Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2018/19

Статус
Затворена за писање одговора.

MV23

Grobar
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
638
Reaction score
272
Локација
Crna Gora
Jeste Monako prilicno jak. Jeste da su i takticki igrali dobro. Ali... da smo ubacivali otvorene suteve od pocetka, tj bar svaki drugi pa i treci.. sve bi izgledalo drugacije...

Zagorac :pop Vanja :pop sa njima treba ozbiljan razgovor, ovo je sramno sta igraju!

Ocekujem reakciju u Zadru, a onda da probamo u gostima da uzvratimo, na kraju je rezultat jos i dobar...
 

alboy75

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.128
Reaction score
2.584
Локација
svuda gde je PARTIZAN
Sad mu je dan D, ili ide gore ili na dno. Mega ga je ubila, i mora da bude svestan zašto je grejao klupu u raspalom betisu, jako je teško posle glavne uloge u megi privići se na evropsku košarku, kolko god smešno zvučalo, lakše bi mu bilo u nba, ali za nba kvalitet nema ni izbliza. Prepotentan je, a nema čime to da pokrije. Isto ono što je rekao Trinkijeri Vanji.
Treba nam ko leba, i mora da se sredi.
Treba nam i Gagić ali taj se srediti neće očigledno.
Ostatak, nemojmo se lagati, otvorenih šuteva u pravom smislu te reči nije bilo. Kenja i žabar.
Razbili su nas u komade, svaki šut je bio iznuđen, a Filipovski ga je iskautirao u sitna crevca, ovako izgleda gaženje.
Renfro se može braniti ispod bloka, i zbog toga sam rekao da nam treba puter ruke, bez obzira na kvalitet.
Opet četvrta četvrtina je pokazala karakter.
Nikolić :respect
Hala nam je tragična, nek se pobiju više na ulici, pocrkaju i ostave nam Partizan na miru.
pa dobro, nije bilo otvorenih suteva na nacin da imas 2 sekunde da se namestas, ali mnogo je bilo suteva gde imas otvoren pogled na kos a nista nismo pogodili, nazalost :(
uzmimo samo Renfro koliko puta je sutnuo, tesko da je i jednom to bilo neko silovanje preko ruke, pa Si je imao bar 4 suta skroz sam a nije uslo, Vanja je ima 3 puta, itd...
samo da je svaka treca usla u prve tri cetvrtine i ovo bi dobili
za Zagora se slazem, eto cak i sa ovakvim sutem, da smo realizovali kontre koje je on vukao (bilo ih je bar 5) verovatno bi dobili...
sudije... jbm li ga, srale su, ali ja ne bih njih izdvojio kao dominantan faktor danas
 

Kentucky

Grobar
Учлањен(а)
22.05.2018
Порука
233
Reaction score
1.379
Локација
Western filmova
@GroBARani

Ja sam zaista kosarkaski ne-znalac, ali me zanima, sta raditi kad nas ekipa procita i ostavi same za sut za tri poena?

Ne zajebavam, ozbiljno pitam tebe, ali i ostale koji vise znaju?

Ja sam mislio da je smisao svih akcija tj vecine, izgradjivanje akcija da ti bek ostane sam na sutu za 3 poena... to mu je valjda posao...
Evo, pokušaću pitanjem da ti odgovorim na pitanje. Ne samo tebi, već pitam i ostale. Nije nas išao šut za 3, ne možemo da spustimo loptu u reket, pa majku mu.... Da li ste videli jedan naš napad da se završio tako, da neko od naših bekova, ili čak i krila, proba jedan na jedan, krene da probija i umesto ulaza da se digne na skok šut sa vrha kapice, ili nekih 4-5 metara? Da li ste videli jedan takav napad? Pa to se uči i vežba sa 12-13 godina konstantno na treninzima. Prodješ protivnika, kreneš ka košu i digneš se na šut. Jbt, zašto je to problem?
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.761
Reaction score
55.356
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
@alboy75 šutnuli smo preko 30 puta, ko da smo Hjuston, bili smo bezidejni. Biće tu na tu količinu i otvorenih šuteva. Ali ovo nije ista situacija ko s Mornarom, ovi večeras su nam totalno ubili kretanje lopte i većina je bila iznuđena, a kad promašiš na početku, ako si mlad još teže je u drugoj trećoj. Zato smo i ubadali na kraju, jer su se oslobodili psihički.
Za vecinu se slazem Stojance ali za halu ne, dugo dugo nisam cuo onakvu buku zadnjih 10 minuta utakmice. Da moze bolje moze, ali ovo veceras je konacno licilo na nesto. Kad su ovi sa C ulaza krenuli bas glasno pred kraj 3. tad su i nasi krenuli da grizu. A kakva je erupcija bila kad je usla ona trojka Sija za -5, zato kazem da me je podsetilo na stari Pionir u neka davna zdravija vremena
Pa da ali to je uzrocno posledicno, jer je ubo. A mi smo trebali da ih dignemo jos u trecoj, jedino sto moze da se desi je da neorganizovano spontano krenu da pevaju i onda moze nesto da se desi. O pljuvanju Vanje da ne pricam.
 
Последња измена:

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.544
Reaction score
2.574
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
Jedina dva razloga vecerasnjeg poraza su Vanja Marinkovic i Rade Zagorac. Nikakva dobra igra Monaka nikakvo "citanje" Filipovskog nase igre pa ni dobra igra Nidama vec ova dvojica gore navedenih prvi bezponicar za 24 minuta i nulama u koloni i drugi izgubljen kako u odbrani tako i u napadu.

Vanja Marinkovic pod hitno na klupu pored terena da se pridruzi onim klincima sto sede tamo umesto Aranitovica ne vezano za to sto Aranitovic nije klasican suter. Decko se trpi nekoliko sezona (ni sam ne znam koliko vise) i iz sezone u sezonu on ne pokazuje skoro nikakav napredak. Veciti talenat koji ce to ostati a opet nece biti ni do kolena Trpikovicu i Tepicu. Pa dokle vise majka mu stara dokle pitam se. Ko njega vise gura kad se iz aviona vidi da njemu bre ni Zeljko, Duda i Dule da drze zajedno individualne treninge ne bi pomogli da postane bolji igrac.

Rade Zagorac sta reci vise za njega. Kad je dolazio svi smo bili euforicni i puni nade da smo dobili sjajnog igraca (ja prvi priznajem da jesam) kad ono ispade skoro pa corak. Potpuno pogubljen u prostoru i vremenu od kako je dosao Trinkijeri i zategao malo neke stvari. U redu bila je ta povreda nosa na treningu i maska koja je zaklanjala periferni vid ali sta je sad u pitanju. Daj boze da ce se popraviti mada cisto sumnjam da hoce.

Sta je tu je idemo dalje nadam se bez ovog prvog sto sam pomenuo jer zaista mi je visr muka da gledam kako sedi na klupi a kamoli da je jos u petorci.
 

ZliGli

Grobarčina
Учлањен(а)
11.03.2016
Порука
1.361
Reaction score
6.468
Локација
Novi Sad
Šut za tri:
1. četvrtina 1/7
2. četvrtina 1/9
3. četvrtina 2/6
4. četvrtina 7/12

Šta se dešava sa Gagićem?

Desavaju mu se kile. Na toliko promasenih suteva spolja, oni su logicno skupili u defanzivi, nabili se u reket I tu mesta za Gagatara nema..

Vidimo kako je onaj Trinkijerijev tajmaut uticao na Vanju a kako bi uticao na pametnog momka. Umesto da ga shvati kao podstreh, njemu je to okovalo I noge i ruke I glavu pa sad razmislja sta o njemu mislimo svi a ne o tome kako da se zategne uglavu da mu utakmica ne zavisi od toga da li ce mu uci prvi sut ili ne. Drag je momak ali ne valja sta radi...
 

Aleksa

Grobar
Учлањен(а)
28.03.2010
Порука
761
Reaction score
687
Локација
Nis
Evo, pokušaću pitanjem da ti odgovorim na pitanje. Ne samo tebi, već pitam i ostale. Nije nas išao šut za 3, ne možemo da spustimo loptu u reket, pa majku mu.... Da li ste videli jedan naš napad da se završio tako, da neko od naših bekova, ili čak i krila, proba jedan na jedan, krene da probija i umesto ulaza da se digne na skok šut sa vrha kapice, ili nekih 4-5 metara? Da li ste videli jedan takav napad? Pa to se uči i vežba sa 12-13 godina konstantno na treninzima. Prodješ protivnika, kreneš ka košu i digneš se na šut. Jbt, zašto je to problem?

Logika koju koristis je ok. 1 na 1.izolacija, bilo sta. Ali prolazak igraca i naskakanje sa 4 5m ne postoji. To ne psotoji u kosarci. Mozda to radi nando de colo, to se cak i uNBA vise ne praktikuje. Veruj mi, posao mi je takav da moram da pratim svaku utakmicu, i jednostsvno to vise ne postoji.
Logika ti je na mestu. Ali samo znajte da smo mi ovde laici. Iako se mozda ne slazete sa tim. Praktican primer, kako posmatramo situaciju, skupljaju u reketu, mi sutiramo za 3.svako ce reci, igraj 1 na 1, igraj trougao preoptereti stranu. Da li ste svesni koliko je to kompleksnije nego sto se vama cini? Mi ovde imamo tj. Znamo 2 nacina da probikemo takvu igru i slazemo se manje vise, a Trinkijeri ih zna bar 15, pa ste videli da nista nije islo.
Monako toliko dobro brani pik igru, i pomaze sa prvog pasa da nama takav stil ne lezi. Jednostavno. Mnogo je kompleksnije nego sto se cini meni tebi i svima ostalima. Dodaj na to sudije, i nase glave. Jbg.

I dalje sam utiska da je ovo Trinkijeva utakmica. Na njegovu dusu. Navikli smo da bide korak ispred strucnog staba protivnika, ali danas, moram da pohvalim skauting i pripremu od strane njihovog strucnog staba, renfro neutralisan, ni jedan short roll lendejla, sjajno branjenje i naravno teranje nasih bekova na sut. Nikakvo pljuvanje, Trinki je i dalje za mene otac, ali danas bi morala da se pohvali i partija njihovog strucnog staba. Ovaj njihov je bio pomocnih njegovom visocanstvu u CSKA. Teraj dalje, ocekujem tamo mnogo bolji i rastereceniji mec.
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.913
Reaction score
21.622
Juris 20 razlike, protivnik ti ostavlja metar i po prostora na trojci, pa sta treba da radis nego da sutiras trojke? Da ulazis i da sutiras sa poludistance ne mozes jer su maksimalno skupili odbranu...Nazalost, ovo nije NBA tema i mi nemamo Hardena koji ce da izlomi cuvara jednim pokretom i lagano naskoci na poludistancu/trojku
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Zagorac je "prelomio" utakmicu.
Definitivno je to, dečko se ne snalazi u organizovanoj košarci. S tim što je njegova prepotencija prešla u impotentno divljanje. Plašim se da mu nema pomoći. Kao i Vanji.

Bolje da je Zagorčeve minute dobio Pecarski, ima bolju ruku.

Ubili su nas, nismo znali đe ćemo, onda smo na buku skinuli razliku. Delovalo je da smo blizu, ali ni dodatnih 5 minuta ne bi pomoglo.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.441
Reaction score
40.931
Локација
Žrnov
E jbg... kad odigraš katastrofalno i gubia pa stignes i onda izgubis..na glupost.
 

Nole84

Grobar
Учлањен(а)
23.09.2007
Порука
204
Reaction score
731
Mi da smo otvorili meč sa pogođenim otvorenim šutevima koje smo imali ne bi nas zaustavilo 10 sudija. Nažalost Trink je izgubio bitku na taktičkom nivou, šut kao backup opcija nije služio i tu smo se pogubili potpuno. Nakon toga su nas lagano kako Trinkijeri reče vozili školskim busom pod budnim okom "saobraćajne policije" sa pištaljkama koja je pazila da se ne skrene sa rute.
Dva puta na isti način nas iznenaditi ne mogu, očekujem od našeg stručnog štaba da sada odradi pripremu za revanš pa da ih razmontiramo dole. :napred-partizan:

Jedan čovek pored svega zaslužuje pohvale, Ali Nikolić :clap:clap:clap
 

Oki

Grobarčina
Учлањен(а)
15.01.2012
Порука
1.023
Reaction score
2.487
Локација
Sutomore
Svaka cast za povratak u poslednjoj cetvrtini.

Govore neki da smo uzeli previse suteva za tri poena, 35 ukupno. A istina je da su nasi igraci odustali bar jos 10 puta kada su ostavljeni sami na liniji za tri poena. Dakle, ne samo da nismo uzeli mnogo suteva, uzeli smo MANJE nego sto smo trebali, jer, kosarka je vrlo jednostavna, ako si sam - uzmi sut. Bez obzira na broj promasaja pre toga.
Pobogu, crtaju se akcije, igraci protrcavaju iza blokova, polomi se cela petorka da bi jedan igrac EVENTUALNO imao poziciju za sut, a nasi se premisljaju toliko puta a imaju otvoren pogled.

Vanja i Renfro sutirali 10-0 za 3... Takav sut, kombinovano, njih dvojica nece nikad vise ponoviti u jednoj utakmici.

Monako je kesa od ekipe, kockali su se, i dobili. Da igramo 5 puta sa ovim slepcima u pioniru dobili bi 4, nazalost veceras nam je zapao poraz...
Sto neko vec rece, igrali na istu foru kao Mornar, sa razlikom sto su nesto kvalitetniji, i fizicki potentnija ekipa.
A sto se filipovskog tice, svaka cast dobili su nas, i to je jedino sto se broji. Ali mislim da ovde nema govora o nekom nadmudrivanju Trinkija. Sa prosecnim sutem mi bi ovo rutinirali kao i Albu, koja je ozbiljnija ekipa, sa mnogo boljim trenerom od ovog bucka.

Sreca sto vec sledeci utorak igramo revans. Jebacemo im nanu naninu.
 

Kentucky

Grobar
Учлањен(а)
22.05.2018
Порука
233
Reaction score
1.379
Локација
Western filmova
Ljudi moji, kakva bre njihova odbrana i skauting? Da se vadim na to? Da se vadim na sudije? Stisli jesu, trčali, iskakali, gradili, ali po 100x ponavljam, problem je u nama. Mi smo usrali motku. Mi smo grešili i od njih napravili čudo od ekipe. Nama je onaj Vranješ iz Mornara 5 trojki dao sa 8-9 metara. Zar mi nemamo takve, ili bolje igrače od tog Vranješa? Bolje šutere? Ko prati NBA može da primeti, kako gomila igrača čak i ako promaši vezano 3-4 šuta za 3 poena, nakon 2,3 minuta taj ist igrač će opet šutnuti trojku i pogodiće. Većina tako ulazi u seriju i pogadja još 5-6 trojki bez problema. Pa to i naš Bogdan radi u Kingsima, konstantno. Treba verovati u sebe čak i kada te neće šut. To je njihov posao. To rade celog života. Moraju da veruju u ono što rade, bez straha.
 

Milos

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
1.327
Reaction score
2.969
Локација
Kragujevac
Svaka mu cast na odgovoru, pravi trener javno uvek brani ekipu...mislim da cemo biti pravi u tom playoffu kada ga izborimo, a za sta ce to da bude dovoljno, videcemo.

Mislim da cemo biti ponosni i zadovoljni, a nadam se i srecni , zivi bili pa videli.
 

alboy75

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.128
Reaction score
2.584
Локација
svuda gde je PARTIZAN
ok, stegli nam odbranu, dobro nas stisli, oduzeli nam prostor, primorali na sut za tri... sve to stoji, ali ako uporedimo sa utakmicom protiv asvela ovde, tada ne bi pobedili ni da smo sutnuli 60+% bas smo bili inferiorni, niti smo mogli nešto u napadu niti smo mogli da ih zaustavimo odbranom... ovo večeras je bilo bolje, odbranom smo ih mucili, falio je samo malo bolji sut, da je Renfro pogodio bar jednom, da je Vanja pogodio jednom, da je Zagor bar jednu kontru resio, da je Janković dao bar 1 od svaka 3 bacanja... Nisu nas razbili, malo je falilo :(
da se odigra u zadru bolje, pa da se pobijemo u monaku da vidimo od čega smo
imam dobar osecaj, idemo dalje
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top