Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd
Nisam baš pristalica krupnih i teških reči u opisu neke utakmice, a pogotovo ne neke sprdnje na račun protivnika, jer se to, ako ne odmah, a ono ubrzo (i vrlo poučno) obije o glavu onome ko to radi...
Ipak, ja ne znam koje druge termine da upotrebim da opišem večerašnju utakmicu košarkašica Partizana, a da ne kažem da su one svojom igrom i rezultatom od 99 na prema 78 jednostavno ,,oduvale,, iliti potpuno ,,razmontirale,, ekipu Kraljeva, koja je, ne zaboravimo to, jedna od najjačih u državi!

Bravo Crno-bele! Vi ste naš ponos! :clap

Posle utakmice otišao sam do našeg sjajnog trenera, Miljane Bojović, da joj pružim ruku i čestitam joj.
Ali ne zbog ove utakmice, nego zbog cele ove sezone!

Ona je, od ekipe, koja je, doduše, godinama uvek zdušno davala neki svoj maksimum, ali i stalno bila negde na sredini tabele, i skoro pa redovno gubila znatnom koš-razlikom od Kraljeva, C.Zvezde, Art-Basketa/Mega Misa i Budućnosti, uspela da u ovoj sezoni napravi tim koji je ušao u finale domaćeg Kupa i izgubio ga za jedan šut od Mege, uspela je da natera sudije da ,,poguraju,, Budućnost da nas u poslednjoj sekundi utakmice pobedi jednim košem razlike u Beogradu i tako nas spreči da odemo na (zasluženi!) F-4 WABE, konačno smo ove sezone (i to već dva puta!) pobedili C.zvezdu, a večeras je palo i Kraljevo!

Pri tom mi nemamo internacionalke u timu kao neke druge ekipe, niti smo pre ove sezone doveli neka iskusna dodatna pojačanja već uglavnom samo zamene za Marjanović i Knežević koje su napustile naš klub i pleja jer nam je Gliga mesecima bila van terena...dakle, ne možemo zamene voditi kao pojačanja.
Da popunimo ,,roster,, na klupi nam sede tek neke devojčice koje dobijaju samo po koji minut tokom sezone, a zapravo još uvek igraju za naš juniorski tim!

Rekoh Miljani da zasad ima bolje ,,prolazno vreme,, nego Žoc i Duljaj, našta se ona nasmejala i rekla da ne možemo nju porediti sa tako velikim imenima...
I...
O da, ne možemo...ali ne samo zato što su takmičenja u kojima učestvuju ta naša tri kluba zaista vrlo različita svako ponaosob...nego i ZATO što je godišnji bužet kojim raspolaže KŽK svakako nemerljivo manji nego oni kojima se služe FK i KK...

I ma koji rezultat da nam se desi u ovim preostalim utakmicama, ostaje činjenica da smo u sva tri takmičenja ove sezone otišli bar ,,korak,, dalje nego što je to bilo već godinama unazad, što već sada definiše sezonu kao - USPEŠNU!
I zato, bravo Miljana i hvala za sve! :clap

Evo prve serije fotografija od večeras, u sledećem postu staviću i ostale...



(snimio. G.T.)
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd
Нисам стигао на сам почетак утакмице па нисам видео баш сваки њен детаљ, али у већем делу онога што сам гледао, имао сам утисак да је заправо наша одбрана успела да ,,ломи,, па тако и победи Краљево, једноставно, та наша одбрана вечерас, па тиме и на крају ове сезоне, изгледа много боље, јаче, успешије и брже него што је то било на њеном почетку!
Играчице Краљева вечерас нису имале ни сантиметар слободног простора, нити десетинку секунде времена да буду саме и да ,,слободно дишу,, - увек је поред њих била бар једна наша девојка, врло често две, а понекад и више од тога!

Што се тиче ,,офанзиве,, видим у статистици да је наш капитен, Боричић, испоручила чак 23 поена својим ривалкама, некад шутем, као стрелац са дистанце, али, често вала и као неки бомбаш који се увуче ,,непријатељу,, у његове ,,положаје,, а онда убацује ,,ручну гранату,, (тј. лопту) тамо где треба!

Е сад, од случаја до случаја, од прилике до прилике, и од утакмице до утакмице, да ли кошаркашице Партизана делују баш тачно као бомбаши, или можда стрелци, митраљесци, јуришници, или ратници и војници, али ове наше девојке заиста су врло борбене и у свакој прилици то непрестано показују и доказују.
За њих Н Е М А изгубљене ни лопте ни ситуације све док су иоле у стању да буду на паркету!

И зато заслужују наше огромно поштовање, а много ми је драго што је вечерас било и нешто више публике него на неким претходним утакмицама, па да се многи и лично и на лицу места увере како то изгледа та чиста ,,партизанштина,, НАШИХ ДЕВОЈАКА!
Изгледа сјајно и убитачно! :clap:respect:clap

Није баш да стижем да гледам и јуниорке Партизана, али као ,,доказ,, да и оне следе линију бескомпромисне борбе за НАШ грб и дрес видех вечерас и гипс на руци Тамаре Мишкић ,,зарађен,, баш на јуниорској утакмици...

Држи се девојко, бар МИЛИОН навијача Партизана ти желе да ти та повреда што брже прође!
Исту милионску ,,количину,, и исту жељу упућујемо и Анђели Глигић која је због неке повреде (мислим у доскоку) изашла са терена пре краја утакмице, надамо се да није ништа озбиљно!

:napred-partizan:






















(снимио: Г.Т.)


 
Последња измена:

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Partizan je pobedio Kraljevo 99:78 i izbeglo verovatno Mega mis sto je dobro.Celu ovu sezonu ovu mladu ekipu vodi volja zelja trud.Verovao sam u pobedu nad Kraljevom ali bas ovoliko nisam jel Kraljevo iskusno.Strasno za savez i za sve sto mi je zasmetalo kad igraju nase kosarkasice nema grafika rezultata a kad nema ni statistike na sajtu saveza niie se znalo do kraja koliki je rezultat sto je sramno.Steta sto nismo ih dobili i u prvom delu sezone jel smo bolji.Celu sezonu se vidi da je pokretac ove ekipe Boricic pa sve ostale.Kolko sam procitao Gliga je nesto izasla pred kraj meca ali mislim da nista nije strasno. Mi obezbedili smo playoof izgleda da ce nam biti rival zvezda ali mozemo da kazemo za ovu sezonu da je sve ovo velikk uspeh i da smo mnogo stepenica prosli u ovoj sezoni.I jedan info Mega u kolkom je naletu dobili su dugu 70 raz
 

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Partizan je pobedio Dugu lakse nego ocekivano ove god sa njima imamo skor 4-0.Znalo je prethodnih godina da uvek bude protuv njih pogotovu u Sapcu koji je bio uvek vruc teren.Mada za razliku od proslog meca Dugu nije hteo sut a mi smo stegli odbranu i spremila ih Miljana.Duga nam je bila i veliki duznik pre nekoliko god kad je Sladjan bio trener i kad su nas dobili u Hali sportova i njihovq jedina pobeda ovde i te sezone ostali playoffa.Nas Partizan barem na neko vreme je 2 a mozda i ostane ako Kraljevo kao domacin dobije Zvezdu.U sledecem kolu je derbi koji ce odluciti ko je 2 i ko ce imati prednost domaceg terena bilo bi dobro da pobedimo ali svi znamo kolko je tamo tesko dobiti jel se nase nece boriti na terenu protiv 5 nego protiv 8 jel tamo ni golden stejt ne moze da dobije.A ako izgubimo moramo manjom razlikom kolko smo pobedili ako danas ih dobije Kraljevo dobije Zvezdu.
 

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Da.Pre nekoliko god hteli su organizovano dosli grobari iz zeleznika da navijaju medjutim nisu dali da se udje u halu zna se zbog cega.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd
Ostalo je još dva kola, Mega je sada prva sa 37, C. zvezda druga sa 33, naše ratnice treće sa 32 i Kraljevo četvrto sa 30 bodova...
Dakle, iste ekipe koje su se borile za domaći kup, boriće se i za titulu šampiona Srbije u plej-ofu, ostaje samo da vidimo ko sa koje pozicije...
U ova dva kola Crno-bele (Belo-crne) prvo gostuju C. zvezdi, a zatim nam dolazi Novosadska ŽKA...

Ali, prethodno, hajde da saznamo nešto o našoj Marti!


slika-4-696x978.jpg

 

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Sta reci sta poruciti sutra nas ocekuje sta nas ocekuje,mnogo je proslo god od kad pratim i kolko duela sa njima jedino je sigurno bicemo sami protiv svih.Ocekujem borbu naseg kluba kolko god mogu sve ostalo vise bi bila premija.Razlog ovoga je zato sto sam gledao utakmicu Wbc Mege protiv zvezde u gostima i video sam sta se i kako desavalo i svakome je bilo jasno da su na toj utakmici zadnjih 2:30 min bile mirne pistaljke i dozvoljena sportska tuca sto ce sutra biti mnogo.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd

Чика Горане, је л ћете бити у хали?
Sinko, hteo bih da sutra gledam FKP protiv NP na JNA, pa bi mi bilo predaleko da čak od Železnika stignem do našeg stadiona. Nemam helikopter.
Ali je vrlo moguće da će se naše i njihove košarkašice ponovo sresti i u plej-ofu, pa...
...biće valjda još neke prilike da opet odem i do košarkaških hala ove sezone...
 

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Messenger_creation_b554752f-50b4-4980-a937-c3ef8c105347.jpeg
Partizan posle rovovske bitke nazalost izgubio ali nase devojke su dale sve od sebe cak smo imali sut za pobedu medjutim Davinic je uhvatila sprint i nazalost promasila tako da playoff krecemo sa 3 mesta.
 

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Ocekuje nas sutra utakmica zadnjeg kola protiv Novosadska Zka u kojoj smo prvu izgubili u Novom Sadu koja je nazalost kostali prednost domaceg terena u playoofu.Utakmica se igra u Vizuri u Zemunu u cudnom terminu od 12:30 pred pocetka playoffa.
 

somika93

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
193
Reaction score
460
Локација
Beograd
Zavrsili smo sezonu pobedom 100:80 najefikasnija u nasem redovima je bila Jovanovic 26 poena 13 skokova pa onda Marojevic 21 a Boricic 16 kod protivnica Opacic 22.Mene brine jedna stvar to je broj poena koji smo mi primili u ovoj utakmici a to je 80 poena gde je trebalo manje cak i da se po meni starteri odmore pred playoff a da dobiju sansu ovi koji imaju manje minute nadam se da ce im biti u glavi da u prvoj utakmici playoffa sa zvezdom mora da se igra odbrana ako ocemo do brejka.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd
Занимљива и на специфичан начин узбудљива је била наша јучерашња утакмица...

Време њеног почетка било је мало неуобичајено, а и морали смо да се ,,селимо,, у земунску Визуру - али је баш то допринело да за снимање фотографија коначно имам и природно, пролећно, дневно светло, и та промена ми је баш пријала, после свих оних силних фотографисања под вештачким светлом јесењих и зимских хала...

Наравно...пролеће је ту и да нас подсети да неке ствари стално иду ,,у круг,, - да су сада дани све дужи и дужи, и да је време све топлије и топлије - али и да се тиме кошаркашка сезона, ето, већ полако ближи свом крају...

И како год да се она заврши за КЖК Партизан, наше девојке су већ одавно заслужиле све честитке и похвале, и...
И свакако, да ће ми, кад крај сезоне дође, некако недостајати те њихове борбене утакмице и та њихова непоколебљива партизанштина...

Само...пре коначног стања моје патетике и меланхолије тим поводом, кошаркашице Партизана има итекако да се наиграју до краја сезоне!
Јер, плеј-оф је управо пред нама!

А пре њега, јуче је требало ,,вратити дуг,, Новосадској ЖКА за онај пораз у првом делу сезоне...у њиховом тиму биле су, један од најбољих стрелаца лиге, Дуња Бузаџин, те наша некадашња кошаркашица, Сара Опачић, која је јуче била њихов најефикаснији кошгетер са 22 поена!

Ипак, ,,дуг,, је враћен са каматом.

Поклањам вам три серије фотографија, ево прве:






















(снимио Г.Т.)
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd
Током утакмице, испред наше Јоване Боричић која је била у силовитом продору нашла се Дуња Бузаџин, али ,,Борка,, не би ,,прикочила,, и да је испред ње митраљеско гнездо, бункер или зид, а камоли противнички нос, тако да је Дуња морала да оде по лекарску помоћ, сви смо се понадали да ће јој бити добро, њена обилно проливена крв са терена је обрисана, утакмица настављена...

А ја сам се питао да ли ће (и како ће) овај ,,инцидент,, утицати на нашу Јовану...
Како је утицао, не знам, шта је помислила, не знам, али је наша ратница наставила да игра као и увек, бескомпромисно и обарајући своје ривалке по паркету Визуре...

И, ко мисли да је женска кошарка неки нежан и ,,мекан,, спорт - грдно се вара.
Јесте да ове девојчице изгледају лепушкасто и слаткасто, али не д'о вам Бог да се нађете испред њих кад се залете на лопту или кош!






















(фото: Г. Томић)
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.737
Reaction score
29.560
Локација
Beograd
Нешто касније, Дуња се вратила на клупу свог тима, али није више улазила у игру.
Искрено се надам да та повреда носа није ништа озбиљније и желим јој све најбоље!
Њеним принудним ,,неутралисањем,, Партизан је лакше победио, али...

Од резултата утакмице неупоредиво је важније да се нико не повреди, а резултат од јуче ионако није решавао ништа битно, осим наравно да у спорту УВЕК идеш на победу и неки свој максимум, без обзира на то да ли утакмица нешто решава или не!

При крају утакмице гледао сам семафор и питао сам се да ли можемо и до ,,стотке,, али је Анђела Маројевић својом трицом у последњим секундама меча испунила ту моју жељу!
На томе сам јој честитао и захвалио јој се, као и на томе што је имала довољно стрпљења и воље да ми објашњава чему јој служе оне гумице које целе сезоне носи испод колена, и - да ли би то евентуално могло да помогне и мојој реуми...

Тако да...то за моју реуму, сумњам, али у ове наше девојке не сумњам никада!

У једном финалу смо већ били ове године, хајде да пробамо да уђемо у још једно!

:napred-partizan:





















(снимио Горан Томић)


А иначе - добили смо новог спонзора: вода Јазак решила је да нам припомогне, и мислим да сад свако ко навија за Партизан, и кад буде био у прилици, треба да купи понеку њихову флашу и да гуцне по који гутљај у здравље и за успех наших кошаркашица!



А ко би да преферира неке друге врсте пића за наздрављање - нек прво доведе спонзора нашем Клубу - па нек онда наздравља чим хоће!
 
Top