је вечерашњи спектакл са циљем да изненади господина Пјаниђанија и његове пулене.Резултат је био да је после 5 минута игре Партизан имао 5 изгубљених лопти у спољној линији, и поприлично шутерски разигране играче гостију.Зонски пресинг и ретко виђена агилност наших играча при решавању истог (ослобађању лопте код удвајања(утрајања) од стране противника) развила је феноменалну игру кружења лопте око 3јке у којој је наш тим за читавих 9минута и 20так секунди забележио чак 3 поготка из игре,који је са 6/7 реализованих бацања и тројком Веселог у задњем нападу прве четвртине дало сасвим задовољавајућих 15-19.

2/4
Револуционарни заокрет у екипи Поноса Србије .Почетак обећава,Лучићев скок у нападу а у наставку повратна Н. Џавајиа Клобучару после дуже размене лопте и промашај ван линије за три.У наставку акције његов играч даје лагане кошеве у транзицији.Настављена је сарадња спољних играча и после Милосављевићевог покушаја улаза лопта завршава негде у пољу између Клобучара и његовог чувара.Нарабно ,исти је одмах после тога послат на клупу због сарадње за својим дубл играчем.Биће боље у следећем сету.Чак и оно што су нам судили,нисмо успели да искористимо, по два везана слободна бацања се промаше, центар не загради у дефанзиви по пола минута свог играча.У том периоду одбрана Сијене је била атомска и личила на нешто што се некада звао Партизан.Други период карактерише колапс наше унутрашње игре коју нисмо подигли на потребан ниво све до самог краја утакмице.Напади нису бриљирали али и поред 11-12,на терену је био само један озбиљан тим.И поред енергичног тајмаута тренера домаћих,наставиле су се импровизације и соло бравуре Гиста који је ипак желео и имао неку нападачку реакцију на оно што се догађа на терену.Покушај са Џавајием на центру распршио је и последњу илузију 20 000 Гробара да се нешто може десити.Први центар нам је завршио полувреме без поена са потпуном менталном блокадом(слободним бацањима при крају полувремена).Ипак да није било великог налета од 8-0 (у непуних минут) са два везана шута за три Џерелса и Милосављевића и контре коју је започео борбени Гист а завршио Весели, резултат би био реално стање ствари на терену.У наставку уместо навијаног прикључка, Милосављевић ,у нади да је наштеловао руку, промашује следећа два релативно небрањена шута са даљине док гости успевају да повећају разлику у односу на прву четвртину и оду на одмор са 26-31.

3/4
Старт полувремена за анале ,раме уз раме са блиставим партијама Династије на самим њеним почетцима прошле деценије.Започела је поготком Моса преко руке Катића а настављена невероватним изгубљеним лоптама на све могуће начине који постоје: 5 секунди за убацивање лопте у игру, изгубљена лопта на удвајању Кецмана,изгубљена лопта Гиста при грађењу позиције за напад рекета.Уместо тајмаута и постројавања,следи трострука измена а прича стара,изгубљена лопта Петра Божића при спуштању лопте ближе рекету,па онда брзо отета и поново продата лопта у транзицији Јана Веселог.Све то у 3 минута.Божић погађа за три и подгрева наду феноменалних Гробара, да се лош темпо може превазићи заједничким снагама.Међутим наставља се мука у нападу,поготово када су на терену Божић и Милосављевић који су по правилу константно удвојени чим поведу лопту дуже од три корака.Влада Јовановић покушава да мења,чак и са петорком Џерелс,Клобучар,Милосављевић,Лучић,Џаваји.Ипак на конту Партизана у 5том минуту 3/4 стојало је 5 поена,2 коша из игре и једно слободно бацање Џерелса.У остатку четвртине долази до умора (или шта већ) код Џерелса,те организација спада на стихију и индивидуалне покушаје да се нешто уради ( Лучићеви поени са дубоке двојке на истеку напада).У тим тренутцима Зисис користи пад у игри плејмејкера домаћих и кажњава Партизан једном брзом трицом из 2 на 2.Лучић још даје знаке живота у тиму Партизана и даје 2 поена из рекета након одличног офанзивног скока.Остатак четвртине били су шутеви из неизрађених позиција и преко руке тако да гости одлазе на до тада највеће вођство 36-46. Тада се поново јавља тимски трзај наше екипе,Милосављевић реализује 2 слободна,а тимска одбрана гура играче Сијене у грешке и неповезаност.Ипак то није валоризовано.У следећем нападу изгубљена је лопта а у одбрани лаганим пик'ен'ролом нападом на Џавајиа примамо кош у рекету.Тотална безидејност и игра ван контроле видела се у задњем нападу 3/4 где Џерелс троши време,успева да избори мис меч и уместо лаганог улаза,својом индолентношћу дозвољава себи да га удвоје и баца кромпир Милосављевићу који маркиран шута за три и промашује за крај 3/4тине и резултат 41-50.

4/4
Почетак је обележило ризично бацање 'апа'за Веселог који некако успева да претвори тешко додавање у кош полагањем о таблу.Сијена наставља да напада 2на2 и ту добија адута Микелорија за лагану завршницу меча.Партизан у нападу по старом,моменти у којима Гробари гледају како Н. Џаваји боксује лопту у нападу уместо да је ухвати, где Џерелс асистира истом у букет са 3 играча Сијене па се још после тога не баца на ничију лопту која је 1м од њега,решило нас је све и последње илузије да можемо вечерас заједничким снагама до победе.Агонија се наставља када Џаваји чека да га увек брзи и неугодни Јарић прво фаулира уместо да разнесе конструкцију коша и Јарића заједно.У нападу Сијене, 2на2 већ постаје рутина где се Микелори поиграва са нашим првим центром који у тим моментима не зна где је лопта и притом успева да ''повреди'' Јана Веселог који му је пришао у помоћ и у доскоку стао на ногу.Напда се наставља исхитреним индивидуалним решењима(ако успеју да преведу лопту) до те мере да се у једном моменту после вероватно 7-8г чуле салве звиждука на рачун играча Партизана.Остатак времена је исцурео без да је ико и приметио...

Партизан је изгубио нешто на ангажованости али много више на тимском духу који га је красио годинама и који се крваво градио.Дуле и Пера нису више младићи да изгарају на терену и вуку екипу,док придошлице,поготово странци не схватају где су дошли.Некада смо се из немогућих ситуација вадили и жалили за једним киксом,једном лоптом која је изашла,једном одбраном, да би смо направили корак више у ЕЛ,а данас ,у сезони након Ф4 једва чекамо да се европска авантура за ову сезону заврши а тек смо на пола.Гробари су клубу и момцима дали пуну подршку у овако мучном моменту по трибину и српско друштво уопште.Играчи играју вероватно у границама могућег, како оног индивидуалног тако и оног како су вођени.Надамо се да ће се ипак некако тргнути на преосталом домаћинству ,јер не играју само за свој лични образ већ и за људе који и даље масовно долазе да их и такве подрже.
''И кад не будеш први Ти'' воле те твоји Гробари !
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top