Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Radio Mileva - prelazni rok, leto 2013.

Статус
Затворена за писање одговора.

The Prodigy

Grobar
Учлањен(а)
05.06.2012
Порука
547
Reaction score
21
Локација
Na jednom proplanku u staroj, trošnoj kuæi (cimer
Partizanu predstoji najveća bitka - prelazni rok!

I šestu godinu uzastopno šampion Srbije postao je Partizan, ali i šestu godinu navijači najboljeg kluba strepeće u prelaznom roku. Kvalitet je uvek na ceni, a kada se u ligi kakva je Jelen Superliga on istakne, nema mu dugo ostajanja ovde. Jasno je da skoro svaki gazda u surovom svetu biznisa, čiji je fudbal odavno deo, gleda samo da unovči ono što ima, a situacija nije drugačija ni u Humskoj. U redu, svi prodaju, samo neki to rade bez preterano objašnjavanja, poput Milana, a drugi to čine pod kapom moranja, što je najčešći uzrok u zemljama bivše Jugoslavije. "Normalno funkcioniosanje kluba", najčešći izgovor, od kojeg se verovatno diže svakom kosa na glavi, neće ni ovoga leta zaobići uši fudbalske javnosti. Prosto se dođe u situaciju da se zapita - Šta bi bilo da nije bilo titule i da nema šta da se proda... Da li bi to ugasilo klub, ili bi neko onda zavukao ruku u svoj džep i nadoknadio gubitak... Odgovori na pitanja koja će još dugo čekati na odgovor, ali kao što rekosmo, pod kapom moranja, pojedini igrači će napustiti redove prvaka, a navijačima ostaje samo nada da će u njihove kopačke uskočiti momci sposobni da odbrane ono najsvetije, a to je titula.

Prvi u redu za odlazak je Lazar Marković, a iako se u Humskoj hvale ugovorom igrača, ostaju barem dve nepoznanice. Na koliko je taj ugovor i da li je Marković već kaparisan (čitaj, plaćen, prim. aut) od trećeg lica u toku 2012. godine. Kako god da bude gotovo je izvesnoda je talentovani igrač već van Humske.

Sledeći na vratima je Marko Šćepović. Njegov period u Partizanu od tri godine obeležen je sa tri titule. Prošle godine je Anži bio zainteresovan, ali do transfera nije došlo. Pominjala se i fantastična cifra od devet miliona evra, no teško da bi bilo ko odbio toliko novac. Napadač je potvrdio da i pored nekih dečjih bolesti ima suvi kvalitet, a status reprezentativca omogući će mu lakši transfer. Prema nekim izvorima najaktivniji u pogledu angažovanja Šćepovića su klubovi velike trojke holandskog fudbala (Ajaks, PSV i Fejenord), ali ne manjka interes i sa Apenina (Fiorentina i Udineze).

Čini se da će Partizan sve nekako nadoknaditi, ali da će najviše muke biti na gol liniji ako se obistine reči Vladimira Stojkovića da i on najverovatnije napušta Humsku. Čovek koji je napravio tektonski poremećaj kada je u avgustu 2010. godine došao među crno-bele je zaslužio da napravi barem još jedan pokušaj u inostranstvu. „Parni valjak“ u svojim redovima ima Nikolu Petrovića i Živka Živkovića, ali se čini da će rešenje za standardnu jedinicu ipak morati da potraži van „Zemunela“.

Igrač koji je najviše propatio u eri Vladimira Vermezovića je još jedna izgledna selica Vladimir Volkov. Još pre šest meseci bio je viđen u Stouku, međutim, transfer se u poslednjem trenutku izjalovio. Usledio je period čestog sedenja na klupi, no meč za Crnu Goru protiv Engleske i derbi privukli su ponovo pažnju stranih skauta.

Suvo zlato Partizana je Aleksandar Mitrović, a da li će na pravi način biti izmeren na vagi zavisi od crno-belih. Ludost bi bila prodati momka posle tek jedne sezone, kada je nagovestio da bi mogao u narednom periodu da drastično poveća svoju vrednost, no primeri Nikole Gulana, Matije Nastasića i ostalih jednostavno uteruju strah običnom navijaču.

Šta tek reći za Ivana Ivanova. Doveden je kao naslednik Mladena Krstajića i svoj posao je odradio besprekorno. Kod svih trenera, Aleksandra Stanojevića, Avrama Granta, Vermezovića i Vuka Rašovića bio je najstandardniji i uvek među najboljima. Neki kažu da Ivanov ima brzinu mogao bi bez problema da igra u Realu, ali i ovako bugarski reprezentativac sa pravom može da se nada nekom od klubova iz gornje polovine top klubova Engleske, Italije i Rusije. Dao je Partizanu više nego mnogi drugi koji su imali status zvezda u ekipi i sigurno je da navijači ne mogu da zamere Ivanovu želju da karijeru nastavi na Zapadu.

Tomislav Pajović je dete Partizana koje je dočekalo svojih pet minuta u Humskoj, ali to je sve. Kada su videli da je Miloš Ostojić povređen u upravi su posegnuli za nekadašnjim detetom kluba, koje je preko Rada i Šerifa stiglo na pozajmicu, odradilo svoj zadatak besprekorno, ali čelnici navodno nemaju novca za aktiviranje otkupne klauzule u njegovom ugovoru.

Milan Smiljanić je među prvima digao sidro. Vezista koji u poslednjih šest meseci nije imao onu prepoznatljivu agresivnost u igri otišao je u Meku za srpske fudbalere Genčlerbirligi. Jedino ostaje opor ukus u ustima zbog najava iz vrha kluba da će njemu biti produžen ugovor. Odlazak Smiljanića naterao je šampiona da kao prioritet na početku prelaznog roka označi dovođenje zadnjeg veznog.

U plejadi igrača koji nisu ostavili nijedan razlog da i sledeće sezone budu članovi tima su mnogi, a prednjače Filip Knežević, Goran Lovre, Dejan Babić i Eliomar Silva, a status Branimira Pauljevića najviše će zavisti od odlaska ili ostanka Aleksandra Miljkovića, kojem je istekao ugovor. Od fudbalera čija je obaveza završena prema Partizanu nalazi se još i Aleksandar Lazevski, jedini igrač koji je učestvovao u osvajanju svih šest titula crno-belih u poslednjih šest godina.

O povratnicima sa pozajmica Stefanu Šćepoviću, Aleksandru Davidovu i Davidu Mangi sud će dati Rašović i novi sportski direktor Albert Nađ, ali je izvesno da će njih trojica nastaviti da sreću traže dalje od Partizana.

Znak ogromnog pitanja treba ostaviti kod Žarka Tomaševića. Momak koji se vodi pod ugovorom sa Partizanom od 4. septembra prošle godine je za devet meseci uspeo samo dva puta da se nađe na klupi za rezerve. Ukoliko ostane u Humskoj i naredne sezone verovatno će dobiti kredit kakav niko nije dobio u istoriji kluba.

Jasno je da crno-bele na kraju očekuje paklen posao u prelaznom roku. Potrebno je i pored prebacivanja nekoliko igrača iz omladinskog pogona i Teleoptika obezbediti dostojne zamene, a vremena nema puno, jer će uskoro na vrata zakucati Evropa, a jasno je da se kasa najviše puni eventualnom Ligom šampiona, a zainteresovanost za robu iz Humske može da se postigne samo kroz jake evropske utakmice.

Gotovo sigurno u klubu ostaju: Nikola Petrović, Živko Živković, Stefan Aškovski, Miloš Ostojić, Vojislav Stanković, Marko Živković, Predrag Luka, Nikola Ninković, Darko Brašanac, Andrija Živković, Saša Marković, Miloš Jojić, Saša Ilić, Danilo Pantić i Nemanja Kojić.

Zanimljivosti:

- Od igrača koji su započeli sezonu 2012-2013 Humsku su napustili Zvonimir Vukić, Mohamed Zabija, Mohamed Kamara, Nemanja Tomić, Sreten Sterenović, Nikola Aksentijević, Stefan Babović. U međuvremenu su otišli i Milan Smiljanić i Tomislav Pajović.

- Dvojici igrača istekli su ugovori sa Partizanom (Aleksandru Miljkoviću i Aleksandru Lazevskom).

- Pošto je otišao Smiljanić Partizan nema u timu klasičnog zadnjeg veznog (Lovre je već odavno otpisan).

- Poslednji put kada je Nađ vodio prelazni rok crno-beli su izborili Ligu šampiona.
Izvor: http://www.sportal.rs
 

GROBAR UE

Grobarčina
Учлањен(а)
15.07.2010
Порука
1.725
Reaction score
89
Локација
Mali Carigrad
Duljaj je ljudina i Grobarcina njegov povratak bi bio pravi potez plus bekap za njega jer mi nemamo nijednog zadnjeg veznog krstenog, Sasa Markovic je centralni vezni i moze samo u paru kao sto smo videli sa Lolom u derbiju!

Mada ako mu ovaj Sevastopolj ponudi jos jedan dvogodisnji ugovor nije lud da igra kod Djure Mutavog za kikiriki i pametan je decko.Ako dodje pun pogodak ako ne juriti zadnjeg veznog po mogucstvu jakog u duelu ko stena jer smo toliko svileni u duelima da se odbijamo od protivnika cak i u ovoj Jelen Ligi a o odbijanju od one AEL-ove zivotinje da ne pricam!

Ovaj Slovak tesko da dodje nigde ne vidim podatak da je slobodan igrac:D
 

GrobariTopola

Grobar
Учлањен(а)
07.04.2008
Порука
287
Reaction score
4
Локација
Od Topole...
Valjda ste sada shvatili sve sto sam vec pisao sto se Dukija tice... I za zelju i za spremnost i za sve.

I za brata iz Uzica, Sevastopol nikad ne bi bio opcija zato sto je kinta veca ili bitnija, vec SAMO i jedino zato sto zele da mu se revansiraju jer ih nije napustio kada su ispali iz lige. Jedino to moze da bude razlog.

Neko je pitao za pekaru, jeste to Dukijev cale drzi 35 godina, obavezno svrati kad se vracas iz Bg. Sorry za off...
 

Stinger

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
4.052
Reaction score
4.746
Локација
Nomad
Najjače je kad tzv novinari krenu da rade analize, a ne znaju ni imena igrača.
Branimir Pauljević :banghead
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.042
Reaction score
26.213
Локација
ante portas
Vlad, care, znas da te gotivim, ali za Knezevica si u zabludi. Svako ko je makar jednom u zivotu pazljivije gledao FK Borac sa njim u timu video je da u Partizan dolazi JSL polufabrikat, razmazen, bez radnih navika i sumnjive psihe- o tome sam ovde vise puta pisao. Sto pre ga se osloboditi, izuzev ako Vuk nema neku fiks ideju sa njim. A mislim da ce biti problem jer je K. sticenik M.Kezmana...

Moguce da sam u zabludi . Ono sto mi se svidelo kod njega je bila ta neka brzina . To sam na prvi mah spazio . Posle toga onaj prelep gol Vosi u polufinalu kupa , lepo je zalemio loptu .
Plus mi ga nahvalise braca od tetke iz Atenice kad je dovodjen u vezu sa Partizanom . Oni su ga gledali na utakmicama Borca :D
Mada ima i ovo sto Stojance govori , drugacije je to kad igras u manjem klubu sa defanzivnom taktikom gde igras na kontre i polukontre , dok u Partizanu moras da dominiras od starta .
U Cacku je imao status lokalnog Kristijana Ronalda , a obicno izlazak iz ajde da kazemo manje sredine , manjeg kluba u vecu sredinu, veca ocekivanja, veci klub, totalno sjebe igraca .
Moguce je da sam u zabludi ,a verovatno je da jesam cim on nije uspeo za ovoliko vreme da udje barem jednom u prvi tim .
Cak je i Kacketinjo za njega rekao da ne radi nista na treningu , u tom fazonu .
Cudan neki decko svakako .
 

Двоглави

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2011
Порука
4.102
Reaction score
679
Локација
ovde, nazalost
@ Vlad

Ispasce da je Knezevic replika Asena Nikolova, ali nije bas tako. Momak ima stofa, ali je toliko samozaljubljen, a pri tome potpuno nedoradjen kao fudbaler, da nije postojao ni promil sanse da nam donese prevagu. Ono sto je on odigrao protiv D.Srema i Borca u kupu je potpuni skandal i dokaz da je prelazni rok u leto 2012.godine jedan od najgorih u klupskoj istoriji. Ako mene pitas, izvesni Zocevic iz Borca (ne znam koliko ti znaci to prezime) je bio mnogo dominantniji . Steta sto kuburi sa povredama.
 

ВЛАДА ГВЛ

Grobarčina
Учлањен(а)
06.07.2010
Порука
2.169
Reaction score
281
Рашовић и Нађ „снимали” Вукчевића и Мугошу

2 јун, 2013
Последње коло црногорског фудбалског шампионата привукло је у Подгорицу много менаџера, клупских челника, тренера… А међу њима су били и представници шампиона Србије – шеф стручног штаба Вук Рашовић и спортски директор Алберт Нађ.
Њих двојица су јуче ујутро допутовала у Подгорицу, а после извесног времена Нађ је наставио пут ка Никшићу, где је посматрао дуел Сутјеске и Ловћена.
С друге стране, Рашовићево име било је на списку од 40-так људи који су могли ући на стадион под Горицом (без присуства навијача) и он је из ложе гледао дуел Будућности и Морнара.
Иако су се трудили да остану тајновити ко се нашао на њиховом скенеру, незванично смо успели да сазнамо да је Рашовић у Подгорици гледао Марка Вукчевића и Стефана Мугошу.
Обојица су млади репрезентативци Црне Горе – Вукчевић је офанзивни везиста који делује по десној страни и ове сезоне био је најбољи играч Будућности, док је Мугоша класични нападач…

журнал.рс
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.475
Reaction score
41.266
Локација
Žrnov
Vrhunsko pojačanje... vihorno krilo k'o Pauljević bek ....
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.786
Reaction score
55.623
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Пауљевић није прошао нашу школу и није некада био у јуниорском тиму света.
Добар је Адамовић играч могао да буде, али се дечко изгубио између позиција и лоше ушао у сениоре.
 

joca kkp pfc

Grobar
Учлањен(а)
24.06.2008
Порука
805
Reaction score
14
Локација
Knjazevac/BG
Sigurno da moze i iz nase lige da se izvuce neki dobar igrac(Savic,Bambi,Cleo :D ) ali bas treba da se ubode.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.475
Reaction score
41.266
Локација
Žrnov
i dalje tvrdim da Partizan retko kad ima šta da traži van svoje omladinske škole... što se naše zemlje tiče.... možda 1, eventualno 2 igrača... evo i ti kažeš: savić, bambi, kleo... a pgoledaj u kojim vremenskim razmacima su "ubodeni" ti igrači...
 

Mita BlackWhite

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2011
Порука
1.032
Reaction score
37
Локација
Partizane znaj,Jerkoviæ je tvoj kraj
Adamovic je iz nase skole i momak koji nije dobio sansu,sto je zalosno,uzimajuci u obzir kakve smo bisere morali da trpimo,a da su bili nasa deca.Zasluzuje i Adamovic svoju.A u vezi ove trojke koju je naveo Joca,dolazili su jedan za drugim,ubadali smo sa njima svakog leta,sto nije neki period cekanja.Bambi,Raca(2008),Kleo(2009),Savic(2010).
 

Stinger

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
4.052
Reaction score
4.746
Локација
Nomad
Ovaj je iz omladinske škole, samo što nije imao sreće kao Miljko da ga 10 trenera ostavlja u timu zato što je dobar momak.
Sjećam se da je kao omladinac igrao neki all star meč Evropa protiv ostatka svijeta ili tako nešto. On i Gulan su igrali taj meč i na kraju niko od njih ne napravi karijeru kakvu su im predviđali.
Što se mene tiče bez razmišljanja bih mijenjao Luku za Adamovića.
Adamović brz, prodoran, tehniči 10 puta bolji, zna da centrira, zna da šutne, može i na beka i na krilo, a Luka samo sagne glavu ko kljuse i trči kud ga noge odnesu.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.803
Reaction score
29.767
Локација
Beograd
...
Srdjan Radonjic je iz Sutjeskte dosao u PARTIZAN pa je izrastao u najboljeg strelca prvenstva SCG .
...
Da ne govorim kako je docekan ovde Kojic od strane pojedinih forumskih strucnjaka , "obicno drvo " od igraca , nista od njega nece biti , a on dade 11 golova , i premasi ocekivanja .
Da ne govorim odakle je dosao Radosav Petrovic , otkrovenje .
...
Uz dužno poštovanje prema pomenutima, ja sam ipak ,,stara škola,, te ni Radonjić ni Kojić, pa čak ni Raća, za mene ne pretstavljaju neka naročita pojačanja koja su stigla u Partizan - jesu imali svojih dobrih trenutaka, ali...ja sam zahtevniji...
Želim bolje igrače nego što su oni...

Po meni golman mora da ima kvalitete jednog Stojkovića (a ne Petrovića ili Živkovića), zadnji vezni kvalitete Žuke (a ne Lole ili Raće), centralni vezni Moreire (a ne Macana Zajića), napadač Jovetića (a ne Kojića ili Radonjića), i tako redom...
Druga je stvar što ja živim u mašti, a ne u realnosti...

Mi ne kupujemo igrače koji mogu da igraju ,,Evropu,, mi samo prodajemo igrače koji mogu da igraju tu ,,Evropu,, a kupujemo one koji ne koštaju mnogo, tek da bismo ,,zakrpili rupu,, koja na terenu, i u timu, nastaje kada prodamo ove koje neko traži...i koji vrede nešto...
Samo ,,zakrpa,, nije isto što i ,,imati štofa,,...

Evo primer Luke:
Dečko mi je neverovatno simpatičan, orden bih mu dao za onoliki trud koji pokazuje, ali...
Dečko ,,ne zna gde udara,, - da kapije nisu zatvorene, za vreme utakmice ,,izašao bi sa stadiona,, - toliko ne vidi šta radi, gde su mu saigrači i gde šalje loptu...
Treba mu deset prilika da uradi nešto konkretno (asistencija ili gol) - a u ,,Evropi,, će imati jednu - ili nijednu...
Kojiću je potrebno, ako ne 10, a onda bar 5 prilika da zatrese mrežu...
A nama za ,,Evropu,, treba igrač koji će zatresti mrežu, ne iz 5 prilika, pa čak ne i iz samo jedne jedine prilike, nego čak i kad nema ni tu jednu...

Samo, džabe ja to sve pišem, izvinite na uzurpaciji prostora, omakne mi se tako nešto svakog prelaznog roka, stalno se nadam nečem pozitivnom, iako su me valjda život i iskustvo, naučili da se ,,pozitivni pomaci,, dešavaju izuzetno, izuzetno retko - jednom u 10 godina otprilike...
(Borota-Hatunić-Santrač; Đurovski-Vokri-Katanec; West-Žonsa-Drula; Moreira-Žuka-Dijarra; ... ne mislim na igrače koji kao mlađi, ili ne baš afirmisani dođu kod nas, a bilo je i takvih, koji su se dobro pokazali, kasnije - nego mi je uspeh, kada dovedemo nekog za koga svako zna ko je, šta je i odakle je - Čapljić...Kleo...Stojković...tako nekog...)
 

Jokic

ex jokics
Учлањен(а)
24.08.2007
Порука
7.098
Reaction score
15.857
Локација
Храм фудбала
Da li je moguce da ovi nasi izgleda i ne razmisljaju o tome da se sansa da Mangi. On ono sto je malo odigrao kod nas bilo je dosta korektno. A vidimo da je se u Izraelu jos bolje pokazao.Pa mi nije jasno da ce traziti opet neko drugo resenje a ne pokusati sa njim.
 

Sasha Bely

Grobarčina
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.764
Reaction score
6.362
Da, da, mitsko biće Manga:D

Koliko nam je igrača taj povredio ja ga ne bih vraćao... Mada od Luke teško da može da bude gori.
 

maximilian72

Grobarčina
Учлањен(а)
13.04.2011
Порука
6.100
Reaction score
2.039
Локација
Ispod zenine suknje
Cuj zamjena za Markovica u Kulskom Hajduku, jel se ovi zajebavaju sa nama. Nikog zivog ne bih doveo iz Srbije pa sto puta se pokazalo da se nasi omladinci uvijek na kraju izbore za mjesto prvotimca. Mi tog skarta imamo vec sada previse i ne mozemo da ga se rijesimo...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top