Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Konferencije 2023/24

Статус
Затворена за писање одговора.

Direktor_Grobar

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.997
Reaction score
15.831
Локација
Beograd
Bokovi me mnogo više brinu od centrale jer je tu Sabah bio dosta jači zbog Isajeva. Kanute može da se bije sa Diomandeom ali bekovima ako ih zatvorimo mi smo rešili duel.

Menig i Severina moraju da pomažu dole inače smo propali ko žeton na vašaru.
 

The_B

Grobarčina
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
1.090
Reaction score
4.080
Локација
Beograd
Ja na severu bio ono kada je bila podela Južni Front - Agentura... bio sa JF na severu protiv Hamarbija, Bajerna, Slavije Prag... bilo jako dobro, moram priznati :D

Najlepši period i najbolje društvo ikada je bio Front na severu. Bolja priča i od Zabranjenih koje poštujem nenormalno.

Kreneš na derbi, pa zentaš da nema negde "naših" da te vitlaju, pa tek onda misliš na cigane i pandure da ne prave neku sačekušu :D .

Koji je ovo nivo sabotaže, najbolje govori ovaj primer, jasno nas je etiketirao u jednom od svojih milion obraćanja i dao mig svojim kerovima da odrade posao.
Majko mila, koliko je on bolesno opterećen Partizanom.
 

Haris_Brkić

Grobarčina
Учлањен(а)
29.07.2022
Порука
1.034
Reaction score
7.728
Šta i da skontam? Od njih otprilike sada znam sta da ocekujem,a od nas je već posebna priča. :D
Valjda će nas i sreća malo pogledati.
Uz momke i Dukija svim srcem,pa sta nam Bog da.
:napred-partizan:
 
  • Like
Reactions: BiP

El Patron

Grobar
Учлањен(а)
05.09.2021
Порука
989
Reaction score
4.475
Локација
Nis
Jebote koji ste vi pesimisti :) Dobijamo ove Dance. Aj da nebude bas ono nerealno 2:1 za nas....Ovako ja to vidim. Oni ce da napadaju a mi cemo iz kontre da jebemo. Samo da izdrze Antic i Arandjel.
 

dusan.petrovic

Grobarčina
Учлањен(а)
18.05.2018
Порука
1.465
Reaction score
5.829
Локација
beograd
Jebote koji ste vi pesimisti :) Dobijamo ove Dance. Aj da nebude bas ono nerealno 2:1 za nas....Ovako ja to vidim. Oni ce da napadaju a mi cemo iz kontre da jebemo. Samo da izdrze Antic i Arandjel.
Antic i Arandjel su meni najveca briga, kao i korneri. Ovo sto si napisao za kontre se apsolutno slazem, nama odgovara da izadju visoko i da nas napadnu. Ima tri kurca da im uteramo. Zivi bili, pa videli.
Napred Partizan.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.890
Reaction score
13.732
Četvrtak, 24.08.2023 - Nordsjaelland- Partizan 18:30h CET

Eto nas na dvokorak od “sna”. Nekako nam je u Grobarskom DNKa (bar većini) da su nam evropski okršaji puno draži od mulja u režiranoj ligi pa s nestrpljenjem dočekujemo ove izazove u kvalifikacionim rundama. Ovo bi bila treća vezana sezona u grupnim fazama što svakako predstavlja uspeh, ali do njega treba doći protiv ni malo lakog protivnika, mladih tigrova iz Faruma.

Klub osnovan pod imenom Farum 1991. godine menja svoje ime 2003. godine u Noršeland a naziv dobija po regionu North Zealand što verujem 99% nas nije ni znalo.


A ovaj prilog o njihovoj strategiji obavezno pogledati

U poslednjih pet godina prave zaokret u ulaganju kroz upravo ovu akademiju i pored toga što su ubedljvo najmladji sastav lige, bez problema se bore za gornji deo tabele gotovo svake sezone. I ne samo to, svake sezone uspevaju da prodaju igrače koje su razvili kroz svoju akademiju. Michaell Essien im je pomoćni trener i čovek koji manje više odlučuje o afričkim igračima koji ulaze u prvi tim.

Evo samo od igrača iz njihove akademije u Africi su u poslednje tri sezone inkasirali 35 miliona evra, prodajom 4 igrača.

22/23
bsj-QlZ0Hzn-wnlv1gUTtqhZEuAJXeFixU7I3BMXXLJhtFJ495f3j7z3WyMsqi1oL2oZT4rfkk8a1d3P4i48u-ci7zUSHVJ63s4gvsJwS3Dj2M-h1ojNkLA2tJ3YvT5yffoiZEy0cnMH74sIWeFV_K4

21/22
tAdiKKL_pmleEsESVE6d8kw_rXDAjf4WnY2lAh7F6Ii-0_cTczVZROVdY3grYzAWrflURCl2CbC8oUL3lmnhCn6jOX2b7pb_qtaXOnoLw3lQOWepHS2W7nQtFV938Qzpe0AUiyQ3n-eKzrVF2ydWwfo

20/21
CYr1mwClrx5ByfHY_zwjr8Qi3N7UhyCk6HXkDHUorlJ0n8gah3JlZHdTRYDldWSnl5-rFMyur9bcWgt78nqLogftNjTkLVk7HqRxIK9KuP3YOeRspYxPBPlIsO_4hGu90WAnn0nuiZfaKk-Fq-KXuXU


Eto to su naši sutrašnji protivnici i koliko su evoluirali od prethodnog duela pre 5 godina. Imajte u vidu da su ove transfere tek od pre tri godine počeli da prave. Ali potrebna je dobra vizija, ne mora čak ni ime kluba, zar ne???


Stadion se zove Right to Dream, poput njihove akademije u Africi odakle i štancuju sve ove tigrove koje posle prodaju dalje širom evrope.

pDsfqbbs5u8hV15TtyyZGTMVBQHgPL0ZLenxORNtWnpU0gWjNS8U-40_cSdAqEQa-J11FJh8f1zeGusgfAjI8Vxb8fSD_vdQkchLMirOzuhnIPuPqiDSPQrCPeuUGmg3PtOFjFCAUOG09lJRo7oJCPw



Nordsjaelland u Evropi

Jednom bivaju šampioni, pa su poput nas 2010 godine, prošetali turistički, doduše sa jednim bodom u grupnoj fazi lige šampiona 2012/13
CtoPOEpSdAEX1yv9TPRomdrvAtmCimABYfSGXoUXh4aHVn16isIBf0f-ygn3QgsLfh2Vb6KWjCUoqMDWsmrjg5IOkl5vGzR3kzfCwn1sUUPhDhOMmed1baZ5f8LO_BGCtFeuDrr6bJxvLgNiRZ7M_2o


Njihov najveći uspeh pored ovog učešća je eliminacija Steaue i to je ujedno i jedino najzvucnije ime koje su uspeli da pobede u evropi.
Njihovo poslednje učešće u evropi se desilo upravo na našem stadionu, a nadam se da će to biti slučaj i pet godina kasnije, ista meta isto odstojanje.

Formacija

Naša najveća šansa je njihov trener Torup, koji je poput Duljaja, mlad stručnjak, s tim što nema ama baš nikakvo iskustvo u evropi, ima 34 godine a počeo je da se bavi trenerskim poslom sa 22 kroz mladje kategorije.

Sve utakmice do ove sa Silkeborgom koju sam u celosti odgledao (pored Steaue oba duela), čovek je igrao 4-3-3 ali je izgleda vežbao tim na 4-3-2-1, malo defanzivnije i verovatno nešto što će pokušati protiv nas.

I eto gle čuda, eksperiment i poraz od 2:0. Dakle prvi put od kad je seo na klupu je malo više spustio sredinu terena i krenuo sa jednim klasičnim zadnjim veznim i jednim box to box i nije prošlo dobro. Ovo mi se posebno svidelo jer sam video nervozu na terenu i nesigurnost u poslednjoj liniji.

Bilo kako bilo, očekujem ih u 4-2-3-1 baš zato što se uigravao jer ne verujem da je lud da izađe mnogo više jer zna da smo makar za nijansu jači protivnik od Rumuna.



Fbbpo8vtjPukycl22TyIZiMTVVIFYCmMaFnBAuhrjDzkUKqCaWSaOGQDPWzxBOmv0yv7KkHiyA5hyz6VQtkXKzqd7ixdnQVixoFKEKCr8FqdtBbEVrZFNF9YMjzKpasrLYJma2pJJAX0oQ7UkLD8diY


Stil igre / Ključni Igrači

Pojedine kolege su već stručno pokazale kako rade build up i kako se brane i napadaju prilikom prekida a ja bi najviše potencirao ono što njih ističe u odnosu na timove koje smo imali priliku da susretnemo u poslednjih par sezona - neverovatna hitrina tokom tranzicije. Kontra napadi su im definitivno pakleno oružije i tu nema puno grešaka u primopredaji. Brza lopta na bok i napadanje sa svih 6 igrača koji lagano stižu do šesnaesterca.

Razlog svemu ovome je to što igramo protiv njihovih beba i negde iako su ta dva sastava neuporediva, sećam se kada su kod nas neke Tumbine bebe plesale s kraja 20tog veka.

Njihove fizilčke karakteristike su impresivne i bojim se da ne možemo da ispariramo ni očima a kamoli nogama. Očekujte minimalni posed od 60% pa na gore za Dance a bojim se čak i do 75% u nekim trenutcima. Ekipa su koja je uzimala posede I Kopenhagenu i Brondbiju bez ikakvih problema.

Diomande, Ingvartsen i oba beka su mi najveća zabrinutost. Prvenstveno Diomande jer sutra neće biti Belića da ga hapsi tako da će flastera morati da igra Frenki. Ingvartsen je klasa napadač ali ne neko ko ima vic, samo je potrebna jako ćvrsta markacija.

Ono što je naša ogromna mana su bekovske linije jer nam tu duva već od meča sa TSC i ne prestaje, a ova dvojica će da nam tamo imaju livadu.

Dakle, posed igra, do noge, jak visok presing i smrtonosne kontre je ono što ovu ekipu krasi. Nema umiranja u lepoti, jedan brutalan germanski trkački fudbal koji donosi puno golova.

Mane

Jako mlad sastav ima svoje prednosti a ima i mane. Svaka iskusna ekipa može taktički da ih ometla sa terena. Opet, da ne ispadne da sam vam gore pisao o Barseloni a ovde o Levanteu, prosto je tako. Koliko god su dominantni, njihova odbrana nije taktički disciplinovana. Iako je kolega stavljao kako igraju defanzivne prekide video sam mnogo rupa gde jedan štoper drugog ne prati u linijama i često Nagalo zna da napravi kiks. Nema tu doktora pozadi jer su ultra ofanzivno orijentisani.

Obratio sam pažnju na poraz od Silkeborga a sledeće poraze iz prolećnog dela sezone
Brondby 1:5
Kopenhagen 3:5

Kada sam pogledao produžene snimke tog duela uočio sam da nakon što timovi protiv njih povedu kreće ozbiljno srljanje, pogotovo pozadi, a ova ofanzivna linija na krilima ne zatvara prostore izmedju njih i bekova, tako da protivnici nesmetano dolaze u opasan prostor i kreiraju viškove.

Golman im je sklon težim kiksevima, pogotovo u build up igri koju često forsiraju, a statičan je i kod prekida.


Očekivanje

Preživeti Dansku danas. Ovaj prvi meč može da ode u dve krajnosti. Da nas torpeduju sa 3+ gola u našoj mreži kao da lagano sa dva razlike rešimo već prvi duel.

Ipak, mislim da smo dovoljno pametni da sutra čekamo, ne srljamo i čekamo našu šansu. Ovde ne mislim na bunker već na Natkove hiruški precizne lopte ka Menigu, Severini ili Saldanji pa da probabmo da povedemo i smirimo njih. Ako mi povedemo prvi mislim da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Bitno je da se ne zalećemo i kod primljenog gola jer ovi imaju snage da trče dva meća odjednom a mi jedva 70 minuta.

Neki objektivna prognoza je 45% idemo dalje. Ukoliko ne izgubimo onda definitivno uzimamo ulogu favorita jer ne verujem da će na našem stadionu biti problema da ih na rezultat prodjemo.

Ako bih prognozirao rezultate -

2:2 danas.
2:1 za nas u Hramu.

Napred Partizan!
:napred-partizan:
+10

С тим што мислим да је ових опрезних 4-2-3-1 играо зато што је комбиновао састав не зато што је то спремао за нас. Напашће нас свим силама код куће.

Што се нашег састава тиче све је јасно, а што се њих тиче данас очекујем следећи састав:

5ly0h7N.png


Ова тројка у средини им је тренутно најбоља (а писао сам да имају највише проблема на средини терена - слаба клупа, зависе искључиво од Диомандеа, левог бека Свенсона често гура да игра везног јер боље то одигра него клинци које има на клупи...), а ако се ипак не одлучи за троугао са неким младим играчем још боље по нас јер млади Сертдемир није дорастао овом изазову.

Пре одласка Нуме давао сам нам 53% шансе.....сад нам дајем 65%.
 
Последња измена:

Petar PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
1.482
Reaction score
4.967
Локација
Boka
Ovaj Diomande je preopasan igrac njega ako zatvorimo mozda i uradimo nesto ali bice jebeno.
Najvise se uzdam sto je Duljaj na klupi ne zbog nekog posebnog znanja vec zbog toga sto ga momci bas gotive i to se vidi pa ce da grizu za njega. Fali Belic u veznom redu, pravi igrac da se juri sa ovim njihovim brzancima, Sceka je ipak drugi tip igraca.
Srecno crno-beli!
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top