Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

VК Partizan, PK Partizan

  • Зачетник теме Laky
  • Датум покретања

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
VATERPOLO: Kreće Superliga

Nakon što je Evropska federacija vodenih sportova (LEN) dala pozitivan signal na ideju o pokretanju ovakve lige, klubovi su sa načelnih razgovora i dogovora prešli na konkretizaciju. Liga bi trebalo da počne u oktobru.

Novi sastanak koji bi ste to trebalo da finalizira biće održan 16. juna u Zagrebu.Tada će biti i formiran Bord lige, odnosno telo koje će upravljati takmičenjem.

(MONDO)

Ovo podvučeno nije tačno. LEN ne da nije dao pozitivan signal, nego je za sada striktno protiv Superlige. Zašto bi dali pristanak na nešto što će im uzeti pare iz džepa. Čak šta više Hrvatima je zaprećeno da će biti eliminisani iz svih LEN takmičenja.

Pre par dana je trebao biti sastanak sa LEN-om u Debrecinu, ali se gospoda iz LEN-a nisu pojavila. Čak mislim da je i ovaj datum pogrešan. Novi sastanak je koliko znam zakazan za 8. jun.

Daleko je Superliga od realizacije. Još uvek je sve neizvesno.
 

PFC manija

Grobarčina
Учлањен(а)
13.07.2010
Порука
5.074
Reaction score
437
Локација
ИСТОК!
Treba nam toliko malo, a nema ni to malo

Posle 25 godina igračke karijere, pred Vladimirom Vujasinovićem je novi izazov. Proslavljeni reprezentativac naše države će pravo iz bazena na klupu Partizana. Doskorašnji vaterpolista ističe da je veoma brzo doneo odluku da prihvati ovu ponudu i prestane sa aktivnim igranjem. Vujasinović je izjavio da u vaterpolu nema odgovarajućih sredstava i da će biti jako teško zadržati okosnicu tima.

13072809962_MSM4636.JPG


- Kada smo osvojili Evroligu imali smo šest ili osam puta manji budžet od Pro Reka, ili duplo manji budžet od Juga. Žao mi je što je to smešan novac za vrhunske rezultate. Zato mi je žao što ne možemo ni to malo da namaknemo. Mislim da ova ekipa koja će biti sledeće sezone nije loša, ali je sigurno daleko od šampionske. Pro Reku ili Jugu nije teško jer iza njih stoji grad, a probleme ugovora rešavaju na drugi način, kroz nekretnine. Ko ima sredstva vrlo je lako, a ko nema... - rezimira Vujasinović lošu situaciju u našem vaterpolu.

Vujasinović je rekao da je klub morao da pusti neke igrače, dok klub pokušava da zadrži neke koji žele da igraju ovde za mnogo manje para. Međutim, trener crno-belih ističe da je problem što se nema ni to malo.

- Snalazimo se, videćemo koliko ćemo moći da izdržimo. Žao mi je što treba toliko malo, a nema ni to malo. Od ekipe želim da ima ogromnu želju da pobedi svakog protivnika, da idemo što dalje, da se ne predajemo, da naravno osvojimo duplu krunu.

Prema rečima Vujasinovića iz Partizana je za sada otišao reprezentativac Milan Aleksić, koji je prešao u mađarski Solnok.

- Ostali igrači imaju veliku želju da ostanu i da igraju za mnogo manje novca nego što bi dobili negde drugde. U tu grupu spadaju Stefan Mitrović, Miloš Ćuk i Slobodan Soro - podvukao je Vujasinović.
Puna podrška Vladimiru i svima u klubu!
Krivo mi je što oni nisu imali podršku od navijača koju su zaslužili.
 

perko_PFC

Grobar
Учлањен(а)
04.06.2011
Порука
421
Reaction score
23
Локација
grad piva celika i rnr-a
ja mislim da ce nam se vratiti udovicic taman da zamijeni vujasinovica.. kako je kriza kod nas tako je i u svakom drugom klubu sem pro reka.. a znamo da se imucni djenovljani i vanja bas i ne mirisu. a i bez vanje na trzistu ima solidnih igraca pa tako da i narednu sezonu ocekujem da Partizan bude medju prva 4! + sto ce nasi mladi sampioni biti godinu dana iskusni i jaci...
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Ivan Basara je naše novo pojačanje
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Došao bez obeštećenja. Dobio raskid ugovora. Nisam ni ja nešto oduševljen. Pogotovo što je u ovoj situaciji nepotreban. To jedino znači da će neko otići. Ako ode Radović (kako se pretpostavlja) gubimo dobrog napadača, što Basara nije. A po onome što sam ga gledao protiv nas i cigana u finišu sezone nije nešto specijalan ni u odbrani.

Brmba kakvo je stanje u Vojvodini? Čujem da je opšte rasulo. Gro igrača tražilo raskid ugovora. Baš me zanima sa kakvom će ekipom igrati sledeće godine Evroligu ili/i Superligu. Takođe čuh da se cigani motaju oko nekih njihovih igrača i da neće biti iznenađenje ako neko od njih završi tamo.
 

Brmba

Grobarčina
Учлањен(а)
14.07.2008
Порука
2.495
Reaction score
202
Локација
Napokon u Pioniru
Nema tu kinte ni za leba, moj Stoxane. Nazalost. Jer Vosa u vaterpolu je nesto sasvim drugacije u odnosu na fuzbal...
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.041
Reaction score
14.750
VATERPOLO: I Ivan Basara u Partizanu

v246364p0.jpg


Posle Petra Filipovića, Gavrila Subotića i Marka Matovića, još jedan vaterpolista Vojvodine došao u Partizan.

Kupuj domaće! To je deviza kojom se rukovodi uprava Vaterpolo kluba Partizan u ovom prelaznom roku.

Posle Marka Matovića, još jedan dosadašnji vaterpolista Vojvodine dolazi među crno-bele. Reč je o Ivanu Basari, koji je dobio ispisnicu iz Vojvodine i trenira na Banjici, prenosi "Sportski žurnal".

Basara je ponikao u Beogradu, a od 2009. godine bio je član Vojvodine.

Partizan je posle kraja sezone doveo centra Petra Filipovića (takođe je nekada igrao u Vojvodini), potom Marka Matovića i supertalentovanog crnogorskog igrača Gavrila Subotića iz Jadrana iz Herceg Novog.

Iz Partizana je, za sada, otišao samo Milan Aleksić (u mađarski Solnok).

(MONDO)

LEN neće tolerisati nezavisno takmičenje

13384682868913.jpg


Nema kompromisa sa velikim vaterpolo klubovima na čelu sa Pro Rekom

Evropska federacija vodenih sportova (LEN) saopštila je danas da su inicijative za pokretanje nezavisne vaterpolo lige u nekoliko zemalja Evrope nelegalne i da takmičenja van nadležnosti LEN ne može da postoji, a da će lica i organizacije koje budu umešane u takve aktivnosti biti sankcionisana. Saopštenje koje je danas objavljeno na internet stranici LEN-a usledilo je posle sastanka LEN sa predstavnicima 25 nacionalnih saveza prošle nedelje tokom Evropskog prvenstva u plivanju u mađarskom Debrecinu. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Vaterpolo saveza Srbije.

Evropski klubovi, njih 14, na čelu sa šampionom Evrope italijanskim Pro Rekom u martu su u Rijeci potpisali deklaraciju kojom su osnovali novo takmičenje Superligu, koja je trebalo da počne u oktobru sa dobrim finansijskim i takmičarskim aranžmanom za klubove učesnike. Popisnici deklaracije bili su i predstavnici srpskih klubova Partizana, Vojvodine i Crvene zvezde uz po tri kluba iz Mađarske, Crne Gore i Hrvatske, kao i Pro Reko i španska Barseloneta.

Predstavnci novoformirane Superlige na čijem je čelu Predsednik riječkog Primorja Predrag Sloboda održali su više sastanaka sa LEN-om, ali nisu našli rešenje po kojem bi se to takmičenje igralo pod pokroviteljstvom Evropske federacije. Sledeći sastanak trebao je da bude održan 16. maja u Zagrebu, ali je LEN u saopštenju unapred izneo stav prema kome novog takmičenja neće biti, kao i da je spreman da sankcioniše eventualne učesnike.

13384681417861.jpg


Vatrepolo savez Srbije saopsstio je prošle nedelje da će srpski klubovi, i pored riječke deklaracije, prioritetno učestvovati u takmičenju LEN, a tek ako ostane mesta u kalendaru u eventualnoj Superligi. LEN navodi da je sastanak u Debrecinu održan kako bi se unapredilo takmičenje Lige šampiona na zahtev klubova i federacija koje su imale primedbe na dosadašnji format, organizaciju i finansijski aspekt najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

Novi sistem LEN, koji je, kako se navodi u saopštenju, delimično napravljen imajući u vidu inicijativu o pokretanju Superlige, obezbediće više mečeva u takmičenju i učešće po tri tima iz najtrofejnijih zemalja u sportu. Takođe, televizijski prenosi neće više ići na teret klubova, a oni će biti slobodni i da samostalno sklapaju ugovore sa televizijskim kućama.

( Mozzart Sport )
 
Последња измена:

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Ništa od Superlige. Ove godine igra se opet Evroliga i to po novom sistemu. Još jedan šamar za klupski vaterpolo. Toliko buke ni oko čega..
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Не знам само где ћу да нађу 24 тима за лигу шампиона, ајде досадашњих 16 учесника је било мање више реално, сад кад додају још 8 који ће служити за поправљање гол разлике (као на пример пре коју годину Марсеј) , ка чему то води...
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Ali pazi određivanje učesnika Evrolige na osnovu plasmana reprezentacije na EP-u!? Van svake pameti. To valjda može samo LEN da smisli.

Ova Superliga bi bilo nešto što bi pokrenulo vaterpolo sa mrtve tačke. Naravno kada bi to pojedincima bilo u interesu
 

Brmba

Grobarčina
Учлањен(а)
14.07.2008
Порука
2.495
Reaction score
202
Локација
Napokon u Pioniru
Nego, Stoxane, dovodimo li Ubovica, zna li se sta?

Videh ga na basketu protiv cigana u nasoj majici, vidi se da je pravi :šal
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Teška Grobarčina. Ona prava naša okorela :partizan_fan:

Najverovatnije ostaje u Vojvodini. Kod nas neće sigurno. Popunjeni smo na centru. Filipović i Vukićević će biti centri. Verovatno će neko od mlađih uskočiti po potrebi. Pre svih Vico. Ja se nadam da će jednog dana Ubović da obuče najmilije boje

Inače i Eškert koji je otišao kod cigana je veliki Grobar. Bilo je priče da će kod nas, ali nam sada ne treba.
 

Pera115

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2011
Порука
2.851
Reaction score
3.677
Trofej Len osvojen 1998 u Splitu protiv Jadrana 3:1
len-trophy-98.png
 

Madzo

Početnik
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
2
Reaction score
0
Predsednik Pro Reka podneo ostavku

Izvor. B92 | MJ Počasni predsednik najboljeg italijanskog vaterpolo kluba Pro Reka, Gabrijele Volpi podneo je neopozivu ostavku.

2601202665002b3b77ad1b940430007_orig.jpg
Odluka italijanskog biznismena povezana je sa nedavnim događajima oko organizacije nezavisne vaterpolo Superlige.
Naime, Evropska federacija vodenih sportova (LEN) nazvala je inicijativu za pokretanjem nezavisne vaterpolo lige nelegalnom i dodala da će svi klubovi koji budu učestvali u njoj biti kažnjeni.
Ostavke na mesto predsednika i potpredsednika aktuelnog šampiona Evrope podneli su i Volpijevi sinovi Simon i Mateo. Pro Reko će tako ostati i bez svog glavnog sponzora, Volpijeve holandske fondacije "Social Sport“, koji više neće učestvovati u finansiranju kluba.

Nazvaničnom sajtu Pro Reka stoji saopštenje koje su potpisali Gabrijele, Simon i Mateo Volpi.

„Gabrijele Volpi neće više biti počasni predsednik Pro Reka, a njegovi sinovi Simon i Mateo su napustili mesto predsednika i potpredsednika kluba. Odluka stupa na snagu odmah i neopoziva je. Gabrijele i njegova porodica su napravili ovu bolnu odluku zbog razočarenja nastalih poslednjih godina, posebno od strane LEN i Italijanske vaterpolo reprezentacije (FIN). Želimo sve najbolje Pro Reku u budućnosti“.

Pro Reko je godinama važio za tim za koji igraju najbolji vaterpolisti sveta, a svoju nadmoć dokazao je i ove godine , pošto je osvojio titulu prvaka Evrope i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Vaterpolistima Pro Reka bila je to sedma evropska titula, čime su se po vbroju titula izjednačili sa ekipama Partizana i Mladosti.

Pro Reko ima i 25 ligaških titula, sedam puta je osvajao Kup Italije, a tri puta Superkup Evrope. Pro Rekop je ujedno i jedini italijanski klub koji je dva puta uspeo da osvojio “Gren slem” u vaterpolu, a to znači prvenstvo Italije, Kup Italije, Kup evropskih šampiona i Superkup Evrope.

Za italijanskog šampiona nastupaju srpski reprezentativci Duško Pjetlović, Filip Filipović i Andrija Prlainović.





Znaci li ovo kraj pro reka?
 

Henry

Grobar
Учлањен(а)
02.10.2006
Порука
205
Reaction score
8
Kraj Pro Reka kao kluba ne verujem, ali kraj Pro Reka kao kluba koji dovodi sve najbolje igrace koje zeli definitivno jer tesko da postoji jos neki fanatik koji bi preuzeo klub i koji bi ulagao toliko novca u vaterpolo.
 
Top