Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ABA-liga 2012/13

Статус
Затворена за писање одговора.

Peksijan

Banned
Учлањен(а)
30.09.2012
Порука
3.391
Reaction score
366
Локација
bora bora
Iako se slazem sa misljenjem pojedinaca u vezi potencijala ili limita koji poseduje Bertans, smatram da je najmanje potrebno govoriti o njemu. Ni kriv, ni duzan, u prvoj pravoj seniorskoj sezoni, dobio je ulogu onog koji treba vecito da vadi kestenje iz vatre. "Daj je Berti", on ce da zabode. Cela igra mu se svela na sut za 3 poena, sto po meni nije toliko tragicno. Ne vidim nista lose da u ekipi imas nekoga kome je zaduzenje samo da prangija. Ali zato ostali moraju da odrade svoj deo posla. Zasto smo svi veceras znali da poslednja lopta ide na njega? Momak se zbunio, mozda je mogao odmah da sutne, krenuo je u reket iako se tu najbolje ne snalazi i zajeb'o se. I sad polemika: zasto nije sutnuo, ili je li bio faul nad njim. Treba pitati Duleta zasto sem ovog klinca nema igraca na kojeg se u poslednjem napadu moze osloniti.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.761
Reaction score
55.356
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Без обзира на једнодимензионалност због јако лагане праћке мислим да би Бертанс следеће сезоне коначно могао да буде један наш играч са 20 и кусур поена по мечу, ако буде играо 30ак минута. Одласком Лучића смањиће се гужва, он ће сигурно индивидуално радити, али она лакоћа праћке је јако ретка, тако да се то мора искористити, и када промаши то иде право на други обруч онако правилно, лепо. Имамо ми других ствари за бригу.
 

Crni Djordje

Početnik
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
165
Reaction score
5
Veseli je prve sezone samo prikucavao otpad u protivnickom reketu i visio na obrucu. Pravio gomilu glupih faulova sto ga je sputavalo da bude u igri duze od 10 min ukupno. bacanja ocaj.
U drugoj sezoni je poceo da sutira spolja, skromno doduse ali je pokusavao. Krenuo je da i drugacije resava napade a ne samo da doleti i zakuca. bacanja ocaj al manje nego godinu dana pre.
Zadnje godine je imao vise nego solidan procenat suta spolja, pristojna bacanja i solidnu igru ledjima. Popravio kontrolu lopte, gradjenje skoka, fizicki se nagruvao... eksplodirao te sezone kratko i jasno!

Berta i dalje sve zasniva na sutu za koji kazem opet cini mi se nema alternativu. Ali je mnogo veca nebuloza to sto mi svaki napad za resavanje utakmice igramo na njega.
malopre sam znao da gubimo kad je poceo zadnji minut jer sam znao da ide akcija za njega na kraju. I neverovatno je da cak ni ne nemamo akciju ljudsku!
Pa jebem mu mater izvodi se lopta sa sredine njihove polovine a ne ispod kosa, imas veci ugao gde da posaljes loptu. Napravi i tri bloka bez lopte ako treba da bi se napravila pozicija njemu da primi loptu na sutu. A mi igramo neke lazne kretnje da bi postigli da Bertans uzme loptu iz auta na skoro polovini terena i onda onako sapetljiv sam gradi poziciju i puca preko ruke iz driblinga...a on to ne moze i zavrsi se kako se zavrsi. narocito je bzvz jer on moze vrlo tesko da eventualno probije i ode do kraja ili iznudi faul. Ako ne sutne cim primi loptu ili mu naprave blok on ni ne izbaci loptu...sto se desilo veceras ai vec nekoliko puta ove godine!

За прву сезону Веселог си скроз у праву.
У другој сезони је шутирао једном по мечу у просеку за 3, а у трећој скоро два пута, уз око 30%.
Ретко кад је шутирао са дистанце.
Његова игра се базирала на игри леђима кошем, због висине, брзине, распона руку, скочности, па ја временом добио и чврстину, био је природан мис-меч, и много је фаулова изнуђивао због тога.

Бацања је шутирао најбоље те друге сезоне. Последњ сезоне је шутирао очајно бацања, сећам се по 0:6 у арени, а после сам сазнао и узрок тога. Нема сад потребе да то износим.

А што се тиче Бертанса си скорз у праву.
Градити акцију да он узме из ,,блока" и шутне ми је уреду да има 3 секунде до краја, али на 11 секунди да он узима први пас, не разумем.
Баш због слабе контроле, лакше је да узме плеј или бек, па да се игра са њим пик анд поп, и да му се искреира позиција.
Да сад не паметујемо, лако је бити генерал после битке.

Едит: Бертанс је најмање крив, нити имам намеру да њега критикујем.
Него дискутујемо о његовим могућностима, и како је то најбоље експлатисати.
Он само са оваквом механиком шута, да још усаврши кретње, и наравно шут, колико је то могуће, може да буде врхунски играч.
И без игре леђимa и улаза.

Ја сам се Стојанче потајно надао да може ове сезоне да буде 20+ поена, нећу имати ништа против и да то буде следеће сезона. :D
 
Последња измена:

kecman

Grobarčina
Учлањен(а)
23.01.2008
Порука
3.702
Reaction score
356
Pa dobro, nije nam igra baš božanstvena. Ali vidi se rad, mnoge stvari su poboljšane od početka sezone. Evo par mojih impresija :
1. Ne znam zašto podcenjivati MZT, mi smo gubili od Cibone, Širokog, Solnoka, Zadra...
2. Ne znam da li je zaista neko očekivao prijateljsku atmosferu u Skoplju, pa to je van pameti. Ko je čitao bar malo istorije, i čuo za Voju Tankosića i Kostu Vojinovića, zna kako su dole prema nama raspoloženi.
3. Ne znam čemu toliko tenzije ? Pa valjda svi verujete da možemo pobediti Olaj Solnoki ?
Pre 4 kola, da vam je neko ponudio ovakvu poziciju kolo pre kraja, svi bi prihvatili. Dakle, polako, čekamo F4...
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
ovaj tim nema jos kapacitet za velika dela i koliko god da se ubedjujem da smanjim ocekivanja uvek sam sjeban posle poraza...dobro je da je jos uvek sve u nasim rukama u vezi plasmana na final 4... nadam se da cemo se zahvaliti na kraju sezone pojedinim igracima posto ne prikazuju ono najvaznije sto nas je svih ovih godina krasilo - borbu i pozrtvovanost

Ne slažem se. Oni to pokazuju još od prve utakmice prošle godine, ali jednostavno nemaju kvalitet.

Gubili smo mnogo utakmica u poslednjim minutama, jer niko nema ni muda ni kvalitet, ali ni iskustvo da uzme loptu u ruke i reši utakmicu. Do zla Boga limitiran tim, koji ni sledeće godine, a ni one posle nje, neće ništa da pokaže.

Nama su preko potrebna dva-tri iskusna i kvalitetna igrača da povuku ove mlađe i daju im stabilnost i samopouzdanje.
 

bojanbole

Banned
Учлањен(а)
18.02.2007
Порука
451
Reaction score
5
Локација
Kumanovo R.Makedonija
Kao i sto sam najavio Cekovski kljucan kosarkas, ma cela centarska linija izdominirala.

Jako bih voleo da vidim Cekovskog na 4ci u Partizanu sledece godine.

MZT izigrao nevervatno motivirano, POGOTOVO ODBRANU, kako su samo trcali. A nasi kako su samo gubili lopte. Mizerna utakmica, od ono sto sam video.

Definitivno jedan od, ako ne i najslabiji tim u zadnjih 10atkgodina, sezona je prosla nema vise sta da ih cekam kako bi ih ocenio. Da ja cekam zvezdu da pobedi u kosarci kako bi mi isli dalje. Oj zivote sta sam docekao.
 
Последња измена:

rus

Grobarčina
Учлањен(а)
22.11.2007
Порука
1.401
Reaction score
4.411
Ne slažem se. Oni to pokazuju još od prve utakmice prošle godine, ali jednostavno nemaju kvalitet.

Gubili smo mnogo utakmica u poslednjim minutama, jer niko nema ni muda ni kvalitet, ali ni iskustvo da uzme loptu u ruke i reši utakmicu. Do zla Boga limitiran tim, koji ni sledeće godine, a ni one posle nje, neće ništa da pokaže.

Nama su preko potrebna dva-tri iskusna i kvalitetna igrača da povuku ove mlađe i daju im stabilnost i samopouzdanje.

mislio sam na pojedince... Daleko od toga da sam mislio na ceo tim, klinci kidaju, grizu, bore se ... Takodje smatram da je u ovom timu ostao kecman, sve bi izgledalo malo drugacije a to da bi ovaj tim mogao da nastavi sa dominacijom koju je imao ranije absolutno se slazem da mu treba 2-3 iskusnija i kvalitetnija igraca! Samo veliko je pitanje da li smo finansijski u mogucnosti za to...
 

Puntigamer

Grobar
Учлањен(а)
20.06.2007
Порука
827
Reaction score
47
Локација
Humska 1,soba broj 5
sto se tice utakmice sve je receno.Jebeni dani idu.Mi ne mozemo protiv ugara da odigramo rastereceno,to ce nam biti najveci protivnik u subotu

zato u subotu Pionir mora bukvalno da gori
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Utakmicu zbog besa ne bih komentarisao a nju su resile dve stvari sudije (sreten radovic i javor tandem snova koji vec n-ti put ove sezone vrse radnju, ni pukl nista bolji-samo se setite onaj faul u napadu protiv fmp-a) i nasa indolentnost kada smo bili u rezultatskom plusu (jurisanje forumskog asa Bogdanovica npr, muka mi je da nabrajam ostale).

Slike naseg Rubleva. http://www.facebook.com/media/set/?...47.1073741825.21609071646&type=1&l=19cbeff4e9

Album je dostupan i onima koji nemaju FB nalog.

Dobre fotke Andrei :clap
 

Crni Djordje

Početnik
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
165
Reaction score
5
Највећи ,,проблем" овог тима, јесте што немамо играча који на својој позицији доноси предност, било снагом, висином, брзином, техником, интелигенцијом.
То је један од разлога зашто играмо тешко и безидејно у нападу.
Колико ме памћење служи, последњих 10 година, а и више, смо увек имали барем једног играча који ствара предност на својо позицији.

Кад имаш играча који ствара предност, противник мора ту да помаже, и самим тим ти имаш много више простора и опција у нападу. Ако имаш два или три таква играча, онда је много лакше за решења у нападу.
 

Genius

Hrabro momče
Учлањен(а)
14.11.2006
Порука
1.866
Reaction score
48
Локација
Beograd
Zvanicno nemamo pojma i zvanicno me boli kurac sto nemamo pojma

Jedan Kecman bi ovu sezonu izvukao ... u to sam siguran 99% ... ne znam za el .. al sto se aba lige to je tako ....
 

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.445
Reaction score
2.212
Potrebna su ta iskusna igraca i to odma za spas sezone, za jadransku ligu vec je kasno mislim da se novi igraci vise ne sme licentirati. Nije lose za domacu ligu i to jedan iskusni plej i centar pa to bio i Bobi Marjanovic.Gagic danas je postigao mozda 10sak poena ali i toliko puta je obruc prebacivao cas sa leve i desne strane, jedini koj je danas nesto igrao bio je Gordon, poraz kao poraz i nije toliko strasan ali igra koju mi igramo i ko nam organizuje napad veliko razocarenje.
 

Marinac

Grobarčina
Учлањен(а)
23.10.2008
Порука
1.086
Reaction score
15
Kad sam rekao surovu realnost popio sam poene. Napustio sam gledanje kad smo vodili 6 cinimi se rekoh gotovo je ovo dobili smo sig. i palim sad da proverim rez kad sam i imao sta da vidim.... Od kakvih smo mi ekipa gubili ove sezone pa to je ja mislim da se ubelezi u istoriju naseg KK... Skenjan sam do jaja kad vidim kako izgleda ova sezona.

Popio si poene zbog krsenja pravila, ako nastavis da provociras dobices i ban.

WebCrew edit
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Nakon mazohizma i ponovo odgledane utakmice
nemam potrebu stavljati Gordića,Lučića,Bertansa,Gagića,Bogdanovića,Milutinova...na neomašćen kolac.
Pogotovo Muslija,koga većina smatra za glavnog krivca...šta više 100% sam siguran da bi pobedili da mu Milutinov tj. DV nije ukrao minute
Svi mi volimo ono : daj šansu detetu,pa šta bude.Ali neka trener odabere pravu utakmicu za tako nešto.
Mnogo je klinac grešio tj.Dule ,kontam ja da je on najkorisniji za ono iskakanje u odbrani (koje molim Boga da više nikad ne vidim) ali nisu ni oni sisali vesla,znaju da ne može ljuska protiv cepanke.
Daleko od toga da mislim da smo namerno izgubili ali jednostavno znam da je DV mogao izvojevati pobedu ovde.
Ne znam ,drugi deo sezone mi se sve čini kao da nešto Vujošević čuva jer dosta dobrih stvari iz prvog dela sezone nema u drugom a loše se ponavljaju,kao da je tim u nekoj rezervi, a opet sa druge strane izgleda kao da daju 100% sebe?!
 

nikola70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.781
Reaction score
276
Samo neka Milutinov krade minute, kamo srece da je ukrao i onih 4 minuta sto je Musli proveo na parketu, ne bi nam se istopilo +7 za 2 minuta. Mi u tom periodu, za vreme Muslijevog mandata u poslednjoj cetvrtini nismo odbranili ni jedan napad, a cini mi se da su svi kosevi pali iz reketa.
 

rasimPFC

Grobar
Учлањен(а)
09.12.2008
Порука
560
Reaction score
1.673
Локација
Vranje
Iz mog ugla najslabiji ucinak ima Milosavljevic.Kao jedan od igraca koji najduze igraju,trebao je vise da doprinese.Svaka cast Gordonu i Gagicu.Uveren sam da ce Gagic sledece sezone da razbija!
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Sklop okolnosti ne daje pravo za konačni sud o glavnom krivcu.
Okolnosti na +7 :
-Musli radi odličan posao sa debeljanom i još stiže da iskače
Čuvar Stojanovskog(Milosavljević) se okliznuo Musli stiže da mu digne ruku i ujedno da gradi def.skog a ovaj o tablu ga daje za 53:58
-U napadu nije ni stigao da da svoj doprinos jer je Milosavljević brzo šutirao i promašio

55:58:
Davis pogađa jer je umakao Bertansu a ovaj kukavac zbog iskakanja je van reketa (na svojoj poziciji) a Lovernj greši u preuzimanju
-U napadu Gordić gubi loptu čim je polovinu prešao.

57:58:
Musli lupa čistu bananu Čekovskom -sudija mu svira faul. A ovog šalje na slobodnjake.
Šta bi tu Milutinov promenio ? Da li si siguran da se +7 ne bi istopila za 2 minuta.
 

PilePFC

Početnik
Учлањен(а)
12.03.2012
Порука
162
Reaction score
6
Локација
U svakom gradu ovoga sveta...
Slazem se sa Gazdom da je Lucic veliko razocaranje ove sezone. Momak jednostavno ima jako losu sezonu, ocigledno je da nije spreman da bude vodja. Ali njegove lose igre su plod toga da mi nemamo nekog ko ima sigurne poene u rukama, pa on kao kapiten mora da preuzme najvise odgovornosti. Protivnici to znaju, pa na njemu uvek igraju jacu odbranu.
O Musliju i Gagicu je sve receno. Oni su prica za sebe. Jedan je bio veliki talenat, ali je ocigledno prso s mozgom u Spaniji, dok je drugi susta suprotnost, klasicna sirovina koja igra samo i iskljucivo na snagu, posto nista drugo ni ne zna. Ne fali nama Kecman, vec Rasko Katic. Da je on ovde, mi bi danas bili prvi u ABA ligi i igrali bi TOP 16.
Sto se Gordica tice, jasno je da on nije ni bleda senka onog igraca iz Buducnosti. Pratio sam ga dok je igrao tamo, jeste znao da divlja, ali je opet igrao za dve klase bolje nego sada. Vesterman je jos klinac, dosta oscilira, posle odlicnog pocetka u poslednjih par meseci igra kriminalno, ali se vidi da ima stofa, mozga. Decko razmislja dok igra, ali ga neiskustvo cesto previse ponese, pa pravi gluposti. Odbranu ne bih spominjao, jer je ni ne igra.
Sad nam ostaje da zbijemo redove za Solnok, dobijemo to i odemo na F4. Jos da se molimo da cigani puste Radnicki, pa da naletimo na Igokeu. Njih jos mozemo da dobijemo, ali samo sa igrom s pocetka sezone. Jer sa ovakvom mi na F4 necemo ni otici.
 

Moraelyn

Grobar
Учлањен(а)
08.03.2009
Порука
870
Reaction score
40
Utakmicu zbog besa ne bih komentarisao a nju su resile dve stvari sudije (sreten radovic i javor tandem snova koji vec n-ti put ove sezone vrse radnju, ni pukl nista bolji-samo se setite onaj faul u napadu protiv fmp-a) i nasa indolentnost kada smo bili u rezultatskom plusu (jurisanje forumskog asa Bogdanovica npr, muka mi je da nabrajam ostale).

Obradović, a ne Radović, ali ne mijenja mnogo suštinu.

Potpis kao i obično.

I lijepo što se Gordon po malo vraća, nakon što je bio potpuno izgubljen poslije povrede.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top