Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2019/2020

Статус
Затворена за писање одговора.

alboy75

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.128
Reaction score
2.584
Локација
svuda gde je PARTIZAN
Sudijama sve "najbolje"...
Onaj komentar na Trinkijerevo - "faul je", kod prve tehnicke greske, on njemu - "faul je kad se svira..."
Ne znam kako se suzdrze i ne j...
Teraj dalje, do kraja lige mozda mozemo da izguramo sa 4 poraza sve skupa, a verujem da ce to biti dovoljno za prvo mesto.
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
Nije nikad bilo lako u Podgorici. Danas smo dobili tucu umjesto utakmice ali ok. Pokazali smo da umjemo da se bijemo itekako. Bilo je greska u sudjenju na obije strane, kako je mec odmicao svaka je imala vecu tezinu. Onaj cist faul Alekse Ilica nad Gordicem nije sviran, sto je odvelo utakmicu u korist Buducnosti. Da jest tu bi dobili 2 bacanja i vjerovatno bi poveli sa 60-62. Mora se priznat da Mozli i Tomas nisu bas dobro zatvorili elevator doors u onoj akciji za Pejdza. Ipak da se Bamfort nije bacio na parket imam utisak da nebi sudili nista tu iako je diskutabilna situacija ruku na srce. Ponosan sam na momke i pored poraza. Borili su se do kraja kako i trebaju igraci Partizana. Ostaje zelja da se ovo veceras naplati kad bude vaznije. A da bi to tako bilo, moramo da se okrenemo sebi i nasem unapredjenju a ne kao neki drugi klubovi sudijama i saopstenjima.
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.699
Reaction score
23.130
Локација
Академија
Због паузе у ЕК момци ће по први пут после дуже времена имати прилику за шест дана тренинга у Београду, све до утакмице против Крке у недељу. Јесте да Чолић има у тих шест дана два концерта у Арени али бар неће мрдати из Београда, млатити се по аеродромима, бусевима и хотелима. Ваља то лепо искористити да се неке ствари поправе и искристалишу а игра подигне на виши ниво. Невезано за то што је Остоја најавио појачање за ову недељу, ваља се сетити Дулетових чувених речи „Једино појачање биће нам паклени тренинзи” и применити то у пракси.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.768
Reaction score
55.448
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Što se tiče naše krivice nema je veće od selekcije.
Samim tim kriv je Trinikijeri ako je imao slobodu u pravljenju tima.
Tim je polu selektiran da se uklopi u neku koncepciju, a polu da se pokupi šta ima na tržištu.
S tim u vezi su se na poziciji beka pominjali potpuno različiti igrači.
Za početak Gordić i Volden. Napadački jako slični igrači, s tim što Gordić zna da bude konkretniji, da preuzme odgovornost plus Gordić odbranu ne igra pa može da se potroši malo više u napadu, ali i veći ball hoger, ali su obojica dosta mehanički, kameni, razigravaju samo i isključivo iz pika ( ne mislim na asistencije nego razigravanje ekipe), i tu smo već napravili sebi problem, ko je prvi doveden, onaj sledeći je trebalo da bude suprotan. Gordić je pokupljen jer je slobodan domaći, a Volden jer je valjda koncepcijski odgovarao ideji, kako god ne ide.
Na poziciji 2 ne postoji toliki problem jer su Jaramaz i Pejdž komplemetarni, potpuno različiti, ali isto tako i premali. Nemamo dvojku koja može da brani telom.
Na tri pored keca imamo najveći problem, doveli smo Pejnersa da ne pravimo američki klan, igrač koji može da izmisli poene kada stane sve, da da lake poene. Sve ok. Međutim na njegovoj poziciji imamo Zagorca, koji sam od sebe ne zna šta da očekuje. Momak je tempirana bomba, propustio neke osnovne lekcije u megi, ima jako slabu glavu, ali je naš. Opet najbitnije obojica su kameni.
Da ne ulazim u priču oko unutrašnjih igrača, smatram da tu i nemamo toliki problem.
I sada, kako da postoji protok igre kada je dovoljno za odbranu protiv nas da odigraš ko Muta, nabiješ sve u reket i ideš ispod bloka.
Eventualno kad uđe Pejdž igraš box n one i mi moramo da se otelimo da damo koš.
A sve je povezano, sa šutem se otvara i pik, sa šutem se otvara i prostor sa Tomasa, pa i za Jankovića.
Ova selekcija je van svake pameti i žali bože koliko je para sprcano u tim koji ne može da funkcioniše zbog takvih propusta.
I mi ćemo dovesti nekog ko može da pogodi bazen, ali je sumanuto da smo došli do toga da moramo da se pojačavamo, a niko se nije ni povredio, nije se dogodilo nešto iznenadno.
Mi smo i kada smo sa DV bili veoma limitirani u napadu, klasična odbrambena ekipa, uveki imali jednog šutera, ali ne Pejdžolikog, nego nekog ko može da šutne preko ruke, i bar 2 igrača koji će kazniti spot up situacije, Pera je bio tu za defanzivne zadatke, ali si znao da daje otvorenu trojku.
I to na stranu, fali nam te "iskusne inteligencije". Na stranu sudijske krađe, mi smo znali da se prilagodimo sudijskom kriterijumu, kad DV dobije tehničku, može više kontakta u odbrani, kada na gostujućem terenu dobijemo neku spornu situaciju, ne ulaziš u sporne.
Primera radi juče Kobsu se svira faul u napadu, mi se zalećemo u reket nadajući se da ćemo iznuditi faul. Sve i da je suđenje normalno nećeš ga dobiti na gostujućem terenu. Tomas nekako u kontri jedva sačuva loptu i ne napravi korake, cela dvorana zviždi, Zagorac ulazi u kontakt sa protivničkim igračem i pravi faul koji su jedva čekali da dunu.
To su sitnice gde se dobija utakmica, a kod nas je to jedino Renfro znao u poslednjih par godina.
Možda zna i Gordić, ali za sada baš ne pokazuje, sem onog pokušaja iznuđivanja trojke koji moram priznati da me baš nasmejao :buhaha
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Što bi rekao Sale Đorđević, (koji je osetio na svojoj koži nepozivanje u reprezentaciju a tek kasnije shvatio zašto nije pozvan), nema smisla da u ekipi imaš ista dva tipa pleja. Jedan ofanzivno orjentisan tj skorer, drugi treba da razigrava, igra dobru odbranu.. Zato me i čudi kako Trinki nije to tako ukomponovao.
Što se tiče bekova, imamo mi akcija za Pejdža itekako ali se on jadan baš dobrano namuči da pobegne svojim čuvarima. Jedini šuter u ekipi u ovakvoj utakmici mora da da doprinos.
Zagorac mora da bude klupiran posle onakvih ispucavanja, početak napada čovek uzima preko ruke za 3 a pre toga se napromašivao. Nije mu prvi put da ovo radi. O njegovoj odbrani da ne pričamo. Volim ga ko brata ali u poslednje vreme baš srlja i nema nameru da stane kad ga ne ide.
 
Последња измена:

alboy75

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.128
Reaction score
2.584
Локација
svuda gde je PARTIZAN
Ne znam da li je problem u istom tipu pleja (Gordic i Volden) ili to sto oni imaju mnogo niske procente za 3 od pocetka sezone... dobro znalo se da ne sutiraju ko klej tompson, ali bar 1 od 3 da pogadjaju a ne 1 od 10... ocekivalo se da bolje sutiraju od Jaramaza, a trenutno ce pre on pogoditi...
Plus Tomas ne pogadja, a ocekivalo se da i on moze solidno da pogodi za 3, kao i Zagorac. Ako dodamo i Bircevica ( kome je to jedan od retkih kvaliteta) koji sutira trenutno gore od Jankovica, postaje jasno zasto smo napadacki u problemima, cesto velikim.
Kad proradi bar malo sut bice ova ekipa bar 20% bolja.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.768
Reaction score
55.448
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
To je sve sistem spojenih sudova.
Kada generalno znamo da niko ne može da pogodi, imaju još i niže procente nego što bi inače imali, protok stane, lopta neće...
Ista priča je sa Birčevićem, on radi stvari koje ne zna, sada se očekuje kada uđe da da trojku, a pre je to bio samo bonus na sve ono što ekipa radi, i tu svi upadaju u živo blato.
Zagorac je kamen, ne ume da pogodi ni otvoren šut, ali da je generalno timski šut na nekom nivou, on bi mogao da pogodi 2 trojke jer bi šutirao rasterećen, oni sad svaki put šutiraju i znaju da će promašiti...
@Silvija Mizdrak
I slobodna bacanja su očekivana, imamo 2 igrača s normalnim izbačajem, ne može se očekivati da imamo bolje procente.
Opet kažem veći je problem selekcija nego neki konkretan igrač ili timska igra.
Meni je prosto fascinantno da neko okupi ovakvu grupu kamenjara, opet mi je fascinatno da smo mi suštinski u oba takmičenja pozitivni sa takvom selekcijom...
 

alboy75

Grobarčina
Учлањен(а)
09.04.2010
Порука
1.128
Reaction score
2.584
Локација
svuda gde je PARTIZAN
I to sto smo pozitivni u oba takmicenja nece zauvek trajati sa ovakvim procentima za 3...
Jednostavno je ili cemo da dignemo procente na 30+% za 3 ili u suprotnom nemamo rezona za neka velika ocekicanja.
Plasim se da i ako dovedemo nekog "ubicu" u sutu, da nece to puno promeniti pricu. Jer ako uzmemo tog nekog imaginarnog i stavimo ga u petorku umesto Pejdza opet ce da nam igraju istu odbranu... ako stavimo obojicu unutra onda ce odbrana da trpi... moramo timski bolje da sutiramo, inace ce tesko da ispadne dobro...
 

milanspasic91

Početnik
Учлањен(а)
22.09.2019
Порука
83
Reaction score
105
Локација
Baric
Meni je Walden kriminalan u napadu. Neverovatno koliko je suteva za 3pts uzeo, q koliko je pogodio. U odbrani kida, ali sve to kao da izgubi smisao kada krene da prevodi loptu preko pola sa onim njegovim proklizavanjima u svakoj tekmi. Ja i dalje smatram da on ima napadackog potencijala, ali da li ima vremena za cekanje.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
Mislim da smo jedna od najgorih ekipa sa procentima za tri poena sto u ABA sto u Evrokupu... Konkretno za ABA ligu do sada... Jedino kad smo prebacili preko 10 trojki to se desilo na dve utakmice; protiv Igokee u 1.kolu (11/21 za tri - 52,4 %) i protiv Zadra u 6.kolu (12/35 za tri - 34,3 %)... opet ovo protiv Zadra je los procenat jer smo sutnuli cak 35 puta ali ajde nesto i pogadjali...Najbolji procenat posle ovog u Laktasima koji je stvarno i jedini bio onako dobar jeste u 3.kolu protiv Mornara u Baru (9/23 - 39,1 %) a sve ostalo je bilo bas lose... Zakljucak je da posebno protiv jacih ekipa gde ovi igraju i jace odbrane mi se mnogo mucimo... protiv CeDe Olimpije u 4.kolu jos i nekako (8/26-30,1 %) a onda sve gore i gore: 2,kolo Primorska (5/20-25 %), 5.kolo Radnicki Basket /bivsi FMP/ (5/23-21,7 %), 8.kolo Buducnost (3/23-13 %), 7.kolo FMP (bivsa zvzeda) (3/26-11,5 %).

E sad sto se tice igraca i suta za tri poena... Najbolji procenat ima Pejdz (14/36-38,9 %), potom idu Bircevic (6/17-35,3 %), Jaramaz (11/35-31,4 %), Novica (3/10-30 %), Volden (6/20-30 %), Gordic (7/26-26,9 %), Zagorac katastrofalnih (5/32-15,6 %)... Nisam tu ubrajao igrace sa manje od 10 pokusaja ali evo i njih: Nikola Jankovic (1/2-50 %), Pejners (3/9-33,3 %) i neko pomenuo Tomasa, e pa on ima uzasnih (0/10-0 %).

Kamenjarska ekipa sto kaze Stojance - nazalost, jasno je.
 

Irriducibili17

Početnik
Учлањен(а)
16.05.2018
Порука
190
Reaction score
375
Локација
PC
Moje mišljenje ja da je nama napad slab i neorganizovan od početka sezone. Postoji neki razlog, ali vjerovatno i više njih, koji se vezuju jedni uz druge.

- Evidentno je da nama fali plej, neko ko će u svakoj utakmici da ima bar 5-6 asistencija. Očigledno je da mi takvkog igrača nemamo, zadnji koji je igrao kod nas je bio NWG.
Možda je moguće da mi imamo takvog igrača, ali ne može da dođe do izražaja zbog nekih drugih okolnosti.

- U ekipi nemamo pravog lidera, nekog ko će da preuzima odgovornost na sebe. Najbliži tome je trenutno Gordić, ali takav igrač bi trebao biti bar za klasu bolji od njega.
Ne zna se ko kakvu ulogu ima u napadu. Jedan napad organizuje Volden, sledeći Jaramaz, poslije njega Zagorac..

- Ne vidim apsolutno nikakav pečat trenera u ofanzivi. Igra je klasika kao na basketu, nekada pik en rol, nekada guranje lopte Tomasu, Zagorcu ili Jankoviću na post, nekad se neko zaleti na prodor, šutevi iz driblinga, iz neizrađenih pozicija preko ruke itd.

Jedina izrađena akcija koje se mogu sjetiti je bila poslije tajm auta, kada je Birčević ostao sam na trojci u ćošku (ne znam protiv koga je to bilo). Ne mogu se sjetiti ni nekog bekdor utrčavanja, nešto što je Bandža radio prošle sezone, možda je Pejners par puta pokušavao.

Mnogo je tu i drugih problema, kao što su slobodna bacanja i vrlo često primljeni poeni iz druge šanse tj. zbog defanzivnog skoka. Opet, smatram da je krucijalan problem u napadu nedostatak plejmejkera i da bi naša igra bila daleko bolja da imamo nekog ko je u stanju da u kontinuitetu razigrava igrače (novog ili nekog sadašnjeg igrača).
 

Stefan93

Početnik
Учлањен(а)
22.11.2019
Порука
5
Reaction score
25
Локација
Beograd
Dosta slab protok lopte u napadu, Gordic I Jaramaz carine loptu, previse pozicionih napada, nadam se da ce se promeniti dolaskom beka I centra.
 

StrikeFront

Statističar
Учлањен(а)
19.06.2008
Порука
5.034
Reaction score
14.652
I jos jedan frapantan podatak... Mi smo nakon 8.kola u ABA ligi trenutno - ekipa sa najmanje datih kosevima: 573 poena ili u proseku 71 poen po utakmici. Primera radi, od nas su efikasnije i ekipe kao sto su Mega, Igokea i Zadar - ti klubovi su inace na tri poslednja mesta u ABA.

Doduse, odbrana nam je trenutno druga najbolja posle Buducnosti, primili smo 570 poena - 71 u proseku po mecu.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ne mogu da nađem gif što sam pravio a ni da se setim na kojoj utakmici smo uradili više puta akciju za tri, kasnije sam viđao i na nekim drugim utakmicama da to radimo. Igrač sa loptom napada koš i vraća pas na igrača koji je na liniji 6.75 i nastavlja kretnju na trojku, igrač koji je primio loptu napada koš i vraća loptu igraču koji je započeo akciju koji stoji sam na liniji 6.75 i daje trojku. Ako budem pronašao na laptopu postaviću, dalje dosta akcija imamo npr za Pejdža ali svi već znaju ako će neko šutnuti i završiti napad u bitnom periodu za nas da će to biti on. Pogledaj samo koliko se on bori da izbori poziciju i pobegne svom čuvaru koliko mu treba energije da bi to uradio.

Slažem se da ovoj ekipi fali glava u vidu pleja i rep u vidu centra. Dobar plej i centar su pola ekipe. Zato sam priželjkivao Josh Adamsa kad se povezivao sa nama i da je on došao na njega bi lupio kontru u vidu nekog razigrača i defanzivnog pleja. Gordić u aba ligi ima prosečno 4 asistencije po utakmici ali nije mi to to. Mora Volden da se probudi ofanzivno pre svega.

Možda ta 2 nama neće rešiti sve probleme u vidu šuta za 3 ali ako za početak bude pogađala otvorene trojke i to će biti neki pomak, samim tim i Pejdž će se rasteretiti.
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.307
Reaction score
10.832
Локација
underground
Mi jesmo kamenjarska ekipa,ali ne bas toliko koliko sad deluje.Ako pogledamo procente suta za 3 poena nasih igraca kroz karijeru,pre bi se moglo reci da smo suterski nestabilna ekipa,a da smo sad u periodu kad su svi ispod svog karijernog proseka Tako npr Zagorac je u Spaniji na velikom uzorku imao preko 45%,a imao je i sezona sa ispod 30. Na 15 kao sad nije nikad bio.Slicno je i sa Voldenom i Gordicem,jedino je Jaramaz konstantno ispod 30. I ova ekipa,moze bolje i siguran sam da ce biti bolje,sto naravno ne znaci da nam nije potreban taj famozni suter,koji ce da siri odbranu i jos jedan centar koji ce da je skuplja.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top