Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Evroliga 2009/10

Статус
Затворена за писање одговора.

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
I bog stvori Partizan

Crno-beli napravili novo čudo u Tel Avivu i poveli u četvrtfinalnoj seriji Evrolige protiv Makabija

Džaba vam novci, moji sinovci, Partizan igra malo bolje!

Цео текст - Курир
 

TALICNI TOM

Dva vrana gavrana
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
2.576
Reaction score
95
au,kakvo vece,kakva igra,kakav preokret :respect
za sve crno-bele :clap
necu da duzim,sve je receno,sutra da udjemo rastereceno,oni ce biti nervozni,ukoliko se opet ukaze prilika necemo je propustiti
po njihovim izjavama,oni i dalje misle da su nepobedivi,da ce lako sa nama,samo je pitanje da li u 4 ili 5 utakmica ... samo nek lete visoko ...
i dalje su favoriti,ali se i mi pitamo ...


sudije za sutra:
REFEREES: Luigi Lamonica, Dubravko Muhvic, Elias Koromilas
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Кад' помену судије.

Мора се признати да смо имали коректно суђење. Било је ситних грешака, али никако нису утицале на резултат.

Након свих ових година и добрих резултата нашег клуба то је било и за очекивати, постали смо респектабилан клуб Евролиге.
 

Grobar_95

Grobar
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
362
Reaction score
9
Локација
Podgorica
Toooo lamonica. Nema sjekiracije ni sjutra za sudije. Jes da su favoriti al sa onim njihovim majmunisanjem na pocetku ka da ce da nas oduvaju im se odbilu mater im!
 

TALICNI TOM

Dva vrana gavrana
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
2.576
Reaction score
95
da,da,to stvarno treba istaci,bilo je sitnijih gresaka na obe strane u toku igre,ali je nabitnije da u zadnjih 2-3 minuta kada se lomilo nisu podlegli pritisku i ostali " nemi " na onih par simuliranja bekova makabija,pogotovo perkinsa ...
nadam se da cemo u celoj seriji imati ovako korektno sudjenje jer je to bar 30% veca sansa da dodemo u Pariz
 

Webb

Grobar
Учлањен(а)
01.03.2009
Порука
587
Reaction score
134
Локација
Nis
Upravo to! Sudjenje vise nego korektno! prosto sam prijatno iznenadjen! sto rece neko gore, nismo vise buranija pa nas sudije unistavaju jer im se moze! sad se i mi nesto pitamo! A i relano i euroliga bi imala vise profita da mi odemo u top4 nego zuti! Nasi navijaci su nesto cime se svi dive! NAPRED PARTIZAN!
 

p_dragan

Grobar
Учлањен(а)
18.04.2009
Порука
339
Reaction score
0
Ne samo da je bilo korektno suđenje, uz par grešaka naravno, već je i kriterijum bio pravi evroligaški, baš kako nama i najviše odgovara.
 

winnerpfc

Grobar
Учлањен(а)
25.04.2009
Порука
514
Reaction score
1
Локација
PV
Tegijevo zakucavanje: Nokia on silent
Ekskluzivno o svim zanimljivostima iz tabora Partizana u Tel Avivu za Kosarka.rs pisao je Vladan Tegeltija.
objavljeno danas u 13:39; autor: Vladan Tegeltija


Da li je uvek jutro pametnije od večeri? A veče je bilo za nezaborav, poput onog prošle godine u Malagi, nedavno posle Panatinaikosa u Atini… da se ne vraćam sada na Bolonju i Carigrad 1992. godine.

Malo sam spavao pošto sam do kasno (odnosno rano ujutro) radio u foajeu hotela, ali se tu imalo šta videti. Igrači su do ponoći bili u krevetima, posle večere, ali je malo ko odmah utonuo u san. MVP prvih četvrtfinalnih mečeva, Dule Kecman, kratko je bio sa svojom lepšom polovinom i njenom drugaricom, koje su doputovale preko Atine i u obližnjem su hotelu. Njih dve, uz dva rukometaša iz Šapca (igraju ovde), kojima je komšija Rašić nabavio karte (neprocenjiva vrednost u Izraelu), bodrili su Partizan u Jad Elijahu, uz Zufera Avdiju, Miću Berića, Mićka iz “Dobrile” nekolicine prijatelja kluba.

Tu mi rekoše i jednu zanimljivost da kada Kecman postigne prvi koš na utakmici, Partizan dobija. Ono što mene plaši, po statistici, da nijedan tim koji je napravio brejk u četvrfinalu u prvom meču nije otišao na F-4.

Svi su čuli za euforiju po Srbiji, poruke im stižu non stop, ali su svesni da je Makabi i dalje favorit i da može da spoji tri pobede.

A kad smo već kod sms poruka, među prvima je stigla iz Francuske, u stihu uz čestitke svima, od nekadašnjeg saigrača Stevana Miloševića. Slavko Vraneš je prenosi svima u busu.

Na mini proslavu mogli su samo par prijatelja uz predsednika Danilovića i direktora Todorića. Vujošević je sa svojim saradnicima već posle večere u sobi krenuo u analizu meča i pripremu drugog. Duletovi saradnici Vlada i Gliga narezivali su na disk segmente za analizu, dr. Maksić i fizio Šapina radili vizitu i masaže. Čeka se veče za sud o stanju kapitena.

Uoči meča igrači Makabija uručili su poklone Vujoševićevim pulenima, od sponzora kluba, Elektre. U svlačionici po okončanju meča, kada su kutije otvorene, umesto slatkiša kako se nagađalo, mini dvd plejeri. Deca, kao deca, iskreno se obradovala, a kondicioni trener Radonjić, svoj poklonio fizioterapeutu Šapini za rođendan. Vraneš se šali, da su hteli da ih podmite, ali kasno otvoriše kutije.Teško da će im nešto slično dati i u četvrtak.

Doručak je bio po izboru. Kecman daje izjave na recepciji kolegama u zemlji. Probudio se u devet, prirodno, a i noćas nije puno spavao, gledao snimak Barsa - Real. Ode u sobu sa novinama od utorka, koje su stigle sa onima što dođoše pred meć. Vujošević takođe daje izjave, a potom ode u grad sa Zufer Avdijom, koji se ne odvaja od naših kao i svaki put u Izraelu. Oni van tima, koji nisu imali posla, odoše rano do svetog grada Jerusalima, gde je na hodočašću i Dejan Tomašević.

U hotel ulazi sa malom bebom Stefon Lazme. Ode sa Veselim na piće u neki od obližnjih restorančića na plaži ispred hotela. U dva je ručak, potom odmor, sastanak, šetnja, užina, pa trening u terminu odigravanja utakmice u četvrtak. U hotelu ekstra ljubazni, šef sale Argentinac, obožava Danilovića, sa Duletom priča na italijanskom, ma sve stvori što zažele za obroke, a razume se i u košarku. Vozač autobusa traži zastavicu Partizana, za portira, prvu je već nakačio na šoferku, uz Realovu, Barsinu i atinskih velikana.

O utakmici i povratku sa minus 21, sve je već rečeno. Kecman MVP kola, Bo dabl-dabl sa 12 poena i najvise skokova 10, ali i šest asistencija. Marić je bio stalno udvajan, pa i pod trojicom, bez lakih poena, sa 11 iznuđenih faulova, dosta povratnih lopti što je ovoga puta kažnjeno sa 13 trojki uz 50 % šuta, uz samo dva pokušaja više unutar linije 6,25 (takodje 50 %), nego van nje. Roberts i Veseli takođe dvocifren indeks, a statistika ne može da prikaže uvek sve, poput važnosti slobodnih Brace Miloševića. Ipak indeksni zbir posle 60:28 na poluvremenu za Makabi, na kraju je preokrenut u 106:81 za Partizan, koji je ispravio i skakački deficit.

Na početku meča videli smo velike zastave sa natpisom “NE, OVO JE NAŠA KUĆA” i slične, ali i “bežaniju” dvadesetak sekundi pre poslednjeg zvuka sirene. Graknu oni katkad, ali nije to kao u nas, mada mnogi koji se prse nekim velikim Grobarstvom, pogotovo iz Beograda i okoline, debelo bi trebalo da se postide posle samo nekoliko stotina ljudi, ali onih pravih, u Pioniru u subotu, na ispraćaju za Izrael protiv Širokog.

Izraelci su u šoku, ali su dostojanstveno podneli poraz. Geršon je rekao igračima da će igrati još četri meča, da serija neće biti kratka, a oni opet uzvratili da će igrati još tri meča?! Samo ne rekoše ko će posle ta tri meča u Pariz. Svi ističu da Partizan ne može više tako da služi šut spolja, kao u utorak, da su najgori tim Evrolige u tom segmentu, te da je bilo dosta sreće, uz sve slabosti žutih.

Bilo kako bilo, ili šta god da bude, Partizan je potvrdio da je ponos Srbije, ali zaslužuje li Srbija i svi oni koji se sada busaju, Partizan? Od onih koji su želeli da ga izbace iz Pionira ili zabrane sponzorima da ulažu zbog jedne pesme, koji su prozivali i Danilovića i igrače, do onih koji dolaze samo četvrtkom ili u Arenu. Zamislite paradoks, da se Partizan više raduje drugoj utakmici u Areni, nego što priča o Parizu, jer će tako moći da isplati dugovanja igračima i ostalima u klubu?! Razmislite o tome pre nego što počnete da me “pljujete” kada kažem da NE ZASLUŽUJE.

Božić: Pobeda je sve izlečila
Posle neugodnog udarca od strane Andersona Božić istakao da se dobro oseća.
objavljeno danas u 14:18; autor: Jovo Karanović


Kapiten Partizana Petar Božić posle duela sa Alenom Andersonom dobio je nezgodan udarac, činilo se kao da je ostao bez svesti. Sve to je u velikoj meri zabrinulo sve u taboru crno-belih pošto je dobro poznato koliko je Božić značajan šraf u mašineriji Parnog valjka.

Ipak, po završetku utakmice Božić se osećao dobro, nije skidao osmeh sa lica:
"Dobio sam jak udrac. Krenuo sam u tom momentu nekotrolisano da padam, pa sam malo nezgodnije stao na ovu nogu sa kojom sam imao problema“ prisećao se Božić bliskog susreta sa Andresonom.

Preciznije prognoze o njegovom stanju tek bi trebalo da uslede, ali je borbeni bek potvrdio da se dobro oseća:
"U suštini sam dobro. Srećan sam i mislim da nema nekih značajnijih problema osim kontuzija kolena i zuba. Povreda je sve izlečila, ne osećam nikakav bol“.

Na pitanje kako se suprotstaviti Makabiju u drugom meču Božić je rekao:
"Moramo što pre da zaboravimo ovu prvu utakmicu i da se u narednom duelu potrudimo da ponovimo ovako dobru partiju. Kada to kažem pre svega mislim na hrabrost u šutu i borbenost u odbrani. Makabi je i dalje favorit. Jako je teško dobiti tako kvalitetnu ekipu dva puta zaredom i to njihovom terenu, ali mi ćemo se truditi da i u narednoj utakmici pružimo maksimum“ zaključio je Božić.
kosarka.rs
 
Последња измена:

БоКиЛе ПФК

Grobarčina
Учлањен(а)
02.11.2008
Порука
1.196
Reaction score
10
Локација
U vozu
Bilo kako bilo, ili šta god da bude, Partizan je potvrdio da je ponos Srbije, ali zaslužuje li Srbija i svi oni koji se sada busaju, Partizan? Od onih koji su želeli da ga izbace iz Pionira ili zabrane sponzorima da ulažu zbog jedne pesme, koji su prozivali i Danilovića i igrače, do onih koji dolaze samo četvrtkom ili u Arenu. Zamislite paradoks, da se Partizan više raduje drugoj utakmici u Areni, nego što priča o Parizu, jer će tako moći da isplati dugovanja igračima i ostalima u klubu?! Razmislite o tome pre nego što počnete da me “pljujete” kada kažem da NE ZASLUŽUJE.

kosarka.rs
Одличан текст тегија ал задњи пасус је најбтинији !!!! :respect
 

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.647
Reaction score
4.722
E sa ovakvim procentom za tri postajemo skoro nepobedivi, mada se to moze reci onda i za bilo koju ekipu. Ipak, nasa je prednost sto na taj sut cele godine i ne racunamo, pa tako i nasi protivnici, navikli smo ih na katastrofalna dostignuci van linije, i sada je Makabi platio ceh. Ako sutra spoljna linija pravilno podeli sut za tri, i to od prvog zvizduka a ne da samo Kecman sprecava katastrofu dok se ostali ne probude, mi cemo ih opet pobediti. Pa ne mogu ni njihove igrace trojke uvek onako da sluze, a ni sut sa poludistance njihovih centara. A i videli smo kako se ponasaju pod pritiskom, u igri na veliki ulog, i kosarkasi i navijaci. U jednom momentu sam pomislio da cemo prisustvovati javnom srcanom napadu Pini Gersona.
 

p_dragan

Grobar
Учлањен(а)
18.04.2009
Порука
339
Reaction score
0
Videćemo šta će biti u Areni sa tvrdim obručima.
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Кад' помену судије.

Мора се признати да смо имали коректно суђење. Било је ситних грешака, али никако нису утицале на резултат.

Након свих ових година и добрих резултата нашег клуба то је било и за очекивати, постали смо респектабилан клуб Евролиге.

Glavni razlog za pošteno suđenje je odluka Evroliga da Duleta proglasi terenerom godine. Kako bi izgledalo da sudije kradu "trenera godine". Neće ni Evroliga da sere po sebi, a verujem da ako moraju da biraju, pre će izabrati da Partizan bude u F4 nego Makabi.

I Evroliga voli bombaste naslove u novinama, i da se i drugi "mali" klubovi nadaju da mogu do F4, a Partizanov plasman bi sve to uradio.

BTW: new treba da se začudite ako Dule opet osvoji titulu najboljeg trenara u Evropi, jer to i jeste.

@Je-Ne-A
Pokloni mi kartu dobijas ovu jaknu da nosis na utakmici,jedinstvena a nema je niko u Srbiji

@Je-Ne-a... Nemoj da te nasanka. Rejdersi su prošle godine bili najgori tim u NFL! Nećeš valjda da nosiš jaknu gubitnika. Čuvaj tu kartu kao da je od zlata :buhaha
 

1910

Grobarčina
Учлањен(а)
26.01.2010
Порука
1.000
Reaction score
57
Grobarski je nositi jaknu Rejdersa :D , em crni, em losi, mada dok je Detroita nece biti najgori.
 

MladenGPG

Grobarčina
Учлањен(а)
24.04.2008
Порука
2.538
Reaction score
41
Sjutra ima da cuvaju Kecmana cijelu utakmicu, flaster na njega :)
Taman je red da proradi Rasic za tri poena, a tu su uvjek i Roberts i Veseli iz drugog plana, mogu lagano da pogode trojku.
Samo se plasim pritiska na sudije, ima da bude duplo veci nego u prvom mecu, a strasno su me nervirali juce, sa onim majmunisanjem (k'o sto neko rece vec)
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.623
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Mislim da će smanjiti pritisak na Marića zbog toga što im se upravo taj pritisak obio o glavu,jer je Kecman manje više šutirao iz izrađenih pozicija koje su bile uzrokovane sužavanjem oko Marića,a ne verujem da će ponovo da rizikuju sa tim da ih ne bi opet katapultirali...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top