Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

VК Partizan, PK Partizan

  • Зачетник теме Laky
  • Датум покретања

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
Partizan u četvrtfinalu Evrolige!

Vaterpolisti Partizana novom pobedom nad Olimpijakosom 10:9 u Atini plasirao se u četvrtfinale Evrolige. Istorijska pobeda Voše!!!

v159836p0.jpg


Vaterpolisti Partizana gaze redom u Evropi i prva su ekipa koja se plasirala u četvrtfinale Lige šampiona.

Pobedom nad Olimpijakosom u Atini 10:9 (3:4, 5:2, 1:2, 1:1), šampion Srbije je, dva kola pre kraja takmičenja po grupama, ušao među osam najboljih u Evropi.

Nije to bila igra kakvu crno-beli znaju da prikažu, ali je presudio suvi kvalitet. Partizan je bolji od Olimpijakosa i to mu je, posle Beograda (8:3), pokazao i u Atini.

Olimpijakos je poveo 2:0, ali su se igrači Partizana vratili u igru, izjednačili na 2:2, da bi prvak Grčke prvi deo meča dobio 4:3, pre svega zbog nešto opuštenije igre beogradskog tima u odbrani.

U drugoj četvrtini pravi Partizan. Preokrenuli su crno-beli rezultat u svoju korist, poveli a do kraja tog dela su napravili i dva gola razlike - 8:6. Od te četvrtine Partizan nije ispuštao vođstvo, a Grci su uspeli samo još jednom da stignu do izjednačenja.

Tvrda borba vodila se u trećoj četvrtini, ali je Olimpijakos uspeo da se približi na gol zaostatka - 9:8.

Dobro poznati sudijski par Tulga (Turska) - Kiselji (Mađarska) pomogao je malo Olimpijakosu da možda ugrozi trijumf Beograđana, jer je gotovo svaki napad završavao sa isključenjem jednog igrača Partizana (Grci su imali čak pet napada više sa brojčanom prednošću od crno-belih), a često se dešavalo da bude dosuđen kontrafaul čim bi crno-beli krenuli u napad.

Ipak, čvrsta odbrana crno-belih odbila je sve atake domaćina za četvrtu pobedu i plasman među osam najboljih u Evropi.

Najefikasniji igrač meča, po običaju, bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, ali su podjednako dobri bili i Vladimir Vujasinović, koji je majstorski asistirao i pogađao, kao i Stefan Mitrović i centar Miloš Korolija.

Ono što je bilo možda i najjače oružje crno-belih bio je napad sa igračem više. Upravo ono što je bila najslabija karika u igri Partizana do sada, u Pireju je funkcionisalo gotovo perfektno.

Do kraja prve faze, Partizan gostuje Honvedu (14. februara) i potom dočekuje Budvu (3. marta).

PARTIZAN: Andrija Prlainović četiri, Stefan Mitrović, Vladimir Vujasinović i Miloš Korolija po dva.

OLIMPIJAKOS: Andrija Komadina tri, Hadžiteodoru i Jorgos Afrudakis po dva, Milonakis i Hristos Afrudakis po jedan.

IGRAČ VIŠE: Partizan - 6/8; Olimpijakos - 5/13.

PETERCI: Olimpijakos 1/1.

Мондо
 

grobar032

Grobarčina
Учлањен(а)
27.02.2007
Порука
5.110
Reaction score
554
Локација
Humska 1
Свака част момцима! Победа ми је утолико дража што су се и овдашњи цигани толико спремали за наше гостовање доле, јер смо и ми њих дочекали прикладно и како треба! Свака част и само тако да наставе, до краја! До освајања титуле!
 

kOLE

Grobarčina
Учлањен(а)
28.10.2008
Порука
1.629
Reaction score
15
Локација
crno-beli svet...
Bravo za vaterpoliste!
Ove godine me jako raduje napad, a sa druge strane i odbrana je na visokom nivou!
Ocekivan je plasman u cetvrtfinale, ali tek sad treba pokazati da li smo spremni za F4!
Cetvrtfinale je glavni korak i prethodnih godina smo se nazalost uvek tu okliznuli...nadam se da ove nece biti tako! Nekako mi se cini da cemo opet u cetvrtfinalu dobiti hrvate ili italijane...mada ne bi me zacudilo da to bude i Jadran ili Primorac!
 

Maestro

Super Moderator
Учлањен(а)
25.09.2007
Порука
8.071
Reaction score
8.373
Локација
Crno bela Srbija nesloga je ubija
Uzimamo ove godine titulu sampiona evrope, nema greske. NIkada nismo bili blizi tom cilju i nikada nismo ubedljivije igrali, jedino sto moze da nas sjebe su sudije i vaterpolo organizacija koja vuce na stranu italijana i hrvata. Ipak samo neka momci ovako nastave pa sta bude bice....
Na kraju cemo jos svi morati da pljunemo sebi u lice sto nismo verovali u Milanovica i sto smo unapred proglasili propast ovog tima a dokazuje se upravo suprotno!
Ipak treba biti trezven i cvrsto ostati na zemlji i ne dizati se mnogo vec ici korak po korak!
 

Marin

Grobarčina
Учлањен(а)
14.09.2008
Порука
2.460
Reaction score
2.236
Odlicno da nije bilo onako domacinsko sudenje grci bi izgubili jos ubedlivije koja je sledeca zrtva?
 

dark

Grobar
Учлањен(а)
17.06.2008
Порука
522
Reaction score
0
У следећем, петом колу 14. фебруара, y 17.15 (ТВ), Партизан ће играти у Мађарској против Хонведа.

А пре тога, 12. фебруара у Новом Саду против Војводине у првенству Србије.

А пре тога, 10. фебруара, Партизан - Ујпешт у Евроинтер лиги.

А пре тога, 9. фебруара, Сегед - Партизан у Евроинтер лиги.

Ово је све са званичног сајта ВКП. Ваљда је тачно. Четири утакмице у шест дана!?
 
Последња измена:

lottoman

Početnik
Учлањен(а)
15.07.2007
Порука
36
Reaction score
0
Локација
u blizini, tu negde
Ajkule crno-bele podavise sve redom, Bravo vaterpolisti Bravo!!!

sportsko drustvo grckih cigana kao i cigansko sportsko drustvo iz Srbije imaju fobiju od Partizana, karamo ih na svim terenima a tek cemo da ih karamo jos jace
 

leone

Početnik
Учлањен(а)
05.07.2008
Порука
95
Reaction score
11
Локација
uz pivo
VATERPOLO: Partizan deset od deset

09. februar 2010. 19:06 > 19:49

Partizan pobedio Seged u Mađarskoj 13:9 i ostvario deseti trijumf u isto toliko mečeva u Evrointer ligi. U sredu Ujpešt gost na Banjici.


Deset utakmica u Evrointer ligi, deset pobeda vaterpolista Partizana. Nastavljen je sjajan niz uspeha crno-belih u ovoj sezoni - 31 utakmica (računajući i turnire), 30 pobeda i jedan remi.

U utakmici Evrointer lige u sredu, Partizan je u Mađarskoj pobedio Seged 13:9 (4:3, 4:3, 2:0, 3:3) i ostvario deseti uspeh u regionalnom takmičenju u isto toliko mečeva.

Osim početka meča, kada je dva puta bilo nerešeno (1:1, pa 2:2), Partizan je sve vreme vodio. U drugoj četvrtini crno-beli su povećavali prednost, bilo je najpre 6:3, potom 7:4 i bilo je izvesno da ekipa sa Banjice grabi ka novom trijumfu.

U trećem delu igre, Partizan pravi još veću zalihu, golovima Andrije Prlainovića i Milana Aleksića i odlazi na visokih 10:6, potom i 11:7...U poslednjoj četvrtini Patizan je imao i pet golova prednosti (12:7, golom Prlainovića), a Seged je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Igrač utakmice bio je Andrija Prlainović koji je postigao pet golova, po dva su dali Vladimir Vujasinović, Milan Aleksić i Duško Pijetlović, a po jedan Miloš Korolija i Stefan Mitrović. Slobodan Soro je imao 12 odbrana.

Partizan je dao dva gola sa igračem više, a imao je šest takvih napada, dok je Seged devet puta imao brojčanu prednost u bazenu i postigao je tri gola.

Obe ekipe su relizovale po jedan peterac.

Partizan ima maksimalan skor u Evrointer ligi (10 pobeda), uz gol-razliku 112:60.

Crno-beli već u sredu igraju novi meč u Evrointer ligi kada na Banjicu dolazi najslabija ekipa u takmičenju, mađarski Ujpešt (ima svih 11 poraza).

mondo
 

Дебело дете

Grobarčina
Учлањен(а)
16.10.2009
Порука
1.381
Reaction score
15
Локација
Humska 1
18:55 Ватерполо - Интерлига: Партизан - Ујпешт, пренос
Ima prenos na RTS 2
 

Chetnik

Banned
Учлањен(а)
27.08.2007
Порука
756
Reaction score
9
Локација
Beograd
Umesto prenosa, lepse je otici na Banjicu i pruziti podrsku ekipi :)
 

Давид

Уредник - Стара гарда
Учлањен(а)
26.06.2007
Порука
3.747
Reaction score
60
Локација
Београд
VATERPOLO: Partizan brije kao košava!

Partizan deklasirao mađarski Ujpešt 18:6. Igor Milanović dao šansu petorici klinaca, koji su igrali odlično.

v160478p0.jpg


U samo 24 časa vaterpolisti Partizana zabeležili su dva trijumfa u Evrointer ligi.

Posle pobede nad Segedom u Mađarskoj u utorak (13:9), vaterpolisti Partizana vratili su se u Beograd i u sredu uveče na Banjici održali su čas iz vaterpola, još jednoj mađarskoj ekipi, Ujpeštu - 18:6 (6:0, 3:2, 3:3, 6:1)!

Bio je to duel najbolje i najslabije ekipe u regionalnom takmičenju, pa se pitanje pobednika nije ni postavljalo.

Partizan je, jednostavno, za klasu (dve, tri...) bolji od Ujpešta i to je demonstrirao na Banjici. A pritom je Partizan igrao čak sa petoricom poletaraca, jer je trener Igor Milanović odlučio da malo odmori Vladimira Vujasinovića, Milana Aleksića, Duška Pijetlovića, Slavka Gaka, a umesto drugog golmana Branislava Mitrovića šansu je dobio Stefan Živojinović.

Juniori Janko Radović, Boris Popović, Dušan Marković, Živojinović i Aleksa Šaponjić dobili su priliku da igraju u prvoj ekipi crno-belih. Radović i Šaponjić su dali po dva gola, Boris Popović jedan, a Stefan Živojinović je odbranio peterac.

Šta reći o utakmici? Ništa specijalno. Milanović je u prvoj četvrtini ubacio iskusne igrače da stvore razliku i oni su to i učinili. Crno-beli su u prvoj četvrtini dali šest golova (skoro jedan po minutu), a nisu primili nijedan. Potom su šansu dobili poletarci, koji su poptuno opravdali poverenje trenera.

Golove za Partizan dali su: Miloš Ćuk četiri, Stefan Mitrović (na slici) tri, Andrija Prlainović, Janko Radović i Aleksa Šaponjić po dva, Luka Mirković, Miloš Korolija, Marko Avramović, Nikola Rađen i Boris Popović po jedan.

Mladi golman Stefan Živojinović, koji je bio na golu od druge četvrtine (zamenio Slobodana Sora), odbranio je jedan peterac.


Treba pomenuti i strelce za Ujpešt - Nikolaos Kocidis (dva), Norbert Olaš, Balaš Takač, Botond Sabo i Acuši Naganuma po jedan.

Partizan ima svih 11 pobeda u Evrointer ligi (gol-razlika 130:66), a Ujpeštu je ovo bio 12. meč i 12. poraz! Gotovo neverovatno u kakvoj se poziciji sada nalazi klub koji je osnovan daleke 1885. godine i koji je 26 puta bio prvak Mađarske.

U nedelju, Partizan će igrati u Mađarskoj meč 5. kola Evrolige protiv Honveda, a ishod utakmice će se računati i u Evrointer ligi.

Ujpešt ostaje u Srbiji, jer će u četvrtak igrati protiv Vojvodine.

Мондо
 

Sentinel

Grobarčina
Учлањен(а)
07.11.2009
Порука
1.310
Reaction score
28
Локација
Prestonica
Istina je da je Ujpešt u debeloj krizi,ali je i istina da smo ih pošteno "potopili"... I naš podmlatak je pošteno grizao Mađare:) Bilo je malo publike,ali je u Beogradu apokalipsa što se vremena tiče...
 

Sentinel

Grobarčina
Учлањен(а)
07.11.2009
Порука
1.310
Reaction score
28
Локација
Prestonica
Igor Milanović radi super posao,stvorio je sjajnu atmosferu,ovo što radi sa ubacivanjem naših klinaca kao što je uradio večeras je prava stvar,vidi se da je čovek velemajstor vaterpola... Uz žestok radi kao što je sada,nadam se da će i Liga Šampiona konačno pasti u naše ruke... Njegovo iskustvo,autoritet i znanje je stub dobre igre našeg Partizana ove sezone...
 
Top