Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

KK Partizan 2022/23. Povratak kralja! 2. sezona

Статус
Затворена за писање одговора.

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Pa to je vrlo podložno kontekstu.
Imamo najboljeg el trenera sa preskupim f4 igračima, ili redom igrača kog armani nije hteo da produži čak i platio klauzulu (Zek), Pantera za kog se Mesina nije nešto otimao a pre toga ni cigani, Naneli koji je disciplinski oteran iz Milana, Grka koji je bio alfa u najgoroj el ekipi, i Exuma sklonog povredama koji je bio rezervista u barsi.
A i trenera koji u poslednjih 10 godina ima jednu titulu.
Jbg sve zavisi od konteksta ali istina je između a to je da nismo doveli igrače koji bi bilo garantovano starteri u top5-8 ekipa el.
JBG brate, svi te citiraše pa ajd i ja da probam. SVE se apsolutno slažem sa ovim. Zašto? Da sve to nije baš tako kako si ti ovo napisao, navedeni igrači teško da bi završili u Partizanu ako ništa drugo, onda iz finansijskih razloga - za njih bi vladala otimačina najbogatijih i ne bismo tome mogli da pariramo.

Međutim, kao što je Papapetru ispao "situaciono" vrh igrač /igrao u propalom Panatinaikosu pa se izdvojio kvalitetom/, tako su isto i ovi drugi nabrojani "situaciono" možda ispali lošiji nego što jesu /sa izuzetkom Nanelija možda/. Šta zapravo hoću da kažem? Svi ovi igrači imaju jednu stvar zajedničku - Došavši u Partizan istovremeno /zajedno/ dobili su šansu da pokažu jesu li bolji od onoga što su radili do sada? Vreme će pokazati.

Ovo i dalje ne može da ospori njihovu ulogu koju su do sada imali u EL. Ona jeste da nije bila vrhunska ali nije ni za potceniti, posebno ne iz ugla svih nas ovde koji volimo Partizan. Bolje od ovoga nije moglo. Ako bih morao da nas definišem sada smo "PRAVI PARTIZAN" - ekipa koja svakog može da pobedi ako igra dobro ali i ekipa koja od svakoga može da izgubi ako odigra loše.

Ako merimo rostere, TOP8 je neki uzvišeni cilj svakako ne lako ostvariv ili takav da se na isti može računati već sada. Treba biti istrajan, pametan i igrati za bodove. Ovaj sistem je takav da pobeda protiv recimo Barse ili Fenera, Efesa, Makabija i sličnih u gostima ili kući, neće značiti NIŠTA ako se dođe do emotivnog i fizičkog pražnjenja pa uslede tri poraza protiv nekih ekipa koje smo realno mogli dobiti uz nekakvo maksimalno zalaganje. Ovde slabih protivnika NEMA. Svi su dovoljno jaki da nas mogu pobediti i svi su dovoljno slabi da od nas mogu izgubiti. Treba tempirati formu, dobijati ono što se treba dobiti i sakupljati bodove.

Nije prioritet igrati lepo već pobeđivati ono što treba. Ovi naši igrači su dobili DRUGU PRILIKU i što je najvažnije, dobili su prostor koji nisu imali u daleko bogatijim ekipama. Za njih je ovo "ili jesi ili nisi" a POTENCIJALA IMA na pretek da se rade velike stvari.

Ono što mene buni brate @Стојанче Ристевски /posebno uzimajući u obzir citirani post/ jeste to da se protiviš dovođenju pleja i centra /centra više niko i ne sponinje osim mene pa verujem da se i ne traži/. Međutim, plej bi baš "legao". Ako uzmeš da je Dante prvi plej, na toj poziciji ostane još samo Madar. On dečko nema kapacitet da nosi igru celog tima u EL, a ako je druga opcija morao bi to da radi zato što ne može jedan plej da ti izgura sezonu. Svi drugi su 2/1 ili čisto 2 sa kapacitetom da odigraju pleja u nekakvoj NUŽDI i kratko vreme. Željko je od Avramovića hteo da napravi pleja /verovatno mu je zaličio na samoga sebe iz mlađih dana/, da ga usmeri sa šuta na EKIPU ali se ovaj u toj ulozi nije snašao. Naravno, spoljna linija je danas širok pojam i faktički se od igrača traži da igraju sve od 1-3 čak i 4 zavisno od građe, ali ne vidim da u ekipi imamo takvog.

Sa citiranim delom se APSOLUTNO SLAŽEM ali sam zapravo između te krajnosti i aspiracije da se ode na F4, nekako sam više optimista nego pesimista ali daleko sam od toga da se mogu staviti u poziciju gde unapred mogu potpisati pobedu protiv bilo koga. Borba za TOP8 je prava mera u postavljanju cilja.
 
Последња измена:
  • Like
Reactions: BBC

Dr. Okltis

Početnik
Учлањен(а)
08.07.2021
Порука
69
Reaction score
133
Локација
Srbija
Jedan centar koji ima poene u rukama nam treba,Milutinov tu ne bi mnogo pomogao,a za defanzivu imamo vec Balsu Koprivicu.
Lesor mi je neartikulisan kosarkas,jeste jak ali slaba glava,sve hoce na snagu. Smailagic vecito povredjen, nista nije pokazao za sada,
ali se nadam da ove sezone moze da bude taj centar koji ima sut,prodor ako ne dovedemo nekog.
Od Balse i Lesora tesko je ocekivati da mogu da izmisle neke poene pod kosem,samo neko kucanje iz pika i skoka jer nemaju sut i ledjnu tehniku,
mozda Balsa sad preko leta moze da napreduje bar malo napadacki.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Nije baš da nema poene. U EL je imao blizu 8 a u VTB 11 poena po utakmici. Posebno je pitanje da li bi mu poentiranje bio glavni zadatak kada imaš takvu spoljnu liniju kakvu ima Partizan. Ne možeš očekivati 200 poena po utakmici. Ovde sada uhvatismo Milutinova, a zapravo mislim generalno na poziciju centra. Ne bi u ovakvoj ekipi koju imamo centar imao zadatak da poentira u nekakvom primarnom smislu.

Nama treba centar jak na skoku i zaštiti reketa, da ima dobar pregled i povratni pas. Treba nam iskustvo i stabilnost. Na kraju, treba nam BROJNOST koja će rasteretiti ekipu na toliki broj utakmica. Balša nema iskustvo, Lesor nema stabilnost. A dva centra je malo. Druga je stvar što će na 5 da uskače Smajlagić koji ako je dobar, odličan je ali kada nije dobar, očajan je. Dobra je vest da svi imaju priliku da u ovoj ekipi /koja je evidentno bolja od prošlosezonske/, budu bolji nego prošle godine.

MI JESMO POPUNJENI na svim pozicijama. Jesmo kompletna ekipa. Imamo sve od 1-5. Na jedan da uskaču ovi što su 2/1 na 5 da uskoče ovi što su 4/5 i već SADA smo jedna dobra ekipa.

Druga je stvar MOJA ŽELJA ili bolje reći moj neki manjak poverenja ili bojazan. Mislim da bi kvalitativno bili još bolji sa dva igrača /jedan centar i jedan plej/. Naravno, ako su takvi da donose kvalitet više na ono što imamo sada - dakle, ne bilo ko i ne po svaku cenu. Uopšteno govoreći, trebaju nam igrači na nivou PREPOZNATLJIVOSTI /oni za koje ne moram da ukucavam ime na YT da bih video kakvi su, već da znam ko su/. Treba nam iskustvo i stabilnost u igri. Ako si jak pod košem, otvaraš prostor napolju. Kada si jak napolju, ostavljaš prostor unutra /uzročno-posledična veza na laički način viđena/.

Sezona nije samo DUGA - ona je i odvratno TEŠKA. EL je svetlosnu godinu ispred EC-a a ni ABA nije takmičenje koje se "podrazumeva" kao osvojeno. Treba uračunati COVID-19, povrede, pad forme kod nekog igrača. Širi roster ti omogućava i da ne putuju svi na gostovanja, ostavlja mogućnost da se drži jednak nivo igre i isti ritam utakmice čime bi se izbegle oscilacije u toku jedne iste tekme. Dalje, pošto NIKO nije isti, više igrača = više taktičkih mogućnosti.

Na kraju, niko još nije potvrdio da je što se formiranja ekipe sve završilo. Po svemu sudeći, očekujem još najmanje jednog a najviše dva igrača. Ako se dovodi jedan, opredelio bih se za pleja, ako se dovode dva igrača, doveo bih ili 5 ili 4/5 /možda čak i bolja varijanta. Ali opet kažem, ne pod moranje niti po svaku cenu već samo ako je to neko ko će da "napravi razliku". Navijam da se dovedu oba igrača, bio bih srećan ako dođe jedan a ZADOVOLJAN SAM čak i ako ne dođe više niko. Videćemo... :D
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.767
Reaction score
55.444
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ono što mene buni brate @Стојанче Ристевски /posebno uzimajući u obzir citirani post/ jeste to da se protiviš dovođenju pleja i centra /centra više niko i ne sponinje osim mene pa verujem da se i ne traži/. Međutim, plej bi baš "legao". Ako uzmeš da je Dante prvi plej, na toj poziciji ostane još samo Madar.
Sad ozbiljno.
Avramovića Željko vidi ko pleja, to je bar očigledno, i ima dosta poverenja u njega, zapravo Željko je celu karijeru imao levorukog igrača od poverenja spolja, ovo je sirotinjska verzija, ali je plej u Željkovim očima.
Sad što se to vama možda ne sviđa je druga stvar.
Poslednje vi svi ovde vidite tim kao fantazi igricu pa da nakarikam što više igrača s “poenima u rukama” a oni će se sami dogovoriti za minute.
Igrači dolaze sa obećanjem uloge ( ne minuta) ako se nekom obeća da će biti nosilac ne možeš da mu nakarikaš pangosa i kažeš jbg treba nam konkurencija na pleju. Tj možeš ali se igrač na zimu neće vratiti s odmora.
Ekipa mora da ima hijerarhiju da se zna ko je ko u ekipi.
A najveća glupost koja se piše je treba nam 15 dobrih igrača, dugačka sezona je, povrede bla bla.
Niko ne igra sa 12 igrača u rotaciji ti igrači od 12 do 15 su igrači tipa Glas ili neki talenat. Sigurno niko neće dovesti Anđušića i reći mu da ispada iz 12 ali igraće sledeću ili kad se Panter povredi.
Mi trenutno spolja imamo 7 seniorskih igrača bez Trifunovića i Glasa, ne znam stvarno odakle vam da ima mesta za još nekog.
O licemerstvu i kukanju za vremenima DV i stvaranju igrača, ali sad bi da imamo 12 stranaca od 30 godina a Madar i Koprivica da igraju po 3,4 minut ne bih ovaj put.
 

ynn93

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
415
Reaction score
283
Локација
Zemun
Pa to je vrlo podložno kontekstu.
Imamo najboljeg el trenera sa preskupim f4 igračima, ili redom igrača kog armani nije hteo da produži čak i platio klauzulu (Zek), Pantera za kog se Mesina nije nešto otimao a pre toga ni cigani, Naneli koji je disciplinski oteran iz Milana, Grka koji je bio alfa u najgoroj el ekipi, i Exuma sklonog povredama koji je bio rezervista u barsi.
A i trenera koji u poslednjih 10 godina ima jednu titulu.
Jbg sve zavisi od konteksta ali istina je između a to je da nismo doveli igrače koji bi bilo garantovano starteri u top5-8 ekipa el.

Treba gledati to cinjenicno.

Punter je dosao kao najbolji igrac ekipe Milana, ne po kvalitetu cistom vec ucinkom, samo u polufinalu je prebacio 20+, ima izjava Mesine gde je rekao da je hteo da ga zadrzi ali smo mi poslali "ludu ponudu"

Istina je da nisu bili zadovoljni Zekom, ozbirom kako je finisirao sezonu ( ista prica ko kod nas) i nije bilo plana da se izadje iz ugovora sa njim, nego se poklopilo da je Meli, domaci, mnogo bolji igrac bio iznenada dostupan, moze se reci logicki potez.

Exum je dosao u Barsu u jeku sezone, a ispred sebe na svojoj maticnoj poziciji ( iako u biti nije plej) ispred sebe je imao jednog Kalatesa i Laprovitolu, plus je prvi put u Evropi bio, a kvalitet je pokazao sve vise i vise kako je sezona odmicala (inace i Barselona je htela da ga zadrzi, ali kao beka, ne pleja, to je i jedini razlog zato smo dobili prednost). stoji da postoji opsanost od povreda obziron na istoriju i stil igre.

Nunnaly je imao odlicnu sezonu iza sebe u timu koji je imao svog primarnog potrosaca lopti, te je njegov ucinak jos impresivniji, a to sto si naveo za njega Armani cak stoji i za Makabi (navodno upitan je bio dorpinos/zelja u domacoj ligi).

Papapetrou je na Evroligaskom nivou vec 9 godina sa oba Atinska rivala, a u 7 sezona je imao itekako zapazenu ulogu, buduci da nece biti alfa ovde, vec samo jedan od stubova (sto nam je falilo prosle godine) sa pravo se kaze da su on i naneli top 5 combo niskih krila po kvalitetu porkivenosti pozicije u EL.

Cinjenice kazu da nikada jaci tim u istoriji nismo imali, da nas vodi najbolji ikad i jos su Partizanovci gladni uspeha zbog sistematskog ugnjetavanja.

Takodje cinjenica stoji da sa svim napred navedenim ekipe kao Efes, Real, Barsa, Armani, Fener, Monako imaju daleko jace ekipe i da realno za preostala dva mesta se bori Virtus Bajern Makabi Baskonija, Partizan, a pri tome jos nismo naveli Olimpijakos koji je tu negde izmedju dve grupu.

Cinjenica je da je izbacivanjem Ruskih timova mnogo kvaliteta se naslo na trzistu i to je ucinilo da u ovoj sezoni ima preko 10 ozbiljno kvalitetnih timova i da bi bilo neozbiljno reci da moramo uci u top 8 jer to po kvalitetu nismo (prvi sam pri dovodjenu igraca ovakvog kalibra zaleteo i rekao da mora se uci u top 8).

Ali ono sto se moze i mora reci bice malo veceri u ovogodisnjoj Evroligi kada Partizan nije u opticaju da pobedi utakmicu. Neko ima vise kvaliteta, mi imao domaci teren, najboljeg trenera i kvalitetan roster takodje, posibati se mora, sve preko toga gledacuji gore navedeno nije fer.

Mora se ABA, sve ostalo je cisto uzivanje u trenutku,

Sportski Pozdrav.
 

Paja Čutura

Grobarčina
Учлањен(а)
27.05.2007
Порука
1.636
Reaction score
5.431
Prevelika ocekivanja i prevelike price,nevezano za izjavu Smajlagica. Ovo jesu top igraci,mi kao klub siguran sam da ne mozemo bolje. Koga boljeg od ovih da dovedemo? Larkina? Ali mi ta gledanja dosao iz Armanija Mesina se nije pretrgao,pa sta znaci onda prelazak Dejvisa iz Barse u Armani? Sta, los igrac? Kapiram da je dosao kod nas ljudi bi rekli da je dobar ostao bi u Barsi...to je neki nacin razmisljanja uglavnom kod ljudi. Zamislite da smo CSKA i da su nam doveli Davidovca...ovde bi se ljudi samoubijali. Armani je onu sezonu kada su otisli na f4 imao prejaku spoljnu liniju u sezoni gde je Barsa vratila Gasola. Ovo su sve provereni igraci koje smo tokom sezone gledali vise nego zenu,decu,majku ili oca sto preko televizije sto uzivo,nema tu mnogo filozofije spoljna linija nam je prejaka a kako ce to da izgleda ostaje da se vidi. Do prosle godine smo se lozili kada se dovede jedno poznatije ime. Pa lozili smo se na raspalog samrda samjuelsa a ne sad kada ih je 6 puta vise.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.767
Reaction score
55.444
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Aj da probate da pročitate napisano i da shvatite isto. Nemam ni papira ni olovaka da vam crtam da su igrači za naše pojmove vrhunski ali da ekipa nije ni na papiru top8. I da je nerealno očekivati da se podrazumeva top8 od ekipe koja je nažalost praktično debitant u el.
Pri tome tebi sam snsovac93 već rekao da mi ne pada da diskutujem s tobom. A ti Pajo iz priče gledaj malo košarku a malo manje tribinu.
Da ste bar malo gledali košarku videli bi da je Panter svoje najbolje partije dao na f4 ali da nije bio najbolji igrač ekipe sigurno već da je to bio Šilds uz vođstvo Ćaća. Al jbg YouTube highlights sa keywords “Panter armani” ne daje te rezultate.
 

Paja Čutura

Grobarčina
Учлањен(а)
27.05.2007
Порука
1.636
Reaction score
5.431
Aj da probate da pročitate napisano i da shvatite isto. Nemam ni papira ni olovaka da vam crtam da su igrači za naše pojmove vrhunski ali da ekipa nije ni na papiru top8. I da je nerealno očekivati da se podrazumeva top8 od ekipe koja je nažalost praktično debitant u el.
Pri tome tebi sam snsovac93 već rekao da mi ne pada da diskutujem s tobom. A ti Pajo iz priče gledaj malo košarku a malo manje tribinu.
Da ste bar malo gledali košarku videli bi da je Panter svoje najbolje partije dao na f4 ali da nije bio najbolji igrač ekipe sigurno već da je to bio Šilds uz vođstvo Ćaća. Al jbg YouTube highlights sa keywords “Panter armani” ne daje te rezultate.
Ne znam cemu podbadanja ako hoces da pricas normalno pricaj a ne da podbadas kao neka zena. Sad si ti kao neki strucnjak,jebalo majku. I sam sam rekao ranije da je panter bio dobar u aj jer je imao jake ograce oko sebe.
 
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
324
Reaction score
709
Локација
Jugoslavije
Prevelika ocekivanja i prevelike price,nevezano za izjavu Smajlagica. Ovo jesu top igraci,mi kao klub siguran sam da ne mozemo bolje. Koga boljeg od ovih da dovedemo? Larkina? Ali mi ta gledanja dosao iz Armanija Mesina se nije pretrgao,pa sta znaci onda prelazak Dejvisa iz Barse u Armani? Sta, los igrac? Kapiram da je dosao kod nas ljudi bi rekli da je dobar ostao bi u Barsi...to je neki nacin razmisljanja uglavnom kod ljudi. Zamislite da smo CSKA i da su nam doveli Davidovca...ovde bi se ljudi samoubijali. Armani je onu sezonu kada su otisli na f4 imao prejaku spoljnu liniju u sezoni gde je Barsa vratila Gasola. Ovo su sve provereni igraci koje smo tokom sezone gledali vise nego zenu,decu,majku ili oca sto preko televizije sto uzivo,nema tu mnogo filozofije spoljna linija nam je prejaka a kako ce to da izgleda ostaje da se vidi. Do prosle godine smo se lozili kada se dovede jedno poznatije ime. Pa lozili smo se na raspalog samrda samjuelsa a ne sad kada ih je 6 puta vise.
Silds, Ledej, KPJ su doneli te sezone milanu f4. Zekove igre u Zalgirisu pre toga su bile vrhunske. Verovatno milano zeleo titulu, pa su hteli jos bolje igrace. I Makabi je najurio Vilbekina. I jos 9 top igaca. Svakom igracu mozes da nadjes manu nije to problem... Za moje navijacke standarde ova ekipa je Ferari. A za standarde zabara me zabole. Tesko ce oni da ponove f4, to im je bio plafon i to su im ovi nasi doneli. I tokom grupne faze i u cetvrtfinalu. Jos im i Sale uzeo palkanestro. Pa su valjda zato menjali. Trebali su trenera da zamene. Mislim da nam fali jos igraca, nemamo ih 12, kad uracunam Jama Smailjai Koprivu. Koprivu ce da forsira Zeljko. To nije sporno, i treba, zasluzio je proslegod. Ako Smajli moze da pokrije poziciju broj 5 nama ne treba pojacanje. A Madar ako moze da pokrije svoju poziciju uz Aleksu i Egzuma ni tu nam ne treba pojacanje. A ako ne mogu ova dvojica(moja omiljena igraca), mi imamo problem veliki. I dzabe bacenih 35 miliona. To smo mogli i sa 5m. Smajli me vise plasi dal moze. Tako da ako para ima, mesta ima i za vise od 2 igraca. Nama su dosla 4 igraca, otisla 3. Sad igramo utorak cetvrtak nedelja sreda. To ne mogu 9-11 igraca uvazeni kolega S R.
 

ynn93

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
415
Reaction score
283
Локација
Zemun
Aj da probate da pročitate napisano i da shvatite isto. Nemam ni papira ni olovaka da vam crtam da su igrači za naše pojmove vrhunski ali da ekipa nije ni na papiru top8. I da je nerealno očekivati da se podrazumeva top8 od ekipe koja je nažalost praktično debitant u el.
Pri tome tebi sam snsovac93 već rekao da mi ne pada da diskutujem s tobom. A ti Pajo iz priče gledaj malo košarku a malo manje tribinu.
Da ste bar malo gledali košarku videli bi da je Panter svoje najbolje partije dao na f4 ali da nije bio najbolji igrač ekipe sigurno već da je to bio Šilds uz vođstvo Ćaća. Al jbg YouTube highlights sa keywords “Panter armani” ne daje te rezultate.

stosta tebi ne pada osim laznog moralisanja, zakopavanja glave u pesak i etiketiranja drugih koji ne dele tvoje utopijska uverenja.

To smo baš lepo pokazali protiv Burse.
Ne pravi se domaći teren tako što se napuni Arena...

Donekle se slazem, a mislim da je glavni razlog mali broj odigranih utakmica u Areni, nemanja kontinuiteta domaceg terena, pa cak ni hale u kojoj se trenira.
No misljenja sam, obizorm da cemo sve utakmice igrati u Areni i da ima vise nosilaca, kombinacija poznavanje kosava, konstantnosti hale i nemanja grca da sve staje u jednu utakmicu rezultovati jakim domacim terenom uz naravno navijace.
 

gurtang

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
1.669
Reaction score
3.573
Локација
Niš
Zajebavaš li me ti brate?
Nama se lomi rezultat tribina nam peva o palom bratu.
Krenu neke retardirane pesme bez osecaja i za publiku i za utakmicu.
Dok cela hala ne peva i ne diše kao jedan mi nemamo tu publiku koja se spominje.


Doduše moram da priznam da su ovi sadašnji bolji nego oni od pre godinu, dve. Ali daleko od toga da je to dovoljno.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.767
Reaction score
55.444
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ne znam cemu podbadanja ako hoces da pricas normalno pricaj a ne da podbadas kao neka zena. Sad si ti kao neki strucnjak,jebalo majku. I sam sam rekao ranije da je panter bio dobar u aj jer je imao jake ograce oko sebe.
Uopšte ne smatram da sam stručnjak. Ali sa tobom i snsovcem da diskutujem je ipak ispod svakog nivoa.
Em što pišete gluposti bez dve odgledane košarkaške utamice, em što vam je promakla umetnost čitanja pa mi podnećete da sam napisao da su loša pojačanja (ovo je najbolji prelazni rok u našoj modernoj istoriji zasigurno a Exum najveće ime), em što ste kao ličnosti ispod svakog nivoa diskusije. Uživaj u odbrani “juga”.



stosta tebi ne pada osim laznog moralisanja, zakopavanja glave u pesak i etiketiranja drugih koji ne dele tvoje utopijska uverenja.
Meni je misterija kako si ti još uvek na forumu. Pljuc. Ignore.
D9E3CCED-63C1-44D9-9408-723C76FA764B.jpeg
 
Последња измена:

Micun

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
837
Reaction score
3.308
Локација
Beograd
Kad pogledaš najčih 8 ekipa na papiru u Evroligi možeš samo da se smrzneš... A da ne kažemo da su onih par ekipa koje su na papiru malo slabije, takođe vrlo ozbiljne i na papiru jače od nas. Top 8 ne da nije podrazumevana stvar, nego bi bio izuzetan uspeh! Priče o fajnal foru su dosta nepotrebne, smešno ih je komentarisati. Mi treba da bijemo cigane u ABA, jer to sad možemo i to treba da nam je najvažnije. Kad bi trebao da biram izedju TOP 8 i titule u ABA, uzeo bih titulu da ne trepnem i bio bih prezadovoljan.

Daj bože da se ostvare oba, ali praviti hajp ko prošle gdine može samo da našteti ekipi, ko što je bio slučaj prošle sezone. E sad, što ljudi vole da se lože i bole ih uvo šta se zapravo dešava, to je druga stvar... Malo je glupo što je neralna ložana 'grobarstvo', a ovo drugo nepoželjno 'realno grobarstvo', što je ozbiljna budalaština...
 

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.929
Reaction score
21.682
Koliko god nekog bolelo, mi taj poznati domaći teren više nemamo. Usudio bih se da kažem da smo bolji na fudbalu sa 5 puta manje ljudi.
Što se tiče igrača, neverovatni ste, mislim dovešće oni sigurno još nekog u nekom trenutku, samo što to sigurno neće da bude ovo što očekujete jer to ne postoji u ozbiljnom timu. Evo kaže čovek gore imamo Balšu koji igra odbranu pa nam treba centar koji postiže poene. Voleo bih da vidim i u igrici kako to tačno treba da funkcioniše.
Što se tiče top 8, igraćemo ga bez obzira na to što ima 10 jačih (na papiru) ekipa od nas. Kad se već u glavi ložim da ćemo igrati LE u fudbalu, onda ovo nije ništa.
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Za ton rasprave na bilo čijoj strani, baš me briga ne mešam se ALI je istina NEGDE NA SREDINI i zapravo se slažem sa svima vama u NEKOM DELU onoga što ste napisali u vezi košarkaškog dela.
Avramovića Željko vidi ko pleja, to je bar očigledno, i ima dosta poverenja u njega, zapravo Željko je celu karijeru imao levorukog igrača od poverenja spolja, ovo je sirotinjska verzija, ali je plej u Željkovim očima.
To sam i napisao. Slažem se - mada mislim da mu ove godine i definitivno menja ulogu jer je dečko bolji na 2 nego na 1...
Igrači dolaze sa obećanjem uloge ( ne minuta) ako se nekom obeća da će biti nosilac ne možeš da mu nakarikaš pangosa i kažeš jbg treba nam konkurencija na pleju. Tj možeš ali se igrač na zimu neće vratiti s odmora.
Ekipa mora da ima hijerarhiju da se zna ko je ko u ekipi.
Dante je doveden na POZICIJU PLEJA a hijerarhija se ne obećava isto kao što se ni minuti ne obećavaju /hijerarhija se zaslužuje postignućem, zalaganjem i rezultatom/. Zapravo govorimo više o autoritetu nego li o hijerarhiji a to je nešto što ili čovek nosi u sebi ili ne ali se u svakom slučaju ne može garantovati ili "obećati". Ono što je Danteu obećano, jeste da će igrati na poziciji pleja - sve drugo je stvar konkurentnosti i rezultata u toku sezone.
već se ili uzdigneš u hijerarhiji ili ne.

Mi trenutno spolja imamo 7 seniorskih igrača
Tačno potpuno. Ali nisu svi na poziciji JEDAN. Kako izgleda kada Panter mora da prenosi loptu i organizuje napad imali smo prilike da gledamo kada se pronalazio u takvoj "neprilici" /uzeh ga samo za primer/. Danas je najbolje imati u tih 7 spolja, igrača koji može da igra sve od 1-3 na istom nivou. Međutim, realno kod nas to ne može NIKO. Imaš Dantea kome je obećano da je plej /videćemo da li je kadar za to/, imamo Avramovića koga je Žoc "video kao pleja" a ovaj to nije uspeo da pruži na adekvatnom nivou i imamo Madara koji je plej /to su trojica/. Za Avrama verujem da ove sezone ide na poziciju 2, i onda ih na pleju imamo dvojicu. Svi drugi to NISU, jbg prosto nisu. Jeste da igraju spolja ali nisu pozicija 1.

Reći da ih je sedmorica "spolja" važilo bi u slučaju da su svi kao Đorđević. On je igrao pleja a umeo Litvaniji da ubaci 40+ pa sad ajde da polemišemo da li je plej ili je bek - da ga jebem imaš 2u1 kada je o njemu reč. Slično je bilo sa Draženom Petrovićem, jebi me ako bih moga tačno "po knjizi" odrediti poziciju. Njega gledaš i vidiš da igra SVEEEE osim centra. E kad imaš takve igrače, onda se može reći "ima ih 7 spolja" i koji će nam đoka plej.

Da me ne shvatiš pogrešno, Avramović MOŽE da odigra na 1, može to i Dante, ako ćemo tako, mogu svih sedmorica da se u nekom trenutku tekme nađu u poziciji 1 ili čak celu tekmu da odigraju na 1 kada to protivnik dozvoli. Međutim, nemaju to kao primarnu svoju ulogu. To je onaj fazom, odličan mi prosek u školi ali moram baš mnooogoooo da bubačim za taj prosek. Sa druge strane imaš odlikaše koji slušaju na času i sve znaju, domaći rade na malom odmoru a kući imaju kurcobolju i lade jaja jer im se tako može i za to su kapacitet /e to je za mene plej u košarci/. Ovi što se na toj ulozi muče a imaju odlike, čak i prosek odlikaša, obično su sa dobrim šutom spolja, možda neko od njih ima i solidan ulaz ali nisu plej. Od ovih naših na 1 svi su prirodno 2 a na 1 se snalaze i muče da bi to na nešto ličilo.

Takvo šta nije moglo da prođe ni u EC-u a da ne govorim sada na nivou EL.

Ali se SLAŽEMO u sledećem: Veoma je teško razgraničiti u modernoj košarci pozicije 1 i 2, veoma teško. Nekada davno se to veoma lepo znalo a danas i 5 mora biti kadar da prenese loptu makar kada se povuče kontra :D Ali nije opet 1 već je 5 pa ga mo'š jebati. VEOMA SE SLAŽEM da nema tog papira na kome se može napisati da smo mi ekipa viđena u TOP 8 - nema teorije. Mi smo ekipa koja to MOŽE DA URADI uz dosta krvi i znoja uz malo sportske sreće.
 

Paja Čutura

Grobarčina
Учлањен(а)
27.05.2007
Порука
1.636
Reaction score
5.431
Uopšte ne smatram da sam stručnjak. Ali sa tobom i snsovcem da diskutujem je ipak ispod svakog nivoa.
Em što pišete gluposti bez dve odgledane košarkaške utamice, em što vam je promakla umetnost čitanja pa mi podnećete da sam napisao da su loša pojačanja (ovo je najbolji prelazni rok u našoj modernoj istoriji zasigurno a Exum najveće ime), em što ste kao ličnosti ispod svakog nivoa diskusije. Uživaj u odbrani “juga”.




Meni je misterija kako si ti još uvek na forumu. Pljuc. Ignore.

Uopšte ne smatram da sam stručnjak. Ali sa tobom i snsovcem da diskutujem je ipak ispod svakog nivoa.
Em što pišete gluposti bez dve odgledane košarkaške utamice, em što vam je promakla umetnost čitanja pa mi podnećete da sam napisao da su loša pojačanja (ovo je najbolji prelazni rok u našoj modernoj istoriji zasigurno a Exum najveće ime), em što ste kao ličnosti ispod svakog nivoa diskusije. Uživaj u odbrani “juga”.




Meni je misterija kako si ti još uvek na forumu. Pljuc. Ignore.
Погледајте прилог 17307
Ako je ispod nivoa sto mi se obracas. Ja se tebi nisam obratio tako da ispod nivoa mozes da diskutujes samo sa svojim tatom. Od tebe imam sigurno vise odgledane kosarke, a mozda i od 70 posto foruma, o tome je glupo govoriti. Tako da zaobidji me u sirokom luku a strucnu kosarku objasnjavaj ljubiteljima podkasta koji vodi jao mile.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top