Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

NISMO ISTI!

Статус
Затворена за писање одговора.

Peca

Grobarčina
Учлањен(а)
21.04.2009
Порука
3.415
Reaction score
3.361
Локација
Krcunija
Погледајте, молим вас, коментаре на овај видео са гуслама, са вести коју је поставио ЈеНеА.

99% лимених мусаваца свршава на овај дебилизам и трипује да тиме "чува српску традицију". Значи, врх брате. На шта ли ће тек бити спремни када буде дошао плеј-оф? Дерби у фудбалу?

Њихова искривљена перцепција српског националаног бића (или остатака истог) је истовремено и за исмевање и за жаљење.

Гусле, свињске ноге, национални фолкрол против тима у коме играју Срби и Порториканци? :prekrsti

Мада рече Легенда да нису они криви, дошао човек из Либије па бацао папке :buhaha
 

showtime.pekka

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
1.377
Reaction score
1.128
Ne možemo i nikada nećemo biti isti...

Kod nas status legende može da ima neko ko to zaista zaslužuje. Legende kod nas nisu mafijaši, politički preletači, udarne pesnice vladajućih stranaka, udbaši i njihovi naslednici.

Ako imamo nekog ko bi odgovarao tom opisu (čak ni najgori primer(c)i iz našeg fudbalskog kluba nemaju sve epitete iz prethodnog opisa!) u okviru uprave fudbalskog kluba, mi se ne libimo da ih kritikujemo, ismejavamo, prozivamo, a često i da se samo zgrožavamo, šokirani njihovom glupošću (Đura udara mikrofon na konferenciji) i neznanjem. Pomenuti Đura za mene će uvek biti sinonim za lopovluk i mutavost. Ovi novi SNS-ovi kadrovi (pogotovo onaj Vazura, poznatiji kao Vezara, Antićev pulen i Selakovićev drug) nikada neće imati moje poštovanje ili naklonost. Baš naprotiv.

Kod njih je to malo drugačije, jer sa one strane grada (a ne brda) najbitnija stvar je srušiti KK Partizan svim (ne)dozvoljenim sredstvima, kako finansijski, tako i kombinacijom nekih političkih i mafijaških sredstava. Zašto? Vrlo je jednostavno. Sa terena su poslati u zamrzivač, a sada pokušavaju pred svima da prikažu ovaj mutantski klub kao „genijalnost projekta spasa“ ili kako su ga već krstili. Malo se doda novinarske patetike (kao primer pogledati naslovnu štampanog Žurnala od pre par dana – nešto u stilu „Noć tuge, ponosa i nade“ ili slično) i opštenarodnog folklora u vidu ovog što gusla i eto ti paklene atmosfere, eto ti 4,5 dana bombardovanja pred utakmicu samo tom temom... Zna se da treba prodati novine, a poznato je ko je većina i ko će to kupovati.

Kao što je već napomenuto, oni znaju da postoji smrznuta Zvezda, ali su spremni da podrže Čovićev privatni klub po svaku cenu i uz korišćenje jako loše skovanih fraza „Država je vama pomagala 15 godina, a sada je red na nas“, iako ne znaju ko su to oni, tj. ne ide im od ruke da objasne, jer ne treba biti pravnik da bi se shvatilo da su 2 kluba samo promenila imena. Ne umeju ni da objasne koje su to zasluge i rezultati na osnovu kojih bi trebalo da se država postavi jednako prema njima. Ne umeju ni da objasne šta će državna preduzeća u privatnom klubu.

I tu je glavna razlika. Ja nikada ne bih navijao za neki klub koji je odlučio da se zove Partizan Beograd. To ne bi bio moj klub. Ne bih ga tako doživljavao. Ne bih ga pratio, a tek ne bih ulagao svoje vreme na takav veštački projekat samo da bih video kako se neki drug klub ruši sa trona. Nezamislivo.

Summa summarum, ponosan sam što sam navijač Partizana, jedne od retkih pozitivnih pojava u Srbiji. Dokle god je pravih ljubitelja košarke, koji su uz svoj klub kad je (bilo) najteže, iz ljubavi, inata i ponosa – mi ćemo biti Partizan, košarkaška institucija sa ovih prostora.

I to niko ne može da nam oduzme.
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Ne možemo i nikada nećemo biti isti...
Nikako...

Mi gradski klub, Humska 1, 11000 Beograd...a oni?



Poštanski broj je čist falsifikat - nema takve ulice u gradu (sa pošt. brojem 11000)!!! :D
Ali zato ima in suburb of Zeleznik (11250)! :D

Srećna vam ulica "8. mart" sa kojom se graničite, pičke ciganske! :D
Inače, apropo onog "Libijca koji je ubacio svinjske papke": LIBIJAAAA, Pakistaaaaannn, tamo romi ovde samo Partizaaaannn... :D
 

brankobg

Grobarčina
Учлањен(а)
02.05.2008
Порука
1.224
Reaction score
1.534
Ova karta je direkt u cigansku bolesnu glavudzu... Nema dalje...
 

VJ@NS

Grobarčina
Учлањен(а)
06.11.2007
Порука
4.107
Reaction score
1.486
Локација
Topèidera lepša strana
Ono kad bi hteo nešto da izustiš, ali znaš da je samo obično gubljenje vremena. Nema tu više ni prezira, sažaljenje je to. Zaista treba biti niži oblik života da bi se pronašao u ovakvom jednom primitivnom tripu.
 

4. октобар

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2009
Порука
1.603
Reaction score
113
@ JeNeA Сваки пут када мали мусавац изговори Маракана, уместо, стадион Црвене звезде или Рајко Митић (др. Звездан), он је у комплексу ниже вредности. Па на шта би личило када би један Партизановац стадион Партизана, уместо Храм или ЈНА наш стадион назвао Бернабеу или Бомбоњера? Класична сељана рекло би се. Тако да Маракана, кућо.
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Nikako...

Mi gradski klub, Humska 1, 11000 Beograd...a oni?



Poštanski broj je čist falsifikat - nema takve ulice u gradu (sa pošt. brojem 11000)!!! :D
Ali zato ima in suburb of Zeleznik (11250)! :D

Srećna vam ulica "8. mart" sa kojom se graničite, pičke ciganske! :D
Inače, apropo onog "Libijca koji je ubacio svinjske papke": LIBIJAAAA, Pakistaaaaannn, tamo romi ovde samo Partizaaaannn... :D



Opet si ih provalio, ali da te pitam, odakle tebi ulaznica za njihovu utakmicu :D
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.928
Reaction score
26.752
Da nije od Nevena?:D
 

monSi

Grobarčina
Учлањен(а)
02.07.2014
Порука
2.187
Reaction score
2.825
Локација
Где год ОН да игра!!!
Čitam ove postove i uživam! Koliko sam srećan i ponosan na sve nas zajedno, sa našim Partizanom. Ovi doveli guslara (Filip Višnjić se prevrće u grobu :prekrsti) da kao nekoga nešto uvrede! Koga, čime? Ovo od pre neko veče iz Arene je bilo silovanje sporta, košarke i zdravog razuma. Kakvi su jadni i bedni, meni ih je žao! Kao, svi su listom do jednog okoreli nacionalisti i patriote!

Kada bi bilo frka i stani-pani, svi bi s bojnog polja pobegli glavom bez obzira! Pa oni bi prodali veru za večeru! Kao što i jesu, prodali su dušu djavolu (Ćokiju legendi). Navijaju za tudji klub koji je promenio ime! Zbog čega? Pa samo zbog toga da bi doživeli (kako su se nadali) svrgavanje Partizana sa trona! Gde je tu tradicionalno srpsko viteštvo i junaštvo kojim se diče? E moji cigani, proći će ova halabuka, otići će vam ova Vlast! Pa šta ćete onda?

Hvala ti Gospode Bože dragi što si mi podario mozak da trezveno razmišljam njime! A takodje hvala mom ocu koji me je usmerio na onu pravu stranu brda. :respect


Jedan moj ortak voli da kaže da je Jug uvek bio poseban u odnosu na ostale zato što na jednoj tribini možeš da vidiš i zastavu na kojoj je keltski krst i zastavu Jamajke, mesto gde ima i Srba i Jugoslovena i komunista i monarhista i anarhista i nacista i nacionalista i internacionalista.

Zapamtite šta vam kažem! Još dugo oni videti titule neće, sa ovim ili onim klubom! Neće sve dok su onakvi kakvi jesu, a dok smo mi ovakvi kakvi jesmo!

Živeli braćo Grobari! :napred Partizan
 

Bajchela

Grobar
Учлањен(а)
30.03.2008
Порука
593
Reaction score
137
Ne mogu da ne napisem ovde.
Pre utakmice sa galat. odem kod druga (cigan) da blejimo i upalimo tv kad tamo na Studio B Covic prica o toj utakmici u trenutnom stanju lige.

Napominje kako liga nije slabija vec jaca nego prosle godine gde spominje kako Cedevita , Zadar, Cibona i Metalac imaju jace timove. Reko ajde proce mu i onda spomene pa i Partizan ima jaci tim nego prosle godine.

Gledam dva druga cigana oni mene gledaju, u trenutku su poceli i da se smeju sta prica taj covek, koliko gluposti vezane za tu utakmicu sa turcima.
 
Учлањен(а)
02.04.2010
Порука
585
Reaction score
122
Znaju oni dobro ko je ko. Evo članka iz ciganske revije (str. 22) gde JASNO piše šta ta saradnja nije a šta jeste, i ko je kome tu šta dao, i dva budžeta:
2015-01-18140041.jpg

A znamo i mi ko su oni. Ono najvažnije što treba znati je da obraza nemaju. Tako posle ovoga u daljem tekstu najnormalnije pričaju o FMPu kao o članu SDCZ, o povratku navijača itd... Kao što i uprkos ovim brojkama
Uprava koja je vodila klub obezbedila je neverovatne prihode od sponzora kada je košarka u pitanju. U periodu od 2004 – 2008. godine samo od sponzora obezbedili smo 15.861.940 evra, a prvih godinu i po dana još oko 4 miliona što iznosi skoro 20 miliona evra. Šta je trebalo još kao uprava da uradimo? Treneri su bili Zmago Sagadin, Dragan Šakota, Aleksandar Trifunović i Stevan Karadžić. Dovođeni su Igor Rakočević, Skuni Pen, Obina Ekezie, Milan Gurović, Omar Kuk, Lorens Roberts, Pero Antić, Petar Popović – sve sami igrači evropskog kvaliteta koji su napravili sjajne karijere. Da li je uprava trebalo da daje koševe? Zvezda je u Pioniru tukla Real Madrid, a u Tel Avivu Makabi. A i prvi smo od svih srpskih klubova dobili Cibonu u Zagrebu.
takođe za njihov ciganski sajt Tenkre u intervjuu tvrdi kako oni nisu ni tada bili državni projekat, a lažni prestolonaslednik, iliti Grof od Transparencije, priča o nekim budžetima i većim ulaganjima u KKP nego u tu rupu bez dna! (jedno prosto pitanje samo - kako je moguće da taj klub konstantno pravi ogromne dugove, da pored tolikih sušnih godina bez ikakvih rezultata, oni od ove države dobijaju zeleno svetlo za isisavanje državnog budžeta i pravljenje višemilionskih dugova uprkos ovakvim donacijama "samo od sponzora" + ko zna koliko još ispod ruke) Prvo im je Đinđić omogućio "rešavanje" duga, koji je njihovom megalomanijom doveo taj klub pred gašenje, pa su na to stigli milionski budžeti. Kad su i to proćerdali i napravili nove milionske dugove, nova vlast ih takođe "rešava". Između ostalog i tako što tim pravnim vratolomijama koje JeNeA pominje dug prema "poverenicima" svodi na neku smešnost. Npr. Malini duguju valjda 40000EUR, od kojih će dobiti negde dve, negde o kukovom letu. U međuvremenu ti pravdoljubivi navijači tog kluba koji bojkotuju svoj klub u takmičenju u koje su takođe svojim vezama ugurali sve nas iz Srbije, zaboravljaju svoj klub i ovaj sa "pozajmljenim imenom" bodre iz sve snage! Prvo, veze nemaju zašto su bojkotovali svoj klub (naravno jedna jedina istina je zato što veze nisu imali s košarkom nikada, jer kad god su se ponadali da mogu do titule, bili su u Pioniru!), a onda kao pušteni s lanca, prelaze da navijaju za tuđi klub, samo zato što im je obećano da će Partizan biti ispod njih. Kada im to kažete, reći će naravno: Vidiš grb i ime šta piše! Mi to bodrimo! Kada im kažeš: Zar nije Zvezda život a drugo su sitnice, oni kažu daj ko se još na to pali... Kad im kažeš da su probni balon za neosotno odvajanje Kosmeta, jer kako su oni prihvatili mutanta na mesto tog svog kluba sa tom svojom istorijom, tako će neosetno prihvatiti i okraćenu Srbiju, oni kažu - ma daj, Kosmet je već izgubljen... Obraza BEZ! Da su ikada imali obraza uradili bi ovako kao Rumuni:

Zajebao nas je bivši predsednik kluba, koji je ušao u dugove (10 miliona evra) i napustio klub, ali i novoizabrani gradonačelnik, koji u svojoj infantilnoj nadmenosti nije hteo da posluša savete navijača. Napravio je novi frankenštajn klub, ACS Poli Timișoara, u drugoj ligi (ne postoji drugi tim u drugoj ligi sa ovim imenom), kojeg podržavaju samo indijanci. Jedini časni put, posle silnih obmana i sentimentalnih ucenjivanja, bio je povratak amaterskim korenima. Jednostavno, vodimo borbu za očuvanje identiteta. Nažalost, na pomolu je veliki raskol između simpatizera bivšeg kluba, pošto navijači podržavaju ASU Politehniku u petoj ligi, dok su obični ljudi u gradu pasivni i postoji mogućnost da u slučaju dobrih rezultatan prigrle Frankenštajna...znate i sami kako to ide sa neukom masom. Ako neko hoće može da lajkuje našu stranicu na Fejsbuku:

http://www.facebook.com/sspolitimisoara?ref=ts

...

Petoligaški klub pripada Politehničkom institutu, ustanovi koja je osnovala prvobitni klub 1921. Sa pravne tačke gledišta, nismo nastavljači starog kluba, koji je ugašem zbog neplaćenih dugova. Jednostavno, ovo je jedina časna stvar koju smo mogli da uradimo. Ili u suprotnom - da nestanemo.
Praktično, vratili smo se korenima, iako nemamo pravnu osnovu. No, za ljubav prema klubu i ideji nisu potrebni papiri.

Međutim, kao što rekoh, tu obraza nema. I džaba naše radovanje kad oni propadnu. Takvi bezlični i bezobrazni, oni pronađoše način da neki drugi klub "vole više od života". To zlo ne možeš uništiti. Ko je gledao onaj film Fallen sa Denzelom, zna o čemu pričam, ono kao o njima da je snimano! Samo što bi umesto Stonsa išla ova pesma kao lajtmotiv:
Dobro znaj da uvek tu sam ja
dobro znaj da neću nikada
da te ostavim, dok se ne pojavi
neka druga sličnog imena!

Zvezdo, znaj, da ludo volim te
iako si sada efempe
nismo Džajića više armija
sad je glavni Čović legenda

Jednog dana, kada prođe sve
kada krepaš i k'o efempe,
neću plakati, tvoja je navika
da se vratiš kao utvara

I te noći kad te sahrane
rakijom ću grob da zalijem
na novoj adresi da bi iznikla,
neka nova Zvezda Crvena
jer na svetu tom još je klubova
što bi da su Zvezda Crvena
 

RotoShack

Grobarčina
Учлањен(а)
02.12.2012
Порука
6.239
Reaction score
2.807
Sve je to meni jasno, ali NIKAKO nije kako ti ljudi kojima duguju tolike milione sve to nijemo posmatraju. JEDINO sto mi pada na pamet je kes koji su mozda dobili, tj. sto bi se reklo, na ruke. Da tebi klub ovoliko duguje valjda bi trazio svoje pare a ne pristao na 2,5% koje ces dobiti u naredne tri godine...
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.441
Reaction score
40.950
Локација
Žrnov
Moje misljenje je da su taj UPPR koji je napravljen u ovdasnjem zakonodavstvu ne pije vodu van granica ....

Pretpostavljam da ljudi kojima duguju cute dok ne istekne taj period fransize da ne bi sebi bedu navlacili na vrat, a da ce kada bude izvesno da im nece isplatiti dug u celosti, presaviti tabak i poslati ih na neki medjunarodni sud.

U uredjenim zemljama su privatna svojina i ugovor ZAKON, a ne sto bi Marsal rekao "necemo se valjda drzati zakona kao pijan plota"

Samo sto ce to tada biti originalna ciganka i Covica ce boleti uvo....

Naravno, postoji i mogucnost da su neki/svi pristali na takav aranzman...
 

WebGazda

Solar Warden
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
17.308
Reaction score
1.012
Ne vidim šta je tu čudno, pa to je slika i prilika danasnjih cigana! Tek da ih vidite ovde po kafanama i zabavama šta rade, uz bosansku melodiju. Stomak mi se okrene!

Dovoljno je pročitati njigove komentare u vezi jučerašnjeg video snimka (Grupa JNA) kojeg su objavili svi mediji i da vam bude jasno s kim imate posla.

Normalni su pozdravili taj video, a pogotovo što je Vujošević znao i da se našali na sopstveni račun, ali gnjidama iz podbanjičkog kolektora kompleks, koji je nabijan decenijama, ni tada nije dozvolio da priznaju da je video genijalno odrađen.

Uvek su imali seoski mentalitet i uvek će ga imati!
 

PARTIZAN

Partizan
Учлањен(а)
04.05.2009
Порука
11.900
Reaction score
315
Šabanizam i džiberizam par ekselans = većinska (ciganska) Srbija
Nema takvih šabana nigde više na ovoj planeti. S kim mi vazduh delimo, sunce ti jebem...:pop :banghead :eek:
Kese sa urinom, pljuvanje, drmanje koševa, gađanje loptama ali i bakljama i topovskim udaarima, protivpožarni aparati, svinjski papci, gusle...Kakav beskrajan spisak jbt... :pop
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.441
Reaction score
40.950
Локација
Žrnov
Dobro znaj da uvek tu sam ja
dobro znaj da neću nikada
da te ostavim, dok se ne pojavi
neka druga sličnog imena!

Zvezdo, znaj, da ludo volim te
iako si sada efempe
nismo Džajića više armija
sad je glavni Čović legenda

Jednog dana, kada prođe sve
kada krepaš i k'o efempe,
neću plakati, tvoja je navika
da se vratiš kao utvara

I te noći kad te sahrane
rakijom ću grob da zalijem
na novoj adresi da bi iznikla,
neka nova Zvezda Crvena
jer na svetu tom još je klubova
što bi da su Zvezda Crvena

E samo da ti kazem prvo da sam se iskidala od smeha, a drugo da sam ukrala i pocela da sirim po drustvenim mrezama ovu tvoju pesmu.

Inace bi vrhunski bilo da ovo neko otpeva :buhaha
 
Учлањен(а)
02.04.2010
Порука
585
Reaction score
122
Фала, фала жене! Само крадите...
Можда и буде отпевано, видећемо. Отпевушиће се вероватно за следећи снимчић (ово што сам и написао горе у коментару), ако ме не буде мрзело да га правим. Углавном, откако је зет синоћ прочитао и распевао се из свег гласа, и мени ушло у уши па певушим данас цео дан...
 

PROFESOR

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
4.627
Reaction score
2.109
Имајући на уму све оно што свакодневно можемо да видимо, чујемо и доживимо, испада да је и само име ове теме својеврсни плеоназам, јер је разлика толика и таква да је сувишно и потенцирати како она постоји.
Да све буде горе по ту популацију, разлика се више и не очитава у некаквом ривалитету, неком спортском или шмекерском надметању, већ у деформитету, изопачености и шизофрености који су постали образац понашања и синоним за тај у сваком погледу деформисан и изопачен квазиклуб.
Тај турбо-шабанизам у коме су помешане бабе и жабе, црвено и црно, стварне лажи и лажна стварност "успешно" је вишак комплекса и мањак резултата надоместио мањком разума и вишком опсена, где главни опсенар суспендује сваку врсту здравог расуђивања, критичке свести и поимања стварности, стварајући карикатуралну синергију лажног клуба, лажне легенде, лажних навијача и најзад и лажних мотива и циљева.
Као што је прошлогодишње учешће у еврокупу имало смисао тек у бедном настојању да се достигне рекорд Партизанових навијача, тако је и овогодишње потуцање по Евролиги, обележено потребом да се успостави осећај некакве непобедивости и супериорности у дуелу са озбиљним европским клубовима, па тако уместо пораза могуће је тек да "звездини студенти дозволе Макабију да узме победу" или да евентуално "сагоре у паклу Арене", а екипу не чине тренер и играчи са својим именом и презименом, већ специјалиста за шпанску кошарку, Боби -МВП-следеће сезоне ће у НБА, Х-фактор, Вилијамс-најбољи - и кад не игра најбоље, распомамљени Ђенка и сличне креатуре, док са трибина у епском заносу гусларских струна сагоревају делије из Либије наоружане свињским ногицама.
И докле тако?!
Па све док буде удуваван ваздух у тај мехур од сапунице, трајаће и сама сапуница саткана од легендиних мантри, државних пара и медијских дупеувлачења.
А када мехур пукне, а пући свакако мора, неће остати ништа сем штете коју су направили, оставиће ову шарену лажу којом су били забављени и као да се ништа није догодило, читав рој скакаваца преселиће се на неко друго поље како би га по навици обрстили.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top