Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Bivši igrači i treneri KK Partizan po svetu

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

milos87

Grobar
Учлањен(а)
31.03.2010
Порука
775
Reaction score
13
.....

Tripkovic danas sutirao na takmicenju za tri poena,u onom spanskom super kupu ili sta je vec...
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Roberts imao dabl-dabl 11 poena i 10 skokova u porazu Efesa od Duletovog CSKA 60-70.
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.379
Reaction score
4.008
Локација
NBG
Peković plaši saigrače po Minesoti
28.09.10. 11:50

Dolazak Nikole Pekovića u Minesotu izazvao je veliku pažnju prvog dana susreta ekipe sa novinarima. Bivši košarkaš Partizana nije morao da uradi puno da bi već ostavio "opasan" utisak.

- Odmah ga biram za najboljeg prijatelja, rekao je u šali Vejn Elington dok su u klubu Pekovića predstavljali kao novog 211cm visokog i 130kg teškog centra, sa kratkom frizurom i tetovažom koja očigledno mnogima uliva strahopoštovanje.

milicic-pekovic.jpg


To potvrđuju i reči Majkla Bizlija:

- Ne verujem da će bilo kome pasti napamet da izazove Peka na tuču, ali nikome! Pek ima "150 kila", preko 210cm i dolazi iz Srbije. Ne verujem da bi bilo ko smeo da ga izazove.

I pored činjenice da je igrao Evroligu sa Partizanom i Panatinaikosom, Peković je u Minesotu stigao kao nepoznat igrač. Ipak, već je ostavio "utisak".

- Želi samo da se sprijatelji sa nama pre nego što izbije par zuba. Nadam se samo da će zubi biti od igrača druge ekipe, a ne od nas, dodao je Kevin Lov.

SC
 

Zagor

Guest
Који је мотив на тетоважи на рамену? Покушавам већ годину дана да протумачим, али ми не иде... Другар ми је напричао нешто о витезу са српским симболима, али ја то не разазнајем...

Ево и другог из исте генерације...

Tepić: "Ne postoje konkretni razlozi"


Bek reprezentacije Srbije realno prihvata činjenicu da je imao loše partije na Svetskom prvenstvu u Turskoj i odgovorno tvrdi da za to ne postoje spektakularna objašnjenje.


objavljeno danas u 13:25; autor: Kosarka.rs
Ključni pojmovi: Tepic

, Panatinaikos

, Srbija


Milenko Tepić je leta 2010. doživeo, prvi put u karijeri, ono što obavezno ide u sprotsku rok službu - da se od njega na velikom takmičenju očekuje mnogo, a on, baš tada, pruži malo. Da je tako zaista bilo na Svetskom prvenstvu u Turskoj reprezentativac Srbije svesniji je od ostatka sveta. Sada kada se osvrne na taj period nema mnogo toga konkretnog da kaže, ali zna da mu se žaljenje ne isplati, nego da mora mnogo da radi kako bi iznova stigao u prepoznatljiv ritam.

"Postoje stvari koje se teško objašnjavaju. Jedna od takvih je i moj učinak na SP. Jednostavno rečeno to je bio trenutan pad forme. Znam da se od mene očekivalo više od onoga što sam pružio, ali za takav nastup ne postoji konkretan razlog. Sa 23 godine sam zadovoljan kako mi teku sezone i da nisam imao problema sa ozbiljnim povredama, a sve drugo se može nadoknaditi. Uostalom Srbija je kao ekipa napravila dobar rezultat i to je valjda najvažnije", u razgovoru za Kosarka.rs jasan je Milenko Tepić, koji zrelo preuzima odgovornost za svoje loše partije i zadovoljno ističe uspeh tima u čijem je sastavu bio.
Između Svetskog prvenstva i priključenja Panatinaikosu bek "zelenih" imao je samo sedam dana odmora.
"Proveo sam to vreme na relaciji Novi Sad - Beograd. Odmorio sam koliko sam mogao za tih nedelju dana. Pred nama je naporna i veoma odgovorna sezona u kojoj želimo da uradimo mnogo više nego predhodne, pa je bilo logično da se timu priključim na pripremama što pre. Našao sam se sa ekipom na Zlatiboru, što znači da sem tek danas, posle dugo vremena, prvi put stigao u Atinu".
Gde se nećete dugo zadržati!
"Na proputovanju sam kroz Atinu. Tu sam samo do petka, kada putujemo u Moskvu na turnir gde ćemo odigrati jake kontrolne utakmice sa domaćinom CSKA, Partizanom i Žalgirisom. Poenta je da se što bolje uigramo kako bi smo spremni dočekali početak sezone".
S obzirom na činjenicu da je zbog povrede skočnog zgloba propustio dve pripremne utakmice u Srbiji Milenko Tepić nije zabrinut: "Nije nikakva ozbiljna povreda, samo moram da mirujem kako bi otok što pre splaso. Biću dobro već za dva, tri dana i nema sumnje da ću biti spreman za turnir u Moskvi".
U ovom trenutku sa jedne strane ljubitelji košarke se "brinu" da li će kapiten zlatne generacije rođene 1987. godine uspeti da se vrati na puteve stare slave... Mnogi polemišu o tome da li će ga trener Željko Obradović forsirati na "trojici" ili će ga vratiti na "keca", odnosno "dvojku"...
Sa druge stručni poznavaoci košarkaških prilika o njemu uvek pričaju pozitivnim tonom... Treneri od autoriteta poput Vujoševića, Ivkovića i Obradovića daju ga kao primer drugima, ne gube veru u njega i pružaju mu maksimalnu podršku ma u kakvoj se prilici našao... Sve to je zaslužio sam - svojim ponašanjem, vaspitanjem, fantastičnim odnosom prema poslu kojim se bavi i optimističnim stavom prema budućnosti...
Sudbina Milenka Tepića je u njegovim rukama.

Еее, мој Миленко...
 
Последња измена од уредника:

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.379
Reaction score
4.008
Локација
NBG
Avdalović već osvojio trofej

Vule Avdalović osvojio je prvi trofej u sezoni. Njegov novi klub, francuski prvak Šole savladao je Orlean (85:79) u finalu francuskog Super kupa.
Šole je odlično počeo, u prvom poluvremenu sasvim kontrolisao dešavanja na terenu, ali je Orelan u nastavku ipak uspeo da se vrati i odvede utakmicu u produžetak. Međutim, u ekstra periodu bolje su se snašli aktuelni šampioni koji su slavili pobedu.

Avdalović je bio među zapaženijima na terenu – za 26. minuta ubacio je 18 poena. Efikasniji od našeg internacionalca bio je samo Fabijan Kaser koji je upisao 20 poena i pet skokova. U redovima Orelana najzapaženiji je bio Alko Kurti sa 20 poena, dok je Džej Ar Rejnolds ubacio 16 poena.

kosarka.rs

Kosta Perovic u pobedi barselone za 11min 8p (4/4 za 2) 1sk index 8
 

Zagor

Guest
Mekejleb MVP Super kupa Italije


Predvođen bivšim plejmejkerom Partizana Montepaski osvojio prvi trofej u sezoni protiv bolonjskog Virtusa - 82:64


objavljeno danas u 11:24; autor: Kosarka.rs


Lester Bo Mekejleb je u Montepaskiju nastavio tamo gde je stao u Partizanu - niže trofeje i individualna priznanja. Sjajni Amerikanac je bio najbolji igrač Super kupa Italije u kojem je njegova ekipa upisala očekivanu pobedu protiv bolonjskog Virtusa (82:64) i tako četvrti put uzastopno pobedila u predigri Palakanestra.

Mekejleb je protiv Bolonjeza zabeležio 16 poena i 4 asistencije, izabran je za najkorisnijeg (MVP) igrača Super kupa po glasanju prisutnih novinara. Prošle sezone je sa Partizanom osvojio triplu krunu, izabran je u drugu petorku Evrolige i pokupio MVP priznanje u našoj Super ligi. Bo je doveden u Montepaski kao zamena za zemljaka Terela Mekintajera, godinama najboljeg igrača šampiona Italije.

"Svestan sam da se od mene očekuje da predvodim tim, plejmejker sam i ta uloga je za mene prirodna. Mislim da mogu i moram još bolje da igram, a želeo sam da od samog početka pokažem da ću u Montepaskiju davati maksimum u svakoj utakmici. Jedino tako umem da igram. Još uvek mi je sve novo u Sijeni, nisam se u potpunosti adaptirao na novu sredinu, ali sve će doći na svoje mesto", rekao je posle meča nekadašnji miljenik navijača Partizana.
 

Stoxan

Grobarčina
Учлањен(а)
10.07.2010
Порука
2.666
Reaction score
64
Mesina, šta to radiš s Novicom?

Ni španskim medijima nisu jasni eksperimenti italijanskog stručnjaka na klupi madridskog Reala s reprezentativcem Srbije

sp-velickovic_310x186.jpg

MARGINALNA uloga Novice Veličkovića u Real Madridu privukla je pažnju španskih medija. Reprezentativac Srbije, kojeg je trener Etore Mesina u osvit nove sezone najavio kao protivoružje za svemoćnu Barseloninu mašineriju, proveo je ukupno 13 minuta na terenu u prve dve utakmice ACB lige sa Estudijantesom i Manresom.
Madridski ”As” konstatuje da je trofejni italijanski stručnjak za samo dva dana zaboravio svoje reči. Španske kolege začuđene su odnosom prema 24-godišnjem igraču, koji je na Svetskom prvenstvu u Turskoj ostvario prosek od 11,3 poena i 4,7 skokova po meču. Kada se uporedi sa njegovim učinkom u ”kraljevskom” dresu od 4,5 poena i 1,5 skokova, postaje jasno da su potencijali našeg reprezentativca sakriveni diskutabilnom trenerskom kombinatorikom.
Ugledni list tvrdi da je Veličković žrtva nesigurne procene da li bi trebalo da igra na poziciji krila ili krilnog centra, podsećajući na njegovu fantastičnu sposobnost da napravi prednost u kontranapadu, briljantne tehničke i fizičke mogućnosti...
Mesina je u duelu sa Estudijantesom odredio Novici mesto ”trojke”, na kojem je forsirao Karlosa Suareza. Protiv Manrese je promenio taktiku i namenio mu ”četvorku”, ali bez dovoljno minuta u konkurenciji Garbahose, Rejesa i Mirotića.
Nikome nisu jasne zamisli italijanskog trenera, pa ni Novici Veličkoviću, profesionalcu koji nikada nije birao uloge. Ni u Realu nema nikakve prohteve. Ima samo želje...
- Više bih voleo da igram na mestu krilnog centra, na kojem sam proveo najveći deo karijere. Na treninzima pokrivam obe pozicije i uvek ističem da ću igrati ono što trener od mene traži.
”As” postavlja pitanje kada će Mesina tražiti od Veličkovića da igra nešto drugo...
novosti.online
Mesina kreten, šta drugo reći. Čovek ne zna da iskoristi jednog od najboljih krilnih centara u Evropi.
 

Shadow

Grobar
Учлањен(а)
08.02.2007
Порука
912
Reaction score
508
Pa on da nije kreten ne bi toliko prso sa onakvom ekipom Reala! Novice vrati se !
 

Vojin91

Grobarčina
Учлањен(а)
18.10.2008
Порука
1.094
Reaction score
0
Roberts je imao dabl-dabl 14 poena i 11 skokova, u borbi za Kup predsednika protiv Ulkera 79:77 .
Bravooooo Robertseeeeeee
 

Mister MVP

Urednik - Košarkaški Derviš
Уредник
Учлањен(а)
17.06.2007
Порука
5.379
Reaction score
4.008
Локација
NBG
Minesota - Detroit 99:88

Nikola Peković igrao je 21 minut i zabeležio je 13 poena, uz šest skokova i tri izgubljene lopte.
 
Top