Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

Dzoni43

Grobar
Учлањен(а)
13.05.2018
Порука
876
Reaction score
2.713
Локација
Beograd
^ ^

Božija pomoć da pregazimo cigane?! Hehe, to je nama default mode druže. Mogu da igraju i u Evropi i da im se sklanjaju po našim livadama ali nama mogu samo da se sagnu. Valjda će ovaj derbi šutnuti na gol.
 

Saša Aleks

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2012
Порука
1.692
Reaction score
4.343
Локација
Brèko, BIH

ProvencanoPFK

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.178
Reaction score
6.062
Локација
100 кураца
Kako li cemo uklopiti vezni red, Zeka, Natho, Suma...ko po vama tu otpada? Voleo bih u nekom sistemu da vidim Natha i Zeku na terenu.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Kako li cemo uklopiti vezni red, Zeka, Natho, Suma...ko po vama tu otpada? Voleo bih u nekom sistemu da vidim Natha i Zeku na terenu.
Po meni sve zavisi od Bajbeka, ako njega Stanoje izabere to znači da ispada Natko jer je sa reprezentacijom, a Suma je ostao u BG. Ja ga lično za ovu utakmicu ne bih uvrstio, nije igrao od februara, sam priča da nije fizički na sto odsto i to mi je dovoljno da ga ne uvrstim. Drugi razlog zašto bih izabrao Banjaka, Natka, Sumu i Asana je taj što su oni upoznati sa derbijem, u treningu su, u sistemu su takoreći.

Zdjelar-Joja
Asano-Natko-Stevanović
Holender

Mislim da bi greška bila Sumu i Markovića ubaciti u startnu postavu, kao što sam već napisao u jednom malo dužem postu. I jednom i drugom više odgovara kad uđu u drugom poluvremenu i kad su svežiji u odnosu na protivnika. Suma je pokazao i u Belgiji koliko mu to više znači, prvi derbi prošle sezone je rešio tako što je ušao sa klupe...

Mislim da su Marković i Suma potencijalne prevage, pogotovo što cigani ne stoje previše dobro sa fizičkom pripremom. Tako da je to još jedan razlog zašto da počnu sa klupe. Moramo ih od 60. do 90. minuta zgaziti.
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
Bas malopre pricam o tome sa jednim velikim gospodinom i nasim bivsim trenerom.

Prvo je potrebno sagledati sta nam koji igrac donosi individualno i kako se njegova individualnost uklapa u timsku celinu koja opet ima svoje defanzivne i ofanzivne faze.

Prosim jezikom receno, ako nemamo visokih igraca na terenu, svaki prekid nam je problem.
Ekipa koja napada skok sa npr 2 cb, 1 dm i 1cf, a naspram nje stoje Banjak Markovic i ajde Baebek.. pa pogadjate sami sta nam se desava u kaznenom.

Jojic nam donosi iskustvo (koje vec imamo sa Nathom) donosi bolju defanzivu (od Natha i Sume), donosi mogucnost da zaigra (po potrebi) na boku (igrao to jedno vreme u Kelnu i sad u Austriji).

Natho nam (kada je raspolozen) vanserijski pas koji je nekad 90% gola, isto tako donosi i mirnocu, opasnost iz prekida (slobodnjak), ali je u defanzivnom delu - igrac manje, bukvalno!

Zdjelar nam donosi veliki broj oduzetih lopti, box to box igru (bolje od Natha i Jojica), losiji cross pas od ove dvojce ali ne i los! Donosi i po koju izgubljenu loptu, ali kazem opet oduzima dosta.

Scekic nam donosi pre svega stabilnost u branjenju prekida, a i neku vrstu “lazne” opasnosti pred protivnikovim golom. Donosi takodje veliki broj oduzetih lopti, ali i zonskog usmeravanja, suzavanja manevra protivniku i rasterecenje Zdjelara. Scekic u igri je bukvalno +30% preciznosti pasova Zdjelara.

Suma ne upada u ovu grupu igraca, ali posto Natho i Jojic mogu na njegovu poziciju AM, ne i na SS (sto je igrao par puta kod Save, a delimicno i sad u Belgiji)..
Suma je “vic” igrac! Definitvno je nas najopasniji igrac po protivnika “kad dobro udje u mec” takodje ima najvise golova i najvise asistencija od svih u sadasnjoj postavi. Ima veci broj oduzetih lopti nego pola ekipe, ali i veci broj izgubljenih.

Ako je Suma na terenu kao AM/SS ili popularni “plivajuci” paker.. a iza njega Jojic Natho i Zdjelar, imamo tehnicki najpotkovaniji trilig na terenu i Zdjelara iza. Protivniku je muka koju ce stranu otvoriti ova trojca jer svako iz svoje zone moze da uposli krilo ili kroz sredinu trazi pas, pa cak i gol.

Tu medjutim ima jedan problem, svaka lopta koja ide u 30-30 polje, mi glavom nemamo sta da trazimo! Neka prosecna old school Skotska ekipa (skok fudbal) bi nas odvalila.

Na osnovu svega ovoga, po meni, Derbi mora da pocne Scekic.. naravno Zdjelar Jojic i Suma
Na ostalim linglong, nema potrebe za Scekicem (i uopste drugim DM) opet kazem po meni.

Stanojevic voli da transformise, i voli da ima igrace koji to bar na papiru mogu, pa me ne bi iznenadilo da Jojic pocne levo, Asano desno, a u sredini Zdjelar Scekic, ispred Natho kao CM i Suma kao AM/SS
Nekada je setimo se, Sale igrao levo kod Stanojevica
 

The Partisan

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
51
Reaction score
147
Локација
always too far
Jojic pocne levo, Asano desno, a u sredini Zdjelar Scekic, ispred Natho kao CM i Suma kao AM/SS
Još kad bi mogli sa 12 igrača. Šalu na stranu, oduvek su mi smetale poštapalice tipa "u derbiju ne igra forma" ili "trenutak inspiracije menja sve." Po pravilu, bolji trener dobija. Sem ako razlika u kvalitetu nije zjapeća. Da nije ovog zadocnelog tumbanja ekipe, ne bih uopšte brinuo. Verujem da je Stanoje toliko bolji trener od suparničkog da će i desetak dana rada završiti posao.
 

The Partisan

Početnik
Учлањен(а)
01.10.2020
Порука
51
Reaction score
147
Локација
always too far
Uzgred budi rečeno, Bibras je odigrao dobrih 70 minuta večeras. Sakrio je loptu od Škota; i tamo su produžeci. Imao je žuti karton od 12. minuta. I nije više jedini musliman; zamenio ga jedan mali Arapin, Fani.
 

Marinho

Grobar
Учлањен(а)
31.05.2017
Порука
692
Reaction score
1.364
Локација
Komsija Cvarkov Djordja
Slazem se sa kolegom @kujblo70 u vezi Scekica. Po onome sto sam ja video kod cigana, mogu biti opasni u skoku, pogotovo Milunovic i ovaj novi Falcineli. Tako da bi tu trebalo biti oprezan i obratiti paznju na prekide i centarsuteve koje upucuju bekovi, ali i Kanga i Katai. Osim toga, prethodno pomenutom dvojcu ne sme se dozvoliti sansa da upute udarac sa distance jer umeju da pogode. Ako to uspemo da sprecimo, ne vidim nacin na koji bi mogli da nas ugroze. Sto se tice nas, mi mozemo da ih sjebemo na vise nacina, ali dzabe o tome pricati kad pojma nemamo ko ce igrati. :D
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.751
Reaction score
29.610
Локација
Beograd
Bas malopre pricam o tome sa jednim velikim gospodinom i nasim bivsim trenerom.
Đukić, Grant, Vermezović, Stevanović?...? :icon-lol:

Tja, fudbal je filozofija...može da trpi jednog znalca u timu koji ne može trči, ali ako će neko drugi da trči za obojicu...
Možeš da staviš visokog u tim, pa da se štitiš od vazdušnog napada, ali zato neki malac može da mu beži po zemlji, isto tako možeš da staviš malog koji će da juri, ali on zato neće moći dobro da skoči, itd...i sve to mož da bidne - al ne mora da znači...
Nekad nešto ,,uprskaju,, baš oni od kojih to ne očekuješ...i, koliko god da je to zagovornicima teorija smešno, stvarno jedan jedini neplanirani detaljčić može sve da promeni...
Treba se spremiti i upoznati sa rivalom najbolje što možeš, ali ne smeš igrače da ubiješ u pojam time što ćeš ih opteretiti sa podacima o tome šta sve protivnik može da uradi...o.k. može on, ali možemo i mi...kad mi imamo loptu i napadamo, nek misli on o nama, ne mi o njemu...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top