Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2010/11

Статус
Затворена за писање одговора.

batakpudla

Grobarčina
Учлањен(а)
19.05.2007
Порука
3.889
Reaction score
11.078
У Политици је објављен занимљив чланак у вези Партизана и маркетинга.
 

timotije

Grobar
Учлањен(а)
02.10.2006
Порука
292
Reaction score
1
@batakpudla
mogao si da linkujes taj tekst...

Tekstovi ovoga goveda iz Politike nisu dozvoljeni na ovom forumu. Ovaj put samo opomena, sledeći put poeni.
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
Pa šta je tu marketing uradio ako je Ružić doveo sponzora?
I dalje tvrdim da je marketing NULA!
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Finalizacija priprema

Posle dva dana odmora i reprezentativnih obaveza za nekolicinu igrača (Adija, Tejgo, Lazevski, Miljković, Petrović), takmičarski pogon crno-belih od danas je ponovo u pogonu. Tokom prepodneva održan je trening, a u 13.00h ekspedicija crno-belih se zaputila ka aerodromu, odakle će preko Istanbula odleteti u Emirate na završni deo priprema za novu sezonu.

Trener Stanojević ovoga puta vodiće malo promenjen sastav, bez Bogunovića (u toku su pregovori sa poljskom Koronom), Argentinaca Rosija i Kuska, Ostojića, Aškovskog i Davidova, a na put kreće Brašanac.

3_sale%20i%20krle.jpg


Lista putnika izgleda ovako:

- golmani: Ilić Radiša, Stojković, Živković;
- odbrana: Krstajić, Miljković, Stevanović, Jovanović, Savić, Lazevski, Kizito, Stanković;
- vezni red: Fejsa, Medo, Tomić, Petrović, Brašanac, Ilić Saša, Babović, Smiljanić, Vukić;
- napadači: Šćepović, Iliev, Tejgo, Adija.


Trening su crnjo-beli održali na terenu od veštačke trave, obzirom da je travnati na kome se trenira, iako očišćen od snega, bio zaleđen. Igrači su došli vidno raspoloženi posle dvodnevnog relaksiranja u porodičnom okruženju, a da im raspoloženje ostane na nivou, pobrinuo se Stanojević, koji ih nije odmah “ubio“ treningom, već je sve proteklo u opuštenoj atmosferi. Najpre klasično zagrevanje sa Dejanom Ilićem, malo ševe u krugu, a onda igra na skraćenom terenu – oženjeni protiv neoženjenih. Igrači koji su nastupili za reprezentaivne selekcije plus Medo, radili su po specijalnom skraćenom programu i nisu bili uključeni u igru na dva gola, a ostali su se podeli u dve družine:

- Oženjeni: Ilić Radiša, ilić Saša, Krstajić, Kizito, Stevanović, Babović, Vukić, Iliev, Stojković. (Strelci: Iliev 4, Stojković 4, Vukić, Stevanović 2, Babović)

- Neoženjeni: Živković, Stanković, jovanović, Savić, Brašanac, Tomić, Šćepović, Smiljanić, Bogunović. (Strelci: Tomić 3, Bogunović 2, Savić, Smiljanić, Šćepović).

Krajnji rezultat prilično „bučnog meča“ je bio – 12:10 za oženjene, a tokom meča sevalo je na terenu, ali još i više u duhovitim opaskama, kako na terenu, tako i sa strane od čalnova stručnog štaba.

6_deki.jpg


Super relaksacija za početak, a sudeći po najavama kondicionog trenera Dejana Ilića u Emiratima sledi faza u kojoj će se finalizirati sve ono što je urađeno u prethodnim danima priprema, kako u Beogradu, tako i u Turskoj.

Partizan.rs
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=89&akcija=&prikaz1=2011&prikaz2=2&sec=2
 

Enslaved

Grobar
Учлањен(а)
30.11.2006
Порука
10.354
Reaction score
35.117
Локација
vaginamandibularia
Stojković dao 4 gola? Da li je na pomolu nova prekomanda poput one koja je od Radiše načinila beka :D
 

Marinac

Grobarčina
Учлањен(а)
23.10.2008
Порука
1.086
Reaction score
15
Partizan otputovao u Dubai
10.02.2011 15:50

partizanfk-grbmali.jpg
Fudbaleri Partizana su u četvrtak otputovali u Dubaji, gde će odraditi završni deo priprema za prolećnu polusezonu. U odnosu na ekipu koja je radila u Antaliji, trener crno-belih Aleksandar Stanojević je napravio nekoliko izmena na spisku putnika u Ujedinjene Arapske Emirate.

Novo ime je Darko Brašanac, koji zbog povrede nije putovao u Tursku, dok među putnicima nema Bogunovića, Ostojića, Aškovskog, Davidova i Argentinaca Rosija i Kusa.

Stanojević u Dubaiju računa na sledeće igrače:

Golmani: Radiša Ilić, Stojković, Živković;

Odbrana: Krstajić, Miljković, Stevanović, Jovanović, Savić, Lazevski, Kizito, Stanković;

Vezni red: Fejsa, Medo, Tomić, Petrović, Brašanac, Saša Ilić, Babović, Smiljanić, Vukić;

Napad: Šćepović, Iliev, Tejgo, Adija.

- Prvi cilj u Dubaiju biće nam da nove igrače uklopimo u tim. Spustićemo ritam rada i osvežiti ekipu u odnosu na period u Antaliji. Radićemo dosta na sinhronizaciji i finalizarati ono što smo počeli u prednodnom periodu, rekao je Stanojević uoči puta u Emirate.

Predviđeno je da crno-beli u Dubaiju odigraju dve kontrolne utakmice, 14. februara protiv Al Nasera i dva dana kasnije protiv Urala i Al Vahde, prvaka Emirata. Stanojević ističe da će to ujedno biti i generalna proba za start prolećnog dela prvenstva.

- U odnosu na mečeve koje smo igrali u Antaliji, minutaža će biti drugačije raspoređena. Naravno da traćimo startnih jedanaest, ali Partizan nikada nema samo 11 startera, već najmanje 15 igrača koji konkurišu za startnu postavu. Sigurno da ćemo razmišljati o timu za prvo kolo, ali imamo dosta prostora za kombinacije i to ćemo iskoristiti na preostale dve pripremne utakmice, zaključio je Stanojević.
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Trenera Stanojevića više ne boli glava

Ivica Iliev, prvi strelac lige i Partizana, veruje da crno-beli mogu imati samo koristi od „gužve“ u špicu tima

Beograd - Posle pozicije zadnjeg veznog, kojoj se nadaju čak petorica igrača (Kamara, Fejsa, Petrović, Smiljanić, Brašanac), najžešća konkurencija za mesto u Partizanovih prvih 11 je u napadu, gde se za dva mesta nadmeću prvi strelac prvenstva Ivica Iliev, reprezentativni tandem Gane Priinc Tejgo - Dominik Adija i talentovani Marko Šćepović. Svako sa svojim adutima, a svi sa istom ambicijom da baš oni predvode ofanzivu najefikasnijeg tima jesenjeg dela Jelen Superlige u borbi za četvrtu uzastopnu titulu i kvalifikacije za Ligu šampiona.

- Kažu da od viška može glava da boli, ali ne verujem da naš trener ima takvih problema. Mnogi bi voleli da su na njegovom mestu, da na raspolaganju imaju toliko kvalitetnih i različitih napadača. Nemamo više obaveza u Evropi, ostalo nam je samo 15 prvenstvenih utakmica i dva-tri Kup meča - manje je nego jesenas prostora za rotacije - ali dobro je u svakom trenutku imati dva dobra centarfora u rezervi. Nikada se ne zna kada ko od nas može ući u problem sa formom, kartonima ili, ne daj bože, povredama. Najzad, tolika konkurencija ti ne da se uljuljkaš i opustiš - ne plaši se viška bilo čije igračke sujete najiskusniji u pomenutom kvartetu špiceva Ivica Iliev.

Sa Kleom ste se jesenas brzo ukapirali, kako ide sinhronizacija sa Tejgom i Adijom? Koliko su njih dvojica različita od prodatog Brazilca?

- I golim okom je vidljiva razlika. Adija je za 20 centimetara niži i samim tim mnogo brži, pravi kontraš. Kleo nije imao tu hitrinu, ali je davao mirnoću ekipi. Znali smo da je Brazilac uvek u epicentru dešavanja, na pravom mestu, spreman da završi akciju. Tejgova igra je neki miks, momak je korpulentan, brz i dobar u završnici. Njih dvojica imaju svoje kvalitete, ja moje, a na nama i treneru je da ih složimo u korisnu celinu. Pretpostavljam da ćemo stići da se uklopimo do prvog kola prolećnog dela prvenstva. Za prave igrače vreme ne može biti nepremostiva prepreka, pogotovo ako, kao Ganjani, dolaze iz ekipa u takmičarskoj formi.

Dobili ste i novog pakera posle odlaska Moreire. Vukić mesecima nije odigrao takmičarsku utakmicu, ali od ranije odlično poznaje vas i Ilića na krilu. Možete li se osloniti na minuli zajednički rad?

- Možemo i hoćemo. Fizička nespremnost predstavlja veliki problem samo za one koji ne znaju previše. Kada si majstor fudbala, kao što je Zvonce, onda se manjak svežine i takmičarski diskontinuitet brišu fintama, pametnim šutevima, pravovremenim asistencijama i racionalnim trošenjem. Biće to sve kako treba.

Posle priprema u Turskoj trener Stanojević primetio je da je Partizan ozbiljniji nego jesenas. Kako to izgleda na terenu?

- Ljudima u oči prvo upadnu rezultati na pripremnim utakmicama, jer smo ih letos mahom gubili a u Turskoj nismo nijednom poraženi. Međutim, poenta je u boljem pristupu i većoj uigranosti. Mnogo bolje se poznajemo i razumemo u igri nego pre šest meseci-tvrdi Iliev.

Ništa još nije gotovo

Iliev neozbiljnim smatra one koji Partizan već sada proglašavaju šampionom.

- Šampion je možda rešen u Nemačkoj, gde Borusija iz Dortmunda beži 12 koraka Bajeru, ali smešno je proglasiti Partizan prvakom zato što u drugi deo prvenstvo ulazi sa pet bodova više od Zvezde. Jeste to lepa prednost, ali ne i nedostižna. Moraćemo još mnogo znoja da prolijemo da bismo dokazali da smo najbolja ekipa u Srbiji.

Danas

Krstajić: Partizan kao bundesligaš

Kapiten Partizana i dugogodišnji član Verdera i Šalkea Mladen Krstajić kaže da su crno-beli, što se rada na pripremama tiče, na nivou bundesligaških ekipa! Partizan se od juče nalazi u Dubaiju, gde će odraditi drugi deo priprema, a Krstajić je istakao da je zadovoljan onim što je do sada urađeno i da su rezultati već vidljivi.

- Spremniji smo, prošli smo već jedne pripreme sa trenerom Stanojevićem, navikli smo se na zahteve rada. Mogu da kažem da smo sada na nivou onoga što se radi u Bundesligi. Sada nam sledi završnica priprema u Dubaiju. Tamo ćemo imati mir. Najvažnije je da se tim dodatno uigra i da svi igrači ostanu zdravi - smatra Krstajić.

Stanojević zadovoljan

Trener Aleksandar Stanojević je istakao da su igrači tokom prve faze priprema u Turskoj odradili ono što je zahtevao. On je najavio nešto blaži ritam od onog koji je sprovodio u Antaliji.

- Više puta sam rekao da sam zadovoljan prvim delom priprema. Podigli smo nivo forme, a ostalo je još samo da finalizujemo ono što smo zamislili. Bitno je da nemamo povređenih igrača. Pokušaćemo da uklopimo nove fudbalere u našu igru. Radićemo dosta na sinhronizaciji - rekao je Stanojević.

On je najavio da će crno-beli u Dubaiju odigrati dve ili tri prijateljske utakmice. Prema njegovim rečima, ti mečevi poslužiće mu da izabere startnih 11 za prvu utakmicu u nastavku šampionata, 27. februara u gostima protiv Inđije.

- Odigraćemo sigurno dve utakmice u Dubaiju, a možda i tri. Minutaža će biti drugačija, tražićemo prvih 11.

Generalno ćemo pokušati da napravimo prvi tim za prvo kolo prolećnog dela šampionata. Partizan nikada neće imati prvih 11, ali sigurno mora da ima najmanje petnaestak igrača koji mogu da konkurišu za startnu postavu. Zavisno od protivnika formiraćemo i kombinovati tim. Imamo mogućnost da igramo u više formacija, oni koji su stigli, pre svih mislim na Adiju i Prinsa, mogu da igraju i po boku i u samom špicu, pa ćemo rotirati i kombinovati - rekao je Stanojević.

Press
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
U Partizanu sigruno mesto samo Krstajiću i Iliću
A. Š. | 11. februar 2011. 09:18 | Komentara: 0
U prvoj postavi Partizana moguće čak devet promena u odnosu na duel sa Andrlehtom. Često se mnogo toga menja, a moje je da sve uskladim, kratko komentariše trener

sp-fk-partizan_620x0.jpg

Ekipa Partizana

Stevanović, R. Ilić, Jovanović, Krstajić, Lazevski, Petrović, Smiljanić, Tomić, S. Ilić, Iliev, Kleo. To je tim Partizana koji je u nezaboravnoj noći 24. avgusta u revanšu sa Anderlehtom izborio Ligu šampiona. Samo šest meseci kasnije, kada se ekipa sprema za prolećnu odbranu titule, mnogo promena u srpskom šampionu. Postoji mogućnost da drugi deo sezone počne tim sa čak devet promena!?

A, biće ih mnogo sigurno, pošto je od ovih 11 momaka mesto „zacementirano“ samo dvojici: kapitenu Mladenu Krstajiću i nezamenljivom Saši Iliću.

Podatak koji zaista zvuči neverovatno, jer je to previše promena i za dve-tri godine. Ovog puta nisu sve bile prinudne, najčešće neminovne zbog (ras)prodaje fudbalera. Partizan se sada i pojačao na nekim pozicijama, dok su neki iz briselske noći slave izgubili mesto među najboljih crno-belih.

- Često se mnogo toga menja, moje je da sve uskladim - kratko komentariše trener Aleksandar Stanojević, koji se nada da bi u narednom periodu mogao i morao da pojača tim, bez obzira što neko stalno mora da ode iz Partizana.

Sigurni su, dakle, samo Krstajić i Ilić, a definitivno u klubu više nije golgeter Kleo. Ostali su ili izgubili mesto ili ih čeka žestoka borba, jer su se konkurenti nametnuli ili su došla pojačanja koja su ih potisnula u drugi plan.

Trener Stanojević, naravno, izbegava priču na temu startne postave dok se ne završi i treća faza priprema u Dubaiju. Pre svega želi da vidi kako će da se spremi i uklopi povratnik Zvonimir Vukić, šta će da pokažu reprezentativci Gane, novi napadači Dominik Adija i Princ Tejgo, pa će onda definitivno da izabere.

Ko je, trenutno, najbliži startnoj postavi tima koji će od 27. februara da juriša na istorijsku, četvrtu uzastopnu titulu?

GOLMAN: Vladimir Stojković. Nema dileme, od kako je stigao iz Lisabona prvi je čuvar crno-bele mreže, sa velikim šansama da na tom poslu ostane još nekoliko sezona.

ODBRANA: Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski. To je, trenutno, najbliža opcija. Čini se da Stanojević najviše razmišlja o poziciji levog beka, jer je poručio da se Lazevski „opustio“. Savić je u prednosti nad Jovanovićem, koji je bio planiran za prodaju ove zime. Odbio je ponudu iz Izraela, uz poruku da želi na Zapad i ostaje da se bori za mesto u timu. Krstajić će i dalje da komanduje odbranom, desni bek bi trebalo da bude Miljković, koji je budućnost kluba, jer Stevanoviću uskoro ističe pozajmica.

SREDINA TERENA: Mesto zadnjeg veznog odavno je kaparisano za Meda, na bokove će bez najmanje sumnje - Babović i Ilić, Vukić bi trebalo da bude odmah iza napadača. Čeka se, međutim, da se Vukić spremi i uigra sa ostatkom tima. Ako bude problema, starter će da bude reprezentativac Petrović, dok šansu čekaju Smiljanić, nedovoljno oporavljeni Fejsa, čiji oporavak kasni u odnosu na planirano, pa Tomić, mladi Brašanac kojem je šef stručnog štaba „obećao“ minutažu...

NAPAD: Nema Klea i Boje, stigli su reprezentativci Gane Tejgo i Adija. Prema nekim najavama, siguran je samo, bar za sada, Tejgo, kao naslednik Klea, iako su različiti tipovi napadača. Društvo će da mu prave zemljak Adija ili Iliev, dok šansu da dokaže da je prava „devetka“ za Partizan čeka najmlađi među njima, Marko Šćepović. Nema sumnje da će napadači do kraja priprema dobiti dovoljno minuta da dokažu koliko vrede, jer je to deo tima, uz vezni red, koji se najčešće menja na utakmicama.
novosti.online
 

Ludwig

Grobarčina
Учлањен(а)
11.12.2010
Порука
1.964
Reaction score
907
Локација
.
Crno – beli u zemaljskom raju

Ekspedicija Partizana, rano jutros po lokalnom vremenu negde oko četiri sata izjutra, stigla je u svoju novu bazu, hotel „Jebel Ali“, gde će boraviti narednih sedam dana. Vreme u Dubaiju će, bar po lokalnoj prognozi , za narednih sedam biti dana idealno - dnevna temperatura će se kretati u rasponu od 20 do 25 stepeni celzijusovih. Vremenska razika između UAE i Srbije je tri sata unapred. Na prvi pogled ovde je kao u raju, ali obzirom da nismo došli ovde na odmor i ambijent će samo biti kao ram slici da ulepša i olakša treninge. Pored igrača stručnog štaba i predstavnika medija u Dubai je doputovao i predsednik Partizana Dragan Đurić.

dubai_I_0005.jpg


Ovo je treći put da crno-beli obavljaju pripreme na ovoj destinaciji (Reber i Jokanović), a u ovom trenutku klimatski uslovi su idealni za rad. Pored toga, kako je napomenuo trener Stanojević, veoma je bitno ne ostati sve vreme priprema na jednom mestu, već je potrebno promeniti ambijent iz više razloga. Drugim rečima – spojiti lepo i korisno.

Baza je hotel Jebel Ali, koji se nalazi na nekih 40 – tak kilometara od samog Dubaia, na čijim će terenima crno beli odraditi poslednju glazuru pred prvenstvene okršaje koji ih očekuju od 27. februara.

Kao i za Antaliju, putovalo se preko Istanbula letom Turkiš era, vreme provedeno na istanbulskom aerodromu između dva leta je bilo oko dva sata, a na sreću ekonoma Gavrana sve stvari su se našle u tovarnom prostoru Eirbasa 300/330 i bezbedno su stigle u Dubai. Srećom po nas, pa nam je jedan od sponzora i DHL, koji je dobar deo opreme dostavio iz Beleka pravo za Dubai i to još pre dva dana.

U Dubaiu glavni zadatak će biti da se linije tima uigraju što bolje, dok na sreću i zadovoljstvo svih igrača, kondicija pada u drugi plan. Odigraće se dve utakmice, a konačni termini i protivnici će uskoro biti poznati (na zadovoljstvo mnogih otpao je izgleda meč sa Uralom).

Prvog dana celo prepodne je bilo slobodno, osim što su svi morali biti na ručku,a popodnevni trening je zakazan za 17.30h (lokalno vreme) na terenima hotela, koji su udaljeni nekih pet minuta vožnje. Glavna poenta treninga će biti sinhronizacija linija, priprema završnice i sama završnica.

Za sutra su predviđena dva treninga. Pre podne je aerobni trening kroz trčanje, a popodne će se raditi na izdržljivosti, ali sa loptom. Jak dan...Inače, sportski centar na kome će crno-beli trenirati, od danas je potpuno slobodan, jer je 5 ekipa koje su na njemu trenirale otišlo svojim kućama, pa će crno-beli moći svih 8 dana da treniraju sami, bez da im neko smeta.

Povečerje za igrače je u 24.00h i niko to do sada nije nikad zloupotrebio, što je i Stanojević sa zadovoljstvom potvrdio.
Zvanicni sajt FK Partizan
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Crno-beli u Dubaiju: Bolje vruće nego hladno

Trener Stanojević kaže da igrači neće provoditi mnogo vremena na plaži iako će biti vremena i za opuštanje u "vrućem" Dubaiju.

v197412p0.jpg


Crno-beli su u noći između četvrtka i petka stigli u Dubai, gde će obaviti završni deo priprema, i smestili se u hotel "Džabel Ali".

Tokom boravka na Bliskom istoku odigraće samo dve utakmice, a trener Aleksandar Stanojević je najavio "spuštanje" ritma kako bi se ekipa osvežila posle napornog rada u Antaliji.

"Sada nam predstoji ključni deo priprema. Svesno smo ugovorili mali broj utakmica, da bismo imali više treninga, na kojima ćemo pokušati da ukomponujemo tim", pojasnio je Stanojević u kameru SOS kanala.

Srpski šampion je sastavio tim za prolećne borbe na domaćim frontovima, a postavlja se pitanje šta će biti na leto kada isteknu pozajmice Prinsu Teigu (Hofenhajm), Dominiku Adiji (Milan), Milanu Smiljaniću (Espanjol) i Ivanu Stevanoviću (Sošo), dok će Ivici Ilievu isteći ugovor, a Mladen Krstajić će završiti karijeru.

"Ugovore pojedinih pozajmljenih igraća ćemo moći da otkupimo, sa nekima produžimo saradnju... Mi se pitamo. Zato sada ne razmišljamo toliko unapred".

Beogradsku ekspediciju je u Dubaiju dočekalo toplo vreme. U 10 sati već je bilo 25 stepeni Celzijusa.

"U nedoumici smo da li da prepodnevne treninge počinjemo u 10 ili 11 sati".

Ipak, ne žali se Stanojević zbog vrućine.

"Bolja je ova vrsta problema, nego problem sa 'minusom' i zaleđenim terenima".

U crno-belom taboru se nadaju da se neće ponoviti 2006. godina kada su posle priprema u Dubaiju sa Jirgenom Reberom na kraju prventsva zaostajali sedam bodova za "večitim rivalom".

"Naravno da sam pratio Partizan i tada", rekao je Stanojević, a onda, podsećajući na način rada nemačkog trenera, uz osmeh zaključio:

"Ne verujem da ćemo baš toliko biti na plaži, ali biće vremena za opuštanje".

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Adija ne razume balkanske odnose

Tek je Dominik Adija stigao u Partizan i još ne može da shvati prilike u Srbiji. Zbunjeno je posmatrao kako kondicioni trener Dejan Ilić s Tejgom, Kamarom i njim komunicira na engleskom, a još jednim reprezentativcem – Lazevskim – na srpskom.

- Kad pre je Laza naučio jezik – pitao je novajlija iz Gane.
- On je naš, samo igra za reprezentaciju Makedonije – odgovorio je Ilić.
- Kako to može – u čudu je Adija.
- Deki, bolje nemoj da mu objašnjavaš, ima da im pukne glava – prekinuo je Voja Radojević sa sajta Partizana početak rasprave o balkanskim odnosima, jer Dominik verovatno ne bi shvatio da je Lazevski rođen u Vršcu, a da su mu preci iz Makedonije, pa zato igra za njihovu reprezentaciju.

Sportski žurnal
 

MladenGPG

Grobarčina
Учлањен(а)
24.04.2008
Порука
2.538
Reaction score
41
Evo i meni laknulo kad sam čuo da ne igramo sa Uralom :)
Samo da ne nađu neke nove drvosječe :)

"Ugovore pojedinih pozajmljenih igraća ćemo moći da otkupimo, sa nekima produžimo saradnju... Mi se pitamo. Zato sada ne razmišljamo toliko unapred".

Posebno bi boldovao ovo "Mi se pitamo". Ako je tako onda su pozajmice odličan potez. Nadam se da se uprava neće igrati sa Stanojevićem i da će zadržati barem jednog pozajmljenog igrača, jer sam siguran da će se barem jedan pokazati kao super pojačanje, a mislim da će obojica da zadovolje.
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Stanojević: Dubai posebno motiviše

Ne bi bilo dobro da smo, na primer, ostali 20 dana u Turskoj. Ovde će igrači moći da uživaju u ambijentu i sa više radosti ulaze u treninge - ističe trener Partizana

sp-partizan_310x186.jpg


OD Beograda, preko Istanbula, do Dubaija. Put je trajao desetak sati, pa se ekspedicija Partizana u sobe hotela „Džabel Ali“ smestila tek u petak oko četiri ujutro.

Trener Aleksandar Stanojević dao je pulenima slobodno prepodne, kako bi se fudbaleri srpskog šampiona naspavali, neki su pauzu između ručka i obaveznog popodnevnog odmora iskoristili za malo opuštanje na plaži, da bi predveče konačno prvi put izašli na teren čime je zvanično započela druga faza priprema crno-belih.

- Izabrali smo Dubai zbog fantastične klime. Želeli smo i da promenimo destinaciju, ne bi bilo dobro da smo, na primer, ostali 20 dana u Turskoj. Moglo bi da dođe i do nervoze, prezasićenosti. Ovde će igrači moći da uživaju u ambijentu i sa više radosti ulaze u treninge u završnoj fazi priprema - objašnjava mladi stručnjak Partizana Aleksandar Stanojević.

Vreme u Dubaiju je idealno za trening, najavljena maksimalna dnevna temperatura narednih dana je 25 stepeni. Po povratku u Beograd biće im mnogo hladnije...

- Neće biti problema, jer ćemo imati dovoljno vremena za adaptaciju u Srbiji - smatra Stanojević. - Klub nam je obezbedio fenomenalne uslove i u Turskoj i u Dubaiju, a na ekipi je da pokaže ono što se od nje očekuje.

Osnovni zadatak biće uigravanje ekipe, pre svega novajlija Vukića, Tejga i Adije.

- Na tome ćemo najviše da radimo do početka prvenstva, a biće i još žestokih kondicionih treninga. Pre podne je rezervisano za podizanje aerobnih sposobnosti, posle podne će se raditi na izdržljivosti - završava Stanojević.

Kao i u Turskoj, fudbaleri Partizana imaju „klizno“ vreme kada idu na ručak i večeru (nisu obavezni da jedu zajedno), dok u sobama moraju da budu najkasnije u ponoć.

GENERALKA“ SA SREMOM

POSLEDNJI test Partizan će imati po povratku u Beograd u utorak 22. februara protiv Srema iz Sremske Mitrovice.
- Meč će biti zatvorenog tipa - najavljuje Stanojević, tako da će navijači ekipu prvi put moći da vide na startu drugog dela, pet dana kasnije u Inđiji.

TRENIRAO ČAK I FEJSA

DOČEKAO je i Ljubomir Fejsa trening sa ekipom.
- Odradio je prvi trening sa timom u Dubaiju, ali već u subotu će ponovo samostalno da radi - prenosi trener Stanojević. - Kombinovaćemo tako sve dok ne dobije dozvolu lekarskog tima da se potpuno vrati u ekipu i trenira maksimalnim intenzitetom.

Večernje novosti
 

Marija

Grobar
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
687
Reaction score
5
Локација
Tamo gde si ti
PARTIZAN: Fejsa ponovo u timu
Ljubomir Fejsa ponovo radio sa ekipom, prvi put od povrede. Žestok duel Krstajića i Šćepovića, napadač dobio "uspomenu". Zadirkivanje Adije.
v197477p0.jpg

Dugo su Partizan i njegovi navijači čekali povratak Ljubomira Fejse na teren. Prošlo je gotovo godinu dana od teške povrede (zadobijene u prijateljskom meču selekcije Jelen Superlige i Japana u aprilu).

Fejsa, koji igra na poziciji zadnjeg veznog, prvi put je od povrede bio danas u timu, prvog dana priprema u Dubaiju.

Kada je završen prvi deo treninga, Fejsa se opet izdvojio od ostatka ekipe i nastavio individualni rad, prenosi sajt Partizana.

Jedini koji danas nije bio sa ekipom je Radosav Petrović, koji će doputovati noćas u Dubai, pošto je od stručnog štaba dobio slobodan dan posle nastupa za reprezentaciju.

Bilo je žustro na prvom treningu u toplom Dubaiju. U jednom duelu Mladena Krstajića i Marka Šćepovića, mladi napadač je dobio posekotinu po licu.

Na kraju treninga, fizioterapeut Slobodan Branković svim igračima je davao vitaminske napitke, a pojedinci su to iskoristili za šalu, pa su "savetovali" Dominika Adiju, govoreći mu da ne uzima tu tečnost, jer je reč o stimulativnom sredstvom, a bilo je i šala da će "od toga da mu porastu brkovi".

Mondo.
 

Otto Mann

Grobar
Учлањен(а)
26.08.2007
Порука
435
Reaction score
3
...U jednom duelu Mladena Krstajića i Marka Šćepovića, mladi napadač je dobio posekotinu po licu...

Да се зна ко отвара капију а ко вози трактор :D
Можда је ово "директор" намерно урадио да мало уозбиљи Шћеповића...
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Prvi trening

Posle putešestvija od Beograda do Dubaija i dolaska u ranu zoru, prijao je odmor celoj ekspediciji, a u popodnevnim satima, tačnije u 17.30h, održan je i prvi trening. Mesto dešavanja i treniranja narednih 8 dana biće tereni hotela „Jebel Ali“, koji se nalaze u okviru velikog sportskog centra sa nekoliko fudbalskih terena i, delu koji je namenjen, pazite: pucanju na glinene golubove! Ups...

Ipak, crno-beli su se usredsredili na rad na zelenom sa loptom, a trening je kako što smo i najavili bio posvećen sinhronizaciji linija tima, odnosno taktičkim vežbama. Najpre, zagrevanje sa svim pratećim elementima, a potom standardne vežbe sinhronizacije sredine i napada kroz siluete plastičnih igrača, koje su pobodene po terenu na tačno određenim mestima.

Među igračima koji su bili na terenu, po prvi put od povrede našao se i Ljuba Fejsa, koji je zauzeo svoje standradno mesto zadnjeg veznog, pored Smiljanića i Mede. Kada se završio prvi deo treninga, Ljuba se opet izdvojio od ostatka ekipe i pristupio individualnom radu, pošto je usledila igra na dva gola. Po viđenom na terenu Fejsa nije puno izgubio od svoje umešnosti. Sada samo treba savladati strah od igre, što je neminovno posle ovakve povrede i kondiciju dovesti na željeni nivo.

I_TREN_D_0014.jpg


Jedini koji nije bio danas sa ekipom je Radosav Petrović, koji će doputovati noćas u Dubai, pošto je od stručnog štaba dobio slobodan dan posle nastupa za reprezentaciju.

Na današnjem treningu u jednom duelu Krstajića i Šćepovića, mlađani napadač je dobio posekotinu po listu. Iako je Marko zakukao da su ga svi čuli, posle vizite lekarske ekipe, sve se dobro završilo, bez većih posledica.

Na kraju treninga, Sloba Branković je svim igračima davao vitaminske napitke, a pojedinci su to iskoristili za šalu, pa su „strtovali“ Adiju, govoreći mu da ne uzima tu tečnost, je je to stimulativno sredstvo. Čak mu je naš fotoreporter Toša obajsnio da će mu od toga „porasti brkovi :)

Međutim stari vuk se nije dao prevariti već je lakonski konstatovao:

Ma kakvi, to su samo vitamini!

Nije pomogao ni Lazevski sa svojim „ozbiljnim tumačenjem istog“...

Usledio je povratak u hotel, koji je udaljen od terena na oko 5 minuta vožnje, a vozač autobusa kojim se crno-beli prevoze, čitavo vreme treninga nije gasio motor, što je PR Marko Vjetrović prokomentarisao rečima:

- Koliko li ovde ima nafte, kada ovaj drži upaljen motor duže od sat vremena...

Inače, plan rada je utvrđen do tančina, tako da je recimo sutra predviđeno ustajanje u 9.00h, sledi doručak, trening od 10.00h i posle ručka odmor, a od 17.30h popodnevni trening. Večera je u 19.30h, a počinak je u 24.00h. Itako svih dana, osim kada se budu igrale utakmice.

I_TREN_D_0022.jpg

Za oficijelni sajt iz Emirata – Dragan Velanac

Foto: Miroslav Todorović

http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=94&akcija=&prikaz1=2011&prikaz2=2&sec=2
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Trčanje i 'peckanje'

Jutarnji trening je imao radni naziv „fartlek“, ili u prevodu švedski sto trčanja, ili još poznatije kao deonice. Četiri grupe igrača na četri strane terena, i onda trčanje u raznim ritmovima, po dijagonali i paraleli, dok sprava za praćenje ritma srca radi svoj posao. No pre svih na teren su došli Dejan Ilić i Vanja Radinović, kako bi izvršili ’’geometarske radove’’ na terenu, iliti pobili štapove koji markiraju trasu trčanja. Kada se ekipa skupila na terenu Stanojević je održao mali radni sastanak i obavestio igrače o rasporedu treninga, odmora i akivnosti u slobodnom vremenu za narednih šest dana.

TRENING_II_0022.jpg


Ukratko to ovako izgleda: popodne će se igrati pet na pet i deset na deset, sutra je do 17 slobodno vreme, ponedeljak je utakmica u 17.00h sa Al Džazirom, utorak pre podne je oporavak na plaži, posle čega sledi zajednički ručak u gradu kao i slobodno vreme. Sreda dva treninga, četvrtak utakmica i u petak oko 4 sata izjutra polazak na aerodrom.

Posle uvodne ševe, sve je bilo spremno: četri grupe spremne za trčanje, ili se to bar tako činilo, samo je Lola išao okolo i pitao ’’ koji broj patika nosiš’’, našalio se sa fizioterapeutom Duletom i kao 90 – tih ’’skinuo’’ mu patike s’ nogu, ali mu je „pošteno“ ustupio svoje kopačke. I tako je Dule Nikolić postao prva žrtva peckanja medicinske službe, pokušavao je da se odbrani rečima, kako su ekonomi zaduženi za opremu, a ne fiziterapeuti, ali džabe, već je ušao u „mašinu“. Posle prve porcije trčanja, usledila je ševa, pa opet trčanje i rerazmena Lole i Duleta sa delovima obuće.

Na kraju su Stefan i Sale krenuli sa začkoljicama. Stef je malo peckao Saleta vezano za pobede i poraze u crno belom dresu dok je igrao, a Sale je odgovarao u svom stilu:

- Sećaš se Rapida jel’? A ne sećaš se Njukasla, Reala..., koliko si ti imao godina tada?

TRENING_II_0026.jpg

Za oficijelni sajt iz Emirata – Dragan Velanac
Foto: Miroslav Todorović
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=95&akcija=&prikaz1=2011&prikaz2=2&sec=2

Kleo potpisao

Cleverson Cordova Gabrijel Cleo danas u 13.00h i zvanično je stavio paraf na ugovor sa kineskim klubom, koji se tačno zove - Guangzhou Evergrande Football Club.

Tako je završena višednevna kineska saga i mučni pregovori, kako sa njim tako i sa Partizanom.

Interesantno je to, da su Kinezi juče predstavili svog novog člana, a da prethodno nije još bio potpisao ugovor. No, valjda je takav običaj u Kini...

Kleo je izjavio da je zadovoljan što se sve konačno završilo na zadovoljstvo i njega i Partizana, a posle potpisa, odmah je seo na avion i tokom dana vraća se u Beograd, gde će provesti nekoliko narednih dana.

Partizan.rs
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=96&akcija=&prikaz1=2011&prikaz2=2&sec=2
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Da li je to otpao duel sa Uralom.

Црно–бели са Ал Џазиром

12 феб, 2011
TRENING_II_3.jpg

Партизан ће у Уједињеним Арапским Емиратима одиграти две утакмице како је првобитно и било планирано, али са новим ривалима јер су раније предвиђени – отпали.
Први ће црно–бели на мегдан изаћи екипи Ал Џазире у понедељак 14. фебруара, а три дана касније требало би да се игра са Ал Шабабом у Абу Дабију. Обзиром да је Абу Даби удаљен од Дубаија 110 километара, црно–бели још нису дефинитивно заказали меч.
Ал Џазира је тренутно првопласирана екипа у шампионату Уједињених Арапских Емирата. После 12 кола имају десет победа и два ремија.
sportski žurnal
 

Knele

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
1.377
Reaction score
193
Pustinjska oluja

Popodnevni trening je održan pod, maltene, uraganskim naletima vetra u pustinji.

Kao i što je planirano trening je bio izuzetno jak, igralo se prvo pet na pet, pa zatim mešovito pet na pet i deset na deset sa pauzama između serija. Kao i obično kada je na meniju igra sa loptom prštalo je na sve strane. Jak ritam je još više podizao Stanojević povicima - Idemo, brže, sledeća !

TRENING_II_II_0021.jpg


Visok ritam je održan na istom nivou gotovo ceo trening, čak se i Dejan Ilić, kondicioni trener pomalo iznenadio sa rezultatima koje je očitavao na uređaju za praćenje otkucaja srca. Vreme oporavka je bilo izuzetno kratko, što govori da su momci kondiciono jako dobro pripremljeni za ovu fazu priprema.

TRENING_II_II_0003.jpg


Pored terena je bio i predsednik kluba, Dragan Đurić, koji je u društvu Alberta Nađa posmatrao trening.

Sutra prepodne igrači su dobili slobodno, dok je za popodne planiran jači trening.

Inače protivnik za drugu kontrolnu utakmicu još uvek nije potvrđen, pošto se traži rešenje kako ekipa Partizana ne bi morala da putuje van Dubaija zbog odigravanja utakmice. Crno beli su ovde uleteli takoreći u vakuum, pošto se pre dolaska crno-belih ovde spremalo osam ekipa, među kojima i ukrajinski Šahtjor, a po odlasku Partizana stiže još osam ekipa.

TRENING_II_II_0016.jpg

Za oficijelni sajt iz Emirata – Dragan Velanac
Foto: Miroslav Todorović
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=100&akcija=&prikaz1=2011&prikaz2=2&sec=2

Krstajić: Niko nije nedodirljiv

Tim iz Brisela bio je najbolji u tom trenutku. Neki koji su tada bili u drugom planu izborili su se sada za bolji status, jasan je najiskusniji među izabranicima trenera Stanojevića

sp-fk-partizan_620x0.jpg


KAPITEN Mladen Krstajić i Saša Ilić – jedini nedodirljivi od kako je počela sezona, jedini koji nisu morali da brinu kada je u pitanju mesto među najboljih 11 u Partizanu. Možda će 27. februara u Inđiji, na startu proleća, da budu i jedini iz tima koji je počeo revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona sa Anderlehtom u Briselu.

- Nikom mesto nije zacementirano. Ne sumnjam da će i nas dvojicu trener Aleksandar Stanojević da skloni iz tima ako krenemo u rikverc. Niko u Partizanu nije nedodirljiv, pa ni mi. Imamo 20 fudbalera. Na svakog može da se računa, žestoka je konkurencija. Lično mi je drago što se događaju promene – ističe kapiten crno-belih.

Ove zime bilo je transfera, kao i krajem letnjeg prelaznog roka, ali ekipa se ne menja samo zbog toga.

- Tim iz Brisela bio je najbolji u tom trenutku. Neki koji su tada bili u drugom planu izborili su se u međuvremenu za potpuno drugačiji status. Čekali su i dočekali šansu, ali i to može da se promeni. Partizan iz svega može da ima samo korist – zadovoljan je Krstajić.

Komandant šampionske odbrane jedan je od fudbalera koji ponekad dobije vanredni predah, ali daleko od toga da ga trener Stanojević mazi i izdvaja od ostalih.

- Meni ove pripreme baš prijaju – kaže Krstajić. - Nisam navikao na zimski odmor kao što je bio ovaj od skoro mesec i po dana. Godinama je pauza trajala 15-20. Obišao bih roditelje, prijatelje i sve je brzo prolazilo. Sada se baš odužilo. Dosadilo je, jer sam navikao da sam stalno u akciji, sa mnogo obaveza, koje su uvek maksimalno isplanirane.

Ni sam ne zna koje su mu ovo pripreme, koliko je dana proveo po raznim zemljama i hotelima za gotovo dvadesetak godina profesionalne karijere.

- Na svaki trening odlazim zadovoljan i nasmejan. Ne bi valjalo da je drugačije. To je dokaz da fudbal i dalje igram sa velikim zadovoljstvom i uživanjem – prenosi Krstajić. - Fudbal i sve obaveze koje donosi sport me maksimalno ispunjavaju.

Partizan čeka proleće na plus pet, sa tri konkretne promene. Nema u crno-belom dresu više Moreire, Klea i Boje, stigli su Vukić, Tejgo i Adija.

- Pričalo se da se u Partizanu ništa ne radi, da srpski šampion nije sposoban bilo koga da dovede ili proda – kaže Krstajić. - Nije, međutim, bilo tako ni kad se činilo da vlada potpuno zatišje. Znao sam da se ozbiljno radi i da je klub spreman i za odlaska i za dovođenje pojačanja.

Serija promena počela je u trenutku kada je Almami Moreira otišao sa priprema u Turskoj, a da se gotovo nije ni raspakovao po dolasku iz Beograda.

-Otišao je bez razloga. Neočekivano i neozbiljno za njegove godine, što nas je pogodilo – nezadovoljni su i igrači načinom na koji je Moreira otišao. - Uprava je reagovala, dovela za dva dana tri pojačanja. Drugačiji su tipovi od onih koji su otišli, ali imaju kvalitet koji bi trebalo da donese Partizanu još ofanzivniju i atraktivniju igru od prvog prolećnog kola.

Vukića svi dobro znaju, pa su navijačima crno-belih posebno interesantni novi napadači, reprezentativci Gane Prins Tejgo i Dominik Adija.

- Različit je Tejgo u odnosu na Klea. Ima mirnoću, tehnički je odličan i siguran sam da će pored Vukića da profitira – veruje Krstajić.- Adija je brz, dobro koristi prostor. Nadam se da će obojica odlično da se snađu u Partizanu i Srbiji.

Od prvog dana saigrači se trude da strancima olakšaju boravak u klubu, sa željom da se što pre uklope.

-Bio sam devet godina stranac u Nemačkoj. Morao sam da se uklapam u sistem, kao što to moraju da čine i oni koji dolaze kod nas. Mi smo tu da im pomognemo i olakšamo, da ih opustimo. Mnogo je važna komunikacija, a u poslednje vreme svi stranci su se brzo i lepo uklapali – zaključuje Krstajić.

DUBAI PRAVI IZBOR
Beograd, Turska, Dubai, pa ponovo Beograd. To su stanice Partizana na zimskim pripremama.
-Posle Dubaia imaćemo još devet dana pre prve prvenstvene utakmice da se prilagodimo na zimske uslove, što je sasvim dovoljno. Dubai je pravi izbor, a svaka promena mesta je psihološki dobra za ekipu – ističe Krstajić. - Ne bi valjalo, na primer, da smo u Turskoj ostali 20-tak dana. Previše je to, raste tenzija, popuštaju živci na pripremama.

DRUŽENjE SA MLAĐIMA
Krstari internetom Krstajić često na pripremama. Prati vesti, ali ne samo sportske, već i one iz političkog, ekonomskog, socijalnog života Srbije. Sve dok ne u sobu ne upadnu „Neca i ostala deca“.
- Najčešće je to trio fantastiko: Radosav Petrović, Nemanja Tomić i Marko Jovanović. Dođu da smetaju. Kad uđu u sobu, prestaje svaka ozbiljna priča, dolazi vreme za šalu. Opasni su, sa mnogo pozitivne energije. Meni je drago što je svako spreman i da primi šalu na svoj račun, a ne samo da proziva druge.

UŽIVANJE PORED VUKIĆA
Urugvaj u Beogradu, na ispraćaju za Svetsko prvenstvo 2006. godine. Tada su poslednji put u istom timu bili Mladen Krstajić i Zvonimir Vukić. Ponovo su zajedno, posle skoro pet godina, ovog puta u Partizanu.
- Družili smo se uvek, drago mi je što je Vukić ponovo u Partizanu – ističe Krstajić. - Veliki je igrač, koji će sigurno da pravi razliku. Tehnički je izuzetno obučen, spojiće vezu i napad, što nam je nedostajalo na nekim mečevima.

CIMERSTVO SA ILIĆEM
Najiskusniji igrači Partizana Mladen Krstajić i Saša Ilić su cimeri.
- Nema šanse da zakasnim na trening zbog Krstajića, koji me uvek budi – pravdao se Ilić u Turskoj, kada se nije pojavio na vreme na jednom od treninga.
- Stvarno nema šanse, jer svakog jutra ustajemo na vreme i pijemo kafu u sobi – dodaje Krstajić. - Ispričamo se o svemu.

STIGAO RADOSAV PETROVIĆ
Šampion je od subote kompletan, pošto je u Dubai stigao Radosav Petrović. Jedini član najbolje srpske reprezentacije iz Partizana zamolio je trenera Aleksandra Stanojevića da ostane u Beogradu, kako bi obavio neke privatne obaveze.
Doputovao je Petrović, kao i ekipa, pred samu zoru, a počeo je odmah i da trenira.

PRVO SA AL DŽAZIROM
Poznat je prvi rival crno-belih u Dubaiju. Srpski šampion sastaće se u ponedeljak sa Al Džazirom iz Abu Dabija, liderom prvenstva UAE, sa deset pobeda uz dva remija u prvih 12 utakmica i gol razlikom 31:9.

Večernje novosti

Вукић: Партизан ме чини срећним!

Каже наш народ „трећа – срећа”! Звонимир Вукић је два пута играо у Партизану и обележавао присуством црно–бело време радости и туге. У Хумску 1 је стигао са ореолом најперспективнијег српског фудбалера који префињеном техником разоружава противничке дефанзивце. Могао је у живом зиду да стоји било ко, лопта га је прелетала и улазила у гол.

Маестралан у Партизану, одличан у репрезентацији, срећан, па тужан у Шахтјору, вратио се међу црно–беле да би све лепо што је било, ни крив ни дужан, заменио очајем – поломио је пету метатарзалну кост. Баш овде у Дубаију… Четири године касније опет је на истом месту, у Партизановој породици…

Колико је тешко трећи пут се вратити у Партизан?

Мени није тешко. Од малена сам навијао за Партизан, задовољство ми је да играм овде. Ни у једном клубу нисам то осећао. У иностранству сам био због професионалних околности, а у Партизану зато што за њега навијам.

Krstajic-i-Vukic-3-sa-znakom-FOTO-Zoran-Stojadinovic.jpg


Колико сте задовољни уклапањем у екипу, с обзиром да сте у Турској играли само 45 минута?

Све иде добрим током, нисам очекивао да буде ни брже ни спорије. Довољно је времена до почетка првенства, сигурно ћу бити спреман. Никад нисам имао проблема са физичком спремом.

Са Крстајићем, Илићем, Илиевим, чак и са тренером Станојевићем, играли сте у екипи која је доста обећавала, али којој су, недостајали европски успеси. Да ли сада можете да направите нешто што нисте у претходна два мандата?

Раније смо имали јаче противнике за улазак у Лигу шампиона – Порто и Бајерн… Сада је другачији систем, играмо против екипа из Белгије, Турске и са Кипра, с којима можемо да се носимо. Са нама старијима, очекује се да Партизан узме титулу и после да покушамо да уђемо у Лигу шампиона.

Разумеју ли вас Тејго и Адија?

Кад смо долазили, питали су ме у авиону какав је српски језик. Одговорио сам им да сви говоримо енглески и да ће се лако споразумети. Нешто су већ учили, гледали су неке наше речи. Мислим да су одлични играчи и да ће то показати.

Ко је најбољи фудбалер са којим сте играли?

Не знам, било их је доста, не би било коректно да их издвајам.

А, најгори?

Немојте ме то питати. Не можете да кажете за неког да је најгори или да никад неће бити играч. Можда се неки фудбалер не снађе добро у једном клубу, а у другом заблиста.

Који вам је најдражи тренутак у каријери – одлазак у Шахтјор, пласман на Светско првенство…?

Не! Најдражи тренутак је долазак у Партизан. Сви знају да сам партизановац и то ми је био врх.

Претпостављамо да је лом ноге, овде у Дубаију, пре пет година најтежи тренутак у каријери?

Дефинитивно. То ми је најтежи период у животу, не само због повреде него и због ствари које су проистекле из повреде. Имао сам и две екстра понуде које је газда Шахтјора одбио, после тога стигла је повреда у Партизану, пауза због које можда нисам играо ни у репрезентацији на Мондијалу.

Звонимир Вукић – некад и сад. Као да је време стало – није се променио уопште.

СПОРТСКИ ЖУРНАЛ
 
Последња измена:
Статус
Затворена за писање одговора.
Top