Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2023/24. Povratak kralja! 3.sezona

Silvija Mizdrak

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2008
Порука
3.304
Reaction score
10.835
Локација
Beograd
Preleteh preko ovih desetak plus stranica nakon utakmice... otprilike, to je razlog zašto vrlo često izbegavam da pišem neposredno nakon stvari kakve su se dogodile sinoć...

Otkako pamtim sebe kao crno-belog, a to mu dođe drugom polovinom, krajem 70-ih, par stvari uvek su nekako bile konstantne u mečevima sa svim timovima koji su nosili ili danas nose ime cz. Pritom ne mislim na navijački naboj i slične floskule iz novinarskog arsenala.

Prvo, njihov stil igre uvek je bilo jurcanje, gotovo divljanje po terenu i forsiranje šuta iz svih pozicija, naš se gotovo uvek zasnivao na građenju igre. Onog trenutka kada počnemo da se ispucavamo i natrčavamo sa njima ili bilo kim ko igra slično, dogodi se što se dogodilo... Od početka utakmice, pa do poslednjeg loše branjenog napada Jaga. Igrača te visine, uzgred, nije nimalo lako čuvati zbog njegovog niskog težišta i male visine na kojoj vodi loptu. Sećam se muka koje je npr. imao pokojni Dražen Petrović sa Magzijem Bogsom, i u odbrani i u napadu, ili kako je Boža Maljković kada je otišao iz Splita protiv Kukoča uvek stavljao znatno nižeg igrača u odbrani.

Drugo, uvek to insistiranje na kontaktu, pa i floping kojem su veoma skloni. Čitam da se zamera Ttrifunoviću za onaj prekršaj na kraju poluvremena, ako pažljivije pogledate on je bežao od kontakta, ali je ipak dosuđen, i to na ''čistu reputaciju iskusnog reprezentativca'' :puke: Sve ove godine uvek su tako igrali, uvek su, rekao bih, tako i birali igrače. Cilj opravdava sredstvo... Zato je i utakmica sinoć trajala više od dva sata i ne prvi put... Već od početka se videla nervoza...

Treće, stalna priča sa sudijama i pritisak na njih. 'Ajde, lebranko, to smo i navikli, ali onaj Litvanac, pa Hanga, a za obojicu sam mislio da su hladnokrvniji... Do sinoć nijednom nismo videli Doužera da reaguje onako. Ledej koji je završio utakmicu sa dva faula!? E, tu je razlika naših Žoca i Alekse u odnosu na njih kada kažu da je pobeda bila takva kakva je ili da ne žele da razgovaraju o suđenju, ili kada na njihovoj tribini ili društvenim mrežama vidimo njihove klince kako pogrdno skandiraju kao sinoć, ili kad uporedimo majka Milku sa onom spodobom što je oprasila nedovića...

I sinoć smo, uz sve to, i uz ono sranje od petka veče posle Žalgirisa, posle minusa preko 20 razlike, stigli do egala u finišu...

Idemo dalje, a kada dođe vreme, treba im jebati mater!...

Možda je još bilo prerano da pišem...
Ova baba je sa ovim dedom saglasna toliko da potpisuje napisano.
 
Учлањен(а)
22.10.2019
Порука
337
Reaction score
1.769
Локација
Панчево
Ne postoji nacin da se ono igranje odbrane sakrije. Sta uopste uraditi, a da nije vec pokusano?

Covek ne moze. Njegove noge ne mogu. Da ima neku masu bar, pa i nekako.
Znalo se da donosi puno u napadu, ali mi smo se sa njim zeznuli bas zato sto smo mislili da moze da se sakrije i da nije toliko strasno, a strasno je.

Kad odigra ovakvu utakmicu i strpa 20 poena, to se ne oseti, ali nekad mu nece biti dan, nekad ce ga bolje braniti, a u odbrani ce biti ovakav.

Mala minutaza, totalna agresivnost i pametni faulovi. Jedino tako moze da bude od koristi, bar trenutno
Voleo bih da viđam više tvojih upisa ovde. Znam da je revolt u pitanju, sve te razumem, samo kažem. A i nikad se ništa revoltom rešilo nije.
 

Sava93

Početnik
Учлањен(а)
23.02.2023
Порука
161
Reaction score
502
Локација
Ruma
Nisam hteo ništa sinoć da pišem, poprilično je pritisak otišao gore. Odmah se videlo da ćemo imati standardan uvod u meč, ali i da će opasno da se krade i provocira. Ono sa Lidejem je smešno gledati, koliko se sve planski radilo. Sve suva gluma od strane cigamale, bednicima je samo ostala ta prljava igra, da vade sezonu koja je već u kanalu. Igrački smo kvalitetniji, ali i mekši, Lidej je definitivno neko ko će najpre da pokaže zube (uz Avrama) zato je i ciljan. Tako da uopšte se ne radujem tom finalu, pa tu će tek biti sranja. Košarke će verovatno biti najmanje, a bilo je sve to koliko toliko u granicama normale, ali šta ćeš krenuše tekstovi o ispaljivanju evrolige i ti odmah opet imaš debele tenzije. Meni najviše smeta u svemu tome što mi uvek upadnemo u njihov željeni scenario, znam da je teško izdržati pritisak, ali večito srljanje koje odmah prati i to ludilo, nam dodje glave. Ako želimo nešto da uradimo u tom potencijalnom finalu, moramo biti znatno mirniji i pametniji. Tako da poraz kao poraz, nije strašan, manje više je i nebitan, jer smo sebe prevashodno sapleli sa Zadrom, Megom i da nenabrajam. Ali moramo da radimo na tom ulasku u meč i nekim drugim segmentima, predstojeći februar je savršen za tako nešto...
 

urosb00

Grobar
Учлањен(а)
05.07.2019
Порука
230
Reaction score
1.116
Локација
Beograd
Nakon sinocne utakmice sam ubedjen da su nas poslednji put dobili ove sezone. KRK uzimamo, a u finalu ide metla pred njihovim smrdljivim navijacima, ako ih uopste mogu nazvati navijacima. Krivo mi je sto juce kurvetina Rada nije bila na konferenciji (ili je bila al nije postavljala pitanja), verujem da bi usled njenog uobicajenog debilnog pitanja, konferencija bila znatno duze od strane Zeljka, i da bi joj jebao kevu jer se videlo da je u svom elementu
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.768
Reaction score
55.447
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Tebra, nisam stručan ali po meni je Jaramaz odigrao skandaloznu odbranu na kepecu. Cuvas igrača koji je duplo brzi od tebe tako sto mu se zalepiš na njihovoj polovini, naravno da će da te zgazi u dva koraka, uvali se i napravi prednost. Da je napravio veću distancu (3-4 metra umesto 1 metar) kepec ne bi mogao da napravi prednost brzinom morao bi da podeli pas ili šutne preko ruke… to nam se dešavalo i u prvom poluvremenu, čuvar mu staje blizu inicijalno na njihovoj polovini, kepec ga zgazi u prva tri koraka i ulazi u reket na floater ili polaganje… tako sam ja video, ako neko ima drugačije mišljenje neka obrazloži. Svakako nije glavni razlog poraza ali je bitan detalj.
Ubacio je objektivno težak šut. Pri tome neka dodatna pomoć bi uzrokovala potpuno slobodnog igrača mislim da je Hanga bio sam, zapravo jagov potez i nije bio nešto pametan ali jebiga ušlo je dešava se. Najveci problem je što su i Jaramaz i Alen taj napad igrali nominalno zbog odbrane.
Da su na njihovom mestu bili recimo Panter i Kaminski goreo bi forum.
To su stvari koje najviše zameram isto kao što recimo Kaminskom više zameram ofanzivne propuste kada ne radi ono što bi mogao.
Ne postoji nacin da se ono igranje odbrane sakrije. Sta uopste uraditi, a da nije vec pokusano?

Covek ne moze. Njegove noge ne mogu. Da ima neku masu bar, pa i nekako.
Znalo se da donosi puno u napadu, ali mi smo se sa njim zeznuli bas zato sto smo mislili da moze da se sakrije i da nije toliko strasno, a strasno je.

Kad odigra ovakvu utakmicu i strpa 20 poena, to se ne oseti, ali nekad mu nece biti dan, nekad ce ga bolje braniti, a u odbrani ce biti ovakav.

Mala minutaza, totalna agresivnost i pametni faulovi. Jedino tako moze da bude od koristi, bar trenutno
ne bih se složio pre svega iz navedenog razloga da meni nije ključno kod njega direktan broj poena, nego protok lopte koji krene kada on uđe sekundarne primarne asistencije, blokovi (bio je drugi posle Tavareša po statistici poena posle blokova koje pravi u jednom trenutku) itd itd.
Zamerke su mi na njegovu igru pre svega ofanzivne jer da bi nadomestio odbrambene nedostatke mora bolje da deluje u napadu. Recimo trenutno mu finta šuta posle popa nema nikakvu svrhu itd.
Što se tiče sakrivanja stoji da ima ogromne probleme, ali isto tako stoji da u poslednjih par utakmica nama neke serije od 15ak poena razlike prave bez njega na terenu gde takođe ulazimo i u problem sa skokom, što govori da mi imamo sistemski problem u tim stvarima a ne igrački. Da ne ulazimo sad u detalje i tzv “gortat blokove” koji nam malu decu prave kad je recimo Bruno u igri.
Primera radi oko sakrivanja nas je čupavi u prošloj utakmici objektivno ofanzivno rasturio, a da ga mi nismo defanzivno neutralisali.
Na kraju krajeva ja uvek vrtim istu poentu, igrači moraju da odgovaraju više identitetu ekipe ako nemamo para za dvosmerne. Da je on kod Duleta bio bih apsolutno za klupiranje mada je Dule znao da igra i sa takvim igračima (mladi poljoprivrednik s tom razlikom sto je bio mlad) i kao što sam bio protiv Mačvana jer nije mogao da da defanzivni doprinos.
Ako smo očigledno ofanzivna ekipa, meni je ključno da mi napadački radimo savršeno, a odbrana nek se krpi, a nama trenutno napad jako štuca što se vidi i po ofanzivnom rejtingu koji je pao od prvog mesta do ne znam kojeg.
Zato i uvek naglašavam bitnost tih igrača kao Exum i Dozier.
Štuca jer u većini slučajeva ili nemamo dubinu a čak i ako imamo to je jednosmerna ulica nema onih Željkovih kombinacija s povratnim itd.
Al uostalom da vidimo i šta nam sprema ostatak sezone.
Pauza oko kupa može biti korisna pre svega za Bruna da uđe u neke napadačke akcije i defanzivne sa onom fizikom, i da se vidi da li se nešto može sa Frenkom uraditi na fizičkom planu.
 

Žoc_kralj

Grobar
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
375
Reaction score
2.171
Локација
Trstenik
Mene interesuje zašto sudije nisu zaustavile igru nakon što je brazilski kepec postigao koš? Dade on koš a vreme ide i ide dok naši ne uspevaju loptu da prihvate. A jasno je da sudija treba samo da dune u pištaljku da bi ovi za zapisničkim stolom zaustavili vreme. Ali šta ga boli kurac, kad je za njega bolje da vreme istekne i Cigani pobede!
 

MRTN_kingsk

Grobar
Учлањен(а)
07.07.2021
Порука
210
Reaction score
2.077
Локација
Skopje
SK: Sudije priznale tri velike greške na štetu Partizana
"Konkretno, u pitanju su tri detalja: nepriznata trojka Džejmsa Nanelija zbog dosuđene tehničke greške Janisu Sferopulosu kod rezultata 70:54 na 27 sekundi pre kraja treće deonice, peti prekršaj Pi Džeju Doužeru u 24. minutu i, konačno, nedosuđen prekršaj nad Aleksom Avramovićem na 2:53 minuta pre kraja kod vođstva crveno-belih 81:73."
 

Vanjor

Grobar
Учлањен(а)
10.03.2023
Порука
324
Reaction score
2.273
Локација
Novi Sad
Mene interesuje zašto sudije nisu zaustavile igru nakon što je brazilski kepec postigao koš? Dade on koš a vreme ide i ide dok naši ne uspevaju loptu da prihvate. A jasno je da sudija treba samo da dune u pištaljku da bi ovi za zapisničkim stolom zaustavili vreme. Ali šta ga boli kurac, kad je za njega bolje da vreme istekne i Cigani pobede!
Zaustavljeno je vreme kad je lopta usla u kos na 4.9. Mislim u celoj ovoj pljacki ovo je najmanje diskutabilno ako dobro vidim na snimku.
Ne znam samo jel bila u planu izmena, a da zapisnicki sto nije reagovao, jer bi hladnije glavi usli u napad imali bi 10ak sekundi da se smirimo i ne bi bilo prvi put da niskom petorkom resimo situaciju preko celog terena za par sekundi. Ko zna sta je bolje ovako smo napali na nepostavljenu odbranu al nije uslo jbg..
 

Kentucky

Grobar
Учлањен(а)
22.05.2018
Порука
233
Reaction score
1.379
Локација
Western filmova
Kakvi su cigani klošari, sunce ti... Životni uspeh im je jedino pobeda protiv nas. Dali bi sve što imaju, brata, ženu, oca, majku, veru za večeru bi prodali, samo da nas pobede na bilo koji način. To im je vrhunac. A mi se na njih osvrćemo, kao Peković na Gogu Sekulić. Zabole nas, da ne kažem šta. Nije se Željko vratio, da se raspravlja sa mafijaškom pudlicom, niti, da visi po televizijama, da piše saopštenja, kuka i plače. Vratio se, da pokori Evropu. Real, Barsu, Fener, Efes... Velika razlika, izmedju ta dva sveta. Kada ti je vrhunac, da pobediš Partizan sa 18000 neandertalaca i kromanjonaca na tribinama, koje rodjena mama ne može razumeti, šta trabunjaju i galame. A opet, na njihovu žalost košarkaški svet i dalje neće davati 5 para, na pudlicu i njegove debile u najružnijim bojama. Pričaće se samo o Partizanu. Zato, što se brinete braćo i sestre? Nismo isti. Ceo svet to vidi.
 

vratonja

Grobarčina
Учлањен(а)
03.08.2007
Порука
2.801
Reaction score
1.116
Локација
Ivanjica
Dobro je da su priznale sudije , nije alibi za poraz. Ali značiće nam na psiho planu da više nema opuštanja od prvog minuta zato sto će opet da te svesno kradu …
 

OnlyYou

Grobar
Учлањен(а)
28.03.2008
Порука
752
Reaction score
246
Malo o kosarci pre svega. Partizan ovu sezonu iako je talentom na vecem nivou nego prosle godine igra mnogo losije, pogotovo u ovom delu godine. Razloga je mnogo, ali je jasno da se kockice jos nisu slozile.
Egzuma je zamenio PJ, licno Dante mi je prirastao za srce, ali osim atraktivnih zakucavanja PJ je u globalu bolji kosarkas, opet jasno je bilo posto je prvi put u evropi za razliku od Egzuma da nece sve ici tako glatko i nije. Dozer se mnogo trazio, lutao, pravio naivne greske (neke pravi i dalje), ali je vremenom postao ozbiljna snaga ovog tima. Moze se reci da je jedino pojacanje koji isporucuje ono sto se ocekivalo. Malo jos da smanji "pecanje" svake lopte gde vise izgubimo njegovim faulovima nego sto dobijemo ponekom ukradenom i to ce biti to. Verujem da ce ako Partizan udje tu top10 tj 8 i ako kolena nastave da ga sluze on na kraju sezone kao i Dante nazad u nba.
Jare definitivno ima neki problem licne prirode ili neku povredu/bol za koju ne znamo, momak igra sve osim onog sto mu najbolje ide, a Jaramaz bez pritiska na loptu, bez prodora je prosecan euro kup igrac.
Ponitka je zaglavljen u zoni sumraka, mali za trojku, bez sigurnosti u vodjenju i kreacije za pleja i bez suta za dvojku. Decko je univerzalac koji u ovom timu nije (jos uvek) uspeo da nadje svoju ulogu. Nacin igre koju forsira Obradovic mu ne ide na ruku, kad trener ocekuje da budes vrhunski u tom sto radis, ne pomaze to sto znas sve, ali ni u cemu nisi vrhunski.
Smit je kasno dosao, nije uspeo da se uklopi brzo kao sto smo ocekivali i ostaje da se vidi da li ce biti uopste vremena da se saceka, verujem da nije uopste los igrac, ali mu okolnosti ne idu u prilog.
Dolazimo do centarske pozicije gde imamo i atletiku i skocnosti i brzinu i vrhunsku centarsku tehniku i mekan sut, ali nazalost sve je to podeljeno na dva igraca, a obojica imaju ogromne mane koji nikako ni da zamaskiramo i sakrijemo niti da oni poprave. Nesto od toga mora da se desi ako Partizan planira bar da ponovi proslogodisnji rezultat u EL. U par situacija smo videli da moze i da se preduprede lose kretnje u odbrani Frenka, a takodje moze da se ozbiljno istaknu najbolje Kaboklove napadacke strane. Ono sto je jasno da obojica moraju sve da shvate mnogo ozbiljnije i odgovornije.
Sto se tice starosedelaca, o Tristanu, Balsi i Djusi ne bi nista govorio, stvari nisu otisla ni milimetar napred, tu smo gde smo bili prosle godine i ne vidim kako ce se to popraviti.
Aleksa je imao opet svoje probleme, decko je stvarno baksuz, ali verujem da ce biti sve bolji i bolji kako vreme odmice i bice nam odredjena snaga u tim rovovskim/ruznim utakmicama.
Smajli ozbiljno razocarenje, zbog virusa je izgubio ono malo misicne mase sto je imao, na peticu vise ne moze, sut je znacajno pokvario, vise ni sam ne veruje u njega, ne ide ni u kontakt, i dalje je jako nespretan i potezi su mu totalno neinteligentni, napadacki arsenal mu se svodi na fejd avej suteve i prikucavanja. Velika steta sto ovaj rad sa najboljim trenernom evrope, neverovatne atletske sposobnosti i ovo vreme koje dobija u jednom ozbiljno euroligasu ne korsiti da bude bolji vec sve uzima zdravo za gotovo, a verujem da nije daleko od velikog pada u karijeri i nadam se da ce se dozvati pameti, krajnje mu je vreme.
Trifunovic na pocetku sezone lose, ali posle povrede jako dobar, mislim da polako shvata da nikad nece biti napadacka opcija, vrhunski strelac i najbolji igrac, ali da moze da bude igrac tipa Nikole Kalinica, neko ko je elitni defanzivac, ko moze da prezume od keca do petica, ko moze da zagradi, skoci, pa i pogodi svoje suteve kada mu se ukaze sansa. Nadam se da moze da napravi jos jedan iskorak, jednu stepenicu gore pre svega u napadackoj igri i to bi onda bila jos jedna snaga ovog tima.
Naneli je na svom nivou, briga o telu, forma, sut sve vrhunski. Isporucuje i vise nego sto je Zeljko ocekivao kada ga je dovodio.
Zek je tata, malo losija forma, ali to dolazi na svoje mesto, borba, htenje, ludost. Prava Partizanstina, neko ciji primer treba da slede i Pj i Kaminski i Bruno, bar sto se tice odnosa i htenja.
Ledej nije doven da bude prvi strelac, da skoci hiljadu puta, doveden je da bude borac i da cini tim boljim, a on to svakim sekudnom na terenu radi.
Na kraju kapiten, za sada ocajna sezona Pantera, povrede, forma, nenormalan odnos sudija prema njemu, velika skoncentrisanost svih odbrana bas na njega su doprineli da Kevin ne lici na sebe do sada. Veliku mu je i odgovornost Zeljko dao, mnogo ocekvianja, mnogo lopti i na prenosu i na ogranizaciju i u zavrsavanju. Kada krene lose, pokusava da kompenzuje pa to ispadne jos gore. Nadam se da ce ovaj period kada je PJ seo na kormilu da pruzi Panteru potrebnu priliku da se polako vrati na ono svoje prepoznatljivo.
Ovaj Partizan ima mnogo rezervi, mnogo stvari koje se moraju popraviti, mnogo nedorecenih igraca, mnogo losih formi, ako bi samo delic tih stvari seo na svoje mesto, ja ne bi brinuo da cemo i u EL i u Abi napraviti korak napred ili ako nista ponoviti proslogodisnje rezultate. Verujem aposlutno Zeljku jer ponekad izgledamo kao Golden Stejet, a to znaci da mozemo i da se radi kako treba, samo da nesdostaje konstantnost.

Sto se tice utakmice sinoc, poraz koji ne boli. Poraz koji nista ne znaci, poraz u kom smo pokazali da smo bolja ekipa, iskreno verujem poslednji poraz od njih ovde sezone jer oni stvarno nemaju cemu da se nadaju ovom igrom, bolje tesko da mogu. Ozbiljnim pristupom 40 minuta smo bar 20 poena bolji od njih. Jedna stvar je nedopustiva, a to je odnos prema igri iz prvog poluvremena i nadam se da ce neko svima da skrene paznju da to ne moze tako.

Zeljko je prevelik gospodin da bi se valjao u blatu sa ovim olosem preko puta, zato Ostoja i uprava ako je imamo mora da uradi sve da se ovakvi cirkusi ne ponavljaju, da imamo koliko je moguce fer utakmice u daljem toku abe i kupa. Ne mislim da treba da odgovaraju pudlici na njegove gluposti, njega je najpametnije samo ignorisati jer ga to ubija, a treba da izvrse pritisak i uticaj na sudije, na abu, na savez, da pokazu da mi nismo repa bez korena vec najveci klub ovde, sto kroz istoriju sto u ovom trenutku.
 

Cobi

Početnik
Учлањен(а)
20.01.2024
Порука
110
Reaction score
338
Sto se tice tog zadnjeg napada je ili ili. Da ga je smajli skroz usvojio bio bi mozda kriv za trojku. Mada generalno jago je tu gledao samo napred ko konj i cak mislim da nista sem kosa nije ni gledao.
Sto se tice Frenka on moze da se sakriva al ne protiv svih ekipa i jedna od skrivalica je to agresivno iskakanje, udvajanje uz njega i nisko i visoko, usmeravanje dodavanja. To je sve lako reci i nacrtati. On je veoma inteligentan igrac, brzo donosi odluke, i kao takav on pohvata i kretnje i rotacije al dzaba kad noge i ruke ne isprate ono sto on zeli a drugo te dugogodišnje navike neigranja odbrane, selekcije faulova se sad tesko ispravljaju.
Sto se tice napada on nam sada npr deluje dosta manje fluidnije al kad ekipa namirise da nam ne ide sut idu na rizik, mi nekad i preskacemo sut pa malo deluje... Kad krene sut niti ce neko tek tako da nas udvaja pa ce biti lakse izolacije ili ce biti napunjen trojkama ili poenima pod kosem pa ce sve izgledati fluidnije i lakse.
Mene vise druge stvari brinu a to su Ponitka, Danilo, Jalen, Tristan. Ako mi mislimo da nam na svim mecevima Dozer, Ledej, Panter, Naneli prave razliku a da ovaj gornji cetverac bude bezopasan po megu igokeu a kamoli protiv kurve, i El ekipa bar iole, onda jebes celu pricu.
Npr u finalu mi kurvu dan za dan u finalu mozemo da dobijemo al ako rezervisti uzmi 10 do 20 efektivnih minuta onako svezi, a ne tek da bi odmorili bitne. Ne lipsi magarce.
 
Top