Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - uprava, marketing, transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

Bergman

Grobarčina
Учлањен(а)
18.12.2014
Порука
1.059
Reaction score
189
Локација
zapad
Dokle je stigla saga oko zakona o privatizaciji sportskih klubova? Scenario u kome KK dobija vlasnika ne mogu nikako zamisliti i nekako mi je najrealnije da to ide u paketu, FK kao perjanica i KK za kojeg bi se morao odvojiti određen iznos iz FK za budžet. Propasti FMP se ne treba sladiti, desio se on ili ne u skorijoj budućnosti, već se treba posvetiti vlastitom dvorištu, ali nas prošlost neminovno podsjeća da su politički projekti kratkog daha. Brzog usijanja, ali tome dođe kraj. Loše je što će trenutna garnitura na vlasti sigurno vladati bar 3-4 godine a do tada ko preživi pričaće..

Nismo ni svjesni kakve bi rezultate postizali da stanemo na noge, da dođe neko sa planom, da kaže prvu godinu budžet toliki, drugu toliki, treću toliki.. očekuje se prvo, drugo, treće.. toleriše se prvo, drugo, treće.. da se uvede reda u marketing, da se reguliše prodaja ulaznica, ulaganje u omladinsku školu, skauti.. da se najveći klupski košarkaški simbol države vrati gdje mu je mjesto. Sa trenutnim stanjem, gdje se Dule vrti na 5 pozicija grebući i rukama i nogama da održi klub u životu ne može se daleko dogurati. Ma i manji budžet, ali da postoji neki plan, da se od nečega krene, da neko može garantovati ta sredstva..kontinuitet.. ali to je zasad pusti san.
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Dokle je stigla saga oko zakona o privatizaciji sportskih klubova? .
Dok ne nađu ciganki vlasnika ništa od toga.
To je jedini razlog zašto do sada nije bilo privatizacije. Premijer je (kao što radi tokom cele svoje političke karijere) besumčno slagao kada je ovo rekao, pre nešto više od mesec dana.
Vučić: Nemam dovoljno snage, ni podrške za privatizaciju klubova.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/5...jno-snage-ni-podrske-za-privatizaciju-klubova

Takav borac protiv korupcije, uhvatio se u koštac sa "rešavanjem pitanja" Kosmeta, ne može mu niko ništa u borbi da Srbiju postavi na zdrave temelje, jedino ne može da se izbori sa sportom, zato što šipkaš sa severa ne uspeva nikome da uvali svoj omiljeni klub, pa zbog toga trpi ceo srpski sport.



Što se tiče privaticaije košarkaških klubova, to je posebna priča i sama po sebi nema ekonomske izvodljivosti za vrhunske klubove, osim ako fudbalski klub direktno ne stane iza KKP, kao svoje sekcije, po principu najvećih španskih klubova, koji opet rade i funkcionišu u potpuno drugačijem ambijentu, pa je faktički nemoguće u potpunosti prekopirati takav model.


Trebaće nam dosta pameti da preživimo ovaj turbolentni period.
 

Tribonijan

Grobar
Учлањен(а)
24.12.2013
Порука
326
Reaction score
199
Локација
crno- bela planeta
Ovakva Evroliga bema buducnost! Zato je Demirel i krenuo u akciju, jer zeli da razjebe privatnu ligu spanskog djilkosa. Demirel je vrlo jak igrac i turski savez im je vec okrenuo ledja. Kada ode turskinsavez, odose i generalni sponzori Efes i TA. Na to dodaj i suskanja da je NBA spremna da podrzi FIBA i mozes naslutiti skori kraj mafije pod vodstvom spanskog pedera! Jedna je stvar jasna, licence ce biti ukinute cim FIBA preuzma Evroligu.
 

Psycho

Početnik
Учлањен(а)
06.01.2015
Порука
25
Reaction score
10
Lično, ne bih voleo da vlasnik FK dobije i KK.
Kad bi se pošteno radilo, FK bi mogao da bude dobar biznis...Igrače je moguće proizvoditi i prodavati za dobru lovu. Sa druge strane, u okruženju u kojem smo i sa šljamom koji se vrti oko kluba, strah me je i da pomislim ko bi mogao da postane vlasnik. Tendencije kretanja u društvu takođe ne idu u prilog.
Ja sam već dugo vremena prilično ravnodušan prema FK, ali kad pomislim da neka spodoba uđe i u KK želudac mi se prevrne.

Ono o čemu ja razmišljam (a interesuje me i da li neko zna za sličan primer) je da se KK pretvori u neku vrstu (poluzatvorenog) partnerskog društva. Ne jedan vlasnik, nego grupa...
Projektuješ godišnji budžet (recimo 5 miliona E) i podeliš ga na broj upravljača (1000)...znači svako kupuje mesto za 5 soma. Proces se vrti na (1, 3, 5)godišnjem ciklusu. Prednost imaju trenutni partneri, bivši/sadašnji igrači, funkcioneri, prijatelji kluba... Ko želi može da ponudi i veće učešće, što ga rangira bolje, ali priliku da to i ostvari dobija samo ako primarni ciklus učešća nije kompletiran. Znači - ko god (u prvih 1000) ponudi 5 soma, ima mesto u partnerstvu. Nakon toga kreće sledeći krug za 10 itd.
KK nema značajne nepokretnosti, pa se o tome ne mora brinuti.
Svi prihodi (pošto je budžet zatvoren još na početku sezone) se dele prema udelu u partnerstvu.
Partneri postavljaju upravu - poslovnog, sportskog direktora...
Pravo odlučivanja prema jedinici učešća (5000E - 1 glas) na godišnjoj skupštini.

Na taj način klub vode oni koji ga vole, žele da učestvuju i spremni su da investiraju.
 

amansio

Grobarčina
Учлањен(а)
03.02.2007
Порука
2.144
Reaction score
4.603
Локација
tamo daleko......uz grupu JNA
Ong trenutka kad dođe do privatizacije KK-a,FK-a pa i bilo kojeg drugog kluba sekcije JSD Partizan to više nikad neće biti naš "stari"Partizan.Primer jedan -vlasnik KK Židov,vlasnik FK Arapin i oni će surađivati ?Posle toga prestaje interes Partizana ostaje samo interes vlasnika .
Uživajte u ovom što imate ,kakvo je takvo je,naše je.Privatizacijom postaje njegovo.Na našu sreću do nje neće doći brzo
 
Последња измена:

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.182
Локација
ante portas
Kamo sreće da dođe do privatizacije, da se konačno oslobodimo lanaca i dotacija drzave.Nažalost od toga nema ništa. Dok se ne reši status državnog mezimčeta osuđeni smo na ovo. Svestan je onaj u čijim je rukama vlast da bi privatizacijom Partizana zvezda svetlosnim godinama ostala iza nas.
 

MilKol

Grobar
Учлањен(а)
13.12.2010
Порука
845
Reaction score
110
Локација
Voždovac
Napokon se priča o pravim stvarima I onom što je bitno.

Da se u Fk iole normalno razmišljalo, u interesu kluba, danas bi taj Fk mogao da izdržava KK I to da ga opskrbi za borbu za final four...

Ali razmišlja se samo kako da se lapi. Nema zdrave poslovne logike. Svako ulaganje je rizik. Naravno negde je rizik manji negde veći. Da smo ulagali u fudbalsku ekipu, polovinu onoga što plasman u ligu šampiona donosi, danas bi mi bili zdrav klub I sportsko društvo. Jednostavno, ulaganje ne garantuje i igranje ali znatno povećava šanse. Pogotovu ako pogledate s kakvim smo ekipama igrali za prolaz u poslednjih par navrata.

A sa tim novcem I prodajom igrača, danas bi KK bio stabilan. Plus od stvaranja svojih igrača bi vremenom mogao da sam obezbedi veliki deo neophodnog novca. U fudbalu I ovakvom domaćem bednom, opet ima dosta para. Ali I lopova...

Nama je sad frka da stanemo na noge. Jer nemamo sa čim ni da prikupimo makar ekstra talente I da radimo I brusimo dijamante... Jer da bi se oni izbrusili potrebna je jaka konkurencija, nje vise nema... Sada je samo ostao veliki majstor... Pametnom dosta, ali ...
 

Dirigente

Grobar
Учлањен(а)
29.03.2014
Порука
210
Reaction score
52
Ovakva Evroliga bema buducnost! Zato je Demirel i krenuo u akciju, jer zeli da razjebe privatnu ligu spanskog djilkosa. Demirel je vrlo jak igrac i turski savez im je vec okrenuo ledja. Kada ode turskinsavez, odose i generalni sponzori Efes i TA. Na to dodaj i suskanja da je NBA spremna da podrzi FIBA i mozes naslutiti skori kraj mafije pod vodstvom spanskog pedera! Jedna je stvar jasna, licence ce biti ukinute cim FIBA preuzma Evroligu.
Izvini Tribonijan, ali ta prica nema veze sa realnoscu, ne treba podgrevati nade gde ih nema. Prvo, sledeca sezona EL je garantovana ovakva kakva je, znaci bilo kakve promene (ako ih uopste i bude) bi se odnosile na sezonu 2016/17. Drugo, Turkish Airlines ima ugovor sa EL do 2020 godine, a Efes je sa ULEB-om od pocetka, to je ozbiljan biznis svet koji odluke odnosi dugorocno a ne od danas do sutra. Trece, najbolje da grupa birokratskih bezveznjaka u FIBA moze ikome da drzi predavanje o vodjenju lige i lopovluku, da su znali da upravljaju ne bi izgubili kada je bio i prvi sukob.
Da ne pricam o uskladjivanju pravila, najbanalniji primer video replay, pogledaj kada su ga uveli u takmicenja, pa se seti i polufinala SP u Istanbulu.
To sto je Demirel ojacao sa jacanjem turskog saveza nije dovoljno da preuzmu EL.

Mi smo podrzali ABA ligu na poslednjem sastanku i doci ce do nekih promena u menadzmentu i vlasnistvu, interes KKP mora da bude isti kao i interes najvecih klubova Evrope a oni su uz sadasnju EL uz odredjene modifikacije. Sigurno nam nije interes ova FIBA Balkanska liga u kojoj igraju Pristina i Kavadarci. A zaboravi da ce u EL da idu prvaci drzava to je neostvarivo cak i u nekoj skorijoj buducnosti, pa cela Istocna Evropa je trenutno u 2 lige, ABA i VTB, to niko nece da razjebava i da eksperimentise sa prvacima tamo neke Estonije, Letonije, Kazahstana. EL moze samo da se smanji, nikako da se povecava, to i planiraju u sledecim sezonama.

Mi treba da se izborimo da NIS produzi sponzorski ugovor, tih 800k koji su isli na porez se oslobadja ove godine ali ugovor istice. Iz NIS-a su rekli da ce uzeti u obzir da li smo imali rezultate u ove 3 godine, losa stvar je sto NIS ne stoji dobro, smanjuju troskove, a nema ko politicki da pritisne da obnove ugovor. Kada bi ostao ugovor, uz bazni trio Tepic-Muric-Milutinov, moze da se vrsi neka nadgradnja tima da bas ne idemo komplet sa juniorima.
 

ld79

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2010
Порука
172
Reaction score
24
Локација
Beograd
Sve dok se ne smeni Vucic je mlacenje prazne slame.
 

rus

Grobarčina
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
1.410
Reaction score
4.464
Uvekl gledam prvo sebe i šta sam dopirneo nečemu da se desi ili ne...
Po meni sve je počelo 2010., kada je izbio konflikt između navijača i rukovodstva kluba oko karata za final 4 = izgubili smo hemiju i nikada više nije bilo one čuvene naše atmosfere koja je bila na vrhuncu protiv makabija u areni.
Drugo i najvažnije je period Vlade Jovanovića kada smo nerezonski trošili novac umesto da smo tada uradili smenu generacija, vratili dugove, očistili repove.
Treće dolazak Duleta i izbacivanje iz tima Kecmana i Božića - nisu to zaslužili...
Božić bi sigurno više doprineo od Tomasa, Kecman bi uvek mogao da odigra svojih 5 minuta kada se lomi...
Četvrto- promašaj sa igračima (prvenstveno kao ljudi) - Miljenović, Anđušić (umislili su da su igrači, sada se vidi da su ništa posebno), Gordon, Kinzi, Musli, Gagić, Šalić.
Peto - Kačimo se lično sa pičkoustim fanatikom koji vedri i oblači u zemlji Srbij i šta smo dobili osim 1.200.000 evra ukinutih sponzorstva. Šta smo od toga dobili - opet su nas sveli na ikebanu
Potreban je restart i Dule koji će se baviti sami i isključivo košarkašima i timom.
Bolje je da tu energiju usmeri na dobar skautig i školu košarke
Potrebno je da ovi naši u u pravi shvate da je 21 vek i da je potrebno ići u nogu sa njim - marketing usmeren na potrošače - atributika, sezonske, privatni sponzori, rad sa dijasporom.
 

mr Kiza

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
444
Reaction score
16
Drugo i najvažnije je period Vlade Jovanovića kada smo nerezonski trošili novac umesto da smo tada uradili smenu generacija, vratili dugove, očistili repove.

Cini mi se da smo u rosteru imali 20 prvotimaca te godine, a na kraju je to bila verovatno najjadnija kosarka koju smo igrali u zadnjih 20 godina..


Treće dolazak Duleta i izbacivanje iz tima Kecmana i Božića - nisu to zaslužili...
Božić bi sigurno više doprineo od Tomasa, Kecman bi uvek mogao da odigra svojih 5 minuta kada se lomi...

Uz duzno postovanje, obojica su vec bila na zalasku karijere, a Jovanovic je Bozica i te poslednje sezone 2011/12 drzao na parketu po dvadesetak minuta, iako se ovaj raspadao, dok je Bogdanovic nosio vodu i ulazio na +25 na minut pred kraja protiv Zlatoroga i slicnih timova.


Četvrto- promašaj sa igračima (prvenstveno kao ljudi) - Miljenović, Anđušić (umislili su da su igrači, sada se vidi da su ništa posebno), Gordon, Kinzi, Musli, Gagić, Šalić.

Ajde za neke, ali sta je Miljenovic kriv, decko je za nas odigrao ukupno minut i po, a sutnut je iz tima zarad nekog Tori Tomasa (sad bi nam Miljen legao kao budali samar)

Peto - Kačimo se lično sa pičkoustim fanatikom koji vedri i oblači u zemlji Srbij i šta smo dobili osim 1.200.000 evra ukinutih sponzorstva. Šta smo od toga dobili - opet su nas sveli na ikebanu

Problem je sto se on kaci sa nama, ne mi sa njim.
 

Теслић

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
1.356
Reaction score
204
Локација
Република Српскa
Armani uzima Murića na kraju sezone
Prema pisanju specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, Armani iz Milana zainteresovan je da sledeće sezone dovede Edu Murića u svoje redove

Prema pisanju specijalizovanog košarkaškog portala Sportando, Armani iz Milana zainteresovan je da sledeće sezone dovede Edu Murića u svoje redove.

Predsednik tima iz Milana Flavio Portalupi bio je u Beogradu pre nekoliko nedelja kako bi skautirao slovenačkog reprezentativca koji ove sezone prosečno beleži 11,3 poena, četiri skoka i dve asistencije u dresu Partizana.

Murić je došao u Humsku na startu ove sezone, a ugovor je potpisan na dve godine sa opcijom da se produži na treću.Pre Partizana, igrao je za Krku iz Novog Mesta, a standardan je član reprezentacije Slovenije.
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.249
Reaction score
2.841
- Због неизмирених финансијских обавеза суспендује се екипа КК ПАРТИЗАН НИС (члан 67 Пропозиција такмичења) и неће имати право наступа у 3. колу Суперлиге, уколико до тада не измири доспелу обавезу – пише у саопштењу КЛС.

Vidim niko ne pise pa da postavim ovdje. Zbog cega je ovo?

Zurnal inace.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.473
Reaction score
41.220
Локација
Žrnov
Ako odeš na temu KK Partizan, videćeš da nisi u pravu :wink:
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.249
Reaction score
2.841
E kretena. Meni zabagovalo na prethodnoj strani :D. Hvala. Brisite mi oba ova.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.473
Reaction score
41.220
Локација
Žrnov
Ovi naši iz kluba ne j** živu silu...

Ne oglašavaju se po pitanju ove suspenzije i namere da (ne)plate kaznu...
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.182
Локација
ante portas
Ovi naši iz kluba ne j** živu silu...

Ne oglašavaju se po pitanju ove suspenzije i namere da (ne)plate kaznu...

Sta ima da se javljaju...Zar bilo kakvo obavestenje ima smisla u ovoj zemlji sveopste kontrole i dominacije ciganskih sns botova ? Koju poruku poslati ?Kome? Vesti dovoljno govore.Nekom suspenzija,a nekom sponzorstvo Gasproma za licencu od ko zna koliko miliona eura.A evo danas se javio bandit umilnog osmeha najavljuje jos veci budzet .
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.473
Reaction score
41.220
Локација
Žrnov
Posto sam ja pre izvesnog vremena pomenula ovu temu, evo Duletovog odgovora :)

Iz Partizana poručuju: Fuzije sa Megom neće biti! Oni su u partnerskim odnosima sa Zvezdom...

Inace, meni posebno zanimljiv deo:

Pomoć koju je Partizan dobio od fudbalskog kluba u iznosu od 200.000 evra, potom i od bivšeg potpredsednika fudbalske sekcije Mileta Jovičića, koji je pomogao sa 25.000 evra je ogromna u ova teška vremena......
 

kecman

Grobarčina
Учлањен(а)
23.01.2008
Порука
3.702
Reaction score
356
Јасмина, тих 25 хиљада евра су дониране током црно беле вечери, 23. марта, у Чачку. Званично је Топола комерц донатор, мада се незванично могло чути да је Милетова фирма параван, а да је донатор Бане Ружић.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top