Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Odbojkaški klub Partizan

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
SENIORI – II BVA KUP 2009. – FINALNI TURNIR
bva1.jpg

Odbojkaši Partizana igraće protiv Fenerbahčea u polufinalu II BVA Kupa 2009, u Solunu, u subotu, 26. septembra od 18,30 časova po našem vremenu, odlučeno je danas žrebom u prostorijama Sekretarijata Balkanske odbojkaške asocijacije, u Solunu. U prvom polufinalu, od 15,30 časova po našem vremenu, igraće domaćin Finalnog turnira, Aris iz Soluna i Napredak iz Odžaka. Organizatori su saopštili da su sve ulaznice za Finalni turnir II BVA Kupa 2009. rasprodate, pa će oba dana takmičenja dvorana Vasilika u Solunu biti ispunjena do poslednjeg mesta.




SENIORI – II BVA KUP 2009. – FINALNI TURNIR – SOLUN, GRČKA (26. I 27. SEPTEBMAR) – RASPORED UTAKMICA:


SUBOTA, 26. SEPTEMBAR – POLUFINALE:

PARTIZAN – FENERBAHČE ISTANBUL 19,30 ČASOVA PO LOKALNOM, ODNOSNO 18,30 ČASOVA PO NAŠEM VREMENU.

ARIS SOLUN – NAPREDAK ODŽAK 16,30 (15,30)


NEDELJA, 27. SEPTEMBAR:

FINALE: 19,00 (18,00)

MEČ ZA TREĆE MESTO: 16,00 (15,00)

(Извор:Одбојкашки савез Србије)
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
SENIORI – II BVA KUP 2009. – FINALNI TURNIR – SOLUN, GRČKA (26. I 27. SEPTEBMAR) – REZULTATI I RASPORED UTAKMICA:

SUBOTA, 26. SEPTEMBAR – POLUFINALE:




PARTIZAN – FENERBAHČE ISTANBUL 1:3 (27:25, 27:29, 22:25, 13:25)

Odbojkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale II BVA Kupa 2009. Fenerbahče je večeras u Solunu, u drugom polufinalu, pobedio Partizan sa 3:1, po setovima 25:27, 29:27, 25:22 i 25:13. Partizan će sutra od 15,00 časova po našem vremenu, u utakmici za treće mesto igrati protiv Napretka iz Odžaka. U finalu, od 18,00 časova, igraće Fenerbahče i domaći Aris, koji je danas u prvom polufinalu savladao Napredak iz Odžaka sa 3:0, po setovima 25:16, 25:17 i 25:20.

(Извор:Одбојкашки савез Србије)
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
PARTIZAN TREĆI

Odbojkaši Partizana zauzeli su treće mesto na Finalnom turniru II BVA Kupa 2009. u Solunu. Partizan je danas, u utakmici za treće mesto, savladao Napredak iz Odžaka sa 3:0, po setovima 25:17, 25:19 i 25:16. U finalu, od 18,00 časova, igraće Aris i Fenerbahče.

www.ossrb.org
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
Partizan želi dobar start

Partizan
će utakmicom protiv Spartaka iz Ljiga početi novu sezonu u Viner štediše Super ligi i ujedno zatvoriti prvo kolo prvenstva Srbije za odbojkaše. Crno-beli su, ako se gledaju rezultati u pripremnom periodu apsolutni favoriti u duelu protiv debitanta u eliti, ali se treneri uvek pribojavaju prvog duela u novoj sezoni.

Doduše, crno-beli su već igrali takmičarske mečeve, učestvovali su u Balkanskom Kupu, u kome su osvojili treće mesto. Igre na ovom regionalnom takmičenju su bile sasvim zadovoljavajuće, a u međuvremenu Partizan se i žestoko pojačao dvojicom iskusnih primača servisa (Ivan Steljić i Aleksandar Mitrović). Premijeru pred domaćom publikom ekipa Milana Žarkovića će imati u nedelju (19,30 časova) protiv ekipe iz Ljiga.

Prva utakmica je svakako nepoznanica, bez obzira na to što smo dosta posla uradili u pripremnom periodu. Ne treba zaboraviti da je Partizan nova ekipa, koja je imala uspešno učešće na Balkanskom Kupu, kao i u seriji probnih utakmica. To nas svakako obavezuje na još veću ozbiljnost i na jedan maksimalni pristup protiv novajlije u Super ligi. Spartak ima veliku srpskoligašku tradiciju i sigurno ima aspiracije da napravi značajnije učešće u ovogodišnjem prvenstvu i da što duže ostane u Super ligi – rekao je Milan Žarković, trener Partizana.

Iako će Spartak debitovati u Super ligi utakmicom protiv Partizana, jedinog tima koji nikad nije ispao iz elitnog karavana, Milan Žarković nije štedeo komplimente na račun prvog rivala.
Spartak zaslužuje respekt, ne samo zbog toga što u njemu igraju i dva naša prošlogodišnja prvotimca, Kostić i bivši kapiten Nićiforović, već i zato što su doveli dosta pojačanja. U svojim redovima imaju i dva svetska prvaka, jednog mladog i perspektivnog trenera i čitavu plejadu mladića koji imaju svetlu odbojkašku budućnost.

Partizan će biti lišen usluga juniorskog reprezentativca Nikole Mijailovića, koji je pružao odlične partije u tandemu sa Vladanom Đorđevićem na poziciji primača servisa u Balkanskom Kupu.
Ne treba zaboraviti da smo sve naše rezultate u pripremama ostvarili sa primačkom dijagonalom Đorđević-Mijailović. Mladi Mijailović je sticajem okolnosti na zdravstvenoj poštedi i to predstavlja svakako hendikep i za Partizan, ali i za njega.

Zanimljiv je i podatak da će Partizan prva četiri prvenstvena meča odigrati u „Šumicama“! U prva dva kola crno-beli su domaćini, najpre Spartaku iz Ljiga, potom i NIS Vojvodini. Žreb je hteo da se u trećem kolu sastanu večiti rivali, a formalni domaćin će biti Crvena zvezda, dok u četvrtoj rundi Partizan čeka Smederevo. Tek za nešto manje od mesec dana crno-beli će gostovati, i to Ribnici u Kraljevu.

Povratak Steljića, dolazi i Aleksandar Mitrović

Partizan je, pomalo nenadano, dobio dva ekstra pojačanja za narednu sezonu. Najpre je vraćen Ivan Steljić, koji će i treću sezonu uzastopno nositi crno-beli dres.
Nekadašnji reprezentativac i igrač Partizana Aleksandar Mitrović, će takođe ponovo igrati za tim u kome je stekao igračku afirmaciju. Doduše, on neće biti licenciran za prvo kolo, ali će već od narednog vikenda i duela protiv Vojvodine biti na raspolaganju treneru Žarkoviću.

Ipak, raduje nas da nam se ponovo priključio jedan od najboljih igrača Partizana prošlogodišnjeg prvenstva Ivan Steljić, koji se vratio iz Irana i koji će nam mnogo značiti. Za sve nas je veoma pohvalna stvar da se deca Partizana, koja su doživela ovde afirmaciju, vraćaju u tim. Posle dugo godina Mitrović će ponovo biti u crno-belom dresu zajedno sa Vladanom Đorđevićem. Imao je Mitrović neugodnu povredu kolena, ali je sad na putu oporavka – rekao je Žarković.

Crno-beli sad imaju argumente

Pre nekoliko nedelja mnogi odbojkaški stručnjaci su crno-bele ubrajali u red ekipa koje bi mogle da budu jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone. Uz poslednja dva pojačanja, Partizan sada mnogi vide i kao kandidata za trofeje. Inače, crno-beli imaju deset titula, ali poslednja je osvojena 1991. godine.

Partizan je svih ovih godina bio kandidat za trofeje, sa manje ili više argumenata. Istina je da ove godine imamo jedno vanserijsko pojačanje na poziciji dizača, povratnika u odbojkaški svet, Žarka Kisića, koji zajedno sa Partizanom želi da postigne rezultat koji će biti zapažen. Tu su dvojica bivših olimpijaca Mitrović i Đorđević, Univerzitetski reprezentativac Atanasijević, nekoliko igrača iz kadetske i juniorske selekcije. Kisić bi mogao da zakuca i na vrata nacionalnih selekcija – istakao je Žarković.​

www.wienerliga.org
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
Partizan – Spartak (Ljig) 3:1 (25:11, 22:25, 25:22, 25:23)

PARTIZAN
: Minić, Kisić, F. Samardžić, Steljić, M. Samardžić, Đorđević, Bulatović, Bubnjević, Atanasijević, Ilić (libero), Žarković, Medenica. Trener: Milan Žarković.

Partizan je pobedom protiv debitanta u Super ligi Spartaka otvorio novu sezonu. Crno-beli su opravdali ulogu favorita, ali su do trijumfa protiv borbene i silno motivisane ekipe iz Ljiga došli posle velike borbe. I da su gosti osvojili bar bod, a bili su veoma blizu, ne bi bilo nezasluženo.
Prvi set je apsolutno protekao u znaku Partizana. Stegnute su noge bile igračima Spartaka, koji u ovom periodu nisu imali dovoljno vere u svoje mogućnosti. Prijem servisa i realizacija napada ekipe Milivoja Radisavljevića bila je daleko ispod superligaškog nivoa, ali su i crno-beli igrali prilično dobro u ovom periodu.

Osim početnog vođstva gostiju (2:0), sve ostalo je bilo na strani Partizana. As Atanasijevića, potom dva vezana poena novajlije u crno-belom Minića, doneli su prednost domaćima (11:6), a razlika se do kraja ovog seta samo povećavala do rekordnih 25:11. O igri Ljižana u ovoms etu najbolje govori podatak da su više poena osvojili na greške rivala, kojih je bilo šest, nego što su sami zaradili.

Sasvim drugačija slika viđena je do kraja meča. Doduše, Partizan je odlično počeo i drgi set, na prvom obaveznom predahu je imao četiri poena viška (8:4). Činilo se u tim trenucima da će crno-beli vrlo brzo završiti posao, ali se gosti nisu predavali. Uz podršku svojih navijača, koji su u velikom broju ispunili „Šumice“, Ljižani su se vratili u meč, a ekipu je sa nekoliko odličnih poena pokrenuo kadetski reprezentativac Milan Perić.

Spartak je izjednačio već polovinom seta (13:13), a do prve prednosti stigao je asom bivšeg igrača Partizana Ivana Kostića (18:17). U završnici seta je proradio i blok novajlija u Ligi, pa su gosti do tri vezane set lopte stigli upravo poenima iz ovog elementa igre. Drugu priliku za izjednačenje iskoristio je upravo Kostić „kuvanjem“ – 25:22.

U trećem setu Partizan je do prednosti došao posle serije dobrih servisa Žarka Kisića (12
:8, a kad je Steljić blokom doneo pet poena viška (17:12), činilo se da neće biti problema za crno-bele. Ipak, uspeo je Spartak da pripreti, pa je posle asa još jednog bivšeg igrača Partizana Nemanje Nićiforovića stigao na samo dva poena zaostatka (23:21). Ipak, za preokret je bilo kasno, dileme u ovom periodu rešio je Minić – 25:22. U ovom periodu Partizan nije imao ni jednu grešku u napadu.

Prava drama viđena je u četvrtom setu. Dugo su rivali bili izjednačeni, sve do 18:18 nijedan od timova nije uspevao da napravi osetniju razliku. Partizan je tada, uz blok Atanasijevića i dva vezana asa Kisića pobegao na 22:18, ali ni tada nije bilo gotovo. Malo je nedostajalo da Stefan Ilić postane junak meča. Vezao je srednjak Spartaka tri bloka i doneo izjednačenje svom timu (23:23). Ipak, kad je bilo najpotrebnije presudilo je iskustvo crno-belih. Steljić je doneo prvu meč loptu, koju je Partizan odmah iskoristio posle greške Poznića – 25:23, za prva tri boda u ovoj sezoni.

Zanimljivo, i u trećem uzastopnom okršaju istih rivala, računajući dva prošlosezonska meča u Kupu Srbije, Partizan je ponovo slavio sa 3:1. Ljižani su skupo prodali kožu u „Šumicama“, u meču koji je obeležila vrlo dobra poseta, uglavnom zahvaljujući simpatizerima Spartaka. Crno-beli ne mogu da budu zadovoljni igrom, ali je za ekipu Milana Žarkovića najbitnije da su rezultatski dobro krenuli, pred derbi meč protiv NIS Vojvodine u četvrtak.
www.wienerliga.org
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
TV derbi: Partizan - NIS Vojvodina

Derbi meč drugog kola Viner štediše Super lige biće odigran danas (18,00 časova, RTS 2) u dvorani „Šumice“, u kojoj će se sastati posle prvog kola dve prvoplasirane ekipe, Partizan i NIS Vojvodina. Mnogi su baš ova dva tima, uz Crvenu zvezdu i Radnički, svrstali u najuži krug favorita za osvajanje titule, pa je sigurno da će publika koja bude došla u beogradski hram odbojke, ali i ona kraj malih ekrana, imati prilike da uživa u čarima odbojke.
Oba tima su u prvom kolu ostvarila pobede na domaćem terenu. Novosađani su bili ubedljivi protiv Mladog radnika, dok se Partizan namučio sa Spartakom iz Ljiga, ali je takođe uspeo da osvoji sva tri boda. Oba tima su dobro popunjena na svim pozicijama. Na mestu dizača za Milana Žarkovića prvi izbor je nekadašnji igrač Novosađana Žarko Kisić, dok Nikola Salatić u svojim redovima ima seniorskog reprezentativca Srbije Luku Čubrila. Na mestu korektora kod crno-belih je kadetski prvak sveta, ali i juniorski i univerzitetski reprezentativac naše zemlje Aleksandar Atanasijević, a u Vojvodini tu ulogu obavlja član najbolje crnogorske selekcije Petar Čurović.

Partizan se silno pojačao na mestu prijema servisa, vratio je nekadašnje reprezentativce Aleksandra Mitrovića i Vladana Đorđevića, koji su igračku afirmaciju stekli baš u crno-belom dresu, a sada već imaju i zavidno intrenacionalno iskustvo. Tu je i Ivan Steljić, koji će i treću sezonu uzastopno biti u Partizanu, dok je Nikola Mijailović zbog zdravstvenih problema van stroja.

Vojvodina nema toliko iskusne igrače na ovoj poziciji, a problem bi mogla da bude i povreda Miloša Vemića, koji još uvek nije potpuno spreman i pitanje je koliko će večeras moći da pomogne svojim drugovima. Ipak, u prvom kolu su novajlija Marko ivović i mladi Aleksandar Veselinović sjajno odradili posao protiv Mladog radnika.

Partizan je pre nekoliko dana doveo, ili bolje rečeno vratio još jednog igrača, Petra Turanjanina, čime je upotpunio konkurenciju na mestu srednjaka. Pored njega tu su novajlila Aleksandar Minić i sada već starosedelac Marko Samardžić. Prvi izbor Novosađana je reprezentativac Borislav Petrović, drugi za sada Danilo Mirosavljević, zbog povrede iskusnog Gabrijela Radića.
I Ivan Ilić i Goran Škundrić već nekoliko sezona igraju u ovim timovima na mestu libera, pa će i od njih mnogo zavisiti u duelu Partizana i NIS Vojvodine.

- Sigurno je naša prednost činjenica da možemo da igramo raznovrsnije od Vojvodine, na iskustvo ako ne krene, ali sposobni smo i da promenimo ritam, ukoliko to bude bilo potrebno. Uvek se takmičim da pobedim, to volim da prenesem i na druge igrače. Biće mi drago da igram protiv Vojvodine, ali ne bih da prognoziram rezultat. Srce na teren, pa šta bude – rekao je Žarko Kisić, dizač Partizana.

Mnogo toga u igri Vojvodine zavisi upravo od Petra Čurovića, levorukog korektora, koji je igrao za Partizan i francuski Sen Brjuk, pre dolaska u Novi Sad.
- Voleo bih da bude 3:0 za nas, ali očekujem pobedu od 3:1. Ipak, lako može da se desi da odigramo i meč u pet setova. Partizan je odlično pokriven na svim pozicijama, pa i nema puno mana. Dobro ih poznajemo, a mislim da smo na sredini jači i da bi blok mogao da nas dovede do uspeha u Šumicama – rekao je Petar Čurović.

Samo šest pobeda Partizana za deset godina

U poslednjih deset godina tradicija je apsolutno u znaku NIS Vojvodine, bez obzira da li se radi o mečevima u SPENS-u ili Šumicama. U obe hale večerašnji rivali su odigrali po 13 mečeva, a Partizan je slavio samo tri puta u Beogradu i isto toliko mečeva su crno-beli rešili u svoju korist u Novom Sadu. Prošle sezone je Vojvodina oba meča dobila na svom terenu, a Partizan se u Šumicama poslednji put radovao 27. januara 2007. godine, kad je slavio sa ubedljivih 3:0.​

www.wienerliga.org
 

Woodchuck

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2009
Порука
2.477
Reaction score
647
Svaka cast na pobedi momcima :) Nije mala stvar Vojvodinu dobiti u odbojci :D
 

file

Grobar
Учлањен(а)
25.06.2007
Порука
225
Reaction score
422
Odlican rezultat.Dobar uvod u novu sezonu!
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
Partizanu derbi i dva boda

PARTIZAN
: Minić 6, Kisić 2, F. Samardžić, Steljić 21, M. Samardžić, Đorđević 18, Turanjanin 4, Bulatović, Atanasijević 22, Ilić (libero), Mitrović, Žarković. Trener: Milan Žarković.​
NIS VOJVODINA: Škundrić (libero), Veselinović 1, Basta, Petrović 10, Mirosavljević 4, Vemić 15, Ivović 19, Radić 1, Škrbić, Čurović 21, Čubrilo 7, Jovović. Trener: Nikola Salatić.

U derbi meču drugog kola, posle velike borbe i nešti više od dva sata igre, Partizan je slavio protiv NIS Vojvodine. Meč je opravdao očekivanja, a na kraju se se radovali crno-beli, iako je vrlo lako ishod ovog duela mogao da bude sasvim drugačiji. Novosađani su ipak mnogo više grešili i to ih je koštalo trijumfa, dok je Partizan izdržao pritisak u četvrtom setu, kad su gosti mogli i do celog plena.
Novosađani su mnogo bolje započeli meč. Već sredinom seta stekli su gosti velikih „plus šest“ na drugom tehničkom tajm-autu (16:10), pre svega zahvaljujući odličnom bloku, servisu, ali i očajnoj igri Partizana koji je do tog perioda samo četiri poena „zaradio“ svojim akcijama. Imala je Vojvodina posle blokova Čubrila i Petrovića i velikih 21:12, pa se činilo se da je set gotov.
Ipak, sjajna serija servisa Minića vratila je crno-bele u život, a unela nesigurnost u redove Novosađana. Prišao je Partizan najpre na četiri poena zaostatka (21:17), a vrlo brzo gosti su imali samo poen više (22:21). Ekipa Nikole Salatića je propustila i dve vezane set lopte, a Partizan je tada stigao do prvog izjednačenja u ovom setu (24:24). Ipak, treću priliku svom timu je doneo Čurović, koji je as poenom i završio ovaj set – 26:24.
Partizan se vratio u igru, bio je ravnopravan rival u većem delu drugog perioda, a ponovo je poene u seriji osvajao posle servisa Minića. Upravo tada su crno-beli i „prelomili“ ovaj set, kad su vezali šest poena i otišli na bezbednih 20:15. Uspela je Vojvodina samo da zapreti u završnici (23:21), ali je Partizan do izjednačenja došao posle napada u ovom setu odličnog Steljića – 25:22. Upravo su primači doneli prevagu crno-belima, i Steljić i Đorđević imali su po šest poena u ovom periodu.
Dugo se „lomio“ rezultat u trećem setu, u kome ni jedan od timova nije imao više od dva poena viška. Partizan je imao minimalnu prednost na drugom obaveznom predahu (16:15), ali je vrlo brzo Vojvodina preokrenula, uz grešku Kisića i blok Mirosavljevića (18:16). Partizan je imao snage da izjednači (19:19), a odmah potom je propustio priliku da povede kad Atanasijević nije iskoristio kontru. Vojvodina je stigla do dve set lopte (24:22), a drugu je iskoristio kapiten Miloš Vemić – 25:23, koji je i rovit bio od velike koristi svom timu.
Sličan tok je imao i četvrti set, ali se Partizan izvukao u završnici. Vojvodina je uglavnom imala blagu prednost, koju je stekla uz tri vezana as poena Ivovića, a držala je sve do 20:18. Tada je Vemić propustio kontru, a crno-beli su se vratili u igru, uz odlične servise. Najpre je as poenom Đorđević doneo izjednačenje (20:20), a nedugo zatim su domaći poveli posle asa Minića i kontre Atanasijevića (23:21). Do izjednačenja je Partizan stigao kad je Steljić u situaciji „jedan na jedan“ blokom zaustavio Čurovića – 25:22.
Domaći su sve vreme imali prednost u taj-breku, ali je i Vojvodina bila u igri. Ipak, manje su grešili u odlučujućem periodu izabranici Milana Žarkovića, bili su koncentrisaniji i zasluženo su došli do trijumfa. Partizan je u uzbudljivoj završnici stigao do prve meč lopte (14:13), koju je spasio Vemić, ali je potom iskoristio drugu, blokom Atanasijevića na odličnom Marku Ivoviću – 16:14.
www.wienerliga.org
 

MladenGPG

Grobarčina
Учлањен(а)
24.04.2008
Порука
2.538
Reaction score
41
Posle onoga preokreta u prvom setu znao sam da ce biti neizvjesno, ali se ni kasnije nisam puno nadao da mozemo do pobjede! Ali mislim da je Vojvodina sama sebe dobila, sa onoliko servis gresaka. Ali i nashi pokazali da ne padaju tako lako. U svakom slucaju ova pobjeda mnogo znaci.
 

medjutim

Banned
Учлањен(а)
18.08.2008
Порука
2.590
Reaction score
88
ok, znaci ove godine jurimo da ponovimo sve ono od prosle, plus titula u odbojci, u vaterpolo i hokej regionalnoj ligi :)
 

ARMY

Grobarčina
Учлањен(а)
25.06.2008
Порука
3.084
Reaction score
405
Локација
Sa Covicevim panterima u Stjepana Supanca
Ove godine smo jaki,ali bas,sad imamo cime da pretimo,samo da uigramo nove igrace i to je to.Sledi derbi sa ciganima uz pobedu zasedamo na celo.Titula se mora vratiti posle toliko godina,VREME JE....
 

NN G012

Grobarčina
Учлањен(а)
25.02.2007
Порука
4.314
Reaction score
74
Локација
ЈТ
Stvarno vreme je... Ali polako, dobro smo krenuli!!
 

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
Bulatović i Žarković o večitom derbiju

Prvi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana na programu je danas (18,00 časova), u okviru trećeg kola Viner štediše Super lige, u dvorani „Šumice“. Uvek su okršaji ovih ekipa izazivali ogromnu pažnju. Nikad nije bio preterano bitan plasman na tabeli, niti trenutna forma ili kvalitet igrača, oduvek je važilo pravilo da ishod duela Crvene zvezde i Partizana ne može lako da se predvidi.​

Ipak, ovoga puta večiti derbi zaista ima sjajan uvod, a to su prva dva kola domaćeg šampionata. Crvena zvezda i Partizan su jedine dve neporažene ekipe, na čelu su tabele. Crveno-beli su uspeli da sačuvaju prošlogodišnji sastav, što je njihova velika prednost, s druge strane crno-beli su se žestoko pojačali. Sve su to preduslovi za sjajnu odbojkašku predstavu i poziv za beogradsku publiku da u što većem broju dođu u „Šumice“.​

Derbi uvek izaziva veće interesovanje od bilo koje druge utakmice, to su posebni mečevi. Pobednik se nikad ne zna unapred, bez obzira na to ko je kvalitetnija ekipa. Nekad je to bio Partizan, pa je Zvezda pobeđivala, a važilo je i suprotno prethodnih godina. Nezahvalno je prognozirati ishod ovakvih mečeva – jasan je Željko Bulatović, trener Crvene zvezde.​

Njegov kolega na klupi Partizana Milan Žarković sličnog je mišljenja.
Svakako je derbi prevelika inspiracija, bez obzira na sastav ekipa, što se uvek potvrđivalo uvek u istoriji naše odbojke. Nama je još veći motiv činjenica da smo u prethodnim derbijima uglavnom izlazili pognute glave i to naročito onda kad je to bilo dosta krucijalno za naš konačan plasman – istakao je Žarković.​

Bulatović je pohvalio večerašnjeg rivala, koga je svrstao i u red favorita u oba domaća takmičenja.
Pojačanja koja je doveo Partizan jasno govore o njihovim ambicijama. Još pre početka prvenstva sam rekao da na njih gledam kao na ekipu koja je spremna da osvoji neki od trofeja. Najvažnije je biti skoncentrisan, miran, ne upadati u preveliku euforiju, jer to može da izazove kontraefekat. Zvezda maksimalno spremno dočekuje meč, a ko će pobediti videćemo – ostao je nedorečen Bulatović.​

Priznao je Žarković da je njegov tim jači nego prošle godine, ali je na pohvale Bulatovića uzvratio komplimentima Zvezdi.
Imamo i više argumenata što se ekipe tiče da dođemo na derbi maksimalno motivisani. Zvezdini igrači su dugo zajedno, oni su uglavnom članovi naših reprezentativnih selekcija. Kad je kvalitet približan ili izjednačen, možda bi baš motivisanost mogla da odluči pobednika. Ovaj derbi može da donese i neke novosti, da iznedri nekog igrača, koji bi uz svoju nadahnutost nagovestio dalje domete – rekao je Žarković.​

Zvezdin strateg Željko Bulatović smatra da ni jedan od rivala ne može da iznenadi drugoga u večerašnjem duelu.
Ne verujem da neka od ekipa može da iznenadi onu drugu. Ovakve mečeve često odlučuje pojedinac koji je posebno nadahnut. U svakom slučaju svi igrači moraju da daju maksimum, ukoliko žele da njihova ekipa dođe do pobede. Odavno Zvezda i Partizan nisu imali ujednačenije ekipe, pa su svi ishodi mogući, od lagane pobede jednog tima, do jako teške utakmice – mišljenja je Bulatović.​

Iako se Partizan znatno pojačao, Žarković upozorava da njegovoj ekipi treba vremena da se sve kockice slože.
Ne treba govoriti o tome ko ima prednost, već se samo koncentrisati na utakmicu i potvrditi kvalitet na terenu. Organizaciono, mi i ove godine imamo pozitivno kretanje. Doveli smo igrače koji imaju zvučna imena, ali izuzev Đorđevića, u prošlim sezonama nemaju ozbiljnije odbojkaško angažovanje. To je dodatni izazov za Partizan, koji može da donese kvalitet u nadmetanju – zaključio je Žarković.​

www.wienerliga.org
 

Grobar_Danska

Početnik
Учлањен(а)
22.06.2008
Порука
198
Reaction score
26
tukosmo cigane 3-2 ;)
 
Последња измена:

bojan-pfc

Grobar
Учлањен(а)
09.05.2008
Порука
930
Reaction score
33
Локација
РС
Partizanu večiti derbi
Crvena zvezda - Partizan 2:3 (25:22, 22:25, 25:23, 14:25, 14:16)

U prvom ovosezonskom večitom derbiju Partizan je posle velike borbe i dva sata igre savladao Crvenu zvezdu. Crno-beli su na taj način ostali lider na tabeli, ujedno su prekinuli niz od šest poraza (računajući i jedan u Kupu) u duelima sa najvećim rivalom. Ekipa Milana Žarkovića je više želela pobedu, do koje je na kraju potpuno zasluženo stigla, a Zvezda na kraju može da bude zadovoljna i bodom, mada je imala i meč loptu u taj-breku.
Ipak, kad je to bilo najpotrebnije, zakazali su oni od kojih se najviše očekivalo u Zvezdi, pre svih Dokić. Upravo dva bloka, najpre Minića, pa Steljića na Zvezdinom kapitenu donela su Partizanu dva velika boda u sjajnom i pre svega izuzetno uzbudljivom večitom derbiju, pred oko 1.300 posmatrača u „Šumicama“.
Crvena zvezda, ovoga puta sa Nemanjom Stefanovićem na mestu dizača, bolje je počela meč, iako je Partizan imao minimalnu prednost na prvom obaveznom predahu (8:7). Već do drugog tehničkog tajm-auta crveno-beli su preokrenuli i stvorili veliku razliku (16:10), najviše zahvaljujući vrlo dobrom bloku u tim momentina.
Ipak, nisu se crno-beli predavali, malo po malo su topili prednost rivala, a posle dva bloka Minića i uspešnih kontri Đorđevića i ponovo Minića, došla je ekipa Milana Žarkovića na samo poen zaostatka (18:17). Ipak, za više od toga u ovom meču gosti nisu imali snage, a mora se priznati ni sreće. Već prvu set loptu je realizovao Dokić – 25:22.
Sasvim drugačija slika viđena je u drugom setu. Partizan je sve vreme kontrolisao igru i rezultat, a korektor Aleksandar Atanasijević je bio nerešiva enigma za ekipu Željka Bulatovića. Vrlo brzo su se crno-beli, uz odličan servis, odlepili na plus pet (13:8, a Zvezda je samo uspela da zapreti u završnici (20:18). Ipak, vrlo brzo je došlo do izjednačenja u setovima – 25:22.
Šansu da možda osvoji i ceo plen Partizan je propustio u trećem setu, kad nije izdržao u igri nerava na kraju ovog seta. Dugo su crno-beli održavali prednost, poslednji put su vodili sa 19:18 posle asa Minića. Ipak, tada je najbolji pojedinac u redovima Zvezde Miloš Terzić uzvratio istom merom, a potom je Rašić napokon zaustavio Atanasijevića, pa su crveno-beli preokrenuli (21:19). Zvezda je došla do dve vezane set lopte, a drugu za novo vođstvo je iskoristio Terzić – 25:23.
Ipak, ono što su propustili u trećem periodu crno-beli su nadoknadili u preostala dva. U četvrtom setu je Partizan prosto „oduvao“ rivala, a u jednom momentu su crno-beli vodili čak sa 21:8, a set su završili više nego ubedljivo – 25:14.
Kulminacija je dostignuta u taj-breku. Paritzan je brzo stekao prednost (5:2), što je nateralo Bulatovića da umesto Mitića ponovo na teren ubaci Stefanovića. To se isplatilo, pa su crveno-beli uspeli da povedu (9:7), ali je tada crno-bele u igru, kao i u prethodnim mečevima, sjajnim servisima vratio Minić. Partizan je preokrenuo (11:9), ali je Zvezda imala snage da još jednom uzvrati. Ekipa Željka Bulatovića je imala i meč loptu, a potom je usledio već opisani rasplet, posle koga je Partizan zasluženo došao do pobede.​

www.wienerliga.org

И дефинитивно се може рећи да смо један од кандидата за титулу!!!:napred Partizan
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
:respect:napred Partizan:napred PartizanJebi cigane
 

Martin

Grobar
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
557
Reaction score
1
Svaka cast nasim momcima na rezultat..prvo mesto na tabeli a jos i pobeda u derbiju su svakako za respekt.
Daj boze da ovako nastavimo,neznam dali je ovo sve plod slucajnosti ili smo se zaista zasili,nisam toliko pratio odbojkaska desavanja u nasim klubom.
Jos jednom sve cestitke na karanju cigana :clap :clap
 
Top