Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Sale Stanojević

Статус
Затворена за писање одговора.

MS22

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2012
Порука
505
Reaction score
665
Локација
Beograd
Aha, ok, fala na odgovoru :)
Malo mi je bilo cudno da vidim gomilu hvalospeva a da ne znam kakvo misljenje vlada... Ako se ne bi gledale samo trenerske sposobnosti onda se skoro sasvim slazem!
 

macan666

Početnik
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
181
Reaction score
228
I kada se gledaju samo trenerske sposobnosti Sale je apsolutno najbolji! U stvari, on je uz Djukica jedini pravi moderan trener koga smo ikada imali... a i od njega je bolji.
 

Peksijan

Banned
Учлањен(а)
30.09.2012
Порука
3.391
Reaction score
366
Локација
bora bora
Stanojević za SPORTAL.RS: Nameštanje derbija je nemoguća misija

Aleksandar Stanojević započinje novi list u svojoj trenerskoj biografiji. Bivši trener Partizana, koji je iz zemlje otišao sa gorkim ukusom u ustima, posle Dalijen Aerbina, u narednom periodu predvodiće sa klupe još jedan kineski tim – Peking Guan. Iako je oteran iz Humske, miljeniku navijača Partizana srce je puno kada i godinu dana kasnije čuje pokliče navijača: "Ti si prvi trener, Stanoje!".

Stanojević kaže da je tokom godine bio poptuno posvećen poslu. Minulih desetak dana iskoristio je za posetu domovini, vidi se sa prijateljima, a pre povratka u Kinu SPORTAL.RS je iskoristio priliku da razgovara sa trenerom koji je dominirao sa crno-belima u Srbiji.

Nije vas bilo dugo u zemlji, da li ste se uželeli kuće?

- Naravno da mi nedostaje Beograd, ali bukvalno sam na internetu po ceo dan, živeo beogradski. Pratio sam medije, vesti i novine, a tamo sam radio i bio opterećen poslom. Znam zašto sam otišao, a tamo i nemaš vremena da se opustiš, tako da nije bilo nostalgije – počinje Stanojević razgovor za SPORTAL.RS.

Nekadašnji trener crno-belih kaže da ipak postoji momenat kada mu nije svejedno:

- Dogodi se kad si kad si kod kuće, pa "vrtiš" Jutjub, neka utakmica, neka situacija, scena na terenu, prekid utakmice Zvezda – Partizan na "stadionu crveno-belih... To te negde drži, čuvaš tu nostalgiju i tu te uhvati malo kriza, jer to je bilo deo tvog života u Srbiji.

Stanojević, naravno, i dalje ima prijatelje u Partizanu, sa kojima je u kontaktu.

- Kad dođem sa utakmice u restoran u "Zemunelu" na večeru, meni su oni svi iz Partizana, od kelnera do gazde. Sa nekima se naravno redovno čujem. Sa Krstajićem sam se čuo nekoliko puta, igrali smo zajedno, funkcionisali dobro, ali nismo prijatelji već smo se zbog posla super našli i imamo mnogo dobar odnos. Nismo toliko bliski prijatelji da se čujemo svakodnevno. Imam krug prijatelja sa kojima se znam 20 godina i neprekidno smo u kontaktu.

Bivši strateg crno-belih kaže da kad god može gleda utakmice voljenog kluba.

- Budim se noću da bih gledao. Kada sam otišao zbog svih tih stvari, nisam gledao, jer sam želeo da se distanciram. Nisam gledao ni pratio, od AEL-a sam počeo i gledao svaku utakmicu koju sam bio u mogućnosti da gledam.

Kada gleda mečeve bivšeg kluba, Stanojević bi, poput svakog trenera, nešto promenio, uneo svoje novine, pošto većinu sadašnjih prvotimaca zna u dušu.

- Naravno, to je prirodno. Da li je moguće da ovaj igra ovo, ili što nije ovako… Razmišljaš o tome i pratiš, nemoguće je da nemaš neki stav. Ali, kada nisam tu, ne volim da dajem savete kako bi nešto trebalo da se radi. U datom trenutku nije lako ni doneti odluku, ali naravno da sam imao određena razmišljanja u svakom smislu te reči.

Navijačima Partizana najviše smeta bilans u derbijima od kada Vas nema, četiri uzastopne pobede Crvene zvezde.

- Naravno da nije prijatno posle četiri pobede najvećeg rivala. Žao mi je zbog ovog poslednjeg derbija, jer ne pamtim kada je Partizan bio toliko dominantan na stadionu rivala u prvom poluvremenu. I da ne pobediš u takvoj utakmici, to mi je baš teško palo. Jer ja kažem, kada su oni u lošoj situaciji, uradi da budu u još lošijoj. To je trenutak koji ti moraš da iskoristiš i moraš da ih baciš još više u rezultatske probleme. To je prirodno, takmičarski, i tu mi je bila želja da ih pečatiramo.

U derbiju smo videli dva različita poluvremena, a po gradu su kasnije počele da bruje priče da je meč namešten.

- To je nerealno, to je za mene nemoguća misija, moj mozak to ne može da shvati. Da neko uopšte može da to pomisli, to je moje mišljenje. Iako sam toliko daleko, iako smo pričali na tu temu, ali kad je direktan duel Zvezde i Partizana u pitanju, mislim da je to nemoguće uraditi. Možda se stvarala atmosfera da Zvezda mora da dobije i da se pravio taj neki pritisak, kao što se pravio i ranije. Na mojem poslednjem trenerskom derbiju na "Marakani" stvorio se neverovatan pritisak da Zvezda mora da dobije utakmicu. Tada nam nisu dali da uđemo u tunel, bilo je mnogo problema, sviran je izuzetno čudan penal. Ali, opet neverovatno zvuči i ja nijednog trenutka nisam imao sumnju da je poslednji derbi bio regularan.

http://sportal.rs/news.php?news=89146
 

Peca

Grobarčina
Учлањен(а)
21.04.2009
Порука
3.415
Reaction score
3.361
Локација
Krcunija
Stanoje, naravno da nameštanje derbija iz tvog ugla deluje nerealno i nemoguće, zato si i najuren iz Partizana. Ali iz ugla Mutave spodobe itekako izgleda realno. Doduše, derbi nije namešten, već je igračima Partizana prećeno! Mada, reče nam Bane Roleks juče da on nema takvu informaciju, zašto mu ne bi verovali :puke
Tek sada vidimo da je odluka da ekipa ostane na terenu u poluvremenu 141. derbija u stvari donela pobedu tada.
 

Feanor

Grobarčina
Учлањен(а)
16.03.2012
Порука
1.141
Reaction score
93
Локација
Vranolujni
Normalno da je za coveka nerealno kad on ne funkcionise sa takvim osobinama prevaranata.

Jer ja kažem, kada su oni u lošoj situaciji, uradi da budu u još lošijoj. To je trenutak koji ti moraš da iskoristiš i moraš da ih baciš još više u rezultatske probleme. To je prirodno, takmičarski, i tu mi je bila želja da ih pečatiramo.

jedna rec... LEGENDA!
 

markmilos

Početnik
Учлањен(а)
27.12.2007
Порука
160
Reaction score
2
http://www.sportske.net/vest/interv...-misija-u-partizanu-nije-zavrsena-108420.html

Moram da izdvojim ovaj odgovor:
"Da li možemo da kažemo da ste misiju u srpskom fudbalu završili, ili nikad ne reci nikad?

"Ne, sigurno. Mlad sam trener i nisam završio posao u Srbiji. Misija će biti ispunjena kada sa Partizanom ostvarim evropske snove, a to je veliki korak napred u Ligi šampiona", poruka je Saleta Stanojevića navijačima Partizana." :)

P.s: izbrisite, ako su sportske.net zabranjene.
 

maximilian72

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2011
Порука
6.100
Reaction score
2.039
Локација
Ispod zenine suknje
Jedina vrijedna fudbalska vijest ovih dana je upravo to sto je Sale rekao danas, ostalo ne vrijedi vise ni komentarisati.
 

ABCDE

Grobar
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
528
Reaction score
107
Moze li neki link tj sta je konkretno rekao :)

Malo uključi mozak i pogledaj samo 3 posta iznad, umesto što ostavljaš ovakve postove!

WebCrew edit
 
Последња измена од уредника:

-Joco-

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2009
Порука
6.787
Reaction score
164
Локација
Iz Majemija.
Stanojević za SPORTAL.RS: Skandiranje Grobara me čini ponosnim

31 decembar 2012 | 11:30(20)
Twitter

00090039.jpg
Između dva angažmana, Aleksandar Stanojević nije imao previše vremena za odmor. Bivši trener Partizana i u 2013. godini ponovo će raditi u dalekoj Kini, pošto će posle Dalijen Aerbina u narednom periodu predvoditi sa klupe još jedan tamošnji klub - Peking Guan.

Zbog upoznavanja sa novom sredinom i igračima, naš mladi stručnjak je uspeo da samo desetak dana provede u domovini, pre povratka u najmnogoljudniju zemlju planete. Prilikom boravka u Srbiji, Stanojević nam je izašao u susret i odgovarao na brojna pitanja.

I godinu dana kasnije ostali ste ljubimac navijača crno-belih, pa se na utakmicama srpskog šampiona sa tribina i dalje čuju pokliči "Ti si prvi trener, Stanoje!". Kako to doživljavate?

- Mislim da javnost to doživljava više kao bunt prema nekim ljudima iz uprave. Ipak, kada čujem, ponosan sam. Kada sam otišao, osetio sam neku gorčinu i osećao sam se kao da se nisam izborio za nešto, bez obzira na sve kako sam radio i kakve sam rezultate pravio. Otišao sam sa gorčinom i nezadovoljstvom da nisam nešto dovršio do kraja, iako sam osvojio titulu i ušao u Ligu šampiona. Znamo da su navijači Partizana izuzetno teški i kritički nastrojeni. Na primer, uzeo sam titulu i pobeđivao sam u derbijima, a godinu i po dana je trebalo da mi nešto skandiraju sa tribina tokom utakmice. To je bilo u Lučanima, gde sam prvi put čuo da mi Grobari pevaju - ističe Stanojević na početku razgovora za SPORTAL.RS, uz konstataciju da se sigurno ne bi pojavljivao u medijima da mu navijači Partizana i dalje ne pominju ime na mečevima.

Poslednja poseta Partizanu bila je ona kada ste na kapiji zatekli katanac, a želeli ste da održite konferenciju za medije u Humskoj. Poželite li nekada da odete tamo, da li Vam je žao što se sve završilo na onakav način?

- Nije mi žao. Zbog aktuelnog rukovodstva nisam dobrodošao, niti ja imam želju da dođem. Ali, na primer, na Teleoptik bih otišao da igram fudbal-tenis… Ne želim, međutim, da iritiram ljude i nema potrebe, mislim da je prirodno da ne idem. Naravno, voleo bih da sedim na Teleoptiku i da pričam sa kafe kuvaricom i sa portirom, sa ljudima kojima sam bio svakodnevno okružen. Voleo bih da odem da sednem i da se vidim sa ljudima, ali nije trenutak, niti prilika. Naravno da mi sve to nedostaje. Bio sam srećan kada neko iz Partizana dođe kući kod mene, kad svrati neko od bivših igrača, ili se pojave na Teleoptiku, pa se vidimo… Nema ničeg lepšeg. Gde ja da odem?

acastanoje.JPG


Kako komentarišete polusezonu Vladimira Vermezovića, koji se sve više nalazi na udaru navijača, a čini se da ni kod uprave nema potpunu podršku, o čemu svedoče različita istupanja u javnosti?

- Za te situacije ne znam, ali što se tiče Vermezovića, svako svakome može da nađe slabosti i da se hvata za njih. Ako si osvojio titulu, mogu da ti kažu malo si golova dao, nisi igrao dobro. Ako uđeš u Evropu, reći će mogli ste i više, ili ako nisi ušao u Evropu, opet nisi uradio dovoljno… Za svakog ima nešto i svaki trener vuče nešto loše. Kada bismo realno ocenjivali čitavu polusezonu i rekli "ima šest bodova prednosti nad večitim rivalom", mislim da bi to bilo zadovoljavajuće. Uvek može da se dogodi nešto, kao što je eliminacija iz Kupa, ali prioritet je da odmakneš rivalu i da se osvoji titula. Naravno, još je lepše kada uz to ljutog protivnika pobediš u derbiju.

Ko je od igrača Partizana ove jeseni ostavio najbolji utisak?

- Pojavio se opet jedan mladi igrač kao što je Mitrović. On je na mene ostavio najbolji utisak iz razloga što je kao mlad dečko sa dobrim karakterom napravio pozitivne stvari. Mitrović je neko ko je nov, a imao je i sreću, ako tako mogu da kažem, da su Marko Šćepović i Eduardo bili povređeni i otvorio mu se put, kao i da su Lazara Markovića više forsirali na boku, nego u centru napada. Iskoristio je šansu na pravi način, svojim karakterom i načinom igre.

Kada je reč o karakteru Mitrovića, mediji su se mnogo bavili tom temom kada je u pitanju napadač Partizana, čak i više nego njegovim partijama i igračkim kvalitetima. Po temperamentu čuven je još jedan biser iz Humske, Nikola Ninković. Kako Vi to vidite?

- Okruženje je to koje te vodi na ovu, ili onu stranu. Bitno je da ga ti usmeriš na pravi način. Ukoliko se nešto ponavlja, onda je to problem. Sećam se i Marko Šćepović je na početku imao te situacije, ali kasnije je sve otišlo u nekom pravom smeru. To su stvari na kojim treba raditi, ali svako ima svoj način na koji to rešava. Ja imam neke svoje principe, neki drugi trener svoje, ali generalno to nije nikakav problem. To su mladi momci, samo je potrebno naći način da se sve kanališe. Pa i Murinjo u Realu ima problem sa igračima, zar ne? To nisu problemi, to su neke stvari koje se rešavaju, ali ako počnu da se ponavljaju, onda ih možemo nazvati problemom. Vreme će najbolje pokazati na koji način će ti igrači biti usmereni. Ne može da se kaže da se u školi Partizana ne radi kako treba kada imate jednog Lazara Markovića i 80 odsto njih koji su apsolutno disciplinovani.

stanoje.JPG


Svi znamo kako ste napustili Partizan, a onda ste u Kini takođe promenili sredinu i pored dobrih rezultata, sada zbog fuzije dva Dalijena. Na kraju ista sudbina - razlaz sa klubom? Mogu li se uopšte porediti te dve situacije?

- To nema veze jedno sa drugim, to je totalna suprotnost i to ne bih poredio. Kina je klasičan biznis, klub se fuzionisao, a iz određenih razloga i interesa bilo je bitno da na klupu dođe kineski trener. Normalno sam to prihvatio i nisam imao problem. U tom trenutku mi je ponuđena veća funkcija, da budem generalni menadžer kluba. Dakle, gazda mi je ponudio posao sa boljom zaradom, većim ingerencijama, ali sam ja to u startu odbio. Ipak nije sve u biznisu. Navijači i javnost su prepoznali neke dobre stvari koje su se dešavale, gazda je kasnije to uvideo, da bi mi posle toga rekao "u redu, ne mora sve da bude biznis, ostani". Ali, ja se u tom trenutku nisam tako osećao i nije mi sve bilo 100 odsto čisto, a i nisam želeo da nekome stanem na put, da neko remeti svoj posao zbog mene. Otišao sam svojom voljom kada su hteli da me zadrže, iako im nisam u startu bio prva opcija.

Prosinečki, kao i uprava na čelu sa Lukićem, su otišli iz Zvezde, došla je nova uprava na čelu sa Džajićem. Kako vidite promene u redovima večitog rivala?

- Svakome u fudbalu odgovaraju jaka Zvezda i jak Partizan. Samo trenerima i navijačima dva kluba ne odgovara, jer uvek želiš rivalu da bude što gore, samim tim i tebi bolje.

Sa kojim trenerom na klupi je Zvezda bolje igrala, sa Prosinečkim ili Jankovićem?

- Zvezda je drugačije igrala sa Robijem, drugačije sa Saletom. Crveno-beli su sada na "minus šest", ranije su bili na "minus 10". Nije dobro ni u jednom, ni u drugom slučaju za njih. Lično, sa stručne strane kada pričam, volim da mladi ljudi ne budu brzo potrošeni. Robiju je lakše, jer on je ipak mnogo napravio u Zvezdi. Jankoviću je teže i drago mi je da je dobio još jednu šansu, da se ne potroši još jedan mlad trener vrlo brzo. Mi smo klasa, zajedno smo polagali za licencu i ja bih voleo da on dobije šansu, ali ne bih voleo da smanji prednost na bod.

stanojetr.JPG


Najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela sezone?

- Za mene je to Jagodina u ovoj polusezoni. Simo Krunić je uradio dobar posao i dokazao da nisu slučajno bili iznenađenje minule sezone. Krunić je i kao trener obeležio jesenji deo, predvodeći Jagodince, koji su zauzeli treće mesto.

Ko je od igrača iz JSL bio najbolji?

- Lazar Marković je obeležio ovaj period.

Mesi, Ronaldo, ili možda Ibrahimović, Falkao... Ko je bio najbolji na planeti?

- Mesi. On, pa velika praznina. Dalje nije bitno.

Od klubova, ko Vas je oduševio i ko bi mogao da osvoji Ligu šampiona?

- Od klubova glasam za Šahtjor. Oni imaju neku prepoznatljivost, imaju dugo istog trenera, igraju lep fudbal. Ne dolaze iz top pet liga, ne menjaju igrače mnogo, a imaju kontinuitet i dosta novca i ulažu ga u infrastrukturu. Što se Lige šampiona tiče, da znam ko će osvojiti, kladio bih se i živeo od toga. Barselona je veliki favorit u poslednjih pet godina i biće i u budućnosti.

Omiljeni klub, a da nije Partizan?

- Neka bude Juventus.

Koliko se Kinezi iz Novog Beograda razlikuju od ovih u Kini?

- Nemam predstavu, nikad nisam otišao tamo kad sam bio ovde, tako da ih nikad nisam ni video. Nemam nikakvu sliku o tome.

stanojesr.JPG


Koristite li društvene mreže?

- Ne preterano, samo Fejsbuk, pošto ima mnogo ljudi, samo da bih ispratio šta pišu o meni. Ljudi pišu o tebi i imaš obavezu da to pogledaš. To je neka vrsta fan strane. Budu tu i neke interesantne stvari o Partizanu i o tome se najviše govori, ali nije toliko aktivna stranica kao u vreme kada sam bio u Beogradu. Inače, redovno sam na internetu, pratim sve što se događa u Srbiji, posebno u fudbalu, a uvek prvo otvorim Sportal.rs. Na Skajpu komuniciram sa dragim prijateljima.

Koja Vam je novogodišnja želja?

- Želja mi je da se nešto lepo dogodi Partizanu, da se usliše neke želje navijača koje oni žele. Da se posle perioda nezadovoljstava klubu desi nešto lepo.

stanojecestitka.jpg


Gde ćete provesti novogodišnju noć?

- Na pripremama. Kinezi ne slave ovu Novu godinu, jer imaju svoju, tako da ću provesti radno. Da sam ostao u Dalijenu, došao bih 5. januara u Kinu, međutim, Peking je za mene novi klub i moram igrače i sve ostale ranije da upoznam. Na ličnom planu nemam neke preterane želje, ja sam čovek koji ne razmišlja mnogo unapred, ali pošto je običaj da se nešto poželi za Novu godinu, voleo bih da se nešto lepo ostvari u azijskoj Ligi šampiona i da me tamo lepo prihvate navijači, kao i pristalice Dalijena, koji su tužni što im je bivši trener otišao. Želim da imam dobru godinu na poslu, da ostanem još neko vreme u Kini, a kasnije se vraćam u Evropu – podvukao je Stanojević.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.897
Reaction score
13.768
Puno zdravlja i srece imao u novoj 2013 Stanoje legendo i nadam se kao i svi navijaci da ces sledecu proslavljati ponovo kao trener Partizana....
 

zoran.pfc

Grobarčina
Учлањен(а)
03.12.2012
Порука
1.937
Reaction score
3.028
Sa malim zakašnjenjem-"Godina prođe,Stanojević nikad"
 

Millosh_024

Grobarčina
Учлањен(а)
28.03.2010
Порука
1.595
Reaction score
35
Stanojev Peking na pripremama na Kipru. Prvo isprašili Anortozis sa 5:0 a sad igrali nerešeno sa Slobodom iz Užica.
 

Sony PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2008
Порука
4.537
Reaction score
1.411
Локација
Tamo visoko, za brda ona...
Sjecam se da je Stanoje u emisiji kod rosavog spomenuo, kako je svojevremeno ( dok je bio kod nas), htio Tijaga iz Slobode.

Sad ga vjerovatno jos vise zeli, zabio mu je gol. :D
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.253
Reaction score
2.857
PARTIZAN: Stanojević isplaćen, trio će igrati


Kojić, Luka i Silva biće registrovani za prolećni deo Superlige, jer su crno-beli u četvrtak izmirili dugove prema bivšem treneru Stanojeviću i Radničkom 1923, potvrđeno je MONDU.
v277422p0.jpg

Partizan će registrovati pojačanja: Nemanja Kojić, Predrag Luka, Eliomar Silva, a možda i još neko, igraće na proleće u crno-belom dresu, potvrđeno je MONDU u Humskoj 1.

Šampion Srbije, pretposlednjeg dana pre isteka roka za izmirenje dugova prema "poveriocima", uplatio je 82.000 evra bivšem treneru Aleksandru Stanojeviću, kao i nadoknadu Radničkom iz Kragujevca za slomljene stolice tokom utakmice iz prošle sezone, tako da je FSS "ukinuo embargo" na registraciju novih fudbalera.

Taj rok isticao je u petak, 8. februara u ponoć.

Postojala je bojazan među navijačima Partizana da zbog spora sa Stanojevićem i duga prema Kragujevčanima, u nastavku šampionske trke trener Vladimir Vermezović neće moći da računa na trio kupljen od Rada i Javora, međutim to se neće dogoditi.

I ne samo to.

Ukoliko Partizan ima nameru da do sutra uveče dovede još nekog igrača, a postoje indicije da će se tako nešto dogoditi, neće biti prepreke da on dobije pravo nastupa na proleće.

Za razliku od crno-belih, crveno-beli nisu i dalje rešili svoje probleme, koji su višestruko veći.
http://www.mondo.rs/s277422/Sport/Fudbal/PARTIZAN-_Stanojevic_isplacen_trio_ce_igrati.html

Konacno!


Stanoje odigrao 0:0 sa Pohangom u azijskoj Ligi sampiona i ako je vjerovati kvotama, to je dobar rezultat.
 
Последња измена:
Статус
Затворена за писање одговора.
Top