Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.505
Reaction score
29.249
Локација
Novi Sad

Tu je od 2016. godine i u prethodnih šest sezona se profilisao kao jedan od najpouzdanijih i najboljih igrača Bajerna.
U svojoj anketi su tu činjenicu potvrdili i navijači nemačkog kluba, pa će krilni centar ostati u Minhenu.


Luče naše, samo gazi!!
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
13.978
Reaction score
25.984
Локација
ante portas
Portal logo


Prijavi se
Košarka

1643904197470_pejners.jpg

Žanis Pejners (Foto: Star sport)


UTORAK 08 FEBRUAR 2022 08:48 - VREME ČITANJA: 8 MINUTA
Pejners posle Partizana ne razmišlja o košarci: Uživam u putovanjima sa suprugom
Letonac za Mozzart Sport otkrio da nema nameru da se vraća profesionalnoj košarci posle povrede koju je zadobio pre dve godine u Beogradu
Kada je 2019. godine posle sezone u dresu Darušafake, Letonac Žanis Pejners potpisao za Partizan kod Andree Trinkijerija, očekivalo se da bude veliko pojačanje u crno-belim taboru. Međutim realnost je bila potpuno drugačija. Krilni košarkaš je vrlo brzo ispao iz planova Italijana, potom se povredio, a danas skoro dve godine kasnije, Pejners ne igra košaru. U razgovoru za Mozzart Sport otkrio je da mu košarka sada nije prioritet već su to putovanja sa suprugom. Žanis se odlučio na ovaj korak kako kaže da bi sebi olakšao život zbog činjenice da nije mogao da se vrati aktivnom igranju zbog neuspele operacije kolena.
Nekadašni košarkaš Partizana je trenutno u Brazilu odakle se javio i rado pristao na intervju.
IZABRANE VESTI | NAJVEĆE KVOTE
2 / 4
EVROKUPSRE. 20.30
Partizan : River Andorra
11,25
X17,0
24,40
ODIGRAJ ODMAH
ITALIJA - KUPUTO. 21.00
Inter : Roma
11,70
X3,90
24,80
ODIGRAJ ODMAH
ITALIJA - KUPSRE. 21.00
Milan : Lazio
11,95
X3,50
23,90
ODIGRAJ ODMAH
ITALIJA - KUPČET. 21.00
Juventus : Sassuolo
11,47
X4,40
27,00
ODIGRAJ ODMAH
13
FUDBAL
Nikola Terzić prvi Partizanov izbor za bonusa: Prate ga Jović i Milovanović
2
KOŠARKA
Željko i ostali naši treneri broje najviše trofeja, mečeva i pobeda u EL, Španci i Itudis imaju bolje pro...
2
FUDBAL
Raspored prvog prolećnog kola: Sve počinje sa Lalatovićem, četiri sata za večite

"Život mi se dosta promenio u odnosu kada sam bio aktivan košarkaš. Iskreno, prioritet mi je sada da uživam sa suprugom. Venčali smo se prošlog leta i od tada putujemo po svetu. Sada smo trenutno u Brazilu već duži period. Posle toga idemo u Sjedinjene Američke Države, bićemo po Kaliforniji, a baš smo skoro razgovarali da bismo mogli da odemo na Daleki istok", počinje Pejners i jasno nam stavlja do znanja da mu u ovom momentu košarka ne nedostaje:

"Jednostavno nisam mogao da se vratim na parket. Kada sam povredio koleno, odlučio sam da idem na operaciju, ali ona nije uspela. Bolovi su bili svakodnevni i u takvom stanju nije moguće da igram na visokom nivou, ni da treniram. Pokušavao sam sa raznim vežbama posle Partizana, ali jednostavno nije išlo. Sada je već prošlo toliko vremena...", zastao je Pejners.
1644306979090_KKP.jpg

U prvi mah nije hteo da završi rečenicu:

"Nije realno da sada igram negde. Pitanje je gde bih i igrao. Nisam se zvanično penzionisao, ali o aktivnom igranju trenutno ne razmišljam. Ako se nekada budem vratio na parket, biće to isključivo iz zadovoljstva i ljubavi prema košarci".
Upravo je ta ljubav prema košarci bledela kako su godine prolazile u surovom profesionalnom sportu.

"Drugačije je bilo kada se igra košarka za neku stipendiju, tada vas isključivo ljubav prema igri vodi. Kako su se sezone ređale jedne za drugom, dolazi do zamora, bude tu i psihičkog umora. U takvom stanju se onda dogode i povrede. Nešto slično se i meni desilo u Partizanu".
Tema razgovora je prirodno prešla na period kada je bio u Partizanu.

"Nisam zažalio što sam potpisao za Partizan. Ekipa je bila sjajna, odlično smo igrali, bili smo najbolji u svim takmičenjima. Nikada nisam bio ekipe koja je tako dominirala na svim poljima. Nije kriv Partizan što sam se povredio. Prvo sam povredio preponu, a onda se dogodio problem sa kolenom. Možda se previše čekao sa operacijom. Kada je sezona prekinuta, ja sam otišao u rodnu zemlju, ali sam mislio da ću da se vratim u Beograd. Na kraju se to nije dogodilo i tek kasnije sam otišao na operaciju. Ipak, uprkos intervenciji bolovi su ostali".
Lek za te bolove je jednostavan u životu Pejnersa.

"Putovanja i kvalitetno provedeno vreme sa suprugom. To mi najviše prija sada. Treniram ja i sada, ali pre svega kako bih funkcionisao na dnevnom nivou. Život mi je takav da upoznajem nove gradove i ljude. Iskoristićemo ovu priliku da putujemo jer planiramo i dete. Posle nećemo moći da živimo ovako, zato sada maksimalno koristimo svaku priliku".
Kao svetski putnik, rado je pristao da priča o mestima koje je posetio.

"Ove godine smo bili u Španiji dugo, sada je Brazil. Neverovatna država. Čitava Južna Amerika je fascinantna. Mentalitet mi odgovara, osećam se opušteno. U Evropi, kada sam bio igrač, najbolji utisak mi je ostavio Istanbul. Ogroman grad koji možete mesecima da istražujete. Mogu da kažem da je Beograd sličan, ne možda po veličini, ali ima mnogo toga da se vidi. Imao sam lepo iskustvo. Moram da pomenem i Solun koji mi se baš svideo".
Kada se podvuče crta Pejners je profesionalnu karijeru završio u Beogradu u dresu Partizana. Odigrao je svega devet mečeva u ABA ligi. Prosečno je beležio svega 3,8 poena za 14 minuta u igri. Tokom karijere igrao je u Letoniji, Ukrajini, Grčkoj.
Piše: Bojan BREZOVAC

Uzo' pare boli ga patka :D
 

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.505
Reaction score
29.249
Локација
Novi Sad

Kada se još 2016. iz Španije preselio u Nemačku nije očekivao da će se toliko zadržati u Bajernu.

"Ne mogu da kažem da sam to planirao, nisam ni mislio da mogu da budem vezan za neki klub kao što je to Partizan. To je ipak bila specifična situacija jer sam u Partizanu krenuo iz mlađih kategorija i dogurao sam do kapitena prvog tima. Posle cvrno-belih, iskreno, nisam očekivao da ću se zadržati u nekom klubu više od dve godine".


Za kraj, Lučić se dotakao i Partizana, tim sa kojim je osvojio čak 13 trofeja od 2008. do 2013. godine.

"Kroz razgovor sa bivšim saigračima sam u toku sa svime. S obzirom da je tim u Evrokupu, često provedem tu noć gledajući Partizan. Nema šta, postoji ambicija, a sigurno da je dolazak Željka Obradovića bio ključan. Verujem da i mnogi igrači dolaze zbog njega s ciljem na naprave iskorak u karijeri. Uspeh ipak teško da može da dođe preko noći, ali verujem u proces. Možda se to neće videti ove sezone, iako je Partizan i sada pokazao da je jako ozbiljan, naročito kada dođe taj eliminacioni deo Evrokupa. Očekujem dobre rezultate i trofeje sa Željkom na klupi", zaključio je veliki miljenik navijača crno-belih
 

lukaimasa

Grobarčina
Учлањен(а)
29.01.2010
Порука
1.387
Reaction score
2.401
Локација
Novi Beograd
Samo da ovde pozdravim bivšeg trenera, sve zajedno sa njegovim stručnim štabom, sve naši bivši igrači, koji znaju da motivišu svoje igrače samo protiv nas.
Da mu spremimo opet neki uramljeni dres, ovaj put može roze boje.

Pamtimo Vlade, tvoj popljuvani sako u Železniku, ali isto tako ćemo pamtiti i zapinjanje samo protiv nas (da ne bude zabune, tako i treba), a protiv svih ostalih ili sklanjalica ili bol u kurcu taktika.
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.373
Reaction score
3.920
Локација
NBG
Besmislica. Da smo igrali odbranu, otkinuli bi 20-30 razlike Megu.
Đavo nam je kriv što smo ušli mekano uz sramno suđenje (borba kroz institucije) i na kraju desi meč na jednu loptu protiv Mege sa 7 igrača.
 

lukaimasa

Grobarčina
Учлањен(а)
29.01.2010
Порука
1.387
Reaction score
2.401
Локација
Novi Beograd
Zašto besmislica, pričam samo o njihovoj motivaciji, a gledao sam ih i protiv Studentskog i protiv Borca, posle nas, a to su timovi njihovog ranga.

A da nismo igrali odbranu, nismo, ali to je naš problem i naša greška, to nije upitno. Upitno je zašto Mega ne igra svaku utakmicu kao protiv nas, barem što se tiče voljnog momenta.
 

aleksandar011

Grobar
Учлањен(а)
11.03.2016
Порука
209
Reaction score
1.317
Zašto besmislica, pričam samo o njihovoj motivaciji, a gledao sam ih i protiv Studentskog i protiv Borca, posle nas, a to su timovi njihovog ranga.

A da nismo igrali odbranu, nismo, ali to je naš problem i naša greška, to nije upitno. Upitno je zašto Mega ne igra svaku utakmicu kao protiv nas, barem što se tiče voljnog momenta.
Zato sto je to nemoguce.
Mislim da je pravo pitanje, u stvari, zasto Partizan ne igra svaku utakmicu kao protiv Andore, jer da je tako, bas bi nas bilo briga za motivaciju Mege.
 

Detelinarac90

Louis Le Prince
Уредник
Учлањен(а)
17.07.2021
Порука
4.505
Reaction score
29.249
Локација
Novi Sad
Volimo te Hause brate naš!!


Tokom svih ovih godina ko god bi me pitao kako je bilo u Partizanu, ja sam rekao kao sa porodicom. Bio je to prvi put u karijeri da se svih 15 igrača druži van terena, a uz sve to ja sam jedini Amerikanac, ali ekipi to nije bilo bitno, svuda su me vodili. Sećam se da su me jednom vodili na neku večeru. Hteli su da mi pokažu kakva je pljeskavica… Pita me Kecman šta volim da jedem, a ja kao svaki Amerikanac kažem Mekdonalds. Oni se svi tu nasmeju i kažu da ću sada probati nešto posle čega mi neće padati na pamet da idem u Mekdonalds. Odveli su me u neki mali resotran. Nije imao ni stolove, samo mali lokal koji kroz prozor deli hranu. Ako mi verujete ja se i danas sećam začina i ukusa. Eto to je taj odnos koji smo imali i koji je bio poseban. To tada američki košarkaši nisu shvatali, ja sam u Partizanu postao šampionski igrač, a to se nikada ne zaboravlja“, zaključio je Haus.
 

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.544
Reaction score
2.574
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
Procitao sad, brat Haus covek koji je ostavljao srce na terenu. Izgledalo je kao da je rodjen i prosao sve mladje selekcije u Partizanu koliko borbenosti, zelje i zalaganja je davao. Lepo je to sto klincima tamo prica sta je Partizan a jos lepse ko je i sta je Dule Vujosevic.

Posle njega jedino mozda je po meni do te granice je stigao Roberts i niko vise od stranaca pa cak ni Bo Mekeleb.

Evo da se prisetim i ja jedne njegove anegdote, mislim da je F4 bio u pitanju kad je igrao za Baskoniju, stoje onako igraci da izadju pred mec a Tegeltija onako sav ponosan kaze Fredi Hello a Haus ga gleda zbunjeno u stilu "ko si sad pa ti" i kroz osmeh odgovara Hello, Tegeltija kao Partizan Belgrade a Haus ok men "u stilu gde na tebe da naletim" i okrene se ka nekom saigracu.
 
Top