Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

VК Partizan, PK Partizan

  • Зачетник теме Laky
  • Датум покретања

PFK

Guest
zgazicemo sve, kao sto smo gazili i svih ovih godina... ima da slavimo sedmu evropsku titulu!
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.571
Reaction score
3.393
Бањица производи и стручњаке

Партизан је познат по својој школи ватерпола, али он има и рецепт за производњу стручњака.

Садашњи шеф стручног штаба Дејан Удовичић је прошао кроз све играчке селекције (био и капитен), а то поновио и као тренер.

На Бањици се као тренер доказао и Ненад Манојловић, који се прославио као селектор наше репрезентације с којом од 2000. до 2004. ниједном није остао празних руку.

Ту је занат пекао и Дејан Јововић који је 1998. довео Партизан до Купа Лен, јединог трофеја, који је клубу недостајао.

И на челу клуба су бивши Партизанови играчи. То је, такође, клупска традиција.

Данас су на најодговорнијим местима Игор Милановић (председник клупске Скупштине) и Александар Шоштар (председник Управног одбора), пре њих су клубом управљали Предараг Вранеш и Зоран Аврамовић, а годинама су ту у разним улогама Ђорђе Перишић, Урош Маровић...

bajka jbt. Ideal za to kako jedan klub u bilo kom sportu treba da se gradi!
 

ЖИВОРАД

Доброћудни костур
Учлањен(а)
13.10.2006
Порука
3.018
Reaction score
677
v58674p0.jpg

VATERPOLO: Fajnal-for zamalo na San Siru!
Utorak, 29. maj 2007. 16:19

Završni turnir vaterpolo Evrolige zamalo je bio organizovan na čuvenom fudbalskom stadionu u Milanu -San Siro!

Italijanski Pro Reko, klub iz Djenove, biće uslovno domaćin turnira u Milanu od 22. do 24. juna. Reko je kandidovao upravo finansijski, fudbalski i modni centar severne Italije za mesto održavanja Fajnal-fora, a bilo je čak i ideja da se postavi montažni bazen na stadionu San Siro.

Ipak, od toga se odustalo pa će mečevi polufinala i finale biti odigrani u "normalnom" bazenu "Skarioni".

U polufinalu Evrolige igraće srpski šampion Partizan protiv branioca titule prvaka Evrope, dubrovačkog Juga, dok će se Pro Reko, u kojem igra Vladimir Vujasinović, za finale boriti protiv grčkog Olimpijakosa.

Puno je simoblike u tome što se finalni turnir Evrolige igra u Milanu. Fudbalski klub Milan je ove godine postao po sedmi put fudbalski prvak Evrope, a Vaterpolo klub Partizan u svojoj istoriji ima šest titula evropskog šampiona.

Da li Partizan može baš u Milanju do sedme titule prvaka Starog kontinenta? Trener vaterpolista Partizana Dejan Udovičić kaže da može.

"Zašto da ne? Mislim da možemo da budemo prvaci Evrope. Sve ekipe koje dolaze na finalni turnir imaju svoju nadu, pa tako i mi. Ljudski i sportski je nadati se. Moj optimizam leži u sjajnim momcima koje treniram, koji vredno rade, atmosfera u ekipi je odlična i svi imaju veliku želju da budu prvi u Evropi. Mi smo u klubu projektovali da se na tron popnemo za godinu-dve, ali ako nam se već sada ukazala prilika, zašto da je ne iskoristimo", izjavio je Udovičić.

MONDO
ovo je moglo i u temu zanimljivi tekstovi,al posto je tesno vezana za nas Partizan,postavio sam je ovde...
 

PFK

Guest
Verujem da mozemo da izgazimo Jug, a u finalu i Pro Reko. A onda saniranje po Milanu:ziveli
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
VATERPOLO

Hrvat Premuš dolazi u Partizan?

Naredna vaterpolo sezona možda će ostati upamćena kao istorijska zbog mogućnosti da Hrvat zaigra za neki srpski klub. Centar zagrebačke Mladosti i hrvatske reprezentacije Danijel Premuš na spisku je želja srpskog šampiona beogradskog Partizana i ukoliko stigne na Banjicu biće prvi igrač iz Hrvatske koji je srušio barijeru posle raspada bivše Jugoslavije.
- Uprava, stručni štab i ekipa su isključivo skoncentrisani na fajnal-for Evrolige u Milanu. Duel sa Pro Rekom je naš prioritet i tek posle završetka takmičenja u Italiji razmišljaćemo o pojačanjima za narednu sezonu - rekao je direktor Partizana Darko Udovičić.
Interesantno je da je Premuš, pre dve godine iz riječkog Primorja stigao u Jadran iz Herceg Novog, sa kojim je u sezoni 2005/06. osvojio duplu krunu u nekadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori. U Hrvatskoj je tada negativno komentarisan postupak Premuša, a možemo samo zamisliti kakve bi reakcije usledile ukoliko bi vaterpolista prihvatio poziv Srba. Uoči referenduma o osamostaljenju Crne Gore, Vaterpolo savez CG uputio je poziv Premušu da nastupi za njihovu selekciju, ali on nije prihvatio poziv.


izvor Glas
 

Genius

Hrabro momče
Учлањен(а)
14.11.2006
Порука
1.866
Reaction score
48
Локација
Beograd
i to chudo da vidim .... on je strasan igrac .... a partizan je rekao da sledece god ima sampionske ambicije naravno misli se na evropu
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
Mi i ove godine imamo sampionske ambicije :D
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.571
Reaction score
3.393
Dobar igrac, ne znam koliko je ovo blizu ostvarivanja, ali dobrodosao je. I jos levog spoljnog bombardera (ili u sredini), pa da nemamo brige ni za sledeci F4.
 

nesa15

Grobar
Учлањен(а)
07.01.2007
Порука
804
Reaction score
2
Danijel Premuš - prvi Hrvat u srpskom klubu?


NADOLAZEĆA vaterpolo sezona u Srbiji mogla bi biti upamćena kao povijesna, pokaže li se točnom informacija o prelasku centra zagrebačke Mladosti i nekadašnjeg člana hrvatske reprezentacije Danijela Premuša u beogradski Partizan.

Premuš bi, naime, mogao postati prvi hrvatski sportaš koji je nakon raspada bivše države odlučio karijeru nastaviti u nekom srpskom klubu. Dok Srbi već odavno nastupaju za hrvatske klubove, naši se momci još uvijek nisu u potrazi za poslom otisnuli preko istočne granice.

Premuš je prije dvije godine iz riječkog Primorja prešao u Jadran iz Herceg Novog, gdje se okitio dvostrukim naslovom u nekadašnjoj Srbiji i Crnoj Gori. Glas javnosti podsjeća kako zbog tog poteza našao na udaru hrvatske javnosti, te da možemo samo zamišljati što čeka našeg reprezentativca odluči li zaigrati za beogradski Partizan.

Premuš je, kako je poznato, uoči referenduma o osamostaljenju Crne Gore odbio poziv tamošnjeg vaterpolskog saveza da nastupi za selekciju novonastale države. U razgovoru za crnogorske medije Premuš je, međutim, otvoreno progovorio o nezadovoljstvu zbog statusa koji uživa kod izbornika Hrvatske Ratka Rudića.
"Krivo mi je što nisam na Rudićevom popisu, ali imam osjećaj da su tome kumovali i novinari. Vjerujem da sam bolji od nekih igrača koji su trenutno u hrvatskoj reprezentaciji, a prošao sam i sve nacionalne uzraste. Nakon nastupa na EP-u u Beogradu svi su igru na centarskoj poziciji ocijenili vrlo dobrom. A sada se Rudić odrekao samo Štritofa i mene. Kako bilo, vjerujem u sebe jer znam da vrijedim." - kazao je svojedobno Premuš, koji se osim na beogradskom EP-u boje hrvatske branio i na OI u Ateni te EP-u u Kranju.
Udovičić: Prvo Final Four pa pojačanja
"Uprava, stručni stožer i ekipa su isključivo koncentrirani na Final-Four Eurolige u Milanu. Tek nakon završetka natjecanja u Italiji razmišljat ćemo o pojačanjima za narednu sezonu." - kratko je za Glas Javnost prokomentirao mogući povijesni transfer direktor Partizana Darko Udovičić.

Izvor:Index.hr
 

Laky

Guest
Premus je odlican igrac.Gledao sam ga dok je igrao ovdje u Novome i zaista bio bi pojacanje.Pjetlovic,Korolija+Premus bio bi udarni centarski trio.
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.571
Reaction score
3.393
Jbt, sad sam video da polufinale igramo istog dana kao i trecu utakmicu sa ciganima (na domacem terenu, eventualna proslava titule).
Jel' zna neko u koliko je sati ova vaterpolo utakmica? Za basket znam da je od 21:00.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
RITAM MELjE JUG
U Partizanu sve podređeno predstojem fajnal foru Evrolige
Andrija Prlainović: Igraćemo sa svih 12 vaterpolista. Probaćemo da
nametnemo naš stil. Dubrovčani su iskusni, ali slabiji nego prošle godine


Crno – beli su juče pretekli kišu. Treći dan za redom, a tako će da bude i do Milana, vaterpolisti Partizana treniraju na otvorenom banjičkom bazenu. Pod vedrim nebom će i da igraju na finalnom turniru Evrolige.
- Ne treba ni da pominjem razliku između zatvorenog i otvorenog plivališta. Imamo sasvim dovoljno vremena da se priviknemo – kaže Andrija Prlainović, as našeg šampiona.
Prlainović posebno ističe da će treninzi sa Pro Rekom, u Đenovi i Milanu, dobro da dođu mladom timu.
- Bićemo potpuno spremni za fajnal for. Tu nema nikakve sumnje.
Malo u bazenu, malo pred televizorima. Tako izgledaju pripreme za Milano i meč sa Jugom.
- Gledamo njihova finala sa Mladošću. Igraju slabije nego prošle sezone. Ali, budimo oprezni. Znamo da uvek na kraju igraju najbolje. Tako je bilo i prošle godine. Ipak, sada su bez Karaća, koji je umeo da postigne ključne golove. Nema ni rač-unice, ali im najviše nedostaje Komadina. Bušlje je sam na beku, ostali nisu ta klasa.
Jug ima iskustvo, Partizan mladost i – želju-
- Žele i oni. Kržić i Fatović završavaju karijere, Smodlaka se vraća u Split... Ali, i mi silno želimo da pokažemo Evropi koliko vredi ovaj tim Partizana. Igraćemo kao i do sada, sa svih 12 igrača. Hoćemo da im nametnemo naš ritam, pa šta bude – dodaje Prlainović.

Sport


NE ČEKAMO NOVU ŠANSU
Darko Udovičić, direktor Partizana ne krije
Ne želim da opterećujem igrače i stručni štab, ali ne idemo
u Milano samo da bismo učestvovali. Svaku šansu koja

nam se ukaže, želimo odmah da iskoristimo

Partizan je stigao visoko. I dalje bi. Ovog vrelog proleća, za Srbiju se baš lepo čuje po teniskim prinčevima i princezama i po crno – belim delfinima.
- Ne bih da budem neskroman, ali Partizan je pokrenuo tu lavinu sportskih uspeha Srbije. Voleo bih da uspeh učinimo i većim, ali ne želim da opterećujem igrače i stručni štab. Naravno, ne idemo u Milano samo da budemo učesnici. Svaku šansu želimo da iskoristimo odmah, a ne da čekamo drugu – kaže u razgovoru za Sport Darko Udovičić, direktor Partizana.
Može li Partizan i više?
- Ovo je najveći uspeh kluba posle tri decenije. Prvi put smo na fajnal foru. Jug je svakako favorit. Ali, oni moraju, a mi želimo. Možemo mnogo da dobijemo i zato verujem u tim i struku. Biće to velika sposrtska predstava, a naše učešće u Milanu promocija ne samo kluba, nego Beograda i Srbije.
Pre samo pet godina, klub je bio pred raspadom, rasprodat je gotovo ceo tim, a sada je blizu vrha Evrope.
- Sve što je tada urađeno, bilo je u najboljoj nameri. Da to nije učinjeno, ne bismo sada pričali o fajnal foru. Tada, sa mnogih adresa nije stizala podrška. Iz svega treba izvući iskustvo, ali se i ne obazirati previše. Eto, i sada je VK Partizan najuspešniji sportski kolektiv u Srbiji i Beogradu. Logično je da očekujemo još veću pomoć grada našem klubu. Pokazali smo da znamo da napravimo igrače i zaslužujemo više nego što dobijamo.
A može li Partizan da zadrži momke koji su zadivili Evropu?
- Potrudićemo se da ih zadržimo u klubu do 25, 26. godine, po principu dugoročnih ugovora. Naravno, uvek treba biti realan, ne postavljati ciljeve koji ne mogu da budu ispunjeni. Sportski ciljevi su jedno i na njih možemo da utičemo, ali na neke nažalost ne možemo. Važno je da imamo dobru sportsku osnovu. I ovog leta, ugovor ističe jedino Milošu Koroliji. Želimo da ostane – kaže Darko Udovičić.

O BRATU I TRENERU
MORA DA OSTANE
Trener Partizana Dejan Udovičić ima ogromnog udela u dosadašnjim rezultatima.
- On ove momke vodi od ljihove 10, 11. godine i za sve njih je najveća satisfakcija kada dođu do ovih visina. Igrači su vezani za klub ugovorima, ali i za njega. Prioritet kluba je da ga zadržimo. On je trener vizionar, a bez takvih nema napretka.

NEŠTO NOVO

POČELI DA KOPIRAJU
U Partizanu pažljivo prate rasplet u šampionatima drugih zemalja.
- Po onome što sam video, hrvatski i italijanski klubovi počeli su da kopiraju igru Partizana! Sasvim su prepoznatljive naše šeme u igri. I tu se potvrđuju reči Nenada Manojlovića da su Partizan i Srbija avangrda svetskog vaterpola.
 

Laky

Guest
Надам се да може Југ да падне.Јесу они актуелни прваци Европе ал' и ми се ваљда нешто питамо.:pfc:
 

IzrazitiFavorit

Grobarčina
Учлањен(а)
12.03.2007
Порука
1.571
Reaction score
3.393
Pitamo se mi naravno. A, i oni izgleda nisu na svom nivou, evo muku muce oko titule u prvenstvu (Jug- Mladost 2-2, u nedelju je zadnja). Pa, mozda ce ih umor stici, a mozda se malo i emotivno isprazne, dok mi na miru cekamo i spremamo se.
Btw, video sam da je polufinale sa njima u 18.30, a basket sa severinom u 21, pa dobro je.
 

Ala-Munja

Del boy
Учлањен(а)
31.01.2007
Порука
8.413
Reaction score
489
Локација
...
stali sportovi (sve vesti)
v60576p0.jpg

VATERPOLO: Partizan napada Evropu!
Petak, 15. jun 2007. 13:45

"Što možeš danas ne ostavljaj za sutra!" Stara izreka koja apsolutno oslikava ono što predstoji vaterpolistima Partizana kroz nedelju dana u Milanu.

Iako je uprava kluba "projektovala" da crno-beli igraju u završnici Fajnal-fora Evrolige i osvoje trofej u naredne dve sezone, vaterpolisti Partizana su to učinili već ove godine i to igrom koja je plenila i dobila pohvale od cele vaterpolo Evrope.

Partizan će 22. juna u bazenu u Milanu igrati polufinale Evrolige protiv dubrovačkog Juga, branioca titule prvaka Evrope i branioca titule prvaka Hrvatske. Jug je dužnik crno-belima od prošle sezone kad su dubrovački "gospari" eliminisali Partizan u četvrtfinalu Evrolige i potom osvojili titulu prvaka Evrope u finalu protiv Pro Reka iz Djenove.

Crno-beli su autsajderi, ali ih se Evropa plaši. Pro Reko, kao domaćin, jeste izraziti favorit, Jug će pokušati da odbrani titulu, a grčki Olimpijakos uvek je neugodan. Ali, su crno-beli ove sezone deklasirali Brešu, zagrebački Mladost i Posilipo.

Zapravo, sve podseća na Istanbul 1992. godne kada su košarkaši Partizana, kada im niko nije dasvao ni gram šansi, osvojili titulu prvaka Evrope.

To je utisak i trenera vaterpolista Partizana Dejana Udovičića: "Ne mogu da se uporede sportovi, ali ambijent i atmosfera su isti kao u Istanbulu 1992. Partizan tada nije bio medju favoritima, kao ni mi sada".


"Protiv Juga nas očekuje teška utakmica. Jug je prvak Evrope, i baš kao i Posilipo, favorit je u duelu sa nama. Ali, mi se nikad ne predajemo unapred. Rekli smo da ćemo napasti Mladost u Zagrebu i Posilipo u Napulju i to smo učinili. Napašćemo i Jug, jer mi ne znamo drugačije da igramo!", poručio je Udovičić.

Partizan u Milano odlazi u ponedeljak, a do petka će imati četiri treninga sa Pro Rekom u Djenovi. Ništa neobično što će trenirati sa mogućim rivalom u finalu Evrolige, jer je to praksa u vaterpolo sportu.
v60576p1.jpg



Grobari u Milanu!

Vaterpolista Partizana Nikola Radjen kaže da ga ne zanima puno ko je sa druge strane bazena."Svi smo spremni i napeti. Daćemo sve od sebe na F4. Uopšte nije bitno ko je protivnik, ko nosi plave kapice, jer igramo samo za sebe. Možemo da pobedimo Jug!", poručio je Radjen, a centar crno-belih Duško Pijetlović se nadovezao rečima da je atmosfera u ekipi sjajna.

Protivnik crno-belih u polufinalu, dubrovački Jug, neplanirano će odigrati i peti meč finala hrvatskog prvenstva protiv zagrebačke Mladosti. Pre početka finala plej-ofa Mladost su već svi u Hrvatskoj prežalili i očekivala se laka pobeda Juga. Ipak, Mladost je ne samo iznenadila Jug, nego je (bila) u prilici da mu otme titulu.

Upitan koliko je za Jug dobro ili nije što je neplanirano odigrao toliko mečeva, Udovičić je odgovorio da je moguće da su se igrači Juga opustili, jer se očekivalo da će lako pobediti Mladost. "Mene je više iznenadilo što su tri utakmice odigrali ispod svog nivoa, nego što su u četvrtoj odigrali odlično i izborili majstoricu".

"Meni je najbitnije da pripremim igrače da uopšte ne razmišljaju o tome da li je Jug prvak ili nije. Jug će doći u Milano da odigra najbolje što može, to je sigurno. Jug ima mnogo veći ulog i sigurno će želeti da dodje u priliku da u finalu brani titulu Evrope. Ali, mi ćemo da pokušamo da iskoristimo tu našu rasterećenost. Verujem u svoju ekipu", rekao je Udovičić.

Pro Reko, koji je pre nekoliko dana osvojio 21. titulu prvaka Italije, sigurno je veliki favorit, ali Udovičić misli da je djenovska ekipa "favorizovana".

"Ovi momci koji sede pored mene (Radjen i Pijetlović) i svi ostali u Partizanu mogu da budu konkurentni bilo kome. To što je neko favorit na papiru treba da dokaže i u bazenu", kaže Udovičić.

Partizan će u Milanu imati podršku najvatrenijih navijača, koji su najavili dolazak iz Srbije, ali i Evrope. Crno-beli imaju 400 karata (toliko su dobili od domaćina) i očekuju da bar toliko pristalica imaju i na tribinama u Milanu.

Utakmice finalnog turnira Evrolige biće direktno prenošena na RTS, na Eurosport 2 i na HRT-u.


Utakmica Partizan-Jug igra se 22. juna od 20 sati.

(MONDO)
 

Laky

Guest
Ух једва чекам..Али биће тешко.Али судије у ватерполу највише мештаре тако да ће Про Реку посао бити много олакшан.Нека Југ падне па онда идемо да пробамо на кров Европе.Ух немогу ни замислит какв би то дочек био..Прваци Европе ооооо..добро сад сам мало претјеро:)али треба вјеровати..
 

BanePFC

Grobarčina
Учлањен(а)
05.01.2007
Порука
1.769
Reaction score
295
Локација
. I .
jug je pobedio mladost...
sada su verovatno do kraja iscrpljeni...
a to nasim momcima uvecava ionako velike sanse za prolaz
:partizan_fan::napred Partizan
 
Top