KK Partizan NIS – Anadolu Efes S.K (oproštaj kapitena od crno-belog dresa)

cvetkobre

Grobarčina
Учлањен(а)
06.09.2007
Порука
1.124
Poslednjih godina govorim nekolicini " normalnih " ljudi sa druge strane brda da ce djavo doci po svoje.
Poslednjih mesec I kusur I'm govorim da je djavo dosao po svoje, I da se zove Zeljko. Ovo je jedna od fotki koja ilustruje moju tvrdnju.
Posle ovakvog performansa prva dva reda tribina su spremna da odrade zamisljenje kretnje, bez dodatnih objasnjenja.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
1.320
Локација
Novi Sad
Sad emocije tresu, suze ovo-ono a samo je Spalding ovde naporan i lud :buhaha :buhaha :buhaha Sunce li vam grobarsko!

Ovo je sinoć bila EVROLIGA i nekih 11 godina unazad. Dule i Žoc u istoj dvorani prepunoj skoro. Navijanje, emocija, naboj... Uželeli se svi prave košarke. Reklo bi se da je porodica na okupu podignuta iz pepela - A to je zato što ima NEOBORIV TEMELJ satkan od najvećih među velikima! Pominjali ste ovde sve o "prvom redu" pa ne bih da se ponavljam. A mogla bi da se popuni ceo parter da su svi mogli da dođu.

E to je veličina. Novici hvala za sve ali ne mogu da govorim o njemu kao nekome ko je otišao. On tek dolazi i to u novoj formi i dimenziji. Nije moguće da neće biti aktivan u Partizanu, naprotiv - Očekujem da ostane!

I da vam još nešto Spalding kaže: Nije Efes igrao revijalno nego su se odvikli paklenog gostovanja. Ubila ih atmosfera. Žocov izraz lica govori dovoljno koliko je ovo "revijalno shvaćeno". OK, ipak je pripremna razumem... Ali kako je i Zagor rekao: "Ovo je ista ona ekipa koja je pukla od Fenera. To je PARTIZAN i tu pomoći nema :D Zašto uopšte pišem o tekmi koja "nije bitna". ZATO što je ovo okupljanje PORODICE, zato što su svi tu, zato što je ovo nastavak tamo gde smo stali 2012. godine.

Napravljen je jedan prirodni "PRELAZ" sa određenim vremenskim vakumom ali to je to! Novica je "ozvaničio" novog kapitena, ovaj izdominirao! Svima nam je ovo trebalo i sve nam se skupilo na jednom mestu u jednom danu. Došao je Dule, došao je Žoc, ekipa je NOVA kao nekada što su bile nove ekipe pred skoro svaku sezonu. Pridošlice nisu imale takvu tekmu u svojim karijerama a ovo je eto "samo" prijateljska bila.

Svi koji su došli, videli su gde su i sigurno danima neće moći da dođu sebi. Oni koji su propustili da potpišu za Partizan, kajaće se! Ali tako to biva u životu. Evroliga neka se spremi i neka razmišlja o "A licenci" jer tim kakav je Partizan ne postoji nigde više i nikada takvog nigde neće uspeti da naprave!
 

Silvija Mizdrak

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2008
Порука
2.403
Локација
Beograd
^ nisi obolela, veruj mi... Al' znajući ko je direktor hale, što je još gore i crnje, kako je došlo do toga da se on uopšte i razmatra za tu poziciju, da li je ikome zdravorazumskom čudno?! :banghead:
 
  • Like
Reactions: Dzo

BiP

Grobar
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
612
Локација
NbG
Sinoć je sve bilo baš onako kako je i trebalo da bude. Pokazalo se ko su Novica, Dule, Željko, Duda, Sale Ilić, Gru... Pokazala se i Partizanova publika, a svoje pravo lice je pokazala i JT. Pomenuli ste već katastrofalni izbor pesama (Turci, Vesna Čović, silovanje zvezde...) ali je Partizanova publika prihvatila i takav izbor valjda svesna trenutka u kom se nalazi, ostavljajući sa strane sve prethodne podele, napade i sramote koje je ta JT prouzrokovala. I biće da je ovako moralo biti jer ta ružna scena nas je uverila u to da vuk dlaku menja ali ćud nikada. Nastavak atmosfere u hali je bio oslobađajući, JT je dobila repertoar po zasluzi, pevalo se Partizanu i Novici, a linija podele između nas i njih je podvučena tako da će teško ikada više biti prevaziđena i izbrisana. A tako je možda i najbolje.
Ostaje žal što nismo pomenuli i Mišu Tumbasa u nekom trenutku ali ipak je ovo bilo veče večitog kapitena Novice, a Miša će svakako uvek imati mesta u našim srcima.
Nakon svega doživljenog na ovoj utakmici, što reče koleginica Jasmina ako se ne varam, preplavljen emocijama iz arene fudbal sam gledao sa nekom dozom ravnodušnosti al se naravno radujem pobedi. Ostatak o fudbalu ću na FK temi.
 

Luka-70-

Puni kučku
Учлањен(а)
04.08.2011
Порука
1.528
Локација
Od bloka mog do hrama tog..
zasluzio-je-ovo/

Evo izjava Vranesa i Koste Perovica. Prvog sam primetio na tribinama, dok drugog nisam. Bio je tu i Rasic, Varda, a cini mi se i Tepic. Falio je samo Tripkovic. Zasluzio je sve to Novica, a i mnogo vise od toga. Ni ne postoji nacin da mu se klub i navijaci oduze za sve sto je uradio za samo jedno vece.
 

Zillgian

Grobarčina
Учлањен(а)
26.01.2010
Порука
3.576
Локација
Ndžamena
Koliko emocija sinoć, KOLIKO JBNIH EMOCIJA!
Nekako se sve poklopilo, sve, samo nam je nedostajao Duda. Kakva tužna igra sudbine.
Sa jedne strane tuga zbog odlaska jednog takvog, našeg velikana i posveta pokojnom bratu Gruu, a sa druge kapiten, i puna hala, i Žoc, i Dule, i sijaset istinskih košarkaških legendi koje malo koji klub u Evropi ima, a kamoli u regionu (U državi barem znamo da ih nema) i navijači i beskrajna ljubav prema klubu.
Pohvala i za organizaciju: bijele majice za sve, retro dresovi, video prezentacija na parketu, audio-video komponenta...
Hvala svima što su bili juče.

Naravno, agenti su morali da pokvare svečanost, ali mi je drago što ih je ostatak hale iskulirao.
Tek nam predstoji borba. Biće teško bez Novice na parketu, ali ne i nemoguće.

Kako god, svima nam srce je puno, prepuno!
Ostali nek pune gaće, ko im jebe mater.
 
Top