Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

Euroleague 2023/2024 Pad Berlina!

Cobi

Početnik
Учлањен(а)
20.01.2024
Порука
106
Reaction score
323
Pišete po automatizmu.
Ovo i da je istina (a smatram da nije jer je naš osnovni problem ove sezone loš protok lopte i što nemamo sigurnog igrača na lopti i da je problem zapravo suprotan premalo igrača koji mogu pismeno napad da odigraju) sinoć olimpijakos 3/4 nije mogao da kupi koš i kontrolisali smo skok.
Ono pomračenje u četvrtoj je bilo proizvod izgubljenih lopti odnosno nepostojeće organizacije napada.
Iz ove utakmice meni ostaje nejasno zašto se tek sada krenulo s ovom postavkom i zašto je Ledej baš svaku morao da igrao 30 plus minuta, zašto se ranije nije probalo s Frenkom i Brunom zajedno, jer je to već 2 utakmice funkcionisalo ok, sinoć odlično. Naravno jeste Kaboklo došao kasnije ali opet, moralo se rizikovati.
Ledej i Kaminski nisu uopšte komplementarni, jedan je spor drugi andersajz bez neke atletike nemamo šanse u toj kombinaciji.
Druga stvar ovo sa Panterom na pleju. Ja ne verujem više u tu “instituciju” pleja ali igrače jake na lopti da. Nema nikakve logike da u poslednjoj četvrtini gledamo kako se Panter koji je generalno inferioran u tim situacijama pati i ne može da prevede loptu.
Sad kao pa nema ko drugi, pa ako Dozer iz meni nejasnih razoga to ne može ili kako već imamo na klupi i Aleksu koji je igrač manje kad ima svoje bubice i onog nesretnog Smita kog smo doveli i platili i Jaramaza čije smo zlostavljanje prvog obruča trpeli ne bi li ušli u formu.
Dugo nisam video da neko celu utakmicu izgubi jer bukvalno nije mogao da vodi loptu.
Pored toga meni totalno nejasna situacija gde u 4/4 svaki pik Kaminski ne gleda ka košu nego samo gde je Panter, stoji da Kaminski nije možda neki klač igrač ali da igrač koji je stvorio najviše poena celu utakmicu služi samo kao gumena lutka za Panterove blokove to nema smisla nikakvog. Možda je do umora on nije igrač za 35 minuta fizički, ali opet videli smo na kraju onaj rol koji je mogao da se uradi i ranije. Da li je to neka hemija autoritet ne znam, ali znam da je lako za čitanje pogotovo za defanzivce kao Walkup i ništa se u poslednjoj četvrtini nije dogodilo slučajno sve je bilo zasluženo. I na stranu sve to nas ocekuje i u jadranskoj ako se nešto ne promeni.
Nama je sada prvi plej Aleksa koji je prošle godine bio drugi treći, a na klupi imamo 2 igrača koji su totalno u autu a primaju novac za to. Mislim kukati za Exumom ne vredi jer je on specifičan igrač ali svakako se vidi da se dosta utakmica moglo dobiti samo da je neko u ekipi siguran na lopti i prodoru, što se i vidi kad Aleksa obično poludi pa strpa 20 poena.
Na stranu sad što smo se mi razigrali igramo bolje. Ali problem je što je mart/april a ne januar. Da ovako igramo u januaru ne bi se dovodilo u pitanje učešće u top 8.
Meni je i dalje enigma kada je doveden Bruno da li su koncepijski imali kristalnu ideju sta sa njim, al mi sve lici da nisu. Da li kao rezerva Frenku, ili Zacu ili oba. Ili je pak dobar raspon, fizika, sut hajde da vidimo kako da ga profilisemo.
I sad sam misljenje da Frenk i Bruno odigraju maestralno finis sezone da cemo morati da se oslobodimo obojice ili jednog od njih jer smo kao tim "taoci" njihove forme i njihovih mogućnosti.
 

malicovek

Početnik
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
185
Reaction score
1.768
Локација
Beograd
Mogli smo isto tako pričati i o Lesoru u prvoj sezoni EK, pa je čovek postao alfa i omega grobarstva i najbolji centar EL, a nekim ljudima na forumu i Tviteru je bio dobar samo za EK. Ne kažem da će to Bruno postati, ali čovek prvi put u karijeri igra EL i to vrlo solidno.

Bruna po mom mišljenju treba zadržati jer je malo igrača na tržištu sa njegovim profilom i mislim da uz rad sa Željkom može da bude samo još bolji.
 

Žoc_kralj

Grobar
Учлањен(а)
04.07.2021
Порука
375
Reaction score
2.171
Локација
Trstenik
Teška patnja će biti gledati Partizan do kraja sezone. Kada pomislim šta nas čeka i šta na osnovu onoga što sam do sada video mogu da očekujem. Ali jednostavno ne mogu da odolim da ne gledam i ne nerviram se svaki put. Ne mogu da propustim nijednu utakmicu. To je nešto poput zavisnosti, ona partizanština valjda šta ga znam. Biće veliki mazohizam gledati Partizan u narednom periodu. Ali zato, kad se vrate pobede i uspesi, radost će biti još veća. To mi daje nadu.
 

kuki

Grobarčina
Учлањен(а)
06.12.2010
Порука
3.490
Reaction score
13.456
Локација
tamo daleko...
Šta se ti baviš psihom drugih ljudi? Kad vidim tebe i ko je lajkovao tvoj post, znam da mi je psiha i dalje iznad vode.
Jedan iz plejade cuvenih insajdera. Marcelo, marselo, nutelo? Odjebi bre sa ovakvim etiketiranjem. Da, isao sam u skolu i da, mogu da razlikujem kada neko pise gluposti, i kada neko pise osnovanu kritiku. Ti si napisao glupost.
 

Cobi

Početnik
Учлањен(а)
20.01.2024
Порука
106
Reaction score
323
Eh patnja. Ako dobijemo cigane a imamo i vise nego dovoljan kvalitet za to i ovde ce se pevati druga pesma. A vala red je i po svim zakonima prirode da ih dobijemo.
 

Braindead

Grobarčina
Учлањен(а)
03.10.2020
Порука
3.216
Reaction score
15.826
Локација
Beograd
Preuzeto sa GTR.


Partizan je od prethodnih 10 utakmica u Evroligi, izgubio osam.
Partizan nema krizu kvaliteta ni "kurcobolje" već očiglednu psihološku krizu i krizu grča u odlučujućim trenucima.
Deluje da kad je protivnik u nokdaunu i jednim udarcem možemo da ga srušimo na zemlju i pobedimo, umesto toga mu damo infuziju, neshvatljivim i neobjašnjivim amaterskim greškama koje opet nisu proizvod kurcobolje i nekvaliteta, već grča i psihe.
Svaljivanje sve krivice na Pantera apsolutno ne pije vodu jer svaka ekipa na njemu igra flaster i udvaja ga što je odlična šansa za druge igrače. I pored toga, Panter je sinoć bio najbolji pojedinac u Partizanu.
Takođe, tim ne deluje sinhronizovano. Uvek su raspoložena po pravilu dva igrača dok su ostali indisponirani. Šta je uzrok tome zaista je misterija.
Ipak, KK Partizan je i ove godine fenomen i hit Evrolige. Moneke u neverici, Hezonja koji peva "da volim crno-bele". Mnogi dolaze da gledaju Partizan, klub kosmopolitskog i otvorenog duha (kao što je Beograd takav grad i Partizan je nešto najbolje što Beograd ima i što ga u potpunosti otelotvoruje uključujući sve muzičke, filmske festivale i pozorišne i koncertne ponude) kome svi ostali iz regiona, a i u Evropi mogu samo da zavide i da skinu kapu, kao što rade.
Partizan je najbolja kulturna manifestacija u ovom gradu.
Ako Efes izgubi, i mi dobijemo dve do kraja idemo dalje. Potpuna i apsolutna podrška do kraja. I ako ne odemo u TOP 10, sve ovo treba negovati jer rezultat jeste bitan, ali sve ovo što se dešava oko KK Partizana uprkos rezultatu je mit o kojem će se decenijama posle pričati. Svesti Partizan samo na rezultat je zločin , iako svako ko kupi kartu ima potpuno pravo na kritiku. Vaše je da li ćete otići 10 minuta pre kraja da bi izbegli gužvu ili ćete pevati pola sata posle utakmice.
Samo, Partizan je mnogo više ovo drugo. Tačnije to jedino i jeste. I fenomen Partizana to zaslužuje.
This time, next, year ...

434397376_751186510498418_446368147428550127_n.jpg
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.329
Reaction score
37.522
Svaljivanje sve krivice na Pantera apsolutno ne pije vodu jer svaka ekipa na njemu igra flaster i udvaja ga što je odlična šansa za druge igrače. I pored toga, Panter je sinoć bio najbolji pojedinac u Partizanu.
Pa najlakše je napasti "najskupljeg", a to što je preko puta bio defanzivno najbolji tim EL to nikoga nije briga. Što kapitena biju svaku utakmicu da LeBranko pozavidi, a sudije žmure to takođe nikoga nije briga. Iznervira i mene milion puta, ali ako nam je Panter najveći problem mi onda probleme nemamo.
 

ђедВук

Grobarčina
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
3.593
Reaction score
13.580
Локација
Yaoundé
... Koliko je teško ostati zdrav u okolnostima gde se smenjuju putovanja, utakmice i boravak u hotelima govori i lista koju je priredio italijanski novinar Marko Paljarikio. On je prelistao spiskove svih evroligaša i izneo zaključak koji su timovi bili najviše pogođeni izostancima igrača. Konkretno – oni sa bar 10 minuta na parketu u proseku...

Partizan Mozzart Bet nalazi se na šestoj poziciji sa 75 zbirnih nastupa među povređenim igračima. Od kapitena Kevina Pantera, preko Alekse Avramovića zbog preloma nosa, onda i stopala, do Mateuša Ponitke, Ognjena Jaramaza, Džejmsa Nanelija, Alena Smailagića, te Zeka Ledeja zbog porodične tragedije, Željko Obradović je tek pred kraj januara imao po prvi put ceo tim na raspolaganju! To je, pored nekih drugih stvari, uticalo da dosadašnja sezona ne bude ni blizu tako dobra kao prošla...

Uglavnom, po izostancima:

1. Valensija 99
2. Armani 94
3. Alba 87
4. Real 80
5. Efes 76
6. Partizan 75... ciganski fmp je na 13/14. mestu sa Fenerbahčeom (56).

Aktivan je link u citatu, ali evo i ovde:
Nekako smo lako zaboravili te probleme u prvom delu sezone...
 

goodfornothig

Grobar
Учлањен(а)
02.09.2019
Порука
217
Reaction score
820
Локација
...

Samo poredjenje izmedju ekipa zbog razlike u rosterima i ne govori mnogo, ali mislim da je nama jedan od glavnih razloga za ovakvu sezonu. Pogotovo u ovakvom formatu takmicenja i sa ovoliko prostora za trening.

Edit: Vuk je bio brzi :D
 

Dr.Hofmann

Stara garda
Учлањен(а)
05.03.2023
Порука
346
Reaction score
2.434
Локација
Vukovar
Sinoć sam gledao do 32 minute utakmice i nakon što su napravili seriju 12-0 početkom četvrte četvrtine sam jednostavno ugasio.

Ekipa je totalno bez koncepta, mi prangijamo od početka do kraja sa poludistance i distance pa kako bude, bez obzira na razvoj situacije na terenu.
Olimpijakos je u prva 2 i po minuta poslednje četvrtine izašao iz bonusa, a Partizan je do kraja utakmice izveo samo 2 slobodna bacanja, pa da li je moguće da Obradović ne koristi takve stvari?

Da li je moguće da se iznova i iznova forsiraju stvari koje nam donose ogromnu štetu, i da se od toga ne odustaje, zašto se ne da Avramoviću, Jaramazu, Smitu da prenose loptu u poslednjoj četvrtini utakmice ,kad je iz aviona vidljivo da nam protivnik uz nešto agresivniju odbranu pravi ogroman problem na Panteru i Doužeru, posebno na Panteru.

Panter ima jako tanke ruke i noge i slabu konstituciju i njega je vrlo lako braniti kad pokušava da bude organizator igre, i nisu to faulovi na njemu nego je on toliko slab fizički da svaki kontakt na njemu deluje kao da je faul, to neki jači igrač nebi ni osetio nego bi otresao protivnika kao slinu.

I nas jebu na istu foru iz utakmice u utakmicu a mi nikakve reakcije na to nemamo, pa dajte sad vi meni recite da li je to normalno?
Da Obradović trener sa tolikim iskustvom ne pokuša da nešto promeni kad se vidi da ovo ne prolazi, malo je reći da ne prolazi.

Neverovatne stvari se dešavaju, delujemo amaterski bez ikakvog koncepta, bez glave i repa,mi osnovne košarkaške stvari nismo u stanju da uradimo, da prepoznamo momenat kad se šta treba raditi, a ne uporno ko mazga forsirati nešto što ne ide.

Imamo dosta fizički mekane igrače, koji na agresivnu odbranu protivnika imaju ogromne probleme u organizaciji napada i u domaćem ABA brlogu gde će se pustiti veća agresivnost , nemamo velike šanse, mora da se dese radikalne promene u našoj igri kako bi te naše nedostatke kamuflirali, a nema naznaka da će se tako nešto dogoditi.

Desi se loša sezona, nije tu ništa sporno, sport je ovo, ali mene druge stvari zabrinjavaju, mi ni iz onoga što imamo ne izvaličmo maksimum.
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.285
Reaction score
10.749
Локација
underground
Pa dalo se Avramovicu na kraju kad se videlo da ne moze. Ali pustiti igraca koji je sjeban sa predhodim ulaskom gde je od 3 napada izgubio 3 lopte je potez ocaja , sto se i pokazalo da nije nista donelo.
Slazem se s ovim da nam je ekipa generalno fizicki slaba za ovaj nivo.
No to nije nesto sto se ne moze drasticno promeniti sa samo npr 2 igraca.
Jedan je npr Moneke.

Ljudi mi u zadnjoj cetvrtini nismo mogli izvest pozvanu akciju sa urucenjem
Znaci Kaminski ne moze da uruci loptu u pozvanoj akciji jer su ovi na liniji dodavanja kod urucenja , i vec su nam tako uzeli par lopti. I tu ti prodje 15 sekundi napada , i onda daj Panteru da igra 1-na 1 ,ili 1 na 2 gde nema vise vremena za asistenciju.
Ali da bi mogao to da uradis moras imat spoljnu liniju koja igra odbranu bez ijednog koji ispada.
Njihov najlosiji igrac u odbrani Kenan igra odbranu kao nas najbolji , Ponitka.
I sta sad , jel mi mozemo birati igrace pre Olimpijakosa i drugih najboljih klubova.
Ne mozemo, em sto imamo drzavu koja je sto puta siromasnija , em sto ta ista drzava najdirektnije radi protiv Partizana , a kao "pomaze " sve dok ne proceni da to pomaganje moze ugroziti rezimski klub.
Niko nema prava da trazi od Partizana vise nego sto trenutno pruza. A onaj ko trazi mora da se zapita , dal je on mogo sve uraditi sto je do njega da se proba raskrstiti sa ovim zlom
Pa ako se pogleda u ogledalo , i kaze uradio sam sve sto je do mene , a rezultati su to i to , onda moze da bude razmazeno deriste i da ima primedbe na protok lopte.
 

Haris_Brkić

Grobarčina
Учлањен(а)
29.07.2022
Порука
1.026
Reaction score
7.667
Sinoć sam gledao do 32 minute utakmice i nakon što su napravili seriju 12-0 početkom četvrte četvrtine sam jednostavno ugasio.

Ekipa je totalno bez koncepta, mi prangijamo od početka do kraja sa poludistance i distance pa kako bude, bez obzira na razvoj situacije na terenu.
Olimpijakos je u prva 2 i po minuta poslednje četvrtine izašao iz bonusa, a Partizan je do kraja utakmice izveo samo 2 slobodna bacanja, pa da li je moguće da Obradović ne koristi takve stvari?
Pogledaj ponovo poslednju četvrtinu, tačnije prvih pet minuta, ali usporeno.. Da,probali smo da idemo na prodore,ali bukvalno im nijedan kontakt nije sviran. A ne da ih je bilo..i to samaranja po rukama..
Ove sezone smo u totalnoj nemilosti sudijske organizacije od utakmice sa Monakom i njihovog plakanja na sudjenje tada(na stranu sto bi i slepac video da su ocigledno navlacili za njih celu tekmu,no to je izgleda nebitno).
Nisam pobornik teorija zavere, ali ovo je bukvalno očigledno da bode mozak a ne oči.
 

milos28nov

Grobar
Учлањен(а)
04.01.2023
Порука
403
Reaction score
722
mene je samo strah da ovi igraci ne umisle da su i ovako losi u el losiji od cigana u aba i da dopustimo da sa ovim penzionerskim domom osvoje prvenstvo...el treba bataliti vec pre par utakmica i sve snage uz pomoc skautinga i treninga prebaciti na aba ligu...jer pisao sam i ranije njima odavno ne treba ni el ni aba,dovoljno im je samo da izdrze to finale i da cuvaju snagu samo za to dok mi trosimo snagu na el i slicno...a u plej ofu abe ce svi krvnicki na nas,a njih nece ni probati da pobede
 

djomla

Partizanovac
Учлањен(а)
20.02.2007
Порука
4.175
Reaction score
18.454
Локација
U Kinšasi
Niti je on čudotvorac, a i košarka se dosta promenila od vremena kada je on dominirao.
Prošle godine je svevišnji umešao prste da ne izbacimo Real sa njihovom prednošću domaćeg terena. Neću uopšte da pominjem okolnosti oko te serije utakmica. Isto tako, prošle godine smo uzeli nameštenu ABA ligu, sa ćoravim sudijama i svim mogućim podvalama. Ako to nije dominiranje ja ne znam šta je, ili svi misle da smo imali duplo jači tim od Reala, pa smo podbacili. I sad se piše kako je Željkovo vreme prošlo.
Ne znam šta ljudi zamišljaju, pazi kurca, promašili sa pojačanjima i nećemo u plejof, kakva tragedija. Pa kao da nam se klub zove Real, a ne Partizan u doba Vučića.
Imamo preko 20.000 ljudi na svakoj utakmici Evrolige, najgledaniji smo i najvoljeniji klub, ovaj svinjac od ABA prati po 7-8 hiljada ljudi. Kad god prođete pored shopa na Terazijama, uvek je gužva, nemaš dres da kupiš kakvo je ludilo. Imamo sve simpatije celog košarkaškog sveta, valjda ćemo zaslužiti i naklonost Evrolige. Dolaze da nas gledaju legende sporta, čak i mrske komšije. Nema ko nije bio da vidi Partizan. Sinoć Kukoč i Rađa dolaze zbog Partizana. Što nisu otišli cigane da gledaju, isto im je puna hala, isto Evroliga? Jes kurac, i onda bilmezi sa južne tribine teraju ljude fašističkim pesmama, kakve budale. Dve godine zaredom igramo Evroligu i igraćemo još. I sve se to dešava isključivo zbog Željka Obradovića. Kome nije jasno šta čovek u ovom trenutku znači Partizanu, nije normalan. Možemo biti poslednji na tabeli 5 sezona za redom, to neće promeniti činjenicu da ovo na svetu niko nema sem nas.
Tako da nadajmo se da će grobari oprostiti Obradoviću promašena pojačanja, loše izmene, to što ne traži tajmaut kad struka misli da treba, što ne igra baš ovaj ili onaj. Evo organizujte neki seminar, radionicu, možda Obradović navrati kao što njemu svako malo svraćaju po savet najbolji treneri Evrope. Malo ste vi u životu propatili da biste se zvali Partizanovcima. Ko nije spreman na govno od sezone kad svi mislimo da smo spremni za velike ciljeve i ko se ne nada da osvajamo sve kad imamo govno od tima, taj ne zna šta je Partizan.
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.928
Reaction score
26.752
Spremni su mnogi ovde da trpe govno koje vodi drzavu, jebe celi narod u mozak, i one koji ga podrzavaju i one protiv njega, dok nam unistava zemlju u svakom jebenom smislu, unistava nam nasu svetinju... Ali ajd mi da vidimo zasto Zeljko nije vrsio ove ili one izmene, zasto nije doveo ovoga umesto onoga, i da bre trazimo njegovu odgovornost! Nego sta! A u kurac! Pre njega smo harali, unistavali, sijali, a onda on dosao i ukanalio nas. I ajde, sad ce proseravanja da niko nije iznad Partizana, da niko nije oslobodjen kritika...covek je Bog otac kosarke, najbolji na kontinentu svih vremena, nas je jbt, pricah ne tako davno da bi ga svaka iole normalna zemlja drzala kao malo vode na dlanu, a navijaca kluba koji bi on trenirao bi osecali ponos. Kakvih gadosti se od navijaca Partizana nacitah na zvanicnim nalozima kluba, pa ono je za hospitalizaciju!
 

Zalosna Sova

Grobarčina
Учлањен(а)
29.06.2019
Порука
2.285
Reaction score
10.749
Локација
underground
Razmazena derista koji nisu dinara zaradili u zivotu , nego im mama i tata obezbedili sve , i tu pretplatnu ulaznicu. I misle da je zivot takav , kupio sam ulaznicu , hocu f4 , reko Ostoja , a ako ga nema ja cu naci krivca. . To ce biti onaj na koga rezimski portali ukazu. Pu jbm ti zivot u kakve nesposobne debile su izrasli ljudi . Al vazno je da ima internet jel eto on ima pravo na misljenje a nesposoban je i za taj internet da zaradi da mu nema mame i tate da ga negde uhljebe preko stranke.
 

Batigol

Grobar
Учлањен(а)
06.12.2011
Порука
825
Reaction score
3.854
Alba mec sa nama docekuje u praznicnom raspolozenju. Usli si veceras u istorijske knjige EL zajedno sa imenom Najdzela Hejsa.
 
Top