Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2023/2024 Pad Berlina!

The_B

Grobarčina
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
1.068
Reaction score
3.985
Локација
Beograd
pokazuje Punter-u, dakle džaba si krečio
a vidi se i na snimku na BC Partizan YT kanalu da nakon kraja utakmice prilazi KeP-u i pokazuje mu udarajući se po ruci da je trebao da pravi faul i onda besno odmahuje uz psovke..

a mismeč sa Shorter-om i sa ovim plejom Bayern-a nije ni izbliza isto, Shorter bi ovog malog mogao u zubima da nosi, mnogo je jači a nisko težište, potpuno druga priča
da je dobio loptu od PJ-a pa da mu nešto i kažemo, ali pitanje je - zašto nije?
imao je vremena i da promeni ugao ako se Frenk nije dobro postavio, mada kako god da se postavio sa tolikom razlikom u visini ne bi imao šanse da preseče pas
veća opasnost je bila od Zekovog čoveka, centra, ali i tu je sa leđa mogao da bude samo faul da je primio loptu, a primio bi je - da mu je bila dodata, umesto što je odluka bila: "uvali je KeP-u, on će da reši"


rekoh već, ima vas koji imate pik na nekog igrača i šta god da taj uradi neće u vašim očima biti bolji, tako da treba biti oprezan..
ako ni zbog čega drugog, a ono zbog toga što je i taj IGRAČ PARTIZANA, i ulaže trud - na stranu sva propaganda kako se ne trudi, kako ga baš briga, itd.

Istina je da je prišao Panteru posle tekme, ali je pokazivao i Kaminskom, ali ti igrači koji su godinama bili u NBA ni na +3 ne prave faul, već brane, tako su naučeni... Istina je, ja imam "pik" na Kaminskog jer sam od svih pojačanja najviše očekivao od njega i Ponjitke.

Ona malokrvnost i nezainteresovanost kod njega meni su najveći problem.

Što se tiče mis meč situacije moj upis se odnosio na to da on Šortera nije mogao da pomeri u reketu u napadu. Kada je odbrana u pitanju, tu više i nemam snage da polemišem, rupa i gotovo. Ostali, meni nisu sporni Naneli, Panter, pa i PJ, jer barem iz mog ugla, napominjem još jednom, barem iz mog ugla, kod njih je nesporna želja. Kod ovog, jako diskutabilno.
 

Deki

Grobarčina
Учлањен(а)
16.09.2007
Порука
1.545
Reaction score
3.828
Локација
Beograd
Mi sanse za plejof imamo samo iz razloga sto Valensija ima uzasan raspored i moze maksimum 16 pobeda da ima. Nakon toga sa 10. mesta moramo da dobijemo dve u gostima da zasluzimo da igramo sa Realom.

To je to. Ne zanosite se sa 8. mestom posebno.
 

NenadPFC

Početnik
Учлањен(а)
14.09.2021
Порука
37
Reaction score
119
Локација
Beograd
Jesmo li se malo okrepili nakon prijatnog poraza cigana večeras? :)

Evo moje analize dosadašnjeg našeg učinka u EL i predikcije za završnicu takmičenja.

Može se zaključiti da su naši jedini veliki kiksevi do sada bili Virtus i Bajern u Areni. Da smo dobili te 2, imali bismo skor 14-12 i jako lepu situaciju pred dosta povoljan raspored u poslednjih 8 kola. Jeste da smo imali i neke propuštene prilike za pobedu na strani (Olimpijakos, Baskonija, Bajern, Efes, Virtus), ali smo isto tako imali i ludačke pobede u Areni koje je bilo skroz realno da izgubimo (cigani, Fener, PAO, Milano, Makabi). Dakle, samo ta 2 pomenuta poraza su kiksevi, a u oba smo imali šut za pobedu, od čega nas je delilo 10ak centimetara.

Uprkos tome, mislim da i dalje imamo sasvim pristojnu situaciju do kraja. Naravno, moramo se izdići značajno iz ove trenutne situacije, i zgaziti sve kod kuće. Vrlo je moguće da će Real pre početka utakmice sa nama imati matematički obezbeđeno prvo mesto. Efes, Baskonija, Olimpijakos i Valensija se moraju dobiti, tu nema dalje priče. A u gostima svi računamo na pobedu u Berlinu, pri čemu verujem da možemo napasti i Milano i Barsu (barem jednu od te 2), koliko god to iz ovog ugla delovalo preambiciozno.

I sad, moje veoma grube projekcije su sledeće:
- sa 20 pobeda, bićemo sedmi ili osmi
- sa 19 pobeda, bićemo osmi ili deveti
- sa 18 pobeda, bićemo deveti ili deseti
(u sva 3 scenarija, naravno, postoji i mogućnost da se ide i jedno mesto iznad ovoga što sam predvideo)

U svakom slučaju, sve je i dalje potpuno otvoreno, pa i napad na evropski tron u maju. Da opušteno odradimo ovo ne toliko bitno kup takmičenje, pa da se po svaku cenu dobije Efes... i onda idemo lagano.
auuu i dalje postoje utakmice pod moranje??? Oladite malo i uživajte u kosarci, kad nas vec rezultat ne sluzi...
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.329
Reaction score
37.513
Koliko god se trudim i zelim da verujem,trenutno ne mogu da skapiram kako pobediti jednu-dve do kraja,kamoli 5-6-7
Jednu po jednu. :D Sa druge strane na samo jednu smo pobedu od 15. mesta. I to je "uspeh" samo po sebi posle onakvog starta.

Apropo Kaminskog, da nije bilo njegovog prvog poluvremena verovatno bi na pauzu išli sa -10 minimum. Toliko o njegovom doprinosu. Da je idealan nije, ali nisu ni ostali.
 

The_B

Grobarčina
Учлањен(а)
21.02.2023
Порука
1.068
Reaction score
3.985
Локација
Beograd
Konkretno šta? Misliš na pregled igre, istina, ali ajde konkretno u napadu šta mi dobijamo sa Kaminskim, na niskom postu recimo?

Sa druge strane, koliko nas to košta u odbrani? Ajde sad lepo pogledaj poslednjih 7 poena Bajerna i kaži preko koga je sve došlo?
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.370
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Kako nije Stojanče?
Mislim da bar tebi ne moram da objašnjavam, koliko donosi, a koliko "košta" defanzivno tim?

Patrik Miler na poziciji 5. Samo što ni ofanzivno ne doprinosi previše..
Ja ne kažem da on nije rupa nego da su ova dvojica isti takvi nego se igračima sudi na osnovu facijalne ekspresije i dal su crnci.
Da ne pričam o kabolku koji ima fizikalije sa nba a igra odbranu ko sava lešić
Pa da se ne dotičem Ledeja koji bi trebalo da bude glavni korektivni faktor.
Prva petorka jedini Dozer igra odbranu.
Što se tiče Kaminskog izuzev sinoć svi njegovi poeni ti najviše je sa niskog posta pogledaj opet. Za klasu naš najbolji igrač na niskom postu i jedini koji zna da postavi blok. Mi smo odigrali dva savršena zadnja napada to što Dozer nije dodao je drugi problem.
Moja najveća zamerka je što ga nema na rolu, pošto je spor bar na short rollu
 
Последња измена:
Учлањен(а)
24.06.2009
Порука
431
Reaction score
1.558
Mi sanse za plejof imamo samo iz razloga sto Valensija ima uzasan raspored i moze maksimum 16 pobeda da ima. Nakon toga sa 10. mesta moramo da dobijemo dve u gostima da zasluzimo da igramo sa Realom.

To je to. Ne zanosite se sa 8. mestom posebno.
Eto tako, bicemo 10 ili u malo boljem slučaju deveti, sto nije ono cemu smo se nadali..tesko je odatle uci u Play off osim ako ne bude nekako na strani protiv Makabija odlucujuca ili mozda i Virtus ( moje mišljenje je da smo bolji od njih, jbg, nismo to pokazali kad je trebalo ).

A onda i ako udjes u Play off igras protiv Reala ili Barsa a da oni imaju prednost domaćeg terena.. odoh daleko, da mi za pocetak udjemo u Play in

Podrska igracima i Zeljku !
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.285
Reaction score
10.747
Локација
underground
Razlozi slabijeg dosadasnjeg dela sezone su razliciti.
Prosla sezona je bila iznad mogucnosti i bili smo veliko iznenadjenje. Sad nas svi mnogo ozbiljnije shvataju., sto se odrazava ne samo u pripremi utakmice nego i u punim dvoranama i pritisku na sudije kada mi gostujemo.
Imamo realno slabiji tim , za razliku od vecine drugih ekipa koje su jace nego prosle sezone.
Nismo imali mogucnost da sacuvamo tim za razliku od drugih. Nama su defakto otisli drugi, treci , i recimo sedmi i osmi igrac ekipe od 9 koliko je nosilo proslu sezonu.
Najveci gubitak je Lesor, koji je utrostrucio svoju vrednost.
Naravno naknadna pamet je laka , pa se moze postaviti pitanje da li bi bilo bolje da je zadrzan Lesor umesto Kabokla i Kaminskog, ako je to uopste bilo moguce.
Odgovor bi zavisio od povreda jer kad bi Lesor ispao zbog npr povrede tog trenutka bi se ugasili sa mogucnostima da se nesto uradi.
Lesor je nenadoknadiv gubitak. Izgubili smo na skoku , na pikenrolu , na blokovima koji su najbolji u evroligi, na igri ledjima , i najvaznije na branjenju malih igraca na pruzimanju a dobili smo samo na piken popu.
I Eksum je veliki gubitak . Gro akcija je islo gde on prevede loptu postavi se ledjima na postu jer je visi od cuvara i dobro igra ledjima i iz toga proistekne visak. Bio je i konstatniji od Doziera , opasniji na prodoru . Sa Dozierom smo zauzvrat dobili poludistancu. No to za razliku od Lesora se jos moze iznivelisati jer ni Eksum nije bio Eksum u prvoj polovini godine svoje evropske karijere , tako da bi Dozijer do kraja sezone a pogotovo ako ostane u sledecoj mogao to nadoknaditi.
Ostali razlozi su u slabijoj formi "pomocnih igraca" , pre svega Avrama i Smajlija . Ne secam se kad je Avram ukrao loptu na prevodjenju sto je prosle sezone radio redovno a i procenti suta su mu opali.
Ledej je takodje u losijoj formi ali bolje je i cuvan. Vise ga niko ne pusta da neometan sutira onaj svoj atipicni sut jednom rukom nego se svi trude da ga kontaktom izbace iz balansa. Kad se tome doda da su i njemu opali procenti za 3 dobije se ovo sad. Pantera mnogo bolje cuvaju ne ostavljaju vise ni milimetar prostora a nema ni zastitu sudija kao drugi igraci te klase.
Kaboklo je najvise pogubljen. Igrao je dobro dok izgleda nije shvatio pritisak koji postoji u Partizanu.
Imam utisak kad bi se Zeljko izderao na njega da bi zaplakao, tj da je kao devojcica Plus sto su mu blokovi ocajni, i nikakvu prednost ne pravimo na piku a i igra ledjima je tanka. Uprkos tome i on sigurno moze bolje od ovog sada.
Sve u svemu nije slucajno sto ove sezone gubimo ono sto smo prosle dobijali.
Na stranu sto nema nikakve garancije da bi ponovili iste rezultate cak i da smo zadrzali tim . Mozda bi a mozda i ne bi. I prosle sezone je bilo dosta utakmica na jednu loptu koje su uglavnom otisle na nasu stranu. Da su samo 2 otisle na drugu , ne bi bili u top 8 . To je sport.
Uprkos tome , prostora za napredak uvek ima , ali svakako da pljuvanje i gadjanje igraca koji su u teskom psihickom kanalu sigurno nece pomoci. Taj koji misli da tako pomaze je budala. Mada realno takvi nisu u stanju da ista misle., i za mene je to veci poraz od bilo kog poraza na terenu.
Sve u svemu hteli smo da igramo sa najbogatijim i sa najboljim, a nismo spremni da dobijemo po guzici ?
U kakvom se smeru krecu i svet i sport u svetu , bila bi ogromna stvar da nas uopste prime u to drustvo, a dobijanje po guzici u takvom drustvu je neminovno.
Tim vise treba biti sretan sto neretko i uzvratimo po tim elitnim guzicama.
 

mogway

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
228
Reaction score
1.161
Neke stvari treba da nam budu jasne. Mi smo ove sezone nestalna ekipa koja:
1. Može SVAKOGA da pobedi uključujući i taj famozni Real
2. Može od (skoro) SVAKOGA da izgubi. Kad kažem "skoro", verujem da ne možemo izguviti od Gajdobre, ali da ne kažem dvaput :)
3. Kao takav tip, ekipa ima niz poraza, ali je sposobna i za nizove pobeda, nadam se u pravom trenutku
Što pre to shvatimo, biće nam lakše...
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.763
Reaction score
55.370
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Sad je kasno pričati o selekciji ali postoji par kljucnih problema.
Nedostatak brzog nižeg igrača (odlazak Madara)
Nedostatak agresivnosti pri napadu obruča (Exum)
Nedostatak rola u svakom obliku (Lesor)
Problem s preuzimanjem kad je Kaminski u igri ( mada se to u poslednjih par utakmica bolje krije)
Kaboklo koji ima potencijal ali jako velike rupe u osnovnim tehničko taktičkim stvarima, jer je igrao krilo jako dugo (najbolji opis 2 godine daleko od toga da bude za 2 godine spreman za nba).
Nedostatak visoke trojke (Papetru)
Na to sve dolaze svi problemi iz prošle godine sa lošom odbranom koja je postojala i tada sa boljim defanzivcima.
Jesu pojačanja donela i svašta novo Dožer nezaustavljivu poludistancu i te neke momente na skoku, Kaminski pregled igre, povratne lopte, blokove, generalno sekundarni plejmekerski momenat, niski post gde je Lesor manje više pokušavao samo licem da napadne itd.
Sad problema u selekciji ima osnovni su pre svega mislim da nema više smisla kada nemaš treninga da se dovodi igrač u pola sezone. Da je Kaboklo došao na vreme ili neko sličan do sada bi to ličilo na nešto.
Smit je apsolutni promašaj u smislu karakteristika i niko nema vremena da mu se posveti radi uigravanja.
Nije nađena zamena za Madara a ni za Papaetrua. Čak i da kažemo da je to trebalo da bude Ponitka niži je od njega podosta tako da ne mogu da se porede.
Kaminski nije moja šoljica čaja što se tiče centarskih pozicija, ali ajde jasna je ideja sa njim, opet nije dobro iskautirano stanje njegovih kolena, on je imao lepu karijeru ali poslednje 2 godine praktično nije igrao, na to se morala obratiti pažnja. Dožer opet donosi dosta ali mislim da je veliki problem njegova slabost na lopti bar u evropskim uslovima i očajna preciznost pri dodavanjima, opet kao da nisu neke nijanse dobro skautirane.
I sa svim tim stvarima, ova ekipa može da se digne jer nije velika razlika između 4 poraza za redom i 4 pobede kada se radi o utakmicama sa malim razlikama, te neizvesne završnice su statistika i samopouzdanje i to će se vratiti, pitanje je samo da li na vreme.
Meni se ta igra u napadu ne sviđa negde tamo još od jeseni, pa se tu iskombinovalo sve naizmenične povrede Pantera i Kaminskog, nešto smo dobili na formu i uigranost prošlogodišnjih igrača svežinu Kabokla, ali nije se dobro igralo. Sada je poslednji voz.
Auti, te neke sitnice specijali, su posledica nedovoljnog rada i problema selekcije gde nema dovoljno snažnih igrača i dobrih dodavača.
 
Top