Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Mlađe kategorije i KK Partizan

Zagor

Guest
Хехе, ови се све време поломише, прате телеграфски, кад оно прате на сајту! :D
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.375
Reaction score
3.922
Локација
NBG
Kako mi kolega VJ@NS javla vodimo 18-16 posle prve cetvrtine.

Najbolji Djordjevic i Marinkovic za sada.

Vodi Mega 35-29

Slab skok, par suteva preku ruke mege i par kontri i tako su preokrenuli.

Marinkovica cuvaju po trojica, Djordjevic odlicno razvija tranziciju, Majic slab.

61-60 za nas
4 minuta do kraja
nesportska nad Radicevicem u kontri, minut odmora zatrazila Mega.

Nasi krenuli da pogadjaju spolja u medjuvremenu Andric 3 komada

Djordjevic i Marinkovic po 4 licne greske.

Polufinale sa Vojvodinom.

Hvala VJ@NS-u na izvestavanju.
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Ako ikoga ovo može da zanima, osim Stoxana naravno, podelio bih par utisaka sa utakmice.

Prvo poluvreme kurcobolja u napadu što je od 15 do 20minuta rezultiralo preokretom i održavanjem prednosti od strane mege, u odbrani na mahove malo veća angažovanost ali ništa specijalno.
Početak drugog, ovi odoše na 10razlike našim glupostima mada su i oni grešili ali jedan napad tamo, odbrana vamo i ogromna angažovanost i borba meginih igrača dala je reultat. Ipak valjda je našim klincima proradio ego, da ih ovi ne isteraju ujedanjem sa terena pa su zaigrali. Spoljna linija nam igra jako racionalno odbranu čoveka, dosta zrelo, dok pod reketom ima dosta problema kada Marinković nije u igri. Od 25tog do 35tog kreće i preokret, Andrić čijim siljenjem su ovi u 2/4 otišli na razliku, vezuje jako bitne šuteve, 2 trojke, Majić jednu i do tada neprimetni Radičević 2+1 i polako im prilazimo pored toga što su bili dosta raspoloženi za igru puleni Zalizanog.4/4 počinje i Andrić za nove dve trojke nas gura u prvo vodstvo od kraja 1/4.
Zadnja 4 minuta su haos živi jedno 10 lopti je otišlo u bunar , bratski su ih podelili jedni i drugi po pola. Ipak dobrim rešenjima u odbrani, fajterskim pristupom pogotovo igrača sa klupe,(igrač br9 mislim, Radaković se bacao i tukao za zadnju loptu, možda meč viner) i greškama njihovih igrača, naši sa njihovim brzim faulovima i tehničkim greškama privode zadnji minut ipo kraju. Sutra sa Vojvodinom od 17.30h. Ko je iz NS i okoline nemoj da je lenj. Umesto što kenjate o prvom timu, dođite da vidite igrače koji su možda budućnost kluba.

statistika:
http://www.persija.net/statistika/jlsf8/box.php?id=2

Pojedinačni učinak:
Radičević - vidi se da ima štofa ali danas mi se čini da ga je boleo kurac prvih 25min. Majstore ako hoćeš da budeš pravi, moraš da želiš malo više! Šut iz igre jako loš danas, ali je sa slobodnjaka doneo najvažnije poene koji su odbili megu. Vrlo bitan ulaz za 2+1. Odlično kretanja, jako racionalna odbrana, bar za moj ukus, mislim da ima osećaja kada treba da pritisne a kada da popusti sa pritiskom na igrača, kontrola lopte i trčanje 9+. Često su ga udvajali međutim mi ni jednom nismo odigrali pikenrol u tim momentima, uglavnom je loptu prebacivao spolja na suprotnu stranu. Naravno zasluga trenera, što ceo tim odigra 0 pikenrola za 40min... Fundament košarke. Kontru ni jednu nismo istrčali,dok su dve zaustavljene tehničkim greškama.

Marinković - po tipu igrača podseća me na Dašića. Pokretan,visok,po rasponu ruku je zajebao i mene. U ovoj konkurenciji trener ga je par puta stavio na peticu iako igrači mege fizički deluju zrelije od većine naših. Dok su igrali 1na1 sa njim, lopta mu je puštana na post i leđnom ili fintom bi završavao udicom ili kucanjem. Posle su ga čak 3 igrača čuvala, skupljali su reket često pa su ga poprilično zatvorili. Ponavlja se priča sa Kostom Perovićem i kod njega, telefonira fintu umesto na prvu da završava, jedno 5 puta je iskomplikovao sebi. Odličan skok, duge ruke, pokupio je 9 lopti danas, meni se činilo da je imao i više. Slobodna bacanja - užasan izbačaj. Nije šutao spolja, voleo bih da vidim taj spektakl. Rad rad rad, može da bude nešto od njega to je 100% ali mora se mnogo raditi sa njim.

Đorđević Mladen - po meni najbolji igrač ove ekipe, dečko je motor i najvažniji igrač ekipe uz Radičevića 38 minuta na parketu. Kontrola lopta i trčanje = 10+ ( Banka!) Misli, gleda , vrlo brz i odlučan. Nažalost veći deo meča iz nekog razloga nije uspeo da razvije do kraja tranziciju iz odbrane u kontru, pomalo je bilo i do mege ali i do njegovih saigrača koji mu nisu trčanjem ponudili više rešenja. Faulirali su ga više puta da bi prekinuli akciju, dečko je jak na nogama ima sjajno trčanje. Ne plaši se lopte. Zamerka - suviše racionalan, valjda misli na sve. Majstore opusti se malo i daj koji poen više. ;)

Andrić se istakao sa šutevima ali osim toga nije impresionirao nkim drugim elementima.

Ostali se nisu danas videli,ali i ne čudi, momci sa klupe koji su nakupili po par minuta su zaista klinci i bilo je teško od njih očekivati osim borbe i želje protiv igrača mege.
Naravno ovo je sve na prvu loptu, sudim na osnovu ovih 40minuta.
 
Последња измена:

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
VJ@NS svaka čast na iscrpnom izveštaju.
Nadam se da ćeš nam do kraja turnira donositi lepe vesti.
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.375
Reaction score
3.922
Локација
NBG
U ovoj konkurenciji trener ga je par puta stavio na peticu iako igrači mege fizički deluju zrelije od većine naših.

Mislim da trojica igraca Mege igraju za prvi tim iste i sa vrlo dobrim minutima, sto pravi ovu pobedu vecom.
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
Reljić već drugu sezonu standardno igra u prvom timu Mege,Bojić je prošle sezone povremeno ulazio a sada je standardan a Saša Avramović je ove sezone došao u klub a pre toga je bio najbolji strelac jedinstvene juniorske lige i igrao je za Mladost iz Čačka.
Sa jedne strane mi je žao što Miljenović ne igra ovu ligu da vidimo gde je sad u odnosu na Cvetkovića.Prošle sezone je Cvele bio bolji,čini mi se da je sada Nenad daleko ispred njega.
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Spoljna postava im je fizički znatno jača od naše. To se videlo na udvajanjima, mnogo snažnije ulaze. Evo sad i Paki kaže da su praktično imali igrače iz seniorske košarke. Radičevića su u jednom momentu bukvalno izgurali sa parketa njih dvojica. Ipak odreagovao je namazano pogodio je jednog od njih u nogu i dobio nov napad. Od naših Andrić,Mišković fizički deluju zrelo, i Majić donekle, ostali su u razvoju i dalje.

@Pekarski
I ja se nadam ali videćemo, moraće to bolje. Ipak prva utakmica je najteža + eliminaciona, nov teren, možda se malo i stegli. Očekujem bolju partiju sutra. Ako neko dolazi da gleda sutra, neka me cimne na pp za dogovor.
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
U ovoj konkurenciji trener ga je par puta stavio na peticu iako igrači mege fizički deluju zrelije od većine naših.

Podsetilo me je ovo na priču koju sam čuo o sprotskim akcelerantima i retardantima,inače priča je od profesora Koprivice.Akceleranti su oni sprotisti koji fizički ali i tehnički ranije sazrevaju dok su retardanti oni koji kasnije sazrevaju,ali ne kasne u razvoju već njihov razvoj ide prirodnim tokom.Uglavnom,90% vrhusnkih košarkaša su retardanti i uglavnom imaju duže karijere!Oni sazrevaju uprao u dobu kad njihovi košarkaški kvaliteti dostižu maskimum dok akceleranti svoj zenit dostignu jako rano i zbog toga često ne ispune očekivanja.
Naravno postoje akceleranti koji postanu vrhunski sportisti,npr. Riki Rubio koji je sa 16 godina fizički mogao da se nosi sa evroligašima.U Partizanu se za Radičevića može reći da je akcelerant a od mlađih igrača sa ovih prostora se isto može reći za Cvetkovića,Vasu Micića i Nikolu Ivanovića.Sa druge strane retardanti su Miljenović,Čekovski,Marinković dok je Bane Đekić nešto što se još ne uči na medicinskim i fakultetima fizičke kulture.

I upravo se vraćamo na veliki problem srpske košarke,a to je težnja da se u mlađim kategorijama jure rezultati umesto da se stvaraju igraču pa često dolazi do toga da se guraju fizički dominantni igrači u svom uzrastu bez obzira na to imaju li talenta ili ne.
 

nikola70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.781
Reaction score
276
Pa ne mozes Radicevica nikako da podvedes pod te akcelerante ili kako se vec zovu! Tek ce on fizicki da se razvija!

Inace od njega ocekujem da napravi duplo bolju karijeru i od Miljenovica i od Micica! Vrlo verovatno da tu karijeru nece izgraditi kod nas, jer kako smo krenuli jedva ce Miljenovic dobiti sansu! Ima sut, a sto je najvaznije ima tu neku foru na koju prolazi igrace, nalik Teodosicu, deluje usporen i trom.

EDIT

Juniori u finalu!!! Cestitke svima!

Djordjevic najbolji, umalo tragicar, ali na kraju pukovnik ipak!
 
Последња измена:

Arsen_Wenger

Grobarčina
Учлањен(а)
27.01.2010
Порука
1.866
Reaction score
60
Naravno postoje akceleranti koji postanu vrhunski sportisti,npr. Riki Rubio koji je sa 16 godina fizički mogao da se nosi sa evroligašima.

sa ovim se ne slazem, bas suprotno, riki rubio nije imao neke vizicke kvalitete, sto je normalno sa 16 godina, pa je gurnut u vatru, sto opet znaci da nisu fizikalije toliko bitne, koliko kosarkasko znanje...a fizikalije samo prave od tebe jos boljeg igraca
 

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
Riki Rubio je sa 16 godina bio fizički jači od igrača njegovog uzrasta na njegovoj poziciji!Ne kažem da je bio zver i da od tada nije i fizički napredovao ali da je sazreo pre svojih vršnjaka jeste.

Nikola70:
Ne znam,ja nisam stručnjak ja samo iznosim svoje mišljenje.Za Radičevića mislim da je fizički dosta jak,što ne znači da neće još jačati,a takođe se ne slažem sa tim da ima dobar šut.Mislim da mu je to najslabiji segment igre u napadu.Ko će napraviti najbolju karijeru izlišno je govoriti,nek napravi neko od njih dvojice,ili Nenad ili on, i svi ćemo biti srećni.
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Danas je zasijala buduća zvezda košarkaškog kluba Partizan - Mladen Đorđević. Veliku pomoć mu je dao Radičević preuzimanjem organizacije, ali ovaj dečko je večeras bio neverovatan. Trči, dribla, probija, asistira, ulaz, šut sa poludistance, šut sa distance. Ovo večeras je bila prava demonstracija osnovnih elemenata igre i to punih 40min pošto momak nije izlazio iz igre. Alal vera majstore.

Nikola70 to što je promašio 2 bacanje u poslednjem minutu nema veze sa tim 'mogao je biti tragičar' . Čisto da malo dočaram, to mu se desilo u poslednjem-78minutu igre u zadnja dva dana. Jednu loptu je izgubio za dva dana. Radičević je preuzeo poslednja dva bacanja,nadao sam se da će još više to raditi tokom meča,ali igrači vojvodine su ga dobro čuvali i pazili se da ih ne ubogalji. I sve to na kraju , pruzeo je Đorđević povukao kontru kroz dva igrača u poslednjim sekundama,posle dobre odbraneMarinkovića i između dvojice poentirao za finale. Bravo dečko!

Fenomenalan meč, tragedija od slobodnih bacanja igrača Partizana, simultanka Đorđevića, Radičević - faktor lepka,ali potpuno van šuterske forme i pojedine role Miškovića u poslednjoj četvrtini, Majića sa nekim' koskama' i velika borbenost Radakovića, veoma važne odbrane Marinkovića - to su neki lajtmotivi od danas.

Sutra na najverovatnije Hemofarm pošto sumnjam da beovuk može da ih dobije.

Nažalost neću moći da gledam finale zbog obaveza ali vas pozivam da dođete i pogledate ih. 16.30h, mala dvorana spensa. Mnogo zanimljivija košarka od one koju demonstrira prvi tim.
 
Последња измена:

nikola70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.01.2010
Порука
2.781
Reaction score
276
@Paki

Radicevic jeste onako koscat i zilav, ne znam da li si igrao protiv njega nekada (posto rece jednom da si trenirao kosarku), ali njegova gradja je smesna za razliku od recimo Micica, i tu ima prostora za napredak! Sto se suta tice, ima odlican sut, cak sta vise kada bi bio u ulozi nekoga ko ceka povratan pas, a da nije on taj koji busi odbranu bio bi mu procenat mnogo bolji nego sto jeste! On uzima obicno suteve za 3 iz driblinga i pokusava to da unapredi samostalno kroz igru!

@VJ@NS

Ma to za tragicara sam rekao onako da docaram vise situaciju da je postigao odlucujuce poene! Inace mali Mladja Djordjevic je doktor kosarke sto se tice razumevanja ove igre, potpuno racionalan kao sto si i ti prokomentarisao!
Jedan od retkih igraca u ovoj drzavi u skorije vreme koji na poziciji jedan ima i sut i dribling i asistenciju, brz je kao munja, a pri tome organizuje igru besprekorno, cak je i prerastao 190cm...
Njegova mana je sto je bas bas mrsav, mrsav je i za Miljenovica, ali trebalo bi to sa par aminokiselina da se resi, ako ne bude htelo prirodno!:D
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Jel zna neko nešto više o ovom momku zlatnog prezimena?
Znam da je promašio pobedu protiv cigana, dok je danas kao i juče briljirao i izbio u prvi plan.
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Sa tvojom konstatacijom se totalno slažem, jako zrelo razmišlja, pravi matorac. Sredinom 4/4 je poenterski goreo kao bengalka, i taman kad sa pomislio da će to da ga ponese na šut dva tri iz koraka, on je stao na loptu i u 2 od 3 njegova uručenja/spuštanja na post ekipa je završila napad poenima, i to u vrlo bitnim momentima. Dva dana igra se igra, a ne mogu loptu iz ruke da mu uzmu, bukvalno. Miljenović je usporeni snimak za ovog. Ukratko, fizički totalno nezreo, košarkaški totalno zajeban. Samo da se ne uobrazi ako čita sve ovo.Moram da pohvalim Radičevića još jednom, prevodio je zadnjih 15min loptu i organizovao, Đorđević se poprilično umorio, vijajući rezultat. Vojvodina je u jednom momentu vodila i sa 11 razlike a bili su jako raspoloženi danas.
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.375
Reaction score
3.922
Локација
NBG
Poluvreme 45-31

7 lopti smo presekli, hemofarm je potpuno pogubljen

dobri Djordjevic Majic i Marinkovic
 

Pekarski

Grobarčina
Учлањен(а)
10.04.2010
Порука
9.376
Reaction score
1.445
Локација
Na najvišem nivou
Hvala Stoxan

TITULA,TITULA :celebrate

81-65 Šest igrača dalo koševe za nas, svi dvocifreni.
 
Последња измена:

Паки

Еx to sam ja
Учлањен(а)
23.06.2009
Порука
4.631
Reaction score
372
Локација
Beograd,hala Pionir sektor A2
Još minut do kraja ali je potpuno jasno da su momci osvojili titulu!Nabiti ovako ekipu koja ima 5 igrača koja igraju seniorsku košarku,od toga su trojica veoma bitni igrači i za seniorski tim Hemofarma, je veliki uspeh.Od naših igrača iskustva u seniorskoj košarci ima samo Marinković koji je odigrao par minuta prošle sezone u dresu pokojne nam komšinice.Svaka čast momci:clap

etNikola70:
Nisam igrao protiv Radičevića.Igrao sam sa Bojićm i Reljićem a igrao sam i protiv Cveleta i Miljenovića još kad smo bili baš klinci,6. ili 7. razred dok je još igrao u Vračaru.I još smo igrali na istoj poziciji i suvišno je reći da me je razbio:D.
 
Top