Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

7DAYS EuroCup 19/20 - Put do Evrolige

Статус
Затворена за писање одговора.

ElJefe

Početnik
Учлањен(а)
20.07.2010
Порука
120
Reaction score
301
Nije nam svakako u interesu da igramo EL jednu godinu, ali otkud unaprijed da znamo koliko cemo je igrati kad se plasiramo, daj da se prvo tamo uguramo, pa cemo onda da vidimo sta i kako :)
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ma sve okej @IN 10 što pričaš. Ja samo kažem da ako si u vrhu EK da je mnogo lakša podloga za napraviti ekipu i da manje imaš tumbanja . Ovako se više moraš isprsiti za pojačanja, na kraju krajeva ne marim ja samo kažem šta je najsportskija varijanta. A druga stvar u kojoj se ne slažemo je što su neki ovde skočili kao da ja zastupam stavove da ne želim evroligu što je glupost. Želim ali ne epizodnu ulogu. E sad kako Đordi menja pravila i uslove igre to će biti mnogo teže, ali me to ne zanima, onaj koji se svako malo pojavljuje u medijima i širi demagogiju bi se trebao pozabaviti tim pitanjem. Valjda je konačni cilj kontinuiet igranja u EL i pravljenje iznenađenja u njoj a ne puko jednogodišnje pojavljivanje.

A za Zenit ćemo se čuti na kraju sezone koje će mesto zauzeti u EL.
 

Mille

Grobar
Учлањен(а)
12.09.2019
Порука
259
Reaction score
2.204
Локација
Beograd
Prilicno je ocigledno da onaj Bartomeu hoce potpuno zatvorenu ligu, poput NBA ili NFL a da samo privremeno otvara dva mesta iz Evrokupa. Mislim da to nece trajati duze od godinu-dve. Nasa jedina sansa da u tu zatvorenu ligu tada udjemo je da nadjemo mnogo para sa jedne strane i sa druge da se preko Evrokupa plasiramo u Ligu sledece godine i nekako ostanemo tamo bar jos jednu, da im budemo na oku. Plasim se da su oba uslova neophodna da bismo uopste imali ikakvu sansu i to ne veliku. Tip je potpuno beskrupulozan i besraman, to je svima jasno naravno. Zato mi se cini da je Evrokup ove godine ekstremno vazan a deluje da i u klubu to misle i da se i dolazak igraca i ostale stvari tempiraju prema tome a ne prema ABA ligi...
 

LazarP

Grobarčina
Учлањен(а)
07.12.2012
Порука
5.441
Reaction score
11.981
Локација
Kopam tunel, vidćemo...

Zlatiborpfc

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.782
Reaction score
19.550
Локација
Nickname
A druga stvar u kojoj se ne slažemo je što su neki ovde skočili kao da ja zastupam stavove da ne želim evroligu što je glupost. Želim ali ne epizodnu ulogu.

A ko želi?

Evo fudbalski primer Ajaksa koji 4 godine nije igrao LŠ, u poslednjoj sezoni pred povratak čak ni LE.
Ušli su u LŠ i sekunde su ih delile do finala, možda i trofeja. I to u fudbalu gde je mnogo teško i manje realno za tako nešto, još kad se uzme da je to tim iz kvalifikacija.
Ove sezone izgleda da hoće to opet da ponove.

Partizan već 3. sezonu igra grupnu fazu Evrokupa (istina bez postojanja sistema), i povećanje ovog niza i životarenje bi bilo sasvim pogubno.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Ma jok Lazare, idemo u EL, ali samo ako budemo imali top 5 budžeta, da ne bi imali epizodnu ulogu...
Mislim i do sada samo tako igrali u EL...
Iskreno baš ti je loš sarkazam ovde za top 5 budžeta kao i za osvajanje Evrokupa ja to nisam nigde rekao pa bar kad karikiraš karikiraj približno istini. Prelaziš granicu bezobrazluka, ne vidim ništa loše u tome što sam rekao jer će to uskoro biti jedini put do evrolige za nas sirotinju finale Evrokupa. Tebe opet cenim kao člana koji poznaje košarku i onda kažeš 2 nebuloze koju ne bi rekao ni totalni laik. Kako će sve sem EL biti amatersko takmičenje ako će 2 mesta tj finale EK voditi u EL? A podsmevaš se izrazom epizodna uloga a dobro znaš zašto govorim da nije svejedno koji si, pogotovo ako uđemo preko EK.

Drugi pasus za igranje nekad je takođe besmisleno duže odgovarati, ne može se porediti tadašnja el sa sadašnjom format to pod 1, pod 2 tad je skoro svako mogao igrati EL sa Jadrana i širom evrope sad je nikad zatvorenija i biće još više.

I zašto je gamad napravila baš ovakvu ekipu i zašto im je sve sem top 8 neuspeh? Pratiš košarku zaključi sam. Svako dobro.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.788
Reaction score
55.686
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Ne razumem šta "iskreno" loš mi je sarkazam, do sada nisi bio iskren?
Ti ako znaš da objasniš u 2 kratke rečenice, a ne u ovim tvojim brljotinama bez interpunkcije i reda šta hoćeš da kažeš i racionalizuješ to, ja se povlačim iz diskusije.
A i ako ne umeš, opet je besmisleno.
 

publicenemy

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.331
Reaction score
2.770
Ako se u Evrokupu bude opstajalo pukim igranjem i prolaskom grupe, ABA je zavrsena prica.
EK postaje kvalifikacioni turnir za EL. Zasto bi igrao trecu ligu ako si u drugoj i ciljas na prvu?
Zasto je druga liga i kome bitna?

To je valjda to.
 

zigy

Grobarčina
Учлањен(а)
09.01.2015
Порука
1.516
Reaction score
4.778
Локација
Na vještičinoj sisi
Mi moramo u EL, prvo jer smo elita, a drugo to nam je pitanje opstanka. Kad udjemo u EL svega je više, a naročito dobrih igrača i novaca. Bez EL osudjeni smo na lagano umiranje.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Naravno da sam bio iskren do sada. Iskusno preskačeš suštinu posta, a hvataš se za gluposti kako bi prebacio temu na to. Pričaš neke nebuloze koje ti ne priliče. Rekao si:

Sve sem EL će uskoro biti amaterski nivo u Evropi.

Ovo je pobeda. Kako će sve sem EL biti amaterski nivo ako će finalistima EK biti omogućeno da igraju EL? To će biti faktički jedini ulaz za one bez licence. I ne vidim ništa loše što sam rekao da kad uđemo u EL da je važno da ne budemo puki učesnici jer je jasno pravilo da moraš biti u top 8 i bolje plasirani od drugog EK kvalifikanta kako bi opstao u njoj.

I ovo nije nikakva diskusija ti podcenjivački pišeš, a argumenata ni u priči. Ja bih naravno voleo da ove sezone uđemo u to finale ek i da kad jednom uđemo u evroligu više nikad iz nje ne ispadnemo. Sve najbolje, ne želim se dalje upuštati u raspravu.
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.788
Reaction score
55.686
Локација
Ja sam ceo život s tobom...

Nemanja-950

Partizanovac
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
3.955
Reaction score
21.930
Neće biti amaterski, naravno, ali dosta slabo.
Finalisti će, samo u određenim okolnostima, igrati Evroligu, zato što je taj Evrokup liga ispod Evrolige, pa tako funkcioniše. Ipak, ako neko kroz Evrokup dođe u Evroligu, zaslužio je da bude tu gde jeste, pa makar imao 34 poraza.
Bolje je pitanje kako smo došli do toga da je tolika razlika u kvalitetu između dve lige...
U fudbalu imaš ciganku koja igra LŠ, a neke deset puta jače ekipe, uključujući nas, u LE. Ekvivalent tome u evropskoj košarci više ne postoji.
 
Последња измена:

Spalding

Grobarčina
Учлањен(а)
30.06.2019
Порука
2.402
Reaction score
9.408
Локација
Novi Sad
Hajde da budemo pošteni do kraja. Potpuno razumem šta Matke22 želi reći i čitam njegovo mišljenje a on neka ispravi ako grešim: "Bolje je igrati još 2 godine EC pa isti osvojiti pa ući stabilan (finansijski) u EL, nego uložiti sve karte na ulazak u EL po svaku cenu, pa se onda prosuti kao kula od karata nakon što ti pohod ne uspe ili nakon što provedeš u EL poput Budućnosti prošle godine"...

Ovo je Matke22 hteo da kaže sve vreme iz krajnje dobre namere prema Partizanu ALI GREŠI (moje mišljenje). Međutim, to opet ne znači da ga treba diskreditovati zbog toga, niti mu treba "podmetati" da zapravo "ne želi EL".

Zašto grešiš Matke22? Zato što sistem EL i EC nemaju uzročno-posledičnu vezu. OVE GODINE će finalisti EC da idu u EL (ako se Bartomeu ne predomisli (što nije isključeno nikada). Dakle, EC čak nije ni neka vrsta druge lige EL niti je "kvalifikacioni turnir". U EL je ušao jebeni ASVEL da ga još jebeniji Bayer napuca 40+ razlike... Zašto? ZBOG PARA. E sad iz EL ne mogu svi ni da ispadnu u EC (pre svega važi za klubove sa A licencom).

A šta će da se desi ako se sutra u Češkoj osnuje klub gde će neki bogati Arapin da uloži 25 mil evra? Pa ima iste sekunde da uđe u EL bez obzira što ga ni u Češkoj ne znaju.

Kontinuitet u EL ti daje: 1. A Licenca; 2. Novac; 3. Politika (u širem smislu).

ABA je otišla u kurac isto kao i KLS. Znači to je samo prestiž. Ako se ne umuvamo ove godine u EL na bilo koji način, pitanje je da li će uopšte BITI IKAKVOG NAČINA sledeće sezone ili će Bartomeu da zatvori EL?

A šta znači TAVORITI u EL? Pa čak i da si POSLEDNJI, znači da si među 18 najboljih u EVROPI a Partizan i ovakav kakav je, ne bi bio poslednji sve da se dinara više ne uloži.

I na kraju sve se događa PREKO NOĆI. Ako je neko imao kontinuitet i nije bio epizodista u EL onda je to Partizan. A to eto nije dovoljno bilo da i danas igramo EL. Ugasili smo kučku, a inda je ona preko noći "oživela" u liku mutanta. Za jednu jebenu sezonu! E sad treba da znaš da Bartomeu nije čist u glavi i da se i u EVROPSKOJ KOŠARCI stvari dešavaju preko noći. Zato nisi u pravu kada smatraš da je "stabilno" igranje u EC umesto, protutnjavanja u EL na jednu sezonu BOLJE...

Samo da se mi vratimo u EL a na koliko dugo će to da bude, to ne zna ni Bartomeu a kamo li mi. Da bi razmišljali o "OSTANKU" (dugoročnom ili kratkoročnom), najpre moramo PO SVAKU CENU da uđemo u EL...
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Tako nekako Spalding. Slazem se dobrim delom sa celim tekstom sto si napisao. Niti sam ja protiv da mi udjemo preko Ek u El ove sezone, to sam hipoteticki pricao 3 sezone moze biti jedna dve tri svejedno al kad jednom udjemo da se tu zadrzimo.

Sto se tice Evrolige i Djordija takva su pravila i ide se da se skroz zatvori takmicenje. Jasno mi je da ove sezone pravila mogu biti ovakva a vec od sledece da ih promeni.
 

Sacayak

Grobarčina
Учлањен(а)
14.12.2010
Порука
4.920
Reaction score
6.183
Локација
Српска
Evropska košarka je praktično postala sport sezonu po sezonu, tako da nema tu nekakvog napredovanja ili stabilizovanja kroz igranje prilično skupog, a ne toliko atraktivnog i pogotovo profitabilnog Evrokupa. Nije ni Evroliga profitabilna, ali je najjače evropsko takmičenje, na koje Partizan, kao klub sa tradicijom i imenom treba da, ne samo učestvuje u njemu, nego da se bori za osvajanje. Partizan ako se ne bori za najviše ciljeve, on ne postoji.
 

gurtang

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
1.674
Reaction score
3.589
Локација
Niš
Pa glupo je uopšte ovo poređenje s Zenitom.
Retardirani tim koji je zamenio 2 trenera prošle godine, gde je tatin sin silovao cele godine a na kraju imao 10 kila viška pa na prvenstvu izgledao ko da je za pastrmu a ne za košarku.
Plus Rusija gde se realno retko kom igraču rado ide. Ide se ali to mora da se plati 20,30% više.

Evroliga se promenila u odnosu kada smo je zadji put igrali. Ali to bi po nas u jednu ruku možda bilo bolje. Jer bi imali garantovanih 30tak utakmica. Jeste da bi smo u starom formatu možda lakše prošli grupe, ali sada imaš osiguranih masu utakmica koje ti automatski omogućavaju više para od karata i od sponzora jer su sigurni da ćeš veći deo godine da igraš tamo. Plus za svaku pobedu dobijaš po koliko beše 40tak k.

Sad jbg, da bi se napravio kontinuitet u ovoj našoj situaciji i mi bi morali da napravimo jedan FMP2 koji bi igrao Aba ligu i odakle bi mogli da crpimo igrače za prvi tim, kao što to rade cigani. Ili neki pandan tome, jer očigledno da od zalizanog nećemo moći da uzmemo najveći kvalitet.

Zenit je na prvoj utakmici u evroligi imao 6500 navijača. Budućnost nije ni imala mnogo veću salu. I ne možeš njih da porediš s nama kad bi mi u presku imali berem 10000 najivača više. Što uopšte ne bi bila mala razlika, ni u finansijskom pogledu ni u pritisku na utakmici.

Evo ti primer Albe. Ušla je u evroligu sa realno Evrokup ekipom, Sad su napravili neke pobede jer su uigrani (to isto kao što ova primorksa napravi u Aba ligi). Kada se druge ekipe budu uigrale oni u drugom delu sezone nema pobedu da vide. U zadnjih 16 utakmica ako budu imali više od 4 pobede biće dobro. I to je mnogo.

To što @Matke22 priča jeste lepo. Kad bi mi sad imali 3 ekstra talenta kod nas, koji bi se sada kalili pa onda ušli u evrologu i oni da pokidaju a mi da odemo u top 8. Ali ti sad u celoj Srbiji nemaš tri ekstra talenta da imaju ulogu i minutažu. A oni što se budu pokazali ima brže bolje da završe u nekom Sakarmentu.

Evo ti ga Ritas. Igra sa dva talenta. Jedan 2001, drugi 2000 to godište. Ali zato su izgubili od nas. Mi da smo igrali s Pecarskim izgubili bi...
A mi sada nemamo Duleta pa da možemo da dovodimo ekstra talente na ime. A drugi klubovi imaju pribiližan ili bolji sistem razvoja, a porpilično bolje finansije. Tako da ako ne budemo imali evroligu da im ponudimo, nikada ni nećemo biti u prilici da ih dovedemo.

I mislim da tu nema poente raspravljati više.
Slažem se sa tobom da je glupo ući u evroligu, zadužiti se 10miliona evra i onda za 2 godine biti 5ti u Abi. Ali mi ako uđemo u evroligu ne moramo da bacimo previše para na ekstra crnce. To je već do trenera i sakutinga.. Ali o tome ćemo pričati onog momenta kada budemo bili u toj poziciji.
 

Matke22

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2018
Порука
3.217
Reaction score
8.995
Локација
JNA
Rasprodate ulaznice za sutrasnju utakmicu sa Lokomotivom.
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top