Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2020/21.

Статус
Затворена за писање одговора.

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.455
Reaction score
41.045
Локација
Žrnov
Mi juče prvo poluvreme nismo trčali, osim Zdjelara. Za igru koju Stanojević hoće, da kroz pasove dođemo do šanse za gol, mora mnogo da se trči bez lopte. Da li: ne mogu, ne znaju ili neće je ključno pitanje.
Ako su prva dva razloga u pitanju, ne mogu ih mnogo kriviti - niti su sami sebe fizički pripremali niti su sami sebe dovodili u klub. Ako je ovo treće u pitanju, onda lepo neka raskinu ugovore ako ne dobijaju plate, jer na to imaju pravo i niko ne treba za džabe da radi.
Pa ćemo onda da igramo sa ovom decom sa klupe pa da znamo bar što nemamo igru i rezultat.
 

PFChampion

Grobarčina
Учлањен(а)
11.04.2010
Порука
8.879
Reaction score
13.671
Pa pazi ako trener zahteva strpljivu igru i spor tempo ne moze tu igrac sad da jurca bez lopte na sve strane.....sve je usporeno pa i kretanje igraca, a ne samo razmena pasova jer ako se kreces brze nego sto tvoji saigraci razmenjuju dodavanja svakako ce propustiti da ti dodaju loptu jer ce te protivnik zatvoriti......spora razmena pasova - sporije kretanje bez lopte, brza razmena pasova - brze kretanje bez lopte....logicno. Mislim da nasa fizicka pripremljenost ne treba da se dovodi u pitanje narocito ne u ligi. Cak i Markec koji je jos daleko od prave fizicke forme moze ovo da iznese ali ocigledno neke druge stvari ne stimaju kako treba i da je problem verovatno takticke i psiholoske prirode.
 

kujblo70

Grobarčina
Учлањен(а)
24.07.2018
Порука
1.497
Reaction score
6.340
Локација
Blok 70
U kom ritmu da nastavi Banjak?Šta on uopšte to radi dobro pa da nastavlja?Loptu ne iznosi uopšte, to prepušta Vitasu, on nijednom nije dao unapred pas ni u Belgiji niti danas protiv Bačke.Da ne pišem, što pojma nema koga čuva na prekidima.Protiv Belgijanaca gol zbog njega i onda u 87 minut opet ostavlja svog igrača samog, sreća pa ovaj omaši mrtvu šansu.
On uopšte ne utiče na partizanovu igru sem onih seljačkih ispucavanja.Tako da se gubi Asano ili bilo koji stranac zbog njega, totalni promašaj Miloševića.

nekad me i mrzi da odgovaram, ali posao mi je da edukujem, pa mi nece biti tesko.

Loptu iznosi onaj stoper kome trener to kaze! Zamisli stopera koji samo inicijativno iznosi loptu???
i zamisli da Banjak iznosi a Vitas ostaje kao osigurac?? haha zamisli ti samo to?
Primeti kad Banjak krene napred, Vitas je sa njim u liniji.
Kad Vitas iznosi, Banjak ostaje pozadi.
Kao sto vec pisah, u Barsi se stop igra zonski, u pitanju su kvadrati od 20x20 koji se pomeraju po terenu, to je tkzv “polje vida stopera” a tip igre se zove “no risk central back”
Kad je ta uloga u timu, greske u pasu nema - on je nema do sad! ni jedan jedini pogresn pas! Upravo iz tog razloga ne deli kroseve unapred.. zamisli pored Zdjelara i Natha, pa i “bekova” stoper da trosi lopte??
Stoper koji i to rade sa minimum gresaka igraju u Realu Barsi Bajernu Juveu itd.
Maki Frank Banjak igra u Partizanu! (Partizan, Partizanom, Partizanu - uvek velikim slovom, bez obzira sto je gramaticki nepravilno).

Dakle MFB igra u Partizanu, da je bolji igrao bi bar u ne znam, Paoku? da je jos bolji u mozda Ajaxu? da je jos bolji u Barsi? Daleko smo mi od njih, a Maki je daleko od Vitasa, Lalatovica, Vujacica i ostalih realno LLSL stopera.

Kao sto Asano ne moze licem u lice da probije seljackog beka iz tog istog LLSL, kao sto Natho ne moze da uzme loptu seljackom pakeru iz LLSL, kao sto Sadik i Suma ne mogu da daju po 3 kom svaku seljackim LLSL odbranama, e tako isto ni MFB nije bez greske pogotovo protiv jacih ekipa od seljackih..

Sto se tice gola u Belgiji, pripisati njemu je sramno! Da nije mu bila reakcija naj sjajnija, ali ta lopta uzlazi pored Asana i Sadika cini mi se, a ti pogledaj njihovu reakciju pa cemo reci onda kriv je Banjak.

Pravices ga od blata druze zajedno samnom.
 

taribowestt

Početnik
Учлањен(а)
02.09.2019
Порука
85
Reaction score
122
Локација
Beograd
Sto se mene tice ja zadovoljan. Vezane 3 pobede u nasoj ping pong ligi. Steta sto nam Belgijanci dadose dva gola posle dva prekida. Daleko od toga da je ovo lep fudbal, cak je i ocajan, ali ako vec moram da biram, lep fudbal ili rezultat, odabracu rezultat jer stvarno ne bih mogao da podnesem jos je opraatanje titule u septembru mesecu i sto se mene tice rado bih prihvatio da sve utakmice ovako dobijamo do kraja a da igra bude nikakva. Setite se samo kikseva kakve smo pravili, lep fudbal i bude jedno veliko nista, da ne nabrajam tekme gde smo vodili pa nas preokrenu za 5.minuta. Mozda je moglo i sinoc tako da preokrene Backa ali nije i to je jedino bitno, ih pa pravili smo mi kikseve i prosle sezone na nasem terenu ne zna im se broj. Mnogo nas je ovde razocarano posle ispadanje iz Lige evrope, tj.pre bih rekao ljuto ali sta je tu je, nema nazad, podrska momcima i do kraja u nasoj ligi da damo sve od sebe. Nemoj da budemo licemerni kao Zeljko Pantic, dok su bili tu treneri koje je voleo i dok je bio dobar sa upravom, onda posle evropske utakmice kad se desi kiks on bi to uvek pravdao kako je sve to normalno posle evropske utakmice, a sada kad jedva pobedismo Backu onda prica kako je sramotno da jedva pobedimo ekipu koja je dosla iz druge lige, pa cekaj pravdao je poraz od Pazara a pljuje po pobedi protiv Backe. Nemoj da budemo licemerni kao on. Osvajamo titulu, ako nista bas zbog toga sto ovaj Pantic sve sto kaze dodje suprotno. Naravno ekipi treba remont, bilo bi lepo da dodje tu par pojacanja, ali cak i da ostane ova ekipa imamo kvalitet da budemo konkurentni za titulu, naravno ciganima se pomaze to svi znaju, sve ekipe im se i sklanjaju, ali nakantamo ih u derbiju pa posle sto kaze Lola neka osvoje titulu ako ih nije sramota. Samo da mi pobedjujemo, bitna su 3 boda. Ako puste publiku na stadionima, puna podrska od svih nas i to je to.
 

serAlex

Grobarčina
Учлањен(а)
21.05.2007
Порука
7.355
Reaction score
37.642
Željko Pantić ne bi trebalo ozbiljno da se kometariše.

Što se igre tiče, najgore od svega je što smo mi bolje delovali protiv Vojvodine (gde smo i sa igračem manje celo poluvreme vodili) nego protiv poslednja tri domaća protivnika. I onda da ironija bude veća, baš tu utakmicu smo izgubili.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.455
Reaction score
41.045
Локација
Žrnov
@PFChampion pa vidi, "strpljivo" ne znači "sporije". ja čujem trenera kako im govori "strpljivo". Nisam ga čula da im kaže "sporije".
 

taribowestt

Početnik
Учлањен(а)
02.09.2019
Порука
85
Reaction score
122
Локација
Beograd
Željko Pantić ne bi trebalo ozbiljno da se kometariše.

Što se igre tiče, najgore od svega je što smo mi bolje delovali protiv Vojvodine (gde smo i sa igračem manje celo poluvreme vodili) nego protiv poslednja tri domaća protivnika. I onda da ironija bude veća, baš tu utakmicu smo izgubili.
O tome pricam brate. Dzaba lep fudbal kad izgubimo. Kazem samo ovako neka nastave da igraju dosadno a da upisuju 3 boda. Tako se i osvaja titula. Dzaba nama pobede od 5:0 kad svaku trecu tekmu kiksnemo, onda se jos vise razocaramo. Ma pomenuo sam ludog Pantica jer sam bacio pogled na sinocnu emisiju sto je izbacio, pa morao da prokomentarisem to kako pre posle svake evropske kad kiksnemo on pravda a juce pobeda i on i drvlje i kamenje jer nema karakter niti stav vec gleda neke svoje interese. Ovde ima dosta losih komentara, imam utisak da neko pomisli da je ispravno to sto Pantic prica i onda se pravi podela iznedju Save i Stanojevica. A to nista nece doneti, i da se napravi glasanje ko je bolji, sta je to bitno, niti ce se Savo vratiti ako se izglasa da je bolji, niti ce Stanoje otici. Ne moze biti Stanoje manje strucan, svako sigurno ima vrline i mane, ali na kraju se velicina i kluba i trenera ogleda u tome da i kad lose ekipa igra pobedi se. Steta za to ispadanje, bas mi je krivo, ali siguran sam da mozemo da belezimo dobre rezultate do kraja sezone, pa i da ne osvojimo makar da budemo konkurenti do kraja i u igri, a pre svega ona govna sa osurimo u derbiju. Nece Stanoje dati da se urusava Partizan to sam siguran, nije on dosao ovde da mu prvi napadac bude Matic.
 

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.755
Reaction score
29.621
Локација
Beograd
Igramo sporo, da ne bi gubili lopte i da nebi primali golove iz kontri. Sta tu nije jasno?
Ništa nije jasno! Odnosno jasno je da to nije fudbal!

Čuj, igramo sporo da ne gubimo lopte, jer možda primimo gol, jbt, pa ne igramo protiv Bajerna, Hohenfajma! Igramo protiv DRUGOLIGAŠA koji bi, da ne beše mera FSSa, Partizan mogli da vide samo na TV!
Ko tu koga treba da se plaši?!

Da li je iko od vas zagovornika ,,sporosti,, pomislio na to da usled nje možda smanjujemo šansu protivniku za ,,kontru,, ali isto tako i nama da POSTIGNEMO GOL! A ko u Njiva ligi juri pobedu? Mi, ili ,,autobus dabl deker,, koji dođe da se parkira na JNA?!

Da li je iko od vas pomislio na to da i kad ,,njivaligaš-drugoligaš,, POKUŠA da nas napadne (pa nek je i iz kontre) i ako nam ipak ne da gol, da i mi onda možemo da imamo kontru na njihovu kontru, pa da mi njima damo gol?
Ili mi kontru nemamo?
Ili naši fudbaleri ne mogu da trče?
Ili su njivaligaški-autobuski fudbaleri klasa za ove naše?!

Čuj bre, pa ako je sve to tako, otkaz istog minuta i fubalerima i treneru i vešanje uprave na Terazijama (ili streljanje kod JNA). Koliko mi plaćamo Markeca, Sumu, Natha...i ostale...ako oni ne mogu da pretrče, pobede ili razvale drugoligaške ekipe, hvala lepo doviđenja prijatno, onda da kupimo mi te ,,klase,, sa Zlatibora, iz NP i Bačke, bar su opasni iz kontri pa će svi da nas se plaše...
A i jeftiniji su od ovih naših.

,,Smireno,, kao trenerova zamisao? Može smireno u naših 16 i ispred pa da ne izgubimo loptu gde je opasno po nas! Ispred protivničkih 16m i unutra ima samo jedna komanda: BRŽE!

I da završim misao, pa možda i ne zakasnim na posao:
Igraču se daje karton za neki nameran start, ali zato treneri imaju pravo da se dernjaju celu utakmicu: FAUL, FAUL, kad god Partizan napada! Pa gde je njima karton za nameru da se naš fudbaler ne zaustavi nego faulira, onesposobi, možda i povredi?!

Jbt, na sreću, NIKAD još dosad nisam čuo trenera iz naše ,,škole,, da mu je to osnovna zamisao...evo i Teleoptik gledam već nekoliko kola, protivnički treneri idu povremeno i na to, ali Alberta Nađa ni jedan jedini put nisam čuo da je naredio prekid iliti faul. Čovek pušta igru. Gospodski.
Naravno, nije on naivan i moguće je da igračima kaže i da udare ponekad, ali bar se ne dernja da ga ceo stadion čuje.
Evo i Stanojević sinoć: ni jedan jedini put nije tražio da pravimo faul, pa čak i ako nam pobeda ,,visi,, o koncu...
Nama su takve stvari ispod časti!

Napred Partizan!!!
 
Учлањен(а)
29.06.2008
Порука
14.766
Reaction score
55.399
Локација
Ja sam ceo život s tobom...
Mi juče prvo poluvreme nismo trčali, osim Zdjelara. Za igru koju Stanojević hoće, da kroz pasove dođemo do šanse za gol, mora mnogo da se trči bez lopte. Da li: ne mogu, ne znaju ili neće je ključno pitanje.
Ako su prva dva razloga u pitanju, ne mogu ih mnogo kriviti - niti su sami sebe fizički pripremali niti su sami sebe dovodili u klub. Ako je ovo treće u pitanju, onda lepo neka raskinu ugovore ako ne dobijaju plate, jer na to imaju pravo i niko ne treba za džabe da radi.
Pa ćemo onda da igramo sa ovom decom sa klupe pa da znamo bar što nemamo igru i rezultat.
Da je to tačno ne bi nam u prvom njegovom mandatu perjanice bili Tomić i Babović.
On i hoće manje da trčimo, što bi rekao Đukić da ne budemo prebrzi za domaće prvenstvo, za to što on hoće, treba nam klasičan gol igrač koji ne zna u polju nego samo u 16, bekovi sa upotrebljivim loptama i igrač sa jakim završnim pasom, kog nemamo od Moreire i Ilića, igrač s dobrim šutem spolja i krilo sa solidnim driblingom.
U prevodu kompletno drugačiji tim, s tim što mu možda Suma i Natho rade posao.
 
Последња измена:
  • Like
Reactions: Dzo

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
11.755
Reaction score
29.621
Локација
Beograd
I šta, igrali smo ,,taktički sporo,, da sprečimo livadare da nas ugroze, pa su nam ti isti livadari i dali gol, i šutnuli nekoliko puta, i imali zicer...a mi smo dali dva... Šta bi bilo da smo u stanju da igramo brže? Koliko bismo dali? Primili? Koliko puta šutnuli i mi i oni?
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.455
Reaction score
41.045
Локација
Žrnov
Da je to tačno ne bi nam u prvom njegovom mandatu perjanice bili Tomić i Babović.
On i hoće manje da trčimo, što bi rekao Đukić da ne budemo prebrzi za domaće prvenstvo, za to što on hoće, treba nam klasičan gol igrač koji ne zna u polju nego samo u 16, bekovi sa upotrebljivim loptama i igrač sa jakim završnim pasom, kog nemamo od Moreire i Ilića, igrač s dobrim šutem spolja i krilo sa solidnim driblingom.
U prevodu kompletno drugačiji tim, s tim što mu možda Suma i Natho rade posao.
Za to što on hoće, nama su realno potrebna 2 tima. Mada, generalno, uvek su nam bila potrebna 2 tima - jedan za evropska takmičenja, drugi za domaće. Ili barem drugačiji profil napadača i veznih.
Ili imaš tim za evropu, a za domaću ligu te boli uvo, to ti je završeno, kao cigani.
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
@Goran Tomić

Evo pisem treci post o tome sta smo i kako smo juce igrali. Dal se meni svidja to sto sam gledao juce, naravno da mi se ne svidja. Kao sto rekoh jebes fudbal kad citavu utakmicu mogu u istoj pozi presjediti u fotelji, jer mi je prezanimljivo. Da volim taj spori seoski fudbal gledao bi Bosanski ligu u subotu a ne Hofenhajm - Bajern.

Cinjenica je da mi igramo sporo, na siguran pas, da ne bi gubili previse lopti. Da se ne bi izrodio neki novi Novi Pazar. Bez Scekica mi ne mozemo na sredini da dobijemo dovoljno duela a kad lopta vec dodje do Vitasa koji pravi 1.5 cistih sansi za protivnika po utakmici, uglavnom bude nezgodno. Njega treba da zakrpi Miljkovic koji na pokusaj sprinta poskakuje da mu nebi otpale noge.

Hoces brzu igru i da lopta ide, onda ona mora da ide nekud npr u sirinu. Igrom slucaja mi nemamo sirinu u igri, jednim djelom jer nemamo bekove. Isto tako brza igra ne podrzaumjeva samo brzu predaju lopte nego i brzo vracanje lopte u posjed kad se on izgubi. Kod nas nema ko da vrati loptu u nas posjed dovoljno brzo, onda protivnik dodje do sredine na kojoj nema Scekica da oduzme loptu i eto protivnika pred Vitasom i Miljkovicem, znaci eto sranja. To sto mi imamo dobru tranziciju kad nam se otvori prostor, to ne znaci da igramo brzo. Cetiri pasa na prvu na manjem prostoru su brza igra iz koje se otvaraju mogucnosti.

Tim bez pojacanja je takav, da nam je preostalo da drkamo loptu svaki vikend i da se molimo Bogu da se Sumi igra fudbal vise nego sto mu se mrse klikeri u gacama.
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Cinjenica je da mi igramo sporo, na siguran pas, da ne bi gubili previse lopti. Da se ne bi izrodio neki novi Novi Pazar. Bez Scekica mi ne mozemo na sredini da dobijemo dovoljno duela a kad lopta vec dodje do Vitasa koji pravi 1.5 cistih sansi za protivnika po utakmici, uglavnom bude nezgodno. Njega treba da zakrpi Miljkovic koji na pokusaj sprinta poskakuje da mu nebi otpale noge
Samo čitam bolje ovakva igra nego ono gde gubimo bodove...
U čemu je razlika izmedju ove i te sa Pazarom?
Nas je ovaj tim Bačke jebao isto kao Pazar.
Razlika je samo što je golman digao instiktivno levu umesto desnu ruku ali smo
u napadu smo ling-longovali
Dakle sreća. Da li je Sreća nešto n šta treba da se Partizan oslanja do kraja prvenstva?
Neka trče more
 

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.514
Reaction score
5.145
Za to što on hoće, nama su realno potrebna 2 tima. Mada, generalno, uvek su nam bila potrebna 2 tima - jedan za evropska takmičenja, drugi za domaće. Ili barem drugačiji profil napadača i veznih.
Ili imaš tim za evropu, a za domaću ligu te boli uvo, to ti je završeno, kao cigani.

To je samo donekle tacno.
Jeste da svaki vikend igramo protiv ekipa koje pokusavaju igrati nekakav bunker i stoji to da se takva odbrana teoretski lakse razbija drugacijim tipom igraca, ali mi ne igramo protiv Murinjovog Intera, vec protiv jadnika koji se brane bez ikakvog plana i reda.

I jos jednom, nemamo mi problem sa razbijanjem takvih bunkera, vec sa tim sto nam i ti bunkerasi metnu cim predju centar. Devet kola smo odigrali i svaki put smo ga razbili, samo jednom smo dali manje od 2 gola. Dva puta smo kiksali, ali nije bilo 0:0, vec smo oba puta popusili 3:2...
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.455
Reaction score
41.045
Локација
Žrnov
pa ne bih se složila da igramo protiv ekipa koje se brane bez ikakvog reda... ne volim takvu igru, ali taj princip "nazad čvrsto, a napad šta uradi" je legitiman izbor trenera.
Odbrana počinje od napadača, to je jedan od segmenata igre koji mi se sviđaju kod Sadika. Kad bi nam vezni red bio čvršći odbrambeno i kada bismo se bolje kretali, mnogo manje problema bismo imali sa kontrama...
 

IN 10

Grobarčina
Учлањен(а)
03.04.2008
Порука
2.514
Reaction score
5.145
Ne kazem da nije legitimno, vec da oni ni to ne znaju odigrati na nekom visokom nivou i da mi te bunkere, i ovako rastimovani, uspijevamo rijesiti.

Hocu da kazem da nije problem to sto nam je napad selktiran za Evropu, vec to sto nam je odbrana selektirana za zonsku ligu.
 

bonaventura

Grobarčina
Учлањен(а)
10.03.2016
Порука
2.579
Reaction score
4.000
Samo čitam bolje ovakva igra nego ono gde gubimo bodove...
U čemu je razlika izmedju ove i te sa Pazarom?
Nas je ovaj tim Bačke jebao isto kao Pazar.
Razlika je samo što je golman digao instiktivno levu umesto desnu ruku ali smo
u napadu smo ling-longovali
Dakle sreća. Da li je Sreća nešto n šta treba da se Partizan oslanja do kraja prvenstva?
Neka trče more

Gdje razlika?

Sreca, nesreca...

Kao da citam Zexa Pantica..

Log out..
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top