Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Liga Evropa 2017/18

Статус
Затворена за писање одговора.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.803
Reaction score
29.767
Локација
Beograd
Jebo propremne utakmice i sa i bez Lea!
Kome su važne pripremne utakmice?!
Grčki ,,cigani,, su bili i prošli, a ovo je već deseta zvanična utakmica koju smo odigrali NIKAKAV napredak se ne primećuje...ali NIKAKAV!
Tim nam je rascepljen na odbranu i napad, kad imaš napad nemaš odbranu, i obrnuto...
Odbrana je danas sve ,,zaključala,, osim jednog napada koji je Stojke ,,skinuo,, - znači i to je neko (on!) ,,zaključao,, - ali zato napad NIJE POSTOJAO!!!
Koliko godina ima otkako je otišao Moreira?! E od tada ovi slepci u klubu nisu uspeli da nađu organizatora igre...
Deset utakmica od početka sezone mi čekamo mrtvog milionskog Sumu da oživi - SRAMOTA!!!
Bre, u cirkusu medveda naučiš da vozi bicikl, psa da hoda na zadnjim nogama, slona da dubi na glavi, ovi naši ,,igrači,, nemaju NIKAKAV, ali NIKAKAV napredak u svom razvoju, onaj ko vuče loptu, vuče je još više, onaj ko ne zna da je doda, i dalje ne zna, onaj ko nema snage i dalje nema, onaj ko pada na terenu pada još više, i sve tako redom...centaršut kurac, korner kurac, slobodnjak kurac od ovce, dupli pas misaona imenica, asistencija ne postoji, šut sa distance ne postoji, šansa iz blizine ne postoji!!!
NULE od igrača, NULA od trenera i NULA od Ivice Ilieva, jeste, igraće se fudbal i dalje, ali ja pišem za ovo danas/večeras!!!
Odbranu (za ono otpozadi) ne kudim, dva zadnja vezna za krljanje po terenu ne kudim, Đurđeviću čist gol priznajem, ali gde je IGRA?!
Ko je zadužen za IGRU?!
Ko je od igrača NAPREDOVAO u odnosu na početak sezone, Budućnost, Olimpijakos?
Ko?!
Šta smo popravili u odnosu na početak sezone?! Korner, prekid, slobodnjak, tranziciju, centaršut, pasove, dodavanja, asistenciju, trčanje, brža odigravanja, manje mučenja lopte, šut?!
Šta smo popravili?!
Ništa! Kurac smo poravili!
Đukiću, čoveče, šta ti uopšte radiš na treningu sa njima?!
Ivice?!
Ovako ti izgleda tim i igra tog tima u jednoj od dve odlučujuće utakmice za Evropu?! :prekrsti :pop :prekrsti
Zaglebije je prošle sezone izbacilo i tebe i Tomića iz Evrope, ŠTA si uradio da ove sezone prođemo bolje?!
Ovo što smo večeras gledali???!!! :banghead


Da se ne lažemo, Danko Nevaljalko i naročito Šćepoteli NISU dali svojih 100%...iako Danko umalo da nas ukanali...
Iznenađujuće mi je bilo to što je onaj ,,cigančić,, u Rusiji ,,kidao,, protiv svog bivšeg kluba...ali i gledajući njega shvatio sam da se i u Srbiji mogu naći igrači koji MOGU DA TRČE, ŠUTIRAJU I IGRAJU BRZO, za razliku od naših fudbalera koji su pravi puževi kada su ove tri stavke u pitanju...

Evo šta kažu stručnjaci i fudbaleri:

https://www.youtube.com/watch?v=j65RAodcTLE
https://www.youtube.com/watch?v=MJAjasIxacc
https://www.youtube.com/watch?v=nSLiS4n3x2I
 
Последња измена од уредника:

fkloznica

Grobarčina
Учлањен(а)
18.04.2008
Порука
5.738
Reaction score
2.094
Локација
sektor - M
Realno gledano ne možeš ti sa Jevtovicem i Urošem u prvih 11 da dobiješ niti jednu ozbiljnu ekipu.. toliko nam je slaba ekipa ove sezone da sam siguran da će u Ugarskoj biti 0-2 posle prvog poluvremena. Mislim da mali Đole mora igrati od prvog minuta tamo..

Zna li neko koliko ćemo karata dobiti za revanš ?
 

maximilian72

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2011
Порука
6.100
Reaction score
2.039
Локација
Ispod zenine suknje
Jbg mi uvijek cupamo kosu. Danas su svoje odradili golman, zadnja cetvorka, Radin te Jevtovic citaj nismo primili gol ali zato Suma,Jankovic,Tawamba i Djurdjevic su djelovali izgubljeno u prostoru. Veze nemam vise sta da radimo ni koga da stavimo da igra ali nemamo pas igru ni opasnu loptu naprijed.

Blam je da bunarimo ko englezi 70 tih na ekipu sastavljenu of pigmejaca (izuzevsi Tawambu).

No po tradiciji Partizan trenera mijenja krajem augusta ako ne udje u evropu a Djukicu se jos namjestio i derbi. Nece biti dosadno narednih 10 dana to je sigurno.
 

H.U.D.

Grobarčina
Учлањен(а)
05.06.2012
Порука
1.801
Reaction score
2.574
Локација
CyberSpace
Borili su se momci, ne deluje tako, samo zato što nismo išli na sve ili ništa kao protiv ciganijakosa. Odigrali smo pametno kao protiv slanine, samo je gol falio.

Pljuvanje Marka Nikolića je kretenski.

pa nije, dao ga je Đurđević ali je "intenzitet njegovog povlačenja bio veći od intenziteta kešanja sa obe ruke onog Mađara" :confused
isto kao kad nije bio penal kad mu se onaj drugi ( ili je bio isti?) okačio pre toga u prvom poluvremenu.. :pop
posle svega, Stojke nas izvukao od propasti..

toliko o utakmici..


o igri je već dosta rečeno..


i da, to su dve različite teme.. :roll:
 

Mijatovic

Banned
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
4.890
Reaction score
248
Локација
Death Valley
jebote pa ovde 90% clanova nije normalno i gori ste od ovih sto sede u upravi. pa sta ocekujete od ekipe koja proda najboljeg igraca a dovede jednog koji ni spreman nije pola od ovog sto smo prodali? zivite u nekom svom svetu da covek ne moze verovati. gori ste od Djukica koji uvek fura pricu MI SMO PARTIZAN bla bla a isto tako se i vi ponasate. samo zato sto na menadzeru niste culi za Videoton vam daje pravo da toliko serete i pricate kao da smo mi Real a oni neka ekipa iz 4. lige? zaista ima skroz malo normalnih i OBJEKTIVNIH komentara ovde.

1. Po cemu smo mi to molim vas bolji (makar i na papiru) od Videotona pa da se toliko kuka kako smo odigrali kao lose?

2. Prodali smo najboljeg naseg igraca, doveli smo 0. Po cemu to onda nasa igra u ofanzivi da napreduje?

3. Igramo PLEJ OF za ulazak u EVROPU protiv jedne ekipe koja je izbacila Bordo (pustite price da je Bordo los i ostale gluposti).

4. Pored svega toga i cinjenice da su nasi igraci limitirani mi smo odigrali takticki dobru utakmicu. 0:0 kuci u danasnjem fudbalu je vise nego solidan rezultat.

5. Dopustili smo protivniku jednu jedinu sansu i to u 91min.


Pored svih tih cinjenica ko je ocekivao da mi jedan Videoton oduvamo nema blage veze, ne samo o fudbalu nego generalno o zivotu!
 

Nole84

Grobar
Учлањен(а)
23.09.2007
Порука
204
Reaction score
731
Ja ne očekujem da mi oduvamo Videoton, ali očekujem da se za 90min igre odigra jedna krštena akcija, da vidim strategiju napada a ne da gledam bunarenje na Tavambu koji pored stamenog štopera teško može da primi i odloži loptu što se pokazalo i sinoć a i protiv vojvodine, očekujem da igrači traže slobodan prostor i nude se da dobiju pas a ne da se Sale vrti kod aut linije napred nazad 30 sekundi nadajući se da će se neko otvoriti tj ponuditi da dobije pas, očekujem da kada već imaš "savremena" krila kojima je jača noga suprotna od strane na kojoj igraju bekovi iskoriste prostor i utrčavaju na centaršut, očekujem da neko uđe u sredinu a ne da se od Jevtovića i Radina očekuje da budu ono što nisu, očekujem da neko Sumi zavrne uši i natera da 1,5 milion opravda bar trudom na terenu, i da ne nabrajamo dalje a mnogo je toga.... Za sve ovo nije potrebno imati vrhunske igrače, ovo su elementarne stvari koje ispoštuju i mnogo lošiji klubovi.
 

Mijatovic

Banned
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
4.890
Reaction score
248
Локација
Death Valley
Svako moze igrati toliko koliko ti protivnik dopusti. Uvek bilo i ostalo tako!

Mi nismo igrali protiv drveca ili dece od 13 godina nego protiv jedne ekipe koja nista nije slabija od nas + imaju terenera koji nas bolje zna od samog Djukica & Co.
 

Nole84

Grobar
Учлањен(а)
23.09.2007
Порука
204
Reaction score
731
Drug sve to stoji i ja se slažem da je Nikolić prof. dr mr za Đukića i da je Marko jedan od retkih trenera u Partizanu koji je znao da postavi igru spram protivnika. Ali ne napraviti jednu krštenu kombinaciju, ne trčati tj raditi na demarkaciji i tražiti loptu već samo bunariti na Tavambu ja ne mogu da shvatim. Kod nas se realno ne zna ko šta radi i ko ima kakav zadatak.
 

Giller1984

Grobar
Учлањен(а)
08.06.2017
Порука
326
Reaction score
67
Nit sam sta video od Partizana u kratkim naletima, a jos manje se videlo od Videotona, sem u zadnjih 10 min, tada je bilo opasno, nismo imali snage, madjari su krenulu napred, i stvorili par situacija, i jednu veliku sansu. Treba biti objektivan, onaj crnac je trebo dobiti crveni, a bogami i mi smo imali nekoliko brutalni uklizavanja. Bio je i penal nad Djurdjevicem. Meni je ovo izgledalo kao Partizan-Backa, kad nas je vodio Tomic prosle godine. Mi ne znamo, oni jos manje........
 

Ostoja_PFC_

Grobarčina
Учлањен(а)
30.09.2006
Порука
2.841
Reaction score
193
Локација
Dole ispod
Svi ce sloziti da smo igrali fudbal u Atini I to dobar. Ko ce da mi objasni kako su to odjednom igraci zaboravili to sto su uradili pre 15 dana? I ne, nije zbog Lea, svi su igrali.

Ja verujem da je Djukic isao na to da sacuva mrezu.

Uostalom ako ove pacove ne mozemo da prodjemo gde mi idemo uopste?
 

STOOOLEEE

Grobarčina
Учлањен(а)
04.02.2014
Порука
2.021
Reaction score
3.217
Локација
GG 1978
Realnost Partizana i znajući šta nas sve snašlo od maja i završetka sezone pa do danas, ovo je realnost..

A realnost je da nemamo odličnu igru koja nas je krasila jer nemamo odličnih igrača koji su nas napustili.

Pored svega imamo rezultat koji nam daje šansu za prolazak dalje.

Čemu se čudimo ?!?!
Znajući kako se radi u PFC zadnjih 30 godina ovo nije ništa novo već standardno.
Svake sezone smo slabiji za najbolje igrače a dovode se novi na pozajmice,dovode se novi igrači preko menadžerakih kombinacija ,koje Gvardiola,Murinjo nebi uklopili da bez priprema budu fino skockani u julu i avgustu kada se rešava evro-sezona.

I pored svega,bolji smo od Videotona i idemo dalje..
 

Mijatovic

Banned
Учлањен(а)
01.10.2006
Порука
4.890
Reaction score
248
Локација
Death Valley
i sad da vas pitam,... hocete li vi da igramo dobro a da ispadamo kao protiv grka ili da igramo takticki i prodjemo kolo dalje? kako god, ovde uvek ima nezadovoljnih.... kada igramo super i popusimo onda je sranje, kada igramo lose na rezultat onda je i to lose... jebi ga vise...
 

PROFESOR

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
4.627
Reaction score
2.109
Играли смо на резултат 0:0 против мађарског Премијертона, код куће?!
Генијално!
 

PFC_4ever

Grobarčina
Учлањен(а)
22.10.2007
Порука
1.812
Reaction score
1.081
Očekivao sam otprilike ovakvu utakmicu, ali pod velikom strepnjom koliko je jak Videoton.
Pretpostavljao sam da će Nikolić da postavi tako igru, njemu svojstveno. Nisam očekivao toliko prekršaja, pogotovo od Partizana.
Zašto sam očekivao otprilike ovakvu utakmicu? Igrači i Nikolić su srasli zajedno, toliko da kad je lopta otišla u aut, a Vule misli naš aut, loptu uzeo Nikolić i prilazi igrač Videotona, učinilo mi se da Nikolić rukom sprečava ovog iz Videotona da uzme loptu i da će je baciti Vuletu a onda kao da se setio da je ustvari taj iz Videotona njegov igrač :D
Kroz veliko iskustvo su prošli zajedno, izgradili jednu fudbalsku priču za film, pobedili vetrenjače, radovali se zajedno. A sada su oni protiv njega. Pa, ne može. Previše je ljubavi i nečeg lepog, sportskog i prijateljskog da bi se, eto, tek tako kao najljući protivnici pobili i igrali jedni protiv drugih... Nikolić je ekipi bio bio alfa i omega. Automatski ga slušaju sve što kaže jer mu veruju, i neprirodno je onda da on bude protivnik. Taj timski duh, kohezija, to verovanje njemu, to se nije raspalo i neće nikad... zato mislim da je bez obzira na dogovor sa Đukićem ova ekipa igrala možda i prilagodljivo Nikoliću, neko nadopunjavanje... znamo gde će, kako će, pa ga zatvaraj. U napadu znaš da zna kako ćeš, pa onda improvizuješ nešto, ne osećaš dovoljno slobode u igri... i eto, bolje čvrsto, pravi faul, ne primaj gol nego da se otvoriš i ne znaš šta da očekuješ od Videotona.
Mislim da je taj neki psihički faktor imao veliku ulogu u rezultatu, a i prazan stadion.
Sad... šta smo videli to u utakmici?
Koliko sam srećan što je Stojković opet tu. Kada je otišao bio sam jako tužan, mislio sam čoveče kada ćemo opet takvog golmana da imamo... I evo ga, tu je. Videli smo koliko znači. Naša odbrana sa Miletićem na štoperu i Ostojom deluje mnogo sigurnije nego u prethodnim utakmicama. Pazite vi to kako Stojke postavlja, kako Ostoja ima dobru komunikaciju sa njim, jeste par puta Vule izbacio loptu a mogao je da pusti da Stojković uhvati ali nema veze, vidi se veliki ali veliki napredak u odnosu na prethodnu utakmicu. Eto šta znači golman i šta znači sigurniji štoper (Miletić). I posle mi navijači kukamo i negativni smo.
Naš vezni red bi izgledao isto i da je igrao Everton (ali, zašto nije, ne znam nisam nigde video odgovor?). Everton bi možda i svojom impulsivnošću dodao malo uzbuđenja ovoj utakmici ali pitanje je da li bi i dobio dva žuta, pošto su ovi baš prljava ekipa, isprovocirali bi ga. Jevtović i Radin odigrali okej, zatvorili tu okej, s tim što su poslali toliko loših pasova da je to strašno. Neka razmisle da igraču Partizana to ne sme da se dešava. Ono kad se Đurđević otvorio a Radin loš pas i propade kontra, onda jednom kad se otvarao levo a Radin pas u aut, onda Jevtović u 2. pol. pas desno unazad umesto u prostor... jedan pas ka Đurđeviću u gol aut... ne mogu sad sve da se setim. A grešili su čak i što se dodavanja tiče. Kad smo već kod grešaka, ono izvođenje auta Vulićevića. Izvlači se Tawamba (čini mi se, ili Đurđević, ide od desno i prilazi mu) a njega kao da mrzi da ga čeka pa izvodi brže onom pravo (čini mi se Jevtoviću) a vidi se da ne može lopta do njega da dođe jer je pokriven, a Vule kao da je u petliće pa izvede aut, sevne kontra, gledam Vuleta kako trči i ne može da stigne, ovi napad po levoj strani Vule izostaje ali jedva se izvukosmo. Zbog lošeg izvedenog auta. To ne sme da se dešava Partizanu.
Janković užasan danas. Sem one kontre kada je dodao Vulićeviću a ovaj raspalio. Uh kako je to dobro izgledalo, to je fudbal trčiš dodaš šutneš. Šta Suma širi ruke posle kao mogo je da mu doda, šta bre da doda, šutni bre, bravo za tu kontru.
Jankovićev onaj slobodnjak, ej bre, čoveče, pa on ima dobar dribling, dobar pas, lepo pošalje dugu loptu, ali to sve dok se kreće, dok igra teče, on nema dobar centaršut iz kornera, a pogotovo ne izvodi dobro slobodne udarce. Kad je to on dobro izveo slobodnjak? Nikad. Znao sam da će i juče da lansira loptu pod oblake. A da je tu bio Leo... ili da je to izveo Suma... druga priča bi bila danas.
Ništa posebno dodati, Nikolić igrao čvrsto, mi odgovorili još čvršće. Mislim da nije očekivao ovakav Partizan, mislim da je očekivao da se više otvorimo, a mi igrali drugačije.
Nije 0-0 toliko loš rezultat. Tamo ako igramo ovako loše napadački ne znam šta da kažem. To je strašno. Partizan mora da igra fudbal i da daje golove. A ako ćeš u revanšu ovako sa puno prekršaja i čvrsto, onda vežbajte bunarenje na Tawambu, a bekovi nek vežbaju centaršut. Mada... jasno nam je da to ne može da liči na nešto...
I meni i dalje nije jasno jedna ekipa razbije olimpijakos, onda dođe Videoton i ne može da se poveže... Ajde Đukiću, demantuj nas, ajde, pokažite igrači šta možete u revanšu.
 

mladen107

Grobar
Учлањен(а)
04.08.2007
Порука
354
Reaction score
1.387
Локација
Novi Sad
0:0 je odlican rezultat. 1:1, 2:2 itd znaci da idemo dalje. Ko je ocekivao drugaciju utakmicu nema puno dodira sa realnoscu...
 

President

Partizanovac
Учлањен(а)
25.11.2009
Порука
8.888
Reaction score
6.229
Локација
§§§§§
Koliko god sam priželjkivao pobedu potpuno je bilo očekivano da će biti 0:0.
Ova ekipa protiv koje smo igrali je upgrade verzija Javora. Danko Lazović je jedini igrac koji odskače tamo nekim fudbalskim znanjem i inteligencijom. Na stranu to sto je njegovo ponašanje skandalozno. Imaju par jakih i brzih crnaca koji ništa solo ne mogu da urade. Sve sto je bilo opasno po nas je poteklo od Danka, sem one poslednje akcije. Svaki pas napred koji je ličio na nešto je uradio Danko. Ostali, veze nemaju. Mi da smo imali normalno sudjenje mi bismo lagano sinoc pobedili. Konačno čovek centrira kako treba, Djurdjevic da gol i oni ponište. Bar jedan crveni su sinoc zaslužili oni seljaci iz Madjarske! Sudjenje je bilo skandalozno. Tawambi je svirano par presmesnih prekršaja u napadu. Jevtovica su jednom cepili na sredini strasno, puklo je čulo se na TV-u. On je ostao da lezi a ovi su krenuli u napad i nisu prekinuli akciju koja je dugo trajala, a napadali su pored aut linije gde je stajao Nikolic i iskreno nisam mogao da verujem da im nije rekao da izbace loptu. Ali nema veze, popušiće u Madjarskoj!
Ja stvarno mislim da su ovi Madjari u rangu Javora sa par solidnih igrača. I trener posle onakve duple krune ode tamo! Dođje mi u kurac da ljubim ove naše kad vidim kakvi su oni Madjari. Da je ovo bila prvenstvena utakmica naše lige bio bih bas besan ali posto je prevažan ovaj dvomeč za nas dajem im kredit do završnih 90 minuta revanša.
Sto se tiče naših igrača, ja zaista nemam zamerku ma igru ni jednog fudbalera sem na Sumu. Čovek zna ali kada će to svoje znanje prebaciti iz cirkuskog u korisno pitanje je. Bukvalno ni jednog više fudbalera ne bih kritikovao. Čak i oni koji mi nisu simpatični i koje često provlacim kroz blato su odigrali zaista solidnu utakmicu. Nije bilo velikih gresaka sem Radin par puta na centru kad se pogubio sa loptom i naravno mrsomud Suma. Čak sam jako prijatno iznenadjen kako je na sredini odigrao tandem Jevtović-Radin. Jevtović se skoro ovoliko nije otvarao i tražio loptu. Čini mi se da je posebno zeleo da se pokaže i zaista sam zadovoljan kako je radio na terenu. Šteta je zaista sto Leo nije sa nama jer bi lagano rešio jednim potezom ovakvu utakmicu kao sto je to radio u prvenstvu protiv ovakvih jajarskih ekipa.
Sto se tiče naše spreme i trčanja, lepo je i red je reci sa smo spremniji od Madjara. Ne znam ko Nikoliću sprema igrače ali ne vidim da je bolji od Miše. Oni su i igrali čekalicu i kontre jer nemaju snage. Nadam se da ste videli situaciju kada je sudija, inače težak degenerik, odsvirao kraj utakmice kako su tri igrača madjarsko-seljačke ekipe pala na zemlju. Oni su jedva disali i šteta je sto nemamo nekog brzanjca u ekipi koji bi ih kontrama uništio. Ali opet, Nikolic je toga i svestan, čak se i ovih naših kontri plašio zato i nije preterano napadao. Oni su odigrali kao Bojvodina samo još seljačkije i primili su gol ali je poništen.
Drago mi je sto nismo primili gol i vidi se koliko psihički ekipi znaci siguran golman.

Prolazimo ove seljake tamo pred Orbanovim očima!
 

blok70

Banned
Учлањен(а)
10.05.2017
Порука
218
Reaction score
39
Ova utakmica treba da ide pod Superligu.. Videoton = Javor iz najboljih dana, s tim sto bi njima sinoc Javor u Ivanjici npr uvalio gol..

Fizicki smo inferiorni do besmisla.. Voljni momenat ispod nule..
Zabolela me glava! Kao sto ranije rekoh, u evropi drugi tim, jer mi neeeemamo sta da trazimo tamo.. Dace Bog rapsodije u nastavku sezone
 

Nikola_G

Grobarčina
Учлањен(а)
17.03.2007
Порука
5.441
Reaction score
7.738
Локација
E-WEST
Ljudi, opušteno, agatonović i željko pantić su zadovoljni.
 

BELI BG

Grobarčina
Учлањен(а)
28.06.2013
Порука
1.401
Reaction score
4.635
Локација
Zemun
Ja sam generalno zadovoljan rezultatom.
Igra u napadu katastrofa.
Naš najskuplji igrač ikada je totalno zbunjen pozicijom koju mu "OPA" nameće.
Stalno vuče u sredinu i pravi gužvu umesto da "razvlači" odbranu protivnika.
Probati u JSL Monira na levom krilu a Sumu, u sredini , gde i treba da igra.
Uvek sam optimista kad igra Partizan! Idemo dalje!:napred Partizan
 

PROFESOR

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
4.627
Reaction score
2.109
0:0 je odlican rezultat. 1:1, 2:2 itd znaci da idemo dalje. Ko je ocekivao drugaciju utakmicu nema puno dodira sa realnoscu...

0:0 се можда покаже као одличан резултат, а можда и не. Могло је бити и 1:0 што би заиста било одлично, али и 0:1, што би било врло охрабрујуће.
Не вуку утисци на незадовољство због одсуства додира са реалношћу, већ због реалности саме.
Уосталом реално је да је мало шта било за задовољство.
А и ти активни резултати то је стварно велика тековина.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top