Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Kosta u NBDL ligi ...

Trener Golden Stejta Don Nelson smatra da Kosta Perović još nije zreo za NBA

Spušten u razvojnu NBD ligu

Thumb_spperovic_arhiva.jpg


Svega 15 minuta, koliko je Kosta Perović proveo na parketu u dresu Golden Stejta, bilo je dovoljno treneru „Ratnika“ Donu Nelsonu da zaključi kako srpski internacionalac još nije spreman za NBA ligu. Perović, koji je u pripremnom meču protiv Žalgirisa ostavio više nego skroman učinak od dva poena, jednog skoka i dve blokade, biće prosleđen u razvojnu NBD-ligu, u ekipu Bejkersfild Džem, koji služi kao filijala kluba iz Ouklenda.
- Kosta još nije spreman. Biće mu potrebno još nekoliko godina. Ne znam gde će to uraditi, a kad savlada sve probleme, može da postane igrač - rekao je trener „Voriorsa“ Don Nelson koji je ocenio da Perović ima meku ruku, dobar raspon ruku, ali i da je nedovoljno fizički jak.
Srpski internacionalac je svestan svojih nedostataka i izražava nadu da mu neće biti potrebno mnogo vremena da ih popravi.
- Radim na tome svaki dan. Mnogim igračima treba pet godina da odrastu i završe razvoj. Ne znam koliko će meni trebati vremena. Nadam se ne toliko dugo. Svestan sam da sam „ruki“, ali ću čekati svoju šansu.
Nelson je Perovića prvi put ugledao pre pet godina, kada je kao trener došao da skautira drugog Srbina Darka Miličića. Perović je slučajno trenirao u istoj hali i tako zapao za oko iskusnom stručnjaku. U situaciji kada klub iz Ouklenda ima 15 igrača, a samo 12 mogu da igraju, Nelson se odlučio da Srbina pošalje u ligu, koja služi kao razvojna za igrače, koji bi da se dokažu u NBA.
- Definitivno ćemo ga poslati u Bejkersfild Džem - rekao je trener Golden Stejta.
Na pitanje, nije li bolje za klub da su 38. pika sa drafta 2006. godine ostavili da još godinu dana igra u Evropi, čak i po cenu da plate više od 1,5 miliona dolara koliko je koštao transfer iz Partizana, Nelson je odrečno odgovorio.
- Ne. On je hteo da dođe ovde. Sada je vreme da uči. On je vrlo visok, dobro je građen, i zdrav u glavi.

Glas

Stvarno ne razumem ove nase igrace koji posto poto trce da igraju NBA .Sad kada je otpao sa spiska za ovu sezonu igrace razvojnu ligu NBA koja je daleko slabija .Bolje bi mu bilo da je ostao jos par godina u Evropi , gde bi igrao Evroligu po 30min po tekmi. Ovako samo stagnira , jer NBA je postala sve samo ne jaka liga . Sve se svodi na fizikalije bez prave kosarke , dok se u Evropi igra mnogo modernije .

Partizan je svakako dobio lepo obestecenje od Koste , ali pitanje je sta je dobio Kosta ??? Da je otisao u Unicahu umesto Santijaga bio bi 1.centar ekipe , ovako ce samo igrati samo sa nekim balvanima, bez zelje, da nekoga vredjam , ali gledao sam igrom slucaja jednom tu NBDL ligu , pa to je smehotres ...
 

Genius

Hrabro momče
Учлањен(а)
14.11.2006
Порука
1.866
Reaction score
48
Локација
Beograd
partizan je dobio dosta od koste ....
da ga je zadrzao trebao bi za god da da oko 400k za njegovu platu a za to nisu imali para ...

al kosta je izgubio zestoko ... bolje da je igrao jos godinu u partizanu za duplo manje pare pa da onda proba u nekom jakom evropskom klubu pa tek onda nba ... ovako nista ... sjebo se i jos je iskuliro reprezentaciju radi tog nba eto mu ga sad....

svima im je nba u glavi ne razmisljaju ni malo!
 

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Kosta u NBDL ligi ...



Glas

Stvarno ne razumem ove nase igrace koji posto poto trce da igraju NBA... ...ali pitanje je sta je dobio Kosta ???

Sta je dobio? Pa nista... Dvogodisnji ugovor na 3.6 milion ako se secam dobro! U Evropi on ne vredi taj novac ni na vise od dve sezone, akamoli drugacije... Znam da su tamo porezi veliki i sve to, ali i kada se odbiju ostaje mu preko 1.8 ili cak vise tako da za dve sezone on se pokrio! Razumes?
 

Boris-NK

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
1.986
Reaction score
8
Локација
Niksic
Da, ali ce uvijek ostati samo prosijecan igrac i to ce mu, mozda, biti jedine pare u karijeri...
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Sta je dobio? Pa nista... Dvogodisnji ugovor na 3.6 milion ako se secam dobro! U Evropi on ne vredi taj novac ni na vise od dve sezone, akamoli drugacije... Znam da su tamo porezi veliki i sve to, ali i kada se odbiju ostaje mu preko 1.8 ili cak vise tako da za dve sezone on se pokrio! Razumes?


Losa ti je ova racunica ....

1. 3,6M dolara je oko 2,4M Eura .Porez ne preko 30% na ovaj iznos sto iznosi oko 700 000 eu . Znaci ostaje mu 1.7M eura za dve godine ....Gde je cifra koju Partizanu placa od svoje plate , jer po pravilima NBA postoji limit za obestecenje koji je mnogo manji od 1.4 M dolara .

2.Od Unicahe je imao ponudi od preko 600 000 eu po sezoni +igra + Evroliga .... Zajebo se Kole opasno i on je toga svestan , tako da ne iskljucujem povratak u Evropu.:roll:
 

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Pazi... Zaboravio sam to sto placa Partizanu! Ali to ide na rate... I to na vise godina. A porez je mozda jos i veci posto se radi o visokom iznosu. Kao kod nas to placas dodatan porez ako su ti prihodi preko mil din.

Kako god mislim da ce izaci bogatiji za makar jedan bently u protiv-vrednosti nako svega u odnosu na evropu! On mora da napreduje za NBA zato je razvojna liga relanost! U Evropi ne bi napredovao (makar ne prema njihovom shvatanju kosarkaskog znanja i umeca).
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Ma njihovo shvatanje kosarke je gore od naseg .... I laik vidi da je NBA u kanalu vec duzi niz godina i da Evropa i ostatak sveta je prestizu ... Ne bi dzabe Stern dolazio u Evropu da pregovara oko prelaska vodecih igraca tamo.Ali kada se jedan Saras , Spanulis .... vrate onda je sve receno.

Sumnjam da ce ista napredovati u NBDL ligi , jer nije taj stil igraca da igra samo za statistiku.A ona je tamo jedino merilo uspeha .
 

Jevrem

SilasiJevrem
Учлањен(а)
15.04.2007
Порука
854
Reaction score
1
Локација
u kesi punoj hedova masnih
Kosta da je ostao jos jednu sezonu kod nas, i odigrao kao prosle godine mogao je da ode u Evropu u bilo koji klub i tamo bude car i da ga gledaju kao malo vode na dlanu. Da bude kao Paspalj u Grckoj. A NBA je nazalost jos uvek daleko od njega, u ovoj razvojnoj ligi ce morati dobrooo da se potrudi da bi video parket NBA.
 

Maler

Disident
Учлањен(а)
17.08.2007
Порука
1.666
Reaction score
138
Локација
Višegrad
NBA: Krstić na dobrom putu
Petak, 19. oktobar 2007. 11:44

Posle višemesečnog odsustva zbog teže povrede ligamenata na teren se vratio centar srpske reprezentacije Nenad Krstić i bitno doprineo doprineo Nju Džersija nad Njujorkom (110:94) u pripremnom meču za novu sezonu.

Bivši igrač Partizana upisao je 11 poena, ali što je još važnije odigrao je 15,5 minuta bez greške! Za dva poena šutirao je 5-5, iskoristio jedino slobodno bacanje koje je izvodio na ovom meču, i usput jednom bio najviši u skoku i jednom ukrao loptu.

Najbolji pojedinac susreta bio je Ričard Džeferson sa 25 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Vins Karter uz 22 koša imao šest skokova i četiri asistencije.

U poraženom Njujorku bolji od ostalih bili su Edi Kari sa 23 i Džamal Kroford sa 22 poena.

U ostalim pripremnim mečevima, odigranim u noći izmedju četvrtka i petka zabeleženi su sledeći rezultati: Šarlot - Atlanta 98:104, San Antonio - Golden Stejt 116:11, Hjuston - Dalas 104:90, Juta - Sakramento 91:105, LA Lejkers - Sijetl 126:106, Finiks - LA Klipers 118:97, Selekcija kineske lige - Orlando 92:116.

(Tanjug)
 

Johnnypfc

Banned
Учлањен(а)
12.06.2007
Порука
120
Reaction score
0
Локација
Mladenovac
Ne znam da li i ovo pripada ovoj temi, ako ne pripada slobodno brisite
v74706p0.jpg

Kesar preuzeo Mega Akva Montu
Utorak, 23. oktobar 2007. 10:31

Aleksandar Kesar, nekadašnji pomoćnik u stručnom štabu Partizana, novi je trener beogradske Mega Akva Monte, člana Košarkaške lige Srbije. On je na toj poziciji zamenio Dragišu Šarića, koji je posle samo dva odigrana kola nacionalnog šampionata dobio otkaz!

Kesar je letos imao zapažen rezultat sa univerzitetskom reprezentacijom (srebrna medalja u Bangkoku), sada će u Mega Akva Monti imati šansu da radi sa nekolicinom talentovanih igrača, koji su se na takmičenjima mladjih nacionalnih selekcija okitili svetskim i evropskim titulama.

"Želja nam je da se mladi igrači razvijaju, da potencijal pretvore u kvalitet i jednog dana zaigraju na vrhunskom nivou, u evroligaškim klubovima. Ekipa je spoj mladosti i iskustva, u liku Jove Stanojevića i Slavka Stefanovića, a cilj nam je da igramo lepo i budemo prepoznatljivi po borbenosti", izjavio je Kesar.

Nekadašnja Mega Ishrana pod vodjstvom Šarića je u prvom kolu savladala Ergonom, da bi u petak u Kraljevu doživela poraz od Mašinca. Kesarov debi nastup biće nedeljni duel sa Napretkom u dvorani Šumice.
Mondo

Може у ову тему без проблема.

WebCrew edit
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Evroliga bira najbolje igrače, trenere i sudije u istoriji

U sklopu obeležavanja pedesete godišnjice od početka evropskih košarkaških klupskih takmičenja, Evroliga je organizovala izbor najboljih igrača, trenera i sudija u poslednjih 57 godina, a laureati će biti proglašeni za vreme fajnal fora koji će biti održan u Madridu od 2. do 4. maja.

U saopštenju Evrolige navodi se da će biti izabrano 35 najboljih igrača, desetorica trenera i petorica sudija, a među nominovanima se nalazi veliki broj srpskih košarkaša i stručnjaka. Na listi od 20 nominovanih trenera nalaze se šestorica naših stručnjaka. To su Aleksandar Nikolić, Željko Obradović, Svetislav Pešić, Dušan Ivković, Božidar Maljković i Ranko Žeravica. Među petnaestoricom sudija je samo jedan naš arbitar - Obrad Belošević.

Od sto košarkasa koji konkurišu za najboljih 35, nalaze se trinaestorica naših igrača - Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, Dražen Dalipagić, Željko Rebrača, Predrag Danilović, Vlade Divac, Saša Đorđević, Zoran Savić, Zoran Slavnić, Dragan Kićanović, Radivoj Korać, Duško Ivanović i Žarko Varajić.

Nomonivani treneri: Valerio Bjankini, Etore Mesina, Pedro Ferandes, Aleksandar Nikolić, Sandro Gamba, Mirko Novosel, Aito Garsija Reneses, Željko Obradović, Pini Geršon, Željko Pavličević, Aleksandar Gomeljski, Svetislav Pešić, Joanis Joanidis, Dan Peterson, Dušan Ivković, Čezare Rubini, Ralf Klajn, Lolo Sains, Božidar Maljković i Ranko Zeravica.
Nominovane sudije: Artenik Aradabdžijan, Ervin Kasai, Obrad Belošević, Lubomir Kotleba, Ramunas Bradauskas, Ivan Mainini, Eduardo Ernandes-Kabrera, Kostas Rigas, Mihail Davidov, David Tarner, Karl Jungebrand, Vjeslav Zih.

izvor: www.blic.co.yu

Ваљда ће неко од наших понети ово признање...
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Varda potpisao za spansku Menorku ... Toliko o tome da ce pojacati musave .
 

Johnnypfc

Banned
Учлањен(а)
12.06.2007
Порука
120
Reaction score
0
Локација
Mladenovac
Nenad Krstic postigao 10 poena, 4 skoka i 1 blokadu u pobedi nad Cikagom 112-103.

Odlican povratak krleta i jos uz to bio je starter posle teske povrede:clap
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Jedan od prvih nasih igraca u NBA , legenda Partizana ....

PREVASPITAO BIH MILIČIĆA

Reprezentaciji nisu potrebni igrači koji svojim ponašanjem ruše njen ugled, smatra član zlatne košarkaške generacije Žarko Paspalj

Thumb_paspalj01%20izjava.jpg


Košarkaška legenda Žarko Paspalj smatra da u reprezentaciji Srbije više nikada ne bi trebalo da igraju igrači poput Darka Miličića, koji svojim ponašanjem ruše ugled nacionalnog tima. On tvrdi da ubuduće ne treba nikog moliti da igra za Srbiju, jer se to pokazalo kao loša praksa. Paspalj je na sastanku s radnom grupom Košarkaškog saveza Srbije rekao da ga ne zanima funkcionisanje Saveza, koliko dobar rad s nacionalnim timom.
- Poslednjih godina dosta košarkaša je odbijalo da igra za reprezentaciju kako bi otišlo na letovanje. Dosta smo ih molili i njih više ne bih zvao u reprezentaciju, jer oni očigledno ne žele da brane čast svoje zemlje. Stavimo već jednom tačku na tu temu i okrenimo se mlađim igračima i onima koji žele da igraju za Srbiju, pa da vidimo do kog nivoa s njima možemo da stignemo - kaže Paspalj.
Bivši košarkaš Budućnost, Partizana, San Antonija, Atlanta Hoksa i brojnih evropskih klubova smatra da je neophodno donošenje kodeksa ponašanja reprezentativaca.
- Hitno moramo da uvedemo standarde ponašanja za reprezentativce. To sam rekao i članovima četvoročlane komisije. Ono što su radili pojedini igrači na EP u Španiji, pre svih Darko Miličić, loše je za reputaciju naše selekcije. Žrtvovao bih kvalitet, ali da se takvi ispadi više ne događaju - istakao je Paspalj.
Bivši reprezentativac spreman je da pomogne košarkaškoj organizaciji, ali na sastanku s ljudima iz Saveza nije razgovarao o konkretnim funkcijama.
- Uvek sam bio na raspolaganju, pogotovo što živim ovde, u Beogradu. Ne znam u kojoj formi i na koji način mogu da pomognem, ali spreman sam na to i to nikad nije bilo sporno. S Radnom grupom nisam razgovarao o tome, jer smo se više bavili problemima reprezentacije. Taj deo posla poznajem, dok nisam kompetentan da pričam u vezi sa Statutom i drugim pravnim stvarima koje su vezane za Savez.
OD JADRANSKE VIŠE ŠTETE

Paspalj, takođe, smatra da Jadranska liga nije donela ništa dobro srpskoj košarci i da bi trebalo da se uradi nešto po tom pitanju.
- Regionalno takmičenje definitivno nam nije donelo ništa dobro. Imamo više štete nego koristi, i to sam predočio ljudima iz Saveza kao jedan veliki problem. Ne znam koliko je KSS mogao da utiče na sve to, ali Jadranska liga nije dobra za razvoj srpske košarke.

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ 7. NOVEMBRA U SAVEZU

Aleksandar Đorđević bi trebalo da razgovara s radnom grupom 7. novembra. Nakon toga sledi sastanak Upravnog odbora, posle čega bi četvoročlana komisija trebalo da donese konkretne odluke. Stručni savet bi trebalo da se formira do decembra, a prema nekim informacijama, novog selektora Srbija bi mogla da dobije do Nove godine.

Bravo Zare majstore , ne trebaju nam lazni cetnici vec prave PATRIOTE !
 

mrzim_sve

Legenda
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
2.728
Reaction score
2.044
Локација
Na groblju...
Nenad Krstic postigao 10 poena, 4 skoka i 1 blokadu u pobedi nad Cikagom 112-103.

Odlican povratak krleta i jos uz to bio je starter posle teske povrede:clap

Taj je cigan! Ni ja nisam verovao dok nisam cuo, ali je tako... I jos pljuje po nama jer smo ga stegli za lovu (mada smo mu realno puno i pruzili). Ne bih ga pominjao ovde...
 

kojac

Grobar
Учлањен(а)
03.10.2006
Порука
350
Reaction score
7
Локација
KOSOVO - SRBIJA
Povlacim rec i izvinjavam se sto sam tako odreagovao.

Samo me mnogo nervira kada se pljuje toliko na nase igrace (sadasnje i bivse) koji to ne zasluzuju i koji su nas zaduzili.
 
Последња измена:

Mare Kv

Grobar
Учлањен(а)
29.01.2007
Порука
508
Reaction score
0
Локација
са Радованом
Taj je cigan! Ni ja nisam verovao dok nisam cuo, ali je tako... I jos pljuje po nama jer smo ga stegli za lovu (mada smo mu realno puno i pruzili). Ne bih ga pominjao ovde...

Какав црни циган..?! Да л' си ти нормалан???:banghead Па знам човека лично,из Краљева је,велики Гробар...
 

Immortal

Old School
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
2.646
Reaction score
2
Локација
Србија
Шта све може да се пронађе када се прелиста баш она тема у којој се пише. Пре него што наставите да паметујете, прочијате интервју са крстићем... Недуго после тога се повредио и пропустио остатак сезоне...

http://juznatribina.net/vbforum/showthread.php?t=93

У време када је ово објављено у медијима Маре КВ није ни био члан овде па зато му "опраштамо" површно пријатељство са дотичном особом. Којац ми међутим није јасан. Како можеш да судиш о некоме кога не познајеш? Још знаш и какав му је темперамент? :buhaha
 

zlaja

Grobar
Учлањен(а)
04.10.2006
Порука
1.304
Reaction score
3
Локација
vozdovac
Ovo je Krsticeva izjava
Ipak si kao klinac navijao za Crvenu zvezdu?
"Iskreno jesam. Bilo je to kada sam bio mladji. Tada su fudbaleri Zvezde osvojili Kup šampiona i svi su navijali za njih. Sada je situacija obrnuta - 100 posto sam Partizanov"
Ovom izjavom Krstic je pokazao da nije mnogo bistar. Tako nesto reći je tuzno, ali eto covek je bio iskren :roll:
Ne znam koliko je tacno, ali kaze se da onaj ko predje iz jednog tabora u drugi (sto bi se reklo "poturica") vise mrzi onaj klub za koji je nekada navijao nego sto voli klub za koji je presao tj. za koji i dalje navija...
Naravno, ne kazem da zbog one izjave Krstic ne voli Partizan i da nije Partizanovac. Znam da je i sa nasom upravom terao neki inat. Dugovanja, dugovanja... :roll:
Imamo dosta slucajeva gde su nasi igraci prelazi "kod njih" i suprotno. Vratimo se temi
 
Последња измена:
Top