Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Evrokup 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Mille

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2019
Порука
259
Reaction score
2.204
Локација
Beograd
Zašto je bolje praviti, nego kupovati centra...
a. Dobiješ tačno ono šta želiš, igrača za tvoj sistem igre
b. Smanjuješ rizik da kupiš pogrešno (čitaj Parahuski)
c. Takav igrač je mnogo više vezan za klub
d. Manje košta
e. Na kraju se proda i zaradi na njemu (čitaj Rebrača, Krstić, Peković...)
f. Istorijski imamo fantastična iskustava sa forsiranjem naših klinaca centara (čitaj prvaci Evrope sa Rebračom i Koprivicom)
g. To je u duhu Partizana, drugi kupuju, mi pravimo
h. Komparativna prednost u odnosu na konkurenciju, oni nemaju stručnih kapaciteta za to (čitaj prof. Nikolić, Dule, Željko...)
i. U konkretnom slučaju očigledno je - 1. procena da je ovaj sastav u Aba i EK konkurenciji dovoljan, kako lepo kolega @Spalding kaže, a i da ne treba trošiti novac, ako ga uopšte imamo 2. da bi kupljeni centar smanjio minutažu Koprivici (Željkove reči, ne moje)

Za mene je ovo pod g. možda i ponajvažnije.

A da me raduje to što takav pristup, da ne ureknem, očigledno daje rezultata - raduje me. ;) ;-) :ziveli
 
Последња измена:

_Shone_

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.546
Reaction score
2.575
Локација
Tu..iza ugla...nema 200 metara
Taj momak izgleda bas nema srece. Mislim na Kuruca. Dodje u Partizan da ga vodi Zeljko i na pocetku sezone dobije koronu, taman krene da igra i da malo podize formu, povreda u reprezentaciji. Ne znam zasto ali imam osecaj da on drugi deo sezone nece docekati u nasem voljenom klubu. Da ce mozda igrati do KRK i posle toga cao. Ne bih voleo to da se desi, ali nekako takav osecaj imam.
 

Broz24

Početnik
Учлањен(а)
07.07.2021
Порука
49
Reaction score
145
Локација
Niš
Matke22 potpuno te razumem i 100% se slažem samo ima jedan vic.... Centar koji bi eventualno došao mora imati instant kvalitet. Mora biti prepoznatljivo ime /namerno ne kažem poznato/. Pregrupisavanje igrača takvog kalibra je završeno iako u košarci "prelazni rok" traje stalno i nije datumski određen, takvi igrači su "uhlebljeni" do kraja sezone.

Druga opcija /u slučaju nužde kojoj Žoc ne pribegava/ jeste "pogađanje" centra sa nadom da se neće pogrešiti. Negde, neki "Aleks Marić" sigurno postoji ali aj ga jebi! Treba ubosti! Zamisli da dovedeš ponovo nekog ko nema za patike? A šanse su uvek 50-50 jer "pogađaš"...

Verujem da se čeka poslednji trenutak. Taj trenutak je onaj u kome dolaziš u poziciju da nešto osvojiš i budeš siguran da si u dobroj prilici /recimo, dođemo do 1/2 finala EC-a/. U tom nekom trenutku će otpasti svi timovi osim njih 4 komada Među tim "otpalim" klubovima će biti i neki centar respektabilnog kvaliteta čiji se tim više ne takmiči u EC-u i verovatno da u nekoj svojoj domaćoj ligi nema neke velike ambicije. U tom slučaju, eto prilike tom nekom centru da dođe u Partizan sa potpisom na recimo 2 godine, da ga vodi Žoc, da ima šansu za osvajanje EC-a i potom igranje u EL /jer je potpisao na 2 godine/...

Šta mi time dobijamo? Prvo, dobijamo kvalitetnog igrača koga nismo plaćali celu sezonu, a drugo, brzo će da se uklopi po prirodi svoje pozicije /centrima ne treba dugo da se uigraju sa već kvalitetno složenom ekipom.

Sve ovo može da se radi i sa centrima koji trenutno igraju EL. Recimo da im je tim omanuo, da nisu ušli sa ekipom u TOP 8 itd... Biće prostora i vremena da se svi prijatno iznenadimo i postanemo još konkurentniji za osvajanje EC i ABA. Za sada je sigurno da i bez centra možemo dobaciti do polovine zacrtanog cilja /ući u završnicu EC-a i ABA lige, što neće uspeti svim klubovima jer matematički to ne mogu svi da urade istovremeno/. U mnogim od tih klubova će biti dobrih ili čak odličnih igrača koji će želeti da nastave da se takmiče, tako da najpre treba dogurati do pola cilja i onda kada se osvajaju titule pojačati se igračem kakav ti odgovara /a biće ih na tržištu sigurno tada.

Procena je verovatno da za ovaj tim kakav je sada, nema zime u pogledu plasmana u završnicu svih takmičenja i čeka se "otvaranje tržišta" da se dovede sve ono što je potrebno da se i sama završnica u koju već budemo plasirani, okonča osvajanjem neke titule koja će nas odvesti u EL što i jeste krajnji cilj.

Barem ja to tako shvatam razmišljajući o svemu. Logično mi je....
Buraz, zadnji rok za pazar i registraciju igrača u evrokupu je 15.01. Što se aba lige tiče, mislim da je 01.03. Tako da dovedemo obrvu za polufinale evrokupa neće moći...
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.400
Reaction score
4.628
Локација
Zemun
Jel zna neko sta se desava sa Rodionsom? Jel trenira, koja je povreda?
 

ProvencanoPFK

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.178
Reaction score
6.062
Локација
100 кураца
To je mozda tako oko karte i hotela, ali povratna avionska karta nije ispod 400e. Ortak je isao za Moskvu, samo avionsku kartu je placao oko 600e.
Ovo je sasvim razumna cena druze.
 

ProvencanoPFK

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.178
Reaction score
6.062
Локација
100 кураца
Onda onaj idiot od ortaka masno laže. Izvinjavam se svima za dezinformaciju,a sa njim cu to da proverim. Meni je delovalo da je ovih 44 soma realna cifra.
 

Sasha Bely

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.753
Reaction score
6.286
Ma nije ni to neka prevelika cifra ko ima para i ako su karte za mec skuplje. Ali posto su karte duplo jeftinije nego sa nase utakmice a i hotel je manje od 50e ispada da skoro sav novac ide za čarter.
 

Nbg88nbg

Grobar
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
595
Reaction score
839
Локација
Beograd
Moguce da ide direktno a klasom sa 5 kofera pa mu ispadne tolika cena
Prosecna direktka je oko 250 a sa presedanjem 150
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top