Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

VК Partizan, PK Partizan

  • Зачетник теме Laky
  • Датум покретања

PAOK-Partizan

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2011
Порука
7.127
Reaction score
338
Управо сам хтео ово да поставим... зна се ко је институција у овом спорту !
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.244
Reaction score
2.825
Jos samo da namaknemo neki dinar i kupimo centra.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Cigani... posto volite da svracate na javni deo ovog foruma.

Naduvajte se kurcine VK Partizan.Vi koji ste do juce ismevali ovaj sport i omalovazavali uspehe Partizana.Vi cija se vaterpolo istorija moze uporediti sa istorijom naroda koji se odaziva na ime Hrvati.
Hrvati koji su dva puta pravili drzavu na krvlju srpskog naroda tako ste i vi najvece uspehe u vaterpolu ostvarivali u vreme dok je Partizan bio u velikoj finansijskoj krizi.Tad ste uzimali igrace i trenere koji su ime sticali na Banjici, i pocetkom 90-ih a i prosle sezone.Jedino sto vredi u tom vasem vaterpolu klubu je produkt Partizana.Cak je i nesrecni Gangula, najveca legedna vaseg kluba igrao za nas.

I sad se vi bunite sto ce Partizan da igra LS bez kvalifikacija.Odigrali smo preko 100 derbija u vaterpolu, da li ste nas dobili i 10 puta?

Imena Mirka Sandica i Zorana Jankovica vrede vise od celokupne istorije vaseg kluba.

Za svaku ali apsolutno svaku medalju nase vaterpole reprezentacije, dobre zasluge ima i Partizan.Kao sto ce imati i za ovu sto cemo uzeti na SP u Barseloni.

Ne volim da se bavim vama, ali kad prozivate VKP, ne mogu da ostanem miran.
Jos jednom kazem.Naduvajte se Partizanu, klubu koji duguje 2-3 godine unazad plate igracima, naduvajte se Sostaru.Ko je vama kriv sto nemate coveka koji znaci nesto u svetu vaterpola pa da moze da se ubaci u LEN.

Jebali vas Ceda narkoman i glavonja iz Subotice.Posvetite im jos koju pesmu, tacnije ovog drugog niste opevali a zasluzuje covek.

Vi koji nemate pojma o istoriji svog kluba a uzimate za pravo da prozivate VK Partizan.

I ne brinite, naci cemo tih 30 000 evra za participaciju.A i da ne nadjemo, nek nam i blokiraju racun, bolje i to nego da se finansiramo od novca iz Velikog Trnovca.
 

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.460
Reaction score
2.236
Za ono fico iz komsiluka mi smo mercedes, ma koliko oni titula osvojili i koliko njihovi igraci koji kazu obozavaju vestacku tvorevinu (a kariere su pravili kod nas ), mi uvek i u svakom pogledu bicemo ispred njih. Sramota bi bilo za evropski vaterpolo ako jedan od rekordera po osvajanju titula ne dobije direktno ucesce u ligi sampiona.
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.244
Reaction score
2.825
Pa zato i nisam pricao o parama, nego o dinarima koje bismo namakli, iako bi jevreji najbolje legli :D
 

andjela_ff10

Grobar
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
268
Reaction score
8
VladaGVL je objasnio postom iznad dosta toga. Pametna odluka lena. Naslov u Žurnalu mi je više nego smešan. Kakva li je promena to što je Partizan ispred Zvezde? To je realnost koja će večito ostati ista.

P.S.
Stoxan, i ja se pitam šta će biti što se centra tiče. Ako Soro ostane, slaviću, a o pojačanjima, da ne pričam.
 
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.235
Reaction score
1.943
Локација
Подгорица
Ово ако је истина је супер 3 године би имали сигурно учешће. Ако сам добро схватио тих 30 000 се може наплатити и путем награда које би добили.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Прво да захвалим mr Kizi на послатом материјалу, тако да сад могу да комплетирам податке о саставима који су освајали евро трофеје.


Куп Купова сезона 1990-1991

Александар Шоштар, Витомир Падован, Зоран Петровић, Предраг Зимоњић, Васо Суботић, Дејан Удовичић, Дејан Перишић, Маринко Роје, Душан Поповић, Игор Гочанин, Дарко Удовичић, Горан Рађеновић, Милан Тадић, Дејан Савић, Жарко Петровић.
тренер - Љубиша Мечкић


Суперкуп Европе сезона 1990-1991

Александар Шоштар, Витомир Падован, Зоран Петровић, Предраг Зимоњић, Васо Суботић, Дејан Удовичић, Дејан Перишић, Маринко Роје, Душан Поповић, Игор Гочанин, Дарко Удовичић, Горан Рађеновић, Драган Јовановић.
тренер - Љубиша Мечкић
 
Последња измена:

andjela_ff10

Grobar
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
268
Reaction score
8
Tako sam i ja razumela.

P..S. Hvala Vlado na ovim sastavima. Sad sve ovo u kompletu kod sebe imam. ♥
 

ASP GROBAR

Grobarčina
Учлањен(а)
07.04.2010
Порука
4.249
Reaction score
214
Локација
grad budala!
Kakva tuga na raznoraznim televizijama i po novinama,sto MI idemo direktno u LS.
Sunce ti ,pa stvarno 70% smrdije navija za njih:buhaha
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Да напишем још понешто о историји ВКП и тиме заокружим све ово што сам писао у последње време.


Ватерполо клуб Партизан је основан 1946 године, заједно са пливачком секцијом и то од најбољих ватерполиста и пливача учесника армијског слета те године.
Партизанови ватерполисти су од 22. до 25. августа исте године учествовали на првенству државе у Сплиту, где су остварили 3 победе и 2 пораза и освојили треће место.Наредне године, првенство је одржано у Загребу а Партизан је освојио четврто место, уз учинак од 3 победе и исто толико пораза.
За Партизан су тад играли: Aндрија Бановић, Мартин Габрићевић, Стјепо Дувњак, Иво Орлић, Владимир Полић, Перо Симатовић, Иво Стела, Гојко Маровић, Душан Ћоровић, Војислав Уцовић, Бруно Цвитан, Борис Шканата и Северин Бијелић.Тренер је био Божо Гркинић, у то време и капитен кошаркашке репрезентације.
Та екипа је последњу утакмицу одиграла 10.09.1947. у Сплиту, на дан Морнарице против тадашњег првака Хајдука (касније Јадрана) и победила са 2-1.
Нажалост, после тога долази наредба са врха власти, да у Југословенској армији центар за спортове на води буде при ратној морнарици која је била стационирана у Сплиту, што је аутоматски довело до гашења ВК и ПК Партизан и после тога до оснивања Сплитског Морнара (1949 г) у који су прекомандовани многи дотадашњи ватерполисти Партизана.

1950-те

Поновно оснивање ватерполо и пливачке секције Партизана је уследило током 1952 године када је спортско друштво полако престајало да буде зависно од војске.Иницијативу за повратак ватерпола и пливања дали су спортисти и спортски радници који су се окупљали на купалишту на Сави, којим је управљало ЈСД Партизан.Међу њима су били Богдан Ненадовић, Зоран Стефановић, Анте Ламбаша, Јово Милошевић, Антон Тенжера, Миленко Орлић и Руди Рено, иначе управник купалишта и Партизанов хокејаш.
За председника клуба је изабран Војко Павичић а секретара Богдан Ненадовић.Поред њих најуже клупско руководство су чинили и Нада Јанковић, Бранислав Ристић, Ђуро Мрђен и Владо Бијелић.Бијелић је био на челу клуба, тј његов председник у време највећих успеха током 60-их година прошлог века.
Први играчи обновљеног клуба су били: Зоран Стефановић, Душан Хаџивуковић, Велимир Јовановић, Иван и Александар Араницки, Никола Ђорђевић, Велимир Трбојевић...Тренинге је водио Иван Араницки, званични тренер није постојао.Прве године након поновног оснивања ватерполисти (и пливачи) Партизана нису учествовали на званичним такмичењима, већ су само тренирали.
ВК Партизан се од 1953 године па до 1959 такмичио у нижим ранговима тадашњег Југословенског ватерпола.Између осталих за црно беле су тада наступали и Владимир Ивковић, бивши играч Југа и репрезентативац, као и Милан Мушкатировић, такође репрезентативац, који крајем педесетих одлази на кратко у Јадран из ХН али се већ 1960 враћа у Партизан.

Темеље за стварање великог и трофејног ВК Партизан је ударио вероватно и највећи ватерполо стручњак не само на овим просторима него и много шире, Влахо Орлић.
Орлић је у Партизан дошао 1958 г. из Дубровачког Југа и те прве сезоне био и играч и тренер.Већ 1959. Партизан улази у највиши ранг такмичења, одакле није испадао до дана данашњег.

1960-те

На почетку 6-те деценије 20.века Партизан је почео да ствара тим који ће наредних година харати Југословенским и Европским ватерполом.
Влахо Орлић је на располагању имао Мирка Сандића који је поникао у Партизану, али и Драгана Чоловића, Ненада Манића, Бранка Живковића...У клуб се после пар година вратио Милан Гале Мушкатировић који је током 50-их година већ бранио у Партизану али је од 1958. до 1960. бранио у Јадрану из ХН са којим је освојио две титуле и постао познат и признат голман.Из истог клуба долази и Борис Чуквас, који је такође попут Галета освајао трофеје са Јадраном и играо за репрезентацију а поред њих из Херцег Новог стиже и Драгослав Шиљак.Чуквас од Орлића преузима улогу играча - тренера, док је Влахо обављао посао тренера - саветника.
Из Младости Партизан доводи Зорана Јанковића, испоставиће се касније, играча који је био превага у директним окршајима Београдског и Загребачког клуба, наравно у корист црно белих.Поред њега из Хрватске долази и Феличе Тедески, из клуба КПК из Корчуле.

Први трофеј у историји клуба, додуше незванични, Партизан осваја почетком 1963. на зимском првенству Југославије, које се тих година одржавало а наш клуб га освајао 6 пута.
Ипак први, онај прави трофеј, је освојен пар месеци касније.Партизан постаје по први пут државни првак.
Врло брзо после тога из пливачке секције, ватерполо клубу се прикључује Ђорђе Перишић, једини играч који успева да освоји са Партизаном 6 титула првака Европе и постаје најтрофејнији играч у историји клуба а вероватно и спортског друштва (бар када су у питању екипни спортови).
Наредне сезоне, Партизан поново осваја титулу првака Југославије али и Куп Шампиона који је иначе тада и одржан први пут.С обзиром да није био завршен базен на Ташмајдану, Партизан је своје утакмице у КШ као домаћин играо у Загребу.Завршни турнир је одржан баш у Загребу а Партизан је добио је свих 5 мечева, у одлучујућем је савладан Динамо из Москве са 4-3.Најбољи стрелац завршнице је био Мирко Сандић.За Партизан је на том турниру наступао као позамљен играч из Младости, Озрен Боначић, један од најбољих ватерполиста Југославије тога доба.
У сезони 1964-1965 ватерполисти Партизана освајају по трећи пут заредом титулу државног првака.У КШ се поново дошло до завршног турнира али је овога пута Партизан у одлучујућем мечу поражен од Про Река са 1-0 и на тај начин освојио 2 место.
Питање ко је најбољи ватерполо клуб у Југославији у том моменту се није постављало, Партизан је и по 4-ту годину заредом постао шампион.
Ипак, још битније од тога је што поново освојен и Куп Шампиона.
За ту сезону је промењен систем такмичења, тако да се није одржавао завршни турнир, већ се играо класични елиминациони систем.
У полуфиналу које се играло на два меча, уследила је освета Про Реку за пораз из предходне године.У Италији је Партизан изгубио 4-1 али је у Загребу победио са 5-1 и на тај начин изборио пласман у финале где га је чекао Динамо из Магдебурга.У Загребу је Партизан славио са 5-3 а у реваншу поражен са 4-3, што је било довољно за освајање 2. титуле првака Европе (и ове сезоне је Партизан био домаћин у Загребу).
И наредне сезоне ВК Партизан постаје шампион Европе, тј успева да одбрани трофеј освојен предходне године.У финалу су се ватерполисти црно белих састали са Про Реком, и један и други тим су остварили по једну победу, тако да је одлучивала мајсторица играна у Женеви, где Партизан побеђује са 4-3.
После 4 године владавине домаћим ватерполом, Партизан у сезони 1966-1967 не успева да освоји титулу првака, доминацију црно белих прекида Младост из Загреба.
Ипак, већ наредне сезоне Партизан поново осваја титулу шампиона Југославије, укупно 5-ту у својој историји.
Крајем 60-их година каријеру завршавају Борис Чуквас и Милан Мушкатировић.Влахо Орлић преузима улогу првог тренера, коју ће са пуно успеха обављати наредних 10-ак година.
У Партизан долазе тројица играча из Хрватских клубова, са којима ће клуб наставити да ниже успеха и током 70-их година прошлог века.Из Корчуле је стигао Душко Антуновић, из Шибеника Синиша Беламарић а из Сплитског Јадрана Урош Маровић а за Партизан је почео да игра и Дејан Дабовић, један од шесторице играча Партизана који су освојили ОИ 1968 године.

Шездесете године 20.века су Партизану донеле пуно успеха, 5 титула државног првака, 3 титуле првака Европе и 1 вицепрвака, као и 4 трофеја на зимском првенству Југославије.

1970-те

Ни седамдесете године прошлог века нису много променуле ситуацију, Партизан је и даље владао и Југословенским и евро ватерполом.
У сезони 1969-1970 ВКП осваја своју 6-ту титулу националног првака.
Исте године Партизан поново постаје шампион Европе.На завршном турниру одржаном у Београду Партизан постаје по 4. пут освајач КШ и то захваљујући бољој гол разлици у односу на директног ривала, Младост из Загреба, екипу која је предходне две године освајала ово такмичење.
То је уједно била и последња титула првака Европе коју са Партизаном освајају Зоран Јанковић и Феличе Тедески.Јанковић је у том периоду постао не само најбољи стрелац Партизана него и светског ватерпола.Наступајући за Партизан у КШ постигао је преко 150 голова, од чега 99 у сезонама када је са црно белима освајао ово тамичење.После тога, њих двојица и завршавају своје велике каријере.
Од сезоне 1971-1972 почиње апсолутна доминација ВК Партизан у домаћим оквирима.Наредних 8 узастопних сезона црно бели ватерполисти освајају титулу шампиона државе и 1979 године долазе до цифре од 14.Освојио је Партизан и још два трофеја на зимском првенству, 1971. и 1972.Већ од наредне године ово такмичење се није више одржавало већ га је заменио Куп Југославије, који је у првом свом издању освојио ко други, него ли Партизан.До краја 70-их Партизан осваја још 5 пута Куп Југославије.
Своју 5 и 6-ту титулу првака Европе, црно бели освајају у сезонама 1974-1975 и 1975-1976.
Као и 1970, тако и 1974 завршни турнир КШ се одржава у Београду.Партизан у директном дуелу побеђује екипу OSC-a из Будимпеште резултатом 6-2 и на тај начин се реваншира том клубу за пораз из 1973 године.Након тога каријеру завршава велики играч, Мирко Сандић, који је играјући 17 година за Партизан освојио 18 трофеја.
У међувремену Партизан појачавају још два играча из Хрватских клубова, Ратко Рудић и Зоран Братуша, који за црно беле наступају до почетка осамдесетих.
Шеста титула првака Европе је освојена 1975 на завршном турниру који је организовао Холандски Амесфорт.Партизан је свих пет мечева на том турниру добио са једним голом разлике а онај најважнији је био против Вашаша, победа од 6-5.
Мало ко је могао да очекује да Партизан следећи европски трофеј неће освојити 15 година а да ће се на 7. титулу првака Европе чекати пуне 3,5 деценије.
Ђорђе Перишић је 1976. окончао своју каријеру, после 13 година наступања за Партизан и освајања 21-ог трофеја, као и неколико титула појединачног првака Југославије у пливању, освојених са Партизаном од 1960 до 1963 године.

Седамдесете су биле још успешније за клуб од шездесетих.Освојено је 9 титула првака Југославије, 6 купова, 2 зимска првенства као и 3 титуле првака Европе и једна вицепрвака.

Овај период Партизанове историје су обележили: тренерски маг Влахо Орлић, а у базену Зоран Јанковић, Феличе Тедески, Мирко Сандић, Ђорђе Перишић, Душко Антуновић, Синиша Беламарић, Урош Маровић, Милош Марковић, Предраг Вранеш, Бранислав Трајковић, Ратко Рудић, Никола Стаменић, Зоран Братуша, браћа Предраг и Ненад Манојловић, Зоран Аврамовић...

Још један догађај из овог периода треба напоменути а то је додељивање Партизану у власништво базена Бањица 1973 године после одржаног СП у Београду, што је свакако омогућило лакше функционисање клуба наредних деценија.Јер клуб који нема свој базен, тешко и да може да остварује врхунске или макар солидне резултате, што најбоље доказује пример нама комшијског клуба.

1980- те

Задња деценија пред распад СФРЈ је донела и промену на ватерполо мапи, како домаћег, тако и евро ватерпола.Партизан више није био доминантан тим у Југославији а у Европи су црно бели ватерполисти три пута освајали треће место у КШ и једном стигли до финала истог такмичења.
Партизан је у овом периоду освојио "само" 3 титуле првака државе и 4 купа.Успешнији, додуше не много и не у обиму као Партизан 60-их и 70-их година су били Младост и Југ.
Влахо Орлић је поново преузео место тренера - саветника а посао првог тренера су почели да обављају некадашњи играчи Партизана: Мирко Сандић, Синиша Беламарић, Душко Антуновић, Никола Стаменић и Ратко Рудић.Овај последњи је са Партизаном освојио Медитерански куп 1989, и то је био први трофеј у том такмичењу који је смештен у витрине клуба.

До почетка 80-их година за Партизан су још наступали Рудић, Беламарић, Стаменић, П. Манојловић и Братуша.Касније ова прва тројица завршавају играчке а започињу тренерске каријере.

На Бањици у међувремену стасавају нове "Партизанове ајкуле": Милорад Кривокапић и Александар Шоштар, који су били међу најбољим голманима света (а може се рећи да су то и до дана данашњег), Игор Милановић - вероватно најбољи ватерполиста света свих времена, Игор Гочанин, Горан Рађеновић, Зоран Петровић, Драган Андрић...
У другој половини осамдесетих за Партизан почињу да играју и браћа Дејан и Дарко Удовичић као и одлични центар Душан Поповић.
Наставило се са старом и успешном праксом довођења играча из Хрватских клубова, овога пута су то били Анто Васовић и Витомир Падован, нешто касније и Маринко Роје а из Јадрана из ХН стиже Васо Суботић (отац садашњег играча нашег клуба, Гаврила).

Сви ови играчи нису успели у потпуности да се докажу са Партизаном играјући на евро сцени, пре свега у КШ али су ипак освојили током 80-их година 7 домаћих трофеја, побеђивали тада непобедиви Југ и правили одличне резултате са националном селекцијом.

1990 - те

Почетак деведесетих су што се тиче ватерпола, обележили Младост и Партизан.Загрепчани су у години пред распад државе освојили првенство али и два пута за редом КШ 1990 и 1991, чиме су се изједначили са нашим клубом по броју титула првака Европе а предводио их је бивши ас Партизана Милановић, као и Шименц, Буквић...
А наш Партизан је у сезони 1989-1990 освојио свој 11 куп Југославије.
У наредној 1990-1991 Партизан је одбранио трофеј у купу али и освојио два трофеја која до тада није имао у својим витринама.
Крајем 1990 је освојен Куп Победника Купова, у финалу је у двомечу побеђена Холандска екипа Алфен.
Пар месеци касније, тачније у марту 1991 Партизан осваја и свој први од два Суперкупа Европе.За тај трофеј црно бели су се борили са актуелним прваком Европе, Загребачком Младошћу.У оба меча је Партизан славио са по голом разлике, реванш је игран у Загребу, што овом трофеју даје још више на значају.

После тога долази до распада велике државе.Клуб напуштају Шоштар, Падован, Петровић, Гочанин, Роје, Поповић, Зимоњић, Суботић... неки већ те 1991. а неки мало касније.Раније поред поменутог Милановића, је отишао и Васовић а каријеру завршио Кривокапић.

У нашем ватерполу почињу да дувају неки нови ветрови.Захваљујући проблемима у којима се нашао Партизан а за које је заслужна и управа клуба, до тада више аматерски клуб ЦЗВ, осваја две титуле првака државе 1992. и 1993. а годину касније и Будва предвођена Шоштаром и Милановићем.

Ипак да овај период не протекне сушно за Партизан, ватерполисти су се побринули освајањем три узастопна купа, 1992, 1993. и 1994.Тако да су црно бели остварили низ од 5 узастопних тријумфа у овом такмичењу и дошли до 15-ог купа.

На дуплу круну се чекало све до 1994-1995, што је у ствари било 7 година без домаће титуле.

Трофеј ЛЕН, последњи евро трофеј који Партизан није имао, освојен је у сезони 1997-1998, победом у финалу над Сплитским Јадраном.У Београду је било 8-8 а у реваншу 3-1 за Партизан.

Последња деценија 20.века је била поново трофејна за ВКП, без обзира што је освојена само једна титула државног првака и што је Партизан био у подређеном положају у односу на звезду а касније и Бечеј.Ипак, 6 освојених државних купова, Куп Купова, Суперкуп Европе и Лен Куп дају за право да се каже да је и овај период био успешан за клуб са Бањице.

Предводећи Партизан са клупе ове трофеје су освајали Љубиша Мечкић и играчка легенда клуба, Ненад Манојловић, као и Дејан Јововић.

А од играча, поред већ поменуте генерације из 80-их година, од којих су неки играли за клуб и почетком 90-их, почела је да стасава једна нова генерација која ће можда своје право лице показати тек по одласку из Партизана и играјући за репрезентацију.
Ту генерaцију су предводили Дејан Савић, Данило Икодиновић, Петар Трбојевић, Ристо Маљковић, Никола Куљача, Жарко Петровић, а од нешто старијих и браћа Удовичић.
У сезони у којој је освојен ЛК, Партизан су појачали Владимир Вујасиновић, Никола Рибић и Александар Николић (који је већ био у тиму приликом освајања дупле круне 1995).

Током целих 90-их година генерални спонзор клуба је био Пожаревачки Бамби.Међутим испоставиће се да овим средствима која су стизала у клуб није располагано на најбољи начин, што је довело до огромних финансијских проблема и напуштања Партизана већег дела екипе који је освојио Лен Куп али и до тужби неких бивших играча и на крају, до распада првог тима 2003. године.

2000-те

Почетак 21.века је обележио шлаг на торти доминације Бечеја, чији су играчи освојили 2000-те титулу првака Европе, а огромну заслугу за то имају и Партизанови бивши играчи и тренери, Влахо Орлић, Александар Шоштар и Предраг Зимоњић.

У септембру 2001. Партизан преузимају Игор Милановић и Александар Шоштар и привремено клуб стављају на ноге.

У сезони 2001-2002 ВКП осваја после 7 година чекања, дуплу круну и тиме прекида 6-шњу доминацију Бечеја у домаћем ватерполу.
Клуб је са тренерског места предводила играчка легенда, Дејан Удовичић.
Имао је на располагању од старијих играча Николу Куљачу, Бориса Поповића и Михајла Королију.
У међувремену је стасала нова генерација на Бањици, предвођена Вањом Удовичићем и играли су у њој још и Слободан Никић, Живко Гоцић, Милош Королија, Ђорђе Филиповић, Милан Тичић, Немања Марјан...Из звезде је доведен Славко Гак а из Војводине Марко Ћук (старији брат, Милоша Ћука).
На крају те сезоне из клуба одлазе у Ниш, Куљача и Мих.Королија а долазе из Војводине тада још јуниори браћа Пијетловић и Рађен.Првом тиму је прикључен и Филип Филиповић који је имао тек 15 година тада.Било је планирано да ова генерација најкасније до 2005. или 2006. коначно освоји ту 7. титулу првака Европе.
Али лета 2003. су дошли дугови на наплату.Између три опције, изабрана је она најбоља, распуштен је већи део првог тима а већину тих играча су покупили Јадран, Приморац и Ниш.Од нешто старијих играча остали су само Милош Королија и Ђорђе Филиповић.
Следеће сезоне је Партизан имао најмлађу екипу у својој историји у којој су двојица настаријих играча имали по 22 године а сви остали не више од 20.То је наравно резултирало освајањем тек четвртог места у првенству, испадањем у полуфиналу купа и освајањем 1 бода у Евролиги.

Од сезоне 2004-2005 почиње консолидација клуба када је Рајфајзен банка постала генерални спонзор.
У Партизан се враћају Југослав Васовић и Денис Шефик (који додуше у свом првом боравку у клубу су још били млади играчи и нису оставили неки траг) али и Данило Икодиновић.Доведен је и најбољи словеначки играч, Матеј Настран.
Ипак све ово није било довољно да се у наредне 2 године прекине доминација Јадрана.Партизан је међутим за разлику од предходне 2 сезоне долазио до финала плеј офа и домаћег купа.
Направљен је и огроман помак у евро оквирима, јер се 2005. стигло до финала Лен Купа где је Партизан поражен од Савоне коју су предводили Кашаш и Шапић.Наредне 2006. после доста година црно бели праве и запажен резултат у Евролиги, играо је Партизан у 1/4 финалу и изгубио од Југа који је касније и освојио ово такмичење.

Лето 2006-те доноси распад државне заједнице СЦГ а и аутоматски Партизан остаје без конкуренције у домаћим оквирима.
У клуб се враћа Никола Куљача а из Јадрана стиже један од највећих талената светског ватерпола, Андрија Прлаиновић.Првом тиму је прикључен и Стефан Митровић.
На Бањици је већ полако стасавала једна нова генерација, предвођена нешто старијим Королијом и млађима Филиповићем, Миланом Алексићем, Рађеном, браћом Пијетловић.
У Партизан су се наредних година враћали Живко Гоцић, Владимир Вујасиновић, Слободан Соро и Славко Гак.Довођене су велике звезде Америчког и Грчког ватерпола, Рајан Бејли и Теодорас Хаџитеодору.
Из Војводине су дошли, Милош Ћук и Бранислав Митровић, из Јадрана Александар Радовић а из Приморца Душан Мандић.
Све ово је условило да Партизан у наредних 6 година освоји исто толико дуплих круна, као и 2 трофеја у новоформираном такмичењу - евроинтер лиги.Стизало се и до Ф4 Евролиге два пута, где је освајано треће место као и до два 1/4 финала.
Међутим на оно најзначајније, тј освајање по 7. пут титуле првака Европе се чекало и дочекало 2011.Тада је Партизан победио вероватно најскупљу екипу у историји ватерпола, Про Реко и то на његовом терену, може се рећи са лаганих 11-7.
Тај 3,5 деценије сањани сан, су остварили Игор Милановић као тренер а од играча Владимир Вујасиновић, Слободан Соро, Андрија Прлаиновић, Душко Пијетловић, Александар Радовић, Милан Алексић, Стефан Митровић, Милош Королија...
Пар месеци после тога Партизан осваја и свој други Суперкуп Европе, победом у финалу над Савоном и то на њеном базену и без 4 играча који су пре тога узели ЛШ.

На крају сезоне 2011-2012 ВК Партизан је имао освојених 62 трофеја, плус још 8 незваничних.Три финала у КШ, пет трећих места у КШ и ЛШ, два полуфинала и 5 четвртфинала у КШ и ЛШ, као и по једно финале у Лен Купу и Суперкупу Европе и једно полуфинале Лен Купа.

Последња сезона је остала без трофеја.Неке нове околности су довеле до тога да српским али и европским ватерполом владају тек новоформирани клубови из Београда и Крагујевца.Ипак, није први пут да се овако нешто дешава а Партизан се увек враћао старим стазама успеха.

Треба поменути женску секцију ватерполо клуба која је основана 2009. а током прошле сезоне освојила и први куп, тако да Партизан сада има 63 трофеја.Женску екипу предводи једна од најбољих ватерполисткиња Србије, Милица Перовски а са клупе Зоран Крстоношић.
Како ствари сада стоје, и у женском ватерполу би од наредне године могли да гледамо неку врсту вечитог дербија али отом потом.


Само да напоменем да сам приликом писања овог поста податке узимао са разних страница на нету и неких новинских чланака а део и према сећању (период од 2000-те на овамо).

Надам се да сам са ових 5-6 постова написаних у последње време колико толико помогао да се сазнају неке ствари из богате историје ВК Партизан.И надам се да сав мој труд није узалудан, тј да има људи на форуму и навијача Партизана генерално које све ово занима.
 
Последња измена:

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.741
Reaction score
12.816
Локација
Nedodjija
i te kako si pomogo sa tvojim postovima, zodovoljstvo je citati te.. svaka cast majsotre :clap :clap

apelujem do moderaciju da ti ispod nicka stoji "glavni arhivator" :D
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Ovo nije konačna odluka LEN-a. Ne treba se zaletati još.
 

andjela_ff10

Grobar
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
268
Reaction score
8
Kakva tuga na raznoraznim televizijama i po novinama,sto MI idemo direktno u LS.
Sunce ti ,pa stvarno 70% smrdije navija za njih:buhaha
Ma neka im bude. Boli me briga za njih, kao i za Veterinare. Pravila su jasna i nema ljutnje. Međutim, što Stoxan reče, nije ovo konačna odluka, ali sve su prilike da će ovako ostati, što mislim da treba. Najjači klubovi moraju da imaju određene privilegije, kao što je to i u svim ostalim sportovima.

Vlado, Svaka ti čast. Mislim da bi ove postove mogli iskoristiti ljudi, koji rade na novom sajtu, ako uopšte i rade, s obzirom da odavno nema ništa osim grba i natpisa da je u pripremi.

Ja ću samo citirati jednu rečenicu iz članka, napisanog 2007. godine.


Партизан је за наш ватерполо попут Нила за Стари Египат. Надође, излије се, удахне живот, а онда се поново, вођен неписаним законима, врати у своје корито
и тако наизменично.
P.S.
U prvenstvu srbije za decu uzrasta do 10 godina, finale će igrati dve Partizanove ekipe. Pametnom dovoljno.

Nisam ranije videla ovu izjavu, ali postaviću je neka stoji, nema veze.

Vujasinović: Stasaće deca Partizana
 
Последња измена:

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.244
Reaction score
2.825
Надам се да сам са ових 5-6 постова написаних у последње време колико толико помогао да се сазнају неке ствари из богате историје ВК Партизан.И надам се да сав мој труд није узалудан, тј да има људи на форуму и навијача Партизана генерално које све ово занима.

Ne brini Vlado, citamo :D Svaka tebi cast na ovolikom trudu, i da

Vlado, Svaka ti čast. Mislim da bi ove postove mogli iskoristiti ljudi, koji rade na novom sajtu, ako uopšte i rade, s obzirom da odavno nema ništa osim grba i natpisa da je u pripremi.

i

i te kako si pomogo sa tvojim postovima, zodovoljstvo je citati te.. svaka cast majsotre :clap :clap

apelujem do moderaciju da ti ispod nicka stoji "glavni arhivator" :D

A djeca ce stasati, samo da ne otplivaju negdje drugdje cim stasaju.
 

andjela_ff10

Grobar
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
268
Reaction score
8
Nažalost, otplivaće, ukoliko se finansijska situacija ne popravi. Tako je godinama bilo.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.014
Reaction score
26.082
Локација
ante portas
Mogli su bar da napisu na kojoj poziciji igra .
Verovatno je bek/uocljivo po konstituciji/,po slici na ovom holandskom linku .

U svakom slucaju Holandeze dobrodosao ! :D
 
Top