Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Dres Partizana - nekada i sada

  • Зачетник теме Method Man
  • Датум покретања

idio hroma

Izopačena Partizanština
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.838
Reaction score
608
ajd na stranu sto i ja volim adidas, ali nike je poslednjih godina simbol svega sto je unistilo fudbal i pretvorilo ga u robovlasnistvo i komercijalu.
oni su uveli te grozne fluroscentne dresove od kojih nekada ne mozes ni da gledas utakmicu, sarene kopacke, nebulozne dizajne, izmisljene rezervne boje...
zvezda je nosila neki najk dres 2008/9 cini mi se, sa nekim prugama koje kao da je neko pijan lepio, gde je na sredini grudi pola pola pruga, bas lose.
imam ovaj paokov dres iz 2013, daj boze da nama bude slican, ali sumnjam
 

igor-1

Grobarčina
Учлањен(а)
31.08.2007
Порука
2.133
Reaction score
494
Локација
STADION JNA
Nemoj mnogo da se uzbudjavate !!! :)

Partizan je najjači klubski brend na balkanu i normalno je da sve dve najveće svetske kompanije tuku oko sponzorisanja istog.

Nismo mi smećari ko neki da nosimo neke Pume ,Legee ...
 

Špaca

Grobar
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
261
Reaction score
1.050
Ako sam ja dobro shvatio Najki radi samo jedan dizajn po kombinaciji pa mo¿da i bude kao Paokov koji je po meni fenomenalan i jedina prihvatljiva zamena za adidas.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.040
Reaction score
26.194
Локација
ante portas
Evo nekih primera,moglo bi to jako dobro da izgleda(uostalom najpopularniji dres medj Grobarijom je upravo onaj najkov dres pezo-verano-motors ,nosi se i dan danas :D ):

http://fcteamsports.com.au/media/ca...136e95/n/i/nike-striped-jersey-588411-010.png

http://www.pslteamsports.com/assets/images/nike/201516/striped%20division/588411_010_a.jpg

http://i0.wp.com/footballfashion.org/wordpress/wp-content/uploads/2015/08/santos-fc-2015-2016-nike-kit-7.jpg


http://www.prodirectsoccer.com/productimages/thumbs/133178.jpg ovaj je brutalan :D

http://footballstory.info/wordpress/wp-content/uploads/2014/07/Jersey-Juventus-2014-2015.jpg

Isto ovaj Juveov kao i onaj Paokov sto sam kacio vec :love

Nadam se da na ledjima nece biti velika bela razvalina.
To jako ruzno izgleda.
Nadam se da ce tu biti crna kocka,mnogo lepse ce izgledati.
 
Последња измена:
Учлањен(а)
04.12.2012
Порука
3.235
Reaction score
1.943
Локација
Подгорица
Дајте NAAI само немојте најгору спортску опрему NIKE.Заиста катастрофа а кад се сјетим какве су циганима дресове и дресове репрезензацији правили језа ме хвата.
 

diego_armando

Grobarčina
Учлањен(а)
30.08.2008
Порука
6.324
Reaction score
3.995
Локација
Kobasicarija "Venac".
kao obozavalac adidasa, silno sam potresen sto cemo nositi kvakicu na dresu. ako pak odrade dres paoka od pre par sezona ili proslogodisnji juveov, sve im je oprosteno.

a opet, sto se mene tice, pazariti najkijeve stvari NECU!
 

GrobarPFC

DeFaktoUmjetnik
Уредник
Учлањен(а)
06.05.2007
Порука
4.777
Reaction score
1.168
Локација
Iran
Dajte nam opanke i vunene carape, samo dajte igrace koji ce praviti razliku. Svako od nas voli Adidas, ali me stvarno boli ona stvar koja nas kompanija predstavlja, sve dok su dobri sponzori i dok imamo igrace koji prave razliku.
 

PAOK hool

Grobar
Учлањен(а)
16.12.2008
Порука
360
Reaction score
144
Локација
Београд
Činjenice koje ste mnogi izneli o Nike opremi su zaista tačne i trebalo bi da nas zabrinu... Šablon ciganskog dresa iz poslednjeg Nike "mandata" u rupi i nije bio toliko loš koliko je loš bio njihov kvalitet. I one trenerke su im bile užas. Sećam se i da su im uvalili i neki narandžasti dres koji su nosili u dve- tri prilike ako se ne varam. To su očigledno bili začeci današnjih modela dresova sa bojama koje su lepe samo komarcima...

Nadam se da Nike zna da je Srbija tržište koje više naginje ka tradicionalnim proizvodima i pakovanjima nego ka modernim. Ozbiljna su firma, tako da verujem da su to istražili...

Radujem im se iskreno, prvenstveno iz jednog razloga. Kada su nam poslednji put bili sponzor imali smo bordo plavu garnituru koju očekujem i sada i to ni manje ni više, već kao prvu gostujuću garnituru. Bilo kakav eksperiment bi za mene bio neprijatno iznenađenje.
 

Dule_29

Banned
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
255
Reaction score
9
Posto je NIKE u pitanju, konacno cemo imati pruge na ledjima od sledece sezone :buhaha
 

Peca

Grobarčina
Учлањен(а)
21.04.2009
Порука
3.415
Reaction score
3.361
Локација
Krcunija
Nike je ciganima radio bas ocajne dresove, mislim da je distributer za Srbiju bila Miskoviceva delta, pa otuda ta veza. Inace, Nike je totalno anti-fudbalski proizvodjac sportske opreme, prave ocajne dresove, vec godinama lutaju, uvode neke novotarije tipa roze kopacke ili sljastece rezervne garniture. Nike mi je nekako firma koja ide uz ciganske klubove tipa Barselona ili Inter iz Milana. Zal za adidasom.
 

Iberzokna

Grobar
Учлањен(а)
12.03.2016
Порука
566
Reaction score
177
Ne verujem da će nam dati baš toliko loše dresove kao ciganima pre 10 godina. Ipak se od nas očekuje da izađemo u ligu evrope i ove godine a njima svakako nije u interesu da se tako sramote.
 

Arno

Grobar
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
595
Reaction score
210
Локација
Dire
Od Nike ništa ne kupujem iz principa od kada je Michael Moore intervjuisao njivog smrada CEO, ima to već više od 10 godina, a i nikad nisam voleo njihove fazone..Da, ostao je upečatljiv dres 98-99, zato što je bio toliko drugačiji...ali ako se dobro sećam bio je dosta pljuvan na početku sezone...

Ako već ne može Adidas (mada ove replike, na šta je ličio grb :banghead), moj izbor bi pao na Umbro tako neku klasiku...

Videćemo šta će Nike da predloži...nadam se da će dati neki izbor...nadam se da su ovi bezmozgaši stavili to kao uslov za nabavku...
 

idio hroma

Izopačena Partizanština
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.838
Reaction score
608
Posto je sad vec izvesno da adidas odlazi, dao bih neko moje vidjenje ovih 6 godina.

Za razliku od kappe, koja je imala jedan jasan pad iz sezone u sezonu te joj je svaki sledeci dres bio sve gori, prakticno smo najlepsi dres imali 2003. dok 2009.godine nije bilo ni jasno koji nam je zvanican dres, mislim da smo nekoliko utakmica cak igrali u rasparenoj opremi. O nebuloznim izborima boja za rezervne dresove ne znam da li je odgovoran proizvodjac ili klub, ali o o tome kasnije.

10/11 Prva sezona adidasa, bila je kao neko upoznavanje, vizuelni izgled dresa poprilicno je kvarilo pravilo o jednobojnosti ledja koje izgleda vazi samo za Partizan jer cak i zvezda i vojvodina i mnogi drugi tog pravila se nisu bar u potpunosti pridrzavali. ako nista, bar su imali one nastavke ispod prostora za broj, dok mi nismo imali bukvalno nista. Dres sta znam, lep, mozda malo previse eksperimentisanja sa tim stilizovanim prugama, ali s obzirom na fenomenalnu sezonu , taj dres ce ostati sigurno jedan od drazih,

11/12 Verovatno najlepsi adidasov dres u ovom ciklusu. Odlicna kombinacija pruga, pruge na ledjima, osvezenje u vidu zlatnog broja. Iako mucna sezona s obzirom na previranja u klubu, ispadanja iz evrope od amatera i nasilje prema stanoju, dres je bio zaista lep.

12/13 Ovo je ono, sto ameri kazu "playing safe". Meni se nije mnogo dopadao zbog dominantne crne boje, ali sasvim pristojan dres. Nepotrebno je isticati nebulozu da na dres koji sadrzi 90% procenata crne boje mi napravimo rezervni koji je 100% crn, ali dobro.

13/14 Posle sezone sa zlatnim brojem, po meni najlepsi dres. U pocetku mi se nije dopadao, medjutim kasnije mi je nekako odlikovao elegantnoscu, onaj V izraz i dve pruge ispod plus konacno i jedan prelepi crni rezervni dres koji i dan danas nosimo. Dosta dobro uradjeno.

14/15 vidi pod 12/13 samo obrni crnu i belu boju

15/16 dres koji u potpunosti odgovara tekucoj sezoni. Dres bez izrazitog smisla, sa one dve bocne pruge na ledjima. Kada navijac nosi taj dres (navijaci uglavnom nose dres bez broja), dres izgleda kao da ga je neko do pola uradio a drugu polovinu nije, cudni sivi brojevi i jos grozna mts reklama na grudima. Kakva sezona, takav i dres.

Sta ce Nike da uradi ne znam, nisam neki optimista, nadam se obicnom crno belom dresu sa nekim srednjim (ni debelim ni tankim prugama), belom ili crnom (u zavisnosti od dominantnosti te dve boje na osnovnom dresu) rezervnom i bordo plavom kao trecom varijantom iz trilion puta izrecenih razloga. Bordo plavo je deo nase istorije, identiteta, plus savrseno odgovara kao rezervna kombinacija jer nema nikakve veze sa originalnom te se moze koristiti u svakoj prilici.
 

ctpaxota

Grobar
Учлањен(а)
14.05.2008
Порука
403
Reaction score
536
Na osnovu ovoga intervjua od strane Gavrana, glavni razlog zbog cega se odustalo od bordo plavog rezervnog dresa lezi u cinjenici da 80% domacih ekipa igra u plavoj ili crvenoj combinaciji.

Fakticki u bordo-plavim bi samo mogli da igramo protiv Cukarickog.

Mozda bi idealno resenje bilo da prva kombinacija bude 75% crna a rezervna bordo plava .

Inace Gavran je provukao u navedenoj emisiji da bi rezervna kombinacija mogla da bude u "pastelnoj" boji, sad kad ga nam ga Najki zavuce sa fluroscenton zelenom garniturom :banghead
 

idio hroma

Izopačena Partizanština
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.838
Reaction score
608
Nije mi bas jasno ovo sto si napisao. Pa ako su ekipe plave, crvene, zute i zelene nama ni ne treba rezervni dres. A i nekako se nadam da cemo igrati i van granica nase predivne domovine te se susresti sa ekipa slicnih boja kao onomad sa Totenhemom, Nefcijem, Njuskaslom, Besiktasem, Rilom, ekipama koje su zbog nas morale na domacem terenu da menjaju ili dres ili sorc ili stucne jer smo mi dosli u opremi koja nije imala adekvatan odgovor na njihovu domacu kombinaciju.

A u ksenofobicnoj materesini Srbiji gde se ekipe drze crvene,place i bele boje, rezervni nije ni potreban.
 

idio hroma

Izopačena Partizanština
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
2.838
Reaction score
608
Sad sam pogledao. Kakva vrhunska budalastina.

Ako je tim crven i plav, onda bedak mi ne mozemo imati bordo plave dresove jer se to kosi sa njihovim. Pa jbt, valjda ces tada nosti crno bele :buhaha
 

ctpaxota

Grobar
Учлањен(а)
14.05.2008
Порука
403
Reaction score
536
Problem sa "crno belim" dresom je u tome sto previse beo- cela ledja bela, i onda se zvanicno smatra belom varijantom. Bordo-plavi se ne mogu koristiti protiv plavih i crvenih ekipa, sudije nekad nose sive pa sad ni to ne moze.

Jos je teze sa golmaskim garniturama koje moraju da zadovolje da ne bude nikakve slicnosti sa obe ekipe i sa sudijama i sa protivnickim golmanom.

Na ove sve normative se jos i nakace UEFINA pravila na medjunarodnim utakmicama o velicini brojeva i njihovom poimanju slicnih boja, po kojoj su i crvena, plava i crna svetle boje pa ni jedan deo oprema suprostavljenih ekipa ne sme da bude svetle boje u obe ekipe. :confused

Sve se bojim da ce Najki ako dodje da nam zavali neke svetlo zelene akcentovane dresove...

Glume besne gliste svi odreda.
 
Top