Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

bitan

Banned
Учлањен(а)
25.07.2007
Порука
505
Reaction score
36
Nadam se da Drobnjak nece uzeti tursko drzavljanstvo...mada bi voleo da igra u nekom timu koji je sa nama u grupi pa da dodje i ove sezone u Bg

Uhh,stvarno ce veoma jak tim imati Efes...mada ne sumnjam da ce pasti u Pioniru ( mozda i u Areni :d )
 
Последња измена:

graha

Grobar
Учлањен(а)
13.09.2007
Порука
707
Reaction score
21
Jovo Stanojevic presao u turski besiktas,neka mu je sa srecom

Jovo Stanojevic (207-C-77, agency: Beo Basket) in new player of Besiktas ColaTurka Istanbul. Stanojevic started last season in BC Mega Aqua Monta Beograd and in November 2007 signed contract with Prokom Trefl Sopot. In Prokom Trefl Sopot Stanojevic scored average in Euroleague 9 points, 4.6 rebounds per game and in Polish league he scored 10.3 points, 4.4 rebounds and 1. 5 assistants per game.


 

Ostoja_PFC_

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
2.841
Reaction score
193
Локација
Dole ispod
Krstić u Makabiju?

Centar Nju Džerzja i košarkaške reprezentacije Srbije ima opciju da karijeru nastavi u Evropi, kaže njegov agent

Thumb_23.sasapavlic_6.jpg


Jedna od opcija centra Nju Džerzija i reprezentativca Srbije Nenada Krstića je da karijeru nastavi u Evropi, kaže njegov agent Mark Kornštajn. Za usluge sjajnog centra zainteresovan je najtrofejniji izraelski klub Makabi, koji je spreman da dobro odreši kesu kako bi ga doveo u svoje redove. Makabi očajnički želi da reši pitanje startnog centra, pošto je Hrvat Nikola Vujčić otišao u Olimpijakos. „Čuvari Hristovog groba“ u narednoj sezoni planiraju da povrate primat u izraelskoj košarci i doguraju do fajnal-fora Evrolige.
Krstić je trenutno ograničeni slobodni agent, a njegov matični klub u NBA Nju Džerzi najverovatnije želi da s njim potpiše ugovor i da ga posle toga trejduje, a Krstićev agent smatra da je povratak srpskog centra u Evropu jedna od mogućnosti.
- Neizvesna situacija s nastavkom Krstićeve karijere neće dugo ostati takva. Imamo dosta opcija, a jedna od njih je i potpisivanje ugovora sa klubom iz Evrope - rekao je Kornštajn.
Interesantno da je Boštajan Nahbar, Krstićev saigrač i takođe klijent agencije „Pinejkl“, nedavno napustio Netse i ugovorio saradnju s moskovskim CSKA. On će za tri godine inkasirati 14,3 miliona dolara, što je veoma respektrabilan iznos, čak i za NBA prilike. Sličan, ako ne i veći ugovor mogao bi da potpiše i Nenad Krstić s Makabijem, posebno što su kvalitetni igrači na poziciji centra veoma cenjeni. On sigurno ne želi da poslednju godinu starog ugovora s Netsima odigra za skromnih 2,7 miliona dolara. Krstić je očekivao da u NBA potpiše takozvani mid level ugovor, vrednosti oko šest miliona po sezoni. Međutim, Nju Džerzi očigledno ima druge planove i najverovatnije ne računa na njega u novoj sezoni. Pitanje je koliko će na Krstićevu cenu uticati i teška povreda ligamenata koja ga je dugo držala van parketa.
Krstić bi u Makabiju bio nosilac igre i sigurno jedan od najboljih centara u Evroligi. On bi u Evropi imao status velike zvezde i bio u prilici da se ozbiljno bori za titulu šampiona Starog kontinenta, dok bi se u NBA, najverovatnije, sve svelo na puko odrađivanje.
Evropa postaje magnet
Sve više evropskih bogatih klubova u svoje redove dovodi skupe NBA igrače. Poslednji primer je bivši igrač Atlante Džoš Čajdres, koji je pomerio granice potpisavši trogodišnji ugovor s Olimpijakosom vredan neverovatnih 20 miliona dolara.
- Već sam pričao s nekolicinom igrača u NBA, i verujte mi, ovo bi mogao da postane trend - rekao je Čajldres.
Atlanti je „seleri kep“ dozvoljavao da ponudi Čajldresu samo 5,5 miliona dolara po sezoni, čime bi postao četvrti najplaćeniji igrač tima, ali pojavili su se Grci. Važan finansijski momenat koji napominju američki mediji je da će njegova godišnja zarada biti 6,7 miliona dolara, po odbijanju poreza!



http://www.kurir-info.rs
 

graha

Grobar
Учлањен(а)
13.09.2007
Порука
707
Reaction score
21
Krstić potpisao za Trijumf

558723488ed452e94f7123560231_big.jpg
Centar reprezentacije Srbija Nenad Krstić potpisao je u utorak ujutro za ruski Trijumf iz Podmoskovlja.

Krstić se vraća u Evropu posle 4 sezone u Nju Džersi Netsima, a sa ruskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 3 miliona evra po sezoni, potvrdio je njegov menadžer Mark Korštajn.
"Ovim ugovorom sam rešio sve probleme. NBA je liga posebna, ali iz Amerike nisam dobio nijednu dobru ponudu. Sve su bile uglavnom duplo slabije od one koju sam dobio iz Rusije", rekao je Krstić za sajt "Hoopsworld" i dodao da ne isključuje mogućnost da se jednog za nekoliko godina vrati u NBA ligu.

"Mislim da sam doneo dobru odluku. Trijumf nije najbolja ruska ekipa, ali su prihvatili sve moje uslove, što nije bio slučaj sa NBA klubovima. Dobio sam 6 miliona evra za dve sezone, bez poreza. Dobio sam stan, automobil i ima direktnu avio-liniju iz Moskve za Beograd".

Trijumf, za koji nastupa i nekadašnji centar FMP-a i povremeni reprezentativac Ognjen Aškrabić, u predstojećoj sezoni će učestvovati u Ulebovom Evrokupu, a bez obzira na ovog leta brojne transfere iz NBA lige u Evropu američki 'ESPN' izrazio je veliko iznenađenje činjenicom da je tim koji neće učestvovati čak ni u Evroligi izdvojio toliku sumu za Krstića i finansijski nadmašio sve ponude NBA klubova.

"Imao je tešku odluku, ali je na kraju iz Trijumfa dobio ponudu koju nije mogao da odbije", saopšteno je iz menadžerske agencije koja zastupa Krstića.

25-godišnji Krstić, nekadašnji centar Partizana, odigrao je 4 sezone u NBA ligi, uz prosečan učinak od 11.3 poena i 5.7 skokova na 226 utakmica. Posle odlične debitantske sezone, nastavio je brzo da napreduje sve dok ga povreda kolena nije odvojila sa terena. Propustio je veći deo sezone 2006/07, a ni prošle sezone nije uspeo da se vrati u formu.

Krstić se tako odlučio za finansijski mnogo bolju ponudu od one koju su spremili Netsi, a postao je čak sedmi NBA igrač koji je ovog leta prešao u Evropu, posle Džoša Čildresa, Bostjana Nahbara, Huana Karlosa Navara, Horhea Garbahose, Karlosa Delfina i Primoža Brezeca. Nahbar je takođe dosadašnji član Netsa, a potpisao je za moskovski Dinamo. Četvorica od ovih sedam igrača su Korštajnovi klijenti.



b92
 

FedEx

Grobar
Учлањен(а)
10.07.2008
Порука
991
Reaction score
1
Eh te proklete pare... Da li uopste medju sportistima postoji vise sportski motiv?
 

graha

Grobar
Учлањен(а)
13.09.2007
Порука
707
Reaction score
21
Dejan Borovnjak agrees with Vojvodina Srbijagas

Vojvodina Srbijagas
is the team which signed the most players this summer. It was totally expectable as almost all players from the last season left the club. This time Vojvodina take care for a real surprise adding Dejan Borovnjak (208-F-86) to its roster. Borovnjak grew up in Partizan's young selections and he was member of senior team since 2004. During this period Partizan won four championship titles in Serbia, two in Adriatic league and one National Cup 'Radivoj Korac'. Borovnjak played 28 games for reining Serbian and Adriatic league champion in regional competition averaging 4.2 ppg and 2.9 rpg. He also played 14 games in Serbian Superleague registering a little bit lower digits. Bodovnjak appeared 20 times in Euroleague but without important record. The main reason for Borovnjak's leaving to Novi Sad is his strong desire to get more minutes on the court.

(eurobasket)

Dejan ode u Vosu,srecno u novoj sezoni...


 

Laki

Grobarčina
Учлањен(а)
09.07.2007
Порука
2.246
Reaction score
49
Sta da kazem,srecno Miloje legendo...
[FONT=&quot]
[/FONT]
6. avgust 2008. | Izvor: B92 Galatasaraj želi Milojevića

6466112054898d99e66a40316526625_big.jpg
Bivši košarkaš Beovuka, FMP-a, Budućnosti, Partizana i Pamese, Dejan Milojević mogao bi u narednoj sezoni da nosi dres turskog Galatasaraja. Milojević je prošle sezone odigrao solidno u ekipi iz Valensije, i ima važeći ugovor sa "narandžastima" ali nije imao i adekvatnu minutažu.
Trener Fotsis Kacikaris u medjuvremenu je doveo nekoliko igrača koji mogu da igraju i na poziciji Dejana Milojevića (Van Der Špigel).

Turski klub je u medjuvremenu poslao izuzetno povoljnu ponudu za Milojevića, pa ne bi bilo iznenadjenje ukoliko bi se najbolji igrač srpske lige pre dve sezone preselio na Bosfor, iako je prva opcija bio ostanak u Španiji.
[FONT=&quot]
[/FONT]
 

KKP

Grobarčina
Учлањен(а)
29.05.2008
Порука
1.053
Reaction score
1
Локација
Srbija
Milojevic u Galati!

Milojević i Gurović u Galatasaraju! Petak, 8. avgust 2008. 18:14


Srpski košarkaši Dejan Milojević (31) i Milan Gurović (32) novi su igrači turskog Galatasaraja!

Milojević u Galatasaraj dolazi iz španske Pamese (prošle sezone prosek: 12 poena, 5,5 skokova i 2,8 asistencija po meču), dok je Gurović prošle sezone igrao za poljski Prokom Trefl sa prosečnih 15,3 koša po utakmici.

Gurović je bio u pregovorima i sa ruskim Trijumfom, za koji je potpisao Nenad Krstić, ali je ponuda Galatasaraja bila primamljivija.

Milojević i Gurović igrali su zajedno jedno vreme u Partizanu, a odlaskom Gurovića u Crvenu zvezdu vodili su duele u finalu srpskog prvenstva.

Galatasaraj učestvuje u kvalifikacijama za ULEB Kup.

Na sajtu manedžarske agencije Beobasket objavljeno je da su novi klub pronašla i dvojica bivših košarkaša Crvene zvezde. Nikola Lepojević i Slavko Stefanović karijeru će nastaviti u ruskom klubu Univerzitet Surgut.

(MONDO)

http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/text.php?vest=105745

Srecno, Miloje!
 

joca kkp pfc

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2008
Порука
805
Reaction score
14
Локација
Knjazevac/BG
Amerikanci nas ne cene

V. PRERADOVIĆ, 10.08.2008 17:58:49 Ocena: 4.64 (Glasova: 11)
Komentara: 0
nenad-krstic.jpg
Nenad Krstić

KADA je osvanula vest da će Nenad Krstić zameniti NBA dres uniformom malo poznatog ruskog Trijumfa iz Podmoskovlja, većina košarkaških fanova sumnjala je u mogućnost tako očite "degradacije". Iza 25-godišnjeg srpskog reprezentativca bile su četiri sezone u konkurenciji svetskih megazvezda, tokom kojih je jednom nogom zakoračio na prag ol-star revije. Ipak, šest miliona argumenata ruskog kluba bili su ubedljiviji od globalne NBA popularnosti.
Popularni Krle u razgovoru za "Novosti" govori o svom odlasku iz svetske košarkaške elite, mogućnosti da odigra ruski derbi s Kobijem Brajantom, tužnim trenucima sa srpskom reprezentacijom na pekinškom aerodromu...

* Bez obzira na fenomenalne finansijske uslove, da li imate osećaj da je prelazak iz NBA u ruski Trijumf korak nazad u karijeri?
- Ne. Najpre zbog kvaliteta ruske lige, u koju su došli mnogi vrhunski igrači. Naravno, gledajući isključivo sportsku stranu, nema dileme da je prelazak iz NBA u Rusiju korak unazad, ali pre svega moram da vodim računa o sebi. Igrao sam u NBA, dokazao sebi da mogu. U ugovoru s Trijumfom imam opciju da posle prve godine mogu da se vratim u Ameriku. Kada tome dodam da su ljudi iz NBA bili veoma nekorektni prema meni, dolazak u Evropu izgleda kao sasvim logičan korak. Možda će ova odluka čak i da pomogne mojoj karijeri, tek sam se oporavio od povrede, imaću manje utakmica i više treninga. Sigurno je da ću više igrati, a manje sedeti na klupi, što je veoma važno za samopouzdanje.

* Kako objašnjavate učestale selidbe poznatih NBA igrača u evropske klubove?
- Evropa napreduje, ne samo finansijski, već i u kvalitetu igre. To je razlog zbog kojeg se igrači opredeljuju za odlazak iz NBA. Normalno, ne treba zanemariti velike ugovore koje im nude. Evropske lige postaju sve jače, a NBA je postala nepoverljiva prema košarkašima. Klubovi dugo vagaju, čekaju, posebno kada igrač ima status ograničeno slobodnog agenta, kao što je bio slučaj sa mnom. Ako je potrebno da obore cenu čekaće do poslednjeg trenutka, a onda se pojave evropski klubovi koji cene naš kvalitet.

* Da li NBA postepeno gubi imidž prestižne lige?
- Sigurno je da nije prestižna, kao što je bila pre deset godina, ali, ipak je to NBA, najjača liga na svetu. Imate superzvezde, dominantne igrače, mada se razlika sve više smanjuje. Ima i mnogo onih koji se dvoume ili traže odgovarajući angažman u Evropi, pa ne mogu da ga nađu. Osim igrača koji su sada potpisali za evropske timove, postoji još ko zna koliko onih koji žele da dođu.

*
Kako vidite izjave Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa da bi za 50 miliona dolara došli u Evropu?
- Sve je moguće... Možda u tome ima iskrenosti, a možda i malo marketinga. Znam da im je veoma bitno da osvoje NBA prsten, posebno Džejmsu koji je igrao jedno finale i izgubio. Nema sumnje da njemu novac ne predstavlja neki veliki problem.

* Možete li da zamislite da igrate protiv Brajanta utakmicu ruskog prvenstva?
- To je za sada nezamislivo. Deluje mi nestvarno, pošto je Kobi verovatno najbolji igrač NBA.

* Da li su Amerikanci apsolutni favoriti olimpijskog turnira?
- Jesu, videlo se u pripremnim utakmicama da su zaista dominantni. Sa Džejsonom Kidom kao kapitenom i liderom deluju mnogo ozbiljnije u poređenju sa timom koji je učestvovao na Olimpijskim igrama u Atini 2004. Dobro ga poznajem iz Nju Džerzija, stalo mu je da pobedi bilo šta da igra, a posebno na olimpijskom turniru. Amerikanci su apsolutno prvi favorit u Pekingu.

* Mogu li Španci da ih ugroze?
- Možda je Španija jedini tim koji ima neke šanse protiv Amerikanaca, za ostale nisam siguran. Videli ste kako su prošli evropski prvaci Rusi u pripremnoj utakmici. Samo bih dodao još Argentinu kao potencijalnu pretnju američkom "drim timu", pošto Đinobili i njegova družina, kada su u pravom raspoloženju, mogu da pobede svaku ekipu na svetu.

* U kakvom ste raspoloženju kada gledate reprezentacije koje se spremaju za Olimpijske igre?
- Bilo mi je malo neprijatno kada smo na aerodromu u Pekingu gledali sportiste koji dolaze na Olimpijske igre, a mi odlazimo iz Kine, pogotovo što sam bio član reprezentacije u Atini 2004. S druge strane, doživljavam taj tužan trenutak kao motivaciju. Zaslužili smo da budemo tu gde jesmo, a trenutno smo na dnu. Kreće novi ciklus, sledeće Igre su u Londonu, do tada ćemo valjda uraditi nešto značajno.

* Šta će vam nedostajati iz američkog života?
- Njujork, samo Njujork. Bukvalno sam se zaljubio u taj grad. Ništa drugo mi neće nedostajati. Osim toga, kada traje NBA sezona nemate vremena da se vežete za neke stvari.


POTPIS REŠIO PROBLEME
ODLUKA Nenada Krstića da napusti NBA ligu koštala je gazde ruskog Trijumfa fantastičnih šest miliona evra za dve sezone u Podmoskovlju. Osim toga, centar našeg nacionalnog tima dobio je stan, automobil i otvorenu gratis avionsku kartu na liniji na relaciji Moskva - Beograd.
- Najbolja ponuda iz NBA, od Klivlend Kavalirsa, bila je skoro dvostruko slabija od uslova Trijumfa. Ovim ugovorom rešio sam sve finansijske probleme, kojih je bilo prilično poslednjih godina - rekao je Krstić, koji će u ekipi Trijumfa igrati s našim Ognjenom Aškrabićem i nekadašnjim saigračima iz Nju Džerzija Zoranom Planinićem i Boštjanom Nahbarom.


KRLETOVI NBA REKORDI
UČINAK Nenada Krstića za četiri NBA godine bio je 11,3 poena i 5,7 skokova na 226 mečeva. Njegova najbolja sezona bila je 2006/2007, u kojoj je prosečno beležio 16,4 poena i 6,8 skokova, kada je stigao na korak od učešća u selekciji svih NBA zvezda.
Rekord NBA karijere ostvario je 2006. godine, kada je Čikago Bulsima ubacio 29 poena, dok je 2005. ostvario 15 skokova u meču sa Memfisom. Iste godine je igračima Milvokija podelio rekordnih pet blokada, dok je pet puta u karijeri beležio maksimalnih pet asistencija. Dva puta je na terenu proveo 46 minuta.
 

fluid

Grobarčina
Учлањен(а)
18.07.2007
Порука
1.183
Reaction score
212
Локација
u sopstvenoj koži
Dobrodošao bi nam Ratko, ali...
21. avgust 2008. | Izvor: B92, www.euroleague.net | ČŽ
Varda potpisao za Žalgiris

Litvanski šampion Žalgiris objavio je u četvrtak da je na dve godine angažovao bivšeg reprezentativca naše zemlje Ratka Vardu.

Gorostasni centar stiže iz ekipe Viva Menorka u kojoj je prošle sezone u španskom prvenstvu odigrao 29 mečeva i prosečno beležio 8,6 poena i 3,8 skokova. Varda je karijeru počeo u Partizanu 1997. godine i tu proveo četiri godine.

Posle toga je u NBA ligi igrao za Detroit i Vašington. U Evropu se vratio 2003. godine i odigrao jednu sezonu u Olimpiji, sa kojom je osvojio kup Slovenije.

Igrao je još i u Apolonu, Bešiktašu, Kijevu, pola sezone u Realu, sa kojim je osvojio titulu i Uleb kup.
 

Laki

Grobarčina
Учлањен(а)
09.07.2007
Порука
2.246
Reaction score
49
Negde sam cuo da je Fredi Haus potpisao za rusku Lokomotivu iz rostova,pa ako je tacno nek mu je sa srecom
 

grobar_BN

Grobar
Учлањен(а)
11.04.2007
Порука
250
Reaction score
0
Локација
Бијељина
Fredi Haus u Lokomotivi iz Rostova

190905885448bc3289778ba185578925_big.jpg
Nekadašnji košarkaš Partizana Frederik Haus potpisao je jednogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Rostova.

Haus je prošle sezone nastupao za špansku Pamesu, sa kojom je došao do četvrtfinala ULEB kupa. U drugom po važnosti evropskom takmičenju imao je prosek od 7,4 poena i 4,1 skoka po utakmici. U ACB ligi beležio je 6,1 poen i 3,5 skoka po meču. Pre toga je igrao za Taukeramiku, u čijem dresu je osvojio nacionalnu titulu i kup, a u igrali su i Fajnal For Evrolige.
Haus je za TAU u Evroligi imao prosek od 6,5 poena i 4,5 skoka, a bio je i drugi najbolji 'kradjivac' sa 2,3 ukradene lopte po meču.

Godine 2005. i 2006. proveo je u Lijetuvos Ritasu, sa kojim je osvojio državnu titulu, Baltičku ligu i ULEB kup.

Evropsku odiseju Haus je počeo u Partizanu i u taboru 'crno-belih' osvojio je dve titule prvaka Srbije. Haus je danas čest gost u Pioniru, a čak je i kupio stan u Beogradu jer mu se život u prestonici Srbije veoma svideo.



б92
 

Laki

Grobarčina
Учлањен(а)
09.07.2007
Порука
2.246
Reaction score
49
v108745p0.jpg

PAOK hoće Tomaševića
Subota, 6. septembar 2008. 11:03
Pričalo se da bi Dejan Tomašević mogao da se vrati u Partizan i pojača centarsku liniju prvaka Srbije.

Međutim, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije ima drugačije planove. Vratio se u Grčku gde će po svemu sudeći i nastaviti karijeru.

Iskusni košarkaš (35, 208) će sigurno napustiti Panatinaikos i Atinu, ali ne i zemlju Helena. Za njega je zainteresovan solunski PAOK čiji su čelnici već stupili u kontakt sa Tomaševićevim menadžerom, prenosi "Sportski Žurnal".

Bivši igrač Crvene zvezde, Partizana, Budućnosti, Tau Keramike i Pamese nije hteo da komentariše takve navode.

(MONDO, foto: MN press)
 

graha

Grobar
Учлањен(а)
13.09.2007
Порука
707
Reaction score
21
v108810p0.jpg

Pamesa tri miliona za Kostu, Pantić u Kavali
Nedelja, 7. septembar 2008. 10:43
Pamesa ne odustaje od Koste Perovića (23, 218). Tim iz Valensije dogovorio je uslove trogodišnje saradnje sa centrom srpske reprezentacije i sad je na potezu uprava Golden Stejta.

Naš reprezentativac, piše "Sportski žurnal", tek treba da razgovara sa čelnicima NBA ligaša kako bi dobio status slobodnog igrača.

Pamesa je spremila trogodišnji ugovor, prema kome će srpski as zaraditi tri miliona evra.

mondo
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.378
Reaction score
4.000
Локација
NBG
9. septembar 2008. | Izvor: B92 Džikić najbolji trener sezone

123594877048c64724d163b358832408_big.jpg
Šef stručnog štaba ljubljanske Olimpije Aleksandar Džikić izabran je za najboljeg trenera prošle sezone u Sloveniji.

Murska Sobota bila je krajem nedelje domaćin godišnjeg jesenjeg seminara trenera košarkaša i skupštine Udruženja košarkaških trenera Slovenije na kojem je obavljeno glasanje trenera za najboljeg kolegu. Oni su za najboljeg izabrali trenera košarkaša Union Olimpije Aleksandra Džikića. U glasanju je učestvovalo 115 trenera raznih selekcija košarkaških timova.
Za najuspešnijeg trenera ženskih ekipa je proglašen Željko Ciglar, trener ekipe Merkur Celje.

:clap

Perović dobio "zeleno svetlo" Golden Stejta
09.09.08. 17:45
Kosta Perović će, posle sezone provedene u Americi, karijeru nastaviti u Španiji. Centar reprezentacije Srbije dobio je raskid ugovora sa Golden Stejtom u kojem je dobijao šansu "na kašičicu".
blank.gif
strelica_procitajte.gif
Pročitajte celu vest
 
Последња измена:

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
09. 09. 2008
BRANKO MILISAVLJEVIĆ BLISTAO U PRIJATELJSKOJ BEOBASKET UTAKMICI

Prijateljska utakmica u Litvaniji,

Lietuvos Ritas - Himik 95:79

LR: Milisavljevic 19 p 8 as, Bjelica 6

Himik: Cakić 13, Bratić 15

Secate li se njega? Ko bi rekao da ce igrati u LRL u 30 i nesto godina...
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.378
Reaction score
4.000
Локација
NBG
Kosta Perović, novi Srbin u narandžastom
Petak, 19. septembar 2008. 11:43
Reprezentativni centar Kosta Perović imao je sezonu za zaborav, praktično ne omirisavši barut NBA okršaja u dresu Golden Stejt Voriorsa.

Nastupima za reprezentaciju Srbije počeo je da se vraća u nekadašnju formu, a na put igračkog napretka trebalo bi da izađe u španskoj ACB ligi, kao član Pamese, koja je sa njim potpisala trogodišnji ugovor.

Srpski košarkaši su tradicionalno uspešni u narandžastoj opremi Pamese, što je sportskog direktora Džonija Rodžersa navelo da ovog leta ukaže poverenje Peroviću.

Što se tiče centara, počelo je pre šest godina sa Dejanom Tomaševićem, koji je u Valensiji proslavio osvajanje ULEB kupa. Dejan Milojević briljirao je u Pamesi dve sezone, da bi nedavno prešao u turski Galatasaraj, dok Željko Rebrača jesenas nije mogao da se iskaže zbog zdravstvenih problema.

Najbolje društvo Peroviću biće svakako nekadašnji saigrač iz Partizana Vule Avdalović. Pouzdani plejmejker prošlu sezonu je propustio zbog teške povrede kolena, a sada bi i on trebalo da bude jedan od oslonaca ekipe.

Dres Pamese sa uspehom je nosio i igor kurva rakočević, a ne treba zaboraviti ni Frederika Hausa, koji se kao igrač afirmisao u Partizanu.

Perović će se staviti na raspolaganje treneru Fotisu Kacikarisu početkom naredne nedelje, pošto sa "orlovima" okonča učešće u kvalifikacijama za Eurobasket. Moći će da debituje već u četvrtak, kada Pamesa igra prijateljski meč sa Estudijantesom.

"Kosta je mlad, ali već iskusan košarkaš. Očekujemo da će nastaviti da napreduje i malo pomalo ispuniti sav svoj potencijal. Tehnički je dobro potkovan, snalazi se na poziciji niskog posta, ali na ostalim elementima mora još da radi. On je vredan i ambiciozan momak, tako da verujem da će sve biti u redu", izjavio je Džoni Rodžers, nekada as Real Madrida i Panatinaikosa.

Golden Stejt Voriorsi izabrali su Perovića kao 38. "pika" na draftu 2006. godine. Generalni menadžer Kris Malin dao mu je dvogodišnji ugovor sa garantovanim primanjima od 1,6 miliona dolara po sezoni, ali se srpski košarkaš načinom igre nije uklapao u koncepciju trenera Dona Nelsona.

Perović je prošle sezone zaigrao na samo sedam NBA utakmica, ostvarivši proseke od 1,4 poena i 1,9 skokova. Značajno bolji bio je u NBDL ekipi Bejkersfild Džem, za koju je beležio 9,3 poena, 7,0 uhvaćenih lopti i 1,6 blokada na 21 meču.

(MONDO)
 

Trotter

Grobar
Учлањен(а)
22.11.2006
Порука
879
Reaction score
0
Локација
Beograd
Imas odgovor samo par postova iznad tvog...citate li vi uopste forum...???
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.378
Reaction score
4.000
Локација
NBG
Zeljko Obradovic 's Panathinaikos in its very first game in Athens and OAKA, this season satisfied totally its nearly 2,000 fans who admired the new Monte Negro center, Nikola Pecovic. The talented center appeared to be more ready than ever to help his new team in the paint. Panathinaikos played against Efes Pilsen in its very first friendly game in Athens and was really amazing, Michael Batiste (203-F-77, college: Arizona St.) and Stratos Perperoglou (203-G-84) were great against the Turks but above all it was Nikola Pekovic (210-C-86, agency: Beo Basket). Nicola scored 29 points dashed down 13 rebounds and gave three assists in the 32 minutes being in the court and 'forced' everybody once more to admit why Head Coach Zeljko Obradovic 'pick' the young Monte Negro guy over so many NBAers. Dimitris Diamantidis (196-G-80) was also the well known 3D while Drew Nicholas (191-G-81, college: Maryland) once more shows to the green fans that he will be adding some crucial points in Panathinaikos opponents.
The final score was 99-87 with the quarters being 27-20, 55-41, 79-64, and 99-87.

eurobasket.com
 
Top