Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

Batigol

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
825
Reaction score
3.854
Sutra bi trebalo da bude odrzana video konferencija za stampu od strane celnika EL na kojoj ce, pretpostavljam, biti predoceni dalji koraci u ovoj situaciji.

Press members from different countries in Europe will participate in the press conference, which will be held digitally via video conference at 13:00 on Thursday, April 16, and will be attended by EuroLeague President and CEO Jordi Bertomeu.
 

Швабо

Početnik
Учлањен(а)
03.07.2019
Порука
170
Reaction score
761
Локација
Добој, Република Српска
Опет нека конференција, на којој ће се много тога изговорити, а неће бити ништа речено конкретно. Вероватно ће рећи да се такмичење наставља кад се стекну услови. Ни Бог свети не зна кад ће то бити а не Ђорди. Или ће пак донети неко Соломонско решење типа да се игра ф8 негдје на Арктику, јер кажу да ту једино нема короне. Опростите али мени је Ђорди друга најодвратнија појава у свету спорта. Прва се не доводи у питање морални гмизавац или ти мафијашка пудла је ненадјебива.
 

Batigol

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
825
Reaction score
3.854
Jordi Bertomeu: We want to resume our competitions, perhaps fans won’t be able to attend the games.
But only when we will be able to guarantee the health of everyone, we will resume.
And we want to resume it with the actual format.
Jordi Bertomeu: We are also working on different options to resume EuroLeague and EuroCup with different formats. We might have to resume the season only in one venue. And play the Final Eight instead of playoffs in EuroLeague.
Jordi Bartomeu: It is obvious at this point that we will not have our Final Four in May
 

milanspasic91

Početnik
Учлањен(а)
22.09.2019
Порука
83
Reaction score
105
Локација
Baric

Spansko pseto kaze da ABA ne treba da brine za mesto u EL, kao i da ako do kraja juna ne bude odigrano, verovatno ponistavaju sezonu. Teski indijanac.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.330
Reaction score
37.524
Ništa što već nismo znali. Bar je dosledan u toj jednoj stvari.

Realno, bilo je za očekivati da budemo oštećeni u svakom pogledu. Čak i da se takmičenje nastavi, nije to više to. Ekipa se razišla odavno. Bilo kakav nastavak bi značio nove pripreme i uigravanje. To je praktično nova sezona.

Jedino da nam daju WC kao najboljoj ekipi EC, ali to smo već videli kako ide. Ne vole nas, ne trebamo im, neka se nose. :angry-smiley-002:
 
Последња измена:
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.375
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Fazon je što el za 2 života neće doći do druge lige nba.
Vrlo je jednostavna stvar sem očigledne razlike u kvalitetu.
Tamo su na prvom mestu gledaoci, na drugom mestu igrači, koji su tu isključivo zbog gledaoca.
To je sve mašinerija koja pravi novac upravo zbog navijača.
El i dalje ima taj idiotski pristup gde su na prvom mestu klubovi i vlasnici lige.
To nikog ne zanima.
NBA je jedan sijetl ugasila o čas posla, nema tu ljubavi, licenci, samo tržište.
Ako Niksi koji se raspadaju godinama imaju trilionsko tržište tu će i biti.
Ovo Đordijevo budženje će završiti na smetlištu istorije dok ne uzme tu ligu u ruke neko ko kapira kako funkcioniše profitablni sport, a ne na silu da forsiraš englesko tržište i one ruske vukojebine sa 2 navijača.
Ovde da najveća zvezda el izjavi nešto kao Lebron, dobio bi suspenziju, tamo se radi kako navijači i igrači žele.
 

Magelan

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2012
Порука
859
Reaction score
1.037
Na stranu što je Bartomeu takav kakav jeste, ja ne želim da Evroliga postane cirkus kakav je NBA. Naravno da je kvalitet neuporediv, ali ceo taj show (entertejment) koji oni prave od utakmice me odbija.

Kad hoću da jedem picu i hamburger idem u fast fud ne na utakmicu. Objasnio sam banalno na jednom primeru, ali valjda razumete poentu.

Ne vidom zašto EL mora da bude kao NBA, postoji mnogo stvari koje bi organizaciono mogle da se poboljšaju, a da EL zadrži neku autentičnost.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.375
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Nije bitno uopšte šta ko od nas želi, činjenica je da Evroliga pokušava da imitira nba, ali da to radi očajno. El je odlutala od nokaut koncepta upravo da bi se dobila ta nba opuštenost u regularnom delu, ali ne kapiraju “pravila” takve franšize.
 

Magelan

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2012
Порука
859
Reaction score
1.037
Mislim da možda čak i kapiraju koncept same NBA franšize, ali nisu svesni ili ne žele da priznaju da taj koncept ne mogu da ugrade u Evropi zbog mnogo razloga.

Tu pre svega mislim na karakter, kulturu i bazu (brojnost) publike i na ekonomske mogućnosti.

Drugo je što i sa takvim sistemom EL neko ima računicu.

Po meni treba da preuzmu iz NBA sistema ono što valja a primenjivo je tako da utakmica jednoatavno ostane utakmica a ne šou koji traje tri sata.

Po meni je veći problem od tog sistema takmičenja preveliki jaz u kvalitetu.


Edit. ne znam je li ko gledao onaj propratni šou EL koji vodi Helsinki iz La casa de papel. Težak transfer blama. Čak su i gosti (igrači) u fazonu šta je ovo koji K.
 

milanspasic91

Početnik
Учлањен(а)
22.09.2019
Порука
83
Reaction score
105
Локација
Baric
Meni je iskreno EL izgubila neku car i draz od trenutka kada je krenuo ovaj ligaski sistem. Mozda gresim, ne kazem nista, ali ono po grupama je bio po meni mnogo gotivniji sistem. Voleo bih da sledece sezone vidim nas u tom ligaskom sistemu, da vidim kako cemo mi izgledati u njemu, bilo bi savrseno verovatno.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.375
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Pa aj da uzmemo da generalno evropska košarka kasni 20ak godina za nba, ni nba nije bio oduvek ovakav. Činjenica je da se tamo prilagođava igra publici.
Ali ono sto hoću da kažem i ja sam nekad bio u fazonu pionir hala sportova to je to, ali aj da zamislimo neki drugu situaciju.
Partizan recimo igra neku evropsku nba ligu, protivnici klubovi jakih tradicija, nas 20 000 u hali ko hoće da navija, navija, fala bogu hala je velika ko hoće da zdere, zdere. Istrebljeni su organizovani, navijači spontano navijaju, zvizde šta li već. Nema one ludnice ali klub je i dalje specifičan i autentican...
 

Magelan

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2012
Порука
859
Reaction score
1.037
Da ne idemo u dalju polemiku, pošto se u osnovi razumemo, ali žderanje teške 'rane na utakmici ja lično ne bih mogao da podnesem. Semenke i slično da, ali pice, hotdogove itd nikako.

Govorim iz svog ugla, batalio bih utamice posle mnogo godina redovnog odlaska. I sasvim mi je okej što neko hoće da gleda tekmu sa picom na krilu, poštujem, ali ceo taj ambijent nije za mene. Svako doživljava odlazak na utakmice na svoj način.

Ps. Naravno da ovo 'pice, burgeri' simbolizuje taj neki koncept, nije samo po sebi jedino značajno.
 

Silvija Mizdrak

Grobarčina
Учлањен(а)
18.06.2008
Порука
3.301
Reaction score
10.818
Локација
Beograd
Meni je skoro drugar sa fb priznao da njemu nikako ne ide zajedno žensko i tribina, pritom znam da ne misli na one fufe što jure ili igrače ili neke viđenije face s tribine, mogu misliti šta bi rekao na pomen hotdoga ili pice na utakmici... :buhaha Da, grickalice i voda, sok, to i nekako, ali ovo ipak ne... NBA nikad nisam volela, to je šou program a ne ozbiljno takmičenje, ozbiljna košarka, a cirkusa za gledanje ima i u normalnim terminima...
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ne treba smetnuti cinjenicu sa uma da su vodeci klubovi El-a ti koji daju tu moc Djordiju da pravi cirkus od evropske kosarke. Da se sutra pobune Fener, Efes, CSK-a, Panatinaikos, Barselona, Real klinac bi on mogao da pravi ovu sprdacinu od kopiranja NBA cirkusa. Njima ovo odgovara, da ima imalo reda i regularnosti ne bi niko imao A licencu vec bi se po uspehu iz lige plasirali u evro takmicenja. Obesmisljene su domace lige...

Ovo sto Djordi predlaze rusi regularnost takmicenja, cemu onda borba za prednost domaceg terena? Kako god da se odluci i sa publikom i bez mi smo ti koji najvise gubimo... Najpostenije je suspendovati sva takmicenja i po trenutnom plasmanu odrediti ucesnike evropskih kupova. Sve sem toga ponavljam rusi svaku regularnost takmicenja.
 

Fuenlabrada

Grobar
Учлањен(а)
02.07.2019
Порука
350
Reaction score
1.387
Локација
Krusevac

Nemke PFC

Grobar
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
427
Reaction score
396
Локација
Beograd
Ukoliko se EK nekako nastavi ,verovatno će sve biti odigrano u jednom mestu.
Takođe mislim da će se utakmice igrati na 2 pobede,epska glupost bi bila da ti posle ovolike pauze igraš jednu utakmicu i nemaš šansu za popravni.

Ono što je donekle izvesno je da će ABA liga biti proširena na 14 klubova

A šta tek reći o ovoj ligi...uz sva kršenja akata ide novi biser,dakle iz ABA2 mogu da idu timovi u ABA na osnovu plasmana u ligaškom delu,ali se u ABA ni za živu glavu ne može proglašavati prvak na osnovu rezultata u ligaškom delu.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top