Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2022/23 Povratak na mesto zločina

Статус
Затворена за писање одговора.

Zuull_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
29.12.2007
Порука
1.026
Reaction score
5.832
Локација
Court seats
Pre svega, pohvale za Lesora, borbenoscu je i danas nadoknadjivao svoje kognitivne nedostatke! Zek oplodio "svoje"... Madar, Pap u ulogama koje treba da odrađuju, pa i Anđuša poenterski, takozvani "pogo stick"!

Nismo mi još kliknuli, mnoštvo od ovih izgubljenih lopti je došlo kao posledica nepoznavanja karakteristika svog saigrača, tu samo vreme pakuje i slaže stvari na svoje mesto.

Izostanak Alekse nam je baš hendikep, trošimo Pantera i Anđušića na prenosu lopte umesto da igraju svoje role i istrčavaju iz kretnji, ali tako je kako je... ako ne bude doselekcije, to nam je što nam je do decembra i povratka Alekse i Smajlija.

Energija publike večeras odlična, preslikala se i na igrače, nažalost pobeže nam i Milano sa lopate...
 

allucard

Početnik
Учлањен(а)
30.06.2022
Порука
152
Reaction score
448
Локација
Nis
Dobra utakmica, usli smo ozbiljno, muski, nismo se plasili protivnika i igrali smo dobro. Generalno se videla razlika u kvalitetu i fizici ali smo to nadomestili borbenoscu i energijom.
Presekli nas rani faulovi Exuma, drugi faul u napadu nije ni postojao, nije mogao da uhvati ritam nikako. Nedostatak rotacije na 5 pre svega, zao mi je sto nismo probali sa Tristanom, ume da ubode trojku a pod kosem uvek moze faul da pravi, ali sta sad. Ocigledno je da cemo gostovanja i jace utakmice igrati sa skracenom rotacijom, tako da ne cudi odluka da veceras ne vidimo neke mladje igrace.
Ima naravno tu gresaka, kao i u svakoj utakmici, ali ne vredi sad isticati sitnice zbog toga sto je takav sistem takmicenja gde igras utakmice toliko cesto da dosta stvari mozes u hodu da popravis, a isto tako i da otkrijes nove probleme. Samo da igraci ne gube glavu i da ulazimo sa sto vise koncentracije i bice to ok. Skor ne odrazava trenutnu igru i kvalitet ekipe.
Zek i Lesor su bili fantasticni, jako je bitno da ostanu u ovoj formi sto duze, makar dok ne dodje jos jedan igrac pod kosem.
Panter i Naneli su morali bolje, ocekujem njihovu reakciju protiv Virtusa.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Ljudi, utakmica je bila odlična, falilo je samo da se pobedi pa da bude više nego odlična! Odbrana je odigrana skoro odlično /za promenu/. Brine jedino kratak roster. Sve ostalo ide uzlaznom putanjom.

Jako sam se bojao, bio ljut zbog ogromnog broja primljenih koševa. I sada smo ih primili 80 ali je takva bila cela tekma. Falilo je snage u 4/4 ali je Partizan konkurentan da se takmiči sa svima. I više nema straha i besa. Samo gubljenje živaca ali i uživancija u EL.

Snage i daha bi moglo da fali protiv Virtusa. Naneli i Panter će da prorade, pitanje je samo da li će i ovi što su večeras bili odlični moći da ostanu u istom ritmu. Ima punooo da se igra i bilo bi lepo da se uradi neka doselekcija - nužno je! Koliko god prizivali ove što nisu igrali, momci nisu za EL dok to ne dokažu na treningu i u ABA ligi. Malo ovde fali pa da bude odlično!

Aleksa i Smajli će da se vrate... Biće lakše valjda.

Molim boga da prekosutra nekako dobijemo, pa da se rehabilitujemo kroz ABA do sledećeg kola...
 

1970

Početnik
Учлањен(а)
04.07.2022
Порука
9
Reaction score
31
Локација
Budva
Mi se čudimo zašto nemamo naših kvalitetnih igrača u timu.. pa ko bi se ludi vratio, da poslije dvije pogrešne utakmice bude ispljuvan.. juče čitam “marinković bolja opcija nego andjusic” a da je vanja tu bilo bi obratno. “Željko ne zna gde bije” pa daj bre .. prvi mi nemamo više one stare Partizanštine, a tražimo je od stranaca.
 

Rebellion

Grobarčina
Учлањен(а)
02.04.2010
Порука
1.420
Reaction score
4.139
Локација
127.0.0.1
Ova ekipa toliko raste kroz ove EL utakmice da pocinjem da budem opusten za ABA. Do maja meseca ce biti brutalni.

Pitanje je samo da li cemo u procesu uigravanja uspeti nesto da uradimo u EL. Tesko da cemo u Top 8 EL, ali makar da se ovako posteno pobijemo svaki put i sve ok.
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.544
Reaction score
3.822
Локација
Beograd
Mnogo je bilo dobrih stvari. Da smo pobedili isli bi hvalospevi za igru i posebno energiju.

Nasi centri gde smo i najtanji su pokidali i napred i nazad. Jedino nam je Dejvis zadavao problema. Hajns nije mogao da se sastavi.
Ne samo da su Zek i Lesor odigrali dobro negu su kapirali i energiju koju je publika davala i prenosili je na teren.
Ima nekih kljucnih stvari koji su uticali na rezultat pored 3, 4 bacene lopte u aut, neko je pomenuo i trojku iz ceonog auta na 6 sek do kraja napada, otvorena trojka Pantera u poslednjem minutu. Naravno na sve ovo uticaj je imala kratka rotacija.
Neko Zeljku zamera sto ne koristi ostale igrace ali ti mladi igraci nisu mogli da rutiniraju SC Derbi pa je prva petorka morala da ulazi da vadi kestenje. Zamislite Balsu protiv Hajnsa i Dejvisa. Odmor Lesora bi nas kostao pravljenja minusa a protiv ovakvih timova tesko je vratiti se kada ti se odlepe.

Prosli smo 3 utakmice u kojima nismo bili favoriti. Ostaje zal sto smo 2 utakmice ispustili. Sad idu 2 utakmice gde smo po prvi put favoriti i one realno moraju da se dobiju. Da li ce biti lako? Nece, ovo je Evroliga. Svaka utakmica je teska. I mi cemo namuciti a mozda i iznenaditi u gostima nekoga od najjacih. Danas je i Valensija dobila u Istanbulu, pre toga Alba u Milanu itd.
 

gole79

Početnik
Учлањен(а)
22.10.2020
Порука
68
Reaction score
420
Локација
Beograd
gledaj i ne mrači tvoje legitimno pravo!!!
Jedan pacijent danas koji se ubacio bez karte na sektor 215 a reano je za neko KUD počeo da pljuje kako nemamo ovo pa nemamo ono, psovke treneru i igračima...na moje pitanje daj rešenje usledio je teleći pogled i stručnjak reče pa da kupimo, onako ladno bez imalo stida i srama tek tako pljunemo milionče za pleja i eto a možda i još jedno i za centra kad smo već u shopingu nije niko primeto šta nam fali i neće da pazari...budala nije imala ni pun fond časova na fizičkom i držao loptu duže od par sekundi a da mu ne ispadne a laprda i mrači...dobio od nas prisutnih napušavanje onako stručno.
Koga bre zabole šta ćeš da gledaš i šta ćeš da pratiš...podrži i ne mrači, podseća me to na nižu rasu iz predgradja.
 

DzimiKG

Početnik
Учлањен(а)
15.08.2018
Порука
94
Reaction score
120
Локација
Kragujevac
Protiv albe sam bio nezadovoljan medjutim ovo veceras je mnogo bolje.. to je ono sto hocu od partizana energija, dobra odbrana, cvrstina i borba.. kapiram da je kratka rotacija uticala na zavrsnicu gde su igraci kao lesor i ledej poceli da grese.. a i ovi italijani su ekipa koja ide na fajnl for i veceras smo mnogo bolji bili.. exum napravio neke greske ali desava se zato je madar bio sjajan.. jos se cekaju grk i naneli ali vec sad ovo sto igramo ima smisla. idemo sad po 2 pobede u bg siguran sam. vidi se i zeljku koliko je tesko ovo palo veceras, mogli smo lako da imamo 2 pobede iz 3 kola ali ova ekipa jos uvek raste..polako steta samo za greske andjusica na kraju mogli smo da ih okrenemo.. jedna lopta je resava..sledeci put ce uci onaj sut pantera siguran sam
 

Dino

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.557
Reaction score
11.054
Utakmicu smo igrali dobro, uz par strasnih padova u igri koji su vec postali redovna pojava. Ne treba zanemariti ni onaj pocetak drugog poluvremena...

Ideju imamo. I u odbrani i u napadu. Ono sto Dante donosi u odbrani je neopisivo. Okej, nocas je napadacki bio stetocina, pre svega zato sto je primoran da kreira i vidi se da postuje neke instrukcije, koje on cesto ne ume da izvede jer nije taj tip igraca, a ponekad ni tim ne ispostuje kretnju. Ubedjen sam da se svesno ide u taj rizik zbog toga sto smo u takvoj situaciji.

Centar nam treba. Lesor najbolji do sada otkako je dosao u klub.
Ne valja sto se igraci previse loze tokom utakmice.

Ne smeta mi sto smo izgubili. Mislim smeta, ali necu da psujem i niko nije kriv, nismo igrali lose.
Smeta mi samo jedna jedina stvar koja nije vezana samo za ovu utakmicu i to moram ponovo da pomenem, a pljuvanje za to bi bilo sasvim opravdano, po sred lica.
Drago mi je sto vidim da to i Zeljka ljuti i tokom utakmice, a valjda se dokacio toga i na konferenciji.
Pa majku mu jebem da mu majku jebem za sta sluze faulovi i bonus?! Jebote je li realno vise da niko na terenu nema gram jebenog mozga da napravi pametan faul?! Pa 15 puta se na svakoj utakmici desi da nam pukne odbrana, a da nismo u bonusu i niko ne iskoristi priliku da napravi faul. Udari ga po rukama majku mu jebem, cemu taj strah od nesportske ili cega vec. Vidis da ces da najebes, steknu prednost, naprave visak, naprave mismec i setkas se po terenu cisto koliko da ne bi stajao u mestu?! Cir cu da dobijem od toga. Cir.
I od jurcanja za blokadama, namestim mu ga majci vise i kad vidim da neko namesta ugao da bi roknuo po lopti umesto da se postavlja da zasmeta suteru. I prosle sezone sam to pominjao.
Ali hajde, to se opet redje desava od ove gluposti sa faulovima. Mozgovi nisu namerno presekli 3 napada od pocetka sezone, kao da ta opcija ne postoji. Ne shvatam, stvarno mi ne ulazi u mozak.

Verujem u pobedu nad zabarima.
Vidi se da mozemo da igramo na najvecem nivou.
 

Woodchuck

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2009
Порука
2.477
Reaction score
647
Nije poenta u porazu, nije poenta ni u tome sto klinci nisu igrali, poenta je u tome da mi izgledamo kao raspustena banda koja u odbrani puca na svaki ekstra pas u kojoj retko ko moze da sacuva igraca da ne probije prvu liniju (Avramovic kad se vrati zamaskirace problem broj 2 tu). Na 3 razlike iz tajmauta njihovog beka cuva Papapetru?! i naravno dva prelaka poena. A ono sto je prelomilo utakmicu je da smo primili kada smo branili prednost trojku iz coska posle ceonog auta sto u kadetima ne sme da se desava. I pre nego sto neko kaze to je EL, to su vrhunski igraci, tesko ih je zaustaviti (sto je tacno) samo se setimo utakmice protiv Cibone kada je Kapusta?! podelio za cetvrtinu asistencija kao mi veceras za 40 minuta. Poenta je u tome da ne postoji protok lopte i sve se zavrsava individualno, i to isto nije razlicito ni u EL utakmicama ni u ABA utakmicama. Jedina razlika je sto smo individualno toliko jaci od Cibone, Derbija i ostalih koji se ne zovu FMP da nam za to i ne treba neka akcija i protok lopte. Imamo jezivo mali broj dodavanja po posedu, bekovi nam carine loptu po 10 sekundi u 50% napada i onda ili neki pik&pop se improvizuje ili handoff i zaleti se ka kosu pa sta bude. Nas je veceras drzao u igri sut za 3, drzao nas je Lesor koji je igrao gotovo bez izmene i kidao i borio se, drzao nas je Ledej koji nije u zivotu odigrao bolje partije i toliko pljuvani Papapetru koji je za razliku od vecine koja igra kaubojstinu igrac sa glavom i repom koji iole drzi konce u odbrani. E sad na Obradovicu je zasto se po svaku cenu ide na ta preuzimanja ako ekipa ne zna da rotira kako valja, zasto se toliko slobode daje za carinjenje lopte bekovima (pogotovo Panteru za kojeg i golub iznad semafora zna da ce iz driblinga na 90 uvek otici desno) i koja je poenta sto smo konacno dobili spot up tricase ako nema akcije da oni loptu uhvate i sutnu jer i mnogo kvalitetniji igraci tog tipa od Andjusica ne kreiraju iz driblinga suteve za 3 (iako mu je to upalo cak pred kraj poluvremena) I poenta je sto se nama ovakvo sutersko vece i odlicna kontrola skoka tesko moze ponoviti jer nije posledica sistema igre nego nalozenosti i borbenosti pojedinaca koji su veceras poginuli da dodjemo do pobede nekako. E sad posle par decenija vodjenja najboljih igraca Evrope u najboljim klubovima Evrope ocito da si u stanju da vise verujes igracima i das im da vode sami sebe, samo sto ovo nije ni prime PAO ni Fener ni bilo koji od tih klubova i ovi igraci na EL nivou kad sami sebe vode dobijemo 3 napada uzastopno bacanje u aut i jos jednu neshvatljivu situaciju da iz naseg tajmauta Andjusic?! organizuje napad. Ovo je tim sa limitacijama i tu treba mnogo vise trenerskog inputa, za ime boga 18-2 seriju su na kraju imali ovi... A Eksum jeste danas bio uzasan, ali njega je vise pojela trema i atmosfera, on je sto ce se nadam se i pokazati jedan od najboljih igraca koji je obukao nas dres (samo se setim njegovog zemljaka Lendejla i to u ABA ligi protiv Olimpije kako se usrao bio prvu) Nama kad se vrate Smajli (nadam se prava verzija pre povrede protiv FMP2) i Avramovic resice se problem dubine za EL meceve, nije toliko neophodna doselekcija koliko nam treba preraspodela uloga i odgovornosti i da konancno krene svako da radi ono u cemu je najbolji. Eto, natera me muka da napisem nesto posle sto godina, nadam se da nece biti potrebe za tim, pa neka nam je sa srecom...
 

acaca1

Početnik
Учлањен(а)
05.07.2019
Порука
22
Reaction score
49
Локација
Lazarevac
Pozdrav grobari.
Retko pisem al redovno citam forum.
Moje misljenje je da imamo prvu petorku na nivou EL timova.
Klupu imamo jako losu.
U EL tesko da prva petorka moze da napravi takvu razliku na utakmici a da to kada se vrsi rotacija se ne izgubi.
gledaj i ne mrači tvoje legitimno pravo!!!
Jedan pacijent danas koji se ubacio bez karte na sektor 215 a reano je za neko KUD počeo da pljuje kako nemamo ovo pa nemamo ono, psovke treneru i igračima...na moje pitanje daj rešenje usledio je teleći pogled i stručnjak reče pa da kupimo, onako ladno bez imalo stida i srama tek tako pljunemo milionče za pleja i eto a možda i još jedno i za centra kad smo već u shopingu nije niko primeto šta nam fali i neće da pazari...budala nije imala ni pun fond časova na fizičkom i držao loptu duže od par sekundi a da mu ne ispadne a laprda i mrači...dobio od nas prisutnih napušavanje onako stručno.
Koga bre zabole šta ćeš da gledaš i šta ćeš da pratiš...podrži i ne mrači, podseća me to na nižu rasu iz predgradja.
Primecujem da su mnogi navijaci Partizana pali na spinovanje medija i ciganstura na pricu o budzetu od 20+ miliona.
 

TaraNdrel

Grobar
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
395
Reaction score
2.739
Локација
Novi Beograd
Veceras je bila odlicna atmosfera i odlicna energija a uz to i korektna igra. Brine samo sto u svakoj neizvesnoj zavrsnici ulazimo sa previse improvizacije i u odbrani i u napadu sa jako malo automatizama, otuda i ceste greske pri prenosu, izvodjenju auta, izgrandji napada (Naneli igra pik igru par puta a iz aviona se vidi da je na granici da izgubi loptu a kamoli da napravi visak). Posledica toga jeste da maltene svaku tesnu zavrsnicu gubimo.

Ova ekipa je pravljena da bude u borbi za top 8 (neke pozicije od 9-12 sa mogucnoscu napada top 8), tako da ne znam odakle vam ideja da sta uradimo u Evroligi uradimo. Da je tim kvaliteta koji je Trinkijeri vodio to bi imalo smisla, ovako nikako. Tako da pozicijom fenjerasa ne mogu da budem zadovoljan ali ima jos dosta da se igra, raduje da izgledamo povezanije u odbrani posle svake utakmice.

Takodje to sto niko od igraca iz rotacije ne moze da odigra ni 10 minuta nije do individualnog kvaliteta vec timskog. Takvim igracima je potrebno obezbediti bar epizodnu ulogu i sakriti im mane timskom igrom. Ako je mogao Tristan da uzima minute u Realu, vala zasluzuje ih i u Partizanu individualnim kvalitetom, slicna prica je za Balsu i Madara koji je veceras faulovima Exuma i njegovom dobrom napadckom sekvencom u kratkom periodu izborio vecu minutazu. Ako je problem u pristupu onda i za to postoje kaznene mere ili razlaz posto niko od mladih nije tu mesec dana vec godinu i nesto. VEcina ekipa van top8 na individualnom nivou (Pao, Alba, Virtus, Asvel, Zalgiris, Bajern, cerga itd.) ima nekoliko prosek epizodnih igraca samo je bitno kako ce tu ulogu izneti, pre svega timski.

Mozda je teska rec, ali nista gluplje nema od predvidjanja sta ce biti na kraju godine i najave sigurnog osvajanja ABA. Prosle godine su bila mnogo ucestalija predvidjanja i sigurnost pa smo djoku osvojili, ni kup, ni ABA ni Evrokup, ni finale Evrokupa.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.738
Reaction score
29.564
Локација
Beograd
A Eksum jeste danas bio uzasan, ali njega je vise pojela trema i atmosfera, on je sto ce se nadam se i pokazati jedan od najboljih igraca koji je obukao nas dres
Pa ne znam to za tremu, valjda već ima neko solidno iskustvo po raznim salama, halama i atmosferama...ali ajde...prvi mu je put pred našem atmosferom, pa možda mu je bilo bar malčice drugačije...

Nije problem da se pogreši, nije problem da se izgubi...ali nadam se da je shvatio GDE je došao, i da ovo nama nije samo igra i zabava na svaka tri dana pa šta bude, nego da nam je Partizan nešto jako važno...
Nije da baš znam engleski, ali čini mi se po njegovom tonu i izrazu lica da polako kapira neke stvari...nadam se i svi ostali koji su tek došli u Partizan...a ovi starosedeoci...red bi bio da to već odavno znaju...


Lesor bratina i Partizanština, zamišljam koja bi ludnica bila da su nešto on i brat Raša Tomas igrali zajedno neko vreme u Partizanu...
...ne morate mi objašnjavati aspekte košarke u odnosu na ta dva košarkaša, rekao sam to sa aspekta atmosfere na terenu...
 

Dr. Okltis

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2021
Порука
69
Reaction score
133
Локација
Srbija
Panter i Madar ne mogu nikoga da cuvaju, desi se da ukradu neku loptu ali uglavnom mnogo lako preko njih dvojice.
Panter je za mene veliko razocarenje i necu promeniti misljenje pa taman i da ubacuje po 50 poena, veliki silovatelj lopte.
I je li ovaj komentator normalan,niko ovog Voigtmana ne zove Hofman sem njega, ne znam nemacki ali tesko da mu se tako izgovara prezime.
 

H.U.D.

Grobarčina
Учлањен(а)
05.06.2012
Порука
1.799
Reaction score
2.572
Локација
CyberSpace
hvala kolegama sa poslednje stranice na čitljivim upisima, dobro da sam došao kasnije na temu da se ne nerviram dok ne prođe moleban... :pop
šta se sve dozvoljava sebi da se piše, "Žoc ne zna gde bije" i sl., voimjaoca :krsti: da se prekrstim levom nogom i to ja kao agnostik

setite se Duletovog "vreme rada i vreme rezultata se skoro nikad ne poklapa.." a ni oktobar još nije prošao
ima do decembra podosta vremena..
na stranu sve što je rečeno, meni je upalo u oči kako su se sudije pogubile (onaj što je "igrao odbranu" na Madaru, pa onda da nije sviran ni faul za ono saplitanje Pantera u kontri a ne nesportska...)

@Dr. Okltis
rekao bih da se izgovara Fojtman, a mislim da je komentator govorio Fotman, ili se nije dobro čulo preko mikrofona iz hale :confused-smiley-013:
 

Sasha Bely

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.749
Reaction score
6.268
Ukratko.
Ako igrači ne pokažu još vise truda i znoja protiv Virtuasa nego sinoć nisu pravi …
Ako mi ne dodjemo u još većem broju i ne pružimo još jaču podršku picke smo…
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top