Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Po meni je bolje izgraditi sistem i biti stabilan klub. Šta nam vredi 1 sezona u EL pa onda opet tavorenje u trećerazrednim takmičenjima, ne treba ništa siliti kad budemo spremni igraćemo el. Kritikujem i navijače Partizana a najviše rukovodstvo tj Ostoju kojima je ova sezona biti ili ne biti. Onakva obećanja a igrači realno nisu sami vrh Evrokup, drugo je to što oni mogu postati tokom sezone. Kad imamo takav budžet kao što priča Ostoja zašto nije doveo Hollinsa i Ajversona koji su završili u Zenitu, Adamsa koji je završio u Unikahi itd ne treba ni to zaboraviti.

Potpisao bih sad da igramo 3 sezone u Evrokupu i da smo 2 sezone u samom vrhu evrokupa a da u trećoj godini uzmemo trofej koji nam fali u vitrinama. Samim tim bi značilo da bi imali kvalitetan tim koji bi opet trebalo nadograditi sa bar 3 4 igrača za EL ako ne i više. Treba gledati malo šire, mi ako uđemo u EL preko EK možemo ostati u njoj samo ako izborimo top 8 a to ne bismo mogli uraditi da smo dobili/kupili wild card (koji sam i sam želeo da dobijemo). Pogledajte samo Zenit koji je kanta za napucavanje pa njih je Alba sprašila 20 razlike.

U ovom slučaju krilatica prvi u selu i poslednji u gradu mi ne pije vodu. Evrokup će postati svake godine sve jače takmičenje jer će se kroz njega ići u EL. Ove godine je nešto slabiji jer se EL proširila faktički 3 kluba si dobio iz EK.

Edit: Cilj nam ne treba biti doći u el i odigrati epizodnu ulogu već se zadržati u njoj gde nam je i mesto dugogodišnje.
 

rkeu

Grobarčina
Учлањен(а)
15.10.2006
Порука
1.558
Reaction score
919
Valjda si bolje objasnio od mene sta sam hteo da napisem :cool:
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Po meni je bolje izgraditi sistem i biti stabilan klub.

Матке друже, нема стабилног клуба без стабилног финансијера. Као што "пара на пару иде", тако и "титула на титулу иде" или "ЕЛ на ЕЛ"...

Kritikujem i navijače Partizana a najviše rukovodstvo tj Ostoju kojima je ova sezona biti ili ne biti

Не дај да те преваре друже! Навијачима јесте "бити или не бити" али СВАКЕ СЕЗОНЕ а не само ове. Већ сам писао о томе па да се не понављам, ствар је идеологије а не самог резултата по себи. Што се Остоје тиче, немам неки утисак да је њему ЗАИСТА "бити или не бити", њему је тако јер НЕ СМЕ да му буде другачије. Човек више нема оправдања. Већ је изјавио:

1. Партизан више нема дуговања већ само "доспеле обавезе";
2. Партизан има НАЈВЕЋИ БУЏЕТ у историји за играчки кадае;
3. Скупили смо тим на почетку сезоне (што реално, ни ДВ никада није имао;
4. Закупили Арену на 5 година (коју треба напунити, а то не можеш урадити ако изјавиш да је циљ "финансијска стабилност" а не такмичење у коме учествујеш...).

Када причамо о систему и ту се ствара велика фама, а тешко да неко може дефинисати тај "систем". По мени, Партизанов систем се ослањао на СТРУКУ и одличан скаутинг. Значи, препознај таленат, доведи га у БГ да шитира преко метле, нека иде да каки када треба, задави га ако треба ал направи од њега човека и кошаркаша. Покажи га на ЕЛ пијаци и продај.

Како довести талента без пара? Кажеш му:
1. Играћеш ЕЛ са 19-20 година са минутажом коју нећеш нигде имати;
2. Играћеш пред препуном двораном најлуђих навијача на свету;
3. Тренираће те ДВ (некада), Тринкијери или већ неко сличан...

Са овим под 1. заправо одржаваш систем. Свака година у којој се не игра ЕЛ, ћоравом гмазу омогућава да обећава минуте у ЕЛ и узима играче, па макар и само зато што их тако неће узети Партизан. Систем увек зависи или од ПАРА или од ТАКМИЧЕЊА које играш...

Партизан ће бити најстабилнији у ЕЛ веруј ми на реч :D Жив био!!!
 

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
А ако треба да свајамо Еврокуп (а треба), нека га освојимо ове године! :šal :ziveli

ЕЛ је наше природно станиште. Убеђен сам да би ми убијали и ове године са овим тимом у ЕЛ (да је играмо), а Арена би обарала рекорд посете на свакој текми.. То би даље значило усаглашавање фракција макар у ЗВИЖДАЊУ и јебању кеве судијама :D Ово даље имплицира ТОП 8 ЕЛ ко из чкепи!

Е сад, играмо Еврокуп а то баш и није довољно за еуфорију горе описаног нивоа. Можда се деси у ФИНАЛУ ЕВРОКУПА кад се будемо борили за трофеј који нам недостаје...

Једино што ја нешто нисам пратио систем такмичења у Еврокупу. Шта се дешава у 1/2 финалу и финалу? Игра се једна кући и једна на страни (кош разлика) или има нешто друго?
 

El_Grande_Jokan

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
3.699
Reaction score
23.132
Локација
Академија
ЕЛ се доста променила од када смо је ми играли прошли пут. Игра се више утакмица, чешће се дешавају киксеви јачих тимова него раније. Како год, ми ћемо се тамо вратити, пре или касније. Чуће се песма "devotion" и грмеће Арена, трешће се опет гаће свима када буду долазили у Београд на гостовање.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.768
Reaction score
55.455
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Bože me sačuvaj kakve crne stabilizacije, ko se još stabilizuje u evrokupu?
Takmičenje koje efekat ima jedino zbog EL.
Mi ako se budemo stabilizovali u Evrokupu sa skupim strancima neće kamen na kamenu ostati posle ovih.
EL nam treba navrat nanos kako god da se uđe, i zbog sezonskih, publike, "sponzora" i zbog samih pojačanja.
Sve sem EL će uskoro biti amaterski nivo u Evropi.
Čuj nismo spremni, pa tom logikom nikad nećemo ni biti spremni, ili čekamo igrače od 26 godina da sazru pa da mogu da igraju EL sa 30...
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ne slažem se baš ali dobro. Mi da smo ove sezone dobili wild card mi bismo faktički ostavili samo Jaramaza, Zagorca i verovatno bi Vanja onda ostao. I preko njih 3 bismo morali praviti celu ekipu, što od domaćih povratnika što od iskusnih ek i el stranaca. I koji to Stojanče skupi stranci? Tomas, Parahuski i ko još?
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.308
Reaction score
10.836
Локација
underground
Ne mogu da verujem,da se raspravlja da li nam treba evroliga ili ne.Kad jednom udjes u evroligu,mnooogo,je lakse ostati ili ponovo uci u nju,nego da udjes prvi put.Iz hiljadu razloga,a osnovni,je sto su ti prihodi mnogo veci,i sto mozes za npr iste pare da sklopis mnogo bolji tim,nego kad igras evrokup.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.768
Reaction score
55.455
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ne slažem se baš ali dobro. Mi da smo ove sezone dobili wild card mi bismo faktički ostavili samo Jaramaza, Zagorca i verovatno bi Vanja onda ostao. I preko njih 3 bismo morali praviti celu ekipu, što od domaćih povratnika što od iskusnih ek i el stranaca. I koji to Stojanče skupi stranci? Tomas, Parahuski i ko još?
Za razliku od sada kada smo sačuvali kostur iz prethodne sezone i nadogradili ih jeftinim i pristupačnim strancima....
Možda čak i da osvojimo EK i da kažemo, neka hvala, nismo još spremni, kad budemo bili, Ostoja će vam se javiti preko twittera...
PS
ova ekipa plus jedan igrač bi mogla da igra EL, ne nešto preterano da se bori za PO, ali ne bi bila ni vreća za udaranje
 

Ilyasova

Grobarčina
Учлањен(а)
02.06.2011
Порука
3.912
Reaction score
7.818
Eventualni ulazak u EL je finansijska inekcija za nas klub, jer mi nismo ciganska drolja, pa u 2-3 utakmice u sezoni samo da napunimo Arenu, Partizan bi u proseku imao sigurno 16, 17,000 navijaca na utakmicu.
Nemam podatak o tome sa koliki ukupni budzet raspolozemo ove sezone, cenim negde oko 5M, a za EL mislim da bi se 8M budzet skupio bez problema, sto od sponzora, prijatelji kluba, limarove kombinacije itd.
Pritom bi sigurno imali vecu sansu da dovedemo dobrog igrac "ispod cenu" ili nekog novog Lea, Lovernja, Jana, NWG itd.
Licno smatram neuspesnu sezonu ako ne izborimo Evroligu, jer trenutni tim ima kvalitet za F4 Evrokupa, a tamo sve sto treba uraditi je dobiti 1/2 mec, a u jednu utakmicu, sigurno mozemo da se posibamo sa svakim, dok u Aba postoje mnogo "struje" ili bocni vetrovi i ne vidim kako bi mogli da se (iz) borimo sa tim.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ne mogu da verujem,da se raspravlja da li nam treba evroliga ili ne.

Ja sam prvo mislio da su upisi koji govore da nam nije u interesu da igramo EL ironicni,

Gde sam ja to napisao da nam nije u interesu da igramo EL? Velika je razlika igrati jednu godinu evroligu i igrati je dugo godina, a meni kao navijaču Partizana je cilj da klub igra dugo najelitnije takmičenje.

Probaću opet objasniti ono što sam već pisao i ostavio nedovršenim pa je neko pobrkao lončiće misleći da ja želim da mi stalno igramo samo EK.
Ono što sam napisao znači da igramo Evrokup takmičarski da imamo ambiciju da napadnemo to finale i samim tim što igraš to finale znači da si tu negde kvalitetom sa poslednjih nekoliko ekipa Evrolige. Ja samo želim da već kad uđemo u tu Evroligu ne budemo jednogodišnji učesnici, već da smo konstatno godinama u njoj.

A daću i primere onog što želim reći, koliko je lakše kad imaš podlogu i kad dolaziš kao finalista. Finalisti EK-a sezone 16/17 Unikaha i Valensija u sezoni EL 17/18 Unikaha deveta, a Valensija 11. ekipa što je po meni fantastičan rezultat. Dalje finalisti EK-a sezone 17/18 Darušafaka i Lokomotiva, treće mesto Bajern Minhen. EL sezona 18/19 Darušafaka zbog smanjenog budžeta je završila kao poslednjeplasirana, a Bajern kao 3. tim Evrokupa je završio na 11. mestu što je po meni odličan rezultat. Ne moram da pominjem katastrofalne sezone Armanija i Makabija koji su sa top strancima imali loše rezultate, a moram da pomenem Budućnost koja je nespremna ušla u el bez ikakvog sistema i strategije i završila kao pretposlednja u prošloj sezoni. Preskupi stranci i neka velika imena nisu nikakav garant uspeha ali sistem jeste. I gde je sad ta Budućnost? Ono što ja želim reći da je mnogo mnogo lakše da igraš uspešno sezonu u EL ako si prethodno došao iz EK kao finalista ili čak i polufinalista. Lako je takvu ekipu nadograditi. Nama kao klubu ne treba da bude cilj igranje jedne godine EL već duže a za tako nešto je potreban sistem. Ti kao 10. ekipa EL se šetaš ABA ligom , mada sada kad od sledeće godine ABA gubi smisao postojanja ako stvarno oduzme i to jedno mesto onda ne znam.

ova ekipa plus jedan igrač bi mogla da igra EL, ne nešto preterano da se bori za PO, ali ne bi bila ni vreća za udaranje

I šta ćeš onda sledeće godine? Opet igrati EK ili čak otići u dubiozu pa ni to, mi nemamo luksuz kao neki sa licencama da budemo među poslednjima. Mi pod pretpostavkom da uđemo u EL ove godine moramo praviti ekipu za top 8.
@Oplenac a šta to pišem? Budi malo uljudniji, ako imaš drugačiji stav obrazloži mi.
Videćemo na kraju krajeva rezultate Zenita koji je ispao prošle sezone kad i mi u Evrokupu a ove sezone igra EL.
 
Последња измена:

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ja to nisam rekao. Drugo je sto Stojance karikira moje recenice, ja prvi bih voleo da smo od ove sezone u Evroligi ali samo pod uslovom da tim ucescem ucvrstimo poziciju u regionu i uspostavimo sistem i dominaciju. Ono sto je on rekao u postu je vise za sprdnju i zajebanciju i stavljanje u potpis.
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Ozbiljno ste takvog dojma?
Ja osim Tomasa ni jednog igrača iz ove nase ekipe ne vidim u nekom evroligaskom timu da dobija vise od 10 minuta.
I Gordica (ako je trener sa naseg podneblja)
Sve mi se čini da su popucali u pripremnim utakmicama 30 razlike drugacije bi gledali ovaj tim i ove dobijene utakmice.
I sam sam pod utiskom da smo odigrali loše ove utakmice od pocetka sezone a opet ih dobijamo.
Ovaj fenomen bi trebala neka pametna glava da opise.
 

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.514
Reaction score
5.145
Koji igrac iz 2009. je na pocetku sezone mogao igrati u nekom drugom EL timu? Ili bilo koje sezone koju smo igrali u EL? Znam, znam, kosarka se promjenila :cekanje:
Prtizan sa ozbiljnim trenerom i budzetom od 5-6 miliona moze sasvim ozbiljno igrati EL.

@Matke22

To sto pises nema nikakve logike... Sta ima tu da se sprema? Ako igras EL, napravis ekipu za EL, nema puno filozofiranja...
A pare za tu ekipu ili imas ili nemas, ne pomaze visegodisnje iskustvo igranje u Eurokupu.

Prirodno, logicnoi normalno je da Partizan igra protiv CSKA, a ne protiv Andore.
 
Последња измена:
Статус
Затворена за писање одговора.
Top