Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan - uprava, marketing, transferi

Статус
Затворена за писање одговора.

Shone

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2007
Порука
1.229
Reaction score
536
Локација
Republika Srpska
U sastavu gde 40 minuta na jedinici pokrivaju Dragić i Dončić, mnogo veća imena bi bili epizodisti, a ne igrač od 21/22 godine koji je daleko od gotovog proizvoda. On nije igrač koji pumpa brojke (košgeter, veliki asistent...), on je sličan tip kao Stefan Jović, ili Pefi Marković - odličan defanzivac, fizički dosta dobar za jedinicu, a napadački doprinos toliki da ne može da se kaže da je igrač manje na terenu, jedino što ima lošiji pregled igre od dvojice pomenutih, ali je zato nešto bolji šuter. Inače, momak je protiv Srbije u finalu EP-a odigrao 12 minuta (jer je Dončić u drugom poluvremenu imao onaj problem sa povredom kolena) i za to vreme ubeležio 4 poena i podelio 2 asistencije, te uhvatio 3 skoka - po meni to je više nego pristojna statistika, na tako važnom meču, za jednog mladog momka koji treba da nam bude rezervni plej.

Ne dopada mi se na prvu, to je moj stav... .5,3 poena i 1,5 asistencija za 18,2 minuta ukupno a 1,4 i 2,4 u EL jbem li ga malo je to meni nesto. Nadam se da cu imati losu procjenu. Ali opet dobro nam dosao i da se bori za sveti dres najbolje kako zna i ume ... To je dosta ...
 

Zlatiborpfc

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.758
Reaction score
19.335
Локација
Nickname
Dobar za budućnost. Naravno nikako da se zapostavi u senci stranih plejmejkera za ove 3 godine. Da je Dule tu možda bi pravio novog Bogdana ali se uzdam i u Čanka da će svakome naći pravu ulogu u svakom trenutku.
 

Borha Baston

Početnik
Учлањен(а)
20.05.2018
Порука
63
Reaction score
48
Локација
Beograd
Добродошлица Алексеју, као великом Гробару и једном фином момку. Играчки, нисам посебно одушевљен, али за другог плеја, сасвим је добра опција. Наравно, под условом да се за стартера доведе прангијаш попут Пејџа.
 

La Zic

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.662
Reaction score
2.826
Локација
Humska ulica
Dobar Ostoja a i Loncar.Deluje da se pravi zdrava ekipa sa grobarima u timu ,a ne svadbarima,panterima i ostalo...teraj dalje
Dobrodoslica Nikolicu
 

Marinho

Grobar
Учлањен(а)
31.05.2017
Порука
692
Reaction score
1.364
Локација
Komsija Cvarkov Djordja
Ne dopada mi se na prvu, to je moj stav... .5,3 poena i 1,5 asistencija za 18,2 minuta ukupno a 1,4 i 2,4 u EL jbem li ga malo je to meni nesto. Nadam se da cu imati losu procjenu. Ali opet dobro nam dosao i da se bori za sveti dres najbolje kako zna i ume ... To je dosta ...
Seti se samo ko je sve bio u timu 2010-te na F4...Uz dobro vodjenje i vatrenu podrsku svi daju i vise od maksimuma...
 

nikola1970

Grobar
Учлањен(а)
06.10.2008
Порука
999
Reaction score
2.060
Локација
BGD
Dobrodošlica Alekseju. Lepo se radi za sada, samo lagano. :)
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.398
Reaction score
4.618
Локација
Zemun
Nemojte braćo odmah sa mračenjem . . . Slažem se da statistika nije na Alijevoj strani , ali veliki umovi su imali sta da kažu o toj statistici. "Postoji laž , prokleta laž i statistika" ;) ;-) ( Mark Tven).
Moje skromno mišljenje je da će se Aleksej razviti u novog Dragana Milosavljevića ili Vesu Petrovića.
Dobrodošao!:napred-partizan:
 

Shone

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2007
Порука
1.229
Reaction score
536
Локација
Republika Srpska
Zvanicno i Marcus je potpisao ... E sad je vec mnogo bolje... Aleksej da pegla u odbrani a Marcus u napadu !

Dhzqs5WWAAAJsF1.jpg
 

SpejsNigrutin

Makedonče
Уредник
Учлањен(а)
19.04.2007
Порука
7.741
Reaction score
12.813
Локација
Nedodjija
Jos nisam krenuo da gledam klipove Nikolica, a vec smo doveli jos jednog igraca..

Bravo :clap
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Možda je i bolji od Gosa.

Dobrodošlica pojačanjima!
 

Dzoni43

Grobar
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
876
Reaction score
2.713
Локација
Beograd
Meni sve ovo zvuči nerealno. Početak jula a mi već doveli 3 odlična igrača za naše uslove. Pritom, dvojica su grobari! Samo neka nastave ovako! Dajte Lukovića i četvorku:D Još svi ugovori dvogodišnji ili više.
 

tobacco

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
2.569
Reaction score
8.008
Htedoh reci kad je dosao Aleksej da me njegova igra ponekad podseti na Vesu Petrovica. Iskreno nisam pratio Pejdza, ne znam sta se od njega moze ocekivati. Sa Gagicem, Zagorcem, Velickovicem, Sijem i solidnom peticom moze se ocekivati dobra unutrasnja igra. Ono sta nam treba za relativno konkurentan tim je kosgeter na dvojci.
 

Shone

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2007
Порука
1.229
Reaction score
536
Локација
Republika Srpska
Dobar clanak sa mvp.rs
MARKUS "DRUGO POLUVREME"


Ekipa Partizana NIS je u prethodnoj sezoni napravila dobar posao dovođenjem Najdžela Vilijams-Gosa, plejmejkera kome je Beograd bio polazna tačka u profesionalnoj karijeri. Sjajne partije u crno-belom dresu su ga preporučile Olimpijakosu, a klub iz Humske se bacio u potragu za novim liderom na terenu.

Izbor je pao na Markusa Pejdža (24, 183), nekadašnju zvezdu Nort Karolajne i plejmejkera koji nije pronašao svoj put u NBA ligi. Ono što mu je zajedničko sa Vlijams-Gosom je da će praktično u srpskoj prestonici prvi put igrati pravu takmičarsku košarku na profesionalnom nivou, iako je sa koledža izašao pre dve godine.

Pejdž je rođen u Ajovi, gde su njegovi roditelji, Šeril i Elis, ostavili dubok košarkaški trag na Univerzitetu Maunt Mersi. Upravo na ovoj školi su se upoznali, zaljubili i kasnije zasnovali porodicu. Bračni par se posvetio trenerskom poslu u Ajovi, pa su njihova deca, Morgan i Markus, od najranijeg detinjstva živeli igru pod obručima. Morgan je imala zapaženu karijeru na Viskonsinu, a trenutno je asistent u stručnom štabu Nort Dakota Stejta.

Junak naše priče je jedan od svojih snova već ispunio. Njegovi najbliži ne mogu da objasne zbog čega, ali Markus je oduvek želeo da obuče dres Tar Hilsa. Soba mu je bila izlepljena motivima vezanim za ekipu sa Čapel Hila, svog kućnog ljubimca je zvao Vins po Vinsu Karteru i sve što je uradio je bilo usmereno na to da dobije poziv Roja Vilijamsa.
Lična karta
Ime i prezime: Markus Tejlor Pejdž
Datum i mesto rođenja: 11. septembar 1993. (Sider Repids, Ajova)Visina: 183 centimetra
Pozicija: Plejmejker
Koledž: Nort Karolajna (2012-2016)
Draft: 55. pik 2016. (Bruklin)
Karijera: Solt Lejk Siti Stars (2016/17), Grinsbro Svorm (2017/18), Šarlot (2017/18)

Prvi susret sa čuvenim trenerom Pejdž je imao kao frešmen u srednjoj školi. Vilijams je došao da gleda Herisona Barnsa, a Pejdž je bio opčinjen njegovom pojavom. Slavni trener ga tada nije primetio. Dve godine kasnije je došao red na njega, a veliku ulogu je odigrao Džej Pi Tokoto (24, 201). Tokoto je bio jedan od igrača koji su bili na vrhu liste Vilijamsovih želja i svom budućem treneru je preporučio Pejdža, koga je znao sa regionalnih turnira.

Kanzas, Virdžinija, Ilinoj, Ajova, Ajova Stejt, Minesota… Imao je dosta ponuda, ali nije odgovarao na njih. Čekao je poziv sa Čapel Hila.

"Bila sam zabrinuta za njega i zbog onoga što bi moglo da se dogodi ukoliko ga ne pozovu sa Nort Karolajne. Za njega je to bila škola iz snova", rekla je kasnije majka Šeril.

Međutim, poziv je stigao! I ne samo to...

"Budi spreman. Mislim da odlazim u Ligu", šokirala ga je poruka Kendala Maršala (26, 193) u to vreme startnog plejmejkera koji je trebalo da uđe u svoju juniorsku sezonu u dresu Tar Hilsa.

Bio je to šok za mladog Pejdža. Umesto da igra desetak minuta i da uči od Maršala, očekivalo ga je mesto u prvoj postavi slavne škole. Startovao je na 34 od 35 utakmica kao frešmen i beležio je 8.6 poena i 4.6 asistencija. Već u drugoj godini je počeo da blista. Imao je učinak od 17.5 poena i 4.2 asistencija. Očekivalo se da izađe na Draft, ali je odlučio da ostane na koledžu. Njegovo obrazloženje je bilo izuzetno zanimljivo:

"NBA neće da pobegne. Dobra sezona mi daje dovoljno samopouzdanja da znam da neću biti loš u sledećoj. Ovde se sjajno zabavljam. Svako bi to trebalo da doživi."

U juniorskoj sezoni Pejdž se mučio sa povredom pete, pa je na 38 utakmica imao učinak od 14.1 poena i 4.5 asistencija.

Kruna dosadašnjeg toka karijere mladog plejmejkera je bio odlazak na Fajnal for 2016. godine. U sezonu je ušao očajno, ali se konsolidovao na vreme i predvodio svoj tim do finala. Tamo je ubacio 21 poen, uključujući trojku za izjednačenje na 4.7 sekundi pre kraja susreta. Sreću mu je pokvario Kris Dženkins (24, 198) trojkom sa zvukom sirene za pobedu Vilanove rezultatom 77:74. Na 34 meča u seniorskoj sezoni Pejdž je beležio 13.4 poena, 3.7 asistencija, 2.5 skokova i 1.1 ukradenih lopti.

Kada su igrački kvaliteti ovog levorukog košarkaša u pitanju, ukratko može da se kaže da ima poene u rukama, da nije sebičan i da dobro razume igru. Poseduje dobar šut za tri poena i sa velikim procentom uspešnosti izvodi slobodna bacanja.

"Kada smo sestra i ja igrali utakmice majka nam je uvek zamerala kada bismo promašivali slobodna bacanja. To je za nju bilo nedopustivo. Zbog toga smo posebnu pažnju posvećivali tom delu treninga", otkrio je Pejdž tajnu dobrog izvođenja penala.

Najveći problem mu je fizička snaga, zbog čega često ostaje u blokovima, uprkos tome što se trudi da u odbrani bude uvek ispred lopte. To mu predstavlja problem i u ofanzivnoj produkciji prilikom napadanja koša i kod iskakanja centara na pikenrolu. Na ovim elementima je dosta radio nakon izlaska sa koledža, ali sve što je uspeo je da za dve godine odigra pet NBA utakmica u dresu Šarlota u prethodnoj sezoni.

"Kada smo u timu imali Tajlera Hensbroua rekao sam svojim pomoćnicima da bi trebalo da se zahvalimo Bogu na tome što smo u prilici da radimo sa takvim momkom. Ista je situacija sa Markusom. Ne radi se o samo jednoj stvari, on je ceo paket. Sjajan momak i na terenu i van njega", reči su Roja Vilijamsa o bivšem igraču Tar Hilsa.

Po završestku studija Pejdža je sa 55. pozicije na Draftu izabrala ekipa Bruklina. Dve godine je proveo tražeći priliku u NBA kroz igre u Razvojnoj ligi. U prethodnoj takmičarskoj godini je zaigrao na pet utakmica za Šarlot, ali je na terenu provodio samo 5.6 minuta i za to vreme je beležio 2.4 poena. Veći deo sezone je proveo u filijali Hiornetsa u G ligi, gde je na 46 mečeva imao učinak od 15.2 poena, 4.5 asistencija i tri skoka.

Zbog svoje igre u završnicama mečeva Pejdž je zaradio nadimak “drugo poluvreme”. Svoje najbolje timu daje onda kada je to najpotrebnije. Sa druge strane, očekuje ga taj momenat prilagođavanja na evropsku košarku, na drugačiji sistem igre, drugačiju filozofiju košarke, drugačiju kulturu i ostaje da se vidi kako će Pejdž na to da reaguje.

Nort Karolajna je jedan od najboljih košarkaških programa na svetu. Biti njen lider je samo po sebi veliki uspeh. Do te uloge se ne dolazi lako i nema sumnje u to da u Partizan stiže sjajno obučen, tehnički i taktički, igrač.
 

=G=

Grobar
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
309
Reaction score
11
Локација
15000
https://gleague.nba.com/player/marcus-paige/
Овде се могу погледати његови прошлогодишњи снимци. Одличан шут, леворук, незгодан за чување... Велико је питање колики ћемо проблема имати с њим у одбрани с обзиром да има 183 цм и 74 кг.
Добродошао а за оцењивање и поређење са Госом има времена..
 

La Zic

Grobarčina
Учлањен(а)
08.12.2011
Порука
1.662
Reaction score
2.826
Локација
Humska ulica
Bravo za upravu i loncara :clap Radi se punom parom.
prosto je stanje shoka da mi dovedemo tri igraca u mesecu julu.To se nije desilo bas dugo.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top