Nije mi se dalo da se bavim svim klubovima koji igraju EL ali sam uzeo njih nekoliko cisto da uporedim (jer sam imao nesto vremena na poslu).
Pogledao sam za Makabi, Bajern, Barsu i Zalgiris u uporedio sa nasim kartama (za Bajern sam izbacio stajaca mesta, a za Zalgiris neki VIP paket sto imaju). I ovako izgleda odnos prosecne cene svih paketa i prosecne godisnje zarade:
Klub prosecna cena paketa u EUR prosecna godisnja zarada u EUR % cena paketa u odnosu na zaradu Makabi 428,92 37.261,76 1,2% Bajern 493,50 60.013,00 (Region Bavarska) 0,8% Barsa (paket samo za EL) 599,25 37.560,00 (Samo u Barseloni) 1,6% Zalgiris (bez VIP) 361,20 27.069,00 1,3% Partizan (bez Grobari i Court side, Sky Box i Slicno) 472,92 8.735,90 (neto) 5,4% Partizan (sa court side i tim paketima) 1.761,40 8.735,90 20,2%
Iako je ovo nesto sto sam nasao i sklopio za pola sata ovako otprilike izgleda kad se uporedi sa ostalim zemljama. Ovo je naravno gledajuci samo prosek, necemo sad da idemo u realnost i ostalo.
Iskreno tek sad mi je jasno koliko se Ostoja i ekipa u stvari sprdaju sa nama sa ovim cenama i odnosom
Evroliga je brend a Partizan ravnopravan clan iste. Imas privilegiju da gledas velike igrace u tvom klubu I ocekujes da osvoje Evroligu a takodje ocekujes da sezonska karta bude 50 evra? Pa mozda u Diznilendu.
Udji u Boss prodavnicu u Beogradu I trazi da ti prodaju majicu za 10 evra jer je kod nas prosecna plata niska.
Stvarno se ovde lupa za sve pare. Ocekujes da ce Panter, Ledej, Nanali da ostanu, dodju igraci iz NBA I da se svakodnevno proverava da li je stigla jos neka bomba a onda se zalis na skupe karte?
Koji bre ostoja cobanin, pa nije valjda da neko od njega ocekuje nesto?
Daj bre malo realnosti. Imas najboljeg trenera, igrace koji su krem evropske kosarke I to mora da se plati. Jednostavno danas kosarkaski klub vecim delom finansiraju navijaci. Na kraju krajeva mnogi od nas su to I prizeljkivali u proslosti samo da igramo Evroligu. Sada smo je dobili.
Uzivajte dok mozete jer nece jos dugo da traje. Uzivajte ako mozete.